Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:23 Ale różowymi jelonkami nad Wisłą GW była zachwycona.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yawokim [...] 25.10.04, 00:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Jestem za ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:58 Lubię żyrafę. Lubię palmę. Lubię różowe jelenie. Nawet jeśli to jest kiczowate, to jest wesołe. Jeśli żyrafa jest również "żywą" reklamą, to ja sobie życzę więcej takich zwierzątek. Może z ulic Warszawy zniknęłyby niektóre obrzydliwe billboardy, oszpecające naszą stolicę. W pewnych miejscach mogą sobie zostać, ale w niektórych drażnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek syrenki A moze to zyraf ? :-) IP: *.sympatico.ca 25.10.04, 03:05 dla mnie fajniej wyglada niz palma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: Kicz mruga różkami IP: *.cm-upc.chello.se 25.10.04, 08:21 Zdecydowanie lepsza zyrafa niz te jelonki!!! To dopiero kicz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: jelonkami i palmą... IP: *.mofnet.gov.pl 25.10.04, 08:24 Palmą z plastiku też się zachwycili, nawet organizowali akcję żeby jej nie rozbierać. Nieważne o co, ważne żeby WALCZYĆ. Wtedy gazetka się sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED jeszcze różowy ruszt przed BUWem... IP: 193.0.117.* 25.10.04, 08:28 też zabytek a nikt się go nie pytał o zdanie czy chce być różowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameleon Re: Już wolę różową landrynkę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 20:35 Już wolę różową landrynkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evella Re: jelonkami i palmą... IP: *.itpp.pl 25.10.04, 14:02 No właśnie, jak Panie Artystki ustawiają palmy i różowe jelonki, to Gazeta się zachwyca a jak Pan Kierownik Myjni pomaluje żyrafę - to zaraz kicz. Zróbmy referendum, może palma wreszcie zniknie?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dede Re: Kicz mruga różkami IP: 195.187.51.* 25.10.04, 09:09 Czy posiadacz myjni samochodowej jest też właścicielem żyrafy? Autorka artykułu o tym nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 W temacie ŻYRAFA są dwa aspekty. 25.10.04, 14:37 ad.1.Prawny.Czy owo coś jest własnością właściciela myjni czy też nie.Jeśli nie to mamy doczynienia z zawłaszczaniem dobra komunalnego a. publicznego jakie stanowi w/w żyrafa co jest bezprawne.Jeśli właściciel myjni nabył teren wraz ze wszystkimi nieruchomościami to żyrafa jest jego. ad.2.Estetyczny.Pordzewiała żyrafa wyglądała okropnie a teraz jest przynajmniej wesoło,choć niepoważnie (a stalowa żyrafa była baaardzo poważna a nawet grożna). Jak się lubi różowe jelonki to wypada polubić neonowo-odblaskową żyrafę...Kiedyś sztuka wyszła do ludu,co zaowocowało obsadzeniem Woli żelaznymi koszmarkami które po podrdzewieniu i oblezieniu z farby wyglądają na scenografię do "Mad Maxa".Teraz lud wychodzi do sztuki i ją na swój sposób utylizuje.Jestem za tym aby te wszystkie żelazidła-straszydła pomalować na jaskrawo i odblaskowo,podświetlić halogenami i obneonować na mrugająco.Będzie śmiesznie ale nie strasznie (jak obecnie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gecko Autor rzeźby powinien IP: *.ptp.waw.pl 25.10.04, 14:59 ...uzyskać sądowy nakaz umieszczenia migających niebieskich lamp na głowie właściciela myjni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Autor rzeźby powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:53 To jeszcze nic - większe kicze widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykata Re: Kicz mruga różkami 25.10.04, 18:49 Fajnie, tylko żyrafę przemalowali jakieś 3 lata temu... Lampki na różkach ma już od jakiegoś roku... Niezły reflex. A może ja o czymś nie wiem i żyrafę przemalowali jeszcze raz (ostatnio tamtędy nie jeżdżę)? Tak czy siak lubię żyrafę. Pamiętam jak w latach 80. jeździłam z rodzicami do babci i zawsze ją mijaliśmy (żyrafę, nie babcię:)). Raz widziałam, jak wspinają się na nią jakieś dzieciaki i strasznie im zadzrościłam. My nigdy nie zatrzymywaliśmy się przy żyrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Kamel Leon Re: Żyrafa to kicz, jelnoki to dzieło sztuki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 20:11 Według Gazety Stołecznej żyrafa to kicz, natomiast różowe jelnoki to dzieło sztuki. Jest to więc teoria o wyższości różowych jelnoków nad żyrafą. A więc jest to istotna przesłanka na rzecz tezy, że redaktorzy Gazety Stołecznej studiowali u prof. Jana Stanisławskiego teorię mniemanologii stosowanej. Przypomnę więc, że w myśl tej teorii niebo oglądane od góry wydaje się dnem, zaś dno oglądane od spodu wydaje się niebem. Odpowiedz Link Zgłoś
axxenfall Re: Żyrafa to kicz, jelnoki to dzieło sztuki 26.10.04, 00:12 Ciekawe czy gazeta byłaby na tyle konsekwentna by wyrazić radość gdyby ktoś zdewastował żyrafę, tak jak rozwodziła się nad nieczułością na sztukę gdy ktoś ukręcił łęb jednej z wściekłych emancypacji różu... Nie żebym chwalił dewastację jako sposób na brzydkie części miasta, ale interesuje mnie na ile gazeta ma jakąś odgórną koncepcję, a na ile wypluwa co tylko przyjdzie do głowy bez jakichkolwiek przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Proszę o zielonego słonia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 17:24 ... przed wejściem na Jarmark Europa (z dziurką jak skarbonka). Będzie można do niego wrzucać pieniądze przed wejściem na Stadion. I tak forsę ukradną, to lepiej ją do zielonego słonia ... Odpowiedz Link Zgłoś