Gość: Bastek IP: localhost:* / 10.62.16.* 16.12.02, 00:54 Tychy to tez stolica ale przemysłu motoryzacyjnego. Napiszcie co sądzicie o Tychach jak ktoś był. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:58 Warszawa to tez stolica, tyle ze kraju. Niech ktos napisze co sadzi, jak byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: localhost:* / 10.62.16.* 16.12.02, 01:15 Dzięki ale nie oto chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 01:17 Ja w Tychach nie bylem, ale w stolicy bylem, to tak zapytalem, moze zle zrobilem, moze na forum Tychy powinienem zapytac? Sam nie wiem, pogubilem sie, ostatnio forum W-wa z W-wa niewiele ma wspolnego. Poznan, Slonzk, Krakow, teraz Tychy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:08 Był i stwierdził, że jest całkiem do d..., jeszcze bardziej niż cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Co sadza Tychy o stolicy? IP: 217.197.165.* 23.12.02, 17:12 O rany, to caly kraj tez jest do dupy?! A ja myslalem, ze tylko W-wa i Tychy. A to sie porobilo! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? 16.12.02, 01:18 Bastek, co ty sobie wyobrazasz?" Warszawiacy co sadzicie o Poznaniu, o Bialymstoku, o Wroclawiu.... no i o Tychach". Ja musze najpierw na mapie sprawdzic, gdzie te Tychy leza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TICHAU Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.tychy.net.pl / 10.10.14.* 20.12.02, 22:50 CO TO ZA KPINY? Z JAKIEGO PODBESKIDZIA? TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.12.02, 22:55 Gość portalu: TICHAU napisał(a): > TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!! ============= Którym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TICHAU Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.tychy.net.pl / 10.10.14.* 20.12.02, 23:01 Gość portalu: k`k napisał(a): > Gość portalu: TICHAU napisał(a): > > > > TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!! > ============= > Którym??? TYCHY LEŻĄ NA GÓRNYM ŚLASKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastek Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: localhost:* / 10.62.16.* 22.12.02, 01:39 Zgadzam się z tobą!!! Ale to nie przeczy temu że leżą w podregionie Podbeskidzie. Bo Podbeskidzie jak wiesz to pas leżący u podnóża Beskidów. Jak też wiesz z Tychów jest do nich nie całe 30 km. poza tym obejmuje Kotlinę Oswięcimską w której leżą Tychy tak jak Pszczyna i Bielsko-Biała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 01:48 Ty, atlas, spieprzaj na polke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Ostrożność IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:23 Gość portalu: TICHAU napisał(a): > CO TO ZA KPINY? > Z JAKIEGO PODBESKIDZIA? > TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!! To z uwagi na cudzoziemców. Galicja i Sajlizia zawsze im się kojarzy z Cylicją (w Turcji). A Podbeskidzie przynajmniej z niczym im się nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Nie ma błędu! IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:29 Gość portalu: TICHAU napisał(a): > CO TO ZA KPINY? > Z JAKIEGO PODBESKIDZIA? > TYCHY LEZĄ NA ŚLĄSKU!!!!!!!!! Biznesowo Tychy na pewno leżą na Podbeskidziu. Może nawet, żeby to położenie umocnić, powinny zmienić nazwę na Fiatychy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był A co sądzi stolica o ... IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 17:14 ...Poznaniu Małopolskim? To też stolica, tylko Śląska Wschodniomazurskiego. Może tym razem wypowie się ten, kto nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastek Re: A co sądzi stolica o ... IP: localhost:* / 10.62.16.* 26.12.02, 12:01 Wytłumacze Ci i innym: w geografii termin Podbeskidzie odnosi się do Kotliny Oswiecimskiej (tam leży Skoczów,Bielsko-Biała,Pszczyna, Oswiecim, Zator, i Pd część Tychów,...) Co do biznesu też się zgodzę ale to nie wszystko. pozdrawiam z mroźnego i zaśniezonego Podbeskidzia (choć tego śniegu i tak powinno być duzo więcej o tej porze roku). pozdrawiam i na scyńście, na zdrowie, na to Boze Narodzynie coby sie Wom dobze zyło, dazyło i mnozyło syćko, cobyście sie weselili kielo w niebie janieli hej. Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: A co sądzi stolica o ... 26.12.02, 12:22 bastek a czemu nie zagladasz na forum TYCHY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONDRY Re: ---> Co ....? IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 27.12.02, 12:51 Tychy .... na Podbeskidziu ?? Chybas niy jes z dziada-pradziada, ino naplywowy abo totalny ignorant (a tych/takich je full w tych Tychach), bo jak widac niy znosz historii wlasnego hajmatu & kultury regjonu. Abo antyslonski prowokator ? Dej pozur, fiacik: "Goralu - wracaj na ..." GORNY SLONSK !! A niy na opak. I niy mieszej proznym Warszawiokom w ich itak nic niy kapujoncych pofryzurowanych stolecznych lebach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Fiatychy IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 14:35 Powtarzam, że Fiatychy (d. Tychy) są częścią gospodarczego (chociaż niekoniecznie geograficznego) Podbeskidzia albo nawet Podalpia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Re: Fiatychy IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 14:36 Sorry, nie Podalpia, tylko Podapeninia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Fiatychy IP: osz2:* / 10.62.16.* 28.12.02, 12:53 Po pierwsze Fiat to nie wszystko. To mała cząska. Po drugie przykro mi że nie znasz geografii. Ale wytłumaczę Ci. Podbeskidzie to teren leżący w Kotlinie Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym regionie Beskidu Śląskiego. A więc leżą tam: Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała, (bo Wisła to już w górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim. Z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid Śląski (Wisła, Sczyrk, Ustroń) nie mam nawet 30 km. Ale pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Był Położenie biznesowe... IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.02, 21:10 ...to nie to samo co geograficzne. Biznesowo to - w przeciwieństwie do geografii - niedobrze jest kiedy się leży. Mam nadzieję, że chociaż różne rzeczy się słyszy, to Fiatychy nie leżą, tylko dobrze stoją (mają korzystny standing) w bankach - podbeskidzkich i podapenińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Położenie biznesowe... IP: osz2:* / 10.62.16.* 29.12.02, 11:48 przykro mi że nie znasz geografii. Ale wytłumaczę Ci. Podbeskidzie to teren leżący w Kotlinie Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym regionie Beskidu Śląskiego. A więc leżą tam: Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała, (bo Wisła to już w górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim. Z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid Śląski (Wisła, Szczyrk, Ustroń) nie mam nawet 30 km. a za oknem mam widok na piękne zwłaszcza teraz zimą Beskidy (konkretnie to Beskid Śląski i Mały) Ale pozdrawiam. Wogóle nie wiem czy wiesz że istnieje coś takiego jak Podbeskidzie. Bo z twoich zdań wynika że nie wiesz. mimo wszystko pozdrowionka. Jeżeli już przemawiają do ciebie bardziej sprawy biznesu to u nas jest Beskidzki Dom Maklerski. Odpowiedz Link Zgłoś
d.to Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? 27.12.02, 20:22 Hmm... o Tychach z "Podbeskidzia". To takie małe miasteczko na Śląsu. Podbeskidzie to bardzo "adekwatna" nazwa, zwłaszcza zważywszy na to, że Przemyśl, Rzeszów, Tarnów i Kraków również leżą blisko beskidów. Koło Katowic jest Beskid Śląski , koło Krakowa jest Beskid Wyspowy , koło Rzeszowa jest Beskid Niski a koło Przemyśla jest Beskid Wschodni. Zważywszy na ten fakt to rzeczywiście Tychy i zwłaszcza Tychy leżą na "Podbeskidziu". :))) Zadziwiająco trafiona jest również nazwa "Podkarpackie" - jakby tylko tamten teren leżał blisko Karpat. A widać przecież, że w tej samej odległości od Karpat leży całe Małopolskie i Śląskie. Powinno się włączyć "Podkarpackie" do Małopolskiego a Śląskie i Opolskie połączyć i utworzyć Górnośląskie. Takie sztuczne nazwy jak Podkarpackie są wyjątkowo śmieszne (podkarpackie powinno się nazywać: ćwierćpodkarpackie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Co sądzi stolica o Tychach z Podbeskidzia??? IP: osz2:* / 10.62.16.* 29.12.02, 12:01 Zaraz ci to wytłumacze. Formalnie jest tak jak napisałeś nie dokońca ale ogólnie tak. Natomiast jeżeli mówi się PODBESKIDZIA to ta nazwa jest odnoszona do terenu leżącego w Kotlinie Oświęcimskiej u podnóża Beskidów. W naszym regionie Beskidu Śląskiego i Małego. A więc leżą tam: Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała, (bo Wisła to już w górach),Pszczyna, Tychy, Oświęcim, Zator. Tej nazwy nie uzywa się w Małopolsce. Wokolicach Rzeszowa czy Przemyśla jak napisałeś funkcjonuje nazwa Podkarpacie i tam nazwy Podbeskidzie wogóle sie nie uzywa. Praktycznie Podkarpacie to teren rozciągający się od Przemyśla do Cieszyna u nas. Ale u nas mówi się Podbeskidzie a tam Podkarpacie. Jakbyś nie wiedział to z Tychów w Beskidy zwłaszcza w Beskid Śląski (Wisła, Szczyrk, Ustroń) nie mam nawet 30 km. a za oknem mam widok na piękne zwłaszcza teraz zimą Beskidy (konkretnie to Beskid Śląski i Mały). Mamy u nas Beskidzki Dom Maklerski. Generalnie i w skrócie tam się mówi Podkarpacie a u nas Podbeskidzie. Moze Cie ten mój wykład do czegoś przekona. Odpowiedz Link Zgłoś