Gość: PIZZA MAN FROM PH IP: *.chello.pl 28.01.06, 00:30 pizza problem 2006 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmx Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.acn.waw.pl 28.01.06, 01:02 > Poprzez hasło "Nigdy więcej wojny" sugerujemy, że nasi klienci nie muszą > już "walczyć", aby zjeść ulubioną pizzę - wyjaśnia Grażyna Karwacka, > marketing manager Pizza Hut. Czy pani "marketing manager" dobrze sie czuje? A kiedy klienci musieli walczyc o ta pizze??? Chyba tylko wtedy kiedy nie dostawali jej po dlugim oczekiwaniu na zamowienie. Normalnie ... zenada ... ja proponuje zeby pani "marketing manager" nie walczyla juz o to zeby jej wypowiedzi wygladaly inteligentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchista Re: pacyfiści też oburzają się o symbole jak rydze IP: *.chello.pl 28.01.06, 08:45 święta wojna o pacyfę, ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p Pacyfa to obrzydliwy lewacki symbol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 07:49 Pacyfa to obrzydliwy lewacki symbol i zasługuje tylko na to co ją właśnie spotkało - NA OBŚMIANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan panie Grażynko, pani pusta i glupia az mi pani żal IP: *.chello.pl 28.01.06, 02:47 Rozumiem, że albo ARS za to płaci żeby pani bełkotała do prasy albo stanowisko marketing menadżera nie wymaga daleko posuniętego rozwoju intelektualnego. I tak źle i tak niedobrze. Nikt nie ma zamiaru walczyć o jakąkolwiek pizze. Zwłaszcza tę waszą. Z kompromisami lub bez. Może wprowadźcie do menu pizze w czarnymi oliwkami ułożonymi w kształcie swastyki - tak potrzebna kontrowersja i rozgłos murowane. Pomysł o klase lepszy no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Co ma pizza do pacyfy 28.01.06, 06:52 Ja tam daleki jestem od róznych pacyfistów i innych tego typu ugrupowań, ale tym razem się z nimi zgadzam. To jest jakiś symbol, jakieś tam szczytne idee wyraża, łączył w ramach pewnego pokolenia - i jednoczył ludzi mających jakieś zasady. Więc niech hieny bez zasad (albo z jedną, ale najważniejszą zasadą: "więcej kasy, po trupach") ze srodowisk reklamiarskich nie tykają symboli, które dla innych są ważne. Przepraszając za niestosowność porównania, jednak zapytam: a co jeżeli pójdą dalej i zamiast pacyfy na pizzy ułożą krzyż albo gwiazdę Dawida - i odpowiednim reklamiasrskim bełkotem to podleją? BO jak można atakować symbol idei szczytnej, zresztą zgoła wywodzącej się z tradycji odrzucającej komercję i niektórzy nie widzą w tym nic złego, to zaraz następni nie będą widzieli nic złego w konsumowaniu pizzy z krzyżem. A trzeba pamiętać, że zwłaszcza w środowisku reklamiarskim bardzo popularna jest zasada "daj im palec, a zeżrą obie ręce" - co widać chociażby w warszawskim outdoorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan jeżeli ułozyliby pizzę w gwiazdę Dawida to.. IP: *.chello.pl 28.01.06, 17:15 mogą bełkotać takie hasła np. "nie musisz 40 lat chodzic po pustyni aby skoszkowac wspaniałej pizzy"; "dzieki naszej pizzy już wiecej nie zaznasz głodu"; "eksplozja smaków" albo "wystrzałowe doznania". możliwosci jest wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 09:49 wstyd dla pomysłodawców reklamy. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukka Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.chello.pl 28.01.06, 11:19 NIe ma w tej reklamie nic oburzajcego. Ktos madrze powiedzial, ze pacyfisci zaczynaja oburzac sie jak mochery... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.chello.pl 29.01.06, 11:27 Popieram Cie Lukka. Zbyt wiele hałasu o nic. Do tego hasło z walką o pizze to totalna klapa i porażka marketingowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:23 nasz kraj oszalał na punkcie oburzania się na wszystko. protestujmy, zaskarżajmy i w ogóle, bo co wokoło to święte. pacyfista = mocher Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ViWi Re: Co ma pizza do pacyfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:06 A w którym roku Ty się urodziałaś/eś? Wiesz co to pacyfa? Wiesz jak się walczyło żeby móc ją nosić? Jeżeli dla Ciebie to nic nie znaczy, to nie zakładaj, że tak samo odczuwają inni. Tak samo jest z używaniem wizerunku Buddy na ozdobach, znaku anarchii na różowych lakierowanych torebkach, itp. Jedna wielka nieświadomość - ludzie nieświadomi istnienia innych idei... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Co ma pizza do pacyfy 01.02.06, 09:45 ok, ale to jest symbol, który w tej chwili na szyjach 10 latki noszą... no i co? burza w szklance wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purysta "Coolerskość"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:15 Co to?! Ma ktoś słownik polsko-polski?! Ja rozumiem, że "kop mnie zaczerdżował za spidowanie na hajłeju", ale to w Szikago albo innym Bruklinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotto Re: "Coolerskość"? IP: *.chello.pl 31.01.06, 19:17 szkoda ze nikt z was nie zrozumial tej reklamy. przeciez chodzi o to ze "walczysz" o skladniki pizzy ze znajomymi, z ktorymi idziesz ja zjesc, bo kazdy woli co innego. jeden pepperowni a drugi wegetarianska.a nie o to zeby moc dostac pizze hut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: "Coolerskość"? IP: *.aster.pl 01.02.06, 07:23 wiele halasu o nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ugody.nie.dojdzie Re: "Coolerskość"? 01.02.06, 11:38 Ja wolałbym pizzę Mussolini z wielką swastyką, będzie taka bardziej konkretna, pikantna, ostra, będzie pójście na całość. No i będzie nawiązanie do włoskości pizzy. Paccyfa jest dobra dla mięczaków. Odpowiedz Link Zgłoś