Dodaj do ulubionych

Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostar...

IP: 195.117.99.* 06.07.12, 15:58
i pewnie znowu pesa z tym badziewnym układem wnętrza i wiecznie nie włączoną klimą...,
Obserwuj wątek
    • Gość: Autor PESA won! IP: *.fuw.edu.pl 06.07.12, 16:26
      PESA won! Mam dość tego psującego się badziewia, z bezsensownym zagospodarowaniem wnętrza i marną klimatyzacją.
      • Gość: ee Re: PESA won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 16:39
        zasadniczy problem polega na tym, że mówimy tu o tramwaju dwukierunkowym co oznacza, że ma drzwi po obu stronach wagonu. A to dodatkowo zmniejsza dostępną przestrzeń.

Jak dla mnie, tramwaje dwukierunkowe to chała.
      • Gość: Rychu Re: PESA won! IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.12, 01:09
        > PESA won! Mam dość tego psującego się badziewia

Ciekawe - wagony mają najniższy wskaźnik awarii... Ale wiesz lepiej
    • Gość: WB1 Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostar... IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 18:14
      Tylko Skoda, tramwaj sprawdzony we Wrocławiu.
      • Gość: K Re: Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dost IP: 212.180.165.* 06.07.12, 18:46
        Bez jaj, przy Skodzie to nawet Pesa jest wygodna ;)
    • Gość: gosc Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostar... IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 18:41
      Czy ktoś mógłby mi streścić sprawę? Wydaje się być ciekawa, lecz po wstępie "Siedmiu producentów ubiegać się o kontrakt" brakło sił na czytanie.
    • Gość: Goscªº Te tramwaje nie potrzebują pętli. IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 18:52
      Petli nie potrzebowaly tez tramwaje az do pierwszej serii tramwajow szybkobieznych (13N).
    • Gość: gosc Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostar... IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.07.12, 21:06
      "które mogą zawracać, przejeżdżając z toru na tor, zamiast na klasycznej pętli"

Czy ja dobrze rozumiem, że ten tramwaj potrafi "przeskoczyć" z jednego równoległego toru na drogi? Jak to jest rozwiązane? Czy ktoś może wskazać może link do filmu?
      • Gość: Gość Re: Te tramwaje nie potrzebują pętli. IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 21:10
        Wystarczy zwrotnica...
        pl.wikipedia.org/wiki/Zwrotnica_torowaoraz
        www.google.pl/search?q=zwrotnica+tramwajowa&hl=pl&client=firefox-a&hs=yRu&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5Tf3T6-7D4rHtAbX3em0BQ&ved=0CE4QsAQ&biw=1280&bih=629
    • Gość: gosc Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostar... IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.07.12, 21:17
      Zwrotnica wystarczy, fakt :)

Dziękuję za uwagę. Moją wyobraźnią zawładnął projekt tramwaju z dodatkowymi kółkami, które umożliwiałyby przejechanie kawałka po asfalcie (a przy okazji może wyprzedzenie uszkodzonego tramwaju?).
    • marcin_95 Te tramwaje nie potrzebują pętli. Kto je dostarczy 07.07.12, 01:09
      Zamówienie dla Pesy na Swingi (120Na) opiewało na 186 sztuk, nie 160. Coś się zmieniło w ostatnich dniach czy błąd w artykule? BTW:
      Pierwszych sześć z innego zamówienia ma dostarczyć jesienią bydgoska Pesa.
      to chodzi właśnie o to wspomniane wyżej zamówienie na 186 szt. 120Na, które zostało renegocjowane dobrych kilka miesięcy temu; oryginalnie wszystkie miały być jednokierunkowe. Szczegóły na Tramwarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka