rezorr 27.01.12, 13:41 Ja jestem za bojkotem imprezy. Za nie udolność za zabranie naszemu miastu 17ha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freejazzy Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 13:43 Kolejnym ułatwieniem dla pieszych (...) będzie wyłączenie ruchu tramwajowego. Dzięki temu tłuszcza przy dziesięciostopniowym mrozie będzie mogła zażyć nieco ruchu - z braku tramwajów nawet środkiem torowiska. Powinni rozdawać ludziom taką wajchę, jaką miał Łazuka w "Nie lubię poniedziałku", wtedy tłuszcza gęsiego mogła by sobie iść mostem po torach. Szykuje się niezła impreza :) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:54 I ciekawe, czy koksowniki ustawią? ;-) Przy prognozowanej na niedzielę temperaturze, i wysokiej atrakcyjności "programu artystycznego", to raczej nie spodziewałbym się wielkich tłumów widzów. Pewnie tam trochę osób się przewinie w ramach poobiedniego spaceru, obejrzeć Stadion, i tyle, więc myślę że raczej tam cały czas będzie ruch wchodzących i wychodzących, a nie ława pieszych na Poniatoszczaku po 19-tej, 20-tej, po zakończeniu "imprezy". Zresztą fajerwerki pewnie i tak lepiej będzie widać z Mostu Poniatowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 13:46 jestem oburzona.. blokady, policja, meldunek w dowodzie, a jak ktoś nie ma meldunku w dowodzie, a ma na Saskiej mieszkanie i w nim mieszka, to co? z aktem notarialnym ma się w niedzielę poruszać? a pozostali członkowie rodziny? czy zostaje okrążanie Saskiej Kępy? miałam plany na tę niedzielę, właśnie rodzinny obiad i co? z powodu stadionu muszę zmienić plany... jestem oburzona i tyle... - czy przy każdej imprezie na stadionie tak będzie???????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: 87.204.26.* 27.01.12, 13:49 To się zamelduj a nie korzystasz z mienia Warszawskiego a płacisz podatki na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoik Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.home.aster.pl 27.01.12, 13:58 Kolego, przeczytaj ordynację podatkową. Podatek dochodowy odprowadza się w miejscu zamieszkania, a nie zameldowania. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 13:59 Wiesz, niektorzy warszawiacy maja po kilka nieruchomosci. Nie w kazdej mozna sie zameldowac. Ja np mam meldunek w Warszawie, ale mieszkam w innym miejscu w Warszawie i jeszcze mam dwie nieruchomosci w jeszcze innych miejscach Warszawy, a do tego jako mieszkaniec Warszawy mam pewne feudum poza miastem i nawet wlasnosc ziemska takze poza Warszawa. Wiec nie wyciagaj pochopnych wnioskow wynikajacych z wlasnej waskiej perspektywy przynaleznosci klasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.com 27.01.12, 14:04 To się zamelduj czasowo na Saską na te 1-2 dni w urzedzie, jaki jest problem? Zamierzasz tam siedziec nielegalnie bez zgłoszenia? Zresztą jak bardzo nie chcesz policja na pewno wpuści cię na podstawie samego aktu notarialnego. Jeśli i to wydaje ci się śmieszne, to nie musisz nawet brać aktu ani iść do urzędu. Wystarczy że raz na 10 lat zameldujesz się czasowo na 3-4 dni na Saskiej Kępie (skoro masz tu mieszkanie to raz na 10 lat chyba byłeś tu co najmniej parę dni i zgodnie z obowiązkiem meldowałeś się?) i zawsze możesz poprosić policjanta by sprawdził przez radio w bazie PESEL (zajmuje to 10 sekund) czy kiedykolwiek tu mieszkałeś. To będzie wystarczający argument by cię wpuścić, a jednocześnie przegonić podwarszawski napływ przed zajechaniem okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 14:34 "To się zamelduj czasowo na Saską na te 1-2 dni w urzedzie, jaki jest problem?" Wlasnie taki, ze trzeba zmarnowac czas na zalatwienie tego dokumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.com 27.01.12, 15:23 W waszym urzędzie dzielnicy nie ma kolejek (wczoraj byłem bo składałem pisma o linię autobusową z Francuskiej na Żoliborz) - nie ma kolejek także do stanowiska "meldunki i dowody osobiste". Poza tym, jak napisałem wcześniej, wystarczyło się zameldować w dowolnym czasie od momentu stania się właścicielem mieszkania (za jedną wizytą można zgłosić pobyt czy to na 5 dni czy na pół roku - druk "pobyt pow.3 miesięcy"), teraz byś tylko sapnął policjantowi, by sprawdził, że byłeś tu zameldowany, ale obecnie masz inne mieszkanie i jedziesz doglądać dom, policjant w paręnaście sekund jednym połączeniem zweryfikowałby twój pesel, a tak.... słoiki nie wjadą:) I bardzo dobrze, Saska Kępa, Żoliborz i Moktotów to są elitarne dzielnice z tradycjami, dzielnice rdzennych warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.centertel.pl 27.01.12, 15:45 sieroto, ale trzeba tam pojechać, a ludzie pracują, robią różne rzeczy i niekoniecznie im po drodze, planując taki obiekt jak stadion powinno się wziąć pod uwagę konieczność parkowania i zaprojektować parkingi - podziemne, naziemne, czort jeden wie jakie ale powinny być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:42 Jest jeszcze coś. Ja też jestem w Warszawie zameldowany od urodzenia, tyle że mieszkam na Saskiej Kępie od lat, a zameldowany jestem w zupełnie innej dzielnicy. I to nie tylko o to chodzi, że nie chce mi się łazić po urzędach i marnować czasu. Musiałbym, formalnie, złożyć NIP-3 zmieniający urząd skarbowy, bo przepis jest jasny - rozliczasz się tam, gdzie masz "ośrodek czynności życiowych". Przy prowadzeniu działalności gospodarczej zmienianie urzędu nie zawsze wychodzi na zdrowie, i wolę nie ryzykować, i wolę nie ryzykować też, że nie złożę NIP a urząd dzielnicy wpadnie na pomysł, żeby do miejscowego US wysłać listy zameldowanych, bo bym sie dopiero tłumaczył. Ze skarbówką różnie bywa. A poza tym miłościwie panujący nam płemieł w 2007 roku zapowiedział zniesienie obowiązku meldunkowego w ciągu dwóch lat, i ten termin już minął, to o co chodzi? Ja tam wierzę naszemu płemiełowi, że pewnie tego obowiązku już nie ma, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:25 Gość portalu: se napisał(a): > sieroto, ale trzeba tam pojechać, a ludzie pracują, robią różne rzeczy i niekon > iecznie im po drodze, planując taki obiekt jak stadion powinno się wziąć pod uw > agę konieczność parkowania i zaprojektować parkingi - podziemne, naziemne, czor > t jeden wie jakie ale powinny być!!! Parkingi są.. cytuję .. "sprzeczne z polityką miasta", która polega na zamykaniu oczu na fakt, że po W-wie jeździ 10 razy tyle samochodów co 20 lat temu- vide sytuacja wokół Centrum Kopernika, gdzie autokary wycieczkowe blokują okoliczne ulice bo nikt nie pomyślał o tym, że Centrum będzie odwiedzane przez grupy dzieci i młodzieży spoza miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:57 > I bardzo dobrze, Saska Kępa, Żoliborz i Moktotów to są > elitarne dzielnice z tradycjami, dzielnice rdzennych warszawiaków. No i powiedzmy, ze w takiej dzielnicy (Saska Kepa) mieszka rdzenny warszawiak - matka danej osoby. Dana osoba jest juz "sloikiem" (ach ta klasyczna polska nienawisc), bo wybudowala dom poza Warszawa. I ... nie wjedzie na niedzielny obiad u matki, matka nie zobaczy w niedziele wnukow etc. Wszystko przez to, ze ktos nie mial wyobrazni i postawil stadion narodowy w srodku miasta. Ale moze tylko narzekam, moze na przyklad ZTM stanie na wysokosci zadania i dolozy specjalne linie "cmentarne", tfu, "stadionowo-imprezowe", ktore beda dowozic ludzi na Saska Kepe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saska kępa Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:43 rlnd napisał: > No i powiedzmy, ze w takiej dzielnicy (Saska Kepa) mieszka rdzenny warszawiak - > matka danej osoby. Dana osoba jest juz "sloikiem" (ach ta klasyczna polska nie > nawisc), bo wybudowala dom poza Warszawa. I ... nie wjedzie na niedzielny obiad > u matki, matka nie zobaczy w niedziele wnukow etc. O qrwa, jak się wzruszyłem... A córcia nie może zrobić obiadku w zasranym Józefosławiu dla szanownej mamusi? Bachory przy okazji też można obejrzeć bez konieczności wożenia ich 20 km w te i wewte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.01.12, 04:28 "O qrwa, jak się wzruszyłem... A córcia nie może zrobić obiadku w zasranym Józefosławiu dla szanownej mamusi? Bachory przy okazji też można obejrzeć bez konieczności wożenia ich 20 km w te i wewte" Typowy warsiawski przyglup??? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 09:09 Wyparz sobie buzke, bo ci sie szambo wylewa. A potem pomysl, jak sie ma ta matka do tego hipotetycznego Jozefoslawia dostac, skoro nie mozna po nia przyjechac ? Poza tym co to znaczy, ze jakas impreza ma zablokowac pol dzielnicy ? I to w dodatku impreza, ktora pewnie bedzie sie odbywac cyklicznie (bo po cos ten stadion wybudowano) ? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 09:11 Zapomnialem spytac, kolega z Ubowa pewnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:29 Meldunek niekoniecznie załatwia sprawę.. dwa lata temu pokazywałam policjantowi dowód z meldunkiem a i tak nie zostałam wpuszczona na ulicę, przy której jestem zameldowana w Wilanowie. Odpowiedź brzmiała "nie wpuszczamy nikogo".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.12, 04:32 Policjant złamał prawo, chyba że był to stan wyższej konieczności, np. popełniono przestępstwo i chodziło o zabezpieczenie terenu. Jako osoba zameldowana w danym miejscu miała pani pełne prawo korzystać z dachu nad głową. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 17:55 f.l.y napisała: > jestem oburzona.. > > blokady, policja, meldunek w dowodzie, a jak ktoś nie ma meldunku w dowodzie, a > ma na Saskiej mieszkanie i w nim mieszka, to co? z aktem notarialnym ma się w > niedzielę poruszać? a pozostali członkowie rodziny? > > czy zostaje okrążanie Saskiej Kępy? > > miałam plany na tę niedzielę, właśnie rodzinny obiad i co? z powodu stadionu mu > szę zmienić plany... > > jestem oburzona i tyle... - czy przy każdej imprezie na stadionie tak będzie > ???????!!!!! > Łomatko,chyba się popłaczę nad twym tragicznym losem. Na obiadek dymaj na piechotę. A mędrcom,którzy postanowili zamknąć cały rejon zwracam uwagę,żeby poza osobami zamieszkałymi i zameldowanymi w tej okolicy nie wpuszczali nikogo, również bufetowei i cale świty i wszystkich innych urzędasow. Ma być rowność i niech te kiepy chociaż raz wychylą puste łby na ulicę,może oprzytomnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 21:15 Proponuję obiadek zorgnizować u mamusi (mazury,podlasie , lubelsczyzna) Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:18 Ja też mam w planach niedzielny obiad.. zastanawiam się jak dojechac z lewobrzeżnej W-wy na Pragę Pn.. po wyłączeniu Poniatowskiego, Świętokrzyskiego, Śląsko-Dąbrowskiego i objazdach przy Targowej, pozostaje mi chyba tylko Gdański bo od Siekierkowskiego pewnie nie dojadę Wałem.. Pomysł wyłączenia z ruchu większości mostów w W-wie uważam za świetny, godny poziomu obecnej ekipy Ratusza. A już najlepsze jest to, że wyłączają również komunikację miejską przez Saską Kępę..czyli wszyscy mamy chodzic na piechotę, ewentualnie przesiasc sie na rower.. najlepsze rozwiązanie przy temperaturze -10 C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop ACTA Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:00 witaj w państwie prawa hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.easynet.co.uk 27.01.12, 13:49 Prawo należy egzekwować a nie falandyzować. Co to za debilne wytłumaczenie że zamykają ulice dla dobra mieszkańców! Drogi i parkingi są dostępne dla wszystkich – jeśli jakiś kmiot staje w miejscu niedozwolonym to dostaje mandat, blokadę a najlepiej zwózkę na parking policyjny i może sobie auto odebrać kiedy zechce. Szybko by się ludzie nauczyli parkować poprawnie. Dlaczego nie może być normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:48 Najlepsze jest to, że takie działania nic nie dadzą. Przyjeżdżający na imprezę i tak zastawią samochodami Saską Kępę między Saską a Międzynarodową, Pragę w okolicy Targowej i Zamoyskiego, i Park Skaryszewski na dokładkę. W cywilizowanych krajach problem nielegalnego parkowania, nie tylko przy imprezach masowych, ale i na codzień, rozwiązuje się w ten sposób, że miasto ma podpisane umowy z wieloma firmami holującymi, idzie policjant, robi zdjęcie, bez papierologii, wpisuje numer rejestracyjny w bazę danych, i autko śmiga lawetą na odległy parking. I to na pewno śmiga. Po jednej próbie takiego parkowania delikwent jest nauczony, ze to kosztowna i czasochłonna przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:36 asperamanka napisał: > > W cywilizowanych krajach problem nielegalnego parkowania, nie tylko przy imprez > ach masowych, ale i na codzień, rozwiązuje się w ten sposób, że miasto ma podpi > sane umowy z wieloma firmami holującymi, idzie policjant, robi zdjęcie, bez pap > ierologii, wpisuje numer rejestracyjny w bazę danych, i autko śmiga lawetą na o > dległy parking. I to na pewno śmiga. Po jednej próbie takiego parkowania delikw > ent jest nauczony, ze to kosztowna i czasochłonna przyjemność. W cywilizowanych krajach jednocześnie z budową dużego obiektu sportowego (czy jakiegokolwiek obiektu użyteczności publicznej) buduje się parking i zapewnia drogi dojazdu a w trakcie imprezy puszcza więcej komunikacji masowej. Oczywiście zatrudnia się też dodatkowe siły do kierowania ruchem i karania zaparkowanych nieprzepisowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.01.12, 04:32 "W cywilizowanych krajach jednocześnie z budową dużego obiektu sportowego (czy jakiegokolwiek obiektu użyteczności publicznej) buduje się parking i zapewnia drogi dojazdu a w trakcie imprezy puszcza więcej komunikacji masowej. Oczywiście zatrudnia się też dodatkowe siły do kierowania ruchem i karania zaparkowanych nieprzepisowo. " A jak wyglada to w krajach, ktore dopiero usiluja stac sie nieco bardziej cywilizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 173.208.197.* 27.01.12, 13:55 Brawo Policja! Nie potrzeba nam tu sfołoczy. Niech gnają taxami na swoje nędzne imprezy na tym zadupionym i brzydkim stadionie. Wykopać wieśniaków z Saskiej - na zbity pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maurycy Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 27.01.12, 14:00 "[...] Chciałam podkreślić, że nie jest to działanie przeciwko mieszkańcom Saskiej Kępy, a pomoc dla nich. Podczas poprzednich imprez na Stadionie Narodowym ulice Saskiej Kępy był zastawiane samochodami osób, które przyjeżdżały na Stadion - mówi Ewa Gawor, dyrektor biura bezpieczeństwa miasta. [...]" kuźwa zewsząd sami dobroczyńcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceilidh Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 14:37 To ja już wolę żeby nam nie pomagali jak to ma tak wyglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:58 Jak to mówią: Wszyscy chcą naszego dobra, nie dajmy go sobie odebrać:) Odpowiedz Link Zgłoś
paszczak Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 14:05 Brawo. Bardzo się cieszę za troskę urzędników o mieszkańców Kepy. Tylko ilu jest takich, którzy mieszkają , a zameldowani nie są? W Chicago dowodem zamieszkania i interesu prawnego z tym związanego jest rachunek/list wysłany na nazwisko i adres danej osoby. Jakie to proste. Polecam. Czy Kępa będzie odcinana od miasta przy każdej większej imprezie? Do kitu z takim stadionem narodowym i takim projektowaniem. Najpierw płot a teraz to. Obok jest Port Praski. Może by tak kibiców wozić na barkach, pychówkach i gondolach. Mieliby niepowtarzalną okazję podziwiać ostatnią dużą i nieuregulowaną rzekę w UE. A z braku autostrad to i do Gdańska można ich tak zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 14:29 Z jednej strony dobrze że dbaja o Saską, bo ostatni był dramat, nie mogłem pod dom dojechać. Ale meldunku nie mam na Niekłańskiej na której mieszkam, moja partnerka też nie - jestesmy zameldowani w innych dzielnicach. I co mam zrobić??? Postawić furę w sobote i jej nie ruszać do poniedziałku?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saska kępa Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:38 paszczak napisał: > Brawo. Bardzo się cieszę za troskę urzędników o mieszkańców Kepy. Tylko ilu jes > t takich, którzy mieszkają , a zameldowani nie są? To niech się pier.dolone wsiury zameldują i płacą podatki tutaj, a nie w rodzinnym pierdziszewie Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 08:50 Ależ oni płacą podatki w Warszawie kupując rzeczy, jeżdżąc komunikacją miejską, kupując paliwo, chodząc do kin itp. Mało tego - dają pracę twoim ziomkom, być może i tobie. A PIT, z którego większość i tak zabiera NFZ mogą sobie płacić w swojej miejscowości, to naprawdę niewiele zmienia. Ale jeśli jesteś taki drobiazgowy, to najpierw oddaj dochody z podatków, które ja płacę w Warszawie nawet do niej nie zaglądając - opłacając rachunki za telefony, utrzymując hordy polityków i centralnych instytucji państwowych, dotując teatry i muzea i wiele innych rzeczy, których nie chce mi się wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
matur Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 14:08 Zrobią przejście przez Al. Poniatowskiego i czasowo mogą wyłączyć tramwaje z ruchu. To po ki ch........j to przejście? Żebym mógł pospacerować po jezdni? Miałem pojechać z Gocławka 9 na otwarcie. Teraz się zastanawiam. Nie uśmiecha mi się powrót z buta przy - 15. Logika godna paragrafu 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 178.73.49.* 27.01.12, 14:23 Pomysł z ewentualnym zablokowaniem ruchu TRAMWAJOWEGO jest wybitnie chory, zwłaszcza przy mrozie. Czy podobne plany mają też na EURO2012 (wiem, przynajmniej będzie cieplej)? Ja pier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.146.188.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.12, 14:39 wielkie micico. "moja" wspólnota uchwaliła, że miejsca parkingowe na powierzchni są tylko dla słoików. mieszkańcy mogą sobie parkować w podziemnym garażu (jeśli w takowym miejsce kupili) albo poza terenem ogrodzonego osiedla. dialog spod szlabanu: - pan tu nie wiedzie! - ale dla czego? - bo, pan tutaj mieszka! i tak trzymać! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sseeee Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.centertel.pl 27.01.12, 15:48 W czasie EURO trzeba się zwinąć i wyjechać ze swojego miasta, nie ujdzie wyżyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 27.01.12, 14:34 to jest przedsmak burdelu, ktory sie bedzie dzial w miescie podczas euro...jakas masakra, moze jaszczombie puscic w powietrze albo w ogole wysiedlic ludzi z miasta na czas imprezy...zeby hanka stolez, kim-dong-tusk, bul komorowski czy szambo-mucha mogli swobodnie wstawiac pyski do kamer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona to efet budowy stadionu w centrum miasta IP: *.devs.futuro.pl 27.01.12, 14:38 no i dachu nie rozłożą bo mróż:)) powodzenia imprezowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheles Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 92.60.130.* 27.01.12, 14:42 Taka jazda tylko w niedziele przy jednej imprezie a co bedzie na Euro zamkną całą Warszawę a może wprowadzą zakaz poruszania się w mieście bo jest impreza. Poszli na skróty Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:59 To by było za proste. Osobiście stawiam na to, że Bufet jest na tyle kreatywny, że wymyśli coś jeszcze głupszego. Np. jakiś zakaz sprzedaży alkoholu podczas Euro ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
norge Najlepsze, że zamkną ulicę, żeby samochody 27.01.12, 14:50 jej nie blokowały parkując. Czy ktoś mi wyjaśni w czym lepsza jest zamknięta od zablokowanej? Poza tym brak parkingu nie zmienia istaty sprawy, że gdzieś trzeba będzie parkować. Panie Waltz, pan ponoć jesteś inżynierem ruchu, wytłumacz to swojej małżonce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Najlepsze, że zamkną ulicę, żeby samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:31 w domu siedz i bedzie luzno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 14:51 Jak oni chcę zorganizować to Euro? Szlabany na SK przez 2 tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 14:56 co za debil wymyślił stadion w środku miasta, zamiast na peryferiach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed ceny nieruchomosci spadna IP: *.scansafe.net 27.01.12, 14:57 no to w takim razie z takimi perspektywani ceny nieruchomosci na saskiej beda spadaly bo stadion okaze sie taką sama uciazliwoscia (albo wieksza) niz Okecie dla innych czesci Wawy. Pisze to w pelni powaznie bo jesli stadion rzeczywiscie bedzie zyl to co najmniej raz w miesiacu a pewnie duzo czesciej bedzie taki stan wyjatkowy w okolicy... nie ma to jak dobra lokalizacja. Przypomne ze np do Allianz Areny dojezdza sie autostradami bo stoi na peryferiach. Odpowiedz Link Zgłoś
culebre Re: ceny nieruchomosci spadna 27.01.12, 15:21 I to jest, niestety, najpoważniejszy problem. Mieszkam na SK właśnie z powodu astronomicznych cen nieruchomości - cisza i spokój większe niż za miastem, oraz skutecznie izoluje to od dresiarskiego bydła, panienek z solariozą i cinkciarzy/zmywakowców. Potem był genialny pomysł "święta" SK w maju, czyli dwa dni wyjęte na tandetne łubudubu - skutek taki, że teraz co weekend w lecie zjeżdża się nowobogacki motłoch coby po Francuskiej "pospacerować", wpieprzyć kebaba i loda (śmiecie oczywiście lądują na chodniku), więc przewalają się obmierzłe tłumy, a debile naturalnie zastawiają całą dzielnicę samochodami. Teraz powstał ten plastikowy maszkaron tuż za rogiem i zaczyna się robić nieciekawie. Jarmark Europa był koszmarnym syfem, ale oby się nie okazało, że mniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saska kępa Re: ceny nieruchomosci spadna IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:50 culebre napisał: > I to jest, niestety, najpoważniejszy problem. Mieszkam na SK właśnie z powodu a > stronomicznych cen nieruchomości - cisza i spokój większe niż za miastem, oraz > skutecznie izoluje to od dresiarskiego bydła, panienek z solariozą i cinkciarzy > /zmywakowców. He he, za to qrew cichodajek w lokalach wynajętych przez sponsorów masz pod dostatkiem, Kolego_Delikutaśny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky_fifi Re: ceny nieruchomosci spadna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 11:51 Ależ oczywiście, że Jarmark Europa był mniejszym złem. To widać już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 15:14 Wybudowanie stadionu w tym miejscu to pijany sen chorego idioty. Jedynym pocieszeniem może być to, że ten idiotyzm umrze śmiercią naturalną zaraz po tych mistrzostwach piłki kopanej. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Roy BUBEL jak za PRL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:24 to dobrze, ż młodzież broni swoich praw. Czują, że ktoś nakłada im kaganiec... My Kolumbowie lat 80-tych znamy te numery. Cała ta nieodwołana od lat sejmowa hołota przepisami, nakazami itp. patrtyjnymi gierkami chce posostać na stołkach i pozostaje łamiąc wszelkie prwa wolności innych.... Nie inczej jest z Donaldem, Kaczorem czy inną sld-palikotowską choł....ą... W USA dostrzegli zmierzch "bogów"... Posypało się panstwo oparte na fałszu i partyjnych gierkach albo z lewa albo z prawa, zawsze ci sami i zawsze oni mówią "my wiemy co najlepsze dla naszej ameryki". Ściema nie wytrzyma jednak PRAWDY a ta jest bolesna dla kraju , który swoją tożsamość budował na BIBLII a zamienił ją na wirtualnego dolara... Stą wymyślili ACTA aby jeszcze trochę utrzymać system kłamstwa... Europa oparta na geyowsko-fobicznym układzie a nie na Dekalogu także dalej nie pociągnie... Jak to się ma do naszego stadionu narodowego i blokady demonstarcji akta. Przede wszystkim aby coś otwierać to musi być to gotowe a nie jest... Złodziejscy układowicze zainteresowani kasą - miał kosztować niecały mld a wydano ponad 2 mld zł i jeszcze nie gotowy...A jaki BUBEL co to dach otwiera się tylko w lecie jak nie jest potzrebny. co to nie ma bieżni aby rozegrać zawody lekkoatletyczne, co to płyta przesiąka bo jest na równi z wysokością śr. fali powodziowej na Wiśle, co to schody jakieś koślawe a murawy brak.. Ale obierajmy bo kasa potrzebna bo to co wziął MIRO ze ZBYCHEM nie wystarczy BUFETOWEJ i koledze z buble gumy - narty kosztują... W dupie mają przepisy, strazaków, bhp-owsców można nagiąć by już odbierali... Knoty robiące knoty nie wiedzą, że Prawo - Ustawa Kodeks Cywilny, stanowi tak: jeżeli dokonałeś odbioru z uchybieniami to nie masz prawa do roszczeń w stosunku do Wykonawcy o ich naprawę! To dobiero uczieszy bankruta z Austrii (Alpine i inne) jak mu wlizą na płytę i zorganizują impreskę... Wówczas cwany auastryjak wygra w każdym Sądzie a bufetowa sama z karateką murawę rozłoży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: BUBEL jak za PRL-u IP: 178.73.49.* 27.01.12, 15:56 Z tą chorobą musi ci być ciężko. Współczuję. Próbowałeś leków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan głodek IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 15:26 No to narazie, niedzielny, pyszny obiedzie u rodziców, których mam szansę zobaczyć raz w tygodniu. A może obiad na skajpie? Ja na Mokotowie, rodzice na Saskiej, gotujemy to samo i cieszymy się wspólnym obiadem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus taaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:33 sie nie chce gotować i do mamusi na cały tydzien sie napchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paragraf Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 15:45 Bufetowa mysli, że może mi ograniczyć formalnoprawnie korzystanie z mojej nieruchomości i selekcjonować osoby mnie odwiedzajace ? Cóż parę pozwów do sądów cywilnych zapewne rozwiąże ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 19:02 Nie bądź taki pewny. Powoła się w sądzie na stan wyższej konieczności, i to prawdopodobnie skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 15:52 A ja się zastanawiam, czy tu nie drzemie fajna idea. Patrząc, jak przez Kępę 2x dziennie wali cały Gocław, rozjeżdżając nam ulice i uliczki, zastanawiam się nad czymś takim: - swobodny tranzyt Wałem Miedzeszyńskim, a przy reszcie ulic tranzytowych na Kępie bramki "Saska Kępa wita!", stylowy szlabanik, budka, myto, np. 2 zł za tranzyt dla obcych... i byłoby więcej kasy na remonty i powietrze czystsze.. same plusy. Czemu nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.home.aster.pl 27.01.12, 17:17 Głupoty piszesz, część Gocławia jedzie Siekierkowskim, część Wałem, kolejna część Łazienkowską, jakaś część przez Kępę, jakaś Grochowską i pewnie jakaś część w stronę Wawra, Minska czy Rembertowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USAlak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: 24.104.50.* 27.01.12, 19:58 Goclawska cholota powinna jezdzic trasa Lazienkowska, Saska Kepa powinna byc traktowana jak Nowy Swiat i Krakowskie Przedmiescie. Nie ma mnie tam juz ponad 20 lat ale juz w latach 80-tych widac bylo zmiane w "pasazerach" autobusow jadacych z Orlika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr mieszkam na Saskiej, ale nie jestem zameldowany... IP: *.dag.pl 27.01.12, 16:05 pozostaje tylko staranowanie blokady, żeby dostać się do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: womar Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 178.73.49.* 27.01.12, 16:50 Jakoś nikt z mieszkańców i pozostałych komentujących nie pamięta lub nie chce pamiętać nie tak odległych czasów, gdy zamiast "Narodowego" mieliśmy "Jarmark Europa" i bałaganu oraz kłopotów z tym związanych. Wtedy był bajzel od świtu do nocy i jakoś przeżyliśmy, tak więc teraz, gdy stan oblężenia będzie okazjonalnie też damy radę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:03 A CO MIESZKAŃCAMI WYNAJMUJĄCYMI MIESZKANIA, KTÓRZY Z OCZYWISTYCH POWODÓW NIE MAJĄ ZAMELDOWANIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seven77 Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:44 Będziemy stać na rogatkach i czekać aż władza okaże łaskę i pozwoli nam jechać do domów. Przy okazji prawdziwi warszawiacy będą mieli okazję żeby powrzucać nam od słoików itp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królik Postawcie sobie przy tych rogatkach namiot IP: 178.73.49.* 27.01.12, 17:52 dla pielgrzymów i czekajcie na pozwolenie wejścia do sanktuarium jakim jest SK Odpowiedz Link Zgłoś
splash.nn Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 17:51 Na litość boską! Czy to znaczy, że za ileś tam dni Saska Kępa będzie zamknięta przez miesiąc???!!! I Most Poniatowskiego? I Wybrzeże Szczecińskie????!!!! Przy zamkniętym Placu Wileńskim???!!! Może by wreszcie w tym piekielnym mieście ktoś zmądrzał!!! Odpowiedz Link Zgłoś