oelefante "jestem zawiedziony.." trzeba być z GW, by być 17.09.12, 15:14 zawiedzionym. By sądzić, że Polacy są tacy, jak ich rysują Figurski z Wojewódzkim. Trzeba być półgłówkiem by sądzić, że celebryci mają jakiekolwiek pojęcie o przeciętnych Polakach. By uważać, że szpanerzy jeżdżący pożyczonymi porsche i rozpaczający, że nie mogą co tydzień jeść sushi są w stanie obserwować i przeanalizować przeciętnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "jestem zawiedziony.." trzeba być z GW, by by IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.12, 21:09 Twój komentarz jest idealnym podsumowaniem całej ich "satyrycznej" działalności Odpowiedz Link Zgłoś
june-of-44 Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 15:17 Szkoda mi Michała. Zawsze był taki dowcipny. Na spiętym luzie. Modny. Stracił pracę....jeste bezrobotnym. Nie stać go na sushi. Musi odpoczywać w Zakopanem z wyśmiewanymi wcześniej w audycjach - polakami wieśniakami. Odetta tez prace straciła. A tak sztywno, bez cienia wiedzy i zainteresowania udawała ze komentuje ( i wie co robi!) olimpiadę w Londynie. taka złota para szoł-biznesu wypadła z obiegu. I jeszcze Kuba Wojewódzki. Wyślizgał się inteligentnie z tego syfu, z uśmiechem na twarzy, praktycznie nie obryzgany tym g-o-wnem medialnym....I to tak bardzo boli Michała, to go tak w dupę uwiera... Że on wyrobnik bez krzty polotu, lizus i pomagier Wojewódzkiego wyleciał a Kuba został i ma się dobrze... Michał masz jeszcze Porsche Panamera...nie umrzesz tak całkiem z głodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 15:22 z "całem" szacunkiem dla autora, ale zamiast powtarzać opinie Mrożka, może warto samemu zapoznać się z twórczością Adolfa Dymszy. Nie śmiał się z siebie? Śmiał. Grał cwaniaczków? A cóż w tym złego? Podstawiał nogę innym? Proszę sprawdzić komu. Rosyjskim zaborcom, chciwym kapitalistom, niemieckiemu okupantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian Brown Raz na rok zdarza sie dobry text w wyborczej, to IP: *.146.204.225.ip.abpl.pl 17.09.12, 15:29 jest jeden z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx ale nawet ten jeden jedyny dobry IP: *.acn.waw.pl 17.09.12, 16:10 ale nawet ten jeden jedyny dobry musi zawierac jakies klamstwo. Od Dymszy to sie odwal,panie autor. Za maly jestes. Ale ze wszystkimi stwierdzeniami odnosnie Figurskiego nie mozna sie nie zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
7_of_9 Downy?!? 17.09.12, 16:23 "Żarcik z Downów?" - kto to są Downy, ty chamie Pawłowski? Tak nazywasz chorych? Downy?!? Co za bezmógi tępy trep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszm Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 16:30 Figurski z Dymszą nie ma nic wspólnego. Jest to cwaniaczek, któremu za jego działania dobrze płacą. Jeśli umie to sobie załatwić, dobrze, ale nie muszę go lubić. Tacy cwaniaczkowie tworzą opinię o rzeczywistości u półgłówków. Dla nich są idolami. Prawdopodobnie półgłówków jest więcej niż normalnie rozwiniętych ludzi. I na tym polega powodzenie Figurskiego, Wojewódzkiego i im podobnych. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek Figurski to zero, zgoda, to Wojewodzki to dno IP: *.3s.pl 17.09.12, 16:35 i dwa metry mulu Niestety ten drugi wydymal pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aborygen Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 16:55 Jestem jak najdalszy od obrony Figurskiego, bo to koleś mentalnie dość mi odległy ale mam pytanie do autora tekstu: czy nie przeszkadza Panu to, że spółka, która wypłaca Panu kasę ma ją m.in. z tak żenujących serwisów jak - nie szukając daleko - plotek.pl? Proszę przejrzeć materiały na jedynce gazeta.pl i odpowiedzieć sobie na pytanie, czyż to nie jest dno? Dla mnie jest to dokładnie to samo dno, po którym biega Figurski. To nie dowcipy o niepełnosprawnych, ale materiały odwołujące się do najniższych najprymitywniejszych ludzkich instynktów. To Panu nie przeszkadza? Ogłupiacie ludzi w imię kolejnego kliku, następnej odsłony za którą idzie kasa. Nie, wy nie macie złych intencji, po prostu dostosowujecie się do oczekiwań odbiorców. Dziękuję, ja po takiej strawie duchowej mam wzdęcia i mdłości, a Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.146.akron.net.pl 17.09.12, 18:35 le o co chodzi w tym sporze z Albanią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO JEST??? Re: Rzucił Pan kamieniem Panie Redaktorze? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:05 ku..., jak można porónać taką tłustą miernotę z dymszą?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Qfwfq Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:10 Nie czytalem całego wywiadu, tylko ten artykul. Ale powiem tylko - Michał, przez lata robiles sobie jaja z syf-kultury massmediow, paparazzich, glupoty ludzkiej. Dzwoniliscie do PiSu i Samoobrony, a Ci robili wszystko co im kazaliscie przez telefon, lepiej niz sędzia z Gdanska. A teraz oni - faktoidy, ciemniaki i moherowcy - dopadli Cie - mszczą sie na powaznie. (A listy obrazonych Ukrainek to juz manipulacja na maxa - sterowana). Tak, powiedziales pare slowo za duzo, moze tekst o sushi jest glupi, ale ten lincz to żenada, trzymaj sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m0nteverde Re: Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski 17.09.12, 21:08 nic nie rozumiesz patafianie Odpowiedz Link Zgłoś
propochyba Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 21:03 Niestety to prawda - takich Figurskich są setki. Większych, mniejszych... a w kolejce czekają następni. Być może, tłumnie, razem moglibyśmy coś zrobić. Powiedzieć "Nie - nie kupię produktu reklamowanego przez celebrytę lub firmę zatrudniającą go". Ale chyba jeszcze nie dorośliśmy do takiego protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
senninha Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 22:22 zazwyczaj nie odwiedzam jednego watku ponownie, jednakze sie zdarzylo. i jeszcze raz, co ten idiota/autor ma do baginskiego? sliwinski to byl zuch w 44 ehe. igo sym - to porownanie jeszcze bym zniosl, choc ta niby kolaboracja z niemcem pozostaje dyskusyjna. za cwaniaka mozna uznac bodo i jego szwajcarski paszport. amnestia nie objela pieczatek. autor chcial zagrac cwaniaka, a zostal rynsztokowa dziewica po przejsciach. Odpowiedz Link Zgłoś
calidris Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski z... 17.09.12, 23:17 Intratne finansowo? Może bezczelny, może rasista, ale język polski to jednak zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Bohynski Re: Dyktatura cwaniaków. Co ma wspólnego Figurski IP: *.cg.shawcable.net 18.09.12, 02:32 Ja tez znam jezyk polski, ale jak to sie ma do cwaniactwa ? Nie rozumiem wpisu. Czyzby znajomosc jezyka polskiego niwelowala takie przywary, jak bezczelnosc, rasizm, cwaniactwo ? Obawiam sie, ze watpie. Ogladzony cham, chamem pozostaje, nawet mowiac dosyc poprawnie w jezyku ojczystym, JB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Hipokryci z Wyborczej IP: *.pool.mediaWays.net 06.10.12, 12:25 Dopoki Figurski i Kupa Gminny wsadzali Polska Flage w odchody, pluli na Kaczynskiego, z wyzszoscia lemingow bezmyslnie wysmiewali mohery, szydzili z ludzi, ktorzy stracili najblizszych w Smolensku i probuja dochodzic prawdy, to byli cool, postepowi, nowoczesni, ulubiency salonow i lemingow, europejscy znaczy sie. Gdy niedawno narazili sie lewackim feministkom gazeta Wyborcza nagle odkryla, ze to dwoch prymitywow i percepcja sie im zmienila. Mozna powiedziec, lepiej pozno niz wcale, niemniej nawet pobiezny przeglad tego co GW wciaz pisuje dowodzi, ze ojciec nadredaktor i jego klika nie zmienila kierunku. Zmienila tylko opluwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi szechterowka odcina sie od propagandzisty co idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 20:34 na dno - w prawdziwie stalinowskim stylu rzucaja na pozarcie Figurskiego za odchylenie narodowo-ukrainskie a przeciez to jeden z nich - tak dlugo jak gwalcil tylko Polki i drwil z patriotyzmu mogl byc pewny apanazy i stanowisk - ale nie wyczul biedaczek obecnej linii Partii i juz nie byl na bazie, wiec idzie do wora i tak ma lepiej niz dziadzkowie z jego formacji co szli w 37 roku pod stienku albo na tortury od swoich kolezkow z MBP w latach 50tych z glodu ta wesz nie zginie - jak nie dali umrzec Ketmanowi-Maleszce i Szechter wzial tego zbrodniczego kapusia do redagowania swojej szmaty, to i Fugurskiemu nie dadza umrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: szechterowka odcina sie od propagandzisty co IP: 195.187.84.* 08.10.12, 14:31 Do menela z Pragi: Co to jest szechterowka?Wylumacz mi menelu,skad etymologia tej nazwy.Portal jest prywatny.Pracuje w nim kilkanascie osob i zadna nie ma tak na nazwisko.Wiec skad twoje menelskie przemyslenia.Na czym sa oparte?Figurski nie ma nic wspolnego z portalem.Jest zwyklym bylym celebryta. Bo ty dzien zaczynasz od denaturatu.I po nim siadasz do komputera.Belkotac... Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska_a Ostatnie dwa akapity felietonu sa swietne. 08.10.12, 23:12 n/t + Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś