Dodaj do ulubionych

Marsz onr i kontrmanifestacje [relacja na żywo]

• Gość: SSick boy Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 17:32
      To już wolny człowiek we własnym kraju człowiek nie może spokojnie powiedzieć "Jude Raus"?
    • Gość: korki Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 17:35
      huj wam w dupe
    • aniabajk Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... 11.11.10, 17:36
      Co roku jest to samo...
    • misiak_spasiony Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... 11.11.10, 17:38
      Ludzie mają dość faszystowskiej rzymskiej katozarazy.
      Kiedy wreszcie kościół odpieprzy się od polityki i przestanie mamić i ogłupiać naród.
      Najwyższy czas opodatkować czarną zarazę, tak jak innych ludzi. Bo tylko jak kler poczuje po kieszeni, to ulegnie zmianie postępowanie "pasterzy".
    • Gość: zen Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:39
      niech uda sie tam Adam Mularz byly zomowiec sprawe zalatwi szybko tak jak w Nowej Hucie w 1983r,On jest mistrzem tzw.jednorazowki-pozdrowienia od Ziuty Betoniary.
    • d4x Re: Marsz onr i kontrmanifestacje [relacja na żyw 11.11.10, 17:39
      Gość portalu: jank napisał(a):

> dlaczego policja nie zajmie sie faszystowskim bydlem?

Smutne ale niestety prawdziwe
    • Gość: Krzysiek A kto pokryje koszty? IP: 178.73.49.* 11.11.10, 17:48
      Mam nadzieję że ci wszyscy lewicowi zadymiarze i inne osoły łąmiące prawo, nielegalnie zatrzymujące legalną demonstrocję zostaną ukarani i pokryją koszty tego co nabroili.
    • Gość: Juri oto do czego doprowadziła nienawisc wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:48
      mozecie być z siebie dumni .zatrzymaliscie legalny marsz patriotów
      • Gość: Polak Re: oto do czego doprowadziła nienawisc wyborczej IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.10, 17:59
        Tacy z nich patrioci jak z Hitlera. Gratuluję wzorców!
    • Gość: Robert Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:48
      He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.

Friedrich Nietzsche, Beyond Good and Evil, Aphorism 146
    • Gość: fjd Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.chello.pl 11.11.10, 17:49
      bylem tam dzis, duzo sie dzialo ^^
    • Gość: Juri cholerne czerwone lewactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:51
      chwała wielkiej Polsce!
    • Gość: Polak Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.10, 17:53
      "Marsz doszedł na plac przed pomnikiem Romana Dmowskiego, narodowcy krzyczą: "Przeszliśmy!""

Nie przeszliście przez Centrum! Przeszliście opłotkami jak szczury kanałami!

NIE PRZESZLI!
    • ksiadz_gazeta tylko pedałowanie jest dozwolone 11.11.10, 17:53
      inne myślenie nadaje się do leczenia!
    • prawdziwy-moher Wyborcza organ KPP i PO............. 11.11.10, 17:54
      piszcie uczciwie.Falanga zboczencow Adama Michnika przeciw demokracji.Dazycie do wojny domowej w demokratycznym kraju.Chcecie jej?Antydemokratycznie swinie z PO i Wyborczej.
      • rlnd Re: Wyborcza organ KPP i PO............. 11.11.10, 20:50
        To jak to jest. Zgadzasz sie z Deklaracja Lodzka, czy stajesz przeciwko swojemu ukochanemu prezesowi ?
    • Gość: Czytelnik Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... IP: *.n4u.abpl.pl 11.11.10, 17:56
      Skoro policja woli ochraniać faszystowskie katobydło, niech się nie dziwi, że ma niskie notowania wśród społeczeństwa.
      Rozpędzić pałami faszystowskich narodowców.
      • Gość: Polak Wybory pokażą gdzie Polacy mają faszystów IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.10, 18:03
        W wyborach pogonimy faszystów. Piórem i krzyżem (krzyżykiem).
    • prawdziwy-moher Wniosek jeden............. 11.11.10, 18:03
      Wyborcza jest medialnie antydemokratyczna.Pisemko komunistyczno-faszystowskie, nie uznajace demokracji.
      • rlnd Re: Wniosek jeden............. 11.11.10, 20:51
        Powtarzaj sobie - Deklaracja Lodzka, Deklaracja Lodzka, Deklaracja Lodzka.
    • Gość: tetradrachma "Waszą (polaczkowie) ciemnotą, ignorancją i zabob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 18:07
      onem karmicie wrogów Waszych. Niczego (polaczkowie) z historii nie nauczycie się i tak już, na wieki wieków, trud Wasz innym narodom będzie służyć". Ten cytat uzupełniłem dodając "polaczkowie". Jak można ONR czy Wszechpolaków wrzucić do jednego worka z "faszyzmem" ? Dajecie sie manipulować. Do roboty i do nauki namawiam. Słuchacie fałszywych proroków. Na dzień dzisiejszy Waszym wrogiem jest tylko Kaczyński i jego zgraja.
    • Gość: Nie z Warszawy Manipulowany plebs IP: *.chello.pl 11.11.10, 18:07
      Szczeka i szcza na siebie, a elita w pałacu frykasami się raczy olewając zmanipulowanych z ich woli. Głupi trockiści michnika kontra nie umiejący ich inteligentnie oszukać narodowcy. Dzięki braku rozumu wśród krzykliwej swołoczy, ma o czym pisać Gów\no Warte itp. mendia.

ps. Jak to dobrze, że nie mieszkam w mieście idiotów.
    • asdi Marsz ONR-u zablokowany na kilkanaście minut [R... 11.11.10, 18:18
      ŚWIĘTO PO POLSKU.
      To ostatnio nasza specjalność... Cieszmy się...
    • Gość: pal666 Jestem ciekaw, IP: *.182.129.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.10, 18:20
      kiedy GW zacznie uzywać zamiennie słów "faszyzm" i "patriotyzm". A może już to robi ?
    • Gość: mido Marsz Niepodległości dotarł pod pomnik Dmowskie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 18:22
      Według nieoficjalnych informacji jednym z zatrzymanych w czwartek kontrmanifestantów jest Robert Biedroń z Kampanii Przeciw Homofobii.

Więcej... warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8646177,Marsz_ONR_i_kontrmanifestacje__RELACJA_NA_ZYWO_.html#ixzz14zeHArWV i kto teraz bedzie antyfaszystom wsadzał w pupe?
    • Gość: Inka Konstytucja RP Art.13 IP: *.146.255.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.10, 18:23
      "Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową (...)"

CZY TO ZA MAŁO, ŻEBY ICH ZDELEGALIZOWAĆ? A u nas, skandal, policja ich ochrania i robi wszystko, żeby mogli kontynuować swój pochód. SKANDAL, SKANDAL.
    • aleksandra991 Marsz Niepodległości dotarł pod pomnik Dmowskie... 11.11.10, 18:23
      Demokracja -demokracją, ale czy takie skunksy jak młodzież wszechpolska nie powinni zostać zdelegalizowani? Przecież to skandal na skalę światową!
      • flijoye Re: Marsz Niepodległości dotarł pod pomnik Dmowsk 12.11.10, 14:30
        Faktycznie - to skandal, żeby ludzie walczący przed wiekiem o Niepodległość teraz mogli ją manifestować! To skandal, że istnieje Polska! my, lewacy, żądamy sprzedania Polski brukselskim socjalistom!

...co zresztą już się odbyło.
    • mt7 Brałam udział w kontrmanifestacji 11.11.10, 18:25
      Jestem zdumiona środkami, które zostały uruchomione na ochronę faszystowskiej manifestacji.
      Przypomniały mi się lata osiemdziesiąte.
      Zdjęć nie zamieszczę, bo organizatorzy mówili, nie pozwólcie się fotografować.
      Wobec stwierdzeń policji, że zgromadzenie jest nielegalne, moje obiekcje są bardzo na miejscu.
      Szanuję Panią Gronkiewicz i wolności demokratyczne, ale coś jest bardzo nie tak, jeżeli mogą iść w legalnym pochodzie ludzie odwołujący się do jawnie faszystowskich symboli.
      W tym kontekście narodowa flaga jest dla mnie sponiewierana i splugawiona.
      A Korwin-Mikke to największy pajac, jakiego moje oczy widziały.

Przykro mi, że tak korzystamy z wolności.
      • mt7 Żeby było jasne, w żadnym przypadku nie popieram 11.11.10, 18:31
        używania siły przez kontr manifestantów.
        Uważam, że to są g...a z piosenki Młynarskiego, które przyczepiają się do statku i krzyczą płyniemy.
        Nasz protest to bierny opór bez użycia siły.
      • nikodem_73 Re: Brałam udział w kontrmanifestacji 11.11.10, 19:04
        Droga mt7 - zablokowaliście drogę legalnej manifestacji. Po to jest demokracja i po to jest wolność słowa, aby każdy mógł głosić swoje poglądy. Niczym nie różniliście się od owych "narodowców" (no tak przynajmniej ich określano w Gazecie) co to wrzeszczeli podczas parady gejów i lesbijek. NICZYM.

Od jednych i drugich wręcz zionie nienawiścią wobec tych, którzy ośmielają się być inni - ośmielają się być "nienormalni".

I bardzo dobrze, że policja "uruchomiła środki" - oznacza to, że nie stoczyliśmy się jeszcze całkowicie w objęcia faszyzmu "sprzedawanego" pod flagami tolerancji. Niedopuszczalnym byłby stan, gdyby tylko wybrane manifestacje były chronione (albo wszystkie, albo żadne - proste) przed tymi, którzy mają odmienne poglądy.

Spróbuj przez chwilę wyobrazić sobie sytuację odwrotną - oto uczestniczysz w legalnej manifestacji, a naprzeciw stoi mur łysoli z transparentem (a bo ja wiem?) np. "pedały nie przejdą". Czy uważasz, że policja w takim wypadku powinna pozostać bierna?

A na koniec mały cytacik:

"Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”

To są słowa znanego faszysty i zwolennika totalitaryzmów Erica Arthura Blaira. Znanego szerzej jako George Orwell.
        • mt7 Re: Nikodem_73 11.11.10, 22:46
          Generalnie masz rację, ale nie jest wszystko jednjakie hasła się propaguje i głosi.
          Przerażające jest to, że odżywają nacjonalizmy i ksenofobia.
          Jeżeli nie będzie sprzeciwu, historia może się powtórzyć.
          Straciłam złudzenia po Jugosławii.
          Byłam tam, bo uważam to za swój obowiązek. Nie jestem związana z żadnym ruchem.
          Przyczepiłam sobie biało-czerwony kotylion, bo nie chcę, żeby symbole narodowe zaczęły się kojarzyć tylko z jedną opcją.
          Jestem starszą osobą, kocham ten kawałek ziemi, który jest moją ojczyzną, nie przypuszczałam kiedyś, że będzie mi się robić niedobrze na dźwięk słów:
          naród, patriotyzm, Polak, ojczyzna.
          O tym nie trzeba ryczeć na ulicach.
          • mt7 Re: Nikodem_73 11.11.10, 22:51
            www.tvn24.pl/12690,1681919,0,1,legalizacja-marszu-sprowadza-hanbe-na-nasze-miasto,wiadomosc.html
            Tu są wyczerpane argumenty obu stron.
          • asmad75 Re: Nikodem_73 11.11.10, 23:01
            Kobieta o czym Ty mowisz? To jest normalne i naturalne!!!!!!!w kazdym kraju tak jest! Czy to byl marsz faszystowki wedlug Ciebie?
    • Gość: Obywatel Dlaczego GW każe mi się wstydzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 18:30
      za to że jestem Polakiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka