Gość: toja IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 13:51 przestańcie z tym fałszowaniem statystyk i robieniem pokazów slajdów www.facebook.com/nie.robcie.z.nas.kretynow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dedektyw Absurdem jest pisanie :"w drodze nad Zegrze", bo IP: 195.117.255.* 28.12.10, 14:23 Zegrze to miejscowość i nie można "nad nią jechać", tak jak nie jedzie się nad Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Absurdem jest pisanie :"w drodze nad Zegrze", IP: *.146.42.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.10, 15:21 Ale jedzie się nad zalew, a nie do zalewu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Starocie na wysypisko śmieci - niech zyje nowe IP: 178.73.51.* 29.12.10, 21:22 Odpowiedz Link Zgłoś
ctomic Re: Jezioro Zegrzynskie <a href="http://zegrze.waw.pl" target="_bl 02.03.11, 21:58 zegrze.waw.pl zalew.zegrzynski.pl zalew zegrzynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Reicher dla europy bez granic istotne jest TO COS IP: *.net.stream.pl 28.12.10, 15:51 polski i ruski to samo polska jest w rekach zachodu walesa jest ruskim agentem miliony tracom prace Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: dla europy bez granic istotne jest TO COS 28.12.10, 19:31 Ty już coś straciłeś, gdyż Twoja wypowiedź jest bez sensu oraz z błędami gramatycznymi i ortograficznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puolalainen Skończcie z tymi pie...nymi slajdami!!!!!!!!!!! IP: 178.73.63.* 28.12.10, 15:52 JESZCZE DO WAS NIE DOTARŁO JAK TO WKUUUUUUUUUURWIAAAA!!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Skończcie z tymi pie...nymi slajdami!!!!!!!!! IP: 178.73.50.* 28.12.10, 17:17 Ale wiesz ile można zarobić na reklamach? Chyba, że więcej jest takich co korzystają z Internetu chroniąc się przed zalewem marketingowego chłamu za pomocą adblocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Skończcie z tymi pie...nymi slajdami!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 18:11 Kino W-Z... Tam jako mała dziewczynka chodziłam z dziadkami, Królewna Śnieżka, Żółte Psisko... A Centrum Optyki? Dlaczego przystanek wciąż nazywa się "Centrum Optyki"?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef z józefowa Re: Skończcie z tymi pie...nymi slajdami!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.10, 18:37 adBlocka można wywalić z raportu a liczba odsłon witryny dzięki takim gów****om rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 18:14 Nie przesadzajmy z tymi "zabytkami" miasto powinno się rozwijać, a nie hołubić rudery, skoro nie było pieniędzy na remonty, to dziękujmy że znalazł się chętny i powstanie coś nowego czego mieszkańcy nie będą się wstydzić. Nie ma o co rozpaczać, szkoda tylko kamienicy przy Żelaznej ale skoro deweloper obiecał jej fragmentaryczne odtworzenie powinno być ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:17 a warszawa to się rozwija? Niby w jakim kierunku?:))) Żeby za Kaczyńskiego nie zapoczątkowano budowy Kopernika, muzeów (Żydów Polskich, Sztuki Współczesnej, Historii Polski itd.) oraz deptaku na Krakowskim to w Warszawie byłyby już same apartamentowce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.cable.smsnet.pl 29.12.10, 23:22 i stadion dla Waltera z podatków nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
2pyralginy Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 29.01.11, 23:40 Kłamstwo. Założenia finansowe powstały za Kaczyńskiego i stadion miał być finansowany z pieniędzy publicznych. Hania doprowadziła do renegocjacji tej umowy, dzięki czemu wkład publiczny został zmniejszony, z którego to powodu była awantura i straszono Hanię sądem. Więcej czytać, zamiast powtarzać kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
2pyralginy Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 29.01.11, 23:37 Za Kaczyńskiego nie zapoczątkowano żadnej budowy. Zawiązano komitety budowy i przygotowywano plany. Czarną robotę odwaliła Hania. Rozpisała przetargi, zebrała fundusze, i to ona zapoczątkowała budowę. Gdyby nie chciała, to by wyrzuciła plany do kosza, tak jak to na szczęście zrobiła z planami kilku innych muzeów, na które wpadł Kaczyński. Poza tym, m.in.: dokończyła 1 linię metra, zaczęła budowę 2 linii metra, zaczęła budowę Stadionu Narodowego, Mostu Północnego, remonty dróg (za Kaczyńskiego remontowano jedną ulicę w dwa lata, za Hani robi się kilkadziesiąt razy więcej, i nie zamyka ulic na długie miesiące, tylko remontuje w weekendy, żeby dać ludziom żyć). Poza tym wyjęła z kosza projekt modernizacji oczyszczalni Czajka, który wyrzucił Kaczyński i stracił przyznaną przez UE dotację. Jeszcze za żadnego prezydenta w tym mieście tyle nie zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 18:32 pier.dolę szmondaków z gazety.pl - nie klikam w slajdy! i wszystkich również do tego namawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Każdy kto zniszczy budynek sprzed 1945 roku IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 18:40 powinien z własnych pieniędzy opłacać rekonstrukcję. A jak kasy by ni miał, to łopata w grabie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Każdy kto zniszczy budynek sprzed 1945 roku IP: *.aster.pl 28.12.10, 20:08 Hani dziękujemy za Żelazną, parowozownię, fabrykę Kammlera i oczywiście za Halę na Koszykach:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilka Re: Każdy kto zniszczy budynek sprzed 1945 roku IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.12.10, 21:39 nie ma hali na koszykach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot696 Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: 178.73.51.* 28.12.10, 20:53 rozumiem ,że straszący od 10 lat potężny korpus niedokończonej siedziby Gazpolu na Powązkowskiej to absurd kapitalizmu. Czemu słupy na Trasie Toruńskiej to absurd PRL? Po prostu nie było pienbiędzy na dokończenie trasy tak jak dziś nie ma na choćby obwodnicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iu Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:19 no, dokładnie - żaden absurd, po prostu brakło kasy. Nie tylko na to. Tyle, ze za 2-ciej RP beztrosko wyburzają to co nie zostało dokończone, a wcale absurdalne nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: 217.153.167.* 28.12.10, 23:50 Mi najbardziej szkoda parowozowni z tego mozna bylo cos fajnego zrobic i jesli to mozliwe developer powinien to odbuowac, moze jeden by zbankrutowal ale kolejni by sie 2x zastanowili zanim by w tak bezczelny spoosb postapili! Szkoda tez willi i drewniaka. Fabryka Kamlera to rudera mozna tam zostawic jakies zdjecia szkice i fragment postawic w Muzeum Powstania Warszawskiego, Z kamienica na Zelaznej bym sie nie cackal to jest centrum Warszawy calkowicie bym zburzyl, nie wiem czy az taka wartosc maja fragmenty obiektu przy stadione Legii zeby ej zachowywac, bardziej skocznia na starym basenie neiz te kolumny. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawaparkuje.pl Przestrzeń miejska Warszawy 29.12.10, 00:24 FUNDACJA WARSZAWA PARKUJE podejmuje temat przestrzeni miejskiej Warszawy. Chcemy, by była przyjazna, estetyczna i pozbawiona barier w poruszaniu się. Zajmujemy się również parkowaniem, rozwojem miasta i partnerstwem publiczno-prywatnym. SPRAWDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilcza 14 Co to sa "Sporty Miejskie"?! IP: *.cable.mindspring.com 29.12.10, 01:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karczemneto!!!! Jakim prawem mżna zezwalać na wyburzanie, zwł. IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 11:41 zwłaszcza na karczemne niweczenie np. zabytków, kamienic, których tak mało zachowało!!!!!!!!!!!! Tak polska mentalność?? To w takim razie mamy chyba olbrzymi procent braku wrażliwości, komunistycznego myślenia, bezwzględność?? Straciliśmy przez dziesiąt lat olbrzymi procent inteligencji polskiej oraz starej zabudowy. Zamiast chuchać na tą końcówkę pięknej i ciekawej architektury!!! Warszawa straciła kompletnie ducha, jest brzydkim zlepkiem architektury, wszystkich stylów, ohydnych reklam, diod itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Jakim prawem mżna zezwalać na wyburzanie, zwł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:22 jakiego "komusnistycznego myślenia"? Co ty piperzysz? To zupełnie co innego, to nie myślenie komunistyczne tylko stricte kapitalistyczne - kupuję teren i na nim zarabiam. A to co było na tym terenie usuwam. KAPITALIZM (fakt, dziki, w POlskim wydaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
2pyralginy Re: Jakim prawem mżna zezwalać na wyburzanie, zwł 29.01.11, 23:45 W części tych przypadków nie było żadnego zezwolenia. Właściciel obiektu/terenu wpadł na pomysł i go zrealizował. Odpowiedz Link Zgłoś
mrfreddie Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz 29.12.10, 21:19 Naprawde rozbiorka blaszaka KDT to byl taki wspanialy pomysl i wszyscy warszawiacy sie teraz z tego ciesza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.lublin.mm.pl 29.12.10, 21:28 naprawdę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbakan Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:57 Kinga z Lublina się cieszy - element napływowy niewiele o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.aster.pl 31.12.10, 11:17 Nie wiem czy naplywowy czy nie, ale "element" to jestes ty. Tak, naprawde sie Warszawiacy ciesza z usuniecia tego blaszaka, rozpaczaja jedynie tak zwani "kupcy". Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz 29.12.10, 22:03 Cieszy się chyba tylko Wyborcza. Powstało coś w miejsce KDT do tej pory? I po co było robić tą wielką nagonkę i tak się śpieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz 31.12.10, 09:57 Było się spieszyć, bo nawet pusty plac, parking lub psia toaleta (nazywana dla niepoznaki trawnikiem) wygląda lepiej niż ta obrzydliwa buda. Trudno zresztą mówić o spieszeniu się, ten potwór powinien być rozebrany lata temu, nie mówiąc o tym, że w ogóle nie powinien powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
pepedb Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz 15.01.11, 19:24 Teraz dokładnie w tym samym miejscu jest "nieszpecąca" okolicy reklama niewiele mniejsza od widocznej części hali. Jak dla mnie skoro była decyzja mniej lub bardziej uprawniona o wypędzeniu ludzi i wyburzeniu hali to coś powinno w jej miejsce powstać. Skoro to coś jest na dzień dzisiejszy jest tylko w planach, które niekoniecznie będą zrealizowane, to cała sprawa, która była oparta na rzekomej niskiej estetyce hali była tylko nagonką, w imię bliżej nie określonych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:10 może wszyscy się nie cieszą,ale ludzie z poczuciem gustu i smaku napewno. wreszcie nie ma straszydła w centrum. mam nadzieje,że w 2011 roku znikną kolejne rudery w centrum ,na Woli i Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:57 Ja się cieszę. Plac w centrum miasta to nie miejsce na blaszak ze straganami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 14:31 mrfreddie napisał: > Naprawde rozbiorka blaszaka KDT to byl taki wspanialy pomysl i wszyscy warszawi > acy sie teraz z tego ciesza? TAK. Mam dosc tandety i syfu w moim miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 18:01 Tak, radosc z konca KDT jest wciaz ogramna. Wole pusty plac niz blaszak w Centrum Stolicy. Zalu za blaszakiem nie spodziewam sie ani dzis ani za dekade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:52 a jakbym napisał coś merytorycznego przeciwko obecnemu rzadowi to zaraz znikie:) Można napisać chamski post z wulgaryzmami - sostanie, ze niby GW to demokratyczna jest - POzory... I wy macie jakieś "ale" wobec Łukaszenki?:) Przecież wy, z tej wybiórczej, jesteście GORSI od niego! Ale tyle dobrze, ze tymi praktykami kasujecie sobie czytelników, zostają tylko jakieś debile, zacitrzewiione zwolenniki PO, wasi sojusznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:15 a co ma artykuł o zniknięciu ruder w wawie do rządu? chyba nie rozumiesz co czytasz? polecam powrót do przedszkola i zacząć edukację od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wex Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.cable.smsnet.pl 29.12.10, 23:31 gość ma rację, czasami się zdarza że moderator usuwa normalne merytoryczne posty tylko dotyczące krytyki w duchu jakim napisany jest dany artykuł nad którym stado baranów się "polucjonuje" u mnie np kasują jak piszę coś o antyklerykałach, komisji ds majątkowych, RAŚ... ŻENADA czekam aż powstanie jakiś konkurencyjny portal na poziomie (rozbudowania informacji i wygody użytkowania) jak GW tylko bez tego ciemnogrodzkiego moderowania i spadam stąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 09:56 mój wpis nigdy nie był wyrzucony mimo krytyki kleru. więc nie widzę związku z artykułem,trzeba odpowiednio formułować zadania, wypowiedzi,a wtedy nie bądzie takich problemów pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.cable.smsnet.pl 30.12.10, 10:18 :) no widzisz stary - krytyka kleru jest pożądana na tym portalu, odwrotnie już nie koniecznie :) trzeba czytać ze zrozumieniem bo ja pisałem o krytyce ANTYklerykałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:00 Przedwojennej Warszawy już nie ma i nie będzie! Trzeba zbudować nowe miasto i taka jest prawda wbrew tym co chcą wskrzesić TRUPA. Nie da się już przywrócić przedwojennego charakteru miasta po zniszczeniach wojennych i pół wieku PRL-u. Życie toczy się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt-z Stary "dar" "ojca narodów" zniknie w całym kawałku IP: *.fbx.proxad.net 29.12.10, 22:17 może jutro albo za 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Stary "dar" "ojca narodów" zniknie w całym ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:34 Skoro nie zniknął zaraz po upadku PRL-u, to już pewnie nie zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 29.12.10, 22:16 Przed Euro tak rychtujemy stolicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Tu było, tu stało - wyburzenia w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:23 Wszystkim zainteresowanym wyburzeniami w Warszawie w ostatnich latach polecam stronę "Tu było, tu stało" - na mapę google zostały naniesione lokalizacje wyburzonych budowli wraz z krótkim opisem. www.maslaw.org.pl/pl/projekty/tu-bylo-tu-stalo i także: maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&ie=UTF8&msa=0&msid=110052561988491599931.000490de6baea57970d6b&t=h&z=11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilka Re: Tu było, tu stało - wyburzenia w Wawie IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.12.10, 22:56 dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Tu było, tu stało - wyburzenia w Wawie 31.12.10, 10:06 Świetny projekt, dzięki za linka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIUS Czas na kolejny blaszak - rotundę IP: 83.243.107.* 29.12.10, 22:25 Mam nadzieje, że za rok w podobnym zestawieniu pojawi się paskudna blaszano-szklana poczwarka - rotunda. I może jeszcze coś o podobnych walorach architektonicznych - równie obleśny hotel Metropol... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Warszawa to i tak skupisko ruder. 29.12.10, 22:30 Dobrze że znikają te najgorsze. Niech właściciele je konserwują lub burzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejzorek r Re: Warszawa to i tak skupisko ruder. IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.10, 22:45 Tak myślałem. Ani słowa o bezczelnie zburzonej żydowskiej ochronce dla dzieci przy ul Leszno... Wstrętni, pejsaci geszefciarze fałszywie boleją nad zabytkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Warszawa to i tak skupisko ruder. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 00:30 Ale Szpital Św. Łazarza jest przy na mapie google pt. Tu było, tu stało, - o wyburzeniach w Warszawie - maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 22:44 A CO MNIE WASZA FARSZAFA, I TAK PONAD POLOWA PRACUJACYCH W GW JEST Z INNYCH MIAST. TO JEST PORTAL OGOLNOPOLSKI A NIE OGOLNOFARSZAFSKI. FARSZAFA TO NIE POLSKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2 IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.10, 22:54 lełon, wypie.rdalaj ćfoku z warszawskiego forum. ale już!!! jak nie masz pierdziszewskiego, to spadaj na pabianickie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdaspołeczna a szpital na ul. Leszno co go wasi rozebrali ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 23:04 bo był ... stary !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmuli Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: 188.33.4.* 30.12.10, 18:36 szkoda że nie uwzględniono fabryki philipsa naprzeciw muzeum powstania warszawskiego, zabytek, fasada pawilonów będzie odrestaurowana. była to pierwsza taka fabryka w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Praska parowozownia IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 11:13 Tutaj jest filmik nagrany na kilka dni przed wyburzeniem parowozowni: www.youtube.com/watch?v=6RGlaoHgpCM Odpowiedz Link Zgłoś
amfilada Re: Stara Warszawa znika po kawałku - ranking roz 31.12.10, 11:30 W Warszawie oprócz budowli, które zdecydowanie muszą zniknąć z jej krajobrazu , niszczone są również te, które mają w moim odczuciu (i mam nadzieję, że innych osób też) ogromną wartość. Mam wrażenie, że developerom nikt niczego nie może zabronić, dosłownie -robią, co chcą niszcząc w ten sposób nośniki historii tego miasta. Uważam, że tak nie powinno być , ktoś powinien przejąć kontrolę nad takimi działaniami. Oczywiście nie mam tu na myśli szpecących plac przed Pałacem Kultury blaszanych hal czy też szczątków wiaduktu na Bródnie . Obok starej parowozowni przejeżdzałam setki razy , i może jestem sentymentalna, ale jest mi przykro, że została zniszczona. Sądzę, że istniały pewne możliwości zagospodarwania tego budynku. Na prawdę zadziwia mnie ignorancja i brak szacunku do takich obiektów. W tym tempie za kilka lat nie będzie w Warszawie już nic po za biurowcami i budownictwem wielorodzinnym. No może jeszcze uchowają się warszawskie Łazienki i siedziba "wspaniałej" Pani Prezydent , choć kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Stara Warszawa znika po kawałku - rozbiórki 2010 IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 31.12.10, 12:08 No to zeczywiscie strata ludzie czy wyscie powariowari zaorali troche tego warszawskiego syfu a co z reszta? Warszawie duzo brakuje do stolicy europejskiego kraju Wyglada raczej na stolice rumunii albo bulgarii chociaz tamci by sie obrazili na to co wypisuje Hej Odpowiedz Link Zgłoś