Dodaj do ulubionych

Zniknie drzewo na pl. Zamkowym.

06.11.04, 11:47
www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=51340

Bhuuu, smutne, to drzewo to czesc pl. Zamkowego.
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. 06.11.04, 12:19
      ojeja ...szkoda... :(((
      • Gość: kixx Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 12:23
        Nic to
        postawia plastkiowe
        marzy mi sie szpaler plastikowych drzew biegnacy przez caly Trakt Krolewski od
        Placu Zamkowego aż do Wilanowa
        precedens juz jest -stoi sobie na placu de Gaulle`a
        • niech To genialne! 06.11.04, 12:27
          Faktycznie, nalezy przeniesc tam palme!
          • vampi_r Zakładamy komitet obrony topoli 06.11.04, 12:33
            W skrócie KOT.

Złóżmy protest do urzędu Kaczyńskiego.
            Przykujmy się łańcuchami do tego drzewa. Zarządajmy 10 mln. zł w zamian za odstąpienie od protestu.
            Ludzie!!!! Zróbmy coś, nim na taki pomysł wpadnie Przyjazne Miasto.
            Kasy przecież dla wszystkich nie styknie.
          • pan_pndzelek Re: To genialne! 06.11.04, 12:34
            I żeby jeszcze te różowe jelenie były... to będzie wtedy staropiastowska
            knieja... taki symbol znaczy...
            • vampi_r Re: To genialne! 06.11.04, 12:43
              Nie, na jelenie i palmę się nie zgadzam.
              Lepiej postawić w tym miejscu Mc'Donalda, albo jakieś centrum handlowe.
              Przecież po wycięciu tego ohydnego drzewa Plac Zamkowy to będzie idealne miejsce na jakąś inwestycję.
              • pan_pndzelek Re: To genialne! 06.11.04, 12:55
                Duży dom towarowy w tym miejscu byłby jak najbardziej na miejscu... może
                Arkadia Nieborów?
                • Gość: NiewazneKto Tylko karuzela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:15
                  Tylko karuzela, bo jak się tak pokręcimy, to będziemy mniej myśleć
                  o głupotach.
                  • pan_pndzelek >>>Taka smutna refleksja o karuzeli... 10.11.04, 09:33
                    Taka smutna refleksja o karuzeli mnie naszła... o tym jak wesoło kręciła się
                    kiedyś karuzela, kiedy wiatr rozwiewał płatki sadzy z płonącego za murem
                    kwartału miasta... tak, chyba dziś ta karuzela znowu rozwiewałaby gryzący dym...
        • umfana Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. 06.11.04, 16:32
          Przyjedzie Bocian1 na Stare Miasto i zrobi swoje:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=17181385&a=17350260
    • Gość: johmn Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:30
      Tpola ma to do siebie ze jest zaloscie krotkowieczna jej pien opanwuje
      zgnilizna, kruszeja galezie. Szybko rosnie wiec za komuny byla masowo sadzona w
      wawie. Gdyby ro byla lipa, klon czy sosna mznaby rbic czum. A tak bez sensu to
      zalosne pieprzenie.
      j
    • Gość: miodek powinno być: Zniknie drzewo z pl. Zamkowego IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 16:36
      A gdzie tak ładnie Pani nauczyc się po polski
    • sebpl Zasłania? Wyciąć! 06.11.04, 18:41
      Czytam i czytam ten artykuł i oczom nie wierzę.
      Zgniłe korzenie zagrażają Zamkowi Królewskiemu???????? Otoczone betonowym
      klombem????

O co tutaj chodzi? Drzewko chore? Sadzinmy nowe i po krzyku.
      Ale oczywiście, zaraz się znaleźli się "ulepszacze', "społecznicy", który mają
      nowe "lepsze" pomysły. Krzaczki, kolombik, trawka, bratki... wszystko tylko nie
      drzewo które z a s ł a n i a widok na P i z z a H u t!

---
      Śladami zasmuconego kota Filemona tup... tup... tup...
      • anmanika Re: Zasłania? Wyciąć! 06.11.04, 19:25
        Zastanawia mnie kto jest takim zawzietym wrogiem drzew okolo Zamku. Najpierw
        zniknely drzewa przy ogrodzeniu, pozniej za Zamkiem a teraz to jedyne przed
        Zamkiem.
        • Gość: NiewazneKto DĄB! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:21
          Zamiast topoli mógłby być piękny, mocny dąb! W każdym bądź razie jest chyba
          w naszej stolicy jakiś mądry ogrodnik, który powie, jakie okazałe drzewo
          powinno się posadzić. A może lipa, duch Kochanowskiego przeniósłby się wtedy
          na Starówkę ...
          • kixx Tylko palma 06.11.04, 20:42
            jako symbol glupoty warszawskich urzednikow
            postawienie jej moglyby zasponsorowac Warszawskie Zaklady Przemyslu
            Tluszczowego,znany w calym swiecie producent margaryny Palma
            a jakby jeszcze zrobic ja z margaryny??
            Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
            Zamek Krolewski wymieka!!!!!!!!!!!
            • vampi_r A może posadzić modrzew 07.11.04, 00:58
              W Boże Narodzenie obwiesiłoby się go lampkami i bąbkami. Nie trzebaby było co roku wycinać wielkiej choinki w lesie i przywozić na pl. Zamkowy.
              Ja jako ekolog jestem przeciwny wycinaniu świerków na Gwiazdkę.
              Czyli posadzić modzrzew zamiast tej topoli!!!! Uratujemy przynajmniej jednego świerka od pił i siekier. Przez 100 lat uratujemy cały las.
              • Gość: zygi Kołku, modrzew zimą jest łysy i goły IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 01:04
                a może po prostu posadzić świerk?
              • Gość: zygi aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 01:07
                co to za las?? 100 drzew??? tyle to ja mam pod płotem na działce
                • Gość: NiewazneKto Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:05
                  To podaruj jedno z tych swoich 100 drzewek (lub trzy) Zamkowi Królewskiemu.
                  Napiszą o Tobie w gazetach!!!
                  • sebpl Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he 07.11.04, 16:59
                    I ptaki będą miały gdzie przycupnąć w ptasiej drodze...

---
                    Śladami kota Filemona tup... tup.. tup...
                    • Gość: NiewazneKto I koty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:06
                      ... będą miały gdzie wskoczyć na drzewo, aby nie dosięgły ich kły jakiegoś
                      zestresowanego Pikusia.
                    • Gość: jaa_ga Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 17:09
                      ...i Filemon będzie się mógł wdrapać...
                      • Gość: NiewazneKto Gość w dorożce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:14
                        Filemon to sobie codziennie jeździ dorożką jak panisko i żaden pies mu nie
                        podskoczy, bo "sałata" batem go, batem ...
                  • Gość: zygi Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 17:18
                    a pewnie, że bym podarował, piękne sosny mają już metr - półtora wysokości,
                    tylko gdzie tam na bruku można je zasadzić. A nawet jakby korzenie wcisnęły się
                    w szczeliny pomiędzy kostkami to morowe powietrze miasta uśmierciłoby drzewka w
                    pierwszym sezonie letnim. Ptaszki dalej będą musiały siadać na latarniach i na
                    śmietnikach
                • vampi_r Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he 07.11.04, 21:31
                  Gość portalu: zygi napisał(a):

> co to za las?? 100 drzew??? tyle to ja mam pod płotem na działce

Gratuluję ci poczucia humoru.
                  Naprawdę, jestem pod wrażeniem.
              • Gość: mw Re: A może posadzić modrzew IP: *.aster.pl 07.11.04, 17:17
                Masz rację vampi_r, posadz modrzew a potem co święta będziesz na tej swojej
                choince przyklejał igły. Lepszy łyk wody niż takie strzszne andromy, jakie
                wypisujesz.
                • Gość: NiewazneKto Czerwony dąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:24
                  Vampi_r z racji upodobania do czerwonego koloru, powinien zasadzić czerwony
                  dąb. Ci, którzy są teraz w dołku z powodu jesiennej aury - pomogą mu wykopać
                  dołek! Tylko czerwony dąb!!!
                • vampi_r Re: A może posadzić modrzew 07.11.04, 21:35
                  Gość portalu: mw napisał(a):

> Masz rację vampi_r, posadz modrzew a potem co święta będziesz na tej swojej
                  > choince przyklejał igły. Lepszy łyk wody niż takie strzszne andromy, jakie
                  > wypisujesz.

Człowieku!!!
                  Cały ten wątek to robienie jaj.
                  Jak mawia mój przyjaciel - inteligencję człowieka poznaje się po poczuciu humoru.
                  • Gość: zygi Koleś, jak Ty pier..dolnełes głupote to jest żart IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 21:42
                    he he he , ale śmieszne ;(. Nikt poza Tobą się jakoś nie śmieje
                    • Gość: john na drzewach to jednak sie nie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 04:00
                      czy dzieci nie wiedza ze deby maja plaski system korzeniwy? nie nadaje sie na
                      takie male wysepki wsrod betonu.
                      j
                      • Gość: NiewazneKto Re: na drzewach to jednak sie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 07:51
                        Ale jak wygląda! Pomarzyć nie wolno?
                        • anmanika Re: na drzewach to jednak sie znacie 10.11.04, 08:58
                          nowe pomysly:
                          www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=51569
    • indris Zniknie drzewo na pl. Zamkowym ? 10.11.04, 11:39
      NIE ma prawa zniknąć ! Może zniknąć TO drzewo, jeżeli nie można go uratować.
      Ale jest oczywiste, że w takim przypadku trzeba zastąpić je innym i to
      najlepiej podobnym.
      • Gość: NiewazneKto Ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:13
        "Często wszystko jest uratowane wtedy, kiedy się myśli, że już zostało
        stracone." Lew Tołstoj
    • umfana To drzewo powinno zostać... 10.11.04, 20:46
      Słyszałam że można jej uratować a decyzja o jego ścięciu to kolejny szabotaż
      urzędniczego desantu z prowicji...
      :o(
      • Gość: NiewazneKto Przywiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:36
        Jesteśmy bardzo przywiązani do tego drzewa. Skoro tak, to kto pierwszy
        przywiąże się do niego na znak protestu na pięć godzin? Potem będziemy
        się zmieniać. A reszta oczywiście otoczy kółkiem przywiązanego do drzewa
        i będzie mu śpiewała pieśni biesiadne ...

Moja siostra uśmiała się ostatnio. Była na imprezie i panom skończył się
        repertuar biesiadny. Usłyszała "kolorowe kredki w pudełeczku noszę ..."
        • vampi_r Re: Przywiązanie 11.11.04, 19:39
          Ja już dawno proponowałem założenie KOT-a - Komitetu Obrony Topoli.
          Własnie idę się przywiązać na 5 godzin, kto mnie zmieni o 1 w nocy?
          • Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:47
            Jeśli KOT, to tylko Filemon. Ale on lubi ciepłe mleko z odrobiną whisky,
            a ja ... nie mam w domu mleka. A czy Ty po takim pięciogodzinnym związaniu
            nie będziesz potrzebował świeżej krwi na ożywienie? Boję się troszeczkę ...
          • sebpl Re: Przywiązanie 11.11.04, 20:05
            O pierwszej w nocy wypatruj Filemona z baryłeczką pod szyją. On ci chętnie
            potowarzyszy, co cztery kły, to nie dwa :)
            Nad ranem zmieni was woźnica Marcin, który powiedział, że bez cienia w tej
            części placu Miasto naruszy umowę o płatnym parkowaniu dorożek (ryczałt) na
            Starym Mieście.

---
            Śladami kota Filemona tup... tup... tup...
            • Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie woźnicy do konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:15
              Czy pan Marcin jest właścicielem tego konia, który omal nie odgryzł mi ręki
              kilka lat temu? Jakiś bardzo nerwowy ten koń, chyba za bardzo zagłaskany ...
              A jak Filemon wytrzymuje to ciągłe głaskanie? Biedaczysko ... Zanim przyjdę
              powiedz, co będzie w tej baryłeczce? Potem się okaże, że to mleko ...
              Czy to prawda, że dorożkarze muszą zainstalować kasy fiskalne?
              • sebpl Re: Przywiązanie woźnicy do konia 11.11.04, 20:30
                Prawda, ale Masto nie ma na razie "ustawionego" producenta do generatorów
                prądu, a na przyczepienie dynama do obręczy koła woźnicy się nie zgadzają.

Co do koników, sama musisz zidentyfikowac sprawcę.
                Ostatnio widziałem pięknego nowego konika.
                Strasznie paradny. Muszę mu się przyjrzeć dokładniej, to Ci go opiszę.

Co do baryłeczki, ja tam Filemonowi w garnki nie zaglądam :)

---
                Śladami kota Filemona tup.. tup.. tup...
                • Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie woźnicy do konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:37
                  Nie zaglądasz, ale masz na pewno wpływ na jego gust. Kto z kim przestaje ...
                  Wino marki Wino dobrze smakuje tylko na Pradze!
                  Nigdy nie jechałam dorożką. Nawet nie wiem, jaka cena za godzinę. Może
                  kiedyś ... jako starsza pani ... Na razie wolę spacery.
                  • sebpl Re: Przywiązanie woźnicy do konia 11.11.04, 20:43
                    Kosztuje chyba 60 złotych, aczkolwiek nie jestem pewien, czy nie trzeba mieć ze
                    sobą euro :)
                    Natomiast zawsze możesz załapać się na ostani kurs w kierunku Pragi.

---
                    Śladami kota Filemona tup... tup... tup...
                    • Gość: NiewazneKto Ostatnio kurs... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:00
                      ... euro jest niski, więc mi się nie opłaca. Konie chodzą wcześnie spać,
                      a ja lubię puste ulice, te tup...tup...tup konia i gwiazdy nad głową
                      (nie przed oczami). Ciężkie czasy nastały teraz dla romantycznych Pra-
                      żanek. Dobrze, że są marzycielkami!
                      • anmanika Re: Ostatnio kurs... 18.11.04, 11:04
                        Co za napiecie - zupelnie jak w meczu, wytna czy nie wytna:
                        www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=52086
                        • pra_gosia Tyle osób całowało się ... 18.11.04, 12:31
                          ... pod tą topolą, że chociażby z tego powodu powinni ją zostawić.
                          Wyciąć łatwo (numer), gorzej z posadzeniem (kogoś za kratkami).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka