ardbeg1 28.12.04, 10:37 Czy ktoś z Was wie, kiedy wreszcie windy zmienią swój gustowny wystrój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blacky35 Re: Windy w drewnie 28.12.04, 16:00 jesli juz o windach, to powinni je chyba zabic jeszcze bardziej. Jakis chuj i to jeszcze debil do tego wszystkiego podpalal w windzie w bloku b detektor ruchu. Jak tak ma byc to w tydzien po zdjeciu okładzin drewnianych windy beda wygladały jak w slamsach. Zastanawiam sie ciagle nad jednym czy robotnicy niszcza te windy czy mieszkancy, ale to sie dopiero okaze za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 28.12.04, 16:44 Też to widziałem,tego huja pod ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
ardbeg1 Re: Windy w drewnie 29.12.04, 13:06 Niestety, raczej jedni i drudzy. Ale zdecydowaną większość szkód powodują robole: z głupoty, zazdrości, zawiści i żalu do całego świata za swój los. Mało czujna jest też ochrona - wpuszcza do budynków roboli z reklamówkami pełnymi taniego piwa. Powinniśmy zainstalować kamery w windzie - wprawdzie będzie mniej romantycznie, ale dość szybko się wyjaśni, komu należy łapy poutrącać. Odpowiedz Link Zgłoś
cichy.pl Re: Windy w drewnie 04.01.05, 13:40 ardbeg1 napisał: > Niestety, raczej jedni i drudzy. Ale zdecydowaną większość szkód powodują > robole: z głupoty, zazdrości, zawiści i żalu do całego świata za swój los. Mało czujna jest też ochrona - wpuszcza do budynków roboli z reklamówkami pełnymi taniego piwa. > Powinniśmy zainstalować kamery w windzie - wprawdzie będzie mniej romantycznie, > > ale dość szybko się wyjaśni, komu należy łapy poutrącać. Ochrona z tego co widzę, to uwielbia gnieździć się stadnie w portierni głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2005 Re: Windy w drewnie 14.01.05, 13:51 hmm... kamery już są w windach... upsss, trzeba uważać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: Windy w drewnie 14.01.05, 23:31 Budynek B, taki maleńki otworek na panelu ze stali nierdzewnej. Tak na wysokości oczu przeciętnego wzrostu człowieka. A sygnał z kamer doprowadzony do mieszkania na 13 piętrze. Do tego czujniki ruchu (podpalane) z tego samego powodu. A więc... no "sex in elevator". A swoją drogą, czy nasze oooooooooogromne okna nie wystarczą podglądaczom. Może by tak pobierać abonament od tych, którzy mają lunety? Odpowiedz Link Zgłoś
blacky35 Re: Windy w drewnie 15.01.05, 20:11 well, ten otworejk to kamera? jesli tak to i tak nic nie da jajak stane nw rogu i nie bede sie ruszal to ktos mnie moze zcviagnac na 13. zreszta tam nikt nie mieszka jak do tej pory tak mie sie przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: Windy w drewnie 16.01.05, 12:03 A próbowałeś zaraz po wejściu do windy "stanąć w rogu i się nie ruszać"? Chyba musisz najpierw nacisąć guzik. Czyli stoisz na wprost kamery. Penego dnia z głośników przed tobą rozlegnie się: "Mamy cię..." Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2005 Re: Windy w drewnie 17.01.05, 17:10 no nie mów, że w A tego nie ma! tylko my jesteśmy podglądani...? drugi "Sliver" hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 17.01.05, 17:54 Tam nie ma żadnej kamery.Ani u nas B ani w A.A co do zebrania w zeszłym roku były pisma powiadamiające w krzynkach z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Windy w drewnie 21.01.05, 00:07 W B są. Porównaj windy w A i B i pewnie wtedy od razu zauważysz różnicę. No i ciekawe jak wygląda sytuacja na froncie remontów bo wg moich obserwacji w A już ich prawie nie ma - głównie szafy wnękowe. Za to pod B często widże samochody więc albo wprowadzają się ludzie albo jeszcze remonty trwają. Więc czy osłony wind są jeszcze potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
blacky35 Re: Windy w drewnie 21.01.05, 11:29 w b na pewno jeszcze trwaja remonty na maxa. Dopoki ostatni robotnik nie opusci bloku to nie zdejmowalbym oslon. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Windy w drewnie 21.01.05, 14:12 Ostatni to pewnie w okolicy 2099 roku Bo na razie nie wszystkie mieszkania zostały sprzedane i wyremontowane a niedługo będą już remonty odświeżające i zmiany kolejnych właścicieli. A do tego zakupy kuchni, szaf, łóżek, nowych regalików dla dzieci i tak cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin77 Re: Windy w drewnie 31.01.05, 00:43 Jakąś ewentualnością jest udostępnienie jednej z dwóch wind, podczas gdy druga pozostałaby w kamuflażu bojowym. Wątpię tylko w to, aby ktoś zechciał używać ich selektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 09.03.05, 15:43 Znowu jakaś łajza zniszczyła czujnik w windzie w B.Trzeba sciągnąć te płyty bo buraki które jeźdzą czują sie jak w slamsie. Odpowiedz Link Zgłoś
dev_nul Re: Windy w drewnie 10.03.05, 14:48 Właśnie. Od paru dni obserwuję z rosnącym niepokojem, jak coarz bardziej niszczeje czujka w jednej z wind w B. Najpierw komuś "przeszkadzała" osłona, teraz wyciągnął na całą długość kable... Jestem za montażem kamer w windach, pod warunkiem, że ochrona będzie miała dostęp do informacji nt. tego kto i co tam zepsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Windy w drewnie 10.03.05, 15:31 hmmm tak naprawdę to ochrona jeśli nie dopilnuje naszego mienia odpowiada finansowo za naprawę. Więc to że ja też jestem za kamerami (a akurat mamy jeszcze 6 wolnych gniazd na nie) oznacza tylko to że chcę ułatwić nadzór nad naszym mieniem (choć to "za naszą kasę" a we wszystkich znanych mi nieruchomościach to ochrona ma i płaci za monitoring). Ps. Wiem nikogo nie uda się złapać - ale i nikt nie bedzie niszczył wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
r-67 Re: Windy w drewnie 10.03.05, 17:45 To jest czujnik ruchu właściciela 13p i został zdemontowany przez ekipę remontową,aby mogli dojechać windą na 13p. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 10.03.05, 18:24 A po co komś czujnik w domu.Robotnicy chodzą po schodach(wysiadają na 12 i dalej pieszo) mieszkam na 12 i widzę co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: Windy w drewnie 11.03.05, 11:02 Bo mieszkanie jest duże, a winda wjeżdża do środka mieszkania. Nie dziwię, się, że właściciel nie chce, by ktoś, nawet przypadkiem, wjechał mu windą do mieszkania mówiąc "o przepraszam, pomyliłem piętra...". Stąd czujnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 11.03.05, 12:38 Dalej nie rozumiem co ma czujnik ruchu do wpuszczania kogoś do domu na 13p.Chyba kamera to tak.Co ci po czujniku jak ktoś już wjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: Windy w drewnie 16.03.05, 09:00 chodzi o to, że winda wjedzie na 13 tylko po uruchomieniu kartą, natomiast można ściągnąć ja na 13 jeśli w środku nic się nie rusza, czyli w domyśle jest pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin77 Re: Windy w drewnie 15.03.05, 23:12 Wpadł mi do głowy pomysł: zamieścić wszystkie nabazgrane w windach przez 'fachowców' numery telefonów na odpowiedniej stronie internetowej, najlepiej opatrzone opisami w rodzaju "Słodka Mariola prywatnie" etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 24.03.05, 15:44 Kiedy w końcu zniknią ozdoby z windy zaczyna się robić slams(brudno,zniszczone czujki). Odpowiedz Link Zgłoś
blacky35 Gwiezdne Wojny 24.03.05, 17:26 Hm kiedys oderwala sie jedna dykta, zabawnie czulem sie jak w tym smietnku w Gwiezdnych wojnach co sciany zgniataly smiecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Windy w drewnie 12.04.05, 09:12 Kiedy te opakowania znikną z wind.Mam już dość tego chlewu.Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
blacky35 Re: Windy w drewnie 12.04.05, 11:00 Niech lepiej nie znikaja. Na wlasne oczy widzialem jak jeszcze taczka wjechali z cala fura cegiel do windy. Odpowiedz Link Zgłoś