Dodaj do ulubionych

Poszerzą pierwszą strefę taxi, ale później

IP: 57.67.199.* 18.09.09, 11:17
Ciągle nie rozumiem jak to jest z tym limitowaniem ilości taksówek.
Bo np. obok mojego sklepu sprzywczego otworzyły sie niedawno
delikatesy. Dlaczego miasto nie określa, ile sklepów może być na
dzielnicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: jangcy NIech nie jezdza. Ci ktorym sie nie oplaca. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:40
      Warszawa jest na tyle duza ze wszedzie jest daleko. W Krakowie place regularnie
      okolo 10 PLN bez wzgledu gdzie pojade, a w Wawie jeszcze nigdy nie zaplacilem
      mniej niz 25 PLN i jakos tamtym sie oplaca prowadzenie biznesu. Jak patrze na
      ceny taksowek w czeskiej Pradze czy w innych panstwach, widze ze nikomu do glowy
      tam nie przychodzi stosowania stawek wyzszych im dalej jedziesz. Tylko w Polsce
      im dalej jedziesz tym drozsza stawke placisz - to jakies chore jest.
    • Gość: leszek prawda IP: 212.76.37.* 18.09.09, 11:55
      Co to sa zwiazki zawodowe taksowkarzy skoro kazdy taksowkzrz prowadzi wlasna
      dzialalnosc gospodarcza?Dlaczego tak glosno krzycza na temat przewoznikow skoro
      ceny pprzejazdow spadly a serwis porawil sie dzieki zwiekszonej konkurencji
      Korporacje jezdzace po 2.40-2.80 za kilometr jak SAWA TAXI ELE TAXI MERC TAXI
      MPT TAXI i pare innych po prostu nie mmaja szans w konkurencji z GROSIK EURO
      CZY GLOB A jakosc uslug taka sama
      • Gość: przewoznik uczciwosc IP: 212.76.37.* 18.09.09, 12:04
        jestem przewoznikiem jezdzacym w jednej z duzych korporacji i mamy bardzo duzo
        zlecen bo wozimy tanio a nieuczciwosc jest egzekwowana bezwzglednie i jeszcze
        jedno- co jest wazniejsze -dobro grupy warzawskich taksowkarzy czy dobro
        wszystkich mieszkancoew stolicy?
        • tarantula01 Re: uczciwosc 18.09.09, 12:53
          Gość portalu: przewoznik napisał(a):

> i jeszcze jedno - co jest wazniejsze -dobro grupy warzawskich
          > taksowkarzy czy dobro wszystkich mieszkancoew stolicy?

Dobro mieszkających w mieście ludzi.
      • Gość: kama Re: prawda IP: 217.158.27.* 18.09.09, 12:04
        leszku nie wiem jak ty ale widzę różnicę między taxi a przewozem. z
        taxi wiem że dojadę tam gdzie chcę a nie koleś najpierw wyciągnie
        GPSa wbije adres itp. po za tym jadąc taxi jakoś bezpieczniej się
        czuję bo oni mają niekaralność a przewóż tego nie musi mieć. itp itd
        różnic jest wiele
        • jezalb Re: prawda 18.09.09, 12:12
          niekaralnosc, aha juz to widze, ile z tych papierkow kupiono na
          lewo?. A GPS kazdemu sie przyda.
        • Gość: leszek Re: prawda IP: 212.76.37.* 18.09.09, 12:14
          kolejne nieporozuminie kolego-niekaralosc jest konieczna kasa fiskalna rowniez a
          dramatycznie szybko rosnaca liczba przewoznikow swiadczy o zadowoleniu klientow
          -jest juz przewoznikow ponad 2500 w samej warszawie a bedzie wkrotce dwa razy
          wiecej i wowczas panowie taksowkarze przestana byc panami
          • jezalb Re: prawda 18.09.09, 12:15
            zaswiadczenie o niekaralnosci jest konieczne ale i tych dokumentow
            kupiono na stadionie?
        • nessuno Re: prawda 18.09.09, 18:57
          Gość portalu: kama napisał(a):

> leszku nie wiem jak ty ale widzę różnicę między taxi a przewozem. z
          > taxi wiem że dojadę tam gdzie chcę a nie koleś najpierw wyciągnie
          > GPSa wbije adres itp. po za tym jadąc taxi jakoś bezpieczniej się
          > czuję bo oni mają niekaralność a przewóż tego nie musi mieć. itp itd
          > różnic jest wiele

Acha,kolejna żona cierpiarza się udziela,albo sam cierp.Po co pieprzysz takie
          bzdury? Czy tylko przewoźnicy korzystają z GPS-a? J adużo poruszam się po
          mieście i widzę,ilu cierpów,tych z licencją,którzy musieli zdać topografię,ma
          włączone GPS-y.To po pierwsze.Po drugie,pleciesz jak potłuczony(a)w temacie
          niekaralności.Wobec przewoźników( mówię o tych w korporacjach)też jest wymóg
          posiadania świadectwa niekaralności.
          Najpierw cierpom przeszkadza przewóz,teraz plany rozszerzenia pierwszej strefy.A
          w tym wszystkim chodzi oczywiście o kasę,której cierpom zawsze mało.
          Mnie pomysł rozszerzenia pierwszej strefy bardzo się podoba,chociaż z taryf nie
          korzystam.Już widzę radosne miny cierpów np.z SAWY,którym przestanie się opłacać
          okupowanie wciąż tych samych stref,np. 80,81,34,35,20,53,54.Tam w większości
          trafia się klient załapujący się na drugą strefę taryfową,a więc płacący podwójnie.
    • Gość: marta Poszerzą pierwszą strefę taxi, ale później IP: *.centertel.pl 18.09.09, 16:54
      Jeżdżę taksówkami ze strefy 2 do 1.Jeśli będzie tylko jedna, będę częściej
      korzystała i taksówkarze więcej zarobią.Z Wawra do Śródmieścia: autobus -
      2,80zł taksówka ok 50 zł.
      • Gość: real zaniemogły biedactwa IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 20:25
        nie opłaca im się wracać? Ale jakoś dziwnie opłaca im się w ogóle jeździć???
        Kupa cwaniaków i tyle, jakby im było tak źle to by było 50x mniej taksówek niż
        jest teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka