Gość: Jacek IP: 57.67.199.* 18.09.09, 11:17 Ciągle nie rozumiem jak to jest z tym limitowaniem ilości taksówek. Bo np. obok mojego sklepu sprzywczego otworzyły sie niedawno delikatesy. Dlaczego miasto nie określa, ile sklepów może być na dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jangcy NIech nie jezdza. Ci ktorym sie nie oplaca. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:40 Warszawa jest na tyle duza ze wszedzie jest daleko. W Krakowie place regularnie okolo 10 PLN bez wzgledu gdzie pojade, a w Wawie jeszcze nigdy nie zaplacilem mniej niz 25 PLN i jakos tamtym sie oplaca prowadzenie biznesu. Jak patrze na ceny taksowek w czeskiej Pradze czy w innych panstwach, widze ze nikomu do glowy tam nie przychodzi stosowania stawek wyzszych im dalej jedziesz. Tylko w Polsce im dalej jedziesz tym drozsza stawke placisz - to jakies chore jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek prawda IP: 212.76.37.* 18.09.09, 11:55 Co to sa zwiazki zawodowe taksowkarzy skoro kazdy taksowkzrz prowadzi wlasna dzialalnosc gospodarcza?Dlaczego tak glosno krzycza na temat przewoznikow skoro ceny pprzejazdow spadly a serwis porawil sie dzieki zwiekszonej konkurencji Korporacje jezdzace po 2.40-2.80 za kilometr jak SAWA TAXI ELE TAXI MERC TAXI MPT TAXI i pare innych po prostu nie mmaja szans w konkurencji z GROSIK EURO CZY GLOB A jakosc uslug taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewoznik uczciwosc IP: 212.76.37.* 18.09.09, 12:04 jestem przewoznikiem jezdzacym w jednej z duzych korporacji i mamy bardzo duzo zlecen bo wozimy tanio a nieuczciwosc jest egzekwowana bezwzglednie i jeszcze jedno- co jest wazniejsze -dobro grupy warzawskich taksowkarzy czy dobro wszystkich mieszkancoew stolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: uczciwosc 18.09.09, 12:53 Gość portalu: przewoznik napisał(a): > i jeszcze jedno - co jest wazniejsze -dobro grupy warzawskich > taksowkarzy czy dobro wszystkich mieszkancoew stolicy? Dobro mieszkających w mieście ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: prawda IP: 217.158.27.* 18.09.09, 12:04 leszku nie wiem jak ty ale widzę różnicę między taxi a przewozem. z taxi wiem że dojadę tam gdzie chcę a nie koleś najpierw wyciągnie GPSa wbije adres itp. po za tym jadąc taxi jakoś bezpieczniej się czuję bo oni mają niekaralność a przewóż tego nie musi mieć. itp itd różnic jest wiele Odpowiedz Link Zgłoś
jezalb Re: prawda 18.09.09, 12:12 niekaralnosc, aha juz to widze, ile z tych papierkow kupiono na lewo?. A GPS kazdemu sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: prawda IP: 212.76.37.* 18.09.09, 12:14 kolejne nieporozuminie kolego-niekaralosc jest konieczna kasa fiskalna rowniez a dramatycznie szybko rosnaca liczba przewoznikow swiadczy o zadowoleniu klientow -jest juz przewoznikow ponad 2500 w samej warszawie a bedzie wkrotce dwa razy wiecej i wowczas panowie taksowkarze przestana byc panami Odpowiedz Link Zgłoś
jezalb Re: prawda 18.09.09, 12:15 zaswiadczenie o niekaralnosci jest konieczne ale i tych dokumentow kupiono na stadionie? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: prawda 18.09.09, 18:57 Gość portalu: kama napisał(a): > leszku nie wiem jak ty ale widzę różnicę między taxi a przewozem. z > taxi wiem że dojadę tam gdzie chcę a nie koleś najpierw wyciągnie > GPSa wbije adres itp. po za tym jadąc taxi jakoś bezpieczniej się > czuję bo oni mają niekaralność a przewóż tego nie musi mieć. itp itd > różnic jest wiele Acha,kolejna żona cierpiarza się udziela,albo sam cierp.Po co pieprzysz takie bzdury? Czy tylko przewoźnicy korzystają z GPS-a? J adużo poruszam się po mieście i widzę,ilu cierpów,tych z licencją,którzy musieli zdać topografię,ma włączone GPS-y.To po pierwsze.Po drugie,pleciesz jak potłuczony(a)w temacie niekaralności.Wobec przewoźników( mówię o tych w korporacjach)też jest wymóg posiadania świadectwa niekaralności. Najpierw cierpom przeszkadza przewóz,teraz plany rozszerzenia pierwszej strefy.A w tym wszystkim chodzi oczywiście o kasę,której cierpom zawsze mało. Mnie pomysł rozszerzenia pierwszej strefy bardzo się podoba,chociaż z taryf nie korzystam.Już widzę radosne miny cierpów np.z SAWY,którym przestanie się opłacać okupowanie wciąż tych samych stref,np. 80,81,34,35,20,53,54.Tam w większości trafia się klient załapujący się na drugą strefę taryfową,a więc płacący podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Poszerzą pierwszą strefę taxi, ale później IP: *.centertel.pl 18.09.09, 16:54 Jeżdżę taksówkami ze strefy 2 do 1.Jeśli będzie tylko jedna, będę częściej korzystała i taksówkarze więcej zarobią.Z Wawra do Śródmieścia: autobus - 2,80zł taksówka ok 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real zaniemogły biedactwa IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 20:25 nie opłaca im się wracać? Ale jakoś dziwnie opłaca im się w ogóle jeździć??? Kupa cwaniaków i tyle, jakby im było tak źle to by było 50x mniej taksówek niż jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś