Dodaj do ulubionych

PAP: 3 kary dozywocia

IP: 194.92.239.* 03.06.02, 14:52
dla zabojcow czworga osob z Kredyt Bank.
Mam nadzieje, ze te smiecie nigdy nie wyjda z wiezienia.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: PAP: 3 kary dozywocia 03.06.02, 15:01
      Dożywocie !
      Z jednej strony kamień spadł mi z serca, a z drugiej będą do końca życia na
      łaskawym chlebie podatników.
      • Gość: ann.k Re: PAP: 3 kary dozywocia IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 03.06.02, 15:54
        czytalam niedawno o wyrokach dozywocia.. podobno z punktu widzenia przestepcy,
        kara taka jest gorsza niz smierc; smierc nastepuje szybko, po niej juz go nic
        nie obchodzi; skazany na dozywocie siedzi w celi z psychicznym nastawieniem, ze
        juz zawsze tak bedzie; podobno pozbawia to delikwenta nadziei i checi do zycia;
        mam nadzieje, ze w tym wypadku bedzie dokladnie tak: ze sie te @$%%@$% wykoncza
        psychicznie... czasami trudno miec dla kogos zrozumienie... a swoja droga, to
        chetnie bede placila na nich podatki, jesli tylko ktos mi zagwarantuje, ze sie
        wykoncza psychicznie...
    • d.z. Mnie to nie satysfakcjonuje 03.06.02, 15:07
      Gość portalu: AHA napisał(a):

> dla zabojcow czworga osob z Kredyt Bank.
      > Mam nadzieje, ze te smiecie nigdy nie wyjda z wiezienia.

Przyznam szczerze, że ten sprawiedliwy wyrok mnie nie satysfakcjonuje.
      Cóż z tego, że te kreatury nawet do końca życia będą w więzieniu skoro za nasze
      (podatnicze) pieniądze w tym również z podatków rodzin ich ofiar. W samym
      więzieniu natomiast oni jako przestępcy dużego formatu będą zapewne innym warunki
      dyktować i demoralizować.
      Moim skromnym zdaniem policyjny ambulans ich wiozący powinien doznać nagłej
      awarii instalacji elektrycznej i spalić się natychmiast w ten sposób, że tylko
      policjanci ich eskortujący się uratują. Po co my mamy ich utrzymywać przez wiele
      lat. Za te pieniądze można by kupić rocznie choć jednej sierocie opuszczającej
      dom dziecka mieszkanie.
      Wiem, że to demagogia ale nie mogę się powstrzymać...
      • Gość: Raffix A może ludzkość powinna szukać nowych rozwiązań IP: *.braun.de 03.06.02, 16:10
        d.z. napisał(a):
        > Przyznam szczerze, że ten sprawiedliwy wyrok mnie nie satysfakcjonuje.
        (...)
        Czemu ciągle kręcimy się woków prastarej koncepcji prawa karnego. Tylko więzienie
        albo śmierć? A może by tak zaprząc medycynę i poszukać możliwości eliminacji
        agresji u najbardziej niebezpiecznych i wielokrotnych przestępców? Jakaś mała
        operacyjka mózgu, wycięcie "ośrodka agresji" (o ile taki istnieje :-)). Nawet
        jeśli miałoby to powodować efekty uboczne, może to i lepiej dla przestępcy i dla
        społeczeństwa niż kisić go całe życie w więzieniu albo (jak w USA) zabijać?
        Co Państwo na to?
        • sloggi Re: A może ludzkość powinna szukać nowych rozwiązań 03.06.02, 16:27
          Lobotomia tego nie rozwiąże.
          Niektóre klasyczne metody nadal są jedynym dobrym rozwiążaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka