Gość: Laleczka IP: 217.197.79.* 22.07.07, 15:19 Witam, co sądzicie o tym że spektakle lalkowe są tylko dla dzieci? Chodzicie do "lalek", interesuje was taki teatr? Jakie dobre spektakle ostatniow widzieliście?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampuka Re: TEATR LALEK 23.07.07, 14:25 Nie rozumiem Twojej odpowiedzi, konop... Widziałem np. ukraińskiego "Makbeta" w lalkach, kilka lat temu w Gdańsku. I w Krakowie "Balladynę" w Grotesce... Ciekawie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: TEATR LALEK IP: 217.197.79.* 23.07.07, 18:04 Oj ja też widziałam Balladynę z Groteski, ale dla mnie nie była ciekawa. Chyba najgorszy spektakl jaki widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.teatrlal Re: TEATR LALEK 01.08.07, 15:14 za długa za nudna, lalki w świetle są mdłe i nic we mnie z tego - poza nuda - nie zostało Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: TEATR LALEK 04.08.07, 00:05 O, a we mnie nie do konca tak :) Czy my sie znamy, droga Redakcjo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatralia Re: TEATR LALEK IP: *.autocom.pl 15.09.07, 18:35 Nie tylko dla dzieci. Najlepszym spektaklem, jaki widziałam w lalkach, był "Makbet", ale białoruski (Teatr Lalek z Grodna). Widziałam go w Kwidzynie. Zresztą Kwidzyn stoi mocno lalkowo - ma swój Festiwal Miniatur Lalkowych ANIMO (www.scenalalkowa.pl) i spektakle dla widzów w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
superapteka_pl Re: TEATR LALEK 16.09.07, 10:49 polecam teatr Arlekin w Lodzi. ten teatr robi tez spektakle dla doroslych, kiedys widzialem tam Carmen. totalny odjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Re: TEATR LALEK 25.11.07, 00:34 Chciałbym was zaprosić do naszego forum Teatr dla dzieci. Jeżeli chcielibyście podzielić się swoimi opiniami przeczytać opinie innych i teatrze dla dzieci zapraszam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyna Re: TEATR LALEK IP: *.gprs.plus.pl 18.12.07, 21:39 Polecam Festiwal Solistów lalkarzy w Łodzi... monodramy dla dorosłych, dla dzieci taż są no i oczywiście lalki. A ze spektakli lalkowych dla dorosłych GORĄCO polecam "Sny" Kucińskiej gra je we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemka Fenomen we Wrocławiu IP: *.eranet.pl 01.08.08, 22:57 Niesamowity jest Wrocławski Teatr Lalek, który obok sceny dla dzieci prowadzi równolegle scenę dla dorosłych z bardzo dobrym repertuarem. Schulz, Beckett, Mann... Niepowtarzalna atmosfera, klimat Teatru przez duże T. Ja widziałam poruszającą, a zarazem dość ascetyczną w formie, 'Ostatnią ucieczkę'. Bdb gra aktorska, przeciekawe rozwiązania sceniczne! 'Zwykły' tetr ma uboższe możliwości... Ogromnie doceniłam teatr lalek po zobaczeniu wrocławskiego spektaklu. Zdobywają zagraniczne nagrody, są znani i świetni. Serdecznie polecam! Zaś co do 'Balladyny' w krakowskiej Grotesce... Co tu dużo mówić, świetny moim zdaniem tekst i klimatyczne lalki biorą udział w sztuce słabawej. Aż mi szkoda Słowackiego ;) Bywają dobre momenty i jeden z trojga aktorów wyróżnia się dobrą grą, drugi jest 'matowy' i wyraźnie zmęczony tym, co robi, aktorka zaś: zbyt neutralna. Brak tam wyrazu. Trzeba by chyba odmłodzić obsadę, bo inaczej nawet podskoki nie pomogą! Animacja lalek bez porównania słabsza niż we Wrocł. Teatrze Lalek, choć oczywiście są różnice indywidualne. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz.domowy [...] 21.08.08, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś