misiekka 19.03.06, 21:02 SKANDAL. Jedynie blokowanie i upierdliwe oczekiwanie na zdjecie blokady moze nuaczyc panow kierowcow, ze trzeba myslec przed zaparkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: co za bzdura na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:10 To jest kompletny kretynizm!! Po pierwsze, blokady powinny pozostac. A jezeli ktos zaparkuje na miejscu dla niepelnosprawnych, to jak zostanie zablokowany, to niepelnosprawny bedzie musial czekac jeszcze dluzej na zwolnienie miejsca dla niego!!! Co to za kompletny brak logiki?? Odholowywac od razu!!! Po prostu nie moge zrozumiec tego. Zdjecia robic tak czy siak, ale nie zastepowac blokad!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:14 to po co zdjecia? ps.jak to napisales-"kompletny brak logiki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixxx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:25 zdjecia mozna robic i tak, gdyz jest to dodatkowy srodek przeciwko zle parkujacym kierowcom. Blokad nie wystarczy na wszystkie samochody, a zdjecia mozna zrobic gdy juz blokad zabraknie, czyz nie?? Glupio sie czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:34 daj spokoj blokada jest nieusprawiedliwiona niczym szykana powodujaca brak mozliwosci korzystania z wlasnosci ukaranego juz samym mandatem od razu uprzedzajac Twoje ewentualne argumenty,ze tak robia w wielu krajach ,odpowiem,ze powinnismy sie wzorowac na zdrowym rozsadku,a nie na innych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixxxx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:39 zdrowy rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:51 czy mi sie wydaje ,czy sam krytykowales blokady dla parkujacych na miejscach dla niepelnosprawnych? dlatego powtorze-mandaty tak,wywozenie z miejsc w ktorych postoj moze powodowac zagrozenie -tak ale dla innych sytuacji blokady to zbyt duza represyjnosc nie przystajaca do skali przewinienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixxx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 23:33 tak, krytykowalem blokady ktore maja byc wylacznie na miejscach dla niepelnosprawnych, gdyz to spowoduje ze samochod bedzie Dluzej blokowal to miejsce. Miejsca dla niepelnosprawnych powinny byc jak najszybciej przygotowane dla niepelnosprawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 23:50 nudny jestes dowodem na to moze byc nawet fakt,ze nie jestes w stanie wymyslec innego nicka niz ten ktorego uzywa twoj rozmowca dobranoc oryginale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nixxx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 00:20 tak. znowu masz racje. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 18:59 ja mam swoja racje,Ty masz swoja ukochanie utrudniania zycia ludziom za wszelka cene nie nalezy do tych cech,ktora ja najbardziej u ludzi cenie swoja droga,az dziw sie u nas stalinizm i komunizm nie spotkal sie z wiekszym poparciem-wg wielu Polakow najlepsza droga do wychowania jest maksymalne uje**anie sprawcy nawet nawet dosc drobnego przewinienia proponuje dalsze pomysly: -zamykanie w areszcie ludzi ,ktorzy przechodza przez jezdnie w miejscu niedozwolonym -blokada drzwi wejsciowych na klatke schodowa tym ktorzy upuscili przypadkowo kawalek papierka -zakaz wchodzenia do sklepow tym,ktorzy nie odprowadzili wozka pod wiate jak wprowadzimy te reguly,to w naszym kraju zapanuje prawdziwy porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? 20.03.06, 07:50 > blokada jest nieusprawiedliwiona niczym szykana powodujaca brak mozliwosci > korzystania z wlasnosci ukaranego juz samym mandatem Wlasnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychola Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.work / 81.210.39.* 20.03.06, 19:56 Że dostał mandat to nie znaczy że go zapłacił. A niestety w Polscu ściągalność czegoś takiego jest nikla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: na miejscach dla niepelnosprawnych?? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 20:22 czyli... poniewaz nie jestesmy wyegzekwowac platnosci dokopmy delikwentowi bardziej? a moze wezmy sie za sluzby ,ktore powinny sie zajac sciaganiem mandatow? Odpowiedz Link Zgłoś
chorazuk Nowy Mega biznes PISU 19.03.06, 22:16 No tak to nowy biznes PIS-U na odchodne. Oddadza wszystkie blokady na złom a potem okaże się ze jednak są potrzebne i zrobią nowy przetarg i odkupia za ciężkie pieniądze ze złomu tak jak zrobili z wagonami .... złodzieje, wypad z naszego miasta... i to już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 05:51 Blokada na kole pojazdu to jak Sędzia Dred z filmu odrazu wyroku na kierowcy.Kara szybka i nieuchronna . Teraz bedą zdjęcia ,pisanie ,ustalanie ,wysyłanie .Potem będzie że to nie ja na tym zdjęciu ,że zdjęcie zrobione tędencyjnie ,że nie objektywnie .No i ktoś te zdjęcia będzie obrabiał opisywał to i biurokracja wzrośnie. Nic dodać oszczędne Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psyholognistykutas Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.crowley.pl 20.03.06, 10:57 Eś ty mądry... A nie zastanowiło cię, że nawet z blokadą można mandatu nie przyjąć i sprawą się sąd zajmie, tak, czy siak? Co niby te blokady ułatwiają? Konkretnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 19:39 1.Unieruchomienie pojazdu 2.Wykonanie telefonu do SM (jak nie ma się komórki poszukiwanie budki telefonicznej) 3.Oczekiwanie na SM (stracony czas bezpowrotnie) 4.kontakt werbalny z SM 5.Szydercze spojrzenia innych kierowców 6.Możliwe reprymendy i szykany od pieszych ,rowerzystów itp. A w dodatku kierowca taki nie jest anonimowy zostaje spisany i jak odmawia mandatu to sprawa odrazu do sądu .A tak trzeba kierowce ustalić wysłać wezwanie , obrobić zdjęcie no i na końcu skierować sprawę do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 19:46 A wdodatku zapomniałem że SM podczas spisywania takiego kierowcy może sprawdzić OC i ważność dowodu rejestracyjnego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychola Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.work / 81.210.39.* 20.03.06, 20:01 Z tym nie jest to tak pewne.Kiedyś z kolegą pojechaliśmy służbowo do Poznania, po drodze on się przebrał i niestety dokumenty zostały w starym ubraniu. Tam założono nam blokadę i pomyśleć że udało nam się odebrać samochód bez spisywania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 17:27 A jeszcze zapomniałem dopisać że tak juz bywa że niektórzy kierowcy wsiadają za kólko po kielichu.A tu blokada na kole bo taki koleś źle zaparkował no i efekt taki że kierowca taki już nie wezwie SM dopuki nie wyparuje wódeczka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychola Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.work / 81.210.39.* 20.03.06, 19:59 Można mandatu nie przyjąć ale następnym razem człowiek się zastanowi czy te dwie godziny które musiał rozmawiać ze strażą rekompensują mu te dwa złote co zaoszczęził na parkomacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychol Re: Nowy Mega biznes PISU IP: *.work / 81.210.39.* 20.03.06, 19:57 A jeszcze bedzie można p[owiedzieć że to nie ja tam postawiłem, tylko kolega, ale nie mogę go wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Raj dla oszustów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:21 idea ok tylko co w sytuacji gdy pojazd posiada fałszywe tablice rejestracyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka 20.03.06, 08:22 I blokady i zdjęcia są bez sensu bo samochód zostaje tam gdzie stał. Trzeba samochody odholowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scq Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:33 Jak wszystko ta decyzja ma plusy i minusy. Blokady same w sobie nie sa rozwiazaniem dobrym, a juz na pewno w przypadku blokowania miejsc dla niepelnosprawnych (to jest szczyt glupoty - karze sie niepelnosprawnych). W tym ostatnim zgadzam sie ze pojazd powinien byc odholowywany (od razu pusto by bylo na tym miejscach!). Ale bez watpienia sa rozwiazaniem bardziej sprawiedliwym niz mandat (ktory roznie boli osoby o roznych zarobkach). Ponadto obawiam sie jednak, ze sciagalnosc (a wiec i rzeczywista skutecznosc) mandatow na podstawie zdjec bedzie niska. Jak Straz ma zamiar zapewnic dostatecznie wysoka sciagalnosc? Osobiscie uwazam ze zamiast blokad powinno byc rozszerzona mozliwosc wyworzenia zle zaparkowanych samochodow. Nie tylko takich, ktore powoduja zagrozenie dla ruchu, ale ktore ten ruch (samochodow ale i pieszych) utrudniaja. I bardzo szybko by sie okazalo ze w Warszawai kierowcy potrafia parkowac prawidlowo. A przyklady mozna mnozyc. Np ul. Zgoda przy Chmielnej - jeden pas zastawiony zle zparkowanymi samochodami. Straz miejska tylko sobie tamtedy przechodzi. Samochody gleboko na chodnikach na Marszalkowskiej, Swietokrzyskiej. A mandaty powinny byc wystawiane czesciej niz tylko za nie oplacony postoj w strefie; np: krzywo zaparkowany pojazd (zajmujacy kilka miejsc parkingowych naraz), parkujacy na resztach zieleni, albo na prawie na calym chodniku (a gdzie 1,5m dla pieszego?). To nie jest tak ze nasi kierowcy sa glupi czy nie uprzejmi. Po prostu - zycie zmusza do pospiechu, mysleniu o 1200 sprawach na raz. A nikt od nich nie wymaga znajomosci przepisow i zdrowego rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:36 > Ponadto obawiam sie jednak, ze sciagalnosc (a wiec i rzeczywista skutecznosc) m > andatow na podstawie zdjec bedzie niska. Jak Straz ma zamiar zapewnic dostatecz > nie wysoka sciagalnosc? Nie musi być źle. Pamiętam jak w 90. latach byłem w Urzędzie Komunikacji na Woli. Był tam taki zwyczaj, że nie można było nic załatwić, jesli się miało jakieś zaległości. Koło mnie stał gość, który swego czasu olał podatek drogowy i mu to gdzies wyskrobali. Chciał zdaje się zarejestrować nowe auto, a tu go poprosili o spłatę wpierw starych długów. Miał do zapłaty ok. 200 zł długu i ok. 800 zł odsetek. Wiem że takie próby robiły też inne urzędy. A ponoć i Urząd Skarbowy potrafi np. zająć nadpłatę z PITu za niezapłacony mandat. W dobie komputeryzacji, jak pełną parą ruszy CEPIK, nie będzie problemu. Nic nie załatwisz, jak masz długi, a jesli jeszcze po drodze złapie policja, to mają prawo zatrzymać auto jako zastaw na poczet długów (tak już robią w Szczecinie). Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 ja tam wolę ściaganie z PIT-a 20.03.06, 15:37 lepsze to niż użeranie sie z pocztą, druczkami, świstkami itp. - wszystkie mandaty powinny byc tak ściągane - z PIT-a - taniej i prościej, no i w 100% skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.chello.pl 20.03.06, 10:01 1. Zdjęcia sama widziałam np. w Szwecji, ale czy nie uważacie, że tam jest inne podejście obywatelskie. Nie krytykując nikogo, stwierdzam fakt (inne doświadczenia historyczne). 2. Dlaczego blokady mają iść na złom - już wcześniej ktoś zauważył, że za chwilę okaże się, że są potrzebne i co wtedy? 3. Zdjęcia same się nie robią - może ktoś potrzebuje sprzedać aparaty jakieś wadliwe, czy o niższych parametrach niechodliwe (czasami ten powód jest dobry) 4. Zanim jest kara powinna być też dyskusja nad tym co się robi, żeby obywatel oprócz obowiązkó mógł bez przeszkód korzystać z praw - gdzie i jakie parkingi robi miasto w centrum, czy nie lepiej obniżyć stawki godzinowe, a zwiększyć mandaty, itp. Ale to jest u nas normalka - zakaz środków antykoncepcyjnych i becikowe, ale nie ma dyskusji, co zrobić z niechcianymi dziećmi naprodukowanymi dzięki zakazom, tak aby mogły godnie dorastać, to nie ważne, w każdej sprawie chronimy życie , ale jaka jest jego jakość to już nikogo nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm do roboty! Pytanie - ile mandatów dziennie wystawia SM IP: 217.8.161.* 20.03.06, 10:17 SM może mówić, że zrobi to czy tamto... to zawsze kończy się na mówieniu. Proszę Gazetę o wyciągnięcie og SM prostej statystyki: -ilu jest strażników -ilu zajmuje się tylko "ruchem drogowym" -ile mają radiowozów -ile km dziennie robi jeden radiowóz -ile wezwań za złe parkowanie (tych karteczek za wycieraczką) wystawia dziennie SM (np. średnia za ostatnie 12 miesięcy) -ile wysyła/wystawia mandatów (średnia j.w.) -ile wynosi przeciętny mandat -czy daje ukaranym punkty karne (ma prawo dać jeden) -ile ma blokad -ile blokad zakłada (średnio dziennie) -ile samochodów jest odholowywanych Moje doświadczenie z SM pokazuje, że oni NIE ROBIĄ NIC - w drodze do pracy (w sumie 15min pieszo) mijam ok 200-300 źle zaparkowanych aut. Co dzień, także w weekendy widzę przez okno ok. 30 - na jednej krótkiej ulicy! Dzwonię do SM co drugi dzień - nic to nie zmienia, albo nie przyjadą (ciekawe dlaczego jadą samochodem - z komisariatu mają 5 minut pieszo), a nawet jak przyjadą (Fiat Doblo z jednym strażnikiem), to tylko postoją 5 minut i nawet nie wysiadają. Nie wypisują więc żadnego mandatu!!! Przez 2 dni miałem przed domem, na całej szerokości chodnika zaparkowany autobus PKS (ulica z zakazem wjazdu pow. 2.5T). Dzwoniłem 4 razy - nic. Czy ktoś może ich pogonić do roboty????? A jak nie to zlikwidować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psyholognistykutas Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.crowley.pl 20.03.06, 10:29 "SKANDAL. Jedynie blokowanie i upierdliwe oczekiwanie na zdjecie blokady moze nuaczyc panow kierowcow, ze trzeba myslec przed zaparkowaniem." Warto też pomyśleć przed napisaniem komentarza. Przecież z artykułu wyraźnie wynika, że łapiduchy nakładają blokady, nie tym nieprawidłowo parkującym, ale tym, którzy nie wnieśli opłaty. Ten komentarz wydaje się więc cokolwiek bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka 20.03.06, 10:42 A co zlego napisal? I dobrze ze zakladaja blokady i za to i za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psyholognistykutas Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.crowley.pl 20.03.06, 10:59 A mandat po prostu to nie wystarczy? To po to się Sąd Najwyższy wypowiadał o ważmości mandatów wkładanych za wycieraczkę, żeby trzeba było dodatkowo żelastwo na koła instalować? Powiesz mi, co to konkretnie zmienia dla wymierzającego karę za wykroczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka 20.03.06, 12:44 > Warto też pomyśleć przed napisaniem komentarza. Przecież z artykułu wyraźnie > wynika, że łapiduchy nakładają blokady, nie tym nieprawidłowo parkującym, ale > tym, którzy nie wnieśli opłaty. Ten komentarz wydaje się więc cokolwiek bez > sensu. Przede wszystkim jeśli samochód jest zaparkowany nieprawidłowo, to powinno się go odholować. Trzeba odholowywac codziennie i regularnie, odholowywać konekwentnie. A nie tak jak kiedyś, gdy pokazowo odholowali jedno auto i im się znudziło. W takich Niemczech ludzie starają się parkowac prawidłowo wbrwew pozorom nie dlatego, że są z gruntu praworządni. Widziałem niemieckie lawety w akcji i wiem, że tam po prostu ludzie widzą, że źle zaparkowane autko może nagle wyparkowąć. A u nas kierowcy czują się bezkarni i władze utwierdzjaą ich w tej bezkarności swoją opieszałością i wygadywanymi głupotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:17 Przeciez mandatow nikt znajacy realia po prostu nie placi. Tak byla jakas kara. A teraz nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewik Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:33 Zdjęcie cyfrowe nie jest żadnym dowodem w żadnym sądzie. z tym można robić wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:40 A ja sobie zaraz wydrukuję trochę ulotek z symbolem aparatu i lecę pod niedaleki supermarket. Tam zawsze parkują na miejscach dla niepełnosprawnych. Niech mają kolesie sranie w gacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Dredd Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: *.atman.pl / *.atman.pl 20.03.06, 13:47 Nie pozostaje nic innego, jak obywatelska inicjatywa, czyli masowe wybijanie szyb i urywanie lusterek. To będzie mandat w 100% ściągalny i na pewno skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka 20.03.06, 13:58 Wystarczy vlepka nalepiona na przednią szybę na wysokości oczu kierowcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bzdurna decyzja. Juz widzę jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:05 zablokuje się strraż miejska , bo nie nadąży z wypisywaniem mandatów i z ustalaniem właścicieli pojazdów. Nie ma nic lepszego jak strata czasu przy blokadzie kół. Kierowca pamięta to długo i zawsze ma stracha, że zastanie blokadę. Ci którzy parkują nieprawidłowo robią to celowo i świadomie a mandaty mają w ....... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carnet niech centra handlowe wykupia te blokady!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:48 nie jestem inwalidą, ale za każdym razem jak jestem w centrach handlowych to korci mnie zeby pospuszczac powietrze z opon samochodow zaparkowanych na miejscach dla niepelnosprawnych. a dyrekcje centrów handlowych chyba zupelnie z tym nie walczą. a jakby tak zaczęli zakładać blokady i na przykład pobierali 300 zł za ich zdejmowanie, to moze dziani lub lysi kierowcy przestali by mieć w poważaniu tych, którym troche trudniej jest na naszym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWS Re: Straż miejska przestanie zakładać żółte bloka IP: 80.72.40.* 21.03.06, 12:50 Powtórka z rozrywki w wykonaniu PIS, przed wyborami na prezydenta Warszawy komediant:) SM też nakazał (słownie)ograniczyć zakładanie blokad, cel - oczywisty - wybory. Nic się nie liczy, ład i porządek na ulicach Warszawy, co tam , aby nie było szumu , aby warszawiacy widzieli jak dobra i łagodna jest władza kreowana przez PIS. To ,że jest totalny bałagan , rozjedżone trawniki, samochody parkujące gdzie popadnie, nic się nie liczy, wizerunek medialny to jest to o co należy w mniemaniu PIS zabiegać, zakładanie dużej ilości blokad jest niemedialne. Blokowane były pojazdy ,które naprawdę na to sobie zasłużyły, musiały byc wiele razy notowne za brak np. opłaty parkingowej, jest kilka tysięcy takich pojazdów, których właściciele totalnie olewają te opłaty 50-100 wezwań , co tam. Blokada zatrudniała 1 strażnika, który ją zakładał rozliczał i było kwita z winnym, teraz zatrudnienie przy mandatach zaocznych znajdzie co najmniej kilku strażników miejskich i tu gratulacje dla nowego komedianta:). A wzgledy bezp. ruchu drogowego? nie ważne, wizerunek !!! to priorytet!!!. Dane wyraźnie mówią o skuteczności mandatów zaocznych- czas, liczba zatrudnionych strażników, gdzie tu jakakolwiek logika??. Ściganie przysłowiowej babci z pietruszką , która dorabia do marnej renciny tu jest pole do popisu dla odważnych strazników::).Owszem handel na taką skalę jak w Warszawie nie jest dobry. SM jest narzędziem w ręku władz Warszawy, ma kreować wizerunek tych władz, a jak jest każdy kierowca w Warszawie widzi, totalny bajzel, ale coś za coś :) nie ma blokad, nie ma też krzyku. to jedna wielka pozoracja działań!!!!, skandal !!!, wystarczy spojrzeć na parkowanie w stolicy. Co jeszcze trzeba zrobić ,żeby wygrać wybory? APEL do warszawiaków podpowiedzcie kochani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Kolejny debilny pomysł warszawskich urzędasów IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 21.03.06, 20:48 Blokada oznaczała natychmiastową prawie płatność w celu jej zdjęcia. Czyli koszt uzyskania tych 50-100 zł był niezbyt duzy. A teraz kupno aparatów, kart pamięci, drukarek, papieru fotograficznego, wykonanie zdjęcia i odbitki, identyfikacja samochodu i właściciela, wysyłanie listów, .... To się musi nie udać. Koszty tej całej zabawy będą wyższe niż wartość mandatów. W Europie pukają się od października w głowę gdy słyszą słowo Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w temacie Re: Kolejny debilny pomysł warszawskich urzędasów IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 21:41 Choćby zabrali wszystkie blokady i dalej obiecywali 2 X becikowe ,3 most północny i 2 linnie metra i co tam jeszcze ludzie chcą usłyszeć to i tak na jesieni w Warszwie sa przegrani tu Polska wieś nie bedzie mogła odać głosów .Mieszkańcy Warszawy wystwaią rachunek jej włodarzom. Odpowiedz Link Zgłoś