Dodaj do ulubionych

Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z...

• oelefante "jestem zawiedziony.." trzeba być z GW, by być 17.09.12, 15:14
      zawiedzionym. By sądzić, że Polacy są tacy, jak ich rysują Figurski z Wojewódzkim. Trzeba być półgłówkiem by sądzić, że celebryci mają jakiekolwiek pojęcie o przeciętnych Polakach. By uważać, że szpanerzy jeżdżący pożyczonymi porsche i rozpaczający, że nie mogą co tydzień jeść sushi są w stanie obserwować i przeanalizować przeciętnego człowieka.
      • Gość: ja Re: "jestem zawiedziony.." trzeba być z GW, by by IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.12, 21:09
        Twój komentarz jest idealnym podsumowaniem całej ich "satyrycznej" działalności
    • june-of-44 Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 15:17
      Szkoda mi Michała. Zawsze był taki dowcipny. Na spiętym luzie. Modny.
      Stracił pracę....jeste bezrobotnym. Nie stać go na sushi. Musi odpoczywać w Zakopanem z wyśmiewanymi wcześniej w audycjach - polakami wieśniakami. Odetta tez prace straciła. A tak sztywno, bez cienia wiedzy i zainteresowania udawała ze komentuje ( i wie co robi!) olimpiadę w Londynie. taka złota para szoł-biznesu wypadła z obiegu.
      I jeszcze Kuba Wojewódzki. Wyślizgał się inteligentnie z tego syfu, z uśmiechem na twarzy, praktycznie nie obryzgany tym g-o-wnem medialnym....I to tak bardzo boli Michała, to go tak w dupę uwiera... Że on wyrobnik bez krzty polotu, lizus i pomagier Wojewódzkiego wyleciał a Kuba został i ma się dobrze...
      Michał masz jeszcze Porsche Panamera...nie umrzesz tak całkiem z głodu....
    • cozy Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 15:22
      z "całem" szacunkiem dla autora, ale zamiast powtarzać opinie Mrożka, może warto samemu zapoznać się z twórczością Adolfa Dymszy. Nie śmiał się z siebie? Śmiał. Grał cwaniaczków? A cóż w tym złego? Podstawiał nogę innym? Proszę sprawdzić komu. Rosyjskim zaborcom, chciwym kapitalistom, niemieckiemu okupantowi.
    • Gość: Ian Brown Raz na rok zdarza sie dobry text w wyborczej, to IP: *.146.204.225.ip.abpl.pl 17.09.12, 15:29
      jest jeden z nich.
      • Gość: kixx ale nawet ten jeden jedyny dobry IP: *.acn.waw.pl 17.09.12, 16:10
        ale nawet ten jeden jedyny dobry musi zawierac jakies klamstwo.
        Od Dymszy to sie odwal,panie autor.
        Za maly jestes.
        Ale ze wszystkimi stwierdzeniami odnosnie Figurskiego nie mozna sie nie zgodzic
    • 7_of_9 Downy?!? 17.09.12, 16:23
      "Żarcik z Downów?" - kto to są Downy, ty chamie Pawłowski? Tak nazywasz chorych? Downy?!? Co za bezmógi tępy trep.
    • Gość: januszm Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 16:30
      Figurski z Dymszą nie ma nic wspólnego. Jest to cwaniaczek, któremu za jego działania dobrze płacą. Jeśli umie to sobie załatwić, dobrze, ale nie muszę go lubić. Tacy cwaniaczkowie tworzą opinię o rzeczywistości u półgłówków. Dla nich są idolami. Prawdopodobnie półgłówków jest więcej niż normalnie rozwiniętych ludzi. I na tym polega powodzenie Figurskiego, Wojewódzkiego i im podobnych.
      Kropka.
    • Gość: ferdek Figurski to zero, zgoda, to Wojewodzki to dno IP: *.3s.pl 17.09.12, 16:35
      i dwa metry mulu
      Niestety ten drugi wydymal pierwszego.
    • Gość: Aborygen Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 16:55
      Jestem jak najdalszy od obrony Figurskiego, bo to koleś mentalnie dość mi odległy ale mam pytanie do autora tekstu: czy nie przeszkadza Panu to, że spółka, która wypłaca Panu kasę ma ją m.in. z tak żenujących serwisów jak - nie szukając daleko - plotek.pl? Proszę przejrzeć materiały na jedynce gazeta.pl i odpowiedzieć sobie na pytanie, czyż to nie jest dno? Dla mnie jest to dokładnie to samo dno, po którym biega Figurski. To nie dowcipy o niepełnosprawnych, ale materiały odwołujące się do najniższych najprymitywniejszych ludzkich instynktów. To Panu nie przeszkadza? Ogłupiacie ludzi w imię kolejnego kliku, następnej odsłony za którą idzie kasa. Nie, wy nie macie złych intencji, po prostu dostosowujecie się do oczekiwań odbiorców. Dziękuję, ja po takiej strawie duchowej mam wzdęcia i mdłości, a Pan?
      • Gość: Zaniepokojony Re: Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.146.akron.net.pl 17.09.12, 18:35
        le o co chodzi w tym sporze z Albanią
        • Gość: CO JEST??? Re: Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:05
          ku..., jak można porónać taką tłustą miernotę z dymszą??????
    • Gość: Stary Qfwfq Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:10
      Nie czytalem całego wywiadu, tylko ten artykul.

Ale powiem tylko - Michał, przez lata robiles sobie jaja z syf-kultury massmediow, paparazzich, glupoty ludzkiej. Dzwoniliscie do PiSu i Samoobrony, a Ci robili wszystko co im kazaliscie przez telefon, lepiej niz sędzia z Gdanska.

A teraz oni - faktoidy, ciemniaki i moherowcy - dopadli Cie - mszczą sie na powaznie. (A listy obrazonych Ukrainek to juz manipulacja na maxa - sterowana).

Tak, powiedziales pare slowo za duzo, moze tekst o sushi jest glupi, ale ten lincz to żenada, trzymaj sie!!!!
      • m0nteverde Re: Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski 17.09.12, 21:08
        nic nie rozumiesz patafianie
    • propochyba Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 21:03
      Niestety to prawda - takich Figurskich są setki. Większych, mniejszych...
      a w kolejce czekają następni.

Być może, tłumnie, razem moglibyśmy coś zrobić. Powiedzieć "Nie - nie kupię produktu reklamowanego przez celebrytę lub firmę zatrudniającą go".
      Ale chyba jeszcze nie dorośliśmy do takiego protestu.
    • senninha Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 22:22
      zazwyczaj nie odwiedzam jednego watku ponownie, jednakze sie zdarzylo. i jeszcze raz, co ten idiota/autor ma do baginskiego? sliwinski to byl zuch w 44 ehe. igo sym - to porownanie jeszcze bym zniosl, choc ta niby kolaboracja z niemcem pozostaje dyskusyjna. za cwaniaka mozna uznac bodo i jego szwajcarski paszport. amnestia nie objela pieczatek. autor chcial zagrac cwaniaka, a zostal rynsztokowa dziewica po przejsciach.
    • calidris Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 23:17
      Intratne finansowo? Może bezczelny, może rasista, ale język polski to jednak zna
      • Gość: Jan Bohynski Re: Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski IP: *.cg.shawcable.net 18.09.12, 02:32
        Ja tez znam jezyk polski, ale jak to sie ma do cwaniactwa ? Nie rozumiem wpisu. Czyzby znajomosc jezyka polskiego niwelowala takie przywary, jak bezczelnosc, rasizm, cwaniactwo ? Obawiam sie, ze watpie. Ogladzony cham, chamem pozostaje, nawet mowiac dosyc poprawnie w jezyku ojczystym, JB.
    • Gość: veritas Hipokryci z Wyborczej IP: *.pool.mediaWays.net 06.10.12, 12:25
      Dopoki Figurski i Kupa Gminny wsadzali Polska Flage w odchody, pluli na Kaczynskiego, z wyzszoscia lemingow bezmyslnie wysmiewali mohery, szydzili z ludzi, ktorzy stracili najblizszych w Smolensku i probuja dochodzic prawdy, to byli cool, postepowi, nowoczesni, ulubiency salonow i lemingow, europejscy znaczy sie. Gdy niedawno narazili sie lewackim feministkom gazeta Wyborcza nagle odkryla, ze to dwoch prymitywow i percepcja sie im zmienila. Mozna powiedziec, lepiej pozno niz wcale, niemniej nawet pobiezny przeglad tego co GW wciaz pisuje dowodzi, ze ojciec nadredaktor i jego klika nie zmienila kierunku. Zmienila tylko opluwaczy.
    • Gość: filut z Pragi szechterowka odcina sie od propagandzisty co idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 20:34
      na dno - w prawdziwie stalinowskim stylu rzucaja na pozarcie Figurskiego za odchylenie narodowo-ukrainskie

a przeciez to jeden z nich - tak dlugo jak gwalcil tylko Polki i drwil z patriotyzmu mogl byc pewny apanazy i stanowisk - ale nie wyczul biedaczek obecnej linii Partii i juz nie byl na bazie, wiec idzie do wora

i tak ma lepiej niz dziadzkowie z jego formacji co szli w 37 roku pod stienku albo na tortury od swoich kolezkow z MBP w latach 50tych

z glodu ta wesz nie zginie - jak nie dali umrzec Ketmanowi-Maleszce i Szechter wzial tego zbrodniczego kapusia do redagowania swojej szmaty, to i Fugurskiemu nie dadza umrzec
      • Gość: polonista Re: szechterowka odcina sie od propagandzisty co IP: 195.187.84.* 08.10.12, 14:31
        Do menela z Pragi:
        Co to jest szechterowka?Wylumacz mi menelu,skad etymologia tej nazwy.Portal jest prywatny.Pracuje w nim kilkanascie osob i zadna nie ma tak na nazwisko.Wiec skad twoje menelskie przemyslenia.Na czym sa oparte?Figurski nie ma nic wspolnego z portalem.Jest zwyklym bylym celebryta.
        Bo ty dzien zaczynasz od denaturatu.I po nim siadasz do komputera.Belkotac...
    • arabeska_a Ostatnie dwa akapity felietonu sa swietne. 08.10.12, 23:12
      n/t + Gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka