Gość: polak IP: 77.233.228.* 27.01.10, 13:53 Zupełnie jak w dowcipie: POLAK miał jedną krowę, a jego sąsiad miał 5 - POLAK modli się: "Panie Boże! Zeby mojemu sąsiadowi te 4 zdechły !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vortex "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 13:53 a nie przyszlo ci na mysl Sherlocku, ze skoro nieodsniezone - to stoi od ostatnich opadow? A wtedy sprawdzali? Nie przyszlo Ci na mysl ze SM ktorzy patroluja miejsca o malym zageszczeniu na pamiec znaja samochody? A moze chcesz zeby SM samochody ludziom za friko odsniezalo? Wez pod uwage lebiego ze wiele przyczyn moze byc tego zachowania - wiec nie idz na skroty i nie placz ze ty masz zaplacic, a on nie... Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 14:30 Gość portalu: vortex napisał(a): > a nie przyszlo ci na mysl Sherlocku, ze skoro nieodsniezone - to > stoi od ostatnich opadow? A wtedy sprawdzali? > Nie przyszlo Ci na mysl ze SM ktorzy patroluja miejsca o malym > zageszczeniu na pamiec znaja samochody? > A moze chcesz zeby SM samochody ludziom za friko odsniezalo? > Wez pod uwage lebiego ze wiele przyczyn moze byc tego zachowania - > wiec nie idz na skroty i nie placz ze ty masz zaplacic, a on nie... > Żałosne... Nie bardzo Cię rozumiem. Co z tego, że znają te auta na pamięć? Za każdy dzień parkowania bez kwitka za wycieraczką powinien przbywać kolejny mandat. Chyba że jest tak, że jak raz w miesiącu dostanę mandat za 50 zł, to mogę go codziennie wkładać sobie za szybę i przez cały miesiąc parkować za darmo... A skoro stoi od ostatnich opadów (maluch na pewno), to stoi już ładnych parę dni i tych mandatów powinien kilka mieć, a nie ma. I to jest nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:37 bo maja ID mieszkańców... dlatego pamietaja samochody - bo ciagle tam stoja Wiem ze pamietaja, bo mieszkam niedaleko i wiem jaki maja stosunek do samochodow mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 14:51 Gość portalu: vortex napisał(a): > bo maja ID mieszkańców... > dlatego pamietaja samochody - bo ciagle tam stoja > Wiem ze pamietaja, bo mieszkam niedaleko i wiem jaki maja stosunek > do samochodow mieszkancow I znają też na pamięć daty ważności identyfikatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:03 moga byc jeszcze kserowane... daj juz se spokoj, dopiero bys sie pieklil jakby ci dzien po wygasnieciu glejtu mandat dali Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 15:03 Już się nie kompromituj. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Strażnicy dobrze zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game To samochody mieszkańców 27.01.10, 14:52 Ale koleś narobił "aferę", no nie mogę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: 195.182.52.* 27.01.10, 14:44 Po pierwsze, jak już zauważyli inni, Straż Miejska nie ma z tym nic wspólnego - mandaty wystawia Zarząd Dróg Miejskich. Po drugie, jak kontroler chodzi po danej ulicy i widzi tego maluszka i załóżmy, że maluszek ma kartę mieszkańca i stoi w jednym miejscu od tygodni, to po kiego grzyba kontroler ma codziennie odśnieżać szybę i sprawdzać, czy karteczka mieszkańca wciąż jest za szybą... Swoją drogą, czy ZDM może odśnieżać szyby, a co jeśli mi ją zarysują? Ktoś coś wie w temacie? Bo średnio mi się podoba jak mi szorują szybę pod biurem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: 109.243.158.* 27.01.10, 15:31 Srednio moze .... Kiedyś dzwoniłem do PZMOT-u czy Mi wykonaja expertyzę że wkładane za wycieraczkę mandaty nieodwracalnie odkształacają elementy gumowe / no pióra/. Koleś zgodził sie że tak ale potwierdzenie takiego stanu do celów okazania np przed sadem jest wielce czasochłonne i wymaga mnóstwa badań i doświadczeń. Polecił abym sie raczej kontaktował z tymi co wkładaja mandaty , poinformował ich o tym jakie szkody wyrzadzają i zaproponował inne miejsce do wtykania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 18:40 Gość portalu: maxi napisał(a): > > Swoją drogą, czy ZDM może odśnieżać szyby, a co jeśli mi ją zarysują? Ktoś coś > wie w temacie? Bo średnio mi się podoba jak mi szorują szybę pod biurem... Dziś na Waryńskiego widziałam grupę panów z ZDM uzbrojonych w szczotki-zmiotki do odśnieżania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tom.krakus "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... 27.01.10, 13:57 Może i Strażnicy Miejscy są leniwi, może nie, ja z nimi nie pracowałem. Ale do krew mnie zalewa jak ktoś nie wie o czym pisze. Mandaty za brak opłaty w warszawskiej Strefie Parkowania Płatnego wystawiają służby kontrolne Zarządu Dróg Miejskich a nie SM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: *.acn.waw.pl 27.01.10, 13:58 jedno co w buraku jest wieczne bezinteresowna zawisc i chec zaszkodzenia innemu poza tym,to nie Straz Miejska karze za brak oplat parkingowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.10, 14:08 każe kierowców mandatami, na krzywoniewidoczny postawiony znak zakaz zatrzymywania, a kilka metrów dalej wyraźny i nie ma żadnego mandatu ta sytuacja jest jak nie ma śniegu. Państwo w państwie Strż miejska w Warszawie - widocznie zbieranina wyrzuconych z policji .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:14 Pani Basiu - MinFin w ktorym pani pracuje powinno niezwlocznie zajac sie tym tematem. Pomiedzy przerwami kawowymi oczywiscie... Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.10, 15:11 Żałosne ze straz miejska w Warszawie nie wypełnia swoich ustawowych obowiązków - po co taka formacja. Jakby zobaczyć to dopiero najwidoczniej mają tam przerwy śniadaniowe, obiadowe i na okrągło kawowe zwłaszcza jak się widzi chodzących strażników np. w Centrum Handlowym a nie po ulicy... Mieszkańcy warszawy są bardziej spostrzegawczy niż funkcjonariusze tej formacji...Po za tym nie zawsze przyjeżdzają do wezwań o złe parkowanie to też bardzo interesujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:54 basiu droga ja rozumiem twoje frustracje. Nawet bardzo. Nawet chodzenie po Centrach Handlowych w warszawie nie pomaga na takie stresy... Basiu - centrum handlowe w Warszawie (Centrum Handlowe jezeli podasz dokladna nazwe) Szanujmy nasze miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.10, 16:09 Centrum Handlowe Cliff . Nieżle odbijasz piłeczkę - ale dziękuję za porady na "frustrację". Myślę że bardziej ci się przdadzą w obronie strazy miejkskiej jako funkcjonariusz tej formacji musisz to robić - szef każe:))) Wyślasz wszędzie problemy tylko nie zauważasz jak oni sami funkcjonariusze na codziń psują. Zróbcie większą selekcję, pozbądźcie się elementu "patologicznego" i formacja zyska prestiż. Pozbądźcie sioę łapówkaży, tych co niezwrcają uwagi na samochody zaparkowane np. busy na Świętokrzyskiej prowadzące sprzedaż podręczników nie ołacające postoju. Nibyu proste a nie wykonalne dla strży miejskiej w Warszawie:)) Patrole przechodzą codziennie i nie widzą - dlaczego:)))?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:01 Moje spostrzeżenie dot. pracy SM 20 lub 21 stycznia - ul. Rogalińska, godz 9:00 - rządek nieprawidłowo zaparkowanych aut (było ich 4 i stały praktycznie na jezdni) w pobliżu szkoły średniej, naprzeciwko ZT Wola. Jedzie autobus a za autobusem patrol SM. Autobus nie ma możliwości jazdy swoim pasem bo rzecz jasna ten pas ma zastawiony :) a że na Rogalińskiej ruch o tej godzinie duży to puszcza wszystkich jadących w przeciwnym kierunku, a za nim robi się już korek. Zastanawiam się jaka będzie reakcja tego patrolu na blokowanie drogi przez zaparkowane samochody. Niestety reakcji nie było żadnej - autobus wkońcu wyminął grupę samochodów a patrol dzielnie pojechał za nim. To jeden przykład ale patrząc na dzicz jaka panuje w całym wniosek nasuwa się sam. Nie mogę zrozumieć tylko jednego. Wypisanie mandatu to pieniądze dla miasta, dla SM (być może na podwyżki dla pracowników by się znalazło), wystarczy tylko wysiąść z samochodu, zrobić zdjęcie i wsunąć pod wycieraczkę papierek. Czy to naprawdę jest tak trudne do wykonania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: 193.128.202.* 27.01.10, 19:13 Powinni dostawać prowizje od zapłaconego mandatu to by im się zechciało pracować. Prosty i skuteczny system motywacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.aster.pl 23.02.10, 13:59 wytłumacz mi od kiedy na rogalińskiej jeździ autobus komunikacji miejskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Wybiórcza Straż Miejska na Bruna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 09:39 bingo! kolejny Sherlock Holmes w spodnicy. basiu - nie wszystko w zyciu jest takie proste jak tato mowili. Nie wszystkie Zydy be, a ksiadz nie zawsze prawde mowi. Pracujesz w Ministerstwie, ktore rozdysponowuje kwoty dla odpowiednich sluzb (na podstawie uchwalonego budzetu Panstwa). Masz duzo zalu - zrob cos z tym! Pisac i bujac to sie mozna na drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: 193.128.202.* 27.01.10, 14:12 1. SM nie pilnuje parkowania w strefie, robią to kontrolerzy zdm'u 2. to co jest za szyba nie jest mandatem 3. powszechnie wiadomo że tylko niewielka część parkujacych bez opłaty jest karana. To Warszawa - WIELKI SAMOCHODOWY BAJZEL Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 14:35 Gość portalu: . napisał(a): > 1. SM nie pilnuje parkowania w strefie, robią to kontrolerzy zdm'u > 2. to co jest za szyba nie jest mandatem > 3. powszechnie wiadomo że tylko niewielka część parkujacych bez > opłaty jest karana. To Warszawa - WIELKI SAMOCHODOWY BAJZEL AMEN:) Dodać warto, że kontrolerów ZDM jest na całą Warszawę ok. 30. Chyba że zrealizowano już plan szalonego zatrudniania i jest jeszcze 20 nowych kontrolerów. Razem 50 osób. 25 patroli. Śmiech na sali. Dzięki temu w większości miejsc w strefie płatnego parkowania płacenie za postój jest nieracjonalne - bardziej opłaca się raz na ruski rok zapłacić mandat niż płacić codziennie za parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
averne "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... 27.01.10, 14:16 Przecież ten Elegant to pomnik PRLu a nie zaparkowany samochód ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: 109.243.158.* 27.01.10, 15:14 ale Kmiocie wymyśliłeś! Zupełnie inne służby kontrolują opłaty za parkowanie /Wapark/ ,a poza tym Ja bym nie chciał żeby jakaś łajza skrobała szybę w Moim samochodzie aby sprawdzić czy położyłem bilet parkingowy, najpierw niech doprowadzą do porzadku stanowiska parkingowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: 195.182.52.* 27.01.10, 15:31 Problem w tym, ze nieraz widzialem jak skrobia i nie podoba mi sie to, czy oni moga tak sie obchodzic z autkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.krakus Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M 27.01.10, 16:16 > ale Kmiocie wymyśliłeś! Zupełnie inne służby kontrolują opłaty za parkowanie > /Wapark/ NIe ma jak to anonimowo nazwać kogoś kmiotem, a okazać się obudzonym z hibernacji idiotą. Od kilku lat WaPark nie ma nic wspólnego z parkomatami w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_satyr Jest sposób: płacić telefonem. 27.01.10, 15:30 Zaczynasz parkowanie: odpalasz pomiar.Wracasz, kończysz pomiar. Co do minuty. W niektórych sieciach dochodzi do tego koszt połączenia, ale komfort i bezstresowość są tego warte. Bez drobnych, bez biegania do parkomatu i pamiętania: do kiedy mam bilet? Są też autobusy, których wcale nie trzeba nigdzie parkować i szukać dla nich miejsca. Same gdzieś znikają po użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:38 Tak samo jest z chodnikami w mojej okolicy. Niby każdy właściciel, lub zarządzający posesją ma obowiązek odśnieżyć chodnik,ale nie wszyscy to robią. Straż miejska nawet nie dzwoni do małego bloku z około 20 mieszkaniami przed którym zalegają zwały śniegu.Widać oni nie muszą:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conrad.o Pies ogrodnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:27 STRAŻ MIEJSKA NIE WLEPIA MANDATÓW ZA NIEOPŁACONY POSTÓJ TYLKO PRACOWNICY ZDM-u wiec lepiej sie zorientuj co piszesz PSIE OGRODNIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: 213.25.91.* 27.01.10, 20:06 Nieczytaty student, nasza przyszła "elyta". Parkometry i związane z tym druczki obsługuje ZDM. Nazwa może obca ale dobrze jest przeczytać co się trzyma w łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: *.chello.pl 27.01.10, 22:38 STUDĘCIE\INTELIGĘCIE, STRAŻ MIEJSKA NIE ZAJMUJE SIE PŁATNYM PARKOWANIEM, WCZYTAJ SIĘ W KWIT KTÓRY DOSTAŁEŚ A ZOBACZYSZ KTO GO WYSTAWIŁ(ZDM) PANOWIE REDAKTORZY WY CHYBA POWINIŚCIE TO WIEDZIEĆ;W TEJ SYTUACJI JA JESTEM ZBULWERSOWANY JAKIE GŁUPOTY MOŻNA PRZECZYTAĆ NA WASZEJ STRONIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAfal "Nie dostają mandatów przez lenistwo Straży Mie... IP: *.chello.pl 28.01.10, 00:47 Wszsyscy Wszystkowiedzący, którzy piszecie, że Straż Miejska się nie zajmuje mandatami za brak opłaconego parkowania NIE MACIE RACJI. TYLKO SM się tym zajmuje! TYLKO SM wystawia mandaty (teoretycznie tez policja)! ZDM to sobie prosby o wniesienie opłaty dodatkowej w wys. 50 zl wystawia. A mandaty (od 100 do 500 zł + punkt karny) to STRAŻ MIEJSKA, tyle że też ich nie wkłada za wycieraczki, tam lądują tylko wezwania na ich komendę. Także jak nie macie pojęcia czym jest MANDAT KARNY i jakie przepisy regulują jego wystawianie to się nie mądrzcie.... choć jestem pewien, że autor opublikowanego donosu mial na myśli "mandaty" od ZDMu... SM swoje z brak opłaconego parkowania wystawia w praktyce chyba tylko jak przyjezdzają zdjąć blokadę założoną za brak opłaty. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś