Dodaj do ulubionych

Nowa firma bankowa INTELIGO

08.05.01, 15:43
Czy ktoś wie coś na temat tej firmy. Warto w to wchodzić ? Bo ofertę mają
całkiem ciekawą, ale jak pamiętam to i Handlobank miał na początku czym kusić.
Jak to się skończyło przynajmniej niektórzy wiedzą. Dla pozostałych - obraz
nędzy i rozpaczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam_ski Re: Nowy BANK - McBank IP: 195.94.222.* 08.05.01, 17:05
      Ja wszedłem w ten układ - na początek jako rezerwowe konto, potem się zobaczy.

Stoi za nimi _naprawdę_ duży bank - Bankgesellschaft Berlin, solidna
      technologia, opłaty są niskie a odsetki spore.

Sprawdzić nie zaszkodzi - niewiele ryzykujesz, natomiast zyski i inne korzyści
      wyglądają obiecująco. Zwłaszcza tzw. availability.

Aha - no i są rzeczywiście profesjonalni i szybcy - zwróciłem im uwagę na
      pewien drobny błąd na stronie (nieważne jaki) - w ciągu jednej godziny wszystko
      było zmienione. Wyobraź sobie, że tak działałby PeKaO BP SA.

pzdr Adam
      • Gość: akami Re: Nowy BANK - McBank IP: 192.168.1.* / 195.205.150.* 09.05.01, 08:53
        Dzięki za info.
    • Gość: ja To samo masz w mBanku jakby co :) IP: *.*.*.* 10.05.01, 17:14
    • Gość: PiTER! Re: Nowa firma bankowa INTELIGO IP: *.chello.pl 10.05.01, 19:38
      Przecież MBank ma lepszą ofertę. Jedyną przewagą INTELIGO nad MBankiem jest
      możliwość składania zleceń stałych, a to mając dostęp do swojego konta 24/7 ma
      to niewielkie znaczenie. A MBank ma wiele zalet, których INTELIGO nie posiada.
      Nie pamiętam dokładnie jakie, ale sugeruję dobrze się przyjżeć. Ja mam konto w
      MBanku i kłopotów jeszcze żadnych nie miałem - to jedyne co mogę powiedzieć.
      Ciągle szukam tam wad. Zobaczymy...
      Pozdrawiam,
      • Gość: Klientka Re: Nowa firma bankowa INTELIGO IP: *.gazeta.pl 11.05.01, 16:38
        Nie mam dobrego zdania o MBanku - najpierw miałam kłopoty z wejściem na ich
        stronę, potem długo czekałam na kontakt. Nie mówiąc już o tym, że zaczynają
        współpracować (wydanie karty) wtedy, kiedy wpłacisz na konto jakieś pieniądze.
        Z Inteligo mam pozytywne doświadczenie - żadnych problemów z wejściem na
        strony, bardzo szybki kontakt przedstawiciela banku (a wiem, że mają sporo
        chętnych do założenia konta).
        • Gość: ja HiHi IP: *.*.*.* 16.05.01, 08:44
          A co "daje" inteligo bez wpłaty pieniędzy?
          kartę?
          i co? ładna?

• Gość: ENA* Re: Nowa firma bankowa INTELIGO IP: 217.197.160.* 17.05.01, 15:18
      Weszlam w to.. Powazny bank. Nowoczesna technologia, mila obsluga (to akurat
      sprawdzi sie i pozniej..). Ciekawa oferta zwlaszcza dla tych np. co lokuja ( i
      wcale nie potrzebuja czesto wyjmowac gotowke czy tp.).. wysokie oprocentowanie,
      a dostep caly czas bez straty odsetek.
      Polecam
    • Gość: Monika Re: Nowa firma bankowa INTELIGO IP: 195.117.157.* 17.05.01, 15:46
      a ja otrzymałam dziś taką wiadomość:
      "...po drugie (przy okazji), zalecam namysł przed zakładaniem konta Inteligo.
      Jest w tej chwili wielka kampania reklamowa a warunki są niesamowite, ale
      właściciel Inteligo Financial Services SA, niemiecki Bankgesellschaft Berlin,
      jest w potężnych tarapatach finansowych... (polecam www.yahoo.com)"
      • Gość: Widok 9 Re: Nowa firma bankowa INTELIGO IP: 195.117.228.* 17.05.01, 16:05
        Gość portalu: Monika napisał(a):

niemiecki Bankgesellschaft Berlin,
        > jest w potężnych tarapatach finansowych... (polecam www.yahoo.com)"

A ja słyszałem o dużych kłopotach BRE. Ale w Polsce. Jakieś zablokowane konta ,
        czy coś takiego. Może ktoś zna szczegóły?

• Gość: luka5 Re:Uważajcie!!! IP: 193.0.73.* 21.05.01, 17:17
          Właściciel Inteligo jest zamieszany w dużą aferę. Jeśli ktoś ma niemiecki
          kapitał to wy od razu 4 łapkami do góry. Polecam dzisiejszą Gazetę Finansową,
          tam są szczegóły.
    • Gość: witas Czytajcie "Gazetę Bankową" IP: *.*.*.* 22.05.01, 09:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka