Dodaj do ulubionych

Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Ząb...

21.10.02, 08:51
Co do Liszcza sprawa jest oczywista: ktoś go naciął choć
podejrzewam, że to raczej niedowład praskiej administracji
komunalnej, nikt nie przeprowadził prawidłowego odbioru
powykonawczego by zauważyć "brak" tych "paru" metrów. Mam
nadzieję że nikt z rozmysłem nie budował mieszkań mniejszych niż
80 m2, bo za te rzeczywiście można wziąć wyłącznie dziadowski
czynsz.

Ale co do tego Górala to mam kilka wątpliwości. po pierwsze:
JAKI RADNY?! Teraz wygasły wszystkie mandaty - NIE MA RADNYCH,
panie Góralu przywiązany do byłego stołeczka.

I następne kłamstwo: teraz dopiero "jako radny" dostałeś Góralu
dostęp do dokumentów? W jaki sposób góralu skoro właśnie radnym
już nie jesteś. Jesteś góralu, jak to wdzięcznie
określiłeś, "zwykłym mieszkańcem'. I może lepiej góralu żebyś
nim został, BOŚ ZAŁGANY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: 213.77.91.* 21.10.02, 10:42
      Od 2000 roku mieszkam na Ząbkowskiej 23/25.
      Były już dwie komisje gwarancyjne.Nigdy przedstawiciel wykonawcy
      nie namawiał mnie do niezgłaszania usterek, a wszystkie
      niedoróbki (pęknięcia płyt gipsowych - mieszkam na poddaszu),
      wykonane były natychmiast. Ludzie! Nie przesadzajcie.
      Przecież sami dobrowolnie przeprowadziliśmy się do tych kamienic.
      Patrząc na klatki schodowe, to większość z obecnych lokatorów
      do tej pory mieszkała w slumsach lub w oborze. Nie przesadzam.
      Dzieci i młodzież (sama mam dwu synów, ale boją się sami
      wychodzić na podwórko), rodzice wychowują bezstresowo.Piwko,
      papierosek,plucie i zero reakcji na zwracane uwagi.
      A poza tym mieszka mi się bardzo dobrze. Ale mieszkanie zmierż
      zaraz po powrocie do domu!!!
      • eela Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 21.10.02, 13:03
        Ciekawa sprawa. 14 metrów róznicy to bardzo dużo. Może mieszkanie obok o tyle
        jest wieksze? :-) W mieszkaniu moich rodziców było też trochę zamieszania z
        metrażem. Poprzednio do powierzchni mieszkania wliczało sie wszystko. Obecnie
        odliczaja wnęki od szaf wnękowych, więc mieszkanie zmalało.
        • Gość: Olga Re: obliczenie metrazu mieszkania IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 21.10.02, 13:34
          eela napisała:

> Ciekawa sprawa. 14 metrów róznicy to bardzo dużo. Może mieszkanie obok o tyle
          > jest wieksze? :-) W mieszkaniu moich rodziców było też trochę zamieszania z
          > metrażem. Poprzednio do powierzchni mieszkania wliczało sie wszystko. Obecnie
          > odliczaja wnęki od szaf wnękowych, więc mieszkanie zmalało.
          Odlicza sie wneki?!
          Mnie Urzad Skarbowy doliczyl pol balkonu!
          • eela Re: obliczenie metrazu mieszkania 21.10.02, 17:44
            Tak, u rodziców odliczyli.
            Pół balkonu doliczył?! Ale dlaczego?!
            • sloggi Re: obliczenie metrazu mieszkania 22.10.02, 13:46
              Elu, nie pisz słonko o balkonach.
        • Gość: Marysia Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 16:23
          E tam, ciekawe czy facet też policzył w metrazu balkon, bo tez
          sie wlicza. Ja mieszkam też w gminnej czynszówce i wcale nie
          narzekam. Rzeczywiscie zdarzają sie usterki w mieszkaniach ale
          dam glowe, ze Pan Goral w ten sposob walczy o glosy sasiadow w
          wyborach samorzadowych. Po wyborach cala sprawa ucichnie.
          • Gość: ByeBara Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.10.02, 13:39
            Ech, Marysiu, uważaj na tę głowę! Znam p. Górala, jest moim
            sąsiadem. Pierwszy raz mi pomógł, kiedy nagle znalazłam sie w
            rozpaczliwej sytuacji. Nie musiałam prosić, sam zauważył. Znów
            będę na niego głosowała. I wiesz co, życzę Ci takich sąsiadów!
        • Gość: Kaśka. Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 16:30
          eela napisała:

Poprzednio do powierzchni mieszkania wliczało sie wszystko.
          Obecnie
          > odliczaja wnęki od szaf wnękowych, więc mieszkanie zmalało.
          "Droga Elu! Nie wiem jak gdzie indziej ale w czynszówkach gminy
          centrum do powierzchni uzytkowej wliczaja wszystko - wneki,
          balkony. Cala sprawa polega zapewne na tym, ze szanowny
          mieszkaniec, ktory nie placi czynszu i placa za niego pozostali,
          czegos nie doliczyl - 20% powierzchni to by nie przeszla taka
          pomylka!!
          • Gość: k`k Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.10.02, 16:38
            Gość portalu: Kaśka. napisał(a):

> eela napisała:
            >
            >
            > "Droga Elu! Nie wiem jak gdzie indziej ale w czynszówkach gminy
            > centrum do powierzchni uzytkowej wliczaja wszystko - wneki,
            > balkon
            ==========================================
            Balkon też?
            I płaci się za ogrzewanie tego balkonu?
            To jest bzdura(no chyba,że nie -to w takim razie nadaje się do złotej księgi
            głupoty:)
          • eela Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 21.10.02, 17:47
            Jesli chodzi o te 20% to rzeczywiście dziwne, bo duza liczba.
            Rodzice mieszkają w domu ok. 40letnim i chyba 2 albo 3 lata temu administracja
            uroczyście wnęki odliczyła, ale one nie sa zbyt duże. Tak mi mówili.
          • Gość: Dorian Liszcz Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.in.zabkowska.pl / 10.101.1.* 21.10.02, 22:15
            Szanowni Panstwo,

Jako podmiot artykulu wyjasniam:

1) Moje mieszkanie zostalo wymierzone przez komisje z Gminy. Stwierdzono
            niedobor w powierzchni. (bez mala 20% zawyzono powierzchnie w umowie najmu)

2) Pani Kasia osadzila mnie szybko - gratuluje - pewnie urzednik w rodzinie
            3) Nik odpowiedzial na moje pismo ze przeprowadzi w tym temacie czynnosci
            wyjasniajace... i cisza
            4) Mimo faktow, urzednicy klamia lub unikaja odpowiedzi. Typowe dla korzeni z
            ktorych wywodzi sie rzadzaca opcja.
            5) Pani Czerwinska koresponduje ze mna od roku... jak widac to za krotko bo
            dalej sprawy nie zna.

Pzdr
            Dorian Liszcz
            • Gość: nieLiszcz Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: proxy / *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 22:28
              Sprawa jest więc jasna i nie płaci pan wyższego czynszu, o co więc awantura. Te
              8 zł za prawdziwą powierzchnię powinien pan płacić a nie żreć się o czynsz
              dziadowski. Wstyd panie Liszcz!
              Feruje pan wyrok na obecnie rządzącą opcję, mam nadzieję że pana nazwisko jest
              tylko przypadkowo zbieżne z nazwiskiem pewnej ku.rw.y z innej dawnej opcji,
              niejakiej teresy liszcz, złodziejki i prostytutki.
              • Gość: hehe Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: 216.162.31.* 21.10.02, 22:32
                Gość portalu: nieLiszcz napisał(a):

> Sprawa jest więc jasna i nie płaci pan wyższego czynszu, o co więc awantura.
                Te
                >
                > 8 zł za prawdziwą powierzchnię powinien pan płacić a nie żreć się o czynsz
                > dziadowski. Wstyd panie Liszcz!
                > Feruje pan wyrok na obecnie rządzącą opcję, mam nadzieję że pana nazwisko
                jest
                > tylko przypadkowo zbieżne z nazwiskiem pewnej ku.rw.y z innej dawnej opcji,
                > niejakiej teresy liszcz, złodziejki i prostytutki.
                hehehe
              • Gość: Dorian Liszcz Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.in.zabkowska.pl / 10.101.1.* 22.10.02, 00:13
                Widzi Pan, Panie nieznajomy ...

Prawo dla mnie jest tym drogowskazem ktory powinien sluzyc kazdemu obywatelowi
                Panstwa.
                Place podatki, wywiazuje sie ze wszystkiego czego oczekuje Panstwo odemnie
                jako obywatela.
                Jako swiadomy swoich praw obywatel - oczekuje wzajemnosci.
                Co do relacji rodzinnych. To nie ma zwiazku ze mna.
                Nie lubi Pan jakiegos polityka, bardzo prosze ...obawiam sie jedynie ze kazdy
                kto widzi bledy rzadzacych kolesi - jest dla Pana K. - to Pana sprawa
                Dorian Liszcz
            • zdzicha Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 21.10.02, 23:38
              Panie, zrób pan awanturę na całego, a nie jakieś chrzanienie się z pismami,
              podaniami i znaczkami skarbowymi.
              • Gość: Dorian Liszcz Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.in.zabkowska.pl / 10.101.1.* 22.10.02, 00:37
                zdzicha napisała:

> Panie, zrób pan awanturę na całego, a nie jakieś chrzanienie się z pismami,
                > podaniami i znaczkami skarbowymi.
                >

Awanture robie od przeszlo roku. Jestem ignorowany? Co mam zrobic?
                Z wlasnej woli place czynsz w wysokosci regulowanej stosowna ustawa.
                Grozi mi eksmisja. Mysle ze o mojej sprawie niestety jeszcze uslyszycie...

Dorian Liszcz
                • pan_pndzelek Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 22.10.02, 06:20
                  Wyjścia są dwa:

1. Założyć sprawę sądową o zwrot nadpłaconego wg. Pana czynszu, choć czynsz w
                  wysokości wskazanrj umową MA PAN OBOWIĄZEK płacić do czasu ewentualnego
                  pozytywnego wyroku. W razie przychylenia się sądu do Pana roszczeń dostanie Pan
                  ten zwrot wraz z należnymi odsetkami. NIE WOLNO jest jednak LOKATOROWI
                  regulować samodzielnie czynszu, może Pan doprowadzić do sytuacji, w której
                  mając rację zostanie Pan jednak eksmitowany.

2. Oczekiwać na założenie Panu sprawy eksmisyjnej i podczas tej sprawy
                  udowadniać rację. Wyjście jednak gorsze, bo jak pisałem lokator nie ma prawa
                  NIC samodzielnie regulować bez zgody właściciela czy sądu.
                  • Gość: Góral Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.fancomp.com.pl 22.10.02, 08:46
                    Pana pndzelka (nie mógł się głupiej nazwać?) i innych, którzy
                    czepiają się drobnych niedoróbek autora artykułu (oczywiście, że
                    od 11.10 nie jestem radnym, bo skończyła się kadencja),
                    zapraszam do siebie. Chętnie pokażę segregatory korespondencji,
                    jakie posiadam w sprawach lokatorów przy Ząbkowskiej 22/24/26 i
                    23/25. Gwarantuję, że wszystkich nie napisałem w ostatnim
                    tygodniu.

Zwyczajowo nie pozdrawiam tych, którzy mają złe intencje.

Wojciech Góral
                    • pan_pndzelek Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 22.10.02, 09:55
                      Pana Górala (nie mógł się głupiej nazwać?) pytam skąd pojawiło się w artykule
                      stwierdzenie, że dopiero teraz (w domyśle po długich trudach bycia "zwykłym
                      mieszkańcem") dotarł pan do dokumentów? "Pewne takie niedoróbki" to się mogą
                      pojawiać w gazetkach ściennych klas 1-4 szkół gminnych, a nie w Stołku...

Słuchajcie Góral! Wy sobie nie róbcie tu kampanii...

Zwyczajowo nie pozdrawiam tych, którzy mają złe intencje.

Pan_Pndzelek
                      • Gość: Góral Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.fancomp.com.pl 22.10.02, 10:22
                        pan_pndzelek napisał:

> Pana Górala (nie mógł się głupiej nazwać?) pytam skąd pojawiło się w artykule
                        > stwierdzenie, że dopiero teraz (w domyśle po długich trudach bycia "zwykłym
                        > mieszkańcem") dotarł pan do dokumentów? "Pewne takie niedoróbki" to się mogą
                        > pojawiać w gazetkach ściennych klas 1-4 szkół gminnych, a nie w Stołku...
                        >
                        > Słuchajcie Góral! Wy sobie nie róbcie tu kampanii...
                        >
                        > Zwyczajowo nie pozdrawiam tych, którzy mają złe intencje.
                        >
                        > Pan_Pndzelek
                        > _______________________________________
                        > ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu...
                        > >>>---

Panie Pndzelek (sam się Pan tak głupio nazwał, ja raczej nie miałem wyboru), i
                        w Stołku pracują zwykli ludzie. Pan myślisz, że wniosek do NIK pisze się: "Oni
                        na pewno coś ukradli", i wystarczy? Toż to zwykły donos. A przyznasz Pan, że
                        dokumentację można zbierać miesiącami? Wtedy NIK w wielu sprawach ma gotowy
                        materiał (tak nam się wydaje).

Kampanię zacząłem robić sobie zaraz po poprzednich wyborach. Bycie radnym, to
                        stołek niewygodny (jak widać na obrazku), ale dający wiele satysfakcji , kiedy
                        pracuje się dla mieszkańców. Nie wiedziałem, że to prywatne forum Pndzelków...

WOjciech Góral
                        • pan_pndzelek Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 22.10.02, 10:39
                          Gość portalu: Góral napisał(a):
                          > w Stołku pracują zwykli ludzie.

To FAKT! Niektórzy są naprawdę BARDZO ZWYKLI...

> Pan myślisz, że wniosek do NIK pisze się: "Oni
                          > na pewno coś ukradli", i wystarczy? Toż to zwykły donos. A przyznasz Pan, że
                          > dokumentację można zbierać miesiącami? Wtedy NIK w wielu sprawach ma gotowy
                          > materiał (tak nam się wydaje).

Co tu ma do rzeczy NIK? To jest PRYWATNA sprawa między Właścicielem waszych
                          lokali a wami, panem i panem Liszczem. Ja rozumiem irytację p. Liszcza, ale na
                          to JEST droga sądowa, tyle że czynsz trzeba płacić do czasu orzeczenia (pisałem
                          o tym szczegółowo wyżej). NIK nie ma tu NIC do rzeczy, nie doszło do żadnej
                          wszak defraudacji ani złego gospodarowania publicznymi pieniędzmi.

> Kampanię zacząłem robić sobie zaraz po poprzednich wyborach. Bycie radnym, to
                          > stołek niewygodny (jak widać na obrazku), ale dający wiele satysfakcji ,
                          kiedy
                          > pracuje się dla mieszkańców.

Buehehehehe !!!!!! TURLAM SIĘ ze śmiechu, "niewygodny stołek" ple, ple, ple...
                          i nagle kilkanaście tysięcy "społeczników" pcha się, żeby te niewygody jeszcze
                          cztery lata znosić... buehehehehe... "służba społeczna"... buehehehehe... ale
                          żeś mnie pan rozbawił. Panie Góral załóż pan KABARET, tam JESZCZE lepiej pan
                          zarobisz niż w tych radach a i ludzki szacunek będziesz pan miał WIĘKSZY!!!

> Nie wiedziałem, że to prywatne forum Pndzelków...

Nie, to prywatne forum warszawskie...

• Gość: Góral Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.fancomp.com.pl 22.10.02, 11:18
      Panie Pndzelek

Właśnie o tym piszę, że naszym zdaniem prawdopodobnie zdefraudowano publiczne
      pieniądze. Jest też cały czas nieprawidłowa gospodarka gminnymi mieszkaniami,
      choćby niewynajmowanie ponad 80 mieszkań przy Ząbkowskiej 23/25 przez ponad rok
      czasu.

Poza tym, chyba jesteś Pan człowiekiem małej wiary, skoro nie wierzysz w dobre
      intencje innych ludzi.

Żegnam Panie Pndzelek.

Wojciech Góral

• pan_pndzelek Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 22.10.02, 12:26
        To, że kilkadziesiąt mieszkań stoi/stało niewynajętych to nie defraudacja a
        pewnego rodzaju NIEUDACZNICTWO w planowaniu inwestycji. Kto przy zdrowych
        zmysłach planuje mieszkania mające być z założenia pierwszymi czynszówkami w
        Gminie przeznaczonymi dla lepszych lokatorów W TAKIM MIEJSCU?! Ja rozumiem, że
        ktoś tu ucieknie np. ze Stalowej, ale już ze Starego Mokotowa czy Ochoty nawet
        z mniejszego mieszkania? Musiałby być niezdrów cokolwiek... Więc jako się
        rzekło to raczej wytyczna dla wyborców nie dla NIK-u. A to, że nie wynajęto
        tych lokali NIE MA ŻADNEGO związku ze sprawą pana Liszcza.

Czy jestem małej wiary? Tak, raczej tak...
        • Gość: Jolanta Zajchowska Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.10.02, 13:50

Tak sobie to czytam, i widzę, że spierają się dwaj panowie:
          jeden z nich podpisuje sie imieniem i nazwiskiem, a drugi
          pseudonimem. Jeden podaje namiary na siebie, a drugi skrzynkę na
          darmowym serwerze. Jeden opowiada co zrobił, a dugi kwituje, że
          to wszystko było źle... I tak sie zastanawiam, który z tych
          panów ma rację...
          • pan_pndzelek Droga pani Jolanto Zajchowsko 23.10.02, 01:18
            Droga pani Jolanto Zajchowsko, jak pani pewnie nie zauważyła tu jest forum
            internetowe a nie lista lokatorów w pani czynszówce. Tu używa się nicków a nie
            imion i nazwisk. Gada a nie wie o czym, łojezu...
    • Gość: Góral Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z IP: *.fancomp.com.pl 22.10.02, 13:58
      Wolne żarty. Nieudacznictwo - ładne określenie na niekompetencję i
      prawdopodobnie marnowanie publicznych pieniędzy. A przydział mieszkań o
      powierzchni poniżej 80m2? Dlaczego tylu urzędników Gminy i Dzielnicy tam
      mieszka? A radni, którzy mieszkają w takich mieszkaniach? Od razu wyjaśniam: ja
      płacę jeden z najwyższych czynszów w tych budynkach i mam mieszkanie ponad
      80m2. Traktowanie sprawy Pana Liszcza przez urzędników Gminy jak trądu: byle
      dalej ode mnie jest jak najbardziej w jednym rzędzie z innymi niekompetencjami
      czy - jak to ładnie Pan powiedział - nieudacznictwem. Brak pomiarów przy
      przekazaniu budynku do zamieszkania to jest sytuacja jak najbardziej
      korupcjogenna.

Pozdrawiam

Wojciech Góral
      • pan_pndzelek Re: Nieprawidłowości w gminnych czynszówkach na Z 23.10.02, 01:15
        Gość portalu: Góral napisał(a):
        > Wolne żarty. Nieudacznictwo - ładne określenie na niekompetencję i
        > prawdopodobnie marnowanie publicznych pieniędzy.

To właśnie nieudacznictwo tych urzędników, nieudacznictwo i NIESTETY TYLKO
        TYLE...

> A przydział mieszkań o
        > powierzchni poniżej 80m2? Dlaczego tylu urzędników Gminy i Dzielnicy tam
        > mieszka? A radni, którzy mieszkają w takich mieszkaniach?

A to zupełnie inny temat i tu się z Panem Panie Góral zgadzam w 100% (ale nie o
        tym tu była mowa).

> Od razu wyjaśniam: ja
        > płacę jeden z najwyższych czynszów w tych budynkach i mam mieszkanie ponad
        > 80m2. Traktowanie sprawy Pana Liszcza przez urzędników Gminy jak trądu: byle
        > dalej ode mnie jest jak najbardziej w jednym rzędzie z innymi
        niekompetencjami
        > czy - jak to ładnie Pan powiedział - nieudacznictwem. Brak pomiarów przy
        > przekazaniu budynku do zamieszkania to jest sytuacja jak najbardziej
        > korupcjogenna.

Nie widzę związku między korupcją a niechlujstwem urzędników.

Pozdrawiam

Pan Pndzelek
    • Gość: ajax metraż IP: *.ite.waw.pl 23.10.02, 11:49
      Mam uprzejme pytanie do dyskutantów :

Kto jest uprawniony do wykonania pomiarów lokalu mieszkalnego i jednoznacznego
      określenia jego metrażu ? Mam dom zajmowany przez lokatorów (czynsz regulowany
      poniżej 3% w.odtw.). Lokatorzy płacą czynsz liczony za 140 m^2 (wartość
      odziedziczona wraz z domem). Z moich planów budowlanych wynika, że tych metrów
      jest dużo więcej, a podatek od nieruchomości płacę urzędowi za 210 m^2. Wiem,
      że obowiązują różne normy (PN) i pojęcia fachowe : powierzchnia mieszkalna,
      użytkowa. Chciałbym, żeby ktoś raz na zawsze zadecydował ile wynajmowany lokal
      ma m^2. Chciałbym żeby lokatorzy zechcieli (musieli) go wpuścić do mieszkania
      dla dokonania pomiarów, a także zaakceptować wynik jego pomiarów. Czy jedyną
      drogą jest sąd ? Do kogo powinienem się zwrócić w tej sprawie ?

• pan_pndzelek Re: metraż 23.10.02, 12:38
        Sprawa jest nieco skomplikowana, ale nie aż tak bardzo.

1. Ustalenie metrażu dla celów podatkowych dokonywane jest na podstawie aktu
        notarialnego. Posiadając akt notarialny (czy to powstały w wyniku spadkobrania
        czy też sformułowany w trakcie przejmowania bezprawnie odebranej nieruchomości
        od gminy) powinieneś poszukać tam: metrażu ogólnego przysługującej Ci własności
        (może to być cała nieruchomość bądź jej część) oraz metrażu poszczeglnych
        lokali (powinien być tam ujawniony). Jeśli dane tam ujęte są niezgodne z
        podstawą opodatkowania prostuj to w gminie/dzielnicy na podstawie aktu not.

2. Odpowiedź może dać porównanie wielkości dot. poszczególnych lokali w akcie
        not. z tymi ujawnionymi w umowach najmu na poszczególne lokale. Pierwszeństwo
        ma akt not. Zastanów się także czy nie ma w twojej nieruchomości
        jakiegoś "zapomnianego" lokalu np. sutereny, który wypełniłby te brakujące 60
        m2. Jeśli umowy najmu odstają od rzeczywistości na Twoją niekorzyść, aneksuj je
        (tzn. podpisz z najemcami stosowne aneksy).

3. Jeśli stwierdzisz, że to nie umowy najmu a właśnie akt not. zawiera
        oczywiste błędy musisz zamówić pomiar dokonany przez osoby ze stosownymi
        uprawnieniami i na jego podstawie prostować akt not. na drodze sądowej. Innej
        drogi w takim przypadku NIE MA, wszak chodzi o podstawowe prawo - Prawo
        Własności.

4. Jeśli w twojej nieruchomości są jakieś lokale wykupione wówczas prostowaniu
        podlegać będą także udziały poszczególnych właścicieli lokali wyodrębnionych z
        twojej nieruchomości.

To tyle co mogę powiedzieć nie znając bliższych faktów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka