Dodaj do ulubionych

Windy w drewnie

28.12.04, 10:37
Czy ktoś z Was wie, kiedy wreszcie windy zmienią swój gustowny wystrój?
Obserwuj wątek
    • ppppp1 Re: Windy w drewnie 28.12.04, 10:55
      Jak się wszyscy wprowadzą.Niestety.
      • blacky35 Re: Windy w drewnie 28.12.04, 16:00
        jesli juz o windach, to powinni je chyba zabic jeszcze bardziej. Jakis chuj i
        to jeszcze debil do tego wszystkiego podpalal w windzie w bloku b detektor
        ruchu. Jak tak ma byc to w tydzien po zdjeciu okładzin drewnianych windy beda
        wygladały jak w slamsach. Zastanawiam sie ciagle nad jednym czy robotnicy
        niszcza te windy czy mieszkancy, ale to sie dopiero okaze za jakis czas.
        • ppppp1 Re: Windy w drewnie 28.12.04, 16:44
          Też to widziałem,tego huja pod ścianę.
        • ardbeg1 Re: Windy w drewnie 29.12.04, 13:06
          Niestety, raczej jedni i drudzy. Ale zdecydowaną większość szkód powodują
          robole: z głupoty, zazdrości, zawiści i żalu do całego świata za swój los. Mało
          czujna jest też ochrona - wpuszcza do budynków roboli z reklamówkami pełnymi
          taniego piwa.
          Powinniśmy zainstalować kamery w windzie - wprawdzie będzie mniej romantycznie,
          ale dość szybko się wyjaśni, komu należy łapy poutrącać.
          • cichy.pl Re: Windy w drewnie 04.01.05, 13:40
            ardbeg1 napisał:

> Niestety, raczej jedni i drudzy. Ale zdecydowaną większość szkód powodują
            > robole: z głupoty, zazdrości, zawiści i żalu do całego świata za swój los.
            Mało czujna jest też ochrona - wpuszcza do budynków roboli z reklamówkami pełnymi taniego piwa.
            > Powinniśmy zainstalować kamery w windzie - wprawdzie będzie mniej romantycznie,
            >
            > ale dość szybko się wyjaśni, komu należy łapy poutrącać.

Ochrona z tego co widzę, to uwielbia gnieździć się stadnie w portierni głównej.
          • wenus2005 Re: Windy w drewnie 14.01.05, 13:51
            hmm... kamery już są w windach... upsss, trzeba uważać ;)
            • blacky35 Re: Windy w drewnie 14.01.05, 15:31
              a gdzies ty te kamere widzial?
              • freigeist Re: Windy w drewnie 14.01.05, 23:31
                Budynek B, taki maleńki otworek na panelu ze stali nierdzewnej. Tak na
                wysokości oczu przeciętnego wzrostu człowieka. A sygnał z kamer doprowadzony do
                mieszkania na 13 piętrze. Do tego czujniki ruchu (podpalane) z tego samego
                powodu. A więc... no "sex in elevator". A swoją drogą, czy nasze
                oooooooooogromne okna nie wystarczą podglądaczom. Może by tak pobierać
                abonament od tych, którzy mają lunety?
                • blacky35 Re: Windy w drewnie 15.01.05, 20:11
                  well, ten otworejk to kamera?
                  jesli tak to i tak nic nie da jajak stane nw rogu i nie bede sie ruszal to ktos
                  mnie moze zcviagnac na 13. zreszta tam nikt nie mieszka jak do tej pory tak mie
                  sie przynajmniej wydaje.
                  • freigeist Re: Windy w drewnie 16.01.05, 12:03
                    A próbowałeś zaraz po wejściu do windy "stanąć w rogu i się nie ruszać"? Chyba
                    musisz najpierw nacisąć guzik. Czyli stoisz na wprost kamery. Penego dnia z
                    głośników przed tobą rozlegnie się: "Mamy cię..."
                • wenus2005 Re: Windy w drewnie 17.01.05, 17:10
                  no nie mów, że w A tego nie ma! tylko my jesteśmy podglądani...? drugi "Sliver"
                  hmmm...
                  • ppppp1 Re: Windy w drewnie 17.01.05, 17:54
                    Tam nie ma żadnej kamery.Ani u nas B ani w A.A co do zebrania w zeszłym roku
                    były pisma powiadamiające w krzynkach z tego co pamiętam.
                    • zzrobert Re: Windy w drewnie 21.01.05, 00:07
                      W B są. Porównaj windy w A i B i pewnie wtedy od razu zauważysz różnicę.

No i ciekawe jak wygląda sytuacja na froncie remontów bo wg moich obserwacji w
                      A już ich prawie nie ma - głównie szafy wnękowe. Za to pod B często widże
                      samochody więc albo wprowadzają się ludzie albo jeszcze remonty trwają.

Więc czy osłony wind są jeszcze potrzebne?
                      • blacky35 Re: Windy w drewnie 21.01.05, 11:29
                        w b na pewno jeszcze trwaja remonty na maxa. Dopoki ostatni robotnik nie opusci
                        bloku to nie zdejmowalbym oslon.
                        • zzrobert Re: Windy w drewnie 21.01.05, 14:12
                          Ostatni to pewnie w okolicy 2099 roku
                          Bo na razie nie wszystkie mieszkania zostały sprzedane i wyremontowane a
                          niedługo będą już remonty odświeżające i zmiany kolejnych właścicieli.
                          A do tego zakupy kuchni, szaf, łóżek, nowych regalików dla dzieci i tak cały
                          czas.
                          • lohengrin77 Re: Windy w drewnie 31.01.05, 00:43
                            Jakąś ewentualnością jest udostępnienie jednej z dwóch wind, podczas gdy druga
                            pozostałaby w kamuflażu bojowym. Wątpię tylko w to, aby ktoś zechciał używać
                            ich selektywnie.
                    • freigeist Re: Windy w drewnie 23.01.05, 12:24
                      no to zapytaj ochrony.
              • wenus2005 Re: Windy w drewnie 17.01.05, 17:08
                on to ona jest ;)))
    • ppppp1 Re: Windy w drewnie 09.03.05, 15:43
      Znowu jakaś łajza zniszczyła czujnik w windzie w B.Trzeba sciągnąć te płyty bo
      buraki które jeźdzą czują sie jak w slamsie.
      • dev_nul Re: Windy w drewnie 10.03.05, 14:48
        Właśnie. Od paru dni obserwuję z rosnącym niepokojem, jak coarz bardziej
        niszczeje czujka w jednej z wind w B. Najpierw komuś "przeszkadzała" osłona,
        teraz wyciągnął na całą długość kable... Jestem za montażem kamer w windach,
        pod warunkiem, że ochrona będzie miała dostęp do informacji nt. tego kto i co
        tam zepsuł.
        • zzrobert Re: Windy w drewnie 10.03.05, 15:31
          hmmm tak naprawdę to ochrona jeśli nie dopilnuje naszego mienia odpowiada
          finansowo za naprawę.

Więc to że ja też jestem za kamerami (a akurat mamy jeszcze 6 wolnych gniazd na
          nie) oznacza tylko to że chcę ułatwić nadzór nad naszym mieniem (choć to "za
          naszą kasę" a we wszystkich znanych mi nieruchomościach to ochrona ma i płaci
          za monitoring).

Ps. Wiem nikogo nie uda się złapać - ale i nikt nie bedzie niszczył wtedy.
      • r-67 Re: Windy w drewnie 10.03.05, 17:45
        To jest czujnik ruchu właściciela 13p i został zdemontowany przez ekipę
        remontową,aby mogli dojechać windą na 13p.
    • ppppp1 Re: Windy w drewnie 10.03.05, 18:24
      A po co komś czujnik w domu.Robotnicy chodzą po schodach(wysiadają na 12 i
      dalej pieszo) mieszkam na 12 i widzę co się dzieje.
      • freigeist Re: Windy w drewnie 11.03.05, 11:02
        Bo mieszkanie jest duże, a winda wjeżdża do środka mieszkania. Nie dziwię, się,
        że właściciel nie chce, by ktoś, nawet przypadkiem, wjechał mu windą do
        mieszkania mówiąc "o przepraszam, pomyliłem piętra...". Stąd czujnik.
        • ppppp1 Re: Windy w drewnie 11.03.05, 12:38
          Dalej nie rozumiem co ma czujnik ruchu do wpuszczania kogoś do domu na
          13p.Chyba kamera to tak.Co ci po czujniku jak ktoś już wjedzie
          • freigeist Re: Windy w drewnie 16.03.05, 09:00
            chodzi o to, że winda wjedzie na 13 tylko po uruchomieniu kartą, natomiast
            można ściągnąć ja na 13 jeśli w środku nic się nie rusza, czyli w domyśle jest
            pusta.
    • lohengrin77 Re: Windy w drewnie 15.03.05, 23:12
      Wpadł mi do głowy pomysł:

zamieścić wszystkie nabazgrane w windach przez 'fachowców' numery telefonów na
      odpowiedniej stronie internetowej, najlepiej opatrzone opisami w rodzaju "Słodka
      Mariola prywatnie" etc.
    • ppppp1 Re: Windy w drewnie 24.03.05, 15:44
      Kiedy w końcu zniknią ozdoby z windy zaczyna się robić slams(brudno,zniszczone
      czujki).
      • blacky35 Gwiezdne Wojny 24.03.05, 17:26
        Hm kiedys oderwala sie jedna dykta, zabawnie czulem sie jak w tym smietnku w
        Gwiezdnych wojnach co sciany zgniataly smiecie:)
    • ppppp1 Re: Windy w drewnie 12.04.05, 09:12
      Kiedy te opakowania znikną z wind.Mam już dość tego chlewu.Czy ktoś coś wie?
      • blacky35 Re: Windy w drewnie 12.04.05, 11:00
        Niech lepiej nie znikaja. Na wlasne oczy widzialem jak jeszcze taczka wjechali
        z cala fura cegiel do windy.
        • ppppp1 Re: Windy w drewnie 12.04.05, 11:22
          No ale to może trwać nastepne 5 lat.
    • anna6666 Re: Windy w drewnie 13.04.05, 16:55
      Też mnie to denerwuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka