sloggi 27.07.05, 00:19 Czy aby nie przesadzamy ze sprowadzaniem wszystkiego do wspólnego mianownika? Ostanio chyba co raz bardziej. Moze po serii zamachów zakażmy używania słów bomba, śmierć i ból - bo przecież sie kojarzą z zamachami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~siostra genowefa no nie przesadzajmy IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 27.07.05, 07:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu Pewnie, Izolda nie słyszała o Madrycie ani Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:26 Do czego to dochodzi - sieć tłumaczy się usteczkami Izoldy, że przecież wcale nie chciała, żeby reklama pogorszyła wizerunek sieci. Wręcz przeciwnie! Chciała dobrze: żeby wszyscy radośnie kupowali jeszcze więcej zbędnego shitu. A jeśli wskutek reklamy sieć zacznie sprzedawać mniej shitu, to Izolda protestuje, bo wcale nie o to chodziło. Miało być inaczej. Ludzie, czy oni swojemu marketingowi i PR płacą ludziom tak samo jak kasjerkom - 7/8 etatu i 550 PLN netto? Bo w przeciwnym razie skąd by brali takich "specjalistów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el polacco Oczywiście wcześniej nic się nie działo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:35 Oczywiście przed wybuchami w Londynie nie było wybuchów w Iraku, Izraelu, Indiach, Pakistanie itd. I oczywiście nikt wcześniej nie stosował hasła marketingowego "bombowe ceny", "bombowa oferta", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Oczywiście wcześniej nic się nie działo... IP: *.unizh.ch 27.07.05, 10:46 Nawet w Londynie byly juz wczesniej - IRA. Gość portalu: el polacco napisał(a): > Oczywiście przed wybuchami w Londynie nie było wybuchów w Iraku, Izraelu, > Indiach, Pakistanie itd. > > I oczywiście nikt wcześniej nie stosował hasła marketingowego "bombowe ceny", > "bombowa oferta", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbba77 Re: Oczywiście wcześniej nic się nie działo... IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.05, 11:42 bardzo trafna uwaga, widać nie mamy większych problemów.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dropsy78 Re: Pewnie, Izolda nie słyszała o Madrycie ani Ir IP: 217.64.171.* 27.07.05, 16:37 dobry komentarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid To moze lepiej -- TERRORYZUJEMY WAS NISKIMI CENAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:33 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito INDEKS WYRAZEN ZAKAZANYCH 27.07.05, 12:52 Bomba Metro Wagon Pasazer Zamaskowany wystrzalowa dziewczyna jajko niespodzianka plecak pas eksplozja bombowy pomysl Pocisk Ofiara Meczennik Przejscie podziemne Czolg Targ Bazar Karabin Samobojca!!!! Samobojstwo!!! Przechodzien Samochod!!! Pulapka!!! Swiadek To poczatek... Te i inne slowa moga zostac uzyte w reklamach w przyszlosci. Ze wzgledu na ich uzycie przez autorow zamachow, jak i autorow relacji z zamachow. Powodzenia w tropieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiebrukselki Re: INDEKS WYRAZEN ZAKAZANYCH 27.07.05, 15:43 Dodałbym: wchodzić zamiar akcja Allah Londyn Arab ofiara przeprowadzenie kojarzą się z bólem i cierpieniem! Aha, no i jeszcze oczywiście ból cierpienie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eski zgadza się. poprawność polityczna to najgorsze IP: *.crowley.pl 27.07.05, 12:55 nie przesadzajmy. dla mnie ta reklama to bomba! o przepraszam, taki zwrot się już chyba nie godzi... :-) nie widze w tej reklamie żadnego związku z zamachami w Londynie, zwrot że coś jest bombowe, w znaczeniu czegoś extra, jest w polskim języku od dawna... nie ma nic gorszego jak chora poprawnośc, przypomina mi się jak w jakimś przedszkolu wpadnięto na genialny pomysł żeby ocenzurować bajkę o Jasiu o Małgosi, bo zakończenie wydawało się geniuszom od poprawności zbyt brutalne... ludzie taki jest świat... jest życie i śmierć, to jest normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrhhh Re: Propozycja: "Osama poleca dzien bombowych cen IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 13:06 spece od haseł tez bywaja idiotami, trzeba sie z tym pogodzić :)))) pozdro www.zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwedc Re: no nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:25 Do tego jeszcze mała manipulacyjka opinią publiczną, przy układaniu pytań do sondy. Zabraklo tam najsensowaniejszej odpowiedzi czyli: -Nie, haslo mi sie nie podoba, bo jest idiotyczne jak wszystkie reklamy Reala, ale nei widze w tym nic niestosownego Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius yhy 27.07.05, 13:35 Zabrakło jeszcze: "ten artykuł jest głupi jak paczka drożdży"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: no nie przesadzajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:56 Mi tez brakowalo konkretnej odpowiedzi. Wyszlo na to, ze reklame Realu uwazam za fenomenalna, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gogorz76 Re: no nie przesadzajmy 27.07.05, 15:38 Dokladnie. Rownie dobrze plyty z musicalem Metro powinny zniknac z polek bo w metrze wybuchly bomby, basnie Tysiaca i Jednej Nocy wycofane z druku bo to przeciez arabskie, a na slowo Arab powinnismy sie przezegnac i spluwac przez lewe ramie ( nie wiem czemu lewe, prawe tez moze byc) :) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: a co jeśli 27.07.05, 09:07 yavorius napisał: > mam ból głowy?:D To Pan hrabia? A jeśli z ludu to lepiej mówić, że łeb nap... --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius panie silnik 27.07.05, 09:21 Pan przeczyta artykuł i pan zrozumie ironię w moim poście, co?:) Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: panie silnik 27.07.05, 11:19 yavorius napisał: > Pan przeczyta artykuł i pan zrozumie ironię w moim poście, co?:) Aaaa, przeczytałem, przeczytałem. I też pisałem ironicznie - bo jakżeby tu inaczej... --------------------------------------- First man then machine (Soichiro Honda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Jak widac bardzo dobra reklama... IP: *.tvk.torun.pl 27.07.05, 09:02 Skoro wyborcza o niej za darmo pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Jak widac bardzo dobra reklama... IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 27.07.05, 14:27 Zgadzam się z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdjk ludzie wyluzujcie!...mi to nieprzeszkadza IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 27.07.05, 09:04 niedługo zabronimy urzywania ogni sztucznych albo zakażemy sylwestra...paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
jmwaw Re: Alez ci ludzie pisza ... 27.07.05, 10:23 ZAKARZEMY a nie "zakażemy"! Nooo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Alez ci ludzie pisza ... IP: *.pl / *.elektrosat.pl 27.07.05, 14:07 używania... i zakażemy a nie zakarzemy. :-P zakażemy - zakazać karzemy - karać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland TO I TAK JEDYNY POZA TESCO SKLEP NIEZABOJADZKI IP: *.spray.net.pl 27.07.05, 09:05 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: TO I TAK JEDYNY POZA TESCO SKLEP NIEZABOJADZK 27.07.05, 13:07 Indeed, welcome to Poland: Nie wiem, gdzie mieszkasz, ze tylko Real jest nie-francuski, u nas jest jeszcze Tesco, siec Piotr i Pawel, no i slynne Biedronki, Zabki, Chaty Polskie + sklepy Spolem (wszystkie praktycznie w ruinie). Bylo tego wszystkiego wiecej, ale Tesco wykupilo niemiecka siec, a kilka innych zdazylo pasc. Tak, ze glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 27.07.05, 09:08 Moim zdaniem, trzeba by trzoszkę pokombinować i oskarżyć REAL o obrazę uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.crowley.pl 27.07.05, 09:17 Proponuję zakazać noszenia brody bo się kojarzy z wyglądem terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan DAJCIE NA LUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:21 NIe dajmy się zwariować. Nikt nie lubi tych reklam, ale nie doszukujmy się zaraz jakiegoś skandalu, czy obrazy ofiar zamachów bombowych. To się chore zaczyna robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiech Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:22 Nie czytam Waszych artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 27.07.05, 09:32 Moze GW powinna zmienic nazwe. W koncu slowo Gazeta kojarzy sie z gazem uzywanym w kliku zamachach (o Oswiecimiu nie wspomne). Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket 27.07.05, 12:56 Właśnie. Skandaliczny tytuł dziennika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Gazeta sie skompromitowala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:38 nie macie o czym pisac? jaka kompromitacja, reklama to reklama i nie widze w niej nic nadzwyczajnego Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Gazeta sie skompromitowala 27.07.05, 11:49 To oczywiste ze nie maja o czym pisać. Sezon ogórkowy w pełni, tematów jak na lekarstwo. Wiec kazda nawet najwieksza bzdura moze zamikenić sie w artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał BUDUJEMY KAPITALIZM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:39 Pracuję w firmie. Do pracy motywuje mnie fakt, że buduje kapitalizm. Dzięki mojej wytężonehj pracy wzrośnie dobrobyt i ludziom się będzie żyło lepiej. LONG LIVE CAPITALISM! DOWN WITH THE COMMUNISM!! Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket 27.07.05, 09:42 Poza tym, reklama raczej odstraszy niz przyciagnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.05, 09:49 Rozumując tak jak Ty - to ludzie powinni przestać korzystać z neta po przeczytaniu mojego nicka :)!!!!!Wrzuć na luz i jedź do Reala na zakupy:) Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket 27.07.05, 12:58 Mialem na mysli to, ze odstraszy, bo ludzie pomysla ze bombowe=wysokie ceny :) A sam w sondzie kliknalem opcje "gra slow" :) Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Mam lepszy pomysł: 27.07.05, 09:47 "Przyjdź do nas w weekend - masz szansę być w telewizji !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. nie, nie przesadzamy!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 27.07.05, 09:49 bo nie moze byc tak, ze pogon za pieniadzem usprawiedliwia wszystko. nie mozna byc az tak nieczulym na to, co dzieje sie na swiecie. emitowanie tak skandalicznych reklam w momencie, gdy od wybuchu bomb zginelo wiele ludzi oznacza jedno: real nie wysila sie, traktuje ludzi jak "miesko" do zarabiania pieniedzy. z kilku postow tutaj widze - ze nawet im sie to udaje.. nie jestem za wprowadzaniem zakazu uzywania slow "bomba, smierc i bol". po prostu uwazam, ze tepota i bezmyslnosc do niczego dobrego nie doprowadza. ps. nie wierze w "wysokie koszty" druku kilkuset tysiecy gazetek reklamowych. z zalozenia przeciez koszty masowego druku materialow reklamowych o krotkim okresie zycia musza byc niskie. zreszta - prosze przypomniec sobie gazety, radio i telewizje z poczatku kwietnia b.r. - nieemitowanie reklam w tym czasie - kosztowalo kazdego z wydawcow ogromne pieniadze, nieporownywalne z tym, co real wydal na te swoje "szmatki" Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: nie, nie przesadzamy!!! 27.07.05, 10:06 "zreszta - prosze przypomniec sobie gazety, radio i telewizje z poczatku kwietnia b.r. - nieemitowanie reklam w tym czasie - kosztowalo kazdego z wydawcow ogromne pieniadze" Wielce interesujace... bo jeszcze dostali zwrot pieniedzy za niewykorzystany czas antenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QA Re: nie, nie przesadzamy!!! IP: 195.117.25.* 27.07.05, 10:11 a gdyby ktoś zwrócił uwagę to taka sama reklama realu jest już od jakichś 2 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
k-myk fotolog 27.07.05, 10:40 FOTOLOG<a href="www.k-myk.prv.pl/fotolog" target="_blank">FOTOLOG</a> Odpowiedz Link Zgłoś
k-myk a poza tym ;] 27.07.05, 10:41 Prawy Prosty - głos rozsądkuw Twoim domu<a href="www.galba.blox.pl" target="_blank">Prawy Prosty - głos rozsądku w Twoim domu</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Zmieńcie tytuł na "Fakt" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:50 Będziecie mogli więcej takich "newsów" dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ziutek Sushi Bar "Tsunami" nie zmienil nazwy po tragedii IP: 5.6.2D* / 195.233.250.* 27.07.05, 09:51 na Oceanie Indyjskim pod koniec ub.roku. - Pytam dlaczego???!!! Ktos powinien ich tez skarcic... Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Zmiana nazwy GW i inne takie se ;) 27.07.05, 10:00 Proponuję połączyc GW z Faktem, bo jesteście tak samo szmatławi... Gazeta ma być konkretna, a na wasze wypociny szkoda drzew i pieniędzy które wam się płaci. Prezentujecie sobą żenujacy poziom przedszkolaka, podniecającego się byle bzdurą - "tata, a Marcin spad dzis z hustafki, a Jasia ugryzla pscoła, a pani dzis siem schyliua i fidziauem jej majty, znalazlem kamyczek, o! drugi". Co nas obchodzi jakies jedno zdanie na ulotce ktorą i tak 99,9% ludzi wywala o kosza bez czytania, tak jak GW ;) Żeby to jeszcze w Polsce te zamachy były, ale kto chce taką zapyziałą dziurę atakować, te donosy o bombach to zapewne sama policja wymyśla, żeby się ludzie bali i bardziej ich kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Real to hipermarket....fakt czepiam się bzdury ;) IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 10:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz A mnie wszystko kojarzy sie z seksem. 27.07.05, 10:06 Pewnie Freud mialby cos do powiedzenia w tej kwestii. Natomiast haslo Odwaga i Wiarygodnosc - kojarzy mi sie z terroryzmem fundamentalizmu muzulmanskiego. Bo odwaznym trzeba byc wysadzic sie w powietrze, a i wiarygodni sa terrorysci - jak powiedza, ze zaatakuja, to atakuja. Moze tym Gazeta by sie zajela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technokrata Re: Kompromitująca kampania reklamowa supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:10 Przecież właściciele mają bomby w genach to co się dziwimy.Narazie wysyłają nam w rwklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kavka Co za bzdurna wypowiedz przedstwicielki firmy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 10:10 To jakas bzdura, ze nie dalo sie wycofac!!! pracuje w reklamie i wiem, ze jesli wchodzi w gre potencjalna sytuacja kryzysowa, laczaca sie z haslem wlasnie przygotowywanej kampanii reklamowej, to zawsze mozna ja sciagnac....zmienic itd... Moze po prostu zalozeniem bylo, zeby zrobic sobie "czarny PR", tak czy inaczej bedzie wokol nas szum, wiec ludzie nas zapamietaja!!! Uwazam, ze wypowiedz przedsytawicielki firmy jest beznadziejnie nieprzemyslana....i ona wlasnie kompromituje swoja firme... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal pracujesz w reklamie? chyba jako sprzątacz/ka w IP: *.bg.am.poznan.pl 27.07.05, 11:12 dziale marketingowym. Nie wiem jak głupia musiałaby być firma żeby sama sobie zafundować czarny PR. Proponuję się dowiedzieć co to jest black PR i jak działa na klientów, a później się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia A co z bomba lodowa? Teraz juz niejadalna? 27.07.05, 10:11 Nie popadajmy w przesade. Odpowiedz Link Zgłoś