Dodaj do ulubionych

Kicz mruga różkami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:23
Ale różowymi jelonkami nad Wisłą GW była zachwycona..
Obserwuj wątek
    • yawokim [...] 25.10.04, 00:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: NiewazneKto Jestem za ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:58
        Lubię żyrafę. Lubię palmę. Lubię różowe jelenie. Nawet jeśli to jest kiczowate,
        to jest wesołe. Jeśli żyrafa jest również "żywą" reklamą, to ja sobie życzę
        więcej takich zwierzątek. Może z ulic Warszawy zniknęłyby niektóre obrzydliwe
        billboardy, oszpecające naszą stolicę. W pewnych miejscach mogą sobie zostać,
        ale w niektórych drażnią.
    • Gość: cycek syrenki A moze to zyraf ? :-) IP: *.sympatico.ca 25.10.04, 03:05
      dla mnie fajniej wyglada niz palma :-)
    • Gość: obiektywna Re: Kicz mruga różkami IP: *.cm-upc.chello.se 25.10.04, 08:21
      Zdecydowanie lepsza zyrafa niz te jelonki!!!
      To dopiero kicz!!
    • Gość: A. Re: jelonkami i palmą... IP: *.mofnet.gov.pl 25.10.04, 08:24
      Palmą z plastiku też się zachwycili, nawet organizowali akcję żeby jej nie
      rozbierać.
      Nieważne o co, ważne żeby WALCZYĆ. Wtedy gazetka się sprzedaje.
      • Gość: RED jeszcze różowy ruszt przed BUWem... IP: 193.0.117.* 25.10.04, 08:28
        też zabytek a nikt się go nie pytał o zdanie czy chce być różowy...
        • Gość: Kameleon Re: Już wolę różową landrynkę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 20:35
          Już wolę różową landrynkę
      • Gość: Evella Re: jelonkami i palmą... IP: *.itpp.pl 25.10.04, 14:02
        No właśnie, jak Panie Artystki ustawiają palmy i różowe jelonki, to Gazeta się
        zachwyca a jak Pan Kierownik Myjni pomaluje żyrafę - to zaraz kicz. Zróbmy
        referendum, może palma wreszcie zniknie?!!
    • Gość: Dede Re: Kicz mruga różkami IP: 195.187.51.* 25.10.04, 09:09
      Czy posiadacz myjni samochodowej jest też właścicielem żyrafy? Autorka
      artykułu o tym nie wspomina.
    • rudy102_t_34_85 W temacie ŻYRAFA są dwa aspekty. 25.10.04, 14:37
      ad.1.Prawny.Czy owo coś jest własnością właściciela myjni czy też nie.Jeśli nie
      to mamy doczynienia z zawłaszczaniem dobra komunalnego a. publicznego jakie
      stanowi w/w żyrafa co jest bezprawne.Jeśli właściciel myjni nabył teren wraz ze
      wszystkimi nieruchomościami to żyrafa jest jego.
      ad.2.Estetyczny.Pordzewiała żyrafa wyglądała okropnie a teraz jest przynajmniej
      wesoło,choć niepoważnie (a stalowa żyrafa była baaardzo poważna a nawet grożna).
      Jak się lubi różowe jelonki to wypada polubić neonowo-odblaskową
      żyrafę...Kiedyś sztuka wyszła do ludu,co zaowocowało obsadzeniem Woli żelaznymi
      koszmarkami które po podrdzewieniu i oblezieniu z farby wyglądają na
      scenografię do "Mad Maxa".Teraz lud wychodzi do sztuki i ją na swój sposób
      utylizuje.Jestem za tym aby te wszystkie żelazidła-straszydła pomalować na
      jaskrawo i odblaskowo,podświetlić halogenami i obneonować na mrugająco.Będzie
      śmiesznie ale nie strasznie (jak obecnie)!
    • Gość: gecko Autor rzeźby powinien IP: *.ptp.waw.pl 25.10.04, 14:59
      ...uzyskać sądowy nakaz umieszczenia migających niebieskich lamp na głowie
      właściciela myjni.
      • Gość: aaa Re: Autor rzeźby powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:53
        To jeszcze nic - większe kicze widziałem.
    • afrykata Re: Kicz mruga różkami 25.10.04, 18:49
      Fajnie, tylko żyrafę przemalowali jakieś 3 lata temu... Lampki na różkach ma
      już od jakiegoś roku... Niezły reflex.
      A może ja o czymś nie wiem i żyrafę przemalowali jeszcze raz (ostatnio tamtędy
      nie jeżdżę)?

Tak czy siak lubię żyrafę. Pamiętam jak w latach 80. jeździłam z rodzicami do
      babci i zawsze ją mijaliśmy (żyrafę, nie babcię:)). Raz widziałam, jak wspinają
      się na nią jakieś dzieciaki i strasznie im zadzrościłam. My nigdy nie
      zatrzymywaliśmy się przy żyrafie.
    • Gość: Dr Kamel Leon Re: Żyrafa to kicz, jelnoki to dzieło sztuki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 20:11
      Według Gazety Stołecznej żyrafa to kicz, natomiast różowe jelnoki to dzieło
      sztuki. Jest to więc teoria o wyższości różowych jelnoków nad żyrafą.
      A więc jest to istotna przesłanka na rzecz tezy, że redaktorzy Gazety
      Stołecznej studiowali u prof. Jana Stanisławskiego teorię mniemanologii
      stosowanej. Przypomnę więc, że w myśl tej teorii niebo oglądane od góry wydaje
      się dnem, zaś dno oglądane od spodu wydaje się niebem.
      • axxenfall Re: Żyrafa to kicz, jelnoki to dzieło sztuki 26.10.04, 00:12
        Ciekawe czy gazeta byłaby na tyle konsekwentna by wyrazić radość gdyby ktoś
        zdewastował żyrafę, tak jak rozwodziła się nad nieczułością na sztukę gdy ktoś
        ukręcił łęb jednej z wściekłych emancypacji różu... Nie żebym chwalił dewastację
        jako sposób na brzydkie części miasta, ale interesuje mnie na ile gazeta ma
        jakąś odgórną koncepcję, a na ile wypluwa co tylko przyjdzie do głowy bez
        jakichkolwiek przemyśleń.
        • Gość: NiewazneKto Proszę o zielonego słonia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 17:24
          ... przed wejściem na Jarmark Europa (z dziurką jak skarbonka). Będzie można
          do niego wrzucać pieniądze przed wejściem na Stadion. I tak forsę ukradną, to
          lepiej ją do zielonego słonia ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka