Dodaj do ulubionych

OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?)

27.02.04, 09:55
Wczoraj chciałem przejść z ulicy Dzikiej na Inflancką. Niestety nie jest to
możliwe. Osiedle "Inflancka" jest ogrodzone, metalowy płot uniemożliwia
przejście od bloku Dzika 4a do szpitala przy Inflanckiej 6. Trzeba nadrobić
prawie kilometr idąc Stawkami, Pokorną i Inflancką. Czy nikt nie pomyślał, że
pomiędzy ruinami bazy PKS, a blokiem Dzika 4a (stojącym poza ogrodzeniem)
powinno być przejście dla pieszych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Luna15 Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) IP: *.ca.pw.edu.pl 27.02.04, 11:16
      Ho, ho, ono juz dawno ogrodzone (na basen lece teraz na okretkę).Przyznam sie
      że mnie dotknęło to "ogrodzenie"...nigdy nie sadziłam, że mozna
      sobie "zawłaszczyć" w ten sposób osiedle, które jak mi sie wydawało należy do
      mieszkańców Warszawy.Poczułam sie jak intruz, koło tego swoistego getta...Nie
      rozumiem tego manewru, co byłoby gdyby tak samo "zachowali się" mieszkańcy
      Sadów Zoliborskich, Starówki i innych atrakcyjnych miejsc...Myslę ogrodźmy sie
      wszyscy....
      • komitet_obrony_wiekszosci Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) 27.02.04, 11:35
        > sobie "zawłaszczyć" w ten sposób osiedle, które jak mi sie wydawało należy do
        > mieszkańców Warszawy

Wystarczy spradzic, do kogo nalezy grunt - jesli do spoldzielni mieszkaniowej,
        nie ma uzytecznosci wobec innych dzialek, grunt nalezy do spoldzielni,
        wspolnoty lub developera - nie do mieszkancow Warszawy. Czasy gdzie wszystko do
        wszystkich nalezalo zostaly obalone na poczatku lat 90-tych.

> Nie
        > rozumiem tego manewru, co byłoby gdyby tak samo "zachowali się" mieszkańcy
        > Sadów Zoliborskich, Starówki i innych atrakcyjnych miejsc...

Jesli sa wlascicielami dzialek bez uzytecznosci, moga zrobic to samo.

> Myslę ogrodźmy sie
        > wszyscy....

Czy negujesz "ogradzanie" sie domkow jednorodzinnych w Piastowie? Lub dzialek
        ogrodniczych w Zabkach?
        • aankaa Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) 27.02.04, 11:42
          komitet_obrony_wiekszosci napisał:

> Czy negujesz "ogradzanie" sie domkow jednorodzinnych w Piastowie? Lub dzialek
          > ogrodniczych w Zabkach?

a jakby ktoś chciał sobie skrócić drogę i przez ZZ przejść - zamiast je okrążać
          brodząc po kostki w błocie - to co ? ochroniarz furtkę otworzy a mieszkańcy
          radośnie przyjmą przechodnia ??
          • sloggi Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) 27.02.04, 12:02
            Niektórzy z ZZ nawet ucałują Cię, tylko dokąd można iść przez ZZ?
            • aankaa Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) 27.02.04, 12:32
              przed siebie :)
        • Gość: Luna Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) IP: *.ca.pw.edu.pl 27.02.04, 14:06
          "Komitet...." rozumiem, że zamieszkujesz "getto" i dlatego jestes nad wyraz
          wyrozumiały...Cóż może i tak jest, że ogrodzono teren zgodnie z prawem.Ja
          raczej "piętnuję" idee, która odgradza nas - ludzi od siebie...a nie to czy tak
          było można czy nie.
          • komitet_obrony_wiekszosci Mooooj jest ten kawalek podlogi! 27.02.04, 14:14
            >Ja
            > raczej "piętnuję" idee, która odgradza nas - ludzi od siebie...a nie to czy
            tak
            >
            > było można czy nie.

W odgrodzonej czesci mieszka czasami niezwykle zzyte srodowisko. Tworzac
            odrebna grupe, zaciesniasz ich stosunki.
            Zwroc uwage, ze np. w "klasach" szkoly podstawowej istenieja bardziej zazyle
            relacje niz wsrod grup z klasy "A" i klasy "B" nawet tego samego rocznika.
            A bardziej niz plot odgradza nas twardoglowizm ideoologiczny, ktory przekracza
            nachalnie kazdy plot.
    • Gość: kubakik Re: OSIEDLE INFLANCKA (twierdza?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:05
      Drodzy nieswiadomi -wyjasnie Wam powody ogrodzenia osiedla "Stawki". Otoz obok
      pobudowal sie na minimalnym terenie zespol 3 budynkow s-pni DEMBUD. Prezes
      Stawek uznal, ze nowi sasiedzi beda wyprowadzac SWOJE psy na JEGO teren i
      zdecydowal sie swoje "chalupy" ogrodzic. To jest autentyczne!!A prawo do tego
      oczywiscie mial...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka