anka.pano
14.09.10, 16:24
Prośba - trzymajcie kundle i inne sobie tylko znane rasy psów na kagańcach i smyczach. Dziś kolejny pies jakiegoś kretyna/kretynki wstrzymał metro:
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8373038,Wstrzymany_ruch_metra__Pies_wskoczyl_do_tunelu.html
Po jaką cholerę pchacie się do metra z psami? Brzydzę się brudasami, którzy wożą różne podejrzane zwierzęta, może jesteście ślepi ale wasze psy często mają pchły, świerzb zwierzęcy i inne wstrętne choroby. Jak już na chama wchodzicie (mając gdzieś to co na to współpasażerowie - są tacy, którzy NIE CIERPIĄ brudnych i roznoszących choroby zwierząt), to bierzcie swoje psy na kolana i brudźcie swoje ubrania (dla właścicieli dużych psów to powinni zorganizować jakiś wagon 2 klasy np. ostatni skład, z wydzieloną klatką... ludzie nie mają ochoty się o ten brud ocierać).
Od dawna zabiegam o zakaz wożenia zwierząt w ZTM (róbcie taksówkarzom takie niespodzianki!). Ostatnio na Wawrzyszewie obszczekał mnie jamnik, właścicielka spanikowała, gdy zagroziłam wezwaniem straży, bo nie miała ani kagańca ani zaświadczenia o szczepieniu. Głupia idiotka nie ma pewnie pojęcia o czystości.
Jeśli właściciele psów nie nauczą się kulutry, ja sugerowałabym taki model: wchodzi do metra jakiś dziad z psem, prosić od razu o zaświadczenie o szczepieniu, nie ma, kopa z metra i nie dyskutujmy, niech nie roznosi chorób. Wcale nie zwariowałam! Pogadajcie sobie z weteryniarzami. Jesteście zaślepieni w waszych zwierzętach, nie macie często pojęcia o higienie (tu NIE OBRAŻAM tych nielicznych osób, które kąpią zwierzęta, dbają o higienę, mają dla swych psów wybieg i wożą ich w swoich samochodach na własne ryzyko). Właścicieli byle jamników którzy trzymają biedne zwierzęta w blokach, w brudzie i jeszcze rozwożą to autobusami, nigdy nie zaakceptuję! Jak tak chcecie wyjść ze zwierzęciem to na spacer, a nie do ZTM, idioci! Udajecie często kulturalnych ludzi, kupujecie jakieś głupie szczeniaki za nie małe pieniądze, zakładacie im ubranka dla psów, udajecie wielkich "panów", tylko potem pod waszym blokiem przez trawnik przejść nie można przez góry psich kup! Ruszcie głową, bo prędzej czy później wprowadzą surowe kary za bycie brudasem, myślenie nie boli.