Dodaj do ulubionych

SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy

15.01.06, 18:41
Witam, szuakm dobrego specjalisty od kolan, chodzi o leczenie po wypadku na
nartach - czy ktoś zna, ale nie od razu kogoś kto wysyła do swojego
prywatnego gabinetu na operacje.
dzięki za informacje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy 15.01.06, 19:06
      jeśli kolano, to w fundacji rozwoju medycyny sportowej na Skrze. Ale tam mają
      tylko prywatnie. www.frms.pl/ Nie pamiętam już, kogo mi do kolana
      polecano, ale chyba wystarczy zapytać w rejestracji.
      • Gość: AW Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: 217.67.220.* 18.01.06, 12:37
        Mój mąż był tam operowany dwa razy - nie żeby coś nie działało po pierwszej
        operacji, potem popsuło mu się drugie kolano. Polecam bardzo. Specjalista od
        kolan nazywał się Światłowski (nie wiem, jaki miał tytuł naukowy). Te parę lat
        temu przyjmował również w EnelMedzie na Gilarskiej i pracował w szpitalu na
        Bródnie. Pierwsza operacja to była rekonstrukcja więzadła krzyżowego. Uważam,
        że mężem zajmowali się po prostu fachowcy, którzy się na tym znają. To było
        widać.

Jeśli chodzi o ceny to rzecz jest względna. Fascynuje mnie to, że są ludzie,
        którzy leczą się państwowo, dając słooone łapówki (jeden z moich znajomych za
        poszarpane w wypadku kolano na Lindleya - 10 tys.) - zero odpowiedzialności
        lekarzy i szpitala za to, co robią z takim pacjentem. Nie mówiąc o tym, że
        często jedynym sposobem leczenia kolana jest zagipsowanie na jakiś czas, co
        oczywiście z niczego nie leczy. W prywatnym szpitalu masz cennik, wiesz za co
        płacisz, podpisujesz umowę itd. Pozostaje oczywista kwestia możliwości
        finansowych. Czasem ich po prostu nie ma i już :-(
    • Gość: magdusiek Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.spray.net.pl 16.01.06, 15:24
      polecam prywatną klinikę www.carolina.pl
      • Gość: wielebny Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: 62.29.248.* 17.01.06, 11:35
        Ja też polecam tą klinikę, owszem jest tam drogo, ale z moich znajomych pomogli:
        Przypadek pierwszy, amator tenisista + zniszczone kolano przy grze w kosza (nie
        wiem dokładnie co mu się stało w kazdym razie coś w kolanie tak,że prorokowano
        mu, że za dwa lata może nie chodzić) - pomogli, pół rekou rechabilitacji, a
        teraz nawet na narty pojechał
        Przypadek drugi - żona kolegi, okazało się , że miała jakąś chorobę krwi ,w
        każdym razie ojawy były takie jak uszkodzony achilles, też pomogli, wcześniej
        żona kolegi była u zwykłego lekarza z NFZ - "eeeee. to tylko nadwyrężenie za
        miesiąc przejdzie"
        potem SKRA - "to Achilles - to będzie prosta operacja" - gość chciał ją "kroić"
        ale nie zrobił badań krwi, na szczęście poszedł do caroliny po tym jak usłyszał
        o przypadku kolegi numer 1..
        Podsumowując, ta klinika jest droga, ale fakt, że chodzą tam piłkarze (ci
        pierwszo ligowi) mówi już sam za siebie, ci goście nie mogą sobie pozwolić na
        eksperymenty na własnych nogach..
    • jovix Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy 16.01.06, 22:20
      a słyszał ktoś o centrum medycznym AVI? i metodzie rehabilitajci PNF?
      • ardzuna Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy 16.01.06, 22:55
        Nie, ale może to forum będzie lepsze:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22
        albo to:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=380
        • Gość: rex Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 01:35
          Polecam prof.Marczyńskiego szpital na Szaserów.Światowej sławy specjalista
          ortopeda i przez NFZ
          • Gość: Ivy Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: 62.17.253.* 17.01.06, 08:32
            profesor Marczyński z Szaserów jest genialny! postawił mnie na nogi w niespełna
            cztery miesiące po bardzo skomplikowanym złamaniu

ogólnie zespół z "drugiej" ortopedii jest świetny
    • Gość: kolanko Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.dyn.iinet.net.au 17.01.06, 03:01
      lec na skre moj drogi bo inaczej juz na nartach nie pojezdzisz za wiele. a
      o "carolina" zapomnij. drogo i wcale nie tak dobrze. skra. czyli srodek
      medycyny sportowej. sam tam robilem kolanko. oczywiscie bedzie to kosztowac,.
      ale zaufaj mi na tym nie watro oszczedzac.
    • mohika Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy 17.01.06, 11:47
      Jest jeden fenomenalny lekarz, pracuje w Enel Medzie na Gilarskiej, ale jest
      dosyć drogi... Przyjmuje również w przychodni na ul. Strusiej (Anin???), tylko
      nie wiem dokładnie jak tam u niego z zapisami...
      • Gość: Iglo Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:50
        Strusia ,Wawer ,a dokladniej Marysin Wawerski. Super przychodnia.
    • Gość: lok Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 21:27
      ja widziałem szyld na ul. Krasnowolskiej typu "Ortopeda - profesor" zawsze
      widze tam kupe samochodów pacjentów, wiec chyba musi byc dobry :]
      • ardzuna Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy 17.01.06, 21:48
        Może to są samochody personelu medycznego.
    • Gość: lok Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 00:18
      raczej nie są to auta lekarzy, niekótre rejestracje są spoza wawki, tam działa
      jakiś dobry ortopeda i ma dużo pacjentów a że profesro nie ma miejsc
      parkingowych usiebie to ludziska zostawiają furaki na ulicy:]
      • Gość: Ivy Re: SZUKAM ORTOPEDA spec. staw kolanowy IP: 62.17.253.* 18.01.06, 08:03
        na Krasnowolskiej to właśnie prof. Marczyński :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka