Dodaj do ulubionych

Ranking drogich restauracji

IP: *.acn.waw.pl 21.07.04, 00:27
Sa w Wawie restauracje, w ktorych mozna wydac majatek, ale... nie warto. Nie
warto nawet sprawdzac. Sa takie, gdzie nie zal zostawic 200-300 zl.
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami! Prym bedzie chyba wiodl "Dom Polski"
na Francuskiej. A inne? Gdzie warto pojsc? Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: aammm Re: Ranking drogich restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:08
      W Domu Polskim byłem wiele razy i zawsze byłem zadowolony. Jedzenie jest dobre
      i ciekawe. Porcje niezbyt obszerne (sic) ale ja to właśnie lubię bo nie chodzi
      mi o najedzenie się a smakowanie. Tylko rachunek - ostatni ponad 1 tys. zł za
      cztery osoby.
      Natomiast kiedyś w Casa Valdemar za cztery osoby zapłaciłem 4 tys. Potrawy były
      smaczne ale w Hiszpanii za takie same tylko lepsze, w lepszym miejscu i z
      lepszą obsługą płaciłem 1/4 tej ceny.
      • Gość: Agata Re: Ranking drogich restauracji IP: *.crowley.pl 22.07.04, 11:59
        A możesz zdradzić co zjadłeś za te 4 tys.???
        • Gość: aammm Re: Ranking drogich restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:09
          To było spotkanie zawodowe i miało miejsce kilka lat temu ale pamiętam, że
          jedliśmy rybę (doradę) w soli i homara. Do tego było wino.
          • Gość: Agata Re: Ranking drogich restauracji IP: *.crowley.pl 22.07.04, 12:12
            To rozumiem skąd taka rozrzutność ;)) Firmowe pieniądze wydaje się inaczej niż
            prywatne ;))

Pozdrawiam
            • Gość: aammm Re: Ranking drogich restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:58
              W moim wypadku pieniądze firmowe to są prawie prywatne pieniądze ale zgadzam
              się, że 4 tys. zł za kolację czterech osób nawet w b. dobrej restauracji to
              przegiecie. Chyba jednak nie ja powienienem się tego wstydzić ale restauracja.
              Dlatego wpisałem ten przykład.
              Inne lokale dobre choć drogie to m. zd. Tradycja, San Lorenzo, Nippon Kan. Nie
              wrócę natomiast do Casa Valdemar, Fukiera.
              Generalnie wolę jednak nie płacić bajońskich rachunków i dlatego zawsze czekam
              na wyjazd do Rzymu. Jedzenie świetnie, obsługa wspaniała a rachunki zwykle
              niższe niż w Warszawie.
              • bigmaciek Re: Ranking drogich restauracji 23.07.04, 18:08
                Z drogich restauracji najbardziej sobie ceniłem Chicago Grill w Marriocie.
                Niestety już jej nie ma. Obok jest też dobra Parmizzanos. Natomiast stanowczo
                odradzam chyba największy rozbój jakim jest Casa Valdemar.
                • Gość: lu Re: Ranking drogich restauracji IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 21:49
                  A co myslicie o Belvedere?
                  • Gość: aammm Re: Ranking drogich restauracji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.07.04, 23:03
                    Tam akurat nigdy nie byłem ale może warto. Jakieś zalety ?
                  • angie1 Re: Ranking drogich restauracji 30.07.04, 01:05
                    bylam tam kilka lat temu. Jedzenie bylo dobre tylko nie mieli klimatyzacji. Czulam sie jak bym
                    byla w hothouse.
                    • Gość: lu Re: Ranking drogich restauracji IP: *.acn.waw.pl 31.07.04, 01:20
                      Jedzenie - jak na klase restauracji -jest akceptowalne, ale nie powalajace.
                      Duzy szyk jesli chodzi o podanie i serwis (bez zarzutu). Atmosfera
                      nieco "wilgotna" - duzo roslinek ,wiec klimat specyficzny. Ptaszki lataja lub
                      skacza po galeziach nad glowa (czasami), co we mnie wzbudza pewne obawy...
                      Dobry wybor win, a ich ceny stosowne do klasy restauracji; ale ceny jedzenia
                      rozsadne jak na ten poziom.
          • Gość: . Re: Ranking drogich restauracji IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 14:14
    • Gość: ninka Re: Ranking drogich restauracji IP: 217.11.136.* 08.08.04, 12:54
      Zgadzam sie co do Domu Polskiego, jako sympatyczka Restauracji Polskiej i
      Polskiej Tradycji odwiedzilam rowniez Dom Polski, niestety zatrulam sie zurkiem.
      Chorowalam dwa dni. To byla moja druga i ostatnia wizyta w tym miejscu.
      Polecam Polska Tradycje, szczegolnie w piekna pogode na ogrodzie.
    • Gość: ninka Re: Ranking drogich restauracji IP: 217.11.136.* 08.08.04, 12:59
      Nie wiem jak teraz, ale trzy-cztery lata temu rachunek w "99" byl za wyskoki
      jak na to co otrzymalam. Nie podobala mi sie ani atmosfera tego miejsca ani
      ilosc i jakosc jedzenia. Wprawdzie w drogich restauracjach zawsze porcje sa
      male ale tam przesadzili.
      • Gość: lu Re: Ranking drogich restauracji IP: *.acn.waw.pl 19.08.04, 19:09
        A jak oczniacie Artibusa w Zachecie? oje wrazenia (ale dosc odlegle): fajne
        wnetrze, srednia kuchnia. Czy cos sie zmienilo?
        • carrramba Re: Ranking drogich restauracji 08.11.04, 22:30
          Tam serowowali kiedys danie z żubra/nie wiem czy jeszcze je mają/. nie dałem
          się na ten specjał namówić. natomiast jadłem doskonałego tuńczyka i
          fantastycznie podany ryż /pycha/. ceny dość wysokie. ale nie ja płaciłem, więc
          dokładnie nie pamiętam :)
    • Gość: aammm Re: Ranking drogich restauracji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.08.04, 19:18
      Pojawiająca się w tym wątku Casa Valdemar stał się też ulubioną restauracja
      min. Jarugi Nowackiej od spraw kobiet a teraz to już nawet vicepremiera. Wydała
      na tę restaurację ponad 50 tys. w pół roku. Na desery tylko chodziła ?
      A najśmieszniejsze było to, że red. Żakowskiemu mówiła, iż nie sądziła, że
      klasa restauracji ma takie odniesienie do wysokich cen.
      Dla rozwinięcia wątku - byłem w Norwegii; tam mają droższe restauracjie.
    • Gość: Janina Lirska Ranking drogich restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:30
      Restauracja Polska "Przy Trakcie" na Królewskiej to kolejna knajpa tych
      właścicieli Tradycji i DP.
      • Gość: lu Re: Ranking drogich restauracji IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:13
        Ktos podpisujacy sie Janina Lirska jest chyba wlasicielem knajpy przy trakcie -
        zachwala ja w kazdym watku na tym forum
      • Gość: ninka Re: Ranking drogich restauracji IP: 217.11.136.* 08.11.04, 18:15
        Wlascicielki DP i Rest Polskiej oraz Polskiej Tradycji rozstaly sie dosc dawno.
        Polska Tradycja i Rest Polska naleza do jednej a Dom Polski do drugiej
        wlascicielki.
        "Przy Trakcie" na Krolewskiej to cos nowego? po ktorej stronie Marszalkowskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka