Dodaj do ulubionych

scyzoryk, scyzoryk

IP: *.future-net.pl 24.10.02, 14:58
chce kupic mezowi na urodziny,
moge wydac do 250 zl - iwecej nie mam kaski,
napiszcie mi gdzie mozna kupic fajne scyzoryki
jaka marka jest najlepsza
dzieki z groy za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: trollbk Re: scyzoryk, scyzoryk IP: *.polcard.com.pl 24.10.02, 15:12
      Witam,
      Na Ptasiej chyba nr 2 jest salon firmowy Victorinoxa - tzw. scyzoryki armii
      szwajcarskiej. Zupełnie fajne (dużo "końcówek" i wytrzymałe). Kwota odpowiednia.
      pozdrawiam
      • Gość: ktosia Re: scyzoryk, scyzoryk IP: *.future-net.pl 24.10.02, 15:26
        wielkie dzieki!
      • Gość: Niech Scyzoryk, scyzoryk, tak na mnie wolaja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 15:32
        Victorinox to marka, ale zastanow sie przed zakupem. Po pierwsze mozesz wybrac
        zielonego, wiekszego Victorinoxa. Przy kupnie czerwonego zastanow sie nad
        koncowkami, bo sa wyspecjalizowane (rybak) albo mydlo i powidlo - np. masz
        nozyczki, ale nie masz pilniczka, masz srubokrety plaskie, nie masz krzyzaka
        itd. Zamiast do sklepu Victorinoxa pojdz do takiego, gdzie maja tez inne
        nozyki. Np. Na Swietokrzyskiej na wysokosci Pekinu sa dwa sklepy z art. gosop.
        dom. z zwyzszej polki - tam jest spory wybor.
        • Gość: Ktosia Re: Scyzoryk, scyzoryk, tak na mnie wolaja IP: *.future-net.pl 24.10.02, 16:19
          na wysokosci Pekinu?
          - zielonego pojecia nie mam gdzie to jest,
          mozesz mi jakos przyblizyc?
          Dzieki!
          • Gość: Niech Re: Scyzoryk, scyzoryk, tak na mnie wolaja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 16:29
            Pekin = PKiN = Palac Kultury i Nauki. Taki charakterystyczny budeczek. Za 250
            zl. to mozesz mu kupic jakies niezle cudo, bo np. przyzwoite Victorinoxy sa za
            ok 100 PLN. Mowie szeptem, bo Normals moze uslyszec. Mozesz zreszta zajrzec na
            ich strone (www.victorinox.com/), tam jest kompletna oferta. Na polska
            nie wchodz, bo to jakies zolwie robia.
    • Gość: Normals Re: scyzoryk, scyzoryk IP: 195.94.207.* 24.10.02, 15:36
      Ale ty niezamożna jesteś, jak ty ne męża przeznaczasz tylko 250 zł. Tykle to
      normalni ludzie wydają na obiad, albo na taksówkę w dwa dni. twój mąż to też
      pewnie niezamożny że się z taką biedaczka życie uożył.

gadać mi sie nie chce z takimi biedakami i nendzarzami!!!

ja to ku[puje prezenty za conajmniej 2000 złotych, a scyzoryka naprawde dobrego
      to nie kupisz za takie grosze chyba że włoską podróbe!!!
      • Gość: Niech Re: scyzoryk, scyzoryk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 15:40
        Z ty ze Normalsa mozna miec za kufel piwa. Taki paradoks.
      • Gość: ktosia Re: scyzoryk, scyzoryk IP: *.future-net.pl 24.10.02, 16:05
        tak, masz racje,
        jestem niezamozna i... skromna
        czego Tobie zarzucic nie mozna
    • tomek825 Re: scyzoryk, scyzoryk 24.10.02, 16:25
      Gość portalu: Ktosia napisał(a):

> chce kupic mezowi na urodziny,
      > moge wydac do 250 zl - iwecej nie mam kaski,
      > napiszcie mi gdzie mozna kupic fajne scyzoryki
      > jaka marka jest najlepsza
      > dzieki z groy za pomoc

Nie dawaj noża w prezencie. To przyniesie pecha. Lepiej wybierz co innego. A
      scyzoryk niech sobie sam kupi.
      • Gość: ktosia Re: scyzoryk, scyzoryk IP: *.future-net.pl 24.10.02, 16:27
        zastanawialam sie, kiedy ktos podejmie te watek
        ale scyzoryk to nie tylko noz - to kilkanascie innych
        dodatkow, a poza tym nie wierze w przesady;)
        milosc, to milosc
        nic jej nie zaszkodzi ;)
        • ziolek73 Re: scyzoryk, scyzoryk 24.10.02, 16:36
          Sprawdz tez www.cacko.pl moze tool??
          Bardzo przydatny al 250 to ciut za malo.
          Respect.
        • tomek825 Re: scyzoryk, scyzoryk 24.10.02, 17:43
          Gość portalu: ktosia napisał(a):

> zastanawialam sie, kiedy ktos podejmie te watek
          > ale scyzoryk to nie tylko noz - to kilkanascie innych
          > dodatkow, a poza tym nie wierze w przesady;)
          > milosc, to milosc
          > nic jej nie zaszkodzi ;)

Nie tylko nóż, ale również nóż. Noża się nie daje w prezencie i tyle. A co
          zrobisz, to Twoja rzecz. Ja tylko radzę.
          • mw_s.a Re: scyzoryk, scyzoryk 24.10.02, 18:55
            tomek825 napisał:

> Gość portalu: ktosia napisał(a):
            >
            > > zastanawialam sie, kiedy ktos podejmie te watek
            > > ale scyzoryk to nie tylko noz - to kilkanascie innych
            > > dodatkow, a poza tym nie wierze w przesady;)
            > > milosc, to milosc
            > > nic jej nie zaszkodzi ;)
            >
            > Nie tylko nóż, ale również nóż. Noża się nie daje w prezencie i tyle. A co
            > zrobisz, to Twoja rzecz. Ja tylko radzę.

Dwa lata temu dostalem od zony w prezencie scyzoryk. Victorinoxa zreszta. Zaraz
            po otrzymaniu scyzoryka, dalem zonie jeden maly mosiezny grosik :-) Znaczy -
            kupilem ten nuz. Taki maly wybieg, jak na razie los sie nie msci.
            • Gość: k`k Precz z przesądami:) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.10.02, 19:05
              Parę lat temu postanowiłem zaigrać z losem i dałem w prezencie komplet sztućców
              (po 12 każdego rodzaju),i w dodatku Teściowej:)
              Pomyślałem wtedy sobie,że nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło;jak sie
              nic nie stanie w naszych sielankowych(he,he)stosunkach,to dobrze,a jak sie coś
              stanie to tym lepiej:)
              Jak dotąd nic spektakularnego w naszych wzajemnych relacjach nie zaszło:)
              • chaladia Re: Precz z przesądami:) 24.10.02, 21:46
                Lepiej odłóżcie trochę wiecej niż 250 zł i pojedździe sobie na wycieczkę do
                Syrii. Tam w Damaszku na suku znajdziecie na pewno kowala-płatnerza.
                Uzgodnicie, że za rok przyjedziecie znowu, a on nich zacznie wykuwac klingę.
                Gość będzie uczciwie, 6 dni w tygodniu, za wyjatkiem piątków, przez cały rok
                rozkuwał stal na folię i skuwał te folie w klingę. Tak się robi stal
                damasceńską. Dobra klinga grubości odpowiedniej na scyzoryk (khandżar) powinna
                mieć kilka tysięcy warstw skutej folii stalowej. Taka stal może nie jest
                najpiekniejsza (szara jest i ma fakturę słojów drzewnych), ale nie koroduje w
                żadnych niemal wrunkach i twardością przewyższa wszystkie wyroby z Sollingen. W
                następnym roku pojedźcie sobie na wycieczkę przez Damaszek do Jemenu i w Saanie
                zamówcie srebrną oprawę do klingi. I tak można połączyć przyjemne zwiedzanie
                świata z uzyskaniem istotnie niepowtarzalnego scyzoryka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka