Gość: nowolazurowa IP: *.chello.pl 11.10.10, 21:29 co tam słychać o budowie Nowolazurowej obiecywanej już w PRL ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignatz Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... 11.10.10, 21:34 "Według wicedyrektora ZTM Andrzeja Frankowa nie ma pomysłu, jak poprawić zastępczą komunikację, bo brakuje objazdów zamkniętych tuneli - pasażerom poleca pociągi i tramwaje." Chciałbym dyskretnie przypomnieć, że stacje we Włochy i Ursus mają remontowane przejścia podziemne, przez co część kursów jest zawieszona, a część jeździ tylko wahadłem. Ogólnie nie zazdroszczę mieszkańcom Włochów i Ursusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Czy można postawić nad torami jakąś kładkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:33 Albo chociaż zrobić jakieś oznakowane przejście? Tam pociągi szybko nie jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Przerabiano już to na Żoliborzu. IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:37 PKP, ZMiD zaśmiało się w twarz mieszkańcom, a HGW nic nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Przerabiano już to na Żoliborzu. IP: 195.117.230.* 12.10.10, 08:26 "Według wicedyrektora ZTM Andrzeja Frankowa nie ma pomysłu, jak poprawić zastępczą komunikację, bo brakuje objazdów zamkniętych tuneli (...)" I potwierdziło się nareszcie, do czego prowadzi słuchanie się idiotycznych ekoterrorystów :) Oby dalej tak nie rozbudowywać infrastruktury drogowej :) Przecież wszystko załatwi zbiorkom... podobno :) A że i dla niego już brakuje dróg to co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera To zbyt wielkie wyzwanie technologiczne 12.10.10, 07:15 Gość portalu: mzb napisał(a): > Albo chociaż zrobić jakieś oznakowane przejście? Tam pociągi szybko nie jeżdżą. > Takie rozwiązanie przerasta nasze miasto ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrsusGJ Bufetowej podziękuję przy wyborach. Nie zapomnę. IP: 217.98.20.* 11.10.10, 21:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Bufetowej podziękuję przy wyborach. Nie zapom IP: *.acn.waw.pl 11.10.10, 21:50 A co, wczesniej na nia glosowales ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Bufetowej podziękuję przy wyborach. Nie zapom IP: 89.174.254.* 11.10.10, 22:23 > A co, wczesniej na nia glosowales ? skor tak twierdzi to pewnie tak... Wielu odmóżdżonych dało sie nabrać propagandzie... Ja na przykład na HGW nie głosowałem bo uznałem, ze mając do wyboru ją i tego pajaca Marcinkiewicza tak naprawdę nie mam wyboru i do urny nie poszedłem.. Ale tym razem jej juz nie daruję; zagłosuję na każdego pokrake byleby tylko hiene wykopac z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Bufetowej podziękuję przy wyborach. Nie zapom IP: 178.235.5.* 11.10.10, 22:38 czytam i sam nie wiem... czy wg Was "Bufetowa" to sama tę wodę pod jezdnię pchała? a może to p. prezydent zarządza spółką PKP PLK? ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleg Re: Bufetowej podziękuję przy wyborach. Nie zapom IP: *.spray.net.pl 11.10.10, 22:47 > czytam i sam nie wiem... czy wg Was "Bufetowa" to sama tę wodę pod jezdnię pcha > ła? a może to p. prezydent zarządza spółką PKP PLK? od tego byly cale wakacje, a nie q.wa w polowie pazdziernika zamykac newralgiczny przejazd. zero analizy i kretynskie decyzje. ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M PO tak, HGW NIE IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:35 Dla przykładu. Czas wysłać jasny sygnał politykom, że muszą stawać na uszach i jeśli trzeba, to na własnych plecach przenosić mieszkańców przez takie niespodzianki. To jest jedynie słuszna postawa z ich strony. Bo to MY jesteśmy PODMIOTEM nie PRZEDMIOTEM! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: PO tak, HGW NIE 12.10.10, 15:37 Nie martw się, PO wydyma cię ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.chello.pl 11.10.10, 21:37 Jak dla mnie mogą na wiele lat zamknąć tunel na Dźwigowej. Wszystkim mieszkańcom płd. Włoch, całego Ursusa i Piastowa było dziś nadspodziewanie łatwo przejechać przez Ryżową i Kleszczową. Tak mały ruch, jak dziś w porannym szczycie, widywałem dotychczas tylko w nocy! Ileż czasu zaoszczędziłem, jak Bemowo zrezygnowało z przejazdu przez ten rejon. A wiadukty mogą otworzyć dopiero po wybudowaniu Nowo-Lazurowej, trasy N-S, węzła w Al.Jerozolimskich/Łopuszańskiej, południowej obwodnicy W-wy z autostradami najlepiej od granicy do granicy. Aż jaki szczęśliwy miałem dziś poranek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włoski Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:10 Witam i zgadzam się z przedmówcą ... w końcu spokój we Włochach. Takiej ciszy jak w ten weekend dawno nie słyszałem. Wreszcie sobie ten tranzyt poszedł. I niech tak już zostanie aż do wybudowania Nowolazurowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italia mia Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 12:01 Ale jakbyście mieli dojeżdżać do roboty na Jelonki czy Bielany tobyście cieniej śpiewali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo [...] IP: *.merinet.pl 11.10.10, 21:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: 178.73.49.* 11.10.10, 21:45 "Według wicedyrektora ZTM Andrzeja Frankowa nie ma pomysłu, jak poprawić zastępczą komunikację, bo brakuje objazdów zamkniętych tuneli" A może ktoś bardziej rozgarnięty niż pan Franków wziąłby mapę do ręki i odkrył objazd przez Gołąbki? Autobus Z-9 nie musiałby bez sensu jechać objazdem aż do Zachodniego i tkwić w korkach pod tunelem przy rondzie Zesłańców i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: 178.235.5.* 11.10.10, 22:40 yyyy... tam jest kilka miejsc, w których krótki autobus miałby "problemik". a puszczenie tam dużych to byłaby masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 00:17 A którym autobusem jedzie się z Włoch przez te Gołąbki, aż na Jelonki??? Bardzo chciałabym to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrassill Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie 12.10.10, 11:45 objazd przez Gołąbki nie wchodzi w grę dla busów. Ostatnio widziałem jak pod wiaduktem pod nową obwodnicą nie zmieściła się pani jadąca osobówka i wjechała w rów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniewkowska Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: 178.73.49.* 11.10.10, 21:46 A dlaczego to Pan Redaktor twierdzi, że jazda przez Odolany ma być nielegalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 21:55 ponoć jezioro chcą tam zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Europejska stolica.. 11.10.10, 21:59 Najbizszy objazd ma 7 kilometrow. Ludzie we mgle w blocie na torach kolejowych. komunikacja miejska ma godzinne opoznienia. Jeden remont blokuje pol miasta. Prezydent bedzie mial reelekcje. Bo nie ma lepszego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gronik_won i 200 tys. lekką rączko poszło się j....ć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:18 tak, tak to bufeciara i jej przydupasy POtrafią najlepiej, topić kaśę i napychać własny żłób!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Najpierw odcięli Żoliborz, a teraz kolejny kawałek IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:33 miasta. Zasługi przestają przykrywać porażki stulecia. Jeśli HGW nie potrafi poradzić sobie z betonem z różnych "zarządów"... to sorry. Ale to ją i Radę Miasta rozliczamy za to co zrobili a nie za plany czy wizje. Wizje to można mieć i po dopalaczach. A w rządzeniu trzeba mieć przede wszystkim poczucie odpowiedzialności i podmiotowości wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAT gołąbki IP: *.skynet.net.pl 11.10.10, 22:40 Ja wracałam dziś przez Gołąbki i Bronisze - o 19.00 był olbrzymi korek w obie strony, a za przejazdem kolejowym też zamknęli pół ulicy i puszczali ruch wahadłowo- utknęłam na 40 min. horrrror! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 22:41 Możecie sobie tylko pomarzyć o odsunięciu Hanki od władzy- z przyjemnością na nią zagłosuję ponownie. Dla miasta najważniejszy jest bezwzględny priorytet dla komunikacji publicznej co za jej władzy ( i pana Ruty) zaczyna nieśmiało się pokazywać. Więc wypad ze swoich ciepłych blachosmrodów i powoli dreptamy do autobusu, pociągu lub tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: 178.235.5.* 11.10.10, 22:49 "wypad" to sobie zrób rano do szkoły, dziecko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:38 Ty sobie drepcz i poskacz stojąc na zimnym przystanku a ja moim ślicznym czyściutkim i pachnącym jeszcze nowością autkiem będę w tym czasie jechała. Zanim Ty wsiądziesz w opóżniony z powodu mrozu autobus, ja już będę kawkę w ciepłej pracy piła.. Taka jest właśnie puki co różnica miedzy komunikacją miejską a własną.. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrassill Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie 12.10.10, 11:50 jaaasne ;) ale masz jakieś wsparcie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzia Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.centertel.pl 11.10.10, 22:54 ale dziadostwo, w normalnym kraju to by w trymiga nowolazurową zbudowali i dopiero dźwigową remontowali. po za tym zawsze powinien być awaryjny przejazd bezpośrednio po torach przez szlaban!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfany miś Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.chello.pl 11.10.10, 23:18 czy za przekleństwo w miejscu publicznym nie należy się mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdg Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.acn.waw.pl 12.10.10, 00:18 Bufetowa to ignorantka jakich mało.Nie ma co psów na niej wieszać, dopiero byście się mieszkańcy Ursusa i części Włoch uśmiali gdyby tak zapytać ją o rozwiązanie obecnego problemu.Z odpowiedzi rzecz jasna. 40-milionowy naród w sercu Europy a daje się rządzić cwaniakom, no ale jeśli chodzi o IQ Polaków to jesteśmy DRUDZY w Europie, ale od końca. I tu nic się nie da zrobić - choćby na wzór węgierski gdzie odsunięto oszustów od władzy - na przeszkodzie stoi intelekt polski.Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: 178.235.5.* 12.10.10, 00:40 Za kaczora nie było dróg, jest za to muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: *.aster.pl 12.10.10, 03:24 A po co drogi? Jeszcze ze dwa muzea zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Pani Hannie-Buspas-Korek-Podwyżka_opłat-Waltz ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 07:19 ..już dziękujęmy. PO-TAK ale WALTZ-NIE! Potrafię przyznać się do błędu, głosowałem na HGW. W następnych wyborach postaram się to naprawić. BUSPAS - poprowadzony bezmyślnie 24h na dobę KORKI – dziękujemy za to że Pan GALAS i spółka dalej siedzą na swoich stanowiskach. PODWYŻKA OPŁAT- podwyżka opłat za wieczyste użytkowanie gruntów nawet o 1000% REMONTY - prowadzone bezmyślnie i w ślimaczym tempie. Zero koordynacji i informacji. ŚWIATŁA - zero synchronizacji, likwidacja migającego żółtego od 23 do 6 rano, bezsensowne strzałki do skrętów. Przykład - Marynarska zakorkowana przez światła dla urzędasów i po co było robić wiadukt? SŁUPEK - wbijanie słupków gdzie popadnie np. szeroki na kilkanaście metrów chodnik przy GUS, żeby kierowcy nie mogli zaparkować jadąc do sklepów zamiast zrobić miejsca parkingowe. PARKINGI – bezmyślna likwidacja miejsc parkingowych i robienie miejsc parkingowych obstawionych słupkami. Miejsca parkingowe powinny być na poziomie ulicy, otoczone krawężnikiem i bez słupków. METRO - bezmyślne rozpoczęcie II linii od Centrum miasta. NAGRODA - wypłacanie Urzędasom nagród za bezmyślność zamiast za zasługi. KREDYTY – dziękujemy Pani HGW za największe w historii zadłużenie miasta. MIESZKANIA KOMUNALNE – Chyba czas skończyć z tym SOCJALIZMEM? EKOLOGIA - dziękujemy Pani HGW za zatrucie stolicy przez zakorkowanie całego miasta oraz za nie rozwiązanie problemu śmieci zarówno miejskich jak i tych po budowie metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Warszawiak Re: Pani Hannie-Buspas-Korek-Podwyżka_opłat-Waltz IP: 109.243.134.* 12.10.10, 13:00 ok, nie będę tu gloryfikował pani prezydent, ale dla mnie jej kadencja to wreszcie widoczne zmiany w Warszawie - ciągle gdzieś coś się buduje, remontuje, ruszyła wreszcie budowa mostu, II linii metra itd. za bus pas na łazienkowskiej akurat jako codziennie dojeżdżający z grochowa też dziękuję. jak to się mówi, nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Pani Hannie-Buspas-Korek-Podwyżka_opłat-Waltz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 13:32 Nie mówię, że to jest najgorsza prezydentura w historii Warszawy ale nie jest sztuką dużo robić tylko dobrze robić. Ja bym wolał aby wszystko to było robione wolniej ale bardziej z głową. Pieniądze przetrwonić jest łatwo, gorzej je zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KatonStarszy Trzeba było w 1976 siedzieć cicho!! IP: 195.117.230.* 12.10.10, 07:52 Trzeba było w 1976 siedzieć cicho!! Żadna władza nie lubi ludzi którzy podnoszą rękę na rządzących! Choćby i rządzących z niesłusznego mandatu. Ursynów zawsze siedział cicho, to władza dała mu w nagrodę metro. A Ursus ma za swoje!! Rozrósł się trzykrotnie a przez dwadzieścia lat nie zbudowano nic poza kilkoma rondami. A poza tym uważam, że Nowolazurowa powinna być jak najszybciej zbudowana w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romekzbemowa Re: Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kie IP: 195.245.213.* 12.10.10, 08:30 Waltz - dziękujemy za rozp..... połowy Warszawy. Dziękujemy też specjalistom Waltz którzy w 21 wieku nie byli w stanie przewidzieć że coś z jezdnią jest nie tak. Z pewnością pójdę na wybory i zagłosuję na pierwszego lepszego tylko nie na tych nieudaczników i wiecznych partaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borat Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.159.49.98.static.crowley.pl 12.10.10, 08:59 A może ktoś pomyślałby o dodatkowych składach w pociągach KM i SKM (zamiast pojedynczych-podwójne lub potrójne), do których przesiedli się, pozbawieni autobusów mieszkańcy Pruszkowa, Piastowa, Ursusa, Włoch. Dojazd do i z Warszawy w godzinach szczytu pociągami to prawdziwa masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy szpak Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: *.centertel.pl 12.10.10, 09:17 kiedy wyasfaltują potrzebną i gniewkowską? powinni to zrobić przed remontem dźwigowej, a tak ludzie samochody niszczą. dlaczego nie ma awaryjnego przejazdu górą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: 52.129.32.* 12.10.10, 09:25 Pare osob tu napisalo, ze przeciez nie HGW winna, ze tam sie jezdnia zapada. Oczywiscie - nie jest winna, ze jezdnia sie zapada. Ale kto jest winny wstrzymania prac nad Nowolazurowa??? Kto zabral pieniadze na stadion??? Koniec 2009 roku - wtedy mialy ruszyc prace! Mieszkam 500 m od Dzwigowej i wiem, ze problemy z tymi przejazdami sa od wielu lat. I wciaz beda przy takim nasileniu ruchu w tym miejscu! A ze jest to punkt krytyczny dla komunikacji Wa-wy pomiedzy dzielnicami to chyba nawet nasi "yntelygenty" z roznych urzedow powinni zauwazyc. Niech HGW zrobia moze ministrem sportu - ale nie prezydentem Wa-wy! Miala dbac o Warszawe i o nas - jej mieszkancow. No ale przeciez Nowolazurowa nic nie znaczy dla marketingu - prawda? A stadion - ba , to juz cos ... mozna sie pokazac ... Takiej prezydent Warszawy to ja raczej podziekuje przy urnie wyborczej ... I nie ma dla mnie znaczenia czy ktos jest z PO, PIS, SLD, XYZ czy z innego ABC. Liczy sie myslenie i dbanie o mnie - o mieszkanca Warszawy. Taki powinien byc priorytet dla osoby na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Robota pełną parą idzie jak widać ze zdjęć. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:38 Jeden samochód i 3 osoby. I tak się w Polsce odbywają remonty kluczowych węzłów w miastach. Zamiast robić to 50 osób 24 godz / dobę przez 7 dni w tygodniu to u nas robi się od 8 do 16 5 osobami - pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Bemowo odkorkowane ! IP: 212.160.172.* 12.10.10, 10:00 Cały tranzyt przez Powstańców Śląskich po zamknięciu Dźwigowej zniknął . Bez korków można dojechać i samochodem i autobusem do Śródmieścia oraz wrócić na Bemowo ( zniknął korek na zwężeniu Powst. Śląskich przy budowie S8 ) , Górczewska też się przeluźniła . Teraz widać jak bardzo potrzebna jest Nowolazurowa i łącznik przez lotnisko do S7 - cały ruch z 7-ki , Bielan wpychany jest przez Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Bufetowi gratuluje reklamy wlasnej skutecznosci IP: *.acn.waw.pl 12.10.10, 13:32 a biuru kordynacji remontow wspanialego zaplanowania tego remontu,wszystko sie zrobi hurtem,a nie na raty,jak to jakis glupiec zaproponowal-Dzwigowa w wakacje,a metro po wakacjach nalezy sie premia,i to podwojna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r47 Bo podniesiono studzienki i nie zrobiono chodników IP: 12.4.27.* 12.10.10, 14:16 Więc woda zamiast do burzowca spływała na chodniki i wnikała pod jezdnię ! Pewnie do studzienek trafiło tez sporo asfaltu - jak to przy szybkich remontach bywa. Poprzedni remont zrobił ZRIKD czy cos takiego - firemka miejska więc podległa HGW A organizacja objazdów to kolejna porażka - ani Nowolazurowej się juz nie da zbudować , ani Gniewkowskiej wyremontować , przjazdu przez tory z Jana Kazimierza do Potrzebnej tez z dnia na dzień sie nie zrobi - chociaz kto wie ile ten remont potrwa, ale : - dlaczego nie zorganizowano legalnego przejścia dla pieszych ? - Czy Z9 nie mogło by pomijac niektórych przytanków i omijać Kasprzaka w jedna stronę Ordona , a w drugą Wolską ? - Dlaczego skręt w lewo z Powstańców Ślaskich w Połczyńska jest z 2-h a nie z 3-ch pasów ? - Dlaczego zlikwidowano skret w prawo z Kasprzaka z 2-giego pasa ? To prawda , niewiele się działo za poprzedniej kadencji - ale dokończono I-szą linie metra , ruszyła SKM , kontynowano Trasę Siekierkowską i Jerozolimskie - ale tez nie dawano tyle zezwoleń na nowe biuorwce w centrum , co teraz przy nierozwiaznych problemach komunikacyjnych jest albo sabotażem , albo skrajną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Dźwigowa zamknięta: piesi ryzykują życie, kiero... IP: 178.73.49.* 12.10.10, 23:43 Nie ma czego zachwalać, bo jeżeli chodzi o organizowanie czegokolwiek to rodacy są wybitnymi beztalenciami, co się potwierdzi podczas największej kompromitacji dekady czyli euro 2012. Goście z zagranicy czym tylko pod ręką nas za ten polski burdel obrzucają. Odpowiedz Link Zgłoś