Dodaj do ulubionych

Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż...

27.01.12, 13:41
Ja jestem za bojkotem imprezy.
Za nie udolność za zabranie naszemu miastu 17ha
Obserwuj wątek
    • freejazzy Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 13:43
      Kolejnym ułatwieniem dla pieszych (...) będzie wyłączenie ruchu tramwajowego. Dzięki temu tłuszcza przy dziesięciostopniowym mrozie będzie mogła zażyć nieco ruchu - z braku tramwajów nawet środkiem torowiska. Powinni rozdawać ludziom taką wajchę, jaką miał Łazuka w "Nie lubię poniedziałku", wtedy tłuszcza gęsiego mogła by sobie iść mostem po torach.
      Szykuje się niezła impreza :)
      • asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:54
        I ciekawe, czy koksowniki ustawią? ;-)

Przy prognozowanej na niedzielę temperaturze, i wysokiej atrakcyjności "programu artystycznego", to raczej nie spodziewałbym się wielkich tłumów widzów. Pewnie tam trochę osób się przewinie w ramach poobiedniego spaceru, obejrzeć Stadion, i tyle, więc myślę że raczej tam cały czas będzie ruch wchodzących i wychodzących, a nie ława pieszych na Poniatoszczaku po 19-tej, 20-tej, po zakończeniu "imprezy".

Zresztą fajerwerki pewnie i tak lepiej będzie widać z Mostu Poniatowskiego.
    • f.l.y Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 13:46
      jestem oburzona..

blokady, policja, meldunek w dowodzie, a jak ktoś nie ma meldunku w dowodzie, a ma na Saskiej mieszkanie i w nim mieszka, to co? z aktem notarialnym ma się w niedzielę poruszać? a pozostali członkowie rodziny?

czy zostaje okrążanie Saskiej Kępy?

miałam plany na tę niedzielę, właśnie rodzinny obiad i co? z powodu stadionu muszę zmienić plany...

jestem oburzona i tyle... - czy przy każdej imprezie na stadionie tak będzie???????!!!!!

• Gość: Łukasz Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: 87.204.26.* 27.01.12, 13:49
        To się zamelduj a nie korzystasz z mienia Warszawskiego a płacisz podatki na wsi.
        • Gość: słoik Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.home.aster.pl 27.01.12, 13:58
          Kolego, przeczytaj ordynację podatkową. Podatek dochodowy odprowadza się w miejscu zamieszkania, a nie zameldowania.
        • warzaw_bike_killerz Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 13:59
          Wiesz, niektorzy warszawiacy maja po kilka nieruchomosci. Nie w kazdej mozna sie zameldowac.
          Ja np mam meldunek w Warszawie, ale mieszkam w innym miejscu w Warszawie i jeszcze mam dwie nieruchomosci w jeszcze innych miejscach Warszawy, a do tego jako mieszkaniec Warszawy mam pewne feudum poza miastem i nawet wlasnosc ziemska takze poza Warszawa.

Wiec nie wyciagaj pochopnych wnioskow wynikajacych z wlasnej waskiej perspektywy przynaleznosci klasowej.
          • Gość: Paweł Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.com 27.01.12, 14:04
            To się zamelduj czasowo na Saską na te 1-2 dni w urzedzie, jaki jest problem? Zamierzasz tam siedziec nielegalnie bez zgłoszenia? Zresztą jak bardzo nie chcesz policja na pewno wpuści cię na podstawie samego aktu notarialnego. Jeśli i to wydaje ci się śmieszne, to nie musisz nawet brać aktu ani iść do urzędu. Wystarczy że raz na 10 lat zameldujesz się czasowo na 3-4 dni na Saskiej Kępie (skoro masz tu mieszkanie to raz na 10 lat chyba byłeś tu co najmniej parę dni i zgodnie z obowiązkiem meldowałeś się?) i zawsze możesz poprosić policjanta by sprawdził przez radio w bazie PESEL (zajmuje to 10 sekund) czy kiedykolwiek tu mieszkałeś. To będzie wystarczający argument by cię wpuścić, a jednocześnie przegonić podwarszawski napływ przed zajechaniem okolicy.
            • Gość: Warszawiak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 14:34
              "To się zamelduj czasowo na Saską na te 1-2 dni w urzedzie, jaki jest problem?"

Wlasnie taki, ze trzeba zmarnowac czas na zalatwienie tego dokumentu.
              • Gość: Paweł Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.com 27.01.12, 15:23
                W waszym urzędzie dzielnicy nie ma kolejek (wczoraj byłem bo składałem pisma o linię autobusową z Francuskiej na Żoliborz) - nie ma kolejek także do stanowiska "meldunki i dowody osobiste". Poza tym, jak napisałem wcześniej, wystarczyło się zameldować w dowolnym czasie od momentu stania się właścicielem mieszkania (za jedną wizytą można zgłosić pobyt czy to na 5 dni czy na pół roku - druk "pobyt pow.3 miesięcy"), teraz byś tylko sapnął policjantowi, by sprawdził, że byłeś tu zameldowany, ale obecnie masz inne mieszkanie i jedziesz doglądać dom, policjant w paręnaście sekund jednym połączeniem zweryfikowałby twój pesel, a tak.... słoiki nie wjadą:) I bardzo dobrze, Saska Kępa, Żoliborz i Moktotów to są elitarne dzielnice z tradycjami, dzielnice rdzennych warszawiaków.
                • Gość: se Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.centertel.pl 27.01.12, 15:45
                  sieroto, ale trzeba tam pojechać, a ludzie pracują, robią różne rzeczy i niekoniecznie im po drodze, planując taki obiekt jak stadion powinno się wziąć pod uwagę konieczność parkowania i zaprojektować parkingi - podziemne, naziemne, czort jeden wie jakie ale powinny być!!!
                  • asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:42
                    Jest jeszcze coś. Ja też jestem w Warszawie zameldowany od urodzenia, tyle że mieszkam na Saskiej Kępie od lat, a zameldowany jestem w zupełnie innej dzielnicy. I to nie tylko o to chodzi, że nie chce mi się łazić po urzędach i marnować czasu. Musiałbym, formalnie, złożyć NIP-3 zmieniający urząd skarbowy, bo przepis jest jasny - rozliczasz się tam, gdzie masz "ośrodek czynności życiowych". Przy prowadzeniu działalności gospodarczej zmienianie urzędu nie zawsze wychodzi na zdrowie, i wolę nie ryzykować, i wolę nie ryzykować też, że nie złożę NIP a urząd dzielnicy wpadnie na pomysł, żeby do miejscowego US wysłać listy zameldowanych, bo bym sie dopiero tłumaczył. Ze skarbówką różnie bywa.

A poza tym miłościwie panujący nam płemieł w 2007 roku zapowiedział zniesienie obowiązku meldunkowego w ciągu dwóch lat, i ten termin już minął, to o co chodzi? Ja tam wierzę naszemu płemiełowi, że pewnie tego obowiązku już nie ma, prawda?
                  • belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:25
                    Gość portalu: se napisał(a):

> sieroto, ale trzeba tam pojechać, a ludzie pracują, robią różne rzeczy i niekon
                    > iecznie im po drodze, planując taki obiekt jak stadion powinno się wziąć pod uw
                    > agę konieczność parkowania i zaprojektować parkingi - podziemne, naziemne, czor
                    > t jeden wie jakie ale powinny być!!!

Parkingi są.. cytuję .. "sprzeczne z polityką miasta", która polega na zamykaniu oczu na fakt, że po W-wie jeździ 10 razy tyle samochodów co 20 lat temu- vide sytuacja wokół Centrum Kopernika, gdzie autokary wycieczkowe blokują okoliczne ulice bo nikt nie pomyślał o tym, że Centrum będzie odwiedzane przez grupy dzieci i młodzieży spoza miasta.
                • rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:57
                  > I bardzo dobrze, Saska Kępa, Żoliborz i Moktotów to są
                  > elitarne dzielnice z tradycjami, dzielnice rdzennych warszawiaków.

No i powiedzmy, ze w takiej dzielnicy (Saska Kepa) mieszka rdzenny warszawiak - matka danej osoby. Dana osoba jest juz "sloikiem" (ach ta klasyczna polska nienawisc), bo wybudowala dom poza Warszawa. I ... nie wjedzie na niedzielny obiad u matki, matka nie zobaczy w niedziele wnukow etc. Wszystko przez to, ze ktos nie mial wyobrazni i postawil stadion narodowy w srodku miasta.

Ale moze tylko narzekam, moze na przyklad ZTM stanie na wysokosci zadania i dolozy specjalne linie "cmentarne", tfu, "stadionowo-imprezowe", ktore beda dowozic ludzi na Saska Kepe ?
                  • Gość: saska kępa Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:43
                    rlnd napisał:

> No i powiedzmy, ze w takiej dzielnicy (Saska Kepa) mieszka rdzenny warszawiak -
                    > matka danej osoby. Dana osoba jest juz "sloikiem" (ach ta klasyczna polska nie
                    > nawisc), bo wybudowala dom poza Warszawa. I ... nie wjedzie na niedzielny obiad
                    > u matki, matka nie zobaczy w niedziele wnukow etc.

O qrwa, jak się wzruszyłem... A córcia nie może zrobić obiadku w zasranym Józefosławiu dla szanownej mamusi? Bachory przy okazji też można obejrzeć bez konieczności wożenia ich 20 km w te i wewte
                    • Gość: butapren Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.01.12, 04:28
                      "O qrwa, jak się wzruszyłem... A córcia nie może zrobić obiadku w zasranym Józefosławiu dla szanownej mamusi? Bachory przy okazji też można obejrzeć bez konieczności wożenia ich 20 km w te i wewte"

Typowy warsiawski przyglup???
                    • rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 09:09
                      Wyparz sobie buzke, bo ci sie szambo wylewa.
                      A potem pomysl, jak sie ma ta matka do tego hipotetycznego Jozefoslawia dostac, skoro nie mozna po nia przyjechac ?
                      Poza tym co to znaczy, ze jakas impreza ma zablokowac pol dzielnicy ? I to w dodatku impreza, ktora pewnie bedzie sie odbywac cyklicznie (bo po cos ten stadion wybudowano) ?
                    • rlnd Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 09:11
                      Zapomnialem spytac, kolega z Ubowa pewnie ?
            • belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:29
              Meldunek niekoniecznie załatwia sprawę.. dwa lata temu pokazywałam policjantowi dowód z meldunkiem a i tak nie zostałam wpuszczona na ulicę, przy której jestem zameldowana w Wilanowie. Odpowiedź brzmiała "nie wpuszczamy nikogo"..
              • Gość: gość Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.12, 04:32
                Policjant złamał prawo, chyba że był to stan wyższej konieczności, np. popełniono przestępstwo i chodziło o zabezpieczenie terenu. Jako osoba zameldowana w danym miejscu miała pani pełne prawo korzystać z dachu nad głową.
      • nessuno Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 17:55
        f.l.y napisała:

> jestem oburzona..
        >
        > blokady, policja, meldunek w dowodzie, a jak ktoś nie ma meldunku w dowodzie, a
        > ma na Saskiej mieszkanie i w nim mieszka, to co? z aktem notarialnym ma się w
        > niedzielę poruszać? a pozostali członkowie rodziny?
        >
        > czy zostaje okrążanie Saskiej Kępy?
        >
        > miałam plany na tę niedzielę, właśnie rodzinny obiad i co? z powodu stadionu mu
        > szę zmienić plany...
        >
        > jestem oburzona i tyle... - czy przy każdej imprezie na stadionie tak będzie
        > ???????!!!!!

>

Łomatko,chyba się popłaczę nad twym tragicznym losem. Na obiadek dymaj na piechotę.
        A mędrcom,którzy postanowili zamknąć cały rejon zwracam uwagę,żeby poza osobami zamieszkałymi i zameldowanymi w tej okolicy nie wpuszczali nikogo, również bufetowei i cale świty i wszystkich innych urzędasow. Ma być rowność i niech te kiepy chociaż raz wychylą puste łby na ulicę,może oprzytomnieją.
      • Gość: mazur Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 21:15
        Proponuję obiadek zorgnizować u mamusi (mazury,podlasie , lubelsczyzna)
      • belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:18
        Ja też mam w planach niedzielny obiad.. zastanawiam się jak dojechac z lewobrzeżnej W-wy na Pragę Pn.. po wyłączeniu Poniatowskiego, Świętokrzyskiego, Śląsko-Dąbrowskiego i objazdach przy Targowej, pozostaje mi chyba tylko Gdański bo od Siekierkowskiego pewnie nie dojadę Wałem.. Pomysł wyłączenia z ruchu większości mostów w W-wie uważam za świetny, godny poziomu obecnej ekipy Ratusza. A już najlepsze jest to, że wyłączają również komunikację miejską przez Saską Kępę..czyli wszyscy mamy chodzic na piechotę, ewentualnie przesiasc sie na rower.. najlepsze rozwiązanie przy temperaturze -10 C.
      • Gość: stop ACTA Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:00
        witaj w państwie prawa
        hahaha
    • Gość: SK Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.easynet.co.uk 27.01.12, 13:49
      Prawo należy egzekwować a nie falandyzować. Co to za debilne wytłumaczenie że zamykają ulice dla dobra mieszkańców! Drogi i parkingi są dostępne dla wszystkich – jeśli jakiś kmiot staje w miejscu niedozwolonym to dostaje mandat, blokadę a najlepiej zwózkę na parking policyjny i może sobie auto odebrać kiedy zechce. Szybko by się ludzie nauczyli parkować poprawnie. Dlaczego nie może być normalnie?
      • asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:48
        Najlepsze jest to, że takie działania nic nie dadzą. Przyjeżdżający na imprezę i tak zastawią samochodami Saską Kępę między Saską a Międzynarodową, Pragę w okolicy Targowej i Zamoyskiego, i Park Skaryszewski na dokładkę.

W cywilizowanych krajach problem nielegalnego parkowania, nie tylko przy imprezach masowych, ale i na codzień, rozwiązuje się w ten sposób, że miasto ma podpisane umowy z wieloma firmami holującymi, idzie policjant, robi zdjęcie, bez papierologii, wpisuje numer rejestracyjny w bazę danych, i autko śmiga lawetą na odległy parking. I to na pewno śmiga. Po jednej próbie takiego parkowania delikwent jest nauczony, ze to kosztowna i czasochłonna przyjemność.
        • belle.du.jour Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 22:36
          asperamanka napisał:
          >
          > W cywilizowanych krajach problem nielegalnego parkowania, nie tylko przy imprez
          > ach masowych, ale i na codzień, rozwiązuje się w ten sposób, że miasto ma podpi
          > sane umowy z wieloma firmami holującymi, idzie policjant, robi zdjęcie, bez pap
          > ierologii, wpisuje numer rejestracyjny w bazę danych, i autko śmiga lawetą na o
          > dległy parking. I to na pewno śmiga. Po jednej próbie takiego parkowania delikw
          > ent jest nauczony, ze to kosztowna i czasochłonna przyjemność.

W cywilizowanych krajach jednocześnie z budową dużego obiektu sportowego (czy jakiegokolwiek obiektu użyteczności publicznej) buduje się parking i zapewnia drogi dojazdu a w trakcie imprezy puszcza więcej komunikacji masowej. Oczywiście zatrudnia się też dodatkowe siły do kierowania ruchem i karania zaparkowanych nieprzepisowo.
          • Gość: butapren Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.01.12, 04:32
            "W cywilizowanych krajach jednocześnie z budową dużego obiektu sportowego (czy jakiegokolwiek obiektu użyteczności publicznej) buduje się parking i zapewnia drogi dojazdu a w trakcie imprezy puszcza więcej komunikacji masowej. Oczywiście zatrudnia się też dodatkowe siły do kierowania ruchem i karania zaparkowanych nieprzepisowo. "

A jak wyglada to w krajach, ktore dopiero usiluja stac sie nieco bardziej cywilizowane?
    • Gość: marcin Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 173.208.197.* 27.01.12, 13:55
      Brawo Policja! Nie potrzeba nam tu sfołoczy. Niech gnają taxami na swoje nędzne imprezy na tym zadupionym i brzydkim stadionie. Wykopać wieśniaków z Saskiej - na zbity pysk!
    • Gość: Maurycy Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 27.01.12, 14:00
      "[...] Chciałam podkreślić, że nie jest to działanie przeciwko mieszkańcom Saskiej Kępy, a pomoc dla nich. Podczas poprzednich imprez na Stadionie Narodowym ulice Saskiej Kępy był zastawiane samochodami osób, które przyjeżdżały na Stadion - mówi Ewa Gawor, dyrektor biura bezpieczeństwa miasta. [...]"

kuźwa zewsząd sami dobroczyńcy :)
      • Gość: ceilidh Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 14:37
        To ja już wolę żeby nam nie pomagali jak to ma tak wyglądać...
      • Gość: k. Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:58
        Jak to mówią: Wszyscy chcą naszego dobra, nie dajmy go sobie odebrać:)
    • paszczak Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 14:05
      Brawo. Bardzo się cieszę za troskę urzędników o mieszkańców Kepy. Tylko ilu jest takich, którzy mieszkają , a zameldowani nie są? W Chicago dowodem zamieszkania i interesu prawnego z tym związanego jest rachunek/list wysłany na nazwisko i adres danej osoby. Jakie to proste. Polecam.
      Czy Kępa będzie odcinana od miasta przy każdej większej imprezie? Do kitu z takim stadionem narodowym i takim projektowaniem. Najpierw płot a teraz to.
      Obok jest Port Praski. Może by tak kibiców wozić na barkach, pychówkach i gondolach. Mieliby niepowtarzalną okazję podziwiać ostatnią dużą i nieuregulowaną rzekę w UE. A z braku autostrad to i do Gdańska można ich tak zabrać.
      • Gość: michał Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 14:29
        Z jednej strony dobrze że dbaja o Saską, bo ostatni był dramat, nie mogłem pod dom dojechać. Ale meldunku nie mam na Niekłańskiej na której mieszkam, moja partnerka też nie - jestesmy zameldowani w innych dzielnicach. I co mam zrobić??? Postawić furę w sobote i jej nie ruszać do poniedziałku?..
      • Gość: saska kępa Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:38
        paszczak napisał:

> Brawo. Bardzo się cieszę za troskę urzędników o mieszkańców Kepy. Tylko ilu jes
        > t takich, którzy mieszkają , a zameldowani nie są?

To niech się pier.dolone wsiury zameldują i płacą podatki tutaj, a nie w rodzinnym pierdziszewie

• marian_porucha Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 28.01.12, 08:50
          Ależ oni płacą podatki w Warszawie kupując rzeczy, jeżdżąc komunikacją miejską, kupując paliwo, chodząc do kin itp. Mało tego - dają pracę twoim ziomkom, być może i tobie. A PIT, z którego większość i tak zabiera NFZ mogą sobie płacić w swojej miejscowości, to naprawdę niewiele zmienia. Ale jeśli jesteś taki drobiazgowy, to najpierw oddaj dochody z podatków, które ja płacę w Warszawie nawet do niej nie zaglądając - opłacając rachunki za telefony, utrzymując hordy polityków i centralnych instytucji państwowych, dotując teatry i muzea i wiele innych rzeczy, których nie chce mi się wymieniać.
    • matur Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 14:08
      Zrobią przejście przez Al. Poniatowskiego i czasowo mogą wyłączyć tramwaje z ruchu. To po ki ch........j to przejście? Żebym mógł pospacerować po jezdni? Miałem pojechać z Gocławka 9 na otwarcie. Teraz się zastanawiam. Nie uśmiecha mi się powrót z buta przy - 15. Logika godna paragrafu 22
    • Gość: le Ming Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 178.73.49.* 27.01.12, 14:23
      Pomysł z ewentualnym zablokowaniem ruchu TRAMWAJOWEGO jest wybitnie chory, zwłaszcza przy mrozie. Czy podobne plany mają też na EURO2012 (wiem, przynajmniej będzie cieplej)? Ja pier...
      • Gość: wawiak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.146.188.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.12, 14:39
        wielkie micico.
        "moja" wspólnota uchwaliła, że miejsca parkingowe na powierzchni
        są tylko dla słoików.
        mieszkańcy mogą sobie parkować w podziemnym garażu (jeśli w takowym miejsce kupili)
        albo poza terenem ogrodzonego osiedla.
        dialog spod szlabanu:
        - pan tu nie wiedzie!
        - ale dla czego?
        - bo, pan tutaj mieszka!
        i tak trzymać! :-D
      • Gość: sseeee Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.centertel.pl 27.01.12, 15:48
        W czasie EURO trzeba się zwinąć i wyjechać ze swojego miasta, nie ujdzie wyżyć :(
    • uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 27.01.12, 14:34
      to jest przedsmak burdelu, ktory sie bedzie dzial w miescie podczas euro...jakas masakra, moze jaszczombie puscic w powietrze albo w ogole wysiedlic ludzi z miasta na czas imprezy...zeby hanka stolez, kim-dong-tusk, bul komorowski czy szambo-mucha mogli swobodnie wstawiac pyski do kamer...
    • Gość: fiona to efet budowy stadionu w centrum miasta IP: *.devs.futuro.pl 27.01.12, 14:38
      no i dachu nie rozłożą bo mróż:)) powodzenia imprezowicze.
    • Gość: cheles Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 92.60.130.* 27.01.12, 14:42
      Taka jazda tylko w niedziele przy jednej imprezie a co bedzie na Euro zamkną całą Warszawę a może wprowadzą zakaz poruszania się w mieście bo jest impreza. Poszli na skróty
      • asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 18:59
        To by było za proste. Osobiście stawiam na to, że Bufet jest na tyle kreatywny, że wymyśli coś jeszcze głupszego. Np. jakiś zakaz sprzedaży alkoholu podczas Euro ;-).
    • norge Najlepsze, że zamkną ulicę, żeby samochody 27.01.12, 14:50
      jej nie blokowały parkując. Czy ktoś mi wyjaśni w czym lepsza jest zamknięta od zablokowanej? Poza tym brak parkingu nie zmienia istaty sprawy, że gdzieś trzeba będzie parkować. Panie Waltz, pan ponoć jesteś inżynierem ruchu, wytłumacz to swojej małżonce!
      • Gość: tytus Re: Najlepsze, że zamkną ulicę, żeby samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:31
        w domu siedz i bedzie luzno
    • Gość: Icek Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 14:51
      Jak oni chcę zorganizować to Euro? Szlabany na SK przez 2 tygodnie?
    • Gość: klm Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 14:56
      co za debil wymyślił stadion w środku miasta, zamiast na peryferiach?
    • Gość: Zed ceny nieruchomosci spadna IP: *.scansafe.net 27.01.12, 14:57
      no to w takim razie z takimi perspektywani ceny nieruchomosci na saskiej beda spadaly bo stadion okaze sie taką sama uciazliwoscia (albo wieksza) niz Okecie dla innych czesci Wawy. Pisze to w pelni powaznie bo jesli stadion rzeczywiscie bedzie zyl to co najmniej raz w miesiacu a pewnie duzo czesciej bedzie taki stan wyjatkowy w okolicy... nie ma to jak dobra lokalizacja. Przypomne ze np do Allianz Areny dojezdza sie autostradami bo stoi na peryferiach.
      • culebre Re: ceny nieruchomosci spadna 27.01.12, 15:21
        I to jest, niestety, najpoważniejszy problem. Mieszkam na SK właśnie z powodu astronomicznych cen nieruchomości - cisza i spokój większe niż za miastem, oraz skutecznie izoluje to od dresiarskiego bydła, panienek z solariozą i cinkciarzy/zmywakowców. Potem był genialny pomysł "święta" SK w maju, czyli dwa dni wyjęte na tandetne łubudubu - skutek taki, że teraz co weekend w lecie zjeżdża się nowobogacki motłoch coby po Francuskiej "pospacerować", wpieprzyć kebaba i loda (śmiecie oczywiście lądują na chodniku), więc przewalają się obmierzłe tłumy, a debile naturalnie zastawiają całą dzielnicę samochodami. Teraz powstał ten plastikowy maszkaron tuż za rogiem i zaczyna się robić nieciekawie. Jarmark Europa był koszmarnym syfem, ale oby się nie okazało, że mniejszym złem.
        • Gość: saska kępa Re: ceny nieruchomosci spadna IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 00:50
          culebre napisał:

> I to jest, niestety, najpoważniejszy problem. Mieszkam na SK właśnie z powodu a
          > stronomicznych cen nieruchomości - cisza i spokój większe niż za miastem, oraz
          > skutecznie izoluje to od dresiarskiego bydła, panienek z solariozą i cinkciarzy
          > /zmywakowców.

He he, za to qrew cichodajek w lokalach wynajętych przez sponsorów masz pod dostatkiem, Kolego_Delikutaśny

• Gość: sky_fifi Re: ceny nieruchomosci spadna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 11:51
          Ależ oczywiście, że Jarmark Europa był mniejszym złem. To widać już teraz.
    • m_234 Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 15:14
      Wybudowanie stadionu w tym miejscu to pijany sen chorego idioty. Jedynym pocieszeniem może być to, że ten idiotyzm umrze śmiercią naturalną zaraz po tych mistrzostwach piłki kopanej.
      -
    • Gość: Rob Roy BUBEL jak za PRL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:24
      to dobrze, ż młodzież broni swoich praw. Czują, że ktoś nakłada im kaganiec... My Kolumbowie lat 80-tych znamy te numery. Cała ta nieodwołana od lat sejmowa hołota przepisami, nakazami itp. patrtyjnymi gierkami chce posostać na stołkach i pozostaje łamiąc wszelkie prwa wolności innych....
      Nie inczej jest z Donaldem, Kaczorem czy inną sld-palikotowską choł....ą...
      W USA dostrzegli zmierzch "bogów"... Posypało się panstwo oparte na fałszu i partyjnych gierkach albo z lewa albo z prawa, zawsze ci sami i zawsze oni mówią "my wiemy co najlepsze dla naszej ameryki". Ściema nie wytrzyma jednak PRAWDY a ta jest bolesna dla kraju , który swoją tożsamość budował na BIBLII a zamienił ją na wirtualnego dolara...
      Stą wymyślili ACTA aby jeszcze trochę utrzymać system kłamstwa... Europa oparta na geyowsko-fobicznym układzie a nie na Dekalogu także dalej nie pociągnie...
      Jak to się ma do naszego stadionu narodowego i blokady demonstarcji akta.
      Przede wszystkim aby coś otwierać to musi być to gotowe a nie jest... Złodziejscy układowicze zainteresowani kasą - miał kosztować niecały mld a wydano ponad 2 mld zł i jeszcze nie gotowy...A jaki BUBEL co to dach otwiera się tylko w lecie jak nie jest potzrebny. co to nie ma bieżni aby rozegrać zawody lekkoatletyczne, co to płyta przesiąka bo jest na równi z wysokością śr. fali powodziowej na Wiśle, co to schody jakieś koślawe a murawy brak..
      Ale obierajmy bo kasa potrzebna bo to co wziął MIRO ze ZBYCHEM nie wystarczy BUFETOWEJ i koledze z buble gumy - narty kosztują... W dupie mają przepisy, strazaków, bhp-owsców można nagiąć by już odbierali... Knoty robiące knoty nie wiedzą, że Prawo - Ustawa Kodeks Cywilny, stanowi tak: jeżeli dokonałeś odbioru z uchybieniami to nie masz prawa do roszczeń w stosunku do Wykonawcy o ich naprawę! To dobiero uczieszy bankruta z Austrii (Alpine i inne) jak mu wlizą na płytę i zorganizują impreskę... Wówczas cwany auastryjak wygra w każdym Sądzie a bufetowa sama z karateką murawę rozłoży.
      • Gość: le Ming Re: BUBEL jak za PRL-u IP: 178.73.49.* 27.01.12, 15:56
        Z tą chorobą musi ci być ciężko. Współczuję. Próbowałeś leków?
    • Gość: szatan głodek IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 15:26
      No to narazie, niedzielny, pyszny obiedzie u rodziców, których mam szansę zobaczyć raz w tygodniu.
      A może obiad na skajpie? Ja na Mokotowie, rodzice na Saskiej, gotujemy to samo i cieszymy się wspólnym obiadem!
      • Gość: tytus taaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:33
        sie nie chce gotować i do mamusi na cały tydzien sie napchac
    • Gość: paragraf Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 15:45
      Bufetowa mysli, że może mi ograniczyć formalnoprawnie korzystanie z mojej nieruchomości i selekcjonować osoby mnie odwiedzajace ? Cóż parę pozwów do sądów cywilnych zapewne rozwiąże ten problem.
      • asperamanka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl 27.01.12, 19:02
        Nie bądź taki pewny. Powoła się w sądzie na stan wyższej konieczności, i to prawdopodobnie skutecznie.
    • bulorz Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 15:52
      A ja się zastanawiam, czy tu nie drzemie fajna idea. Patrząc, jak przez Kępę 2x dziennie wali cały Gocław, rozjeżdżając nam ulice i uliczki, zastanawiam się nad czymś takim:
      - swobodny tranzyt Wałem Miedzeszyńskim, a przy reszcie ulic tranzytowych na Kępie bramki "Saska Kępa wita!", stylowy szlabanik, budka, myto, np. 2 zł za tranzyt dla obcych... i byłoby więcej kasy na remonty i powietrze czystsze.. same plusy. Czemu nie? ;-)
      • Gość: Arka Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.home.aster.pl 27.01.12, 17:17
        Głupoty piszesz, część Gocławia jedzie Siekierkowskim, część Wałem, kolejna część Łazienkowską, jakaś część przez Kępę, jakaś Grochowską i pewnie jakaś część w stronę Wawra, Minska czy Rembertowa.
      • Gość: USAlak Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: 24.104.50.* 27.01.12, 19:58
        Goclawska cholota powinna jezdzic trasa Lazienkowska, Saska Kepa powinna byc traktowana jak Nowy Swiat i Krakowskie Przedmiescie. Nie ma mnie tam juz ponad 20 lat ale juz w latach 80-tych widac bylo zmiane w "pasazerach" autobusow jadacych z Orlika
    • Gość: xtrmntr mieszkam na Saskiej, ale nie jestem zameldowany... IP: *.dag.pl 27.01.12, 16:05
      pozostaje tylko staranowanie blokady, żeby dostać się do domu...
    • Gość: womar Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: 178.73.49.* 27.01.12, 16:50
      Jakoś nikt z mieszkańców i pozostałych komentujących nie pamięta lub nie chce pamiętać nie tak odległych czasów, gdy zamiast "Narodowego" mieliśmy "Jarmark Europa" i bałaganu oraz kłopotów z tym związanych. Wtedy był bajzel od świtu do nocy i jakoś przeżyliśmy, tak więc teraz, gdy stan oblężenia będzie okazjonalnie też damy radę. pzdr
    • Gość: Greg Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:03
      A CO MIESZKAŃCAMI WYNAJMUJĄCYMI MIESZKANIA, KTÓRZY Z OCZYWISTYCH POWODÓW NIE MAJĄ ZAMELDOWANIA?
      • Gość: Seven77 Re: Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan obl IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:44
        Będziemy stać na rogatkach i czekać aż władza okaże łaskę i pozwoli nam jechać do domów. Przy okazji prawdziwi warszawiacy będą mieli okazję żeby powrzucać nam od słoików itp. :)
        • Gość: królik Postawcie sobie przy tych rogatkach namiot IP: 178.73.49.* 27.01.12, 17:52
          dla pielgrzymów i czekajcie na pozwolenie wejścia do sanktuarium jakim jest SK
    • splash.nn Policyjne blokady odetną Saską Kępę. Stan oblęż... 27.01.12, 17:51
      Na litość boską! Czy to znaczy, że za ileś tam dni Saska Kępa będzie zamknięta przez miesiąc???!!! I Most Poniatowskiego? I Wybrzeże Szczecińskie????!!!! Przy zamkniętym Placu Wileńskim???!!!
      Może by wreszcie w tym piekielnym mieście ktoś zmądrzał!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka