Dodaj do ulubionych

Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny ż...

IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 18:30
No i bardzo dobrze. W Warszawie jeździ się tragicznie, mówię to jako kierowca. Kierunkowskazów używa mało kto, linia ciągła dla niektórych to jakiś bezsensowny wymysł, przejeżdżanie na późnym żółtym/wczesnym czerwonym to norma. Na większości dróg przekraczając dozwoloną o ok. 10 km/h jestem wyprzedzany przez samochody jadące 30-40 km/h szybciej.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx 100% racji. Dokładnie mam takie same wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 18:38
      z jazdy....

W Warszawie czerwone światło, ograniczenia prędkości, pasy na jezdni, wysepki i wiele innych znaków to raczej sugestie, a nie obowiązujące prawo....
      • Gość: PO_tworek Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 18:42
        przejechać 4-5 skrzyżowań na czerwonym, i co z tego?
        • Gość: szabla Re: Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 18:48
          Bo to zwykle chamy. Podobnie jak taksiarze i kierowcy na tablicach WWL, WF, WX, WM, WOT i wszelkiej masci prowincja lubelska.
          • Gość: kierowca Re: Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 19:50
            tak dla przypomnienia wszystkim świętym, słoikom i tym podobnym z kodeksu drogowego-
            art. 18 ust. 1 . Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
            a to z taryfikatora-
            Uniemożliwienie włączenia się do ruchu autobusowi (trolejbusowi) sygnalizującemu zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię z oznaczonego przystanku na obszarze zabudowanym art. 18 ust. 1 mandat- 200zł

dziennie tylko z jednej zmiany jednego kierowcy to trzy, cztery tysiące lekko licząc gdyby policja zechciała skorzystać z monitoringu autobusów- to tylko z art. 18 a ile było by z buspasów.
          • Gość: Dzik Re: Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 10:43
            Do tych waszych tępych głów nie trafia, że po pierwsze rejestracja nie jest wyznacznikiem zamieszkania/pochodzenia itd. Czy do takich zakompleksionych pacanów jak ty nie trafia, że WB, WN, WE również jeżdżą tragicznie.
            PALANT
          • Gość: Dzik Re: Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 10:45
            A jeszcze jedno. Kierunkowskaz oznacza chęć włączenia się do ruchu. anie włączamy kierunkowskaz, gaz w podłogę i wyjeżdżamy z przystanku.
          • Gość: buk Re: Kierowcy MZA potrafią podczas jednego kursu IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 14:04
            Nawet nie znasz się na tablicach. WF to saska kępa a WX to żoliborz.
      • Gość: Gość Re: 100% racji. Dokładnie mam takie same wrażenia IP: *.aster.pl 12.03.12, 18:48
        Co ciekawe najbardziej naginać przepisy potrafią kierowcy samochodów z tablicami rejestracyjnymi spoza Warszawy - daje się to zauważyć szczególnie w weekendy.
        • Gość: Dzik Re: 100% racji. Dokładnie mam takie same wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 10:46
          Najbardziej naginają przepisy warszawiacy przekonani o swojej świetności i nieomylności.
          I takie pacany jak TY.
    • Gość: szabla Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny ż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 18:39
      No i prosze, na bydlo nie ma to jak porzadny bat. Tak trzymac.
      • rlnd Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 18:47
        Znasz z autopsji ?
        • Gość: szabla Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 18:48
          Co zabolalo sloiku ?
          • rlnd Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 19:00
            Wypasales czy ktos cie batem bil ?

PS. a wyjasnij mi co to jest sloik ? To taki ktory uwaza, ze wszyscy inni ludzie sa gorszego gatunku ? Bo pasujesz do definicji.
            • Gość: szabla Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 19:04
              Nawet nie wiesz, biedaczyno, jak bardzo sie mylisz. Ale jak w starym powiedzeniu "uderz w stol, a nozyce sie odezwa". Znowu sie potwierdza.
              • rlnd Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 19:06
                > Nawet nie wiesz, biedaczyno, jak bardzo sie mylisz.

Prosze bardzo, nawet wymysliles, mozesz zatem to teraz do lustra powtarzac. Dowolna ilosc razy.
              • Gość: amator Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.aster.pl 12.03.12, 19:47
                szabla ależ pięknie zostałeś zgaszony. Widzisz jak działa jeden błyskotliwy tekst? Widzisz teraz czym się rożni inteligent od prostaka?
            • sportif Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 22:23
              słoik to "warszawiak" od poniedziałku do piątku
    • a_weasley Genialne w swej prostocie? 12.03.12, 18:45
      Po co dwujezdniówki, po co bezkolizyjne skrzyżowania, po co zarządzanie ruchem, po co osobne światła do lewoskrętu, skoro można stawiać kamery, koszt mały i jeszcze wpływy do kasy miasta są...
      • extrafresh Re: Genialne w swej prostocie? 12.03.12, 19:21
        Same plusy.

I wiejska srasz nawet nie musi się z biura ruszać.

Tylko klika.
      • Gość: k Re: Genialne w swej prostocie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.12, 00:43
        Wiesz ile kosztuje takie bezkolizyjne skrzyżowanie? Zmiana tylko sygnalizacji to koszt nowego fotoradaru.
        Przyczyną są śmiesznie niskie mandaty, bo każdy na nie leje, kilkaset złoty, tyle co tankowanie, władza się kompromituje.
    • Gość: wrrr Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny ż... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.12, 19:28
      Wjazd na to skrzyżowanie to loteria, szczególnie, że część kierowców z nieznanych mi powodów (mogę się tylko domyślać) gwałtownie hamuje przed skrzyżowaniem i wjeżdża na nie z prędkością 20 - 30 km/godz. i z tą prędkością jedzie aż do ulicy Idzikowskiego. Widziałem, że część kierowców zatrzymuje się na zielonym, bo nie wie, kiedy będzie pomarańczowe. I tutaj dochodzimy do sedna problemu.
      Zainteresowanych rozwiązaniem tego problemu odsyłam do Wrocławia ..... W tym mieście rządzi prawdziwy Prezydenta, a nie bufetowa. Na skrzyżowaniach najpierw stawia tablice z wielkimi wyświetlaczami informującymi przez jaki czas będzie zielone światło i ile mamy czasu na wjazd i zjazd ze skrzyżowania, wskazujące przez jaki czas będzie czerwone światło. PAN PREZYDENT obiecał, że radary postawi jak zakończy projekt stawiania tych wyświetlaczy. do zobaczenia we Wrocławiu, mieście PRAWDZIWEGO PREZYDENTA.
      • Gość: Mt Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.aster.pl 12.03.12, 21:36
        Byłem właśnie we Wrocławiu. Efekt tych wyświetlaczy jest taki, że ludzie wjeżdzają na skrzyżowania, kiedy licznik dochodzi do zera, a światło wciąz jest czerwone. I to nie były odosobnione przypadki - to było masowe.

Respektowanie przepisów nie zależy od prezydenta miasta, żadnego.
      • sportif Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 22:37
        byłem kiedyś we Wrocławiu, akurat na mieście były reklamy jakiegoś czeskiego filmu pt. "NAVRAT IDIOTA" (POWRÓT IDIOTY). Wiem, że była z tym afera, bo wojewodą dolnośląskim był wtedy R. Nawrat.
        Od tej pory jak słyszę Wrocław, to myślę - czeski film, czyli nikt nic nie wie.
      • zegrz Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 13.03.12, 07:57
        Pozdrowienia dla Wrocławia, miasta tablic i wyświetlaczy...
      • khysiek O ta we Wrocławiu mamy cud-miód drogowy Dutkiewicz 13.03.12, 08:41
        -owy.
        Tylko to chyba jakiś zupełnie inny Wrocław w którym mieszkam, gdzie grzanie na wczesnym czerwonym to norma na każdym skrzyżowaniu, podobnie jak wjazd i blokowanie.
        No ale skoro sie jest jednym z najbardziej zakorkowanych miast w Polsce to trzeba zasłużyć na tytuły. ZDiK oraz prezydęłt pomagają jak moga w tej szlachetnej rywalizacji.
    • Gość: obserwator Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny ż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 19:30
      No działała, ale tylko w tym jednym miejscy i nie uczy niczego, bo zaraz za skrzyżowaniem w stronę mostu Ci z lepszymi gratami śmigają już dobrze ponad stówkę a przed nimi już niedługo zobaczymy dawców na swych ryczących dwókólkach - byle do wiosny. Debilizmu nie da się wyleczyć, sam musi się wyeliminować, najlepiej bez ofiar postronnych.
    • Gość: WX na temat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.12, 19:35
      A mnie ciekawi skąd straż miejska ma takie dokładne dane, skoro wcześniej nie było tam rejestratorów a i samej straży też nie widywałem jeżdząć tamtędy od lat w różnych porach, nieraz kilka razy dziennie. Podobnie jak nie widywałem tam jakiejś wiekszej liczby kolizji niż na każdym innym skrzyżowaniu.
      Jest to chyba jedno z niewielu skrzyzowań w Warszawie, na którym są po 3 pasy w każdą stronę, a przy tym ruch pieszy niewielki, a widoczność w każdą stronę dobra. Dziwią więc raczej te ograniczenia prędkości niż ich nieprzestrzeganie. Prawdopodobnie statystycznie biorąc liczba wykroczeń była duża, bo ruch duży a 60 kmh to niewiele na taką drogę, ale skutków raczej nie było. A teraz są - w postaci mandatów.
      Problemem do niedawna były koleiny poprzeczne do kierunku ruchu (rzeźbione przez pojazdy jadące Sikorskiego) powodujące wyskakiwanie samochodów (jadących Sobieskiego), ale po ostatnim remoncie jest dużo lepiej.
      Nie jestem drogowym aniołem, ale staram się patrzeć obiektywnie. A wszystkim cnotliwym piszącym o "bydle" itp. radziłbym zastanowić się ile sami popełniają wykroczeń. I dobrej nocy życzę.
      Jeśli ktoś chce odpisać, to proszę rzeczowo. Inwektyw nie czytam
      • Gość: olek Re: na temat IP: *.aster.pl 12.03.12, 22:08
        Cóż, dyskutować mozna nie o sensowności fotoradarów a o sensowności ograniczeń tam obowiązujących. Można też dyskutować o braku poszanowania prawa wogóle.
        Natomiast kwestia karania za wjazd na czerwonym świetle jest wg mnie bezdyskusyjna.
    • Gość: jasny żółty CIEMNY ŻÓŁTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 19:41
      Co oznacza ciemny żółty?
      • Gość: mag Re: CIEMNY ŻÓŁTY IP: *.aster.pl 12.03.12, 19:53
        Gość portalu: jasny żółty napisał(a):

> Co oznacza ciemny żółty?

To tuż przed różowym :D
      • rlnd Re: CIEMNY ŻÓŁTY 12.03.12, 19:56
        Moze swiatla sygnalizacji na tym skrzyzowaniu sa wyjatkowo brudne ? Albo producent ciemne szkla zastosowal. A autor chcial poruszyc problem widocznosci sygnalizacji (tylko zgaduje)...
    • Gość: mag tablicę się liściem zasłoni IP: *.aster.pl 12.03.12, 19:52
      Do rejestracyjnej się "właśnie liść przykleił", a na szybie... można "na policjanta" - nigdy nie przyklejać, albo odpowiednio ustawić wycieraczkę :D
    • Gość: WPI Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 19:59
      Jestem jak najbardziej za fotoradarami !!! Pamiętajcie w epoce leasingu kredytów flot itp. tablica rejestracyjna nie świadczy o miejscu zamieszkania kierowcy....Sam jeżdże na WND a nigdy w Nowym Dworze Mazowieckim nie byłem....
      • xfakt Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 20:08
        > Pamiętajcie w epoce leasingu kredyt
        > ów flot itp. tablica rejestracyjna nie świadczy o miejscu zamieszkania kierowc
        > y....Sam jeżdże na WND a nigdy w Nowym Dworze Mazowieckim nie byłem....

Tak, tak..... i my mamy w to uwierzyć? Skan dowodu albo zamilcz słoiku!
        • Gość: WX Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.12, 20:15
          to nie ja jestem "WPI". ale wiesz co - odwal się. Czemu z zasady kwestionujesz cos, co ktoś inny napisał, nawiasem mówiąc - tak samo anonimowo jak Ty? Dlaczego miałby kłamac i dlaczego od razu "słoiku"? Co to niby ma być? Bo dyskusja to to nie jest.
          Śpij dobrze i lecz nerwy.
          • Gość: piratosss rozwalić ta kupę gówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 20:40
            i po krzyku
          • Gość: fiwa Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.home.aster.pl 12.03.12, 20:42
            oj zakompleksiona ta warszafka, pewnie słoiczki za dużo miejsc prac sprzed nosa im sprzątneły. A co najśmieszniejsze - tych prawdziwych rdzennych jest jakiś marny procent, dlatego te wszystkie aluzje co do przyjezdnych sa dla mnie tylko zrodlem szyderczego usmieszku
            • Gość: Edgar Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.aster.pl 12.03.12, 21:00
              Ot warszawka ...
        • Gość: Gość Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.home.aster.pl 12.03.12, 22:00
          > Tak, tak..... i my mamy w to uwierzyć? Skan dowodu albo zamilcz słoiku!

Warszawiak z Grójca się odezwał.
        • Gość: k Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.12, 00:51
          Mieszkam na wsi, a mój samochód ma WI.
          Też mnie nazwiesz słoikiem, warszawiaku z drugiego pokolenia?
    • Gość: a Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.pila.vectranet.pl 12.03.12, 20:58
      Nic nie robią tylko kasę pożerają od biednych ludzi.
      • Gość: Edgar Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.aster.pl 12.03.12, 21:07
        Wierz mi ... przejeżdżam tamtędy od wielu lat ... wielu z tych "biedaków" zasługuje na to. Co do skrzyżowania objętego systemem, to znacząco poprawiła się przepustowość samego skrzyżowania. A że jest to miejsce od lat wrażliwe na przepustowość niech świadczy ślad po jednym z pierwszych fotoradarów w Warszawie (drugi Jana Pawła II / Solidarności) ... słup przy salonie Opla w kierunku mostu.
    • Gość: OMG Z mocih badań naukowych wynika za to... IP: 212.180.145.* 12.03.12, 21:20
      że na poprzednich i kolejnych światłach liczba kierowców łamiących przepisy wzrosła o 137% i spowodowało to o 212% większe zagrożenie dla zdrowia i życia mieszkańców. dodatkowo ryzyko chorób serca na które narażeni są kierowcy stojący w znacznie większych korkach, wzrosło o ponad 38% i będzie kosztować budżet państwa około 312 mln zł.

Wszystkie te obliczenia wykonałem profesjonalnie na podstawie próby z 2 minut po założeniu systemu przy wspaniałej, słonecznej pogodzie.
      Uważam, że moje statystyki są bardziej wiarygodne niż dowcipnisiów ze straży wiejskiej.
      • Gość: k Re: Z mocih badań naukowych wynika za to... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.12, 00:53
        Trafne spostrzeżenie, niedługo fotoradary będą przy wszystkich światłach, więc wszystko się zakorkuje przed Warszawą.
    • Gość: ZZ Na Czerniakowskiej/Gagarina niech założą! IP: *.home.aster.pl 12.03.12, 21:28
      To jedno z najbardziej debilnych skrzyżowań w mieście. Zmusza się pieszych do przechodzenia na BARDZO krótkim świetle przez Wisłostradę, wśród śmigających zewsząd samochodów - bo każdy ma jakąś p...loną zieloną strzałkę. To cud, że tam codziennie ktoś nie ginie, ale to TYLKO kwestia czasu.
      • rlnd Re: Na Czerniakowskiej/Gagarina niech założą! 12.03.12, 21:40
        Co to znaczy bardzo krotkie swiatlo ? Nie da sie przejsc polowy jezdni i dotrzec do wysepki po srodku ?
    • Gość: observer Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.acn.waw.pl 12.03.12, 21:41
      Dokładnie tak samo myślę - szkoda tylko, że racjonalne wypowiedzi są z reguły zakrzyczane przez matołów - potencjalnych morderców - szalejących po naszych drogach.
      Ile pieniędzy możnaby dodatkowo przeznaczyć na leczenie chorych na raka, gdyby mniej wydawano na ratowanie ofiar wypadków drogowych...
    • Gość: Tirinti Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.acn.waw.pl 12.03.12, 21:44
      Czas emigrować na Białoruś. Tam władza szanuje prawa człowieka do szybkiej jazdy. U nas za to mamy możliwość wyboru kto nas będzie terroryzował i okradał.
    • sportif w ciągu 3 tygodni 2500 mandatów na sumę 700tys. zł 12.03.12, 22:12
      w ciągu 3 tygodni 2500 mandatów na sumę 700tys. zł
      mam nadzieję, że na każdym skrzyżowaniu zagości taka najnowsza technologia
      • Gość: chichot Re: w ciągu 3 tygodni 2500 mandatów na sumę 700ty IP: *.warszawa.mm.pl 12.03.12, 23:25
        jestem za, w końcu rząd PO ma 800 mld długu, więc jeszcze trochę takich urządzeń i będzie nadwyżka budżetowa :)
        • je-nua Re: w ciągu 3 tygodni 2500 mandatów na sumę 700ty 13.03.12, 11:43
          czy Ty w ogóle masz pojęcie o czym piszesz?
    • sportif Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 22:20
      spoko, 15 lat temu jak we Francji zaczęli stawiać podobne urządzenia, to ludzie mieli mieszane odczucia i głośno pytali na którym biegu mają jeździć po mieście (jeszcze na drugim czy już na trzecim?)
    • Gość: m. Dlaczego kierowcy tak jeżdżą? IP: 31.61.110.* 12.03.12, 22:27
      To proste - bo tak są nauczeni przez debila ustawiającego światła.
      Każdy kierowca z łatwością wskaże multum miejsc, gdzie ruszając po zapaleniu zielonego na następnym skrzyżowaniu trafia się na właśnie zapalające się czerwone... chyba że gaz w podłogę i stówa albo na ciemnym żółtym.
      W ten sposób premiuje się cwaniactwo, a jadący przepisowo staje się frajerem. Owszem, są miejsca gdzie jadąc 50 trafia się w zieloną falę, a jadący 100 musi hamować, ale raczej to wyjątki potwierdzające regułę. Lata nauki i warunkowania - batem tego się nie oduczy.
    • durfte17 Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 12.03.12, 22:34
      A ja i supermarketowych weekendowych ciamajd i piratów drogowych.
    • Gość: bartek Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.12, 23:09
      Podstawowym problemem na polskich drogach jest nie egzekwowanie przestrzegania przepisów. Na Litwie jak jest ograniczenie do 105 km/h na autostradzie, to wszyscy jadą 100 km/h, bo każdy kto przekroczy prędkość musi się liczyć z ok. 50% szans na zatrzymanie przez policję. U nas masowo łamie się przepisy i ograniczenia, bo szansa na mandat jest nikła.
      • Gość: Zimny Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.be.jnj.com 31.05.12, 12:38
        Nie opowiadaj...potrafią jeździć GRUBO ponad limit...a 50% szans to jak rzut monetą - jeszcze nie tak źle, choć uważam, że wyciągnąłeś w zbożnym celu dane z palca.

Co do nas masz racje, egzekwowanie kar jest takie sobie. Tak naprawdę automatów nie można ustawić wszędzie więc ludzie będą jechać wolno w okolicy fotoradara a potem gaz do dechy.

Zasada napisał o bezpiecznej jeździe dając odpowiedzialnemu kierowcy możliwość oceny sytuacji. A, że u nas nieodpowiedzialnych jest dużo to potem wszyscy mają problem. Mnie irytują dzikie manewry, gadanie przez komórkę, nieoczekiwane zmiany pasa, skręty z lewego w prawo i na odwrót, agresywna, arogancka jazda. Wyeliminowanie tego poprawiło by bezpieczeństwo na drodze...

A jeszcze jedno, jak by naród się zawziął i nie dał zarobić radarom to by Strażnicy Wie-, Miejscy się ucieszyli...pomarzyć.... :-)
    • Gość: Misiek Jestem wrogiem fotoradarów IP: *.centertel.pl 12.03.12, 23:53
      Ale akurat na TYM skrzyżowaniu jest to potrzebne. Z małą uwagą - powinno dopuszczać przejazd na zielonym z typową dla tego miejsca prędkością 80 km/h.
      Dlaczego fotoradar jest tam potrzebny? Niejednokrotnie pakowali się cwaniacy na czerwonym świetle. Nie było to "ciemne żółte" ale solidne czerwone. I tylko za to należy się im mandat. Prędkość jest sprawą wtórną.
      • agryppa_wawa Re: Jestem wrogiem fotoradarów 13.03.12, 07:21
        "jestem wrogiem fotoradarów", "prędkość jest rzeczą wtórną"... boszzzz... jak czytam takie wpisy to nie mogę się doczekać systemu w którym jeden Misiek z drugim będą wpięci online do "fotoradaru" i za każde przekroczenie pękałaby stówka. Po jednym kursie Misiek oddałbyś samochód i wszyscy poczuli by się lepiej i bezpieczniej...

Jeszcze kilka takich fotoradarów w centrum i nagle się okaże że zniknęły korki i da się przez to miasto przejechać normalnie.
    • minuello Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... 13.03.12, 08:37
      szkoda że ten magiczny fotoradar nie jest doskonały. Często gęsto jest tak że zapala ci się żółte a ty jesteś na wysokości pasów i hamować z piskiem jak za tobą jest samochód czy przejechać i niech cyknie ? Sam miałem tak przypadek akurat w nocy po heblu dałem i zatrzymałem się w połowie pasów nie przejeżdżając przez skrzyżowanie i oślepił mnie błysk zrobionego zdjęcia więc WTF ?
      • sportif Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny 13.03.12, 11:05
        jak jesteś na wysokości pasów i zapala ci się żółte, to nawet jakbyś miał szybki refleks, to pedał hamulca naciśniesz za pasami i zatrzymasz się co najmniej na środku skrzyżowania, albo i dalej. Zresztą żółte światło pali się kilka sekund i to jest wystarczający czas aby przejechać skrzyżowanie.
      • Gość: Mokotowianin Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.205.118.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.03.12, 11:18
        Proste rozwiązanie - jak widzisz z daleka zielone to przed skrzyżowaniem zwalniasz, wtedy łatwiej wyhamować. Z 70-80 km/h co byś nie robił będzie pisk opon i poślizg na pasach.
        Pozdrawiam
      • Gość: pt Re: Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemny IP: *.197.141.32.threembb.co.uk 13.03.12, 11:37
        A próbowales kiedys jechac z przepisowa predkoscia?
    • Gość: szuwax Reżimowy aparat opresji... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 08:47
      POlaków wydoimy!
    • Gość: Piotr Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.12, 09:33
      a czy Gazeta mogłaby zamieścić statystyki dotyczące godzin, dni tygodnia i rodzaju wykroczeń oraz statystyki zdarzeń drogowych na tym skrzyżowaniu również w rozbiciu na godziny... przed montażem i po...
      Mam wrażenie, że większość fotoradarów i lotnych kontroli ma miejsce tam gdzie można złapać jak najwięcej wykroczeń, a nie tam gdzie jest najniebezpieczniej...
    • Gość: jska Nowy radar działa: kierowcy hamują na "ciemnym ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.12, 17:33
      Szkoda, że miasto nie zainwestuje w liczniki czasu zmiany świateł, tak jak to ma na przykład miejsce w Rzeszowie lub Poznaniu czy Wrocławiu. Przynajmniej nie byłoby elementu loterii.

No ale licznik się nie zwróci tak jak fotoradar!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka