adrianwawa80
28.03.12, 22:09
Witam,
Chcę przestrzec osoby podpisujące umowę na "monitorowanie " z tą firmą.
Podpisałem umowę w lutym. Warszawa, ursynów. Handlowiec przebił ofertę konkurencji o 10 zł ceną i tym że na umowie będzie czas dojazdu grupy interwencyjnej 3 minuty w nocy, 8 minut w dzień. ( pozostali dawali dłuższe czasy twierdząc ze handlowiec Solidu kłamie))
Myślałem ze to mało realne, ale przecież mam umowę....
W marcu za namową kolegi sprawdziłem czas dojazdu ( pilot napadowy) i nic się nie stało.... nic. Podobno SOlid w razie alarmu, zanim wyśle patrol, dzwoni do klientów żeby obniżyć sobie koszty dojazdu - ale jak dywoni jak ja jestem okradany ! wciskam guzik napadowy !!. DO mnie nawet nie zadzwonili. Potem naciskam drugi raz.... 30 minut i nic... dzwonię na infolinię a chłopaczek mówi mi że " pewnie mają dużo alarmów, ale ogólnie to on nie wie" Zadzwoniłem do Handlowca który podpisywał ze mną umowę i po wielkich rozmowach i proszeniu ( przed podpisaniem umowy chętnie przyjechał a teraz musiałem wydzwaniać i prosić) zgodził się przyjechać porozmawiać. W rozmowie doszedł do wniosku ze w umowie jest wpisane " gwarantowany czas dojazdu od odebrania sygnału alarmowego" a oni nie odebrali żadnego sygnału.... wiec mają mnie w dupie a ja mam umowę terminową na 3 lata i kary umowne... Teraz mam do wyboru albo płacić za usługę która nie jest wykonywana albo sąd.