Dodaj do ulubionych

raz jeszcze garaż

22.12.05, 08:07
witam!
chciałbym sie dowiedzieć, czy macie Państwo jakiś sposób na rozpoznanie ze to
własnie Wy otworzyliście bramę w garażu podziemnym od ul. garwolińskiej,
pomijam sytuacje oczywiste, gdy dookoła zywego ducha nie ma, ale np. jak jest
poranny ruch i ludzie wyjeżdzają do pracy...,
aha i jeszcze jedno pytanie: czy wiedzą Państwo gdzie można dostać te fikuśne
bateryjki do pilotów garażowych? bo już troche sie rozglądałem ale nigdzie
ich nie widziałem.
Obserwuj wątek
    • romekz Re: raz jeszcze garaż 22.12.05, 09:30
      Witam

Obawiam się że nawet w przypadku braku żywego ducha, nie jest oczywiste kto
      otworzył bramę. Dwa razy mi się zdarzyło że wjechałem, dookoła nikogo, a potem
      nie mogłem wyjechać :)

Wiem że w podziemiach dworca centralnego, w przejściu pomiędzy podziemnym MC
      Donald, a halą główną jest stoisko specjalizujące się właśnie w bateriach i
      akumulatorach. Można tam dostać najbardziej egzotyczne rodzaje.

Pozdrawiam
      Romek
      • katar.zynka Re: raz jeszcze garaż 22.12.05, 12:09
        romekz napisał:

> Witam
        >
        > Obawiam się że nawet w przypadku braku żywego ducha, nie jest oczywiste kto
        > otworzył bramę. Dwa razy mi się zdarzyło że wjechałem, dookoła nikogo, a potem
        > nie mogłem wyjechać :)
        ja przez to jestem czestym gosciem budki ochrony, jak na razie
        panowie "wyprowadzają" moj pilot na prostą, tylko jest to lekko irytujące, gdy
        robie wjazd/wyjazd zgodnie z prikazem, a pilot mi fiksuje...
        Skorzystam jeszcze z Twojej uprzejmości, czy mozliwe jest w przypadku kolejnej
        wpadki pilota użyć ręcznego otwieracza bramy, czy wiąze sie to z jakimiś
        konsekwencjami i czy potem trzeba iść do ochrony zeby znowu zgrali pilota z
        systemem?
        Poza tym to mam pytanie, czy jest możliwość przeprogramowania sterownika bramy
        na opcję otwarta/zamknięta niezależnie od wjazdu czy wyjazdu, czy projektant
        autmatyki nieprzewidział takiej opcji... bo od strony użytkowej obecne
        rozwiązanie jest trochę dysfunkcyjne i pewnie bedzie klopotem jak wszyscy
        uzytkownicy miejsc garazowych rano zaczną wyjeżdzać do pracy, bądź
        gdziekolwiek...

>
        > Wiem że w podziemiach dworca centralnego, w przejściu pomiędzy podziemnym MC
        > Donald, a halą główną jest stoisko specjalizujące się właśnie w bateriach i
        > akumulatorach. Można tam dostać najbardziej egzotyczne rodzaje.

Dzięki :o)

Pozdrawiam
        • echo94 Re: raz jeszcze garaż 23.12.05, 11:16
          możesz otworzyć od środka bramę przyciskiem,
          tylko nie pomyl się i nie wciśnij przypadkiem tego czerwonego, bo wtedy
          wszystko na amen zablokujesz ...

wszyscy mamy nadzieję, że po naszym piśmie Spółdzielnia wreszcie naprawi system
          otwierania bramy a w szczególności uzupełni go o światła np. zielone, czerwone,
          wtedy zawsze będzie jasne, czy brama została otworzona od środka czy z zewnątrz

katar.zynka napisała:

> romekz napisał:
          >
          > > Witam
          > >
          > > Obawiam się że nawet w przypadku braku żywego ducha, nie jest oczywiste k
          > to
          > > otworzył bramę. Dwa razy mi się zdarzyło że wjechałem, dookoła nikogo, a
          > potem
          > > nie mogłem wyjechać :)
          > ja przez to jestem czestym gosciem budki ochrony, jak na razie
          > panowie "wyprowadzają" moj pilot na prostą, tylko jest to lekko irytujące,
          gdy
          > robie wjazd/wyjazd zgodnie z prikazem, a pilot mi fiksuje...
          > Skorzystam jeszcze z Twojej uprzejmości, czy mozliwe jest w przypadku
          kolejnej
          > wpadki pilota użyć ręcznego otwieracza bramy, czy wiąze sie to z jakimiś
          > konsekwencjami i czy potem trzeba iść do ochrony zeby znowu zgrali pilota z
          > systemem?
          > Poza tym to mam pytanie, czy jest możliwość przeprogramowania sterownika
          bramy
          > na opcję otwarta/zamknięta niezależnie od wjazdu czy wyjazdu, czy projektant
          > autmatyki nieprzewidział takiej opcji... bo od strony użytkowej obecne
          > rozwiązanie jest trochę dysfunkcyjne i pewnie bedzie klopotem jak wszyscy
          > uzytkownicy miejsc garazowych rano zaczną wyjeżdzać do pracy, bądź
          > gdziekolwiek...
          >
          > >
          > > Wiem że w podziemiach dworca centralnego, w przejściu pomiędzy podziemnym
          > MC
          > > Donald, a halą główną jest stoisko specjalizujące się właśnie w bateriach
          > i
          > > akumulatorach. Można tam dostać najbardziej egzotyczne rodzaje.
          >
          > Dzięki :o)
          >
          > Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka