Dodaj do ulubionych

Korki w Warszawie: motocykliści zatkają dziś mi...

IP: 192.100.130.* 11.06.10, 09:15
niech płacą mniej i przy okazji powinni stracić dowody rejestracyjne za
hałasowanie. samochody podlegają przepisom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wasrszawiak Oby usmażyli się na tym upale IP: *.polkomtel.com.pl 11.06.10, 09:20
      Banda nierobów i awanturników.
      • Gość: paULus_76 Re: Oby usmażyli się na tym upale IP: *.acn.waw.pl 11.06.10, 09:47
        Popieram w całej rozciągłości. Oszołomów i szpanerów banda!
        • Gość: Pabloix balwan :P IP: 195.8.101.* 11.06.10, 09:57
          Ojjj ale ty glupi jestes :) ... powinienes na kolanach dziekowac wszystkim
          motocyklistom ze byli tak mili, przesiedli sie z puszek i tym samym ustapili ci
          miejsca na drodze i zmniejszyli korki. 300 motocyklistow to 300 samochodow mniej
          na drodze ... pomysl zanim zaczniesz szczekac ;)
          • Gość: Człowiek Sameś balwan :P IP: 80.72.40.* 11.06.10, 10:14
            Jeden motycyklista robi więcej hałasu niż 1000 samochodów. Podobnie
            rzecz się ma z zagrożeniem na drodze! No ale na szczęście
            przynajmniej trochę organów jest więcej do transplantacji!
            • Gość: Pabloix Umiesz czytac? IP: 195.8.101.* 11.06.10, 10:39
              ... napewno nie ze zrozumieniem. Ja pisze o korkach i tloku na drodze a Ty o
              hałasie - zastanow sie na ktory post odpowiadasz. I zapewniam Cie ze nie wiesz o
              czym piszesz. Jest część osłów na scigaczach ktorzy lubia innym i sobie niszczyc
              sluch i tacy zdecydowanie powinni byc karani. Sa do tego sluzby ktore niestety
              dzialaja zenujaco. Ale rozniez Cie zapewniam ze bardzo duza czesc jezdzi na
              motocyklach cichszych i slabszych i nie ma popier ... w glowie.
              A ja jezdze na mocniejszym, szybszym ale napewno nie glosniejszym niz wiekszosc
              puszek. ... a swoja droga puszka tez jezdze kiedy musze i bardzo nad tym ubolewam.
            • Gość: qwerty Re: Sameś balwan :P IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 13:38
              Gość portalu: Człowiek napisał(a):

> Jeden motycyklista robi więcej hałasu niż 1000 samochodów. Podobnie
              > rzecz się ma z zagrożeniem na drodze! No ale na szczęście
              > przynajmniej trochę organów jest więcej do transplantacji!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

nie schlebiaj sobie, żaden z ciebie człowiek.
              normalny, zdrowy człowiek ma mózg i z niego korzysta.
              ty mózgu nie masz, albo z niego nie korzystasz.
              jesteś co najwyżej produktem człowiekopodobnym.
          • Gość: ja Re: balwan :P IP: *.chello.pl 11.06.10, 12:59
            Z pieciu motocyklistow jakich znam, wszyscy na codzien jezdza samochodami, na
            motocyklach glownie w weekendy. Czyli nie dosc, ze zajmuja miejsca parkingowe
            samochodami, to jeszcze miejsce na jezdni...
            pomysl, zanim cos napiszesz
            • Gość: Pabloix a sam myslisz? IP: 87.205.144.* 11.06.10, 17:01
              Przeczytaj siebie jakie brednie napisales ... uwazasz ze "twoich" 5
              motocyklistow jest tu jakims wyznacznikiem? ... o czym ty w ogole piszesz? Ja
              mowie o tych ktorzy jezdza na codzien i dzieki ktorym ty stoisz w mniejszych
              korkach.
          • Gość: Zimny Re: balwan :P IP: 213.108.152.* 25.07.10, 13:47
            Co Ty chrzanisz?! Akurat, przyjechali na motorach przecież nie
            zasuwają na nich cały rok. Zimą pewnie przeprosili się z puszkami. A
            do roboty jak gajerek założyć na źle na chromach wyglądą, albo kant
            się nie układa na szlifierce. Wielka mi łaska akurat ta zmiana nie
            robi żadnej różnicy...zamiast tego kiedy jedzie 3 gości na krechę to
            zawsze jeden mądry z lewej strony drugi z prawej, nigdy nie wiesz jak
            się ustawić żeby potem nie trzeba było skrobać asfaltu. Trzeba uważać
            żeby pajaca nie zahaczyć bo nie przychodzi mu do łba, że motor ma o
            wiele większe parametry niż niż samochód kiedy go widzę po raz
            pierwszy jest 300 metrów za mną kiedy sprawdzam po 3-4 sekundach już
            mnie mija. Natomiast kiedy motocyklista włącza się do ruchu, zmienia
            pasy czy przejeżdża przez skrzyżowanie to ch...j go wszystko
            obchodzi, bo przecież jest najważniejszy na skrzyżowaniu. Dla mnie to
            żadne ułatwienie. Co 10-ty podziękuję jak zrobię miejsce żeby mógł
            się przeturlać bo przecież motocykliście się spieszy. Ustępuję bo nic
            mi nie przyjdzie, że go zablokuję a poza tym szkoda lakieru.
            Stara pieśń jak obecność motorów i samochodów.
            Co mają powiedzieć studenciaki piszący egzamin kiedy 300 luzaków
            odpaliło im silniki podczas egzaminu. Każdy patrzy nie dalej niż
            koniec swojego nosa. Przecież autostradę mają u siebie. Jedyne na kim
            wywoła to frustrację to na niezainteresowanych ludziach a nie
            decydentach, którzy mają was w dupie.
            Kłótnia o kasę...Stara zasada mówi: Jak ktoś nie ma miedzi to w domu
            na dupie siedzi. Proste jak budowa cepa. Trochę godności jak miałeś
            na zupę to i na pietruszkę znajdź.
      • yavorius Re: Oby usmażyli się na tym upale 11.06.10, 09:57
        Odezwał się pracownik Polkomtela w godzinach pracy...
        • Gość: Warszawiak Re: Oby usmażyli się na tym upale IP: *.polkomtel.com.pl 11.06.10, 10:09
          więc spojrzałeś na ip i wydedukowałeś...
          Jesteś bystry jak woda w klozecie, nie ma co.
          • yavorius Re: Oby usmażyli się na tym upale 11.06.10, 10:34
            Ale mi dowaliłeś, o jaa...
    • Gość: Mądrala Zgadzam się z postulatem motocyklistów, ale IP: 193.201.167.* 11.06.10, 09:21
      za kompletny paraliż miasta mam dla nich tylko jedno zdanie:

"Serdeczny ch.j wam w d..ę!"
      • Gość: Pabloix Re: Zgadzam się z postulatem motocyklistów ... IP: 195.8.101.* 11.06.10, 10:42
        hahahaaa ... no co racja to racja. Ja tez sie zgadzam ale swoim motocyklem
        grzecznie spadam do domku szerokim lukiem omijajac ten kociol ;)
    • sharn1 W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 09:23
      zaprzestaję zjeżdżania na bok motocyklistom żeby mogli się
      przeciskać w korkach.

Niech stoją z nami, skoro chcą zakorkować miasto w imię walki o
      swoje interesy.

I będę im zajeżdżał przejazd do końca sezonu.
      • Gość: (gość portalu) Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 77.79.239.* 11.06.10, 09:37
        zjeżdżać na bok nie musisz, ale za c(w)elowe zajeżdżanie to można dostać mandat
        a nawet stracić lusterko ;]
        • sharn1 Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 09:47
          W ramach swojego pasa mogę sobie jeździć swobodnie i nie zwracać na
          przeciskających się motocyklistów. A na urwane lusterko zawsze są
          sposoby, z których każdy kończy się lepiej dla kierowcy auta a nie
          motocykla.
          • Gość: Pabloix Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 195.8.101.* 11.06.10, 10:48
            ... mozesz sobie w ramach pasa jezdzic swobodnie, a w ramach swojego auta mozesz
            nawet nasrac na siedzenie .... ale zanim zaczniesz jak kretyn straszyc innych
            pomysl, ze jak nie bedziesz sie tak zasadzal to wszyscy lacznie z toba szybciej
            przejada przez zatloczone ulice.
          • Gość: gosc Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.abc.com.pl 11.06.10, 10:51
            i tu sie mylisz , kolego sprawdź przepisy a potem badź "panem"
            swojego pasa
            • sharn1 Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 11:53
              Niech lepiej kolega "lubiący urywać lusterka" najpierw sprawdzi.
          • Gość: majkelek Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 194.181.103.* 11.06.10, 12:06
            pewnie że są sposoby :D w końcu któryś z Nas się zatrzyma zsiądzie z motocykla i
            pokaże ci jakie masz prawa ... potrenuj szybkie zamykanie drzwi ... ale i to Ci
            nie pomoże kozaku i obyś nie był tak głupi by to sprawdzać
            • sharn1 Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 13:07
              Tak tak - bardzo się boję. Zawsze się bałem kolesi w lateksowych
              wdziankach.
              • Gość: motodebil Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.182.128.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.06.10, 23:54
                sharn1 napisał:

> Tak tak - bardzo się boję. Zawsze się bałem kolesi w lateksowych
                > wdziankach.

Ty, a zgadnij co nas obchodzą twoje frustracje seksualne? :-(
                Weź pejczyk w rąsie i pogoń takiego chłoptasia.
                Może pomoże? ;-)
            • Gość: px. Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:08
              no proszę, internetowy kozak. przewagę masz jedynie taką, że masz kask na tym
              swoim zakutym łbie, więc trudniej jest Ci go zlać. najlepiej zatrzymaj się i
              zsiądź do któregoś z szanownych panów w czarnej E36, ale najpierw potrenuj
              szybkie zmykanie na swój motorek.
              • Gość: majkelek Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 194.181.103.* 11.06.10, 13:33
                no ale chwalisz się czy żalisz?? czarne e36 <lol2> to jeszcze takie starocia
                poruszają się po drogach?? żeś się chłopie odwróconych naoglądał i mafiozów
                szukasz <lol2> uwielbiam takich kozaków ... im mniejszy ptaszek tym więcej jadu :D
                • Gość: bunny Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.chello.pl 11.06.10, 13:39
                  Przyganiał kocioł garnkowi.
                • sharn1 Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 13:41
                  Sam się napinasz w necie więc o co ci chodzi?

Co do staroci to większość motocyklistów porusza się odpadami z
                  Francji i Włoch za 10 tysięcy złotych, przywożonymi na wagę na
                  lawetach, więc tu też się nie napinaj. Niektóre z tych motorów
                  zostawiają za sobą dwa ślady po przejechaniu przez kałużę.
                  • Gość: majkelek Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 194.181.103.* 11.06.10, 14:29
                    ... twoje wyssane argumenty nie są przekonywujące a już próba za wszelką cenę
                    udowodnienia swojej racji wychodzą miernie ... co maja stare auta i motocykle
                    przejeżdzające przez kałużę do blokowania im przejazdu?? chciał byś być fajny
                    ale nigdy nie wychodzi <lol2>
                  • Gość: Majtek Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:29
                    Tak się składa, że według ostatniego badania średnio rocznikowo Polacy jeżdżą na
                    motorach z 2002 roku.
                    • Gość: Pabloix 2002? IP: 87.205.144.* 11.06.10, 17:09
                      Powaznie z tym rocznikiem? ... nawet nie bylem swiadom - no to wysoka srednia. A
                      masz moze dane jaka jest srednia wieku puszek?
          • Gość: Ewita Jazda w ramach jednego pasa IP: *.124.6.130.szara.net.pl 11.06.10, 13:50
            Informacja dla NIEDOINFORMOWANYCH kierowcow 4-ch kolek (kopia z
            innej strony): Nigdzie w polskim kodeksie ruchu drogowego nie jest
            stwierdzone, że motocykl nie może poruszać się między samochodami, a
            w myśl starej zasady prawniczej: co nie jest zabronione, jest
            dozwolone. NIEDOZWOLONE JESt i dotyczy to WSZYSTKICH, o dziwio
            kierowcow samochodow TEZ!!: Nielegalne jest jedynie przejeżdżanie
            ciągłej linii, jeśli ta akurat rozdziela wytyczone pasy ruchu.
            Druga sprawa, kierowcy samochodow maja maniere wyrzucania roznych
            rzeczy podczas jazdy przez okno na droge, a to KOCHANI SZANOWNI
            kierowcy podlego karze!!zabrania się zaśmiecania lub
            zanieczyszczania drogi. Przez co kierowca, który nie dostosuje się
            do przepisów naraża się na otrzymanie mandatu w wysokości od 50 do
            200 złotych. Dzięki temu mamy szansę bronić swojego praw, a
            kierowcy samochodów narażają się na sankcje prawne za spowodowanie
            zagrożenia na drodze.
            reasumujac, droga jest dla wszystkich, nalezy pokazac minimum
            kultury i dobrej woli i przepuszczac motocykliste, bo on szybciej
            rusza, przejedzie korek co spowoduje, ze samochod nie bedzie
            blokowany!!!! I jeszcze jedno, panowie czy zdajecie sobie sprawe, ze
            na tych wspanialych maszynach jezdzi bardzo duzo kobiet! a ponoc nie
            ma piekniejszego widoku niz super maszynka i kobitka..zanim
            zaatakujecie pokazcie, ze jestescie FACETAMI i potraficie sie
            zachowac w towarzystwie pieknych dam.
            Pozdrowienia dla monitow, super ze pokazujecie glupote przepisow, ze
            wylapujecie paranoje dot. naszych drog!!!
            • Gość: ando Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: 217.6.182.* 11.06.10, 15:25
              jak baba na motorze to albo dziwka albo blachara(jedno i drogie to w
              końcu to samo)
            • Gość: niemie Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: *.chello.pl 11.06.10, 21:51
              Tak na szybko: w polskim prawie o ruchu drogowym zabronione jest wyprzedzanie
              pojazdów z lewej strony. Wiedziałaś? Motocyklista przepychający się między
              pasami ruchu (najczęściej między środkowym, a lewym) łamie przepisy bo często
              wjeżdża na pas po lewej stronie pojazdu,który się na nim porusza=wyprzedza go po
              niedozwolonej stronie!
              A zmieniając temat... Motocykliści sprawiają na mnie często wrażenie osób
              przekonanych o swojej nieśmiertelności. Ciekawi mnie dlaczego tak się
              nieodpowiedzialnie zachowują? Tylko koty maja 7 żyć:) i to tylko w grach
              komputerowych.
              • Gość: niemie Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: *.chello.pl 11.06.10, 21:54
                miało być oczywiście z prawej strony, za dużo dzisiaj stopni Celsjusza :) Musk
                mię się gotuje.
                • Gość: Grind Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: *.derby.waw.pl 11.06.10, 23:08
                  Szanowny znawco prawa ... doczytaj sobie ze zrozumieniem definicję pasa ruchu i
                  fragment kodeksu dotyczący wyprzedzania po prawej stronie. Może zrozumiesz jak
                  bardzo się mylisz ...

Grind
              • Gość: fanstonsów Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: *.146.232.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 23:38
                Gość portalu: niemie napisał(a):

> Tak na szybko: w polskim prawie o ruchu drogowym zabronione jest
                wyprzedzanie
                > pojazdów z lewej strony
                . Wiedziałaś?

niemiec,
                Ty chyba za dużo tramwajem jeździsz po nocach. :-D
              • Gość: ewa Re: Jazda w ramach jednego pasa IP: *.jmdi.pl 13.06.10, 17:45
                Wygląda na to, że jesteś po lobotomii.

e
      • zdzisiek66 Nic nie rozumiecie. 11.06.10, 09:38
        Przecież to jedyny sposób, żeby urzędasy i p(osły) zaczęły się liczyć ze zdaniem
        obywatela.
        Zamiast narzekać, powinniśmy (kierowcy samochodów) brać przykład. I urządzać
        przez 5 dni w tygodniu protest w okolicach Sejmu i Ministerstwa Infrastruktury
        za każdym razem, gdy nasze ukochane władze wymyślają nowy podatek w cenie paliwa
        czy nawet gdy znów spóźniają się z budową autostrad.
        Brawo motocykliści :)
        Chociaż ryczące silniki powinny być tępione niezależnie od protestu.
        • Gość: ja Re: Nic nie rozumiecie. IP: *.chello.pl 11.06.10, 13:03
          to idz im nasraj w ogrodku, albo pod drzwiami, a nie blokuj cale miasto!
          Urzedasy i tak przejada na sygnale...
        • Gość: Jonek Re: Nic nie rozumiecie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:31
          Jasne. Zatrucie życia mieszkańców Warszawy z całą pewnością zadziała na posłów
          czy innych urzędników. Równie dobrze możesz przepłoszyć misie z bieszczadzkiego
          parku narodowego. Efekt ten sam ale jaka adrenalina.
          • Gość: Pabloix Re: Nic nie rozumiecie. IP: 87.205.144.* 11.06.10, 17:14
            Spinasz sie a popatrz ze wszystkie mozliwe grupy spoleczne i zawodowe
            przyjezdzaja do wawki protestowac - od pielegniarek po gornikow ... mnie tez to
            wk ... bo tez mi to dokucza ... no ale co sie dziwic z drugiej strony - licza na
            to ze cos ugraja. Bo jak nie tu to gdzie?
        • Gość: Glonojad Re: Nic nie rozumiecie. IP: *.home.aster.pl 11.06.10, 21:12
          Kierowcy dzień w dzień dokumentnie blokują Warszawę.

Co ciekawe, nominalnie w Warszawie mieszka 50 tysięcy więcej ludzi niż w 1990
          roku, dróg przybyło, metra też - cała linia...
      • Gość: Grind Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: 91.213.58.* 11.06.10, 09:40
        Wszystkich wrzucasz do jednego worka ? Ja na przykład nie mam zamiaru
        protestować a motocykla używam jedynie w celu dojeżdżania do pracy. Co więcej,
        staram się nie łamać przepisów. Czy mnie też będziesz celowo zajeżdżać drogę ?

Czy nie zwróciłeś uwagi na taki drobny fakt, że gdyby więcej ludzi przesiadło
        się na jednoślady (i to bez znaczenia jakie vide na przykład Włochy) byłoby
        mniej korków w mieście i więcej miejsca na ulicach oraz do parkowania dla Ciebie
        ? Niestety postawy takie jak Twoja powodują, że ludzie normalnie się ... boją.
        Gratuluję ! W sumie sam sobie szkodzisz.

Grind
        • sharn1 Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 09:53
          Drogi Panie.
          Ja popieram ten protest bo także uważam, że opłaty za przejazd
          autostradą powinny być dla motocykli niższe niż dla osobówek.

Jednakże skoro motocykliści zamiast spokojnie podemonstrować sobie
          pod sejmem organizują blokadę i tak zapchanego miasta w dodatku w
          piątek i w godzinach szczytu kosztem zwykłych ludzi nie jeżdżących
          motocyklem (ważni politycy mają uprzywilejowane limuzyny - ich taki
          prostest nie dotknie), to niech nie liczą na zrozumienie kierowców
          aut, w tym moje.
          • dorsai68 W godzinach szczytu? 11.06.10, 10:20
            Czytam, że ten protest ma rozpocząć się o 13.00 i trwać godzinę, do początku szczytu komunikacyjnego zostaje więc sporo czasu. Przejazd po mieście, z tego co przeczytałem dalej, choć ma mieć formę niezorganizowaną, a to oznacza, że motocykliści mają obowiązek poruszać się po ulicach zgodnie z przepisami.

Ty się zdecyduj "sharn1", WMK przeszkadza ci o 18.00 bo to godziny szczytu, motocykliści przeszkadzają ci o 14.00 bo to wg ciebie również godziny szczytu... Może najwyższy czas abyś w końcu skorzystał z oferty jakiejś autoszkoły i wykupił jazdy doszkalające? Masz chłopie wyraźne problemy z poruszaniem się po mieście, co skutkuje właśnie takim pełnym frustracji i histerii opiniami o rozdymającym się, jak balon, szczycie komunikacyjnym.
            • Gość: MK. Re: W godzinach szczytu? IP: 193.201.167.* 11.06.10, 10:44
              Przyjedź z raz do Warszawy to zobaczysz co to znaczy szczyt
              komunikacyjny i korki.
              • Gość: Pabloix Re: W godzinach szczytu? IP: 195.8.101.* 11.06.10, 10:54
                No ja wyraznie rozrozniam godziny szczytu: 7-9 i 15:30-17:30 ... oczywiscie
                uogolniam ale poza tymi godzinami mozesz przejechac wiekszoscia (nie wszystkimi)
                z ulic.
                • Gość: Domcia Re: W godzinach szczytu? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 11:14
                  W piątki popołudniowy szczyt zaczyna się dużo wcześniej, bo większość ludzi
                  wcześniej kończy pracę i wyjeżdża z miasta na weekend, zwłaszcza w takie upalne dni.
              • dorsai68 Nieważ ne jak będziesz próbował mnie obrazić, 11.06.10, 12:27
                zdania nie zmienię.
                Gdyby przyjezdne młode wilki pracujące w np. w banku Millennium, wraz ze służbową Astrą, w ramach tego samego bonusu, dostały kursy doszkalające, po Warszawie jeździłoby się znacznie sprawniej i szybciej.
      • Gość: Jonek Ameryki nie odkryłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:03
        Ja widząc w lusterku motor klasy chopper wiem, ze jedzie normalny człowiek i jak
        mogę to usuwam się na bok, skuterom tez często ustępuje ale widząc tzw. ścigacza
        robię co się da aby mu utrudnić przejazd bo troglodytom i burakom nie mam
        zamiaru ustępować. Swoją drogą ci na chopperach prawie nigdy nie przepychają się
        pomiędzy samochodami i cierpliwie czekają w korku.
        • bubster Re: Ameryki nie odkryłeś 11.06.10, 15:29
          skuterom tez często ustępuje

dziękuję :-)
          • Gość: Jonek Re: Ameryki nie odkryłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:35
            Owszem na skuterach jeżdżą także nieznośne łebki ale w większości skuterów
            używają ludzie, którym zbrzydły korki i zamienili samochody na pojazdy mniejsze.
            Ja niestety z racji mojej pracy muszę się ślimaczyć po mieście samochodem.
            Jednego nie trawię - skuterów na alejkach dla rowerzystów. Ale ścigacze też
            często rozganiają rowerzystów i pieszych z chodników i alejek. Ale nigdy w życiu
            nie widziałem na alejce harleya czy innego choppera. Motocykliści tych maszyn to
            najwyższa półka motocyklistów.
            • bubster Re: Ameryki nie odkryłeś 11.06.10, 17:19
              ale w większości skuterów
              używają ludzie, którym zbrzydły korki i zamienili samochody na pojazdy
              mniejsze

tak jak ja, niestety, jestem już za stara na okreslenie "łebek"

nie jeżdżę na alejkach dla rowerzystów :-)
        • Gość: Pabloix Re: Ameryki nie odkryłeś IP: 87.205.144.* 11.06.10, 17:35
          Przepraszam a jak traktujesz motocykle sportowo-turystyczne? Czy mam szanse u
          Ciebie czy jestem moze "troglodytom" i "burakiem" .. a moze masz jakies ulubione
          marki ktore puszczasz lub te ktorych nienawidzisz? No i oczywiscie gratuluje
          swietnej spostrzegawczosci skoro tak szybko rozpoznajesz rodzaj i model
          motocykla ... wielki szacun ... zazdroszcze. Ja nie rozpoznaje i przez to
          puszczam wszystkie ... ale pewnie jestem burak ;)
          • Gość: Jonek Re: Ameryki nie odkryłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 12:42
            Cruisery i enduro to rzadkość na naszych drogach ale łatwo rozpoznawalna. Ja
            piszę o klasycznych ścigaczach gdzie delikwent generalnie leży na baku dla
            poprawy aerodynamiki. A po co? Aby szybciej jechać.
        • Gość: Grind Re: Ameryki nie odkryłeś IP: *.derby.waw.pl 11.06.10, 19:07
          Wiesz ... motocykle dzielą się na więcej kategorii niż czopery i ścigacze.
          Napisz proszę w takim razie jak zachowujesz się gdy w lusterku widzisz na
          przykład motocykl turystyczny, jak w przypadku uniwersalnego czy streetfightera,
          jak gdy widzisz supermoto, jak w przypadku crossa, jak maxiskutera, jak ... itd,
          itp. Przede wszystkim napisz: jak je rozróżniasz w lusterkach ? Ciekawe też jest
          stwierdzenie, że kierowcy choperów to najwyższa klasa. Bo nie przeciskają się ?
          A pomyślałeś, że może to być spowodowane prostym faktem: wiele z nich to
          motocykle po prostu zbyt szerokie ...

Grind
      • bubster Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 15:25
        Bez sensu.
        Nie wszyscy motocykliści będą pikietować.
        Dodatkowo jakby 30% samochodziarzy przeniosło się na motocykl to pomyśl
        o ile mnie j miałbyś stania w korku...
        • Gość: Jonek Re: W ramach solidarności od dzisiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:39
          Wyobrażasz sobie rodzinne zakupy na motorach :) Niestety wielu kierowców choćby
          nie wiem jak chciało nie może uciec z samochodów. Ja się do nich zaliczam,
          czasem szlak mnie trafia ale stoję w korku bo nie jestem w stanie jechać do
          klienta motorem z komputerem PC na plecach, że nie wspomnę jak ktoś u mnie
          zamówi kilka kompów.
          • bubster Re: W ramach solidarności od dzisiaj 11.06.10, 17:21
            > Wyobrażasz sobie rodzinne zakupy na motorach :)

nie, dlatego skutem dojeżdżam tylko do pracy, wracam z pracy
            jak chcę iść na zakupy to przesiadam się do samochodu
    • Gość: Kilo Czy Ci kretyni nie rozumieją, że trzeba prostestow IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 11.06.10, 09:24
      ać pod siedzibą właściciela autostrady, a nie przed ministerstwami. Oczywiście
      cierpieć będą normalni ludzie, bo nie będą mogli wrócić do domu, ale to "dawcy
      organów" mają gdzieś.
      • Gość: a8 Re: Czy Ci kretyni nie rozumieją, że trzeba prost IP: 77.79.239.* 11.06.10, 09:34
        kretynem to ty jesteś wydając taki osąd.
        zainteresuj się trochę sprawą to zrozumiesz.
        • Gość: Kilo jednak Ty jesteś kretynem IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 11.06.10, 09:51
          Naciskać trzeba na zarządców autostrad. Powołują się oni na rozporządzenie
          ministra infrastruktury, ale z analizy prawnej wynika, że równie dobrze (a nawet
          lepiej, bo jest to dokument nadrzędny)) by było, gdyby opierali się o ustawę o
          autostradach płatnych oraz Krajowym Funduszu Drogowym. Nie robią tego bo im
          wygodniej ściągać kasę z motocyklistów. Ministerstwo i tak ma to w dupie bo pan
          minister pojedzie sobie na sygnale przez Warszawę, a w korkach będą stać zwykli
          ludzie. Łatwiej jest coś wymóc na zarządcach autostrad. Następnym razem jak
          nazwiesz kogoś kretynem sam zapoznaj się DOBRZE z tematem.
          • Gość: przedszkolanka Re: IP: *.aster.pl 11.06.10, 10:29
            Ty jesteś kretynem. A właśnie, że ty jesteś. A ty jesteś gupi. Powiem pani.

A teraz dzieci leżakowanie, bo nie dostaniecie podwieczorku.
            • Gość: 3# Re: IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:59
              PODWIECZORKA! Kretynko!
              • Gość: ptt Re: IP: 195.242.183.* 11.06.10, 16:37
                a właśnie ze ty! nastepnym razem gdy bedziesz krytykowal zapoznaj sie DOBRZE ze słownikiem :P

i jak ktos powie ze ja jestem kretynem to znaczy ze jest kretynem!!11!!1!
    • Gość: junak 2000 Re: Korki w Warszawie: motocykliści zatkają dziś IP: *.centertel.pl 11.06.10, 09:24
      niemożliwe przecież to samochodziarze codziennie zatykają stolicę.
    • Gość: tomek Re: Korki w Warszawie: motocykliści zatkają dziś IP: 91.198.145.* 11.06.10, 09:33
      No ale moment, protest o 13. Do 16 będzie po wszystkim.
      • Gość: Kilo Niestety zablokowanie na godzinę ulicy w środku IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 11.06.10, 09:54
        dnia spowoduje korki już do końca dnia. Zwłaszcza, że to piątek i nie którzy
        chcieli by z miasta na weekend wyjechać.
        • Gość: ewa Re: Niestety zablokowanie na godzinę ulicy w środ IP: *.acn.waw.pl 11.06.10, 14:37
          Nie rób scen, najwyżej po słoiki pojedziesz jutro.
      • sharn1 Re: Korki w Warszawie: motocykliści zatkają dziś 11.06.10, 09:55
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> No ale moment, protest o 13. Do 16 będzie po wszystkim.

Dla motocyklistów może tak. Korki spowodowane przez nich od 13 tej
        będą się rozładowywać do 21 (zwłaszcza w piątek).
    • Gość: gosc wczoraj tez jeden zatarasowal rondo przy dw.zachod IP: *.chello.pl 11.06.10, 09:36
      im... prawie godzina jazdy 500 metrow bo oczywiscie pan motocyklista
      musial pedzic i wymijac bo przeciez inni maja uwazac
      • Gość: motodebil Divide et impera! IP: *.182.35.66.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 10:16

Ta zasada sprawdza się zawsze a ciemny lud łyka te "blokady" jak świeże kluseczki.
        Gdyby nie motocykliści, to jak w każdy piątek wyjechalibyście swoimi
        samochodzikami z Warszawy szybko i wygodnie nowymi obwodnicami. :-D
        Jeszcze przyjdzie czas, że będą się gryźć nawzajem, kierowcy osobowek i
        ciężarówek...
        Do zobaczenia w przyszły piątek na "niezablokowanej" przez motocyklistów trasie
        do Janek albo Lomianek. ;)
    • Gość: mucha Re: Korki w Warszawie: motocykliści zatkają dziś IP: *.152.132.223.dsl.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 10:56
      od kilkunastu dni rozjezdaja sie w z pl zamkowego ul podwale i długą ok 23 i
      pozniej spac nie dajac mieszkancom-od tych pseudo tlumikow wlaczaja sie syreny w
      samochodach-a ci $$^^*$#@ jeszcze przegazowuja swe motory robiac wiekszy halas.
      parkuja na plycie pl zamkowego gdzie nie mozna stawac! jak tak dalej pojdzie to
      trzeba bedzie zrobic jak we wloszech w jednej z miejscowosci nadmorskich-ustawic
      znak "zakaz poruszania sie jednosladami" w godz np 22-7. sam widzialem taki na
      glownej promenadzie miasta ma ktorej wieczorami jezdzili dawcy nerek budzac
      mieszkancow.
      • Gość: mucha Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: *.152.132.223.dsl.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 10:58
        od kilkunastu dni rozjezdaja sie w z pl zamkowego ul podwale i długą ok 23 i
        pozniej spac nie dajac mieszkancom-od tych pseudo tlumikow wlaczaja sie syreny w
        samochodach-a ci $$^^*$#@ jeszcze przegazowuja swe motory robiac wiekszy halas.
        parkuja na plycie pl zamkowego gdzie nie mozna stawac! jak tak dalej pojdzie to
        trzeba bedzie zrobic jak we wloszech w jednej z miejscowosci nadmorskich-ustawic
        znak "zakaz poruszania sie jednosladami" w godz np 22-7. sam widzialem taki na
        glownej promenadzie miasta ma ktorej wieczorami jezdzili dawcy nerek budzac
        mieszkancow.
        • Gość: Pabloix Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: 195.8.101.* 11.06.10, 11:03
          ojejejejjj wez neospazmine :P ... Nie trzeba jechac do Wloch zeby zobaczyc taki
          znak ... zapewniam Cie ze u nas rowniez za znaki zakazu wjazdu dla motocykli :P
          ... i nawet widzialem je w uzyciu :P
          • Gość: mucha Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: *.152.132.223.dsl.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 11:11
            czemu mam brac? niech dawcy nerek trzymaja sie z daleka po 22giej albo umawiaja
            sie za miastem. nie mowie o znaku "permanentnego"poruszania sie, tylko w godz
            ciszy nocnej
            • Gość: Grind Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: 91.213.58.* 11.06.10, 11:41
              A co jeżeli ktoś porusza się motocyklem, który nie jest głośniejszy od samochodu
              ? Wszystkich byś wywalił za miasto ? To o czym piszesz w kwestii ograniczenia
              hałasu i ciszy nocnej jest jakby oczywiste. Znowu wyrabiasz sobie zdanie na
              podstawie jakiejś, małej grupy ludzi, którzy zachowują się tak a nie inaczej i
              rozciągasz swoją opinię na wszystkich pozostałych ? Czy jeśli, dajmy na to, mój
              sąsiad, który ma Volkswagena i Opla spowodował wypadek po pijaku, to dla Ciebie
              jest równoznaczne z tym, że wszyscy, którzy mają Ople i Volkswageny to pijacy ?

Poza tym zastanów się gdy nazywasz kogoś "dawcą nerek". Gdybyś się chociaż nieco
              interesował sprawą możliwości wykorzystania organów do transplantacji po
              wypadkach - wiedziałbyś, że najczęściej po wypadkach, w których zginęli
              motocykliści organy się po prostu, ze względu na uszkodzenia, nie nadają.

Grind
              • Gość: mucha Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: *.152.132.223.dsl.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 17:07
                "dawca nerek" to okreslenie potoczne-tak samo jak "pedal" wiadomo, ze po wypadku
                jeden raczej nie nadaje sie na dawce narzadow jak i drugi na element wyposazenia
                rowerowego, to po prostu przyjete w naszym kraju nazwy/okreslenia. wiem takze,
                ze nie powinno sie generalizowac-natomiast organoleptycznie wiem, ze ok 80%
                dawcow z pl zamkowego "jest glosna", inna sprawa, ze nie wiem czemu nie parkuja
                wzdluz ul podwale tylko zajmuja chodnik na pl zamkowym na ktory nie ma
                wjazdu...straz miejska powinna wlepiac mandaty i tyle, gdyby stali na
                wyznaczonych miejscach i do motoru mieliby dojsc ok 500-600 m to pewnie problem
                sam by sie rozwiazal
            • Gość: motodebil Re: zakazac jazdy na starym miescie po 22giej!!! IP: *.182.128.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.10, 00:04
              ty mucha, musiałaś najeść się w tych Włochach jakiegoś goowna, jeśli wydaje ci się, że uwierzymy w to, że Włosi z Włoch kładą się spać latem o 22! :-D
    • ktosiek000 Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam po... 11.06.10, 11:40
      A na przeciwko ministerstwa, jest budynek Warszwskiego Uniwersytetu Medycznego, gdzie w związku z sesją odbywają się egzaminy :)
      Wygląda na to, że dużo przyszłych lekarzy będzie wchodzić w zawód z nienawiścią do motocyklistów.
      • cojones Re: Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam 11.06.10, 12:10
        Zazwyczaj z motocyklisty to już nie ma co ratować, do zebrania do worka lekarz
        nie jest potrzebny.
        • Gość: k1234 Re: Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam IP: 159.245.16.* 11.06.10, 14:41
          Jest potrzebny, żeby stwierdzić zgon(a).
          • Gość: motodebil Re: Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam IP: *.182.128.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.10, 00:15
            no, i taki wqrwiony lekarz zgonu nie stwierdzi, dzięki czemu motonita będzie se
            żył dalej - jak gdyby nigdy nic! ;)
    • podwarszawianka Nie jeżdżę, nie znoszę hałasu jaki robią, ale 11.06.10, 11:45
      popieram :)oby coś to dało.
      Poza tym nie każdy motocyklista to "dawca organów" i kretyn, w dodatku śmiem
      twierdzić, że jednak jest więcej kretynów siedzących za kółkiem.
      • Gość: ewita dawca organow- wyjasnienie IP: *.124.6.130.szara.net.pl 11.06.10, 13:56
        w kwesti dawca organow, niestety z motocyklisty niewiele zostaje, za
        to samochod to IDEALNA puszeczka przechowujaca organy, tylko nie
        zapomnij zabrac ze soba oswiadczenia..bo liczy sie czas!!!
      • Gość: ya Re: Nie jeżdżę, nie znoszę hałasu jaki robią, ale IP: *.as.kn.pl 11.06.10, 14:33
        ok, a jak nazwiesz kochasia, który potrafi po północy na jednym kółku
        ryczeć silnikiem innym pod oknami? To zapewne nie jest motocyklista?
        • Gość: Grind A ja jeżdżę i też nie znoszę hałasu. IP: 91.213.58.* 11.06.10, 14:40
          To nie jest motocyklista. To jest kretyn.

Grind

• Gość: arczi Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam po... IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 11.06.10, 12:13
      Polska to naprawdę DZIKI KRAJ! Według przepisów na prawo jazdy motocykl to
      zupełnie co innego niż samochód ale przy opłatach za przejazd autostradą
      motocykl=samochód o wadze do 3.5t.Przecież wysokość opłaty zależy od stopnia
      niszczenia nawierzchni.No kogoś naprawdę poniosło.
      W Londynie gdzie mieszkam wjazd do centrum miasta jest płatny dla samochodów a
      motocykle wjazd mają za darmo.Ale np. w Częstochowie do centrum motocyklem
      wjechać nie wolno.Spacerujący ludzie wdychają spaliny ze zdezelowanych puszek
      stojących w korkach.Czy Polska to normalny kraj?
      • Gość: Aster Re: Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam IP: *.184.rev.mni.pl 11.06.10, 12:45
        W Częstochowie nie można do centrum wjechać motocyklem? Brawo! Popieram.
      • Gość: ??? Re: Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam IP: *.chello.pl 11.06.10, 22:00
        Zaraz, zaraz... Autostradami zarządzają prywatne firmy jakby? I to one ustalają
        wysokość opłat? To chyba jest logiczne, że motocykliści powinni się zwrócić do
        tychże firm?
    • Gość: Aster Zakazać im! IP: *.184.rev.mni.pl 11.06.10, 12:40
      Motocykliści powinni mieć zabroniony dostęp do autostrad a nie jeszcze obniżone opłaty. Stwarzają niezłe zagrożenie, jeżdżą jak idioci. Przecież im chodzi tylko o to by sobie pojeździć 300km/h w tę i z powrotem po autostradzie. W mieście są równie dobrzy - przecieskają się między autami. Natomiast za blokowanie miasta wlepiać mandaty - za utrudnianie ruchu i już.
      • Gość: qwerty Re: Zakazać im! IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 13:52
        popieram cię, a nawet pójdę o krok dalej - zakazać wszystkim wszystkiego. żeby
        nie było bandyctwa, złodziejstwa..., żeby niczego nie było.
        motocykle na madagaskar !
        skutery ... jeszcze dalej !!
        a rowery... rowery... hmmm... a rowery powodzianom, niech sobie na wodne
        przerobią !!!
        będzie więcej miejsca na czyste rasowo, (samochody only, nur für auto) korki.
        • Gość: Mietek Re: Zakazać im! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:38
          Buahahaha! Czad! To mi sie podoba! I żeby nic nie było!
    • dwabrowary Motocykliści zatkają dziś miasto. "Dadzą nam po... 11.06.10, 12:46
      Sam nie jeżdżę na motorze, ale popieram ich akcję w 100%
    • Gość: mala Robią straszny hałas! Motocykle won z misat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:52
      Należy zabronić poruszania się tym hałaśliwym pojazdom w miastach!
      Przez tych psychopatycznych kierowców ani nie można spać, ani
      normalnie żyć, jak ktoś mieszka przy ruchliwej drodze.
      • Gość: 3 Re: Robią straszny hałas! Motocykle won z misat! IP: *.acn.waw.pl 11.06.10, 14:11
        Ja bym poszedł dalej i zabronił wieśniakom (takim jak ty) osiedlania się w mieście.

3
    • Gość: approved Motocykliści to hałaśliwe kanalie.... IP: *.aster.pl 11.06.10, 13:55
      Codziennie terroryzują hałasem mieszkańców Al. Niepodległości i jeszcze im się zachciewa protestować!!!!!!!

Wszystkim protestującym tworzącym korki i hałasującym pod oknami życzę szybkich odwiedzin w szpitalu. Połamcie się w cholerę i będzie spokój.
    • Gość: Jonek A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:57
      A dlaczego mieli by płacić mniej? Przecież motocykliści powodują mnóstwo
      wypadków a usuwanie szkód kosztuje więc niech płacą. Swoją drogą ciekawy zwyczaj
      się w Polsce wytworzył gdy tylko górnicy, stoczniowcy, pielęgniarki czy
      motocykliści mają jakieś 'ale' do rządu to zawsze starają się zatruć życie
      zwykłym warszawiakom. Zastanawiam się czy gdy będę chciał na przykład obniżenia
      podatków czy wystarczy przypieprzyć sąsiadowi w pysk. A może rozsypię gwoździe
      na ulicy żądając aby rząd zajął się lichwiarskim oprocentowaniem kredytów
      hipotecznych.
      • Gość: Grind Re: A dlaczego?? IP: 91.213.58.* 11.06.10, 14:10
        To co piszesz o powodowaniu wypadków przez motocyklistów świadczy wyłącznie o
        tym, że ... nie wiesz o czym piszesz. Tak się składa, że zaledwie kilka procent
        wypadków z udziałem motocyklistów spowodowanych jest właśnie przez nich.
        Niestety w większości, to manewry kierowców samochodów powodują takie kraksy.
        Niestety zazwyczaj tragiczne i przez to spektakularne.

Nie oceniaj wszystkich motocyklistów przez pryzmat kilku oszołomów, którzy
        swoimi szlifierkami zakłócają spokój i szaleją po ulicach. Zapewniam Cię, że
        jest wielu motocyklistów, którym bezpieczeństwo i spokój innych również mocno
        leży na sercu. Nie wszyscy są wariatami. Często są to nawet ludzie w takim
        wieku, że byś się zdziwił.
        Problem polega na tym, że tych ... nie zauważasz, bo jeżdżą spokojnie.

Grind
        • Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:19
          "...Tak się składa, że zaledwie kilka procent wypadków z udziałem motocyklistów
          spowodowanych jest właśnie przez nich. Niestety w większości, to manewry
          kierowców samochodów powodują takie kraksy..." - Tak jasne, winni są kierowcy.
          Zanim zmienię pas to patrzę w lusterko i nikogo nie widzę więc kierunkowskaz i
          zmiana pasu a tu bzyczenie klaksonu motoru. Skoro dogonił mnie z olbrzymiej
          odległości w kilka sekund to z jaką musiał jechać prędkością. Ale oczywiście
          winny jestem ja bo mu zajechałem drogę i nie pozwoliłem na jego 300km/h. Weź i
          się puknij w głowę.
          • Gość: Grind Re: A dlaczego?? IP: 91.213.58.* 11.06.10, 14:36
            No tak .. czego mogłem się spodziewać. "Weź się puknij w głowę" i "300 km/h" to
            wszystko na co Cię stać ? Właśnie pokazałeś jaki poziom reprezentujesz. Żal mi Cię.

Grind

• Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:10
              A czego się podziewasz? Że będę idiotom bił pokłony? Już siedziałem w
              samochodzie w który pieprzną jeden z twoich kolegów. Wyjeżdżaliśmy z kolega z
              podporządkowanej, ostrożnie. Kumpel zatrzymał się rozejrzał i nikogo po bokach
              nie widząc ruszył i wtedy coś nas rąbnęło a dokładnie od mojej prawej strony,
              idiota na motorku przesunął nam samochód o 12 metrów bok (tak zmierzyli
              policjanci). Jak kretyn wyszedł ze szpitala (cud że przeżył) pozwał mojego
              kumpla do sądu bo to on jechał główną ale na rozprawie biegły orzekł że
              pierwsza, wstępna ekspertyza policjantów jest nieścisła, policjanci oszacowali
              że bałwan gnał ok setki w terenie zabudowanym, biegły po zbadaniu zniszczeć
              oszacował jego prędkość na 160-170 km/h. Orzekł że jadąc z taką prędkością nie
              dał szans kierowcy wyjeżdżającemu z podporządkowanej. Sędzina jego pozew
              oddaliła oświadczając że jeśli ktoś tu jest winny to motocyklista który
              wprawdzie jechał główną drogą ale kompletnie bezmyślnie. Zatem powtarzam - weź i
              się puknij w głowę.
              PS.
              Obecnie toczy się sprawa ale w drugą stronę, mój kolega wytoczył proces temu
              bałwanowi.
              • Gość: Grind Re: A dlaczego?? IP: *.derby.waw.pl 11.06.10, 18:57
                Proponuję jednak, żebyś sobie przemyślał to, co napisałeś. Po pierwsze nie był
                to mój kolega tak, jak raczyłeś to zasugerować. Nie znam tego człowieka. Nie
                wiem jak wyglądały fakty związane z tym zdarzeniem, ale na podstawie tego co
                piszesz, trafiliście rzeczywiście pechowo. Samochodami również jeżdżą debile i
                zamiast gościa na motocyklu równie dobrze mógł być to ktoś w samochodzie.
                Niestety nadal twierdzę, że mimo doznanego uszczerbku na psychice (bo
                podejrzewam, że to jest powodem Twojego zajątrzenia) nie powinieneś wrzucać
                debili na motocyklach do jednego worka z pozostałymi motocyklistami, których na
                drodze nawet nie zauważasz, bo jeżdżą przepisowo. Sugeruję również, abyś
                powstrzymał się od stwierdzeń typu "weź i się puknij w głowę" oraz podobnych -
                bo po pierwsze nie wiesz do kogo to piszesz, a po drugie dajesz tym wyłącznie
                wyraz swojej frustracji i bezsilności.

Grind
                • Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 12:44
                  To jest niezwykła rzadkość zobaczyć ścigacz jadący przepisowo. Przepisowo to
                  jeżdżą motocykliści na cruiserach, chopperach itp. Ale nie na ścigaczach. A ja
                  tylko dla tych ostatnich mam tyle niechęci.
                  • Gość: Grind Re: A dlaczego?? IP: *.derby.waw.pl 13.06.10, 20:11
                    No i widzisz ... a Ty znowu swoje. Ja nie jeżdżę ani ścigaczem ani choperem.
                    Napisałem już wcześniej, że są też inne rodzaje motocykli, które nie rozwijają
                    takich prędkości, mają stosunkowo niewielkie moce i służą po prostu do w miarę
                    wygodnego poruszania się po mieście. Co więcej, można takim motocyklem jeździć
                    przepisowo. I co Ty na to ? Dla Ciebie jestem pewnie i tak debilem na ścigaczu,
                    bo w lusterku nie masz tak naprawdę możliwoiści odróżnienia takiego motocykla.
                    Problem polega na tym, że nie chcesz trochę szerzej spojrzeć na to, co Cię otacza.
                    I nie pisz mi, że kierowcy samochodów są święci. Sam mam aktualnie dwa
                    samochody, poza tym jeżdżę dużo autami służbowymi. Ile razy samochodem
                    "objechałem kulę ziemską" nawet nie zliczę i .. mam już dość. I dlatego właśnie
                    przesiadłem się na motocykl, żeby spędzać w samochodzie mniej czasu. I to się
                    sprawdza. I wcale nie muszę jeździć 300, hałasować, itp.

Grind
          • Gość: Ziutek Re: A dlaczego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:43
            O Jonek, ty pało. Zerknięcie w lusterko to nie to samo co upewnienie się, że nie
            zbliża się żaden pojazd. Popatrz sobie na Youtube na reklamy (wpisz: look twice
            for motorcycles).
            • Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:29
              Gdy motor jedzie z przepisową prędkością nie ma problemu aby w porę go zobaczyć.
              Zastanawiałeś się kiedyś choć jeden jedyny raz dlaczego ustalane są limity
              prędkości? Pewnie jesteś jednym z tych co to uważają że limity prędkości to
              złośliwe działanie rządu mające na celu uprzykrzenie życia uczestnikom ruchu.
              Ale na kolana padłem gdy zrozumiałem, e jesteś z tych co uważają youtube za
              miejsce czerpania mądrości życiowych. Gratulacje dla rodziców za takie wychowanie.
      • Gość: fanstonsów Re: A dlaczego?? IP: *.146.241.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 22:54
        Gość portalu: Jonek napisał(a):
        A może rozsypię gwoździe
        > na ulicy żądając aby rząd zajął się lichwiarskim oprocentowaniem kredytów
        > hipotecznych.

Trzeba było czereśniaku, sprzedać wientszy kawałek tatowego pola
        to i kredyt nie byłby ci potrzebny.
        • Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 12:39
          No widzisz jaki głupi jesteś. Nie załapałeś aluzji. Nie mam kredytów. Chodzi mi
          o to, że wiele osób uważa, ze zatruwając życie warszawiakom mogą coś osiągnąć w
          parlamencie a posłowie mają to w d...pie.
          • Gość: fanstonsów Re: A dlaczego?? IP: *.182.32.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.10, 21:06
            Tjaa...
            Ja jestem głupi,
            a ty nie masz kredytu i jesteś warszawiakiem... :-D
            • Gość: Jonek Re: A dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 09:33
              Ostanio w farsezafce bylem 15 lat temu taki ze mnie farszafiak
              • Gość: fanstonsów Re: A dlaczego?? IP: 109.243.141.* 14.06.10, 11:07
                Bingo!
    • slavik222 Dawcom organów - autostrady za darmochę 11.06.10, 14:19
      Tyle ludzi czeka na organy - młode, zdrowe serducha, nerki gałki
      oczne, rączki i nóżki.
      Mózgi im zostawcie....
      Chcącemu nie dzieje się krzywda...
    • Gość: babcia Kiepska Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:20
      Niestety ale przedstawione argumenty za obnizeniem oplat sa z d* wziete.

1) spalanie
      Motocykle wcale nie pala mniej niz osobowki, szczegolnie scigacze. Skad w ogole taki argument? Przeciez male osobowki ujezdzane przez jakas pancie czy dziadzia pala mniej niz scigacze :-)

2) niszczenie nawierzchni
      Poza tym osobowka nie niszczy nawierzchni bardziej niz jednoslad. To mit powstaly na skutek powszechnego wsrod spoleczenstwa nieuctwa w zakresie nauk scislych.
      Rownie dobrze mozna stwierdzic, ze dorosly niszczy nawierzchnie bardziej niz niemowlak - mialo by to tyle samo sensu.

Polskie drogi jakie sa to sa, ale obciazenie spodowane przez przejezdzajaca osobowke czy motocykl nie ma wiekszego wplywu na nawierzchnie, gdyz jest ona pomyslana na wielokrotnie wieksze obciazenia. Najwiekszym problemem sa duze ciezkie ciezarowki wazace po kilkanascie/kilkadziesiat ton. JEDEN taki ciezarowy pojazd powoduje wiecej zniszczen niz tysiace osobowek/motocykli jadacych ta sama droga.

Tak wiec jesli motocyklisci chca żądać nizszych oplat to niech sobie żądaja, ale niech nie popieraja tego protestu idiotycznymi argumentami.
      • dorsai68 Kiepsko z tobą babciu... 13.06.10, 21:52
        ad 1/ porównajmy "ścigacza" czyli Hondę CBR1000RR Fireblade i ekonomiczne miejskie jeździdełko dla babci czyli Hondę Jazz.
        1/ pojemność skokowa
        motocykl 999 ccm
        samochód 1198 ccm
        2/ moc
        motocykl 178 KM
        samochód 90 KM
        3/ spalanie
        motocykl 6,3 l/100 km
        samochód 6,5 l/100 km (miasto)

Zauważ teraz, że wziąłem do porównania najmocniejszy motocykl z grupy Supersport Hondy i najsłabszy samochód. Zauważ teraz, że większość motocykli jeżdżących po mieście to maszyny o pojemności mniejszej niż 1000 ccm.

ad 2/ Jedynie fakt, ze jesteś babcią i do tego kiepską, co sama przyznałaś, w pewien sposób wyjaśnia, choć wcale nie tłumaczy, ogromu bredni, którymi popisałaś się w tym punkcie.
        Jednocześnie nie sposób przyznać ci jednak racji w jednej sprawie - te brednie musiał napisać ktoś, kto nauki ścisłe konsekwentnie omijał.
        • Gość: Cycu babka! IP: 188.33.41.* 14.06.10, 00:25
          ty siem tu babka normalnie mondrujesz strasznie a nie spotrafisz se normalnie
          policzyć renty co my zawsze potem z ojcem mamy normalnie na cztery mocne fule
          jak listonosz jom przyniesie! :-D
          Siednij se normalnie babka przed radiem i nie pisz tu normalnie gupot bo wstyd
          tylko normalnie przed Boczkiem i tą mendą spoleczną Paździochem nam robisz.
    • Gość: ojciec Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:21
      Pamiętam protest przed A4, nie biorą pod uwagę tego, że uderzają w ten sposób
      w również w kierowców jadących z małymi dziećmi. Stałem 2 godziny w upale w
      korku z dzieckiem kilkumiesięcznym, bez możliwości zjazdu. Paranoja, nawet
      przy bramkach widząc dzieciaka nie potrafi się odpowiednio zachować. Sam mam
      motocykl ale protest uważam za pełen bezsens. Poza tym, stać Cię na motocykl
      to chyba Cię stać. Płać, nie płacisz nie jedziesz autostradą (argument, że
      motocykle palą mnie??? chyba motorynka:)
      • Gość: Jonek Re: Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:43
        Bo to bezmózgi są. Chcąc coś udowodnić parlamentarzystom zatruwają życie zwykłym
        ludziom. Nie podobają im się opłaty na autostradzie? To wypad na zwykłe drogi
        równoległe do autostrady. Ale ale. Na takich drogach nie da się pocisnąć
        300km/h. To że ty masz małe dziecko to oni mają w d---ie, ważne aby za darmochę
        mogli sobie poszaleć na autostradzie.
        • Gość: 500km/h Re: Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: 195.242.183.* 11.06.10, 16:48
          Jonek co ty z tym 300km/h jakis komleks masz czy co?
          • Gość: 500km/h Re: Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: 195.242.183.* 11.06.10, 16:48
            kompleks miało być :)
    • marac Motocykliści protestują na ulicach Warszawy 11.06.10, 16:27
      Nienawidzę motocykli i motocyklistów, czego wyraz nieraz dawałem na forum, ale
      ten protest w pełni popieram. Skoro państwo dopuszcza motocykle do ruchu, to
      nie powinno kazać płacić za nie tyle samo co za samochody. W końcu ciężarówki
      płacą więcej niż osobowe. Z tych samych - oczywistych - powodów.
      • Gość: >? Re: Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: 195.242.183.* 11.06.10, 16:43
        nienawidze nienawidzacych
        • marac Re: Motocykliści protestują na ulicach Warszawy 11.06.10, 17:52
          Gość portalu: >? napisał(a):

> nienawidze nienawidzacych

Precz z preczem!
    • Gość: znawca Motocykliści protestują na ulicach Warszawy IP: 195.242.183.* 11.06.10, 16:42
      Jak powszechnie wiadomo wszyscy protestujacy i nie protestujacy dawcy przejada na jednym kole przez stolyce 300km/h w terenie zabudowanym halasujac swoimi wybebeszonymi tlumikami.

kazdy kto ma "motor" to: szpaner, polglowek, dawca, pirat, swinia, cham. Jedyne czego mozna im zazdroscic to to ze kazdy potrafi jezdzic na jednym kole (do wyboru) i osiaga 3 paczki za KAŻDYM razem.

wiem bo sie znam bo ogladam tv i czytam fakt.
    • nessuno Wypad lanserzy:-) 11.06.10, 19:07
      "Nie przyjechaliśmy tu blokować ulic, ale pokazać się. Niech warszawiacy nas
      zobaczą - mówili."

Warszawa ma dosyć swoich półgłówków na motorach,więc spadajcie gdzie indziej
      się lansować.
      • Gość: fanstonsów To wszystko przez nich! IP: *.146.241.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.06.10, 23:05
        Godz 21.30, Ostrobramska od Zamienieckiej do Traktu Lubelskiego - zakorkowana!
        Godz. 21.50, Trasa Siekierkowsa od zjazdu na Wał Miedzeszyński do Traktu Lubelskiego - zakorkowana!

Wszystko przez tych debili co to 3 paczki na jednym kole!
        • Gość: bolek nie Re: To wszystko przez nich! IP: *.chello.pl 11.06.10, 23:41
          powódź to tyż przez motocyklistów ... <lol2> ja pierdziele co za ciemnogród

niech wymalują jeszcze ze dwa bus pasy to korków nie będzie... trzeb a było
          autobusem jechać
      • fastaxe77 Re: Wypad lanserzy:-) 12.06.10, 11:34
        nesuno,
        trzeba było poprosić tatę, żeby ci te dodatkowe kółka od komunijnego rowerku (w
        odpowiednim czasie) odkręcił, to nie sadził byś teraz takich zajadłych postów. :-D
        • nessuno Re: Wypad lanserzy:-) 12.06.10, 15:49
          fastaxe77 napisał:

> nesuno,
          > trzeba było poprosić tatę, żeby ci te dodatkowe kółka od komunijnego rowerku (w
          > odpowiednim czasie) odkręcił, to nie sadził byś teraz takich zajadłych postów.
          > :-D

Synku,dwie siódemki w Twoim nicku to zapewne rok urodzenia,więc wytrzyj
          nosek,umyj łapki to mamusia da Ci truskawek:-)
          Jak ja miałem komunijny rowerek,to Ty nawet z jajca na jajco nie skakałeś.
          • fastaxe77 Re: Wypad zgredzie! 12.06.10, 23:36
            O "synku" to ty sobie możesz tylko pomarzyć zgredzie posmutniały - smyrając
            gwoździa przed monitorem, skacząc z jajca na jajco załzawionym okiem .
            A ten ukochany komunijny rowerek, to do dzisiaj odwiedzasz w piwnicy. :-D
    • Gość: brum ale dziś to chyba ministerstwo zamknięte .... IP: *.182.161.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.10, 13:32
      Może policja się w końcu zajmie np. tamowaniem ruchu przez pseudo motory czyli
      skuterki które ustawiają się prze sznurem samochodów a potem turlają się 40 km/h.
      A przecież motocykliści apelują aby samochody żyły z nimi w zgodzie... taaa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka