anmanika 06.11.04, 11:47 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=51340 Bhuuu, smutne, to drzewo to czesc pl. Zamkowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umfana Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. 06.11.04, 12:19 ojeja ...szkoda... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 12:23 Nic to postawia plastkiowe marzy mi sie szpaler plastikowych drzew biegnacy przez caly Trakt Krolewski od Placu Zamkowego aż do Wilanowa precedens juz jest -stoi sobie na placu de Gaulle`a Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Zakładamy komitet obrony topoli 06.11.04, 12:33 W skrócie KOT. Złóżmy protest do urzędu Kaczyńskiego. Przykujmy się łańcuchami do tego drzewa. Zarządajmy 10 mln. zł w zamian za odstąpienie od protestu. Ludzie!!!! Zróbmy coś, nim na taki pomysł wpadnie Przyjazne Miasto. Kasy przecież dla wszystkich nie styknie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: To genialne! 06.11.04, 12:34 I żeby jeszcze te różowe jelenie były... to będzie wtedy staropiastowska knieja... taki symbol znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: To genialne! 06.11.04, 12:43 Nie, na jelenie i palmę się nie zgadzam. Lepiej postawić w tym miejscu Mc'Donalda, albo jakieś centrum handlowe. Przecież po wycięciu tego ohydnego drzewa Plac Zamkowy to będzie idealne miejsce na jakąś inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: To genialne! 06.11.04, 12:55 Duży dom towarowy w tym miejscu byłby jak najbardziej na miejscu... może Arkadia Nieborów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Tylko karuzela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:15 Tylko karuzela, bo jak się tak pokręcimy, to będziemy mniej myśleć o głupotach. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>Taka smutna refleksja o karuzeli... 10.11.04, 09:33 Taka smutna refleksja o karuzeli mnie naszła... o tym jak wesoło kręciła się kiedyś karuzela, kiedy wiatr rozwiewał płatki sadzy z płonącego za murem kwartału miasta... tak, chyba dziś ta karuzela znowu rozwiewałaby gryzący dym... Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. 06.11.04, 16:32 Przyjedzie Bocian1 na Stare Miasto i zrobi swoje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=17181385&a=17350260 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johmn Re: Zniknie drzewo na pl. Zamkowym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:30 Tpola ma to do siebie ze jest zaloscie krotkowieczna jej pien opanwuje zgnilizna, kruszeja galezie. Szybko rosnie wiec za komuny byla masowo sadzona w wawie. Gdyby ro byla lipa, klon czy sosna mznaby rbic czum. A tak bez sensu to zalosne pieprzenie. j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek powinno być: Zniknie drzewo z pl. Zamkowego IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 16:36 A gdzie tak ładnie Pani nauczyc się po polski Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Zasłania? Wyciąć! 06.11.04, 18:41 Czytam i czytam ten artykuł i oczom nie wierzę. Zgniłe korzenie zagrażają Zamkowi Królewskiemu???????? Otoczone betonowym klombem???? O co tutaj chodzi? Drzewko chore? Sadzinmy nowe i po krzyku. Ale oczywiście, zaraz się znaleźli się "ulepszacze', "społecznicy", który mają nowe "lepsze" pomysły. Krzaczki, kolombik, trawka, bratki... wszystko tylko nie drzewo które z a s ł a n i a widok na P i z z a H u t! --- Śladami zasmuconego kota Filemona tup... tup... tup... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zasłania? Wyciąć! 06.11.04, 19:25 Zastanawia mnie kto jest takim zawzietym wrogiem drzew okolo Zamku. Najpierw zniknely drzewa przy ogrodzeniu, pozniej za Zamkiem a teraz to jedyne przed Zamkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto DĄB! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:21 Zamiast topoli mógłby być piękny, mocny dąb! W każdym bądź razie jest chyba w naszej stolicy jakiś mądry ogrodnik, który powie, jakie okazałe drzewo powinno się posadzić. A może lipa, duch Kochanowskiego przeniósłby się wtedy na Starówkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Tylko palma 06.11.04, 20:42 jako symbol glupoty warszawskich urzednikow postawienie jej moglyby zasponsorowac Warszawskie Zaklady Przemyslu Tluszczowego,znany w calym swiecie producent margaryny Palma a jakby jeszcze zrobic ja z margaryny?? Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Zamek Krolewski wymieka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r A może posadzić modrzew 07.11.04, 00:58 W Boże Narodzenie obwiesiłoby się go lampkami i bąbkami. Nie trzebaby było co roku wycinać wielkiej choinki w lesie i przywozić na pl. Zamkowy. Ja jako ekolog jestem przeciwny wycinaniu świerków na Gwiazdkę. Czyli posadzić modzrzew zamiast tej topoli!!!! Uratujemy przynajmniej jednego świerka od pił i siekier. Przez 100 lat uratujemy cały las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Kołku, modrzew zimą jest łysy i goły IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 01:04 a może po prostu posadzić świerk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 01:07 co to za las?? 100 drzew??? tyle to ja mam pod płotem na działce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:05 To podaruj jedno z tych swoich 100 drzewek (lub trzy) Zamkowi Królewskiemu. Napiszą o Tobie w gazetach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he 07.11.04, 16:59 I ptaki będą miały gdzie przycupnąć w ptasiej drodze... --- Śladami kota Filemona tup... tup.. tup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto I koty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:06 ... będą miały gdzie wskoczyć na drzewo, aby nie dosięgły ich kły jakiegoś zestresowanego Pikusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 17:09 ...i Filemon będzie się mógł wdrapać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Gość w dorożce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:14 Filemon to sobie codziennie jeździ dorożką jak panisko i żaden pies mu nie podskoczy, bo "sałata" batem go, batem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 17:18 a pewnie, że bym podarował, piękne sosny mają już metr - półtora wysokości, tylko gdzie tam na bruku można je zasadzić. A nawet jakby korzenie wcisnęły się w szczeliny pomiędzy kostkami to morowe powietrze miasta uśmierciłoby drzewka w pierwszym sezonie letnim. Ptaszki dalej będą musiały siadać na latarniach i na śmietnikach Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: aleś głąb, 100 drzew i już las, he he 07.11.04, 21:31 Gość portalu: zygi napisał(a): > co to za las?? 100 drzew??? tyle to ja mam pod płotem na działce Gratuluję ci poczucia humoru. Naprawdę, jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: A może posadzić modrzew IP: *.aster.pl 07.11.04, 17:17 Masz rację vampi_r, posadz modrzew a potem co święta będziesz na tej swojej choince przyklejał igły. Lepszy łyk wody niż takie strzszne andromy, jakie wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Czerwony dąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:24 Vampi_r z racji upodobania do czerwonego koloru, powinien zasadzić czerwony dąb. Ci, którzy są teraz w dołku z powodu jesiennej aury - pomogą mu wykopać dołek! Tylko czerwony dąb!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: A może posadzić modrzew 07.11.04, 21:35 Gość portalu: mw napisał(a): > Masz rację vampi_r, posadz modrzew a potem co święta będziesz na tej swojej > choince przyklejał igły. Lepszy łyk wody niż takie strzszne andromy, jakie > wypisujesz. Człowieku!!! Cały ten wątek to robienie jaj. Jak mawia mój przyjaciel - inteligencję człowieka poznaje się po poczuciu humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Koleś, jak Ty pier..dolnełes głupote to jest żart IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 21:42 he he he , ale śmieszne ;(. Nikt poza Tobą się jakoś nie śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john na drzewach to jednak sie nie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 04:00 czy dzieci nie wiedza ze deby maja plaski system korzeniwy? nie nadaje sie na takie male wysepki wsrod betonu. j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: na drzewach to jednak sie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 07:51 Ale jak wygląda! Pomarzyć nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: na drzewach to jednak sie znacie 10.11.04, 08:58 nowe pomysly: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=51569 Odpowiedz Link Zgłoś
indris Zniknie drzewo na pl. Zamkowym ? 10.11.04, 11:39 NIE ma prawa zniknąć ! Może zniknąć TO drzewo, jeżeli nie można go uratować. Ale jest oczywiste, że w takim przypadku trzeba zastąpić je innym i to najlepiej podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:13 "Często wszystko jest uratowane wtedy, kiedy się myśli, że już zostało stracone." Lew Tołstoj Odpowiedz Link Zgłoś
umfana To drzewo powinno zostać... 10.11.04, 20:46 Słyszałam że można jej uratować a decyzja o jego ścięciu to kolejny szabotaż urzędniczego desantu z prowicji... :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Przywiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:36 Jesteśmy bardzo przywiązani do tego drzewa. Skoro tak, to kto pierwszy przywiąże się do niego na znak protestu na pięć godzin? Potem będziemy się zmieniać. A reszta oczywiście otoczy kółkiem przywiązanego do drzewa i będzie mu śpiewała pieśni biesiadne ... Moja siostra uśmiała się ostatnio. Była na imprezie i panom skończył się repertuar biesiadny. Usłyszała "kolorowe kredki w pudełeczku noszę ..." Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Przywiązanie 11.11.04, 19:39 Ja już dawno proponowałem założenie KOT-a - Komitetu Obrony Topoli. Własnie idę się przywiązać na 5 godzin, kto mnie zmieni o 1 w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:47 Jeśli KOT, to tylko Filemon. Ale on lubi ciepłe mleko z odrobiną whisky, a ja ... nie mam w domu mleka. A czy Ty po takim pięciogodzinnym związaniu nie będziesz potrzebował świeżej krwi na ożywienie? Boję się troszeczkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Przywiązanie 11.11.04, 20:05 O pierwszej w nocy wypatruj Filemona z baryłeczką pod szyją. On ci chętnie potowarzyszy, co cztery kły, to nie dwa :) Nad ranem zmieni was woźnica Marcin, który powiedział, że bez cienia w tej części placu Miasto naruszy umowę o płatnym parkowaniu dorożek (ryczałt) na Starym Mieście. --- Śladami kota Filemona tup... tup... tup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie woźnicy do konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:15 Czy pan Marcin jest właścicielem tego konia, który omal nie odgryzł mi ręki kilka lat temu? Jakiś bardzo nerwowy ten koń, chyba za bardzo zagłaskany ... A jak Filemon wytrzymuje to ciągłe głaskanie? Biedaczysko ... Zanim przyjdę powiedz, co będzie w tej baryłeczce? Potem się okaże, że to mleko ... Czy to prawda, że dorożkarze muszą zainstalować kasy fiskalne? Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Przywiązanie woźnicy do konia 11.11.04, 20:30 Prawda, ale Masto nie ma na razie "ustawionego" producenta do generatorów prądu, a na przyczepienie dynama do obręczy koła woźnicy się nie zgadzają. Co do koników, sama musisz zidentyfikowac sprawcę. Ostatnio widziałem pięknego nowego konika. Strasznie paradny. Muszę mu się przyjrzeć dokładniej, to Ci go opiszę. Co do baryłeczki, ja tam Filemonowi w garnki nie zaglądam :) --- Śladami kota Filemona tup.. tup.. tup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Re: Przywiązanie woźnicy do konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:37 Nie zaglądasz, ale masz na pewno wpływ na jego gust. Kto z kim przestaje ... Wino marki Wino dobrze smakuje tylko na Pradze! Nigdy nie jechałam dorożką. Nawet nie wiem, jaka cena za godzinę. Może kiedyś ... jako starsza pani ... Na razie wolę spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Przywiązanie woźnicy do konia 11.11.04, 20:43 Kosztuje chyba 60 złotych, aczkolwiek nie jestem pewien, czy nie trzeba mieć ze sobą euro :) Natomiast zawsze możesz załapać się na ostani kurs w kierunku Pragi. --- Śladami kota Filemona tup... tup... tup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewazneKto Ostatnio kurs... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:00 ... euro jest niski, więc mi się nie opłaca. Konie chodzą wcześnie spać, a ja lubię puste ulice, te tup...tup...tup konia i gwiazdy nad głową (nie przed oczami). Ciężkie czasy nastały teraz dla romantycznych Pra- żanek. Dobrze, że są marzycielkami! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ostatnio kurs... 18.11.04, 11:04 Co za napiecie - zupelnie jak w meczu, wytna czy nie wytna: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=52086 Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Tyle osób całowało się ... 18.11.04, 12:31 ... pod tą topolą, że chociażby z tego powodu powinni ją zostawić. Wyciąć łatwo (numer), gorzej z posadzeniem (kogoś za kratkami). Odpowiedz Link Zgłoś