IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 07:13
Ciekawa recenzja! Szkoda, że nie doszedł Pan do deserów - są naprawdę pyszne!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Żółtański Komentarz szefa kuchni - Pawła Żółtańskiego IP: *.centertel.pl 25.02.11, 11:29
      „Odnośnie zup - to temat płynny jak rozlana rzeka, więc trudno dyskutować odnośnie oczekiwań smakowych w kraju, w którym jest ok. 25 000 000 specjalistów od gotowania rosołu drobiowego lub wołowego trzeba zostać przy swoim lub ulec oczekiwaniom ogółu.

Cieszę się, że tak pozytywnie ocenione są podstawowe dania z naszej karty i jedynie sandacz wzbudza kontrowersje, ale tę ocenę pozostawiam naszym Gościom, którzy będą musieli ocenić czy bardziej ekscytujące jest balansowanie na cienkiej linie pomiędzy trapezami w poszukiwaniu złotej komnaty, czy też chodzenie na długie nudne wycieczki po utartych szlakach o betonowym podłożu.

Proszę jedynie, aby rakowy bisquit nie przeradzał się w rakową potrawkę - Fernand Point chyba nie byłby zadowolony. Pozwolę sobie jeszcze na drobną uwagę – w przepiórce nie znajdą Państwo farszu z soczewicy tylko kaszę gryczaną, wątróbki gęsie i tymianek.
      Szkoda tylko, że nasze desery nie doczekały się komentarza może następnym razem - naprawdę polecam.

Reasumując konstruktywna krytyka może tylko inspirować i za to dziękuję w imieniu wszystkich gotujących i pracujących w restauracji Valadier!"
    • Gość: dorota Valadier IP: *.warszawa.mm.pl 28.02.11, 14:49
      Pan Nowak wyraził opinię z którą nie mogę się zgodzić. Osobiście nie uważam że obsługa jest drętwa. Mnie pasuje,że kelner jest do mojej dyspozycji i służy jako przewodnik po menu. Jak upadła mi serwetka nikt mnie nie skarcił wzrokiem ani słowem tylko podano mi czystą.Nie jestem krytykiem kulinarnym i bardzo mi odpowiada restauracja pod każdym względem. Staranna aranżacja wnętrz i niespotykane smakowite dania. Cieszę się ,że jest takie miejsce w Warszawie. Ubolewam nad moim zdaniem nieobiektywną oceną.
      • hitomii Re: Valadier 10.03.11, 17:51
        Znając możliwości autora recenzji i biorąc pod uwagę wysokość postawionej poprzeczki (mam tutaj na myśli restaurację Valadier) to i tak "spotkanie na szczycie" wypadło bardzo pomyślnie.

W sumie krytycznie wypowiedział się tylko o 2 zupach i jednym daniu głównym, reszta to same superlatywy.

Nie wiedziałam, że w moim sąsiedztwie mam taką perełkę kulinarną, mnie zachęcił krwisty gołąb i zapiekane carpaccio z ośmiornicy, trzeba będzie spróbować takiej ciekawostki :)
        • Gość: omar Re: Valadier IP: *.static.icpnet.pl 10.03.11, 22:32
          ładnie ze strony szefa kuchni ze odpowiedzial na komentarz, Valadier widzialem tylko z zewnatrz przejzdzajac Łowicką, mam w planach zabrać zone na kolacje z okazji rocznicy, mysle ze powinna byc zadowolna (ale opinia jakiejs pani w tej kwestii zawsze się przyda)...uwielielbia szlachetny drob a niewiele jest takich pozycji na kulinarnej mapie stolicy, jestem ciekaw jak wypadnie Valadier na tle innych restauracyjnych villi.
          • deelite Re: Valadier 16.03.11, 23:31
            Z całą pewnością będzie zadowolona, która kobieta nie jest szczęśliwa kiedy mężczyzna zabiera ją na kolację, do tego kolację niespodziankę :)
            Co do restauracji Valadier faktycznie w karcie znajdzie się kilka "damskich" pozycji: perliczka albo gołąb królewski (ostatnio z przyjaciółką właśnie te dania kosztowałyśmy), jeśli żona lubi taki drób, to daję głowę, że wyjdzie zadowolona. Ahh desery (czytałam opinie) mają świetne, na tę pozycję na pewno wrócę ;)
            • Gość: pj Re: Valadier IP: *.home.aster.pl 26.03.11, 13:36
              przyczepił się do chłopaków a kto by nie był zestresowany widzac Nowaka w restauracji, wiadomo ze kazdy chcialby dobrze wypasc a stres zrobi swoje...wedlug mnie kelnerzy sa bardzo w porzadku, potrafia doradzic i trafnie opisywac smak potraw
              • Gość: gość Re: Valadier IP: *.home.aster.pl 19.05.11, 22:31
                Kelnerzy byli zestresowani nie panem Nowakiem, tylko właścicielem restauracji, który to nie wypłaca im pensji oraz serwisów!
                • Gość: aaa Re: Valadier IP: *.centertel.pl 31.07.11, 17:45
                  Restauracja super. Rosol posiada w sobie wspaniala kielbase wlasnego wyrobu z bazanta. Desery da rewelacyjne. A obsluga wcale nie byla dtetwa i nosila mi na g ore wozek z dziecjiem.
    • Gość: ala Valadier IP: *.home.aster.pl 24.11.11, 21:04
      ogólnie restauracja nie była by zła gdyby nie właściciel który to nie płaci pracownikom pensji po kilka miesięcy...unika kontroli PIP-u ...i już nie jeden pracownik pozwal go do sądu.. jak najdalej od takich ludzi
    • Gość: Astor Valadier IP: *.205.49.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 22:47
      Wlasciciel nie tylko unika Inspekcji Pracy niedługo przed restauracja bedą zdarte chodniki od marszów Komornikow i Firm Windykacyjnych , chowa się na ich widok :) . Pracownicy czerwieńia się już w drzwiach widząc wchodzących ludzi bo nie wiedzą czy do restauracji wchodzi kolejny Komornik albo Firma Windykacyjna czy gość !! Skandal i wstyd ! Ale właściciel ma się dobrze, skóra ,fura i komóra....
    • Gość: Wiki85001 Valadier-Światowy poziom IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 18:11
      Niedawno odwiedziliśmy Restauracje Valadier na Mokotowie mieści się niopodal naszego osiedla "Biały Kamień". Już na zewnątrz restauracja robi niesamowite wrażenie,jest piekna i w zjawiskowy sposób oświetlona. Rezerwcje mieliśmy na tej samej kondygnacji co bar.
      Wnętrze-jest ekskluzywne i przemyślanie wykończone.
      Cenowo bardzo przyzwoicie jak na potrawy na tak światowym poziomie.
      Smak-polecam krewetki w sosie miodowo-limonkowym na słodkiej duszonej cykorii. Mój mąż postawił na gęsine nadziewaną watróbką i kaszą gryczaną. Ta potrawa brylowała na naszym stole.Dania są wyśmienite i godne uwagi.
      Dowiedziałam się,że jest to druga restauracja tych Państwa. Podobno gotowanie jest pasją Właściciela,więc jeśli z jego rąk dania trafiały prosto na nasz stół to gratuluje talentu kulinarnego. Piękne miejsce ,super klimat,pełna elegancja i klasa. Jedynym minusem był Pan w garniturze(prawdopodobnie Pan menager)-mimo tego,że bardzo sie starał sprawiał nie miłe wrażenie i miał w sobie coś odpychającego. Osobiście zamieniłabym go na Pana,który stał za barem;) (z miłą aparycja-pięknie zbudowany i uśmiechnięty).
      Wiki
      • jan-w Re: Valadier-Autoreklama 30.11.11, 19:28
        Osoba udająca zadowolonego klienta powinna umieć opanować się w zachwytach nad swoją firmą. W przeciwnym wypadku, zamiast ją zareklamować, wystawia sobie niekorzystne świadectwo. Każdy kto to czyta, zastanawia się nad wiarygodnością osoby stosującej takie sztuczki.
        BTW: "Właściciel" z dużej litery w środku zdania ;-)
        • Gość: gość Re: Valadier-Autoreklama IP: *.home.aster.pl 01.12.11, 20:28
          zgadzam się w 100% z opinią jana -w
      • Gość: sawa Re: Valadier-Światowy poziom IP: *.aster.pl 24.12.11, 19:20
        Ta potrawa brylowała na naszym stole... o matko!
    • dewsz Valadier 24.12.11, 18:14
      My byliśmy w restauracji Valadier na spotkaniu biznesowym, w sumie 23 osoby i wszyscy byliśmy oczarowani. Nastrój był tak dobry, że rozmowy kilkugodzinne o interesach przeszły w takiej atmosferze, że wszyscy byliśmy zadowoleni. Trudno nawet powiedzieć co dokładnie na to wpłynęło, czy wygląd restauracji, czy jedzenie,. czy obsługa ? Jedno jest pewne, że wszyscy tu jeszcze wrócimy , a powiemy tym znajomym.
      • Gość: a Re: Valadier IP: *.home.aster.pl 13.01.12, 20:58
        Na szczęście ten oszust już splajtował!
        • Gość: d Re: Valadier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:07
          jak to splajtował? to pewne w 100%? kiedyś u niego pracowałem i nie placil mi 7 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gość Valadier IP: *.home.aster.pl 31.01.12, 15:47
      splajtowałzwiał z kasą i już pieniędzy nie odzyska się niestety
    • Gość: gość Valadier IP: *.subscribers.sferia.net 16.02.13, 21:45
      Tam jest już inny właściciel, a restauracja jet super i nazywa się VIVANDIER. Tutaj o tym czytaliśmy issuu.com/mojmokotow/docs/moj_mokokotow_lipiec_sierpien_web.
    • Gość: gość Valadier IP: *.subscribers.sferia.net 17.02.13, 15:38
      to jest chyba to Moj Mokotow lipiec sierpien 2012

July 17, 2012 mojmokotow 8 other publications Subscribe
    • Gość: Tomasz Valadier IP: *.subscribers.sferia.net 10.03.13, 17:18
      Witam.
      Czy Vivandier jest restauracją godna polecenia?Chciałbym zrobić przyjęcie wokolicznościowe w wyjątkowym miejscu.Czekam na wwasze opinie.
      • Gość: gosciu Re: Valadier IP: *.jmdi.pl 13.06.13, 14:50
        Śmiało mogę polecić robiłem komunię syna :)
    • Gość: Adaśko Valadier IP: *.jmdi.pl 21.05.13, 13:35
      całe szczęście restauracja Valadier już nie istnieje, zmienił się kucharz i właściciel zupełnie inaczej teraz to wygląda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka