Dodaj do ulubionych

Gastronomiczne Varietes

IP: *.milowka.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 22:32
w najlepszym momencie urwałeś artykuł, Macieju Drogi. a tak dobrze mi się
czytało... :)
do następnego, oby nie gorszego, Maćku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: janbar Re: Gastronomiczne Varietes IP: *.stegny.2a.pl 18.02.04, 22:52
      No i nie napisał, gdzież tę wspomniana żurawinówkę nabyć !!! ;)))
      )) Kto produkuje... ;))))) No, ale , wiadomo.... , reklama i
      pieniazki by uciekly GW.... ;))

POzdrawiam,

janbar.:))
      • niech Re: Gastronomiczne Varietes 18.02.04, 23:10
        Alez misiu. Najblizej zurawinowke produkuje nasz w-ski Koneser. To rzucik
        beretem - bliskie Szmulki. Plyn ten swieci sie w ciemnosciach i jest to jego
        jedyna zaleta. Wiec Nowak lepiej niechaj napisze jaka zurawinowke pil. Od
        Palikota?
        • Gość: nowak Re: Gastronomiczne Varietes IP: 213.195.171.* 19.02.04, 02:01
          Z pogladem niecha na temat warszawskiej żurawinówki wypada mi
          się zgodzić. Za mało intensywna, blada itp. Ta, którą polubiłem
          i widziałem już w wielu miejscach w Warszawie - pochodzi z
          Polmosu lubelskiego, czyli własnie od Palikota.
          • niech Re: Gastronomiczne Varietes 26.02.04, 15:09
            Problem z nia polega na smaku i zapachu. Rozumiem ze zurawinowka to moga byc
            dwa rodzaje wodek: nalewka lub destylat. Obawiam sie ze to co proponuje Koneser
            to trzeci - niedopuszczalny rodzaj. Wodka z dodatkiem "czegos". Jest na naszym
            rynku jeszcze zurawinowka bodajze Finlandii czy Absoluta - to tez jest
            ewidentny mix ale wodka do niego uzyta nie leci takim fuzlem jak ta warszawska.
            PS. Cierpliwym polecam zrobienie wlasnej nalewki na zurawinach - robi sie to
            bardzo latwo, efekt znakomity - a zurawiny w sezonie sa bardzo tanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka