Dodaj do ulubionych

Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ...

04.01.13, 07:49
Znów coś komuś przeszkadza, ma być szaro, buro i siermiężnie. Trzeba byc naprawdę chorym na umyśle, żeby niszczyć coś co innym umila spacer po mieście. Ciekawe co było przyczyną tym razem, tęczowa barwa? Oj daleko naszym rodakom jeszcze do minimum kultury, bo wandalizm to chleb powszedni, a jak wiemy cechują się nim sfrustrowane tłuki, które nie potrafią wyładować swoich emocji w inny sposób.
Obserwuj wątek
    • Gość: wwa Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: 217.153.45.* 04.01.13, 07:50
      Bydło i dzicz przyjeżdża do tego miasta.
      • asperamanka Metod nie popieram 04.01.13, 08:25
        I nic mnie nie obchodzą skojarzenia z ruchem LGBT, "wielokulturowością europejską", czy czym tam jeszcze.

Natomiast zaśmiecanie na siłę przestrzeni publicznej odpustowym badziewiem, pod którym tylko jeszcze stoliki turystyczne z pańską skórką by należało ustawić, uważam za nieporozumienie.

Plac Zbawiciela to jeden z gwiaździstych placów założenia stanisławowskiego, nie najbrzydszy jak na nasze miasto, i nie miejsce na takie "instalacje", za publiczne pieniądze w dodatku. I w dodatku bez sensu, bo jeśli to się raz spaliło, to nikt rozsądny nie odbudowywał by tego znów z łatwopalnych materiałów, chyba że jest "konsultantem" i potrzebuje na koniaczek. Podwójny.

Ta "Tęcza" się spaliła, bo sporej części mieszkańców, jeśli nie większości, po prostu nie odpowiada w tym miejscu. Gdyby Bufet szanował jakiekolwiek cywilizowane metody wyrażania opinii przez mieszkańców, i liczył się z ich zdaniem, to by jej po prostu tam nie było. Tak samo, jak nie byłoby Mostu im. Marii Skłodowskiej Curie, i paru innych rzeczy.

A na pewno nie byłoby przyzwolenia społecznego na branie spraw we własne ręce. Tymczasem Gazeta też taką samowolę promuje, bo czymże innym jest nominowanie Komendanta Straży do Nogi od Stołka za robienie porządku na Powiślu, albo pana Chołodeckiego do Stołka za włam na Okólnik?

Do tego, mówiło się od dawna, że Plac Zbawiciela to lokalizacja tymczasowa, i byli chętni, żeby ją "przygarnąć" gdzie indziej, choćby Guział na Ursynowie, gdzie by pasowała do otoczenia. Ale Plac Zbawiciela to było dobre miejsce, żeby badziewny Instytut Mickiewicza mógł promować badziewną "artystkę" za całkiem niebadziewne pieniądze. Podobnie jak Rondo de Gaulle'a to dobre miejsce, żeby promować nawet nie "Palmę", ale jej autorkę, która opowiada dyrdymały o "inspiracji", robi sobie z nią co chce i kiedy chce, a miasto za to płaci.

Reasumując, stawiajcie sobie te wybitne "instalacje" za własne pieniądze i na własnym, albo wynajętym, terenie, to nie będzie problemu.
        • lluscinia71 Prezes klubu Tęcza znów inwestuje 04.01.13, 08:42
          - Powiedz mi po co jest ta Tęcza?
          - Właśnie, po co?
          - Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ta Tęcza? Ona odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Tęcza na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tą Tęczą? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Tęcza społeczna, w oparciu o sześć instytucji, która sobie spłonie, do wiosny na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi?
          - Protokół zniszczenia...
          - Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
          • von_seydlitz Tęcza a Trzej Królowie.... 04.01.13, 09:32
            Ci co nie chcą finansować Trzech Króli spokojnie wyciągają rękę po te same pieniądze, jak chodzi o propagandę ich ideologii....

.....

cóż...
            • Gość: jlb Re: Tęcza a Trzej Królowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 09:47
              Dziwne. Bo przecież Królów było trzech. I jechali długo, i nie było z nimi żadnych kobiet?
              • Gość: contact_front Re: Tęcza a Trzej Królowie.... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:58
                Przemieszczali się na wielbłądach.
                • Gość: TPepe Re: Tęcza a Trzej Królowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:03
                  Nie było społecznego przyzwolenia...

Nasze społeczeństwo każe spalić pedalską tęczę, palmę brudasów, rozwalić żydowskie jeziorka na placu Grzybowskim. Po drodze jeszcze mogłoby coś namazać sprayem na ścianie, otworzyć patriotyczną Warkę Strong i kontemplować dzieje chwały Oręża Polskiego.
              • tom_aszek OT: Jacy znowu "Królowie"... 04.01.13, 10:30
                Gość portalu: jlb napisał(a):

> Dziwne. Bo przecież Królów było trzech.

Dla ścisłości: króla nie było żadnego. Wg św. Mateusza była jakaś nieokreślona ilość mędrców / magów, którzy przybyli do Jezusa (z przystankiem u Heroda) i przywieźli mu trzy dary (Mt. 2, 1-12).
                • Gość: stary pijak Re: OT: Jacy znowu "Królowie"... IP: 176.111.229.* 04.01.13, 17:40
                  tom_aszek napisał:

> Gość portalu: jlb napisał(a):
                  >
                  > > Dziwne. Bo przecież Królów było trzech.
                  >
                  > Dla ścisłości: króla nie było żadnego. Wg św. Mateusza była jakaś nieokreślona
                  > ilość mędrców / magów, którzy przybyli do Jezusa (z przystankiem u Heroda) i pr
                  > zywieźli mu trzy dary (Mt. 2, 1-12).

Jeżeli były trzy dary to ilu mogło być mędrców. Chyba nie sądzisz że jeden przyjechał z dwoma, dwóch kolejnych miało jeden składkowy a jeszcze jeden przyjechał bez żadnego?
                  • tom_aszek Re: OT: Jacy znowu "Królowie"... 04.01.13, 18:01
                    Gość portalu: stary pijak napisał(a):

> Jeżeli były trzy dary to ilu mogło być mędrców. Chyba nie sądzisz że jeden
                    > przyjechał z dwoma, dwóch kolejnych miało jeden składkowy a jeszcze jeden
                    > przyjechał bez żadnego?

A dlaczego nie? To jak na weselu: jeśli setka gości a z nich jeden dał żelazko, drugi serwis do kawy a 98 pozostałych dało pieniądze, to ile było prezentów? Też 3. :)
          • Gość: mm Re: Prezes klubu Tęcza znów inwestuje IP: *.fbx.proxad.net 04.01.13, 10:52
            lluscinia71 napisał:
            > - Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
            No wlasnie! Ile kosztowala tecza (wykonanie), jakie honorarium dostala autorka, ile kosztowaly naprawy????
            I kto za to wszystko placi????!
        • parazyd Niczego nie zrozumieliście! 04.01.13, 08:46
          To nie wandalizm ale akt artystyczny. Inny artysta uzupełnił cudzą "instalację" o własny "performens". Trzeba przyznać że jedno warte drugiego...
          • asperamanka Re: Niczego nie zrozumieliście! 04.01.13, 08:52
            Kurde, a ja nie zaglądałem na fejsa ze dwa dni. Musiałem przegapić zaproszenie na wczorajszy nocny wernisaż :-(
            • Gość: fitzcarraldo Re: Niczego nie zrozumieliście! IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:29
              Wskazówka dla twórców: zróbcie tęczę w kolorach Legii, a nikt jej nie ruszy i powyższe towarzystwo podkuli ogony.
          • Gość: benek Re: Niczego nie zrozumieliście! IP: *.238.c84.petrotel.pl 04.01.13, 15:12
            sztuka dla sztuki!
        • cucurucu Re: Metod nie popieram 04.01.13, 09:07
          Popieram. Jest wlasnie tak jak piszesz.
          • Gość: jlb Re: Metod nie popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:16
            Problem jest taki, jak widać po wpisach na tym forum, że dyskutanci w zasadzie podzielili się na Zjednoczony Front Pedałów i Obóz Narodowo-Antypedalski. I już wobec tego nie ma dyskusji na temat przecudnej urody tej "Tęczy" w tym konkretnym miejscu, ani na temat sensu wydawania publicznych pieniędzy na taką "sztukę". Kto przeciw, ten zacofany wiejski burak, zaściankowiec, słoik, i kinol na dodatek.

W sumie wniosek jest jeden. Wystarczy ustawić na jednym z głównych placów miasta dowolny śmieć, ale dorobić mu ideologię "postępową", i już można ciągnąć publiczną kasę po wiek wieków, bo nikt chcący uchodzić za poważnego nie odważy się skrytykować z pozycji estetycznych takiego Misia, o którym publicznie wiadomo, po co on jest, i jakie wartości promuje. Żałosne.
            • Gość: mods Re: Sztuka dla sztuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 16:49
              Na czym polega fenomen baloników lub kolorowej nadmuchanej tęczy?
              No tak "ałtysta" powiedział że to sztuka. Lud nie może dyskutować z nadludźmi "ałtystami".

Jutro znany "ałtysta" przedstawi swoją jakże ambitną instalację na modnym Powiślu a będzie to kolorowy stolec obrazujący kolorową duszę miejskiej bohemy. Po tym odsłonięciu instalacji będzie bankiet gdzie "ałtyści" będą klaskać "ałtystom"
              • bene_gesserit Re: Sztuka dla sztuki 04.01.13, 21:42
                Uh-oh. Na czym polega fenomen takich wpisów jak powyższy: 'internałcie' wydaje się, ze stać go na sarkazm. Tymczasem 'internałtę' stać jedynie na popierdywanie. Tylko czemu robi to publicznie, rozglądając się bacznie, ilu to go słyszało i czuło?
                • Gość: elo Re: Sztuka dla sztuki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.13, 01:29
                  moze dlatego ze instalacja na palcu to rowniez artystyczne 'popierdywanie' i kazdy kto popierduje sadzi ze jest artysta???

Nie oszukujmy sie - tecza bez pedalskiego wsparcia by tam nie stanela...
        • Gość: jax Re: Metod nie popieram IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 10:13
          Brawo! doskonała, rzeczowa, wypowiedź.
    • Gość: gosc Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 07:50
      Zły dobór materiału. Z czego to jest w ogóle, bo jara się jak celuloid.
    • Gość: Kris Bardzo ładnie płonęła :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 08:00
      Moim zdaniem, ciekawszą instalacją artystycznie jest płonąca tęcza. Proponuję ją znów odbudować i znów podpalić, pięknie paliła się :)
      • asperamanka Re: Bardzo ładnie płonęła :) 04.01.13, 08:49
        To w sumie ciekawy pomysł. Tylko należało by ją nasączyć różnymi solami, żeby płonęła też kolorowo, tęczowo. Żółty płomień jakiś taki nieartystyczny jest ;-)

Może wtedy dałoby się filmik z pożaru wrzucić na YT, i zarobić na reklamach?
        • Gość: vcx Re: Bardzo ładnie płonęła :) IP: 89.191.144.* 04.01.13, 10:40
          wyzwaniem było by to by tak ją nasączyć różnymi solami barwiącymi płomień by paliła sie na tęczowo
    • Gość: Kotek Bardzo dobrze się stało IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.13, 08:04
      Ta tęcza jest ludziom wciskana na siłę przez "postempowe ałtorytety". Jak długo jeszcze warszawiacy mają udowadniać, że jej nie chcą?
      • Gość: xyz Re: Bardzo dobrze się stało IP: 46.227.109.* 04.01.13, 08:13
        ta tęcza wielu ludziom się podoba, mi zresztą też bo jest to coś kolorowego, co ożywia okolicę i nie chcę wnikać w przesłania artystyczne i polityczne (wiadomo tęcza). To że coś się nie podoba nie usprawiedliwia wandalizmu
        • Gość: mods Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 16:52
          Jakże ambitna cecha "artystycznej" tęczy: jest kolorowa:)
          Świat schodzi na psy.
          Kiedyś sztuka była progresywna, zmuszała do refleksji, zmuszała do poszukiwania dogłębnej analizy, była ambitna. Dzisiaj sztuka ma być jak krepina : kolorowa:)

• Gość: elo Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.13, 02:19
          a moze powywieszamy takie dlugie czerwone flagi z bialym kolkiem i czarnym znakiem graficznym ktory w jezyku wieszajacych nazywany byl hackenkreuz - nie oszukujmy sie - te flagi byly znacznie bardziej estetyczne od tej zakichanej teczy a co reprezentowaly? Przeciez nie chodzi o to co reprezentowaly...

Co ty na to?

Bedzie cos kolorowego, co ozywia okolice -m nie wnikajmy w przeslania artysytczne i polityczne....
      • unhappy Re: Bardzo dobrze się stało 04.01.13, 08:14
        Czyli prawiczki będą niszczyły niesłusznie ideologiczne instalacje. Lewaczki tak samo. Jakiś prawicowo skręcony przygłup podpalił tęczę. Potem jakiś lewus podpali z kolei coś co jemu się nie podoba. O taką formę dyskusji publicznej ci chodzi?
        • Gość: mods Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 16:56
          Heniek podaj wapno na 14ste piętro bo my z Mańkiem czekamy już godzinę a tu wieje jak w Kieleckiem, tymczasem ty sobie na laptoku piszesz ło jakiejś sztuce huncwocie ty nie opierzony.
      • Gość: abc Re: Bardzo dobrze się stało IP: 80.50.133.* 04.01.13, 09:00
        chcą , chcą ale kilku durni myśli że jest inaczej, Ty i tamci ktorzy podpalali, nie sobie włosy podpala na głowie, będzie weselej, ale bedzie to dotyczyło tylko tych ibecyli a nie wszystkich.
        • Gość: ja Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.tvkdiana.pl 04.01.13, 09:57
          Wszystkich? Mi ta ahtystyczna instalacja np. nie odpowiada. Nie odpowiada mi tez sposób jej pacyfikacji ale skoro ktoś bez pytania WSZYSTKICH ją tam postawił, to także ktoś bez wiedzy WSZYSTKICH może ją podpalić w ramach protestu.
          • Gość: Rodion Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:31
            Lol. To sobie solidarnościowcy wywalczyli nowy lepszy ustrój a niektóre z tłuków którzy ich popierali teraz nie rozumieją że miasto nie należy do nich. Miasto jest Twoje tylko tam gdzie sobie je kupisz za własne pieniądze (już nie kartki). Nie musi Ci się podobać to co zarząd miasta z nim robi i nie Twoja sprawa w sumie..
      • Gość: Krzysiek Re: Bardzo dobrze się stało IP: *.icpnet.pl 04.01.13, 09:04
        Ja pierd...powyższe wypowiedzi jednak potwierdzają,że w głowach to my mamy jeszcze słomę,na wierzchu trzymamy płytki massive attack i radiohead(żeby się pokazać)a gdy tylko zamkną się drzwi włączamy disco polo i tupiemy nuziami w trzewikach z których słoma wystaje na kilometr
        żenujące jest najbardziej to,że każdy z powyższych sam by chętnie podpalił
        macie tak zakute pały,że drażni was wszystko...no może gdyby tak zrobić tam instalację z ona tańczy dla mnie-to by było to!
    • Gość: freeman Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: *.free.aero2.net.pl 04.01.13, 08:10
      Jak to kto PiSiory i narodowcy....w imie tradycyjnych wartości.
    • Gość: E super IP: *.cwd.waw.pl 04.01.13, 08:25
      Może by ją usunąć, zamiast naprawiać za pieniądze podatników? Była kolorowa, ale sztuczne kwiaty to zawsze żenada. To nie sekretariat PGRu, tylko plac w centrum miasta. Wystarczy klomb z prawdziwych kwiatów
    • Gość: contact_front Nieznani sprawcy? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 08:26
      "W październiku podpalili go nieznani sprawcy. Policji udało się zatrzymać podpalacza, 29-letniego Pawła P. "

Czy ktoś to czytał przed opublikowaniem?
      • zdzisiek66 Re: Nieznani sprawcy? 04.01.13, 09:28
        Wbrew pozorom sprzeczności nie ma, bo Paweł P. okazał się niewinny :)
        W tej sprawie, ale przecież niewykluczone, że coś innego podpalił, np. grilla, więc nazwanie go podpalaczem nie jest nadużyciem ;)
        • Gość: contact_front Re: Nieznani sprawcy? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:33
          aaaa, to przepraszam :)
      • Gość: stary pijak Re: Nieznani sprawcy? IP: 176.111.229.* 04.01.13, 18:00
        Gość portalu: contact_front napisał(a):

> "W październiku podpalili go nieznani sprawcy. Policji udało się zatrzymać podp
        > alacza, 29-letniego Pawła P.

Paweł P. - osobnik nieznany. A znasz go?
    • Gość: Max Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 08:26
      Zgadza się. Niech żyje bylejakość i szarzyzna. Co za kraj i ludzie?!
      • zagonczyk_jaremy A, co? Lepsza odpustowa pstrokacizna? 04.01.13, 08:36
        De gustibus non disputandum est .....
        Ale najpierw trzeba mieć ten gust.
        Charakterystyczna wiejska pstrokacizna,
        na ewolucyjnej drodze do dobrego smaku,
        gdzieś na poziomie zniesienia pańszczyzny.....
        • Gość: fitzcarraldo Re: A, co? Lepsza odpustowa pstrokacizna? IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:32
          Precz z kolorami tęczy!
      • Gość: ja Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD IP: *.tvkdiana.pl 04.01.13, 10:01
        Bylejakością jest właśnie taka pseudo intelektualna tęcza, jarmarczne złote tarasy i przaśny stadion narodowy. To że coś jest kolorowe, świecące i błyszczące nie musi gwarantować jakości. Nauczcie się Polacy szanować własną przestrzeń bez zaśmiecania jej "kolorowankami" i tymczasowymi bublami!
    • Gość: dodeni Instalacja, rekonstrukcja za pieniądze podatnika!? IP: *.elpos.net 04.01.13, 08:34
      Instytut instalujący owe dzieło powinien rekonstruować tęczę z własnych pieniędzy a nie wiecznie spoglądać na Urząd Miasta aby wydawał pieniądze podatnika na kolorowe kwiatuszki.
      • asperamanka Re: Instalacja, rekonstrukcja za pieniądze podatn 04.01.13, 08:45
        Ależ ten Instytut jest państwowy i ma za zadanie "promowanie kultury polskiej za granicą". Coś jak niemiecki Instytut Goethego, czy hiszpański Instytut Cervantesa.

Nie ma znaczenia, czy za Tęczę płaci miasto, czy instytut. To i tak są ukradzione tobie przez urząd skarbowy pieniądze, tylko z różnych kieszeni.
    • kac a mnie to nie dziwi 04.01.13, 08:37
      Tęcza została postawiona jako symbol środowisk związanych z seksualnymi dewiacjami.
      Wielu po prostu nie chce w tak pięknym miejscu czegoś takiego.
      Choć nie popieram wandalizmu to tęczy zupełnie nie jest mi żal.
      • Gość: kikunia Re: a mnie to nie dziwi IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 09:49
        Jeżeli Pan Bóg stworzył ten świat, to nic piękniejszego, jak tęcza nie udało mu się wymyślić. To, że ktoś chce się jej pozbyć w imię źle rozumianych wartości katolickich jest tak głupie, że aż boli. Jako heteryczka kompletnie niezainteresowana LGBT i innymi tego typu problememi, ilekroć jestem na Pl. Zbawiciela, na widok tęczy uśmiecham się, niezależnie od pogody. Ona jest po prostu piękna! Te matoły nie potrafią tego zobaczyć, bo widzą tylko gacie bliźniego swego.
        • tom_aszek Re: a mnie to nie dziwi 04.01.13, 10:33
          Gość portalu: kikunia napisał(a):

> ilekroć jestem na Pl. Zbawiciela, na
          > widok tęczy uśmiecham się, niezależnie od pogody. Ona jest po prostu piękna!

Piękne toto nie jest ale i tak lepsze niż kolorowe jelonki (pegazy?) przez Pałacem Krasińskich na placu tegoż imienia...
      • bun01 Re: a mnie to nie dziwi 04.01.13, 10:48
        Czy w sprzeciwie przeciw ideologii pedofilskiej mam palić krzyże?
      • Gość: j. Re: a mnie to nie dziwi IP: 83.238.5.* 04.01.13, 10:57
        Jestes tepy czy tylko udajesz?

Jakich seksualnych dewiacji? Tecza z kwiatow o roznych kolorach ma symbolizowac nasze przewodnictwo w Unii i tolerancje dla roznych narodowosci.

Idz na dziwki albo do go-go baru, gdzie pewnie jestes czestym gosciem, tam masz "po polsku", ukrainki z powybijanymi zebami i setke wodki.

Palant.
        • Gość: Jarhead Łał, sporo wiesz. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 13:29
          > Idz na dziwki albo do go-go baru, gdzie pewnie jestes czestym gosciem, tam masz
          > "po polsku", ukrainki z powybijanymi zebami i setke wodki.

Nie wiem jak On, ale ty sporo wiesz o dziwkach i go-go barach. Widać praktyka z doświadczeniem.

> Palant.

No, no... nikt nie wymaga takiej samokrytyki. Wystarczy że zamilkniesz.
        • Gość: normalny Re: a mnie to nie dziwi IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.01.13, 18:01
          Gość portalu: j. napisał(a):
          > Jakich seksualnych dewiacji? <

To zapewne przez skojarzenie z lokalami obok tęczy (Charlotte, Plan B) > mekki hipsterów innych "dewiantów" spod znaku nadgryzionego jabłka.
      • Gość: aha Re: a mnie to nie dziwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 12:33
        Przedmówca widzę podpisał się adekwatnie do treści swojej wypowiedzi...
      • Gość: nosfer Re: a mnie to nie dziwi IP: *.96.234.233.tvksmp.pl 04.01.13, 18:44
        a mi się nie podobają krzyże i inne symbole ludzi którzy uroili sobie niewidzialnych ludzi, też mogę je bezkarnie spalić?
    • ergo12 Polactwo kanalizuje swe frustracje 04.01.13, 08:49
      irracjonalna homofobia tego bezzębnego narodku, "wzmacniana" przez pedofilski polski kler katolicki skutkuje podpaleniami i napadami na gejów w Polsce!
      • v_kolumna_v Trzeba się leczyć panie kolego. 04.01.13, 08:57
        I to szybko, póki polska medycyna jeszcze całkiem nie upadła.
      • ypsilonplus Re: Polactwo kanalizuje swe frustracje 04.01.13, 08:59
        I jaki wstyd przed pedałami z Zachodu! To najgorsze, już nie wspomne jak pokrzywdzona musi byc ta wybitna artystka..
        • Gość: fitzcarraldo Re: Polactwo kanalizuje swe frustracje IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:34
          A jakbyśmy tęczy nie podpalali, byłby wstyd przed kibolami z kociołka bałkańskiego...
        • Gość: midas Re: Polactwo kanalizuje swe frustracje IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:34
          masz jakas dziwna fiksacje analna - jakas obsesje z tymi pedalami. skrzywdzil cie ktos w wiezieniu? wszystkie twoje wypowiedzi kraza wokol jednego. nerwica natrectw?
      • Gość: ja Re: Polactwo kanalizuje swe frustracje IP: *.tvkdiana.pl 04.01.13, 10:12
        Jacy ci goje...znaczy się geje biedni. Biedactwa. Pociesz ich. Nie wnikam jak.
    • v_kolumna_v Na co komu to zboczone badziewie? 04.01.13, 08:51
      Trzeba się leczyć LGBT a nie wianki pleść. Odwagi.
      • ergo12 v_kolumna_v masz kompleksy/ 04.01.13, 08:52
        Zascianka?
        • Gość: nakręcany_czołg Re: v_kolumna_v masz kompleksy/ IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:16
          walenie cię w dupę nie sprawia, że przestajesz być zaściankowy. naprawdę :)
          • Gość: smutny Re: v_kolumna_v masz kompleksy/ IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:54
            niestety, jesteś żywym przykładem potwierdzającym twoje słowa. :(

• ypsilonplus Re: Na co komu to zboczone badziewie? 04.01.13, 09:00
        Nie badziewie tylko dzieło sztuki! Nie czytałeś ile nagród otrzymała ta wybitna artystka!
      • Gość: eh... Re: Na co komu to zboczone badziewie? IP: *.146.181.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.13, 12:04
        Chciałbym, żeby ludzie tacy jak ty wyginęli. Zniknęli z puli genetycznej...
      • Gość: Nike Re: Na co komu to zboczone badziewie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.13, 12:23
        leczyc to TY sie powinienes czlowieku na nogi bo na glowe w twoim przypadku to juz za pozno..
        a z twoich slow wynika jedynie tyle zes jest pospolity BURAK! tyle w temacie.
    • babciamarianna To jest właśnie ..... Polskie "Pokłosie" 04.01.13, 08:55
      .

To , czego nie tolerujemy i nienawidzimy po prostu palimy .....

Tęcza na wprost kościoła ...???? ____ to się nie uda , zwłaszcza w Polsce ...

.
      • ypsilonplus Re: To jest właśnie ..... Polskie "Pokłosie" 04.01.13, 09:04
        Postawienie tego badziewia było brakiem tolerancji wobec osób nietolerujących tego! A więc faszyzm!
        Jak na mnie to jakiś znawca sztuki dał wyraz swojej krytycznej postawie a wy tu juz tyle smrodu robicie jak PiSowcy
      • Gość: fitzcarraldo Re: To jest właśnie ..... Polskie "Pokłosie" IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:21
        To jest ta sama chołota co pluła na prezydenta Narutowicza jadącego odkrytym powozem przez stolicę i ta sama co na wiecach gomułkowskich potępiała odchylenia od słusznej linii.

Jak trzeba mieć zryty łeb żeby tęczę zwalczać...
      • mirekmm Re: To jest właśnie ..... Polskie "Pokłosie" 04.01.13, 10:44
        Co by było gdyby spłonęło Audi proboszcza? Rozległby się dziki wrzask, że atak na kościół, że znieważenie wartości, że obraza przedmiotu kultu ...
    • Gość: ??? Re: Symbolika zboków w centrum miasta.... IP: 80.50.133.* 04.01.13, 09:02
      No kretyn się wypowiedział!!!
    • ypsilonplus A moze układ kolorów się nie spodobał 04.01.13, 09:06
      No i wyraził swoją krytyczną postawe. To na 100% był znawca sztuki!
    • Gość: fs Wszyscy odmieńcy i sodomici pewnie mają czarny pią IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:14
      tek :(
      • Gość: fitzcarraldo Re: Wszyscy odmieńcy i sodomici pewnie mają czarn IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:26
        A ty masz szarą sobotę, bo meczu nie ma?
        • Gość: fs Re: Wszyscy odmieńcy i sodomici pewnie mają czarn IP: *.business.broadband.hu 04.01.13, 09:46
          Tak, a ty masz sajgon i hemoroidy w dupie.
          • Gość: fitzcarraldo Re: Wszyscy odmieńcy i sodomici pewnie mają czarn IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:49
            Wsadzałeś tam nos to wiesz, nie? :)
    • Gość: amator Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: 195.42.249.* 04.01.13, 09:15
      kto ostatni w kolejce do jej podpalenia, bo chciałem się dopisać na liście oczekujących...?
      • Gość: fitzcarraldo Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:22
        Ale do tęczy czy do stodoły z Żydami?
    • Gość: pytam Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: 80.50.145.* 04.01.13, 09:17
      Kara śmierci. Kto za?
      • Gość: fitzcarraldo Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:23
        my, kibole Legii
    • kloszu Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... 04.01.13, 09:20
      Osobiście mało mnie interesuje czy stoi krzyż przed pałcem prezydenckim czy tęcza na placu zbawiciela. Mam gdzieś ideologie. Za społeczne pieniądze powinny być neutralne instalacje.
      • swiete.jeze Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD 04.01.13, 09:23
        Krzyż był harcerzy, a tęcza ta odbudowana jest chyba ze zbiórki kasy.
      • Gość: fitzcarraldo Re: Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZD IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:24
        Najlepiej w odcieniach szarości!
        • Gość: contact_front @fitzcarraldo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:32
          A nie wydaje ci się, że takie plastikowe, odpustowe "cóś" pasuje tu jak pięść do nosa? Może jeszcze różowy jednorożec, albo coś równie gustownego? Trzeba tylko dorobić do niego jakąś modną ideologię, to Urzędzie Miasta nawet nie miaukną. O to chodzi?
          • Gość: fitzcarraldo Re: @fitzcarraldo IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:37
            Taa, instalacja od miesięcy raziła poczucie smaku podpalaczy - prawdopodobnie byli to wybitni krytycy sztuki, znawcy przedmiotu. Nie mogli wprost znieść tego estetycznego dysonansu i dlatego podpalili...
            • Gość: contact_front Re: @fitzcarraldo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:40
              Moje też raziła. Nie trzeba być znawcą, że dostrzec, że coś jest jak jelonek na rykowisku albo Matka Boska z dziurą na wodę święconą w potylicy. Na prawdę uważasz, że ta tęcza to na tyle dobra instalacja, że zasługuje na miejsce w centrum naszego miasta?
              • Gość: fitzcarraldo Re: @fitzcarraldo IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 09:51
                Naprawdę uważasz, że podpalenie jest metodą wyrażenia opinii na temat estetyki?
                • Gość: contact_front Re: @fitzcarraldo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:56
                  Nie.
                  Teraz kolej na twoją odpowiedź.
                  • Gość: fitzcarraldo Re: @fitzcarraldo IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 10:11
                    Nie mam potrzeby zabierania głosu w dyskusji na temat estetyki tej instalacji i celowości jej trwania w tym miejscu, bo artykuł tego nie dotyczy. Przedmiotem zainteresowania prasy, i moim także, jest podpalenie instalacji - kolejne podpalenie.

Jak będzie artykuł na temat tego czy tęcza się podoba czy nie, być może zabiorę głos.
                    • Gość: contact_front Re: @fitzcarraldo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 10:22
                      Nie masz potrzeby "zabierania głosu w dyskusji na temat estetyki tej instalacji i celowości jej trwania w tym miejscu"??? To po co te wpisy:

"Wskazówka dla twórców: zróbcie tęczę w kolorach Legii, a nikt jej nie ruszy i powyższe towarzystwo podkuli ogony."
                      "Precz z kolorami tęczy!"
                      "Najlepiej w odcieniach szarości!"

Bardzo niezgrabnie wybrnąłeś(-ęłaś) z niewygodnego pytania. Pozwól, że je powtórzę z osobistą prośbą o twoją odpowiedź - Czy na prawdę uważasz, że ta instalacja jest warta umieszczania jej w centrum naszego miasta?
                      • Gość: fitzcarraldo Re: @fitzcarraldo IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.13, 10:38
                        Gratuluję dociekliwości, widzę że przeprowadziłeś śledztwo w mojej sprawie, prawdziwy z ciebie detektyw :)
                        Ale co do meritum: podtrzymuję co napisałem wcześniej: nie podoba mi się podpalanie tej instalacji, i tego dotyczą wpisy. Przy odrobinie dobrej woli sam też je tak zrozumiesz.
                        • Gość: contact_front Re: @fitzcarraldo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 10:44
                          E tam, śledztwo. Mam dobrą pamięć, reszta to po prostu "cut&paste":)
                          Ja rozumiem, o czym piszesz, ale skoro już tak rozmawiamy wirtualnie, to chcę poznać twoje zdanie o "estetyce" tęczy i "celowości jej trwania". Nie rozumiem natomiast, dlaczego unikasz odpowiedzi.
    • Gość: midas Znowu podpalili tęczę na placu Zbawiciela [ZDJĘ... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:21
      kurczę, co za ludzie, co za kraj...
      niszczyć starotestamentowy symbol przymierza między bogiem a ludźmi? tylko "prawdziwy patriota" musiał to zrobić.
    • gangut Miejsce wybitnie nie służy homotęczy 04.01.13, 09:50
      Może przenieść w inne miejsce - np. przed URM?
    • Gość: dw Instalacja artystyczna? To chyba przesada IP: 194.181.92.* 04.01.13, 09:58
      Takich instalacji artystycznych to ja mam pełno w piwnicy. Mam na przykład kłębowisko drutów różnych, w tym kawałek kolczastego i na to wylała mi się farba czerwona i biała. Piękna instalacja, może symbolizować polski bałagan, a element drutu kolczastego to symbol zniewolenia tego kraju. Mam jeszcze stary rower na którym leży rolka folii bąbelkowej, a na kierownicy wisi koszyk na grzyby. Czy nie jest to piękna instalacja? Jakbym to postawił na jakimś placu i dorobił do tego ideologię to też zostanę artystą?
      • Gość: Adam Re: Instalacja artystyczna? To chyba przesada IP: *.upos.pl 04.01.13, 14:01
        obawiam się że jakbyś miał jeszcze do tego jakiś delikatny wjazd do jakiegoś przygłupa (czyt. urzędnika) w jakimś urzędzie to na 'mur beton'
    • Gość: gosc Re: Symbolika zboków w centrum miasta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:03
      diaryofamadgayman.files.wordpress.com/2012/03/gay-jesus-offends-christians-10312-1239746908-44.jpg
    • Gość: ja Re: Symbolika zboków w centrum miasta.... IP: *.tvkdiana.pl 04.01.13, 10:05
      100/100

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka