w.i.l 29.06.10, 18:07 Zbrodniarze na ulicach, byle wepchać się przed tego z przodu... I gazem do kolejnych czerwonych świateł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Massimo Calanca Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: 212.180.160.* 29.06.10, 18:20 Oby zgnił w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Handlowiec z Białołęki w służbowej Pandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 19:57 Ciekawe czy chociaż trochę przejął się tym, że zabił dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.10, 00:06 Akurat daleko nie ma . Ale to nie przywróci rodzicom dziecka ani nie zmieni kretynizmu mieszkańców tego przedziwnego miasta gdzie każdy na każdego bykiem patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kowalski Dramat IP: *.acn.waw.pl 29.06.10, 18:23 Postuluję przywrócenie kary śmierci oraz wprowadzenie kary śmierci za recydywę w popełnianiu przestępstw. Inaczej się widzę nie da przemawiać do idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Dramat 29.06.10, 18:33 I dla kogo ta kara śmierci? Dla projektanta drogi w mieście, która zachęca do szaleńczej jazdy - szerokością pasa, "długą prostą", itd.? Póki drogi będą u nas robione po radziecku, póty będziemy się "szczycić" najwyższymi w Europie wskaźnikami śmiertelności. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dramat 29.06.10, 19:26 > > Dla projektanta drogi w mieście, która zachęca do > szaleńczej jazdy - szerokością pasa, "długą prostą", itd.? Tak, normalnie za łeb cię bierze i zachęca, no po prostu nie pozwoli ci inaczej jechać, taka jest wredna ta droga w mieście! Za rękę cię szarpie, byleś szybciej pędził! Pogięło cię, człowieku? Opanuj się... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Dramat 30.06.10, 17:45 Z całym szacunkiem, ale takie są fakty. Nie bez powodu kraje w których ludzkie życie jest ważniejsze niż "żeby szybko śmigać autkiem" stają na głowie, żeby zniechęcić kierowców do szybkiej jazdy. I bynajmniej nie robią tego grożąc palcem "bo jak złapiemy to będzie mandacik". Tylko budową dróg z zachowaniem pewnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Dramat IP: *.chello.pl 29.06.10, 19:31 pavle napisał: > I dla kogo ta kara śmierci? > > Dla projektanta drogi w mieście, która zachęca do > szaleńczej jazdy - szerokością pasa, "długą prostą", itd.? > > Póki drogi będą u nas robione po radziecku, póty będziemy > się "szczycić" najwyższymi w Europie wskaźnikami śmiertelności. I jeszcze kara smierci dla producentow nozy oraz zapalek sie nalezy. A jakze. Dopoki beda produkowane ostre noze i latwopalne zapalki to wspolczynnik smiertelnosci zwiazanych z napadami oraz pozarami sie nie zmniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bezy2008 Re: Dramat 29.06.10, 19:58 he he. dobre, dobre. możesz startować w konkursie na głupotę roku :D masz mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Dramat 30.06.10, 17:18 > możesz startować w konkursie na głupotę roku :D Rechocz dalej, a ludzie będą ginąć dalej. Może nikt z Twojej rodziny. Sztandarów: trup zaraz po remoncie. Lucerny: trup zaraz po remoncie. Wiele innych ulic - to samo. Jakoś rozsądni Niemcy potrafią fizycznie uspokajać ruch w swoich miatach, a u nas rządzi radzieckie myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Dramat IP: *.chello.pl 30.06.10, 19:58 Rozsadni Niemcy maja takie wynalazki jak obwodnice, wiec sobie moga uspokajac. W naszych warunkach uwielbiane przez wszelakich eurokomunistow pojecie " uspkojanie ruchu" to nic innego jak " korkowanie miasta". Poza tym rozsadni Niemcy nie wsadzaja do wiezienia ludzi za posiadanie zioła oraz moga prowadzic samochod po 2 piwach, wiec proponowalbym najpierw te drugie rozwiazania wprowadzic na grunt polski, jesli juz mamy sie na wszystkim wzorowac na rozsadnych zachodnich europejczykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dramat IP: *.jmdi.pl 29.06.10, 22:53 W miejscu zdarzenia są wąskie osiedlowe uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Dramat 30.06.10, 07:50 Gość portalu: ewa napisał(a): > W miejscu zdarzenia są wąskie osiedlowe uliczki. A w takich miejscach powinni być tzw. "martwi policjanci" - i powinno być to narzucone ustawowo. Jakby debil jeden z drugim wiedział, że pędząc może sobie furę rozwalić, może by trochę pomyślał (choć i to wątpliwe, bo myśleć to trzeba mieć czym). Odpowiedz Link Zgłoś
barnabas0 Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 29.06.10, 18:25 tak się prowadzą przyjezdni, którzy nie radzą sobie z intensywnością ruchu w mieście plus wrodzona arogancja, chamstwo. Byle być przed kimś, na ulicy, w tramwaju, na światłach itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.chello.pl 29.06.10, 18:58 barnabas0 bez sensowny komentarz! co mają do tego przyjezdni? tragiczny wypadek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro2000 Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.10, 22:32 Debilu Panda była na numerach WA ...... więc był to tubylec. Zastanów się co piszesz bo z ciebie to pewnie taki warszawiak jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.jmdi.pl 29.06.10, 22:32 Jesteś idiotą. Nie musisz tego udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda tak się PrOwadzą przyjezdni, wyborcy PO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 22:51 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightamre Re: tak się PrOwadzą przyjezdni, wyborcy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:08 spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: tak się PrOwadzą przyjezdni, wyborcy PO IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.07.10, 15:48 uważaj, żebyś się nie rozchorował z tej nienawiści do wyborców PO.Śmieszne to Twoje zachowanie i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.07.10, 15:45 dlaczego według Ciebie tylko przyjezdni mają wrodzone chamstwo i arogancję ?.Nie można tak dzielić ludzi. Wstyd. A wypadek tragiczny. Kary za małe.Odbierać samochody i prawa jazdy -do końca życia zakaz siadania za jakąkolwiek kierownicą.Takich mamy kierowców - a co ze szkolącymi ich? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 29.06.10, 18:54 Miasto zachodnie (Wiedeń, Franfurt, Berlin) Obwodnice i wylotówki bezkolizyjne. Ludzie nie tkwią godzinami w korkach. Po zjeździe na uliczki lokalne spokojnie dojeżdżają do domów Miasto Warszawa Brak obwodnic i bezkolizyjnych wylotówek Ludzie szukają dróg po uliczkach osiedlowych aby nie stać w bezmyślnych korkach. Samochodów tyle samo co w poprzednich miastach ale władze nie mają pomysłu na transport poza utrudnieniami - (strefy, buspasy, progi, światła, ...) Winię za śmierć dziecka władze tego miasta ponieważ jeździłem sporo po Europie i nie widziałem równie spieprzonej i rozkopanej komunikacji. U nas po kolejnej takiej tragedii lud wyje "Ukarać, blokować, zamknąć" Nikt zaś nie pomyśli krok po kroku jak do tego doszło? Jak strategicznie usprawnić komunikację? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 29.06.10, 19:01 Dodam jeszcze aby jeden z drugim nie wymyślali mi od wygodnych Jeżdżę zarówno komunikacją miejską jak i prywatną Pierwsza jak i druga mnie bardzo ciekawi Trzy pasy ulicy, które przechodzą nagle w jeden pas, kosmicznie zakorkowany, ale wcześniej na 3 pasach za 100mln złotych robi się przez 2 lata ogromne wiadukty (Praga) Komunikacja miejska zupełnie nieskorelowana (autobusy i pociągi podmiejskie) gdzie właścicieli taboru i infrastruktury jest kilku Jeżeli autobus się zepsuje lub co gorsza pali albo pociąg nagle stanie w lesie nie ma transportu zastępczego, brak jakiejkolwiek informacji, nie można doprosić się o zwrot kosztów.... To jest przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightmare Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:06 ok, wszystko się zgadza co piszesz, ale przecież nie da się tego nadrobić ot tak, nie da się cudowną ustawą nadać stanu idealego, klasnąć w dłonie i wybudować porządne drogi, obwodnice, bezkolizyjne skrzyżowania, inteligentną sygnalizację. Coż tak to spieprzono uff, co zrobić, ale my tu do cholery żyjemy trochę czasu, a tamaten idiota nawet 28 lat i co i nadal zapie@#$%y 100km/h po miescie, nadal priorytetem w parkowaniu jest zmieszczenie byle jak samochodu a nie ogólne bezpieczeństwo, nadal przelatujemy na krwistym pomarańczowym. Choć infrastruktura kuleje maksymalnie, to chyba bardziej mentalność, bo do cholrey jesteśmy istotami myślącymi i powinniśmy pewne rzeczy przewidywać. Młody kierowca tego nie pojął, umówmy się, ma w życiu prze#je#$bane, bo nie wiem jak trzeba być wyrachowanym, żeby spokojnie przejść obok śmierci dziecka - a on ją spowodował. smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.chello.pl 30.06.10, 02:09 miguell napisał: Winisz władzę, ale kim ona jest? Może to Marsjanie? Nie, to jesteśmy my i tak głosujemy w wyborach. Jeszcze Gierka będziesz obwiniał, że nie wprowadził np. planów zagospodarowania. Wyjdź na ulicę i zwróć uwagę, że zaczęło się coś dziać, naprawdę wiele się buduje, a że błędy z przed wielu lat jest ciężko naprawiać... Nawet jak zostanie zbudowanych wiele dróg, wylotówek i będzie mnówstwo parkingów okarze się szybko, że to jest za mało i tak w kółko. Narzekasz na buspay, nie mając świadomości, iż na korki i inne ustroństwa jest tylko jedna droga do publicznego transportu jak np. w Wiedniu. Nie zauważasz, że debil wyprzedzał na skrzyżowaniu, jest to łamanie przepisów drogowych (założę się, iż nie jechał z przepisową predkością). Jak wyjdę za maczetą na ulicę i zacznę machać do przechodniów, potem niechcący wypadnie mi z ręki to kogo bedziesz obwiniał? Samochód źle urzyty może być narzędziem zbrodni tak samo jak nóż, czy pitolet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allowen Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.10, 19:34 Widziałem ten wypadek. Serdecznie współczuję Matce. O mały włos nie doszło tam do słusznego linczu. Czekam tylko kiedy ktoś się zaintersuje tym co dzieje się na ALuzyjnej. Jak można wyznaczyć tam końcowy autobusów. Przystanki są vis za vis siebie i dwa stojące autobusy blokują przejazd. I kretyni, którzy grzeją tam 100 Km/h jak ten dzisiaj. I stado niepoważnych mieszkańców, którzy parkują gdzie chcą, bo przecież jak nie ma gdzie, to można gdziekolwiek. A najlepiej zatrzymać się koło sklepu na ulicy, włączyć światła awaryjne i na zakupy iść. A policji ani straży miejskiej to jak cztery lata tam mieszkam nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama synka Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.10, 21:22 Jestem wstrząśnięta. Mieszkam na Aluzyjnej, teraz siedzę na kanapie i słucham jak po wąskiej i pozastawianej Trąby raz po raz przejeżdża bardzo szybko człowiek bez wyobraźni. Jak tu się nie bać, o siebie, o maleństwo. Dla rodziców to ból niewyobrażalny. Mimowolnie życzę sprawcy najpotworniejszego życia, choć wiem, że nie powinnam, ale nie mogę się powstrzymać. Mieszkam tu pół roku i widuję policję, ale nigdy nie widziałam, żeby reagowali na samowolkę kierowców. Może teraz coś się zmieni, mam wielką nadzieję, bo niedługo mój synek będzie się tu bawił i chcę żeby przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
gromanik Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 27.10.10, 17:27 Gość portalu: mama synka napisał(a): > Jestem wstrząśnięta. Mieszkam na Aluzyjnej, teraz siedzę na kanapie i > słucham jak po wąskiej i pozastawianej Trąby raz po raz przejeżdża > bardzo szybko człowiek bez wyobraźni. Jak tu się nie bać, o siebie, o > maleństwo. Dla rodziców to ból niewyobrażalny. Mimowolnie życzę > sprawcy najpotworniejszego życia, choć wiem, że nie powinnam, ale nie > mogę się powstrzymać. > Mieszkam tu pół roku i widuję policję, ale nigdy nie widziałam, żeby > reagowali na samowolkę kierowców. Może teraz coś się zmieni, mam > wielką nadzieję, bo niedługo mój synek będzie się tu bawił i chcę > żeby przeżył. To przykre, ale przy obecnym podejściu władz dzielnicy może pani liczyć co najwyżej na dalszy ciąg tej rosyjskiej ruletki - oto odpowiedź na mój wniosek o zastosowanie na ul. Aluzyjnej wyspowych progów zwalniających (które są przeznaczone do stosowania na ulicach po których odbywa się ruch autobusowy) podpisana przez zastępcę burmistrza, pana Piotra Smoczyńskiego: www.bialoleka.masa.waw.pl/images/27.10.2010%20007.JPG Dla porządku zamieszczam również moje pismo: www.bialoleka.masa.waw.pl/images/GR-31-07-2010-ZDM-03.jpg a tu dwa przykłady wyprowadzające z błędu, w jaki usiłuje mieszkańców wprowadzić zastępca burmistrza, że autobusy ZTM nie jeżdżą po progach zwalniających: commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/40016495.jpg commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/41378619.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijarsc Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: 217.153.18.* 30.06.10, 11:26 Co do pętli - jej lokalizacja przy Modlińskiej byłaby jeszcze większą porażką. Moim zdaniem, w czym zgadzam się z przedmówcą, większy problem to KULTURA jazdy. Na takiej ulicy (praktycznie osiedlowej) nie jeździ się z prędkością 80-100 km/h, a tak się tam dzieje. Druga sprawa to wyprzedzanie - nagminnie łamane są tam przepisy (ba, jako mieszkaniec byłem nawet na samym osiedlu kilkakrotnie wyprzedzany po wyjeździe z parkingu wielopoziomowego!). No i na koniec parkowanie - szkoda kasy na wykupienie miejsca i 50 zł miesięcznie to mieszkańcy parkują gdzie popadnie. Ul. Trąby w ogóle nie jeżdżę, bo strach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 20:05 Morderca wcześniej pędził Modlińską przejeżdżając na czerwonych światłach, potem z szybkością 80-90 km/h po osiedlowych drogach. Z życiem cudem uszło dziecko, które pęd powietrza przejeżdżajacego fiata przewrócił na pasach. 15 cm od śmierci ocaliło dziewczynę stojacą na przystanku. Świadkami wypadku była m.in część ekipy serialu telewizyjnego, więc może jest jakaś szansa na to, że morderca zostanie ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 23:27 jeśli to pewne informacje to zgłoś się na policję. Gnojek powinien kisić się jak najdłużej w więzieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki jak mawiają Niemcy: 100-procentowy polski kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 20:08 to 99-procentowy idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGB Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.10, 20:18 Polska szkoła jazdy byle szybciej nie patrząc na znaki przepisy itp...pozamykać te pseudo-nauki jazdy...policja na drogach tylko za prędkość karze a gdzie są mandaty za ciągłą wyprzedanie na pasach na skrzyżowaniach itd.itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeen Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:37 handlofcom zawsze sie gdzies k***a spieszy... banda posrancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:42 Kierowców powinno się pozamykać w kanałach, zdala od wszelkiej cywilizacji. Niech sami się wybijają.. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
steinway Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 29.06.10, 21:47 Jezus Maria... Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 29.06.10, 23:17 Kara śmierci dla takiego chooja to za mało. Powinno się opublikować dane osobowe skoorvysyna, żeby każdy kto go spotka na ulicy, mógł mu napluć e twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.chello.pl 30.06.10, 00:33 Zabiłam bym gó...arza. Kto takim debilom daje prawo jazdy. Jak nie umie jeździć, a chce samochód to niech kupi resoraka. Dostanie auto od rodziców i szpanuje. Do tego muzyka na full, bo głuchy. Takich to powinni wieszać na drzewach do góry nogami i to za klejnoty. Może rozum by im w końcu wrócił. Jedyne co jest pocieszające, to że będzie miał wyrzuty sumienia do końca życia. O ile ma sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieckaniolowa Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.aster.pl 30.06.10, 01:10 Sk...syn!!! Warszawiaczek rodem spod koziej wólki... spieszył się, bo czas to pieniądz. Teraz powinien mieć bardzo dużo wolnego czasu. DOŻYWOCIE!!! Dla takiego bezmózgowca chyba kodeks karny nie przewiduje kary, jaka mu się powinna należeć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyWawa Zabić gnoja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 01:29 rąbać po kawałku i sypać solą, a ścierwo zostawić niech innym debilom dawało do myślenia. Współczuję rodzinie, z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.aster.pl 30.06.10, 10:52 Mój Boże, brak słów dla takiej tragedii. Biedny Aniołek... Biedna rodzina... Ta starsza kobieta pewnie sobie nigdy nie daruje, że wyszła na spacer z dzieckiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada2312 Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 23:28 okropna tragedia-głębokie wyrazy współczucia-najlepszą karą było by życie za życie,to debile nauczyliby się jezdzic!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majas.wa Re: Samochód uderzył w wózek. Zginęło dziecko 12.07.10, 23:24 Tak nawiasem... we krwi sprawcy wykryto heroinę... I co z tego że trafił za kratki. Życia dziecku i tragedii rodziców nikt nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś