Gość: warszawiak IP: 195.94.207.* 27.08.02, 08:45 Jak mozna mareke typowo Warszawska przeniesc do Wroclawia ? Po co była ta prywatyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dynia Nie bede kupowl Pawełka... IP: 195.94.207.* 27.08.02, 08:50 Jestem bardzo niezadowolony z tego ze produkcja zostanie przeniesiona ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glicek Re: Wedel przenosi część produkcji do Wrocławia IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 09:06 jestem z wroclawia ale jestem przeciwny wyniesieniu sie Wedla na Bielany Wroclawskie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Wedel przenosi część produkcji do Wrocławia IP: 213.25.69.* 27.08.02, 09:09 A ja bede kupowal Pawelka !!!!!! To jest BIZNES Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi To już nie jest E.Wedel 27.08.02, 09:13 To zachodni koncern produkujący produkty cukiernicze Cadbury Poland Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: To już nie jest E.Wedel 27.08.02, 09:29 Tak, masz rację, niestety :-(. Jednak ten koncern kupił zakłady razem z nazwą i używa jej na opakowaniach, tak więc wyroby będa jeszcze długo kojarzyc się bardziej z Wedlem niż Brytyjczykami. Szkoda, że opuszcza nas jedna z najbardziej warszawskich firm, jak na razie na raty. Ciekawe, czy rzeczywiście w ciągu najbliższych 2 - 3 lat przeniesie się całkowicie do Wrocławia, jak twierdzi informator Gazety, czy tez bedzie tak jak mówi przedstawiciel Cadbury, że 70% produkcji pozostanie w Warszawie?. Dobrze, ze chociaz Blikle pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: To już nie jest E.Wedel 27.08.02, 09:39 obawiam się że coraz więcej firm będzie się wynosić z Warszawy z powodu kosztów. Znacznie taniej jest przecież zatrudnić ludzi czy wynająć pomieszczenia w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Re: Wedel przenosi część produkcji do Wrocławia IP: 213.25.69.* 27.08.02, 09:52 Jeżeli są racjonalne powody przeniesienia produkcji (a takie są: optymalizacja kosztów i produkcji), to nie ma o czym mówić. Proszę więc nie dramatyzować i nie bawić się sentymenty. Marka Wedel pozostanie nadal Wedlem! Czy kupując pralkę Bosch, samochód Opel, telewizor Grundig zastanawiamy się gdzie zostały te rzeczy wyprodukowane? Jestem z Wrocławia i widziałem fabrykę Cadbury Wedel na Bielanach Wrocławskich. Myślę, że z takiej fabryki baton Pawełek (i nie tylko) może smakować tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Ludzie!!! Otwórzcie oczy szerzej! IP: *.gov.pl 27.08.02, 13:55 Mam wrażenie, że wszyscy skupiają się na przenosinach fizycznych fabryki, a najważniejsi w tej sytuacji są pracownicy Wedla! Kolejne 100 osób w Warszawie będzie żyło z zasiłków, mając kredyty do spłacenia i rodziny na utrzymaniu. Rozumiem prawa rynku, ale nie rozumiem "znieczulicy", bezkompromisowości i obłudy wobec pracowników Wedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Re: Ludzie!!! Otwórzcie oczy szerzej! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 14:30 Gość portalu: magda napisał(a): > Mam wrażenie, że wszyscy skupiają się na przenosinach fizycznych > fabryki, a najważniejsi w tej sytuacji są pracownicy Wedla! Dlaczego ludzie mieliby być najważniejsi?! Ważniejsze są jednak fizyczne przenosiny fabryki, a właściwie przenosiny pewnego mitu związanego z Warszawą. Ale cóż, mit mitem, a życie swoją drogą, nie ma co płakać. > Kolejne 100 osób w Warszawie będzie żyło z zasiłków, mając > kredyty do spłacenia i rodziny na utrzymaniu. Rozumiem prawa > rynku, ale nie rozumiem "znieczulicy", bezkompromisowości i > obłudy wobec pracowników Wedla. Nikt im nie kazał brać kredytów, a "obłuda"?! Jaka obłuda czy Cadbury obiecywał komuś dożywotnie zatrudnienie? Dożywotnią pracę obiecywał tylko "22 Lipca d. E. Wedel" i... też słowa nie dotrzymał. Nie dramatyzuj więc, specjalista w swej dziedzinie raczej pracę znajdzie a robotnik niewykwalifikowany? To nie XIX w. i ludzie niewykwalifikowani są po prostu NIEPOTRZEBNI. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Opinia pracownika IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 00:05 Tak sie składa że pracuje w Wedlu i czytając tę wymianę zdań zastanawiam się czy gdyby te zwolnienia dotyczyly niektórych z was czy też waszych rodzin też Byście się powoływali na prawa rynku.Prawda jednak będzie dla 100 ludzi okrutna to oni stracą pracę. To jest tylko początek w ciągu 2 lat można się spodziewać dalszych przenosin. Co do słów Rutkowskiego że w to miejsce zostanie zatrudnione we Wrocławiu 86 osób może to i prawda ale zapomniał dodać że te osoby dostaną umowę cywilno-prawną przez inną fime pośrednictwa pracy tak jak to jest praktykowane do tej pory w obydwu zakładach. Ach zapomniałem dodać spóka proponuje przenosiny do Wrocławia żeby unich dalej pracować.Co będzie dalej zobaczymy narazie pracujemy i robimy naprawde dobre wyroby życze smacznego.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar To nie Wedel tylko zakłady im. 22-lipca IP: *.skorosze.2a.pl 27.08.02, 14:36 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Jak mozna mareke typowo Warszawska przeniesc do Wroclawia ? > Po co była ta prywatyzacja? Zrobili prywatyzację, zamiast REPRYWATYZACJI. W latach 50-tych była nacjonalizacja BEZ ODSZKODOWANIA W latach 90-tych rzad Najjaśniejszej zamiast oddać ograbionym włascicielom i spadkobiercom, sprzedali Pepsicoli i Cudburemu. To się nazywa PASERSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Wedel przenosi część produkcji do Wrocławia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:11 No i co ludu ogłupiony przez solidaruchów z chederu na Tłomackiem!!!!!!. Przeniosą inne symbole Warszawy ,najlepiej na Madagaskar ( gdzie ich dziadkowie nie chcieli pojechać -a wtedy nie przeszli by przez holocaust). A że stu ludzi pójdzie na bruk? To są koszty przekształcenia Polski w ,,Unów Burmu''( tak solidarnościowy pajac mawiał ,kiedy jeszcze nie do końca zgłupiał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Re: do tzw. "warszawiaka" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:33 Oj biedny głupku, biedny... Czy może jeszcze powołasz się na "Protokoły mędrców syjonu"? A co do 100 osób, już wyżej pisałem, jeśli są dobrzy pracę znajdą, jeśli zaś są do niczego to... niech się cieszą, że tak długo pracowali... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: Wedel przenosi część produkcji do Wrocławia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 18:39 Małe sprostowanie, ta fabryka nie jest NA wrocławskich Bielanach tylko W podwroclawskich Bielanach Wrocławskich:) Poza tym ta fabryka już tam dosyć dawno stoi i produkuje, więc to tylko bedzie zwiększenie produkcji, wszędzie są tylko szyldy Cadburry (czy jak to sie pisze), a zapach jaki się z niej unosi jest boski:) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś