michiru1212 15.07.16, 11:12 Hej, Czy ktoś jeżdżący tą marką busów(lub orientujący się w temacie) byłby w stanie mi powiedzieć skąd dokładnie odjeżdża ten bus z Warszawy? Z okolic Marriottu czy z jakiegoś innego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomjani Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 15.07.16, 14:57 A kto normalny tłucze się furgonetką pomyślaną do przewozu kartofli z pola na bazar taki szmat drogi? To jakaś maniera zawleczona do nas z Tadżykistanu czy innego kraju Trzeciego a może Czwartego Świata. Parę lat temu gromada podchmielonych studenciaków zaczepiła mnie w tramwaju linii 13 gdzie tu można złapać busa (a co to znaczy; słyszałem że w rozmaitych okolicznościach można złapać syfa :P ) do Lublina. Gdy poinformowałem ich że najlepiej zrobią wysiadając na następnym przystanku Dworzec Wschodni Kijowska skąd do Lublina jeżdżą pociągi - wybałuszyli wielkie gały. 8-O Natomiast z okolic Marriotu jest o rzut beretem na Dworzec Centralny PKP. Tylko pociągi w porównaniu z tamtymi czasami się wyraźnie zmieniły: jadąc z Warszawy do Lublina jest poważna szansa trafić na nowoczesny skład Darta lub Flirta. Odpowiedz Link Zgłoś
arekmiz Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 18.07.16, 08:25 "Śmierdzący dziad, z ćmikiem w gębie, upychający ludzkie bydło do rozpadającej się Nyski" czyli ukrainizacja polskiego transportu... :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 20.07.16, 17:38 A tymczasem masz okazję zaliczyć linię Kętrzyn - Węgorzewo, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś: forum.mazury.info.pl/viewtopic.php?p=235592#235592 Ja już mam to za sobą, z tym że startowałem i kończyłem w Węgorzewie, zamiast w Kętrzynie, docierając tam... jachtem: mazury.info.pl/foto/09-07-27-pociagiem-do-gierlozy/index.html Nieźle się tamtejsi mikole postarali: teraz linia Kętrzyn - Węgorzewo ma lepszy rozkład niż Szczytno - Ełk, a nawet Szczytno - Pisz. Postaram się skorzystać i w tym roku, jak już z Warszawy do Węgorzewa dopłynę. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 19.07.16, 09:46 Ktoś, dla kogo jest róznica między 30 PLN za busa a 40 PLN za pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 20.07.16, 17:43 A już zwłaszcza ktoś dla kogo jest różnica w czasie jazdy 2h20' pociągiem a 1h45' busem. Rzecz jasna pod warunkiem że ten ostatni omija korki polnymi drogami, zwalnia do dozwolonej prędkości tylko przed fotoradarami i krokodylami z ITD oraz wyprzedza na podwójnej ciągłej ale tylko wtedy gdy nie widać aby coś jechało z przeciwka. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 17.07.16, 00:39 www.contbus.pl/CustomerLogin.aspxGugiel. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: contbus trasa Warszawa - Lublin 17.07.16, 00:39 www.contbus.pl/CustomerLogin.aspx Odpowiedz Link Zgłoś