Dodaj do ulubionych

Młoda emerytka

03.10.09, 00:16
Witam wszyskie młode emerytki warszawskie. Napiszce co robicie
teraz, gdy macie "tyle" wolego czasu. Ja wiem, że każda z nas
czekała, żeby mieć czas zająć się domem - wyprać na czas, posprzątać
dokładnie w szafach i szafkach kuchennych, zrobić porządek z butami
i ubraniem w którym się nie chodzi od 3 lat i nawet mały remont. Ale
co dalej - macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rajfurek Re: Młoda emerytka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 11:37
      Moj dziadek przeszedl ostatnio na emeryture. Ale wciaz bardzo jurny
      (byl wojskowym). Moze Panstwa skontaktowac ze soba? Nie wiem
      jedynie, czy Pania, młoda emerytko, takie rzeczy interesuja...
      • belmondo-to-ja Do Rajfurka 03.10.09, 22:14
        Gość portalu: Rajfurek napisał(a):

> Moj dziadek przeszedl ostatnio na emeryture. Ale wciaz bardzo
        jurny
        > (byl wojskowym). Moze Panstwa skontaktowac ze soba? Nie wiem
        > jedynie, czy Pania, młoda emerytko, takie rzeczy interesuja...
        Przykro mi, ale mam męża i nie szukam kontaktów towarzyskich -
        takie mam. Chodziło mi o zajęcia poza pracami domowymi. A Twojemu
        dziadkowi życzę miłego emerytowania. Pozdrawiam
        • Gość: Rajfurek Do Belmondo-toji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 15:57
          Droga Emerytko, zrelacjonowalem nasza wymiania korespondencji
          dziadkowi. Zdziwil sie troche Twej argumentacji. Twierdzi, ze jemu
          absolutnie by nie przeszzkadzal fakt, ze masz męza.

Dziadek narzeka na brak bratniej duszy. On chodzi po galeriach,
          sukcesow miewa sporo (krzepki i jurny jest, jak juz powiedzialem, a
          ponadto ma wysoka emeryture wojskowa), ale skarzy sie, ze z
          malolatami ciezko jest mu sie dogadac. A wszak, jak dobrze wiesz,
          seks to nie wszystko. Liczy sie rowniez kulturalna rozmowa,
          wspolnota zainteresowan itp.

Zastanow sie zatem jeszcze raz. Moze byscie mogli spotkac sie na
          poczatek w modelarni samolotow w Domu Kultury, albo na kursie tsu-i-
          tsu. No a potem jakos by to sie potoczylo, zgodnie z prawami natury.
          Mysle, ze bys nie miala powodow do narzekania, zwlaszcza w II fazie
          znajomosci.
    • marcik.marcik Re: Młoda emerytka 03.10.09, 12:26
      Są książki, pomaganie innym, zajęcie się swoim zdrowiem...
      • Gość: licho Re: Młoda emerytka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.09, 19:39
        > Są książki, pomaganie innym, zajęcie się swoim zdrowiem...

O, właśnie! Zadbaj o zdrowie.
        Jak koleżanka z pracy odchodziła na emeryturę, to dostała ode mnie
        książkę "Nalewki zdrowotne" autor: Jan Rogala.
        Teraz jeżdżę do niej na degustacje :)
      • belmondo-to-ja Re: Młoda emerytka 03.10.09, 22:24
        marcik.marcik napisała:

> Są książki, pomaganie innym, zajęcie się swoim zdrowiem...
        >
        To dobry pomysł, ale ja już zrobiłam podstawowe badania i chyba
        dalej nie chce chodzić po lekarzach. Pomagam mojej schorowanej
        mamie, ale to nie jest zajęcie na stałe. A książki kocham -
        przeczytałam wszystkie Moniki Szwai i Fleszerowej-Muskat (to sa moje
        ukochane pisarki).
        • Gość: bardu Re: Młoda emerytka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 23:37
          > przeczytałam wszystkie Moniki Szwai i Fleszerowej-Muskat (to sa moje
          > ukochane pisarki).
          Jeśli już, to Fleszarowa-Muskat.
    • tylko.tu Re: Młoda emerytka 03.10.09, 14:56
      najlepiej rozwijac swoje pasje.
      • dwa-filary Re: Młoda emerytka 03.10.09, 16:49
        Uniwersytet Trzeciego Wieku /UTW/
        • tylko.tu Re: Młoda emerytka 03.10.09, 17:03
          rownie dobrze mozna uczyc sie w domu ;)
          jednak wtedy robi sie to samotnie. wespol pewnie razniej. tym bardziej, ze
          ludzie maja ciagoty do spotykania innych ludzi.
      • Gość: prażanin Re: Młoda emerytka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 17:21
        tylko.tu napisał:

> najlepiej rozwijac swoje pasje.

Przyznaję, że gdy słyszę o "młodych emerytach" to ogarnia mnie... szewska pasja.
        Chyba ze chodzi o emerytów "młodych duchem"?
        • tylko.tu Re: Młoda emerytka 03.10.09, 19:41
          no wiesz.. sa zawody, w ktorych emerytura powinna nadchodzic szybciej.
    • Gość: licho Re: Młoda emerytka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.09, 17:32
      Zapisz się do klubu pływackiego i startuj w zawodach masters. Mówię
      poważnie.
      A jeśli nie umiesz pływać, to można się nauczyć. Znam osobę, która
      właśnie na emeryturze się nauczyła.
      • belmondo-to-ja Re: Młoda emerytka 03.10.09, 22:56
        KOCHANE DZIEWCZYNY! Dziękuję za pomysły. Książki - kocham i czytam
        Szwaję i Fleszerową (moje ukochane pisarki), pomoc innym - jak
        pisałam opiekuję się schorowaną mamą, pływanie opanowałam
        dostatecznie, piwo piję czasami w dobrym towrzystwie... Ale chodziło
        mi o jakieś zajęcie poza tym. Mam męża - pracuje, córkę - studiuje.
        Mam wrażenie, że jak ja jestem w domu, to wszystkie prace domowe
        należą do mnie - staram się wywiązywać z nich i to jest nawet
        przyjemne, ale niestety nie przynoszą mi CAŁKOWITEJ saysfakcji...
      • belmondo-to-ja Młoda emerytka 05.11.09, 01:34
        Kochani - mam już zajęcie!! Urodziła mi się wnusia - śliczna,
        cudowna i jestem zajęta od świtu do nocy. Dziękuję wszystkim za
        dobre rady.... i zamykam temat.
    • Gość: Lolita Stara dzidzia IP: *.skynet.net.pl 03.10.09, 20:48
      Co robicie, jak się nudzicie, bo ja nie wiem ,co mam ze sobą począć, biedna :(
      • belmondo-to-ja Re: Stara dzidzia 03.10.09, 21:14
        Chyba nie dokładnie przeczytałaś mojego posta. Ja się wcale nie
        nudzę i wcale nie jestem "starą dzidzią" (chyba, że Ty - żałosne).
        Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nic nie pisz
        • Gość: Lolita Re: Stara dzidzia IP: *.skynet.net.pl 03.10.09, 21:26
          Ty jezdeś młoda emryta a ja malutka dzidzia ze smokiem i tyle w temacie. Nie
          porownujem ciebiem do siebiem. Szukam sobie fajnej piaskownicy ot co!
          • belmondo-to-ja Re: Stara dzidzia 03.10.09, 22:03
            nie jezdem - naucz się pisać dziecinko a najlepiej idż do szkoły. I
            tak tak pisałam wcześniej - nie masz nic ciekawego do napisania, to
            lepiej nie pisz wcale
            • morfeusz_1 Re: Stara dzidzia 03.10.09, 22:11
              belmondo-to-ja napisał:

> nie jezdem - naucz się pisać dziecinko a najlepiej idż do szkoły.
              I
              > tak tak pisałam wcześniej - nie masz nic ciekawego do napisania,
              to
              > lepiej nie pisz wcale

nie kłóćmy się dziewczyny,proponuję na zgodę piwko walnąć
              • billy.the.kid Re: Stara dzidzia 03.10.09, 22:19
                dużo czasu-można spokojnie spozywac wódeczkę.
              • belmondo-to-ja Re: Stara dzidzia 03.10.09, 22:30
                morfeusz_1 napisał:

> belmondo-to-ja napisał:
                >
                > > nie jezdem - naucz się pisać dziecinko a najlepiej idż do
                szkoły.
                > I
                > > tak tak pisałam wcześniej - nie masz nic ciekawego do napisania,
                > to
                > > lepiej nie pisz wcale
                >
                >
                > nie kłóćmy się dziewczyny,proponuję na zgodę piwko walnąć
                Piwko - nawet dobry pomysł, ale cały dzień?
                • morfeusz_1 Re: Stara dzidzia 03.10.09, 22:38
                  belmondo-to-ja napisał:

> morfeusz_1 napisał:
                  >
                  > > belmondo-to-ja napisał:
                  > >
                  > > > nie jezdem - naucz się pisać dziecinko a najlepiej idż do
                  > szkoły.
                  > > I
                  > > > tak tak pisałam wcześniej - nie masz nic ciekawego do
                  napisania,
                  > > to
                  > > > lepiej nie pisz wcale
                  > >
                  > >
                  > > nie kłóćmy się dziewczyny,proponuję na zgodę piwko walnąć
                  > Piwko - nawet dobry pomysł, ale cały dzień?

to zależy od preferencji,można też model samolotu z 1298 części
                  sobie posklejać... ;)
                  • belmondo-to-ja Re: Stara dzidzia 03.10.09, 23:02
                    Autor: belmondo-to-ja 03.10.09, 22:56 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                    Odpowiedz cytując Odpowiedz

KOCHANE DZIEWCZYNY! Dziękuję za pomysły. Książki - kocham i czytam
                    Szwaję i Fleszerową (moje ukochane pisarki), pomoc innym - jak
                    pisałam opiekuję się schorowaną mamą, pływanie opanowałam
                    dostatecznie, piwo piję czasami w dobrym towrzystwie... Ale chodziło
                    mi o jakieś zajęcie poza tym. Mam męża - pracuje, córkę - studiuje.
                    Mam wrażenie, że jak ja jestem w domu, to wszystkie prace domowe
                    należą do mnie - staram się wywiązywać z nich i to jest nawet
                    przyjemne, ale niestety nie przynoszą mi CAŁKOWITEJ saysfakcji...
                    • hajota Re: Stara dzidzia 03.10.09, 23:49
                      Zorientuj się, jakie zajęcia są prowadzone w ośrodku kultury w Twojej dzielnicy
                      (np. ciekawą ofertę ma Centrum "Łowicka" http://www.lowicka.pl/index.html albo
                      OKO na Ochocie oko.skygroup.pl/ ) Zapisz się na fitness albo coś w tym
                      rodzaju. Możliwości naprawdę jest mnóstwo.
                    • ritzy Re: Stara dzidzia 04.10.09, 23:51
                      Jeden z forumowiczow wspominal tu o swym krzepkim dziadku. Moze on
                      (dziadek, nie forumowicz) by Ci jednak pomogl w osiagnieciu CAŁKOWITEJ
                      satysfakcji? Uwazam, ze powinnas sprobowac.

Jezdzisz na rowerze? Moze moglabys wziac udzial w Masie Krytycznej?
                      Tam moze byc sporo emocji, tym bardziej, ze niedlugo zaczniemy ich
                      lać. Udana ucieczka przed rozwscieczonymi warszawiakami moze byc
                      zrodlem calkiem sporej satysfakcji.
                      • Gość: kazik Re: Stara dzidzia IP: 96.18.162.* 05.10.09, 01:55
                        niezastapionym zajeciem,jedynym w swym rodzaju,to zostac
                        wspolpracownikiem Stworcy w oglaszaniu Dobrej Nowiny o nadchodzacym
                        Krolestwie Bozym.dawac ludziom nadzieje,na inny swiat i inne warunki
                        jakie to Krolestwo na ziemie i jej mieszkancow przyniesie.o tym w
                        kosciolach sie nie mowi,ze wzgledu na brak zrozumienia tego Krolestwa
                        przez tych,ktorzy mowia,ze zostali powolami do oznajmiania ludziom o
                        tym Krolestwie.sa oni czescia tzw.chrzescijanstwa,ktore z prawdziwym
                        chrystianizmem opartym na Biblii nic a nic wspolnego nie maja.wiec
                        poswiecajmy czas na osobiste studium Biblii i dzielmy sie z bliznimi,
                        aby i oni znali tez Slowo Boze,Biblie dla swego dobra i szczescia,
                        oraz ich bliskich,roznego typu i rodzaju.w tym za darmo ogromna
                        pomoc udziela nam wszystkim Swiadkowie Jehowy[Jahwe]Boga.skorzystajmy
                        • Gość: Ania Re: Stara dzidzia IP: *.aster.pl 05.10.09, 12:59
                          Miałam sąsiadkę Świadka Jehowy i niestety twojego zachwytu tą
                          organizacją podzielić nie można.
                          Przeczytaj środkową część swojej wypowiedzi to zrozumiesz, że nie
                          postępujesz lepiej.
                          Skąd wiesz, że się nie mówi, skoro się właśnie mówi.
                          Twoje słowo "współpracownik" dobrze oddaje charakter tego
                          zgromadzenia.
                          • Gość: kazik Re: Stara dzidzia IP: 96.18.162.* 05.10.09, 18:01
                            czasami nie kazdy mieniacy sie swiadkiem oddaje to swym zyciem na
                            codzien.ale nie ma to nic wspolnego z prawda biblijna gloszona po
                            calym swiecie ludziom na swiadectwo.zas,jezeli sie,jak twierdzisz o
                            tym Krolestwie mowi,to prosze,wiedzac o Nim,wyjasnij czym jest,kiedy
                            nastanie i jakie blogoslawienstwa ludzie miec beda od tego Krolestwa?
                            wspolpracownikiem Boga,takze Diabla,moze byc kazdy.a to dlatego,ze
                            przed kazdym czlowiekiem sa tylko dwie drogi,jedna do zycia i druga
                            do smierci.kazdy ma wolna wole w ich wyborze.podpowiem jeszcze,ze to
                            Krolestwo ma duzo wspolnego z tematem,o ktorym czytamy w dzisiejszych
                            gazetach na temat nagrod Nobla,mowiacym o komorkach ludzkich,ktore
                            swa praca skazuja kazdego czlowieka na smierc.
                            • Gość: Ania Re: Stara dzidzia IP: *.aster.pl 05.10.09, 18:52
                              Kaziku, głosisz nawet teraz.

Mam Ci wyjaśniać czym jest? Sama wiedza bez właściwego postępowania
                              nie na wiele się przyda. Głosić to jedno, a naśladować to drugie.
                              • Gość: kazik Re: Stara dzidzia IP: 96.18.162.* 06.10.09, 03:42
                                nie mozesz mi nic zarzucac,po prostu mnie nie znasz.ale racje masz.
                                wiara musi isc w parze z czynem,inaczej jest bez wartosci.i
                                generalnie SJ tego nie mozna zarzucac,bo znam ich bardzo wielu i
                                wielu tez ludzi piszacych ze mna na ten temat na forum tez ma dobre
                                zdanie o SJ.zna wielu,pracuje razem i od czasu do czasu lubia zajrzec
                                do Sali Krolestwa,by skorzystac z programu.dlatego my nie mozemy sie
                                kierowac nasladowaniem ludzi,ale jak mowi Biblia,za wzor musimy
                                zawsze miec Jezusa,Krola nowego systemu,czyli nadchodzacego Krolestwa
                                Bozego,o ktorym jak na ironie,koscioly chrzescijanstwa nic ludziom
                                ani nie mowia ani nie wyjasniaja,chociaz miliony ludzi o to
                                Krolestwo modli sie dzien w dzien,modlitwa Ojcze Nasz.zycze
                                powodzenia w zyciu codziennym i radosci w Jezusie.
                                • Gość: Ania Re: Stara dzidzia IP: *.aster.pl 06.10.09, 14:28
                                  Nic Ci nie zarzucam, więc nie wiem skąd to Twoje pierwsze zdanie?
                                  Ale dziękuję za przyznanie racji.

"Dlatego my nie możemy się kierować naśladowaniem ludzi..."

To też nie o naśladowaniu ludzi pisałam.

Nie pisz, że Kościół nic nie mówi, bo nie jest to prawda.

Zamykam temat ze swojej strony i wzajemnie życzę wszystkiego dobrego.

• Gość: kazik Re: Stara dzidzia IP: 96.18.162.* 08.10.09, 00:25
                                    pani Aniu,nie zamykaj sie ze swej strony,bo jak juz wspomnialas,ze
                                    kosciol jednak mowi,to prosze dokoncz ten temat.czyli wyjasnij nam,
                                    co kosciol mowi na temat Krolestwa Bozego[o ktore wierze,ze i ty z
                                    milionami innych katolikow, dzien w dzien o to Krolestwo sie
                                    modlisz],kiedy,zgodnie z Biblia[na strazy Ktorej kosciol ponoc stoi],
                                    to Krolestwo ma nadejsc i jakie blogoslawienstwa na ludzkosc i cala
                                    ziemie zleje[zaznaczam,ze temat tego Krolestwa jest najwazniejszym
                                    tematem calej Biblii od Jej pierwszego proroctwa i ciagnie sie po
                                    przez historie wybranego narodu Izraelskiego,po przez dzialalnosc
                                    Jezusa na ziemi i az po nasze czasy,gdzie reszte proroctw ma sie
                                    zgodnie z juz wypelnionymi proroctwami,wypelnic.ciekawe tez co mowi
                                    [jezeli mowi]kosciol na temat czasow w ktorych juz ludzkosc zyje w
                                    swej historii od zalozenia swiata,czyli od czasow pierwszej pary
                                    ludzkiej.sama pani Anno,pani widzi,ze temat wcale nie na zamkniecie i
                                    ja nie sam jeden jestem ciekawy,ale inni tez,bo jak Jezus nakazal
                                    swym nasladowcom,by glosili te Dobra Nowine[o czym?]o Krolestwie
                                    Bozym[i dlaczego?]na swiadectwo WSZYSTKIM NARODOM.wiec jezeli pani
                                    wie co kosciol na temat ten mowi,to Bog zobowiazuje pania nie do
                                    zamykania,a raczej do otwarcia swego i innych,serca.dziekuje za
                                    zyczenia i zycze powodzenia,smialosci i odwagi,nawet w rozmowach z
                                    ksiezmi,by znac prawde,bo tylko to jedyna droga do zycia wiecznego,a
                                    sam nasz Stworca tego od nas pragnie w swej do nas milosci,czym dal
                                    nam tego wyraz w Synu swoim Jezusie[ew.Jana 17:3,17 ew.Mat.24:14
                                    2list Piotra 3:9].
                                    • Gość: Ania Re: Stara dzidzia IP: *.aster.pl 08.10.09, 00:50
                                      Panie kaziku, ja na niektóre tematy nie dyskutuję na forum. Doceniam
                                      pańską potrzebę dzielenia się własną wiedzą, dla naszego dobra, ale
                                      temat jest tak obszerny, że pewnie by się nam nie udało go zamknąć
                                      przez miesiąc. A nie jest to forum religijne. Żeby tak pana nie
                                      zbywać, to muszę przyznać, że jest pan dobrze przygotowany do tego
                                      co ważne, ale proszę nie tracić czujności. Pozdrawiam i podziwiam,
                                      albo podziwiam i pozdrawiam. W sumie to na jedno wychodzi.
                                      Miło mi było wymienić kilka myśli o sferze duchowej.
                                      • tylko.tu slabo zamykasz temat ;) 08.10.09, 11:05
                                        • Gość: Ania Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.aster.pl 08.10.09, 12:57
                                          Raz próbowałam, ale widać kazik nie chciał tego przyjąć do
                                          wiadomości.
                                          • tylko.tu Re: slabo zamykasz temat ;) 08.10.09, 15:54
                                            faktycznie zdarza sie.
                                            • Gość: kazik Re: slabo zamykasz temat ;) IP: 96.18.162.* 09.10.09, 02:18
                                              kazik dobrze zrozumial,lecz to raczej twoj wywod pani Aniu nie
                                              pozwala na zamkniecie.a to dlatego,ze ty mowisz,ze kosciol nie
                                              milczy ale mowi.dlatego ty duzo wiesz,moze wiecej niz nie jeden z nas
                                              dlatego idac drogami Biblii i Jej nakazu,powinnas napisac co mowi,
                                              abysmy sie oswiecili prawda i mieli nadzieje co do przyszlosci.Jezus
                                              pod tym wzgledem wzorem i mamy brac z Niego przyklad bycia z nim
                                              jednomyslny,jak On pokazal jednomyslnosc ze swoim Ojcem niebianskim.
                                              nic wiecej.wiec pani Aniu nie koncz,a raczej dokoncz,ku chwale Bogu.
                                              bo tu przeciez chodzi o zycie i to nawet,wieczne w raju na ziemi.bo
                                              chyba sama wiesz,ze Bog do pierwszej pary ludzi powiedzial,ze za
                                              posluszenstwo ich,do nieba ich nie zabierze,tylko ze swym potomstwem
                                              beda zyc wiecznie,tutaj,na ziemi.zostalo to zniwelowane przez
                                              przeciwnika Bozego,Szatana Diabla.jednak w swej milosci do rodzaju
                                              ludzkiego w Jezusie,Stworca to wszystko odbuduje,by bylo wszystko w
                                              koncu tak jak jest to Jego wola zgodnie z Jego pierwotnym
                                              zamierzeniem co do ziemi i ludzi na niej mieszkajacych.i lepiej pisac
                                              tutaj niz na jakims religijnym forum,gdzie tylko mozna poznac pelno
                                              zacietrzewienia.dziekuje za pozdrowienie i sie odwzajemniam.
                                              • belmondo-to-ja Re: slabo zamykasz temat ;) 11.10.09, 22:13
                                                Aniu i kaziku - dziękuję za wypowiedzi. Chyba niestety pomyliliście
                                                miejsce na opowiadanie swoich odczuć. Są takie fora - więc
                                                poszukajcie ich i tam proszę o wypowiedzi na temat SJ. PS. kaziku -
                                                lubisz kaszankę?
                                                • Gość: kazik Re: slabo zamykasz temat ;) IP: 96.18.162.* 12.10.09, 03:00
                                                  mily czytaczu,lubie,szczegolnie smazona z jajkami,tylko bez KRWII.a
                                                  co do wyboru for do pisania,to jak bym byl tam gdzie proponujesz,to
                                                  bys nigdy nie przeczytal tego co pani Ania i co ja,napisalismy.a tak
                                                  to napewno bedziesz to pamietal,nawet podswiadomie i kto wie,moze ci
                                                  sie to kiedys jeszcze przyda.powodzenia.
                                                • ritzy Re: slabo zamykasz temat ;) 12.10.09, 23:36
                                                  Belmondotoju, tu na Forum jest w zasadzie wolnosc. Kazdy sobie pisze o
                                                  czym chce.

Gdybym byl zlosliwy, to tez moglbym Ci wytknac, ze piszesz o
                                                  egzystencjalnych problemach mlodych emerytek na Forum poswieconym
                                                  glownie buspasom i krytyce d. Polonii. Ale nie jestem.

A przy okazji sie spytam: z dziadkiem internauty moze sie
                                                  skontaktowalas? Jesli tak, to napisz cos o tym spotkaniu. Ciekawi
                                                  jestesmy, czy on faktycznie taki dziarski.
                                                  • belmondo-to-ja Re: slabo zamykasz temat ;) 13.10.09, 01:16
                                                    Ritzytoju, nie, nie nawiazałam kontaktów z dziarskim dziadkiem, bo
                                                    po 1. ja szukam zajęć a nie znajomosci, po 2. ja mam z kim chodzić
                                                    po galeriach, a po 3. jeśli się ómówimy, to i tak ritzy Ciebie z
                                                    nami nie będzie :-((. Coś mi się wydaje, że bardzo Cię interesuje
                                                    przyszłość naszej "ewentalnej" znajomości.
                                                    Jeśli chodzi o forum, to zamieściłam mój post w Warszawa komunikaty -
                                                    ale opiekun sam przeniósł mnie właśnie tutaj.
                                                    A przy okazji bardzo serdecznie pozdrawiam Pana Dziadka -
                                                    wszystkiego naj... i może do usłyszenia
                                                  • ritzy Re: slabo zamykasz temat ;) 13.10.09, 23:27
                                                    Droga Belmondotoju, nie wiem dlaczego piszesz do mnie per "Ritzytoju".
                                                    Moj doskonaly pseudonim internetowy tak sie nie odmienia. Badz
                                                    uprzejma zwracac sie do mnie zatem per "Ritzy". Albo,
                                                    alternatywnie: "p. Ritzy"

Wracajac zas do meritum, to wydaje mi sie, ze dziadek internauty nie
                                                    chcial chodzic z Toba po galeriach. On w galeriach wyhacza mlode
                                                    laseczki. Ale ma z nimi problemy natury konwersacyjnej. I dlatego
                                                    postanowil przeniesc (chwilowo) swe zainteresowanie na kobiete
                                                    dojrzalsza, z podobnym jemu doswiadczeniem.

Twierdzisz ponadto, ze jak sie "ómówicie", to mnie wtedy z Wami nie
                                                    bedzie. Po pierwsze, nie za bardzo rozumiem, dlaczego mialbym byc. Nie
                                                    znam ani Ciebie ani dziadka internauty, choc, przyznaje, czasem w
                                                    galeriach bywam. A po drugie, nie do konca zrozumialem, jaką czynnosc
                                                    oznacza słowo "ómówić się". Czy to oznacza morze zblirzenie?

Nie mozna wykluczyc, ze Dziadek internauty zaglada na forum i czytajac
                                                    Twoje zachecajace i uwodzicielskie teksty moze odczuwac cos na ksztalt
                                                    podekscytowania. Co w jego przypadku ma, zapewne, objawy latwo
                                                    zauwazalne i wrecz namacalne.
                                                  • Gość: poi Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.aster.pl 13.10.09, 08:32
                                                    ritzy napisał: ..

odswiez sobie netykiete. m.in. 'Pisz zwięźle i na temat.', a wawa nie jest
                                                    poswiecona glownie buspasom itp.

ps. jesli jestes taki ciekawy, to moze sam sie z nim poznaj ? :]
                                                  • ritzy drogi poi 13.10.09, 23:08
                                                    ebie,

jesli bede chcial poznac Twoje zdanie, to dam Ci znac. Jak na razie
                                                    taka potrzeba nie nastapila.
                                                  • Gość: poi Re: drogi poi IP: *.aster.pl 18.10.09, 09:32
                                                    jesli nie interesuje ci moje zdanie to po prostu nie czytaj :]
                                                    poza tym nadal twierdze, ze powinienes wlasciwie nie tyle odswiezyc sobie
                                                    regulamin, co w ogole go przeczytac.
                                                • Gość: Ania Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.aster.pl 12.10.09, 23:54
                                                  Ja nie rozmawiałam z Kazikiem o odczuciach. Coś ci się pomyliło.
                                                  • belmondo-to-ja Re: slabo zamykasz temat ;) 13.10.09, 01:24
                                                    Czytaj tekst do ritzy
                                                  • kostera3 Re: slabo zamykasz temat ;) 13.10.09, 02:13
                                                    A ja też jestem młodą emerytką i bardzo chętnie nawiążę znajomość z
                                                    wojskowym emerytem. Proszę o kontakt...
                                                  • Gość: p. emerytka Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 19:51
                                                    Propozycje
                                                    Uniwersytet III wieku są podobno b. ciekawe wykłady, miasto organizuje basen, ćwiczenia w wodzie, gimnastykę bezpłatnie, w domach kultury są ciekawe przedstawienia podejdź i się zapytaj, niektóre wstęp wolny
                                                  • Gość: kazik Re: slabo zamykasz temat ;) IP: 96.18.162.* 17.10.09, 23:47
                                                    ale szczescie daje dawanie a nie zaspakajanie siebie.zlota regula
                                                    zawsze na czasie,niezaleznie od czasu historii w ktorej czlowiek zyje
                                                    od zalozenia swiata.a pani Aniu,kiedy dokonczy pani to co zaczela?
                                                    nigdy pani niczego nie wyjasnila o kosciola trosce w ludziach na ich
                                                    drodze do Stworcy.
                                                  • Gość: Filip Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.dsl.bell.ca 18.10.09, 06:28

...czas na jakies podsumowanie wlasnegoi zycia ...droga pani Aniu.

...raczej to bylo na porzadku dziennym ze .... ubek ktory
                                                    doprowadzil do oskazenia i zgonu pani meza (bylego
                                                    Akowca)...zaszlachtowania go przez Rozanskiego../..przejmowal po nim
                                                    przyjemna schede...regularnego jebania zon ktorych mezow juz wyslal
                                                    na tamen swiat,.
                                                  • Gość: Ania Re: slabo zamykasz temat ;) IP: *.aster.pl 18.10.09, 13:46
                                                    Drogi panie Filipie, nie wiem dlaczego pisze pan o tym akurat do
                                                    mnie, ale nic - przeczytałam. Masz pan wyobraźnię i ... słownictwo.
                                                  • ritzy Filip z Kanady, w watku o kebabach 18.10.09, 18:03
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,51,67100811,101727421,Re_gdzie_najlepszy_kebab_w_miescie_.html
    • iminlove Re: Młoda emerytka 19.10.09, 07:50
      A może pomoc innym? Np. korepetycje dla potrzebujących dzieci? W
      zeszłym roku pomagałam w takiej fundacji "Świat na Tak", w tym roku
      niestety nie mam na to zbyt wiele czasu... Ale pomoc z pewnością by
      się przydała.
      • belmondo-to-ja Re: Młoda emerytka 05.11.09, 01:36
        Kochani - mam już zajęcie!! Urodziła mi się wnusia - śliczna,
        cudowna i jestem zajęta od świtu do nocy. Dziękuję wszystkim za
        dobre rady.... i zamykam temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka