Dodaj do ulubionych

Do właścicieli psów

14.09.10, 16:24
Prośba - trzymajcie kundle i inne sobie tylko znane rasy psów na kagańcach i smyczach. Dziś kolejny pies jakiegoś kretyna/kretynki wstrzymał metro:
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8373038,Wstrzymany_ruch_metra__Pies_wskoczyl_do_tunelu.html
Po jaką cholerę pchacie się do metra z psami? Brzydzę się brudasami, którzy wożą różne podejrzane zwierzęta, może jesteście ślepi ale wasze psy często mają pchły, świerzb zwierzęcy i inne wstrętne choroby. Jak już na chama wchodzicie (mając gdzieś to co na to współpasażerowie - są tacy, którzy NIE CIERPIĄ brudnych i roznoszących choroby zwierząt), to bierzcie swoje psy na kolana i brudźcie swoje ubrania (dla właścicieli dużych psów to powinni zorganizować jakiś wagon 2 klasy np. ostatni skład, z wydzieloną klatką... ludzie nie mają ochoty się o ten brud ocierać).
Od dawna zabiegam o zakaz wożenia zwierząt w ZTM (róbcie taksówkarzom takie niespodzianki!). Ostatnio na Wawrzyszewie obszczekał mnie jamnik, właścicielka spanikowała, gdy zagroziłam wezwaniem straży, bo nie miała ani kagańca ani zaświadczenia o szczepieniu. Głupia idiotka nie ma pewnie pojęcia o czystości.
Jeśli właściciele psów nie nauczą się kulutry, ja sugerowałabym taki model: wchodzi do metra jakiś dziad z psem, prosić od razu o zaświadczenie o szczepieniu, nie ma, kopa z metra i nie dyskutujmy, niech nie roznosi chorób. Wcale nie zwariowałam! Pogadajcie sobie z weteryniarzami. Jesteście zaślepieni w waszych zwierzętach, nie macie często pojęcia o higienie (tu NIE OBRAŻAM tych nielicznych osób, które kąpią zwierzęta, dbają o higienę, mają dla swych psów wybieg i wożą ich w swoich samochodach na własne ryzyko). Właścicieli byle jamników którzy trzymają biedne zwierzęta w blokach, w brudzie i jeszcze rozwożą to autobusami, nigdy nie zaakceptuję! Jak tak chcecie wyjść ze zwierzęciem to na spacer, a nie do ZTM, idioci! Udajecie często kulturalnych ludzi, kupujecie jakieś głupie szczeniaki za nie małe pieniądze, zakładacie im ubranka dla psów, udajecie wielkich "panów", tylko potem pod waszym blokiem przez trawnik przejść nie można przez góry psich kup! Ruszcie głową, bo prędzej czy później wprowadzą surowe kary za bycie brudasem, myślenie nie boli.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozstrzel IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 16:26
      albo na odwrot
      wszystko jedno
      • anka.pano Re: wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozs 14.09.10, 16:41
        kixx, ja nie wiem, czy mówisz poważnie, czy żartujesz (bo czesto to robisz) ale problem jest naprawdę poważny! Potem ludzie dziwią się, skąd łupież, pchły, wszy, świerzb i brud! Właściele psów niech ponoszą ryzyko na własną odpowiedzialność! NIE dla niecywilizowanych brudasów! Ile osób ma alergie na zwierzęta - czy właściciel psa pyta współpasażerów o zdanie? NIE, pcha się na chama i siada koło innych! Ja zawsze mówię, proszę odejsć bo mam alegię - po prostu nie chce mi się dyskutować o syfie i innych zagrożeniach, jakie stwarzają właściciele czworonogów. Czy komuś przeszkadzałby wydzielony wagon w metrze? NIE, więc ustalmy takie zasady! Ja tak jak wiele innych osób NIE MAM OCHOTY ocierać się o brudne psy czy inne zwierzęta!
        • bardu Re: wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozs 15.09.10, 11:36
          A ja mam alergię na debilizm - jak się od takich osobników jak ty uchronić? Na ogół wystarczy, że otworzą gębę - wtedy trzeba uciekać - ale czasem jej nie otwierają. Potem człowiek wysiada z tramwaju czy autobusu i cały w wysypce. I kłopot gotowy.
          • Gość: zły Re: wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozs IP: *.chello.pl 15.09.10, 13:57
            przyjechałeś do warszawy z psami, świniami i krowami? Kup sobie fiata, a nie pchasz się do zbiorkomu brudasie! Psa umyj, wszyscy zwolennicy zakazu przewozu psów mają 100% rację, dbajmy o te zwierzaki i niech nie wożą ich w metrze!
            • bardu Re: wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozs 17.09.10, 17:40
              A pisz sobie co chcesz - taki prymityw nie jest w stanie mnie obrazić.
          • Gość: Wojtek Re: wszystkie psy nalezy uspic,a wlascicieli rozs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:39
            powiem tak dziś pies zaatakował mi córkę w drodze do szkoły znalazłem sku...syna i moim pięknym japońskim mieczem oddałem mu co się należało ale mi wciąż mało.
            Więc taki wyperdek jak ty powinien sprzątać ulice i gó... po zwierzetach a nie wypowiadać się na forum
    • nowymm Re: Do właścicieli psów 14.09.10, 16:40
      ja też przyłączam się do apelu, tylko, że proszę rowerzystów by korzystali ze swojego bicykla a nie ocierali koła o spodnie pasażerów!!! gdyż wszystko drożeje i nie stać mnie na codzienne pranie!!!
      • Gość: ... Re: Do właścicieli psów IP: *.chello.pl 14.09.10, 17:57
        dokładnie! Ale właściciele psów i tak są bezkonkurencyjni! Wypraszajcie ich, gdy siadają koło was a psy ogonem się o was ocierają albo wąchają i roznoszą zarazki!!!!!
        • nowymm Re: Do właścicieli psów 14.09.10, 18:50
          dokładnie, a mnie zastanawia dlaczego np. do sklepu nie wolno wejść z: lodami, psem itp. a do metra, tramwaju czy autobusu tylko z lodem a z psem już tak, to samo chyba się tyczy pks-u i pkp...zastanawia mnie po co ludzie jadą taki kawał z pupilem komunikacją miejską, przecież z psem można wyjść na spacer koło bloku, a do weterynarza pójść jak najbliżej miejsca zamieszkania...a jak się chce jechać na działkę, to niech ludzie załatwiają sobie swój transport!!!
          • Gość: gość Re: Do właścicieli psów IP: *.chello.pl 14.09.10, 21:43
            Niestety, właściciele psów myślą tylko o sobie i swoich pupilach. Zawsze zwracam uwagę jak ktoś wchodzi z psem bez kagańca do autobusu, zawsze słyszę głupie odpowiedzi.
            A zwrócenie uwagi, żeby ktoś posprzątał kupę po swoim cudnym piesku, to już jest wyzwanie.
            Trzeba każdemu zwracać uwagę, może kiedyś się zawstydzą, pomyślą.... eeee, wątpię.
            Trzeba dowalić z 500 pln podatku i się odechce hodowania psów w blokach.
            Wczoraj powiedziałem pani, której piękny jamniczek nawalił na chodnik, że może by posprzątała,reakcję znacie.
            • Gość: "zgrywuska" Re: Do właścicieli psów IP: *.chello.pl 15.09.10, 00:22
              Kablujcie na włascicieli psów do urzędów dzielnic! Choć podatek jest zdecydowanie zbyt niski, już wiem, że u mnie w bloku NIKT na 5 osób nie płacił tego podatku! Donosiłam na ślepo na Pradze Płd. i prawdopodobnie każdemu dowalili mandaty po 500 zł! Przy okazji - i to już naprawdę niechcaco - wkopałam wynajmujących na czarno (ku mej radości!). Tak jak właścicieli psów g... obchodzi czystość na klatce i przed blokiem, tak samo mnie g... obchodzi, co o donoszeniu myślą sąsiedzi. Nawet nie wiedzą, że to ja:) Przykład - przy Międzyborskiej jest specjalny śmietnik z workami na kupy, a obok pełno odchodów na skrawku trawy. PRECZ z psami w blokach, niestety to nie miejsce dla nich.
              • Gość: Kynolog Re: Do właścicieli psów IP: *.183.255.227.dsl.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 01:52
                Bezpńskie psy powinno się wyłapywać i robić z nich karmę dla kotów, albo w Bacutilu nawóz sztuczny.
      • Gość: zły Re: Do właścicieli psów IP: *.chello.pl 15.09.10, 13:58
        Właścicieli rowerów to otłukłbym za nachalne jeżdżenie po chodniku. Macie ścieżki, gdzie nie ma cieżki won na jezdnię. Przyjdzie zima to wam zmarzną kupry, ale nawet spoceni śmierdzący w środku lata potraficie pchać się do autobusów by podjechać 1-2 przystanki.
    • bywamtuitam Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 09:38
      Ja na przykład nie lubię chamstwa. Nieważne czy to pies bez kagańca i z pchłami który się o kogoś ociera, czy ktoś kto śmierdzi potem o 8 rano w zatłoczonym autobusie, lub młoda dama która rozsiada się w metrze choć obok stoi starsza osoba.
      Wszystko jest dla ludzi. Żyjemy w końcu w wolnym kraju :)
      Według mnie nie trzeba walczyć NIE o zakazy ale o kulturę i uszanowanie innych osób.

PS. Czytając Twój list mam wrażenie że nie przepadasz za zwierzętami:) Jeżeli takie listy i w tym tonie wysyłasz do ZTM to możesz być pewna że lądują one w koszu, lub są dobrą anegdotom przy porannej kawie...
      • anka.pano Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 14:54
        Jak wyobrażasz sobie proszenie właścicieli psów o kulturę w sytuacji powszechności kup na chodnikach i świerzba w komunikacji miejskiej? Może nam wytłumaczysz, mam magistra ale jakoś nie rozumiem? Tylko karanie i surowe zakazy nauczą brudasów kultury, zrozum to wreszcie, ile lat będziemy jeszcze deptać po psich odchodach i nanosić nabyte w tramwajach gronkowce do mieszkań!
        • Gość: prażanin Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 18:17
          anka.pano napisała:

> mam magistra ale jakoś nie rozumiem?

Trzeba było wyjść za mąż za profesora a nie magistra, on by wytłumaczył...
          • Gość: Zdziwiony Re: Do właścicieli psów IP: *.152.131.13.dsl.dynamic.eranet.pl 20.09.10, 23:20

Gość portalu: prażanin napisał(a):
            > anka.pano napisała:
            >
            > > mam magistra ale jakoś nie rozumiem?
            >
            To ten magister jeszcze chce być z Tobą?.
    • Gość: pogryziona Re: Do właścicieli psów IP: 178.56.122.* 15.09.10, 10:10
      popieram, psy wypierd.lać z miasta, albo chociaż z bloków aby sie nie męczyły. jak tak można katować zwierzę trzymaniem w bloku?
      • anka.pano Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 14:55
        Niestety trzeba zostać pogryzionym i dostać wysokie odszkodowanie od debila, dopiero właściciele psów zrozumieją, że nie należy pchać się ze zwierzęciem na chodniki i do ZTM. Na głupotę nie ma lekarstwa.
    • Gość: 1234 Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:29
      > Jeśli właściciele psów nie nauczą się kulutry,
      To z twojego komentarza chamstwo się wylewa - na szczęście nie ty będziesz innych uczyć kultury. Wracaj na tę swoją wieś, bo miasto widać nie dla ciebie - tutaj ludzie potrafią szanować innych - i to zarówno ludzi jak i zwierzęta. Nienawiść nigdy nie jest dobrym doradcą, zamiast obrzucać innych inwektywami może warto przypomnieć sobie, że zwierzęta były na tym świecie znacznie wcześniej niż ty i być może przetrwają, kiedy już ludzie sami się wykończą. Wyluzuj, odrobina empatii i spokoju nikomu jeszcze nie zaszkodziła.
      > Pogadajcie sobie z weteryniarzami.
      Z kim?
      • krwe Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 15:31
        i to jest piękna odpowiedż 1234 pozdrawiam Ciebie
        • Gość: gość Re: Do właścicieli psów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 15:53
          nie jest piękna, a ty krwe pewnie z tych nie sprzątają po swoim śmierdzącym psie
          • krwe Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 16:56
            jest piękna.swojego zaś pachnącego psa chodzę wysrywać pod twój blok.
            • Gość: gość Re: Do właścicieli psów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:13
              w to akurat nie wątpię, wątpię w to, że jest pachnący. Jak ci e zobaczę, to chętnię zadzwonię do Straży Miejskiej i popatrzę jak sprzątasz, albo płacisz mandat.
              • krwe Re: Do właścicieli psów 15.09.10, 18:31
                nie uda ci się, mam pelerynke niewidke
      • Gość: 5678 Re: Do właścicieli psów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 16:03
        to może na wieś ci z tymi psami ? tam by bardziej pasowali, mogliby by pieski na łańcuchu przyczepić do budy.
        Potrafią szanować, ci z tymi srającymi psami ? To jest szacunek ?
    • anka.pano Re: do debiłów kmiotów nienawidzących zwierząt 15.09.10, 14:52
      Robciu, strzel sobie kulkę w łeb jak ci się świat nie podoba lub wyprowadź się od nas. To właśnie takie brudasy jak ty powinniście sprzątać ulice, po psich gównach, robakach i bóg wie czym jeszcze. Bronisz praw zwierząt, a gdzie prawa człowieka? Posprzątaj schody w bloku po swoim kundlu, zamiast atakować ludzi na forum. Powiedziałam co myślę i zdania nie zmieniam.
      • Gość: Robert Re: do debiłów kmiotów nienawidzących zwierząt IP: *.aster.pl 15.09.10, 21:51
        Anciu, sprzątaj po sobie swoje żygowiny i zbieraj butelczyny, które zostawiasz, sprzątaj po sobie śmiecąca dresiaro a potem czepiaj się innych, i nie bredż o prawach człowieka, bo tacy ludzie jak ty nie wiedzą co to jest, a atakowaniu? buhahahahahahahahaha kto tu atakuje, zatraciłaś Anciu kontakt z rzeczywistością? już nie wiesz co robisz??
        • Gość: Wojtek Re: do debiłów kmiotów nienawidzących zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:43
          Mój drogi dzisiaj jeden piesek zaśmieca ulice sobą ale już gównem nie zaśmieci bo dwie części z niego zrobiłem.
          Następna psina, która mi się trafi skończy podobnie
          • fedorczyk4 Re: do debiłów kmiotów nienawidzących zwierząt 15.10.10, 09:58
            Jesteś kretynem. Mam nadzieję że córkę sobie wymyśliłeś, bo nie daj Boże żeby takie geny miały się powielić!
    • Gość: xxx Re: Do właścicieli psów IP: *.subscribers.sferia.net 15.09.10, 17:15
      anka.pano - tobie kundlu należy nałożyć kaganiec, może przestaniesz tu rzygać.
      • Gość: Robert Re: Do właścicieli psów IP: *.aster.pl 15.09.10, 21:52
        jak możesz ją tak brutalnie atakować!? ona przecież broni się przed podłymi atakami i brnoi praw człowieka! buhahahahahahahahahahaahahahahahaaha
        • Gość: Ogon w majonezie Re: Do właścicieli psów IP: *.220.118.223.dsl.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 22:00
          Powinniście , mając choć odrobinę rozumu i świadomości przystosowania społecznego, dobrowolnie, bezpłatnie oddać psy na przemiał, na karmę dla kotów i nawóz sztuczny. Jeżeli do końca roku psy nie zostaną oddane powinny zostać zastosowane środki karne.
          • bardu Re: Do właścicieli psów 17.09.10, 17:44
            Dlaczego przestałeś brać tabletki? Schizofrenię maniakalną można leczyć, nie poddawaj się.
            • Gość: dubar Re: Do właścicieli psów IP: *.152.130.175.dsl.dynamic.eranet.pl 17.09.10, 21:02
              bardu napisała:

> Dlaczego przestałeś brać tabletki? Schizofrenię maniakalną można leczyć, nie po
              > ddawaj się.

To prawda, jak ci srający w mieszkaniu pies nie pomoże to jednak potrzebne tabletki. Niektórym kretynom podobno pies pomaga, ale niestety nie wszystkim, więc dlatego może w twoim przypadku lepiej te tabletki?
              • Gość: bardu Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 11:39
                > To prawda, jak ci srający w mieszkaniu pies nie pomoże
                Mnie? Nie mam psa. Ale psy (ani inne zwierzęta) mi nie przeszkadzają - w przeciwieństwie do wielu ludzi. Bo człowiek to podobno rozumna istota - ale jak się czyta niektóre komentarze w tym wątku, to można mieć poważne wątpliwości co do tej tezy.
                A ktoś, kto pisze:
                "Powinniście , mając choć odrobinę rozumu i świadomości przystosowania społecznego, dobrowolnie, bezpłatnie oddać psy na przemiał, na karmę dla kotów i nawóz sztuczny"
                jest chory psychicznie i powinien się leczyć - i to w zamknięciu, bo stanowi zagrożenie dla innych ludzi. I tyle.
    • Gość: dzidek Re: Do właścicieli psów IP: *.centertel.pl 18.09.10, 12:54
      znowu w życiu mi nie wyszło ....

chyba tylko tak można to skomentować.

A co do kultury osobistej, to jesteś chyba ostatnią osoba, która powinna jej wymagać od innych.
      Ilość inwektyw jakimi obrzuciłaś zupełnie obcych ci ludzi jest szokująca.

• Gość: a trzeba graniczyć liczbę psów IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 20:24
      Sprzątanie psich kupek załatwia tylko część problemu. Przecież żaden psiarz nie myje oszczanych ogrodzeń, ani samochodów. Zresztą torebek używają nieliczni. Potrzebne są wysokie podatki i koszty posiadania psów. Wtedy psy będą mieć ludzie, którzy potrafią hodować je w odpowiednich warunkach. Ja swoimi hobby nie zatruwam życia innym.
    • Gość: Artur Re: Do właścicieli psów IP: 109.243.96.* 01.10.10, 21:23
      Tekst linka
    • Gość: babcia Zofia do anka.pano IP: *.chello.pl 01.10.10, 22:21
      Ty zaczęłaś wątek - to tobie się coś nie podoba "u nas" :-) więc się po prostu wyprowadź.
      Ty wystartowałaś z pozycji agresora i obrzuciłaś inwektywami właścicieli psów.
      Ty straszyłaś jakąś właścicielkę jamnika strażą miejską. Swoją drogą - żądanie świadectwa szczepienia za to, że pies cię OBSZCZEKAŁ jest zwykłym pieniactwem, na miejscu tej kobitki olałabym cię swobodnym sikiem lub wyśmiała serdecznie. Dopóki pies cię choćby nie zadrapnie, to swoimi groźbami możesz się wypchać.
      Uważaj na swoją zajadłość - podziały na tych lepszych i gorszych mają swoje świadectwo w historii i zwykle nie kojarzą się przyjemnie.
      Co do paru spraw oczywiście masz rację
      Właściciele psów powinni dbać o swoje zwierzaki. Jeśli ktoś decyduje się na psa, to powinien mieć świadomość odpowiedzialności za jego kondycję i zdrowie oraz za ewentualne szkody przez niego wyrządzone. Pies to żywa istota, która na swój sposób cierpi, cieszy się, myśli. Po co mu fundować trudne życie? No i zawsze w mieście każdy pies powinien - mały czy duży - być na smyczy (a nerwowe dodatkowo w kagańcach). Smycz to dla miejskiego psa nie więzienie - służy ona dla jego i naszego bezpieczeństwa. Niedawno na Wolskiej widziałam, jak młody wilczurek zeskoczył sobie radośnie na jezdnię. Szczęście, że akurat samochody stały, bo byłaby z niego mokra plama, a i kierowca miałby szkodę i stres. Właścicielka, dziewczynka lat naście, smycz trzymała w łapce, piesek był luzem. Przestraszyła się dopiero, jak jej zwróciłam uwagę, że przez głupotę mogła spowodować wypadek. Tak nie można - jeśli ktoś kocha swego psa, niech zapewni mu bezpieczeństwo. Inna sprawa to kagańce - są ludzie, którzy uważają, że straszna krzywda się psu dzieje. Jednak większa krzywda jest, gdy pies kogoś ugryzie i robi się z tego całe postępowanie: sprawdzanie szczepień, kwarantanna, sądy, lekarze itp. Wtedy pies ma naprawdę przerąbane. Jak chce ktoś wyhasać swojego pupila, to pod Warszawą jest parę miejsc, choćby w Markach, gdzie można psa puścić na żywioł. O sprzątaniu po psach to już nawet nie chce mi się pisać, bo niepojęte jest dla mnie zostawianie g... na trawniku czy chodniku. Przecież człowieku chodzisz stała trasą z psem, to przyjemnie ci wśród tych g... chodzić? Co za problem zgarnąć i wyrzucić?
      W ostatnich słowach mojego listu pozdrawiam cię serdecznie, życząc ci jak najmniej czworonogów wokół ciebie jak również czworonogom jak najmniej ciebie koło nich.
      Ucałowania,
      babcia Zofia.
      p.s. Unikanie zwierząt i traktowanie ich z pogardą zubaża życie człowieka. Miarą naszego człowieczeństwa jest m.in. to w jaki sposób traktujemy innych ludzi oraz pozostałe istoty, które mają takie samo prawo do życia jak my. To człowiek udomowił psa, przyjmując na siebie odpowiedzialność za jego los. Choć wielu się do tej odpowiedzialności przyznać nie chce.
    • Gość: manuel Re: Do właścicieli psów IP: 178.73.48.* 01.10.10, 23:32
      Kobieto, twoje wulgaryzmy których używasz i rynsztokowy jezyk, świadczą o tobie, stosunek do zwierzat świadczy o naszej kulturze osobistej, twoją więc już znamy. Wolałbym życie spędzic ze stadem psów niż z taką kobieta jak ty, żenada i masakra ...... niejeden zwierzak ma w sobie więcej rozumu , miłości i zrozumienia niz ty... potwór.....
      • Gość: babcia Zofia Re: Do właścicieli psów IP: *.chello.pl 02.10.10, 15:23
        Ciekawe, czy to mężatka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka