Gość: dd IP: 178.73.49.* 02.12.10, 08:17 Napiszcie też o zamarzniętych/zasypanych zwrotnicach na rondzie wiatraczna - tramwje nie jeżdżą i mnóstwo ludzi na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavko.matejovic L'ordre regne a Varsovie... 02.12.10, 08:22 ...Powiedziała bufetowa. A skoro powiedziała, to wszystko jest koszer i nie ma żadnych problemów. A kto uważa, że jest inaczej to ukryty kaczysta ryjący pod ukochaną prezydentką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: L'ordre regne a Varsovie... IP: 212.160.157.* 02.12.10, 08:25 Tarchomin cały sparaliżowany. Nie można nawet do Modlińskiej dojechać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Światowida - Modlińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:01 Z Tarchomina (Piotr i Paweł) jechałem autobusem do Modlińskiej 1,5 godziny, a to tylko 1,5 km. Dodam, że na Światowida i Modlińskiej są wyznaczone bus pasy. Pasem autobusowym nie mogły jechać autobusy, bo pas był zablokowany przez kierowców. Ludzie wysiadali z autobusów i szli pieszo do Modlińskiej, która stała. Do Marymontu dojechałem po 2 godzinach i 10 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fe(L)ek Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świate... IP: 89.79.138.* 02.12.10, 08:25 Ciekawe od kiedy Prymasa Tysiąclecia jeżdżą tramwaje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balon Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 212.160.157.* 02.12.10, 08:34 Też się zastanawiałem... Może chodzi o skrzyżowanie z Wolską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świate... IP: 3.1.* / 192.168.1.* 02.12.10, 08:26 Ale, ale najważniejsze że Waltz wczoraj zaczęła urzędowanie w II Kadencji. Przyjechała ciepłym autem z kierowcą podobnie jej kolesie. Bydło to znaczy mieszkańcy mogą stać i czekać na tramwaj i autobus. Ważne że się zabawią w Nowy Rok. Tak się zachowuje jak załoga Titanica. PO PiS lekceważenia elektoratu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: *.hochtief.de 02.12.10, 08:36 A co Was tak interesuje, jak politycy do pracy dojeżdżają? Nie warto to się skupić na swoim dojeździe? No chyba, że się z kanapy jak zwykle na każdy temat "wymandrza". PS: jeźdżę codziennie do pracy Prymasa Tysiąclecia i tramwaje tam nie jeżdżą raczej, a i korków specjalnych na skrzyżowaniu (rondzie?) z Wolską nie zauważyłam, ale może pan redaktor oko ma czujniejsze niż zwykły śmiertelnik. Widzi, zatem i tramwaje i korki, których nie ma...ot psychotropów połykać i znikną majaki przebrzydłe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: *.aster.pl 02.12.10, 09:33 A interesuje nas jak politycy dojezdzaja. Chcielibysmy z kogos brac przyklad. Interesuje nas tez, dlaczego pracownik Hochtiefa burzy sie, gdy internautow interesuje jak dojezdzaja politycy. Codzienne jezdzenie, nie wyklucza, ze dzis jest tam korek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skudi Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 217.17.38.* 02.12.10, 08:56 Ja proponuję podać panią prezydent miasta do sądu za to że jeszcze nie wystąpiła z uchwałą o odwołanie zimy. Toż to jest karygodne zaniedbanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: *.centertel.pl 02.12.10, 09:39 Dokładnie, jesteście bydłem zwalającym się do Wawy, zameldowanym w swoich wioskach, tam płacicie podatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POwski GW kłamie - bufetowa wczoraj mówiła IP: 193.201.167.* 02.12.10, 08:35 że służby spiały się świetnie. Po za tym "w Wałszawie nie ma kołków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty biadolik Biadolenie 20-30 letnich forumowiczów IP: *.warszawa.mm.pl 02.12.10, 09:10 Takiego biadolenia jak w Polsce nie spotyka sie w innych krajach. Cała Europa od Wysp Brytyjskich po Rosję jest zasypana. Zamykane są największe lotniska jak Heathrow, Frankfurt, nieprzejezdne są autostrady, pociągi są odwoływane i mają opóźnienia, w zachodniej Europie ludzie koczują na dworcach i lotniskach po kilka - kilkanaście godzin w oczekiwaniu na transport. W Warszawie metro jeździ dobrze, a w wielu krajach poza ścisłym centrum wyjeżdża na powierzchnie i tak samo ma problemy jak w Polsce tramwaje i pociągi. Siedzą sobie młodzi ludzie w ciepełku mieszkań lub biur i piszą te swoje mamisynkowe żale. Zamieńcie się z ludźmi którzy w tych warunkach prowadzą środki komunikacji, obsługują pługi, sprzątają ulice. Wasi rodzice i dziadkowie potrafili kilka kilometrów zasuwać zimą do pracy na piechotę. Mój dozorca pracuje od 5 rano do 23 w nocy, na nogach jest kilkanaście godzin dziennie, 2 godziny odśnieżania, 2 godziny odpoczynku, a praca przy tym wietrze jest wręcz syzyfowa. Wytrzymacie takie warunki? Jesteśmy państwem samolubnych, aspołecznych typów. Znajomy mieszkający w Monachium mi powiedział, że mieszkańcy ulicy się skrzyknęli i kilkanaście osób pomagało odgarniać śnieg choć ten obowiązek formalnie należy do miasta. A Polak tylko krzyczy, że coś nie jest zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Biadolenie 20-30 letnich forumowiczów IP: 193.201.167.* 02.12.10, 09:20 Różnica jest taka, że na zachodzie burmistrz miasta złapie za łopatę albo będzie coś robił dla poprawy sytuacji, a w Warszawie bufetowa powie że "służby spisały się świetnie", a "korków w Warszawie nie ma". Po czym wsiądzie do limuzyny z kierowcą i na kogucie zostanie odwieziona do Ratusza omijając korki (których nie ma). Zima w Polsce nie wsytępuje od wczoraj natomiast takich jaj na mieście jak od dwóch lat nie było NIGDY. No może po za zimą "stulecia" z której zdjęcia starych ogórków w zaspach i koksowniki można czasami zobaczyć na starych zdjęciach (lata 70?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Biadolenie 20-30 letnich forumowiczów IP: 178.73.49.* 02.12.10, 10:14 > Różnica jest taka, że na zachodzie burmistrz miasta złapie za łopatę Taaa, jasne. Jakis konkret? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: Biadolenie 20-30 letnich forumowiczów IP: *.aster.pl 02.12.10, 09:35 Bo ciezko placi, aby bylo to zrobione. Ciezej od mieszkanca Monachium, Sromachium i Dupachium. Nikt nie odwazy sie na przeliczenie procentowego udzialu wydatkow na cele publiczne w roznych Durnostanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 740 Re: Biadolenie 20-30 letnich forumowiczów IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 09:36 Yes,yes,yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: *.171.95.110.static.crowley.pl 02.12.10, 09:51 na rondzie Nowe Bemowo też rano nic nie jechało... wypadł chyba z szyn tramwaj 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 10:13 Stałem na przystanku przy Ratuszu - w stronę Woli. Nie jechał żadne tramwaj przez dobre 20 min. Jak przyjechała 13 to tak była załadowana, że na 80 oczekujących może z 4 osoby się wcisnęły... W tym samym czasie pod ratuszem panowie uwijali się, że chodniki były odśenieżone do zera. Urzędasy nie moga przecież jak zwykli śmiertelnicy przedzierać się przez zaspy... Kicha. Totalny bezwład miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa 02.12.10, 10:25 Kicha, totalny bezwład miasta, ale bufetowa ma zaklepaną posadkę na kolejne cztery lata dla siebie i psiapsiółek. Ludzie zagłosowali, ludzie zrobili swoje, ludzie mogą teraz marznąć i psioczyć. Tradycyjnie jak to bywa w kartoflandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 217.33.154.* 02.12.10, 11:10 bezwład to jest, bo wszędzie musicie wozić dupę samochodem i są korki Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa 02.12.10, 11:20 Gość portalu: x napisał(a): > bezwład to jest, bo wszędzie musicie wozić dupę samochodem i są korki Taa, a głównie to ci co piszą powyżej o spóźnionych autobusach i nie jeżdżących tramwajach woża "dupę samochodem" nauczyłbyś sie napierw czytać zanim napiszesz koment, a zwłaszcza tak durny, dziecino neostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 217.33.154.* 02.12.10, 12:05 To mi wytłumacz skąd się biorą te spóźnienia autobusów, dziecino onetu... Bo są korki, kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Zdanie ludzi w autobusach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:12 Na Tarchominie ludzie w autobusach stwierdzili, że gdyby wybory były w najbliższą niedzielę, to Waltz zostałaby przewalcowana na gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Zdanie ludzi w autobusach IP: 193.201.167.* 02.12.10, 13:17 Sranie w banie. Właśnie na Białołęce wygrała z największą przewagą nad tym pisowcem. Mówiąc ogólnie dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zdanie ludzi w autobusach IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 16:09 ale dobrze, ludzie musza dorosnac do tego by o sobie decydowac i zeby nauczyc sie wybierac tak zeby bylo im dobrze. jak mowi stare przyslowie: "przez nogi do glowy". pomecza sie to sie nucza. i dobrze! BEDZIECIE TWARDZI! NAUCZYCIE SIE MYSLEC! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig75 Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świate... 02.12.10, 10:47 żaden autobus 188 od 8.50 do 9.40 nie pojawił się , inne chodziły częściej niż w rozkładzie , żadnej informacji, dziękuję za buspass na łazienkowskiej !@!@#$%!@#$% ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balon Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 212.160.157.* 02.12.10, 10:56 Buspodpaska jest też na Modlińskiej. Ale dzisiaj tam można było tam zobaczyć wszystko oprócz poruszających się autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świate... IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 11:18 Nie trzeba było wybierać HGW na prezydenta. Przecież wiadomo było, że ta kobieta kłamie i nie potrafi zarządzać miastem. Przestańcie biadolić i jeżdżąc samochodem po Warszawie włączcie myślenie - wolniej, ostrożniej i nie blokować skrzyżowań bo potem piszecie, że są korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeździk Re: Poranne korki w Warszawie: śnieg, awarie świa IP: 80.50.181.* 02.12.10, 11:29 Ja tak ciekawości pytam: ile odśnieżarek widzieliście o poniedziałku na drogach. Ja mieszkam pod Warszawą, spędzam ok 4 godz. dziennie JADĄC SAMOCHODEM (czyli wożę tyłek razem z dzieckiem) i nie widziałam żadnej. Dziś gmina Lesznowola wzniosła się na szczyt ekologicznego rozwiązania problemu zimy - zamknęli drogi zamiast je odśnieżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Korki w Warszawie: śnieg, awarie świateł i aut ... IP: *.centertel.pl 02.12.10, 11:35 "Dodatkowo na Prymasa Tysiąclecia korek tramwajowy" - artykuł napisany jest z dzisiaj, czy 20 lat temu????? Ach, te przyjezdne gwiazdy dziennikarstwa........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedna Re: Korki w Warszawie: śnieg, awarie świateł i au IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 16:51 A pan/pani redaktor nie wie też gdzie się stawia przecinki. Polonistki za grosze uczą dzieci, a dzieci nie chcą się uczyć i zostają dziennikarzami. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Żeby nie było że tylko krytykuję... 02.12.10, 11:41 Na zimowe kłopoty Bufetowa Walcowa W Ratuszu siedzi Mądra z niej głowa A inni parszywcy na forumie Wbijają jej szpilki jak wilki A ona mimo to siedzi ciężko pracuje i pilnuje A tamci wciąż jej doşŕŷŵåją. To nie ludzie to çħúĵè... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Żeby nie było że tylko krytykuję... IP: 217.33.154.* 02.12.10, 12:07 Świetnie oddaje twój poziom inteligencji. Dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Żeby nie było że tylko krytykuję... 02.12.10, 12:13 :) Nieh rzyje bófetowa! Pańi Chanju, koham panjom! Pańi jest najlepszom prezydentkom! - teraz może być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukasz Sytuacja jest lepsza niż w poniedziałek?! hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:08 W poniedziałek do pracy jechałem 2,5 godziny, dzisiaj prawie 4! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Sytuacja jest lepsza niż w poniedziałek?! heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 14:16 > W poniedziałek do pracy jechałem 2,5 godziny, dzisiaj prawie 4! Ja w poniedziełek wracałam z pracy 3 godz a dzisiaj do pracy jechałam, tym razem zbiorkowozem, 1,5 godz. Ciekawe ile zajmie mi powrót do domu po godz 21... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Korki spowodowane są co dziennie złą koordynacją. IP: 89.76.127.* 02.12.10, 16:08 Złą koordynacją świateł, cały czas tak samo jest ustawiona sygnalizacja bez względu na silne natężenie ruchu. Nie można tego polepszyć?! Np. Wzdłuż Al.Jana Pawła II czy Niepodległości, Solidarności czy Wawelskiej, jadący do pracy i wracający mają korki przez niedobrze ustawione światła i zaburzony cykl i czerwone linie. A korki są stratą czasu dla kierowców i spalinami dla mieszkańców. Nie myślą o tym Ci co odpowiedzialni są za gładkość ruchu miejskiego? To jest od lat! Odpowiedz Link Zgłoś