evana 18.04.06, 17:15 Czy ktos wie gdzie mozna zakupic taki duzy plan miasta Warszawy jaki wisi czesto na przystankach? Taki z zaznaczonymi liniami autobusowymi i tramwajowymi. W ztm sie pytalam ale nie prowadza sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: plan miasta - pilne IP: *.chello.pl 18.04.06, 19:48 w empiku sprawdz, mają tego od groma. moze nie identyczny ale tez wszystko zaznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: plan miasta - pilne 19.04.06, 08:26 Nie mogłaś się pytać w ZTM, bo by Ci powiedzieli, że można taki za darmo dostać na Senatorskiej 37... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evena Re: plan miasta - pilne IP: *.chello.pl 19.04.06, 13:48 Owszem mozna ale taka zwykla mapke rozkladana a nie taki wielki zafoliowany plan jaki wisi na przystankach. Bylam wlasnie na Senatorskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: plan miasta - pilne 19.04.06, 13:53 Aaaaaaaa. A to jest jakaś różnica?:) Odpowiedz Link Zgłoś
petrolot44 Re: plan miasta - pilne 19.04.06, 14:03 No właśnie jest. Darmowa mapka jest wydawana po każdej większej roszadzie komunikacyjnej. No i jest dwustronna. Co do planów komunikacyjnych, to kiedyś rzeczywiście można je było kupić. Nie wiem, czemu się teraz z tego wycofali. Pewnie kosztem darmowych mapek. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: plan miasta - pilne 19.04.06, 17:54 Tak :) Tamto jest dwustronne a ja potrzebuje taki do powieszenia na sciane :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 19.04.06, 19:33 To się bierze dwa dwustronne, jeden obraca na drugą stronę i nakleja na dużym arkuszu albo płótnie. Trzeba tylko dokładnie dopasować, bo jest pas wspólny na obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: plan miasta - pilne 20.04.06, 00:10 horpyna4 napisała: > To się bierze dwa dwustronne, A potem ZTM się chwali? że te darmowe plany są bardzo pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: plan miasta - pilne 20.04.06, 11:06 No dobrze, mozna i tak ale ja chcialam komus zrobic prezent i to nie bedzie zbyt dobrze wygladalo. A pozatym chcialam taki powleczony folia zeby sie nie niszczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 20.04.06, 14:02 Plan Warszawy trzeba i tak często zmieniać, jeżeli chce się mieć w miarę aktualne linie komunikacji miejskiej. Dochodzą też stale nowe ulice. Kup lepiej taki zwykły jednostronny (są w księgarniach, czasem też w kioskach). A jeżeli nie musi wisieć na ścianie, to najlepszy jest książkowy. Może być razem z okolicami Warszawy (wtedy wiadomo, jak kursują linie podmiejskie), albo samej Warszawy - wtedy warto kupić mniejszy format, taką dość wąską książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 24.04.06, 13:52 A jednak jest plan miasta foliowany! Byłam dziś przypadkiem w księgarni "MAPA" na Ostrobramskiej i wisi tam przy drzwiach. Również jest cała sterta tych darmowych komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: plan miasta - pilne 24.04.06, 14:33 Dobrze wiedziec :) Ale ja juz kupilam taki duzy scienny plan w centrum kartografii rog Grochowskiej a Siennickiej :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 24.04.06, 15:25 To na pewno na ścianę lepszy jest ten, który kupiłaś. A skoro nieobcy jest Ci Grochów, to na przyszłość polecam tę księgarnię przy Ostrobramskiej, bo blisko. Jest tam też ogromny wybór różnych map i przewodników turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: plan miasta - pilne 23.06.06, 16:25 A gdzie jest ta księgarnia MAPA na Ostrobramskiej i czym tam dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 23.06.06, 17:14 W budynku Centralnej Biblioteki Wojskowej, tam gdzie ul. Ostrobramska odchodzi od al. Stanów Zjednoczonych. Przystanek autobusowy Przyczółek Grochowski. Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: plan miasta - pilne 26.06.06, 16:46 evana a jak tam dojechać na róg Grochowskiej a Siennieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: plan miasta - pilne 26.06.06, 16:48 Nie ma tych darmowych komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ameljajulia Re: plan miasta - pilne 23.06.06, 18:15 dzięki ------------------------ remonttunelu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 plan miasta - pilne 26.06.06, 16:45 W tej księgarni nie mają tych planów o których ty mówisz horpyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: plan miasta - pilne 26.06.06, 16:48 tych darmowych komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: plan miasta - pilne 26.06.06, 16:52 Zimorodek, nic nie jest wieczne, widocznie już "wyszły". Na Ostrobramskiej byłam przecież 2 miesiące temu. Ale duży wybór planów jest też w księgarni z mapami na Jana Pawła II, blisko Hali Mirowskiej. Darmowe komunikacyjne też tam były, leżały przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: plan miasta - pilne 26.06.06, 16:55 Dzięki jutro pojadę. --------------- Paweł Witkowski Odpowiedz Link Zgłoś