Gość: kombajnista z prl IP: *.torun.mm.pl 04.05.04, 20:20 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narysuj.mi.baranka Co masz... 05.05.04, 10:53 ... przeciwko prezerwatywom? Wiesz, ze automaty z prezerwatywami moga oznaczac bezpieczny sex dla calego spoleczenstwa, mniej aborcji w obszarze nizin spolecznych etc. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 10:55 Dlaczego ograniczyłaś/eś obszar użyteczności prezerwatyw tylko do nizin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p Re: Co masz... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 11:16 W przypadku gazowej (baraniny) to kwestia autopsji... Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 11:50 Czyli są dwie możliwości: - prezerwatywa zadziałała, a baranek jest z nizin, - prezerwatywa nie zadziałała, a baranek jest z wyżyn. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co masz... 05.05.04, 11:58 Naprawde taka wrogosc do edukacji seksualnej, ze posuwasz sie az do impertynencji? Przeczytaj swoj post i zastanow sie jak on swiadczy o Tobie. Faktow demograficznych niestety nie zmiene dla Twojego widzimisie - tam gdzie nizsze wyksztalcenie, gdzie bieda i bezrobocie - rodzi sie wiecej dzieci. I nie ma wsrod nich planowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 13:21 Skąd wiesz, że nie ma planowanych? To raczej Twoje twierdzenia są impertynencją wobec ludzi religijnych. Zapewne nie uwierzysz, ale dla wielu tysięcy ludzi wielodzietność jest sprawą świadomego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Wielodzietność... 05.05.04, 13:37 ...jest rzeczywiście dla wielu ludzi świadomym wyborem. Ale dla wielu NIE jest. Jakie są ich proporcje - nie wiem. Ale chyba wszyscy się zgodzą, że POWINIEN to być świadomy wybór. A bez oświaty seksualnej nie jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Wielodzietność... 05.05.04, 13:49 Dziekuje za Twoj glos Indris, lecz wielodzietnosc jest wlasnie tym nieswiadomym wyborem. Wielodzietnosc jest rodzajem demograficznego imperatywu w obszarach biedy, niskiego wyksztalcenia, niskiej swiadomosci seksualnej etc. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Wielodzietność... 05.05.04, 13:51 Jesteś nienormalna? Nawet Indris przyznał mi rację, że nie wolno wszystkiego wrzucać do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Demografia 05.05.04, 13:55 Czy ja rzucam epitety pod Twoim adresem? Czy miales na studiach przedmiot pod nazwa 'demografia'? Przykro mi, ze demografia (nauka wszakze dosc scisla) wzbudza w Tobie takie emocje. W takim razie jednak to demografie nazywaj nauka nienormalna. Religijnosc tez jest wieksza w obszarach biedy. Przepraszam za demografie. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Demografia 05.05.04, 14:00 A wiesz co to są odstępstwa od średniej? Demografia wcale nie mówi, że każda wielodzietność jest wynikiem biedy! Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co masz... 05.05.04, 13:52 Zgadzam sie z Toba, lecz analizowalam te kwestie od strony demograficznej a nie religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 13:53 Wcale nie analizowałaś od strony demograficznej, bo tak naprawdę poprawna analiza demograficzna bierze pod uwagę czynniki kulturowe i religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co masz... 05.05.04, 14:00 Bo to rozmowa a nie dysertacja. A Ty zaczales od zarcikow na temat pekajacych prezerwatyw, wiec nie uznalam Cie za partnera do dyskusji. Reprezentujesz zreszta opcje religijna a zatem nie mozesz na chlodno przyjac zadnych prawidlowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 14:02 Jaką opcję prezentuję? Rozumiem, że na chłodno fakty baranka jest w stanie przyjąć tylko opcja samego baranka. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co masz... 05.05.04, 11:53 Twoje impertynencje sa calkowicie bezinteresowne... Nienawidzisz kobiet? Ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Co masz... 05.05.04, 14:11 Ty naprawdę jesteś zwyczajnie PIERDOLNIĘTA... Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co masz... 05.05.04, 11:52 Nie ograniczylam. To bylo sformulowanie po przecinku. Prezerwatywy sa skuteczne wszedzie, lecz stopien swiadomosci na temat istnienia innych srodkow antykoncepcyjnych a takze stopien szerokopojetej edukacji seksualnej waha sie w zaleznosci od srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Co masz... 05.05.04, 13:55 Skuteczne wszedzie? Nawet na bezplodnosc? Eureka! Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Co masz... 05.05.04, 14:01 Na bezpłodność dobre są prezerwatywy używane. Przez kogoś innego rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombajnista z prl ja prosty kombajnista nie rozumiem was IP: *.torun.mm.pl 05.05.04, 19:31 kiedyś jak wyjechałem w pole rano to wracałem po ciemku;żniwowalismy nawet przy reflektorach a jak brygadzista dał nam po butelce "fortowe mocne" to ho ho moglibysmy tak do rana, ale wtedy wszystko rozumiałem co mówil;i w telewizorze. a was nie rozumiem. jaruga tak ona taka mądra mówi ze bedzie lepiej jak hausnera rozmiekczy,podobno tez będa miekkie narkotyki, tez bym spróbował ,czy po nich jest tak jak po wódce vistula/ butelka na łeb??/ czy w2am jaruga sie nie widzi. ma trochę usta jak ropucha, ale brzydsze już widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wg Oleksego Jaruga ma głaskać wkurzonych IP: *.wlan.pl 05.05.04, 19:48 Jak się cynicznie uśmiecha przypomina mi tego z termosem. Tego jak mu tam... Kuronia. Podobno chce tak jak Jacuś "organizować" biednym kapuśniak. Niech idzie w cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś