Dodaj do ulubionych

Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia???

IP: localhost:* / 10.62.16.* 16.12.02, 00:54
Tychy to tez stolica ale przemysłu motoryzacyjnego. Napiszcie co sądzicie o
Tychach jak ktoś był.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:58
      Warszawa to tez stolica, tyle ze kraju. Niech ktos napisze co sadzi, jak byl.
      • Gość: bastek Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: localhost:* / 10.62.16.* 16.12.02, 01:15
        Dzięki ale nie oto chodziło.
        • Gość: Niech Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 01:17
          Ja w Tychach nie bylem, ale w stolicy bylem, to tak zapytalem, moze zle
          zrobilem, moze na forum Tychy powinienem zapytac? Sam nie wiem, pogubilem sie,
          ostatnio forum W-wa z W-wa niewiele ma wspolnego. Poznan, Slonzk, Krakow, teraz
          Tychy.
      • Gość: Był Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:08
        Był i stwierdził, że jest całkiem do d..., jeszcze bardziej niż cały kraj.
        • Gość: Niech Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: 217.197.165.* 23.12.02, 17:12
          O rany, to caly kraj tez jest do dupy?! A ja myslalem, ze tylko W-wa i Tychy. A
          to sie porobilo!
    • buggi Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? 16.12.02, 01:18
      Bastek, co ty sobie wyobrazasz?" Warszawiacy co sadzicie o Poznaniu, o
      Bialymstoku, o Wroclawiu.... no i o Tychach". Ja musze najpierw na mapie
      sprawdzic, gdzie te Tychy leza.
    • Gość: TICHAU Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.tychy.net.pl / 10.10.14.* 20.12.02, 22:50
      CO TO ZA KPINY?
      Z JAKIEGO PODBESKIDZIA?
      TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!!
      • Gość: k`k Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.12.02, 22:55
        Gość portalu: TICHAU napisał(a):

> TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!!
        =============
        Którym???
        • Gość: TICHAU Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.tychy.net.pl / 10.10.14.* 20.12.02, 23:01
          Gość portalu: k`k napisał(a):

> Gość portalu: TICHAU napisał(a):
          >
          >
          > > TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!!
          > =============
          > Którym???

TYCHY LEŻĄ NA GÓRNYM ŚLASKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Bastek Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: localhost:* / 10.62.16.* 22.12.02, 01:39
            Zgadzam się z tobą!!! Ale to nie przeczy temu że leżą w podregionie
            Podbeskidzie. Bo Podbeskidzie jak wiesz to pas leżący u podnóża Beskidów. Jak
            też wiesz z Tychów jest do nich nie całe 30 km. poza tym obejmuje Kotlinę
            Oswięcimską w której leżą Tychy tak jak Pszczyna i Bielsko-Biała.
            • Gość: Niech Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 01:48
              Ty, atlas, spieprzaj na polke!
      • Gość: Był Ostrożność IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:23

> CO TO ZA KPINY?
        > Z JAKIEGO PODBESKIDZIA?

To z uwagi na cudzoziemców. Galicja i Sajlizia zawsze im się kojarzy z Cylicją
        (w Turcji). A Podbeskidzie przynajmniej z niczym im się nie kojarzy.
      • Gość: Był Nie ma błędu! IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:29

> CO TO ZA KPINY?
        > Z JAKIEGO PODBESKIDZIA?

Biznesowo Tychy na pewno leżą na Podbeskidziu. Może nawet, żeby to położenie
        umocnić, powinny zmienić nazwę na Fiatychy?
    • Gość: Był A co sądzi stolica o ... IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:14
      ...Poznaniu Małopolskim? To też stolica, tylko Śląska Wschodniomazurskiego.
      Może tym razem wypowie się ten, kto nie był.
      • Gość: Bastek Re: A co sądzi stolica o ... IP: localhost:* / 10.62.16.* 26.12.02, 12:01
        Wytłumacze Ci i innym: w geografii termin Podbeskidzie odnosi się do Kotliny
        Oswiecimskiej (tam leży Skoczów,Bielsko-Biała,Pszczyna, Oswiecim, Zator, i Pd
        część Tychów,...) Co do biznesu też się zgodzę ale to nie wszystko. pozdrawiam
        z mroźnego i zaśniezonego Podbeskidzia (choć tego śniegu i tak powinno być
        duzo więcej o tej porze roku). pozdrawiam i na scyńście, na zdrowie, na to
        Boze Narodzynie coby sie Wom dobze zyło, dazyło i mnozyło syćko, cobyście sie
        weselili kielo w niebie janieli hej.
        • x=man Re: A co sądzi stolica o ... 26.12.02, 12:22
          bastek a czemu nie zagladasz na forum TYCHY?
    • Gość: MONDRY Re: ---> Co ....? IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 27.12.02, 12:51
      Tychy .... na Podbeskidziu ??

Chybas niy jes z dziada-pradziada,
      ino naplywowy abo totalny ignorant
      (a tych/takich je full w tych Tychach),
      bo jak widac niy znosz historii
      wlasnego hajmatu & kultury regjonu.

Abo antyslonski prowokator ?

Dej pozur, fiacik:
      "Goralu - wracaj na ..." GORNY SLONSK !!
      A niy na opak.

I niy mieszej proznym Warszawiokom
      w ich itak nic niy kapujoncych
      pofryzurowanych stolecznych lebach.
      • Gość: Był Fiatychy IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 14:35
        Powtarzam, że Fiatychy (d. Tychy) są częścią gospodarczego (chociaż
        niekoniecznie geograficznego) Podbeskidzia albo nawet Podalpia.
        • Gość: Był Re: Fiatychy IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 14:36
          Sorry, nie Podalpia, tylko Podapeninia.
          • Gość: bastek Re: Fiatychy IP: osz2:* / 10.62.16.* 28.12.02, 12:53
            Po pierwsze Fiat to nie wszystko. To mała cząska. Po drugie przykro mi że nie
            znasz geografii. Ale wytłumaczę Ci. Podbeskidzie to teren leżący w Kotlinie
            Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym regionie Beskidu Śląskiego. A więc
            leżą tam: Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała, (bo Wisła to już w
            górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim. Z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid
            Śląski (Wisła, Sczyrk, Ustroń) nie mam nawet 30 km. Ale pozdrawiam.
            • Gość: Był Położenie biznesowe... IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.02, 21:10
              ...to nie to samo co geograficzne. Biznesowo to - w przeciwieństwie do
              geografii - niedobrze jest kiedy się leży. Mam nadzieję, że chociaż różne
              rzeczy się słyszy, to Fiatychy nie leżą, tylko dobrze stoją (mają korzystny
              standing) w bankach - podbeskidzkich i podapenińskich.
              • Gość: bastek Re: Położenie biznesowe... IP: osz2:* / 10.62.16.* 29.12.02, 11:48
                przykro mi że nie znasz geografii. Ale wytłumaczę Ci. Podbeskidzie to teren
                leżący w Kotlinie Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym regionie Beskidu
                Śląskiego. A więc leżą tam: Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała, (bo Wisła to już
                w górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim. Z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid
                Śląski (Wisła, Szczyrk, Ustroń) nie mam nawet 30 km. a za oknem mam widok na
                piękne zwłaszcza teraz zimą Beskidy (konkretnie to Beskid Śląski i Mały)
                Ale pozdrawiam. Wogóle nie wiem czy wiesz że istnieje coś takiego jak
                Podbeskidzie. Bo z twoich zdań wynika że nie wiesz. mimo wszystko
                pozdrowionka. Jeżeli już przemawiają do ciebie bardziej sprawy biznesu to u
                nas jest Beskidzki Dom Maklerski.
    • d.to Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? 27.12.02, 20:22
      Hmm... o Tychach z "Podbeskidzia". To takie małe miasteczko na Śląsu.

Podbeskidzie to bardzo "adekwatna" nazwa, zwłaszcza zważywszy na to, że
      Przemyśl, Rzeszów, Tarnów i Kraków również leżą blisko beskidów. Koło Katowic
      jest Beskid Śląski , koło Krakowa jest Beskid Wyspowy , koło Rzeszowa jest
      Beskid Niski a koło Przemyśla jest Beskid Wschodni. Zważywszy na ten fakt to
      rzeczywiście Tychy i zwłaszcza Tychy leżą na "Podbeskidziu". :))) Zadziwiająco
      trafiona jest również nazwa "Podkarpackie" - jakby tylko tamten teren leżał
      blisko Karpat. A widać przecież, że w tej samej odległości od Karpat leży całe
      Małopolskie i Śląskie. Powinno się włączyć "Podkarpackie" do Małopolskiego a
      Śląskie i Opolskie połączyć i utworzyć Górnośląskie. Takie sztuczne nazwy jak
      Podkarpackie są wyjątkowo śmieszne (podkarpackie powinno się nazywać:
      ćwierćpodkarpackie).
      • Gość: bastek Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: osz2:* / 10.62.16.* 29.12.02, 12:01
        Zaraz ci to wytłumacze. Formalnie jest tak jak napisałeś nie dokońca ale
        ogólnie tak. Natomiast jeżeli mówi się PODBESKIDZIA to ta nazwa jest odnoszona
        do terenu leżącego w Kotlinie Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym
        regionie Beskidu Śląskiego i Małego. A więc leżą tam: Cieszyn, Skoczów,
        Bielsko-Biała, (bo Wisła to już w górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim, Zator.
        Tej nazwy nie uzywa się w Małopolsce. Wokolicach Rzeszowa czy Przemyśla jak
        napisałeś funkcjonuje nazwa Podkarpacie i tam nazwy Podbeskidzie wogóle sie
        nie uzywa. Praktycznie Podkarpacie to teren rozciągający się od Przemyśla do
        Cieszyna u nas. Ale u nas mówi się Podbeskidzie a tam Podkarpacie. Jakbyś nie
        wiedział to z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid Śląski (Wisła, Szczyrk,
        Ustroń) nie mam nawet 30 km. a za oknem mam widok na piękne zwłaszcza teraz
        zimą Beskidy (konkretnie to Beskid Śląski i Mały). Mamy u nas Beskidzki
        Dom Maklerski. Generalnie i w skrócie tam się mówi Podkarpacie a u nas
        Podbeskidzie. Moze Cie ten mój wykład do czegoś przekona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka