Gość: Co za banda ! IP: *.aster.pl 07.06.06, 02:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterpars Ja bym tam od razu z grubej rury 07.06.06, 02:33 Aleja Kaczynskich! Kto za???? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Ja bym tam od razu z grubej rury 07.06.06, 02:37 no i od niej dwie bocznice: trotuar Giertycha i do tego spacerniak im. Leppera. Wszystkie trzy powinny sie schodzic na Placu Rydzyka aby nadac temu jakis wyraz. Na placu stanie zas poparty o 5 instytucji Mis i on sobie zgnije..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukropp brawo, brawo - popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:42 niech maja, a co... zostanie po nich trwala pamiatka, ktora bedzie przypominala potomnym co wynika z polaczenia megalomanii, manii przesladowczej, spaczonego patriotyzmu i zawisci - jednym slowem, moze po prostu Aleja IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: brawo, brawo - popieram! 07.06.06, 02:43 no moze byc i tak..i to ona..ta ulica sobie zgnije i spisze sei protokol zniiszczenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukropp moze wreszcie wawa zadluzy sobie na pozadna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:48 burdelowa dzielnice, gdzie nie ma nic pewnego, za to wszystko na sprzedaz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredo Łby sobie pozamieniajata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:20 świrusy pisiurusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo [...] IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 07.06.06, 07:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo [...] IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 07.06.06, 07:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda 07.06.06, 08:13 uprasza sie o nie obrażanie niewinnych, zwłaszcza zmarłych Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda 07.06.06, 08:16 A czemu radny Bromski ie poszedł dalej i nie zaproponował aleji Jarosława i Lecha Kaczyńskich???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 07.06.06, 08:19 To za małą uliczka na taką zobowiązującą nazwę. W planach jest przebicie Duck Highway przez cała Warszawę... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda 07.06.06, 08:22 poprawka: Twin Drakes Highway Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda 07.06.06, 08:51 wojtek45-1 napisał: > poprawka: Twin Drakes Highway To pewnie Al.Jerozolimskie lub Puławska będzie w planach miała nosić nazwę naszych patriotów:P Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Wasze Ulice, Nasze Kamienice 08.06.06, 13:45 Maly glupiutki ludek sie kluci o nazwe ulicy, a my mamy wszystkie kamienice. Niech sie kluca. Bedzie latwiej nimi rzadzic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal a kto się kłóci? IP: *.bg.am.poznan.pl 08.06.06, 15:44 wszyscy są przeciw, nie widziałem jednego głosu "za". Nie kreuj rzeczywistości wirtualnej, "głupiutki ludku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Blumenkott Viktoria IP: 217.153.70.* 07.06.06, 09:00 Należy: - Plac Zawiszy przemianować na Plac Wiktorii Wyborczej - Odchodzącą od niego Towarową, na Pasaż IV RP - Grójecką przemianujemy na Via Romana Giertycha - w końcu na wieś prowadzi (oczywiście przedłużenie - Al. Krakowska też zostanie przemioanowane). - Al. Jerozolimskie w stronę centrum (prawie jak Porozumienie Centrum) przemianujemy na Aleje Braci Kaczyńskich (nie mylić z braćmi w wierze). - Chałbińskiego się też wytnie, w końcu on mało ważny taki i zamiast niego będzie Andrzeja Leppera, ale może też Aleja, bo ulica to tak plebsem zalatuje. - Rondo przy Rotundzie zamianimy na Rondo Bliźniąt (że niby tak astrologicznie) - de Gaulle'a na Ojca Rydzyka (akurat dobrze pasuje, a i symbolika palmy odbijającej zostanie zachowana; prawie jak krzewu gorejącego) Do tego pozostałe ulice przecinające powyższe arterie otrzymają nowe nazwy wszystkich działaczy PiS i ugrupowań koalicyjnych. Proponuje się też wyłączenie ruchu w Alejach Braci Kaczyńskich, bo niegodzi się, żeby poruszały się tam blachosmrody. Na pałacu Kultury i Nauki im. Romana Giertycha (choć to oksymoron jawny) zawisną portrety - Lecha Aleksandra, Jarosława, Przemysława Edgara i Zyty. Żeby nam się to wszystko wkomponowało w naszą lokalną rzeczywistość. A na Próżnej stanie wieli obelisk na cześć PiSu. Oczywiście projekt może ulec zmianie z ważnych powodów - inni politycy mogą czuć się dotknięci poprzez pominięcie ich nazwisk w powyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Postępowy Zmienić Jana Pawła 2 na Benedykta 16. Ale to już! IP: *.aster.pl 07.06.06, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking nadchodzą pierieimienowowania, tow. Kaczyński? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:10 to proponuję zmiany nazy Częstochowy na Kaczogród. W litanii będzie "Matko Boska Kaczogrodzka!" Dalsze propozycje: Moherogród (Toruń), al. Hamasu (al. Jerozolimskie), Rydzyków (Olkusz)... ** Wybraliście stado durniów i hołotę? No to nie dziwota, że rządzi hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 [...] 07.06.06, 12:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuut Re: mozna sie spierac o to czy to dobry... IP: 80.176.209.* 07.06.06, 12:11 boston65 napisał: > prymitywy, zamiast podyskutowac, obrzucaja sie blotem To jest tak głupi pomysł, że ja się temu błotu nie dziwię. -- fuutott.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis A może na sztucznej palmie umieścić kukłę Jarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Do admina: taka wiadomosc ma byc na regionalnym! IP: *.chello.pl 08.06.06, 10:31 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrzony Email Bromskiego: p.bromski@wp.pl IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 08.06.06, 12:43 można mu napisać co się mysli o tej propozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: mozna sie spierac o to czy to dobry... IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 08.06.06, 10:24 ciekawe czy dostanie nagrode za najglupszy pomysl w tym roku. Chociaz to dopiero czerwiec... Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Zmienić Jana Pawła 2 na Benedykta 16. Ale to 07.06.06, 10:06 hahahahahahahaahhaaa Odpowiedz Link Zgłoś
darkinshadow Re: Zmienić Jana Pawła 2 na Benedykta 16. Ale to 07.06.06, 11:38 pomysł nieco z księżyca, ostatecznie jest różnica pomiedzy poprzednim a aktualnym patronem ulicy. zreszta pomysł posła też do kitu. Ja rozumiem że panu posłowi zachciało się zostawić ślad po sobie w Warszawie... to niech sobie łepetynę rozwali na chodniku... to też jest ślad, za miasto nie będzie musiało się zmieniać dla 1 człowieczka. A co do nazw ulic to WARA! niech sobie nazywają jak chcą - ale nowe ulice na Ursynowie. Natomiast, jako że mieszkałem przy Marszłkowskiej, proponuję również, by zakazać organizowania demonstracji na ciągach komunikacyjnych... Górnicy chcą pokrzyczeć? Kochający inaczej? Młodzież polska prawie wszech? Ależ proszę bardzo... na pola mokotowskie, do parku ujazdowskiego czy na skwer przy sanguszki - ale czemu mamy (tzn mieszkańcy) cierpieć dlatego, że jeden z drugim chcą więcej niż można i nie potrafi zrozumieć, że naprawa kilkudziesięciu lat zaniedbań nie zajmie roku czy 2?? Paraliżowaniu miasta w jakiejkolwiek formie należy powiedzieć dość, każdemu z osobna i wszystkim razem! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: Zmienić Jana Pawła 2 na Benedykta 16. Ale to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:34 Potwierdzam, choć mieszkam na Bemowie ( nie wiadomo jak długo bo może to będzie Kaczomowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal to proste - coś za coś IP: *.bg.am.poznan.pl 08.06.06, 15:47 takie są uroki mieszkania w stolicy. Masz dzięki temu dużo ułatwień, większą szansę na dobrą pracę, wszystkie centralne urzędy na miejscu, ale również musisz przeżyć strajki od czasu do czasu... Chyba nie takie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Zmienić Jana Pawła 2 na Benedykta 16. Ale to 07.06.06, 10:08 zaczeli od uliczek potem wezma sie za zmiane nazw miast:) Wsie zostawia Lepperowi:)Jakis duren spiewal ze Polske trzeba ZLEPPEROWAC!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi Re: Viktoria IP: 193.111.166.* 07.06.06, 10:10 p. Bromski wpadł na pomysł, co zrobić, zeby zaistnieć w mediach... Śmieszniej będzie, jeśli inni w tym samym celu go poprą i przegłosują tę durnotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewwwa22 Re: Viktoria IP: 195.116.170.* 08.06.06, 11:46 Zapomniałeś o Nowym Świecie i Krakowskim Przedmieściu - to Krakowskiemu Przedmieściu należy się jak psu miska imię Wielkiego Romana (w końcu tam jest UW, który też powinien zmienić patrona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek moze lepiej zmienic wladze w Warszawie IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 08.06.06, 10:22 i tak nic nie robia poza zmianami nazw ulic - zmiana Ronda Babka na Zgrupowania Armii Krajowej "Radoslaw" juz byla przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda 08.06.06, 14:15 imienia braci k. bedzie wielka 8 pasmowa autostrada polnoc- poludnie, to chyba na miare ich megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: No własnie.Moze Aleja Posrańców?ObokRondaDuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:45 Proponuję Jacka i Placka na patronów obu nitek Marszałkowskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewwwa22 Re: Posrańce budują Nowy Lepszy Świat...Nazwami u IP: 195.116.170.* 08.06.06, 11:42 A co się dziwić dziurom w zębach - wczoraj musiałam zapłacić za wizytę dziecka w przychodni 50 zł. + 2 plomby po 80 i 210 poszło.... Ubezpieczenie nie obejmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isengard Re: Łby sobie pozamieniajata IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 11:22 oni juz dawno sie na łby pozamieniali, jeden z koniem a reszta z chu.m >pajace Odpowiedz Link Zgłoś
surpriseme Re: Łby sobie pozamieniajata 08.06.06, 10:10 to już prawie rok rządzenia tego chorego PISu i co zrobili?? WIELKIE NIC... jedyne co potrafią to becikowe które najmniej jest teraz potrzebna i zmieniać nazwy ulic... to poporstu zły sen...zaraz się obudzę i będzie wszystko NORMALNIE Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: brawo, brawo - popieram! 07.06.06, 03:48 Idiota ! Za stworzenie ludziom miejsc pracy sie wziac,a nie macic w kraju! Jestem Warszawiakiem i uwazam,ze to najwieksza durnota tych wazeliniarzy. Niech poprosza o azyl w Teksasie i tam sobie zaloza swoje "aleje"! Albo w swoim "rodowym" kurniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co Re: PiS. Paranoicy i Schizofrenicy IP: *.hsd1.mi.comcast.net 07.06.06, 13:27 najwiekszym osiagnieciem pisiorow jest ........................................................................... ................hm,............................................................. ..........................................................hm,................... ................................................................................ ................................................................................ ......................bezprawie i niesprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom P.Bromski, a jak tam aferka ws. terenów Delty? IP: *.prezydent.pl / 217.153.190.* 07.06.06, 10:07 Bromski - ręce precz od Sadyby i od Marszałkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: brawo, brawo - popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 13:01 Wygląda na to, że w tanim państwie zaczęło się przelewać a zbędne pieniądze trzeba na coś wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow5 Re: brawo, brawo - popieram! IP: *.ifpan.edu.pl 07.06.06, 09:02 niech sie odczepia od Marszalkowskiej i Bielina. To miejsce gdzie byla juryka Bielino marszalka Bielinskiego a od niego jest nazwa ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Re: brawo, brawo - popieram! 07.06.06, 09:05 niech sie odczepia od Bielina i Marszalkowskiej. To w poblizu bylo Bielino czyli jurydyka marszalka Bielinskiego, od ktorego pochodzi nazwa ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijem w bagno Re: jakie rzady taki kraj... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 07.06.06, 21:06 Proponuje tez, np. Aleje Schizofrenii, Plac PiS-Paranoi, czy tez Skwer Genetycznych Patriotow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwa Re: jakie rzady taki kraj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:43 a na Pl PiS-Paranoi proponuje pomnik blizniakow kaczorow siedzacych w wielkim pisuarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxlowe Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 07.06.06, 04:32 Ze tez Wam nie wstyd? W New York Metropolitan Area jest Kosciuszko Bridge, Pulaski Bridge, Pulski Skyway,Kosciuszko i Pulaski Streets, a na polnocy Stanu New York, miasto Pulaski. Amerykanie wiedza kogo szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:36 Gość portalu: maxlowe napisał(a): > > Ze tez Wam nie wstyd? W New York Metropolitan Area jest Kosciuszko Bridge, > Pulaski Bridge, Pulski Skyway,Kosciuszko i Pulaski Streets, a na polnocy > Stanu New York, miasto Pulaski. Amerykanie wiedza kogo szanowac. No to zrobić coś i nazwać jak się chce a nie to co wstrętna komuna zbudowała zmieniać i utrudniać żywot ludziom a na dodatek generować dodatkowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojcio Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: 64.252.170.* 07.06.06, 07:37 NO to niech nazwa jakies nowe ulice zamiast zmieniac istniejace. Pulaski Skyway, Bridge, etc. to sa autostrady, nikt tam nie mieszka i malo kto nawet wie kim ci ludzie byli. Pewnie mysla sobie, ze to jakis facet z Greenpointu ten Pulaski czy "Kazuski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.skynet.net.pl 07.06.06, 08:33 To sie przeprowadz do stanow. Bo rzygac sie chce na te usa. Za duzo tv ogladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury 07.06.06, 09:07 i niech tak zostanie Kosciuszkow i Pulaskich ci u nas dostatek a i w Hameryce juz starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsz Jeszcze aleja Kaczej Mamusi i Kaczego Tatusia. IP: *.aster.pl 07.06.06, 09:49 Przecież taki wpływ mieli na naszą Neo-Ludową Ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Tak na serio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:31 Gość portalu: maxlowe napisał(a): > > Ze tez Wam nie wstyd? W New York Metropolitan Area jest Kosciuszko Bridge, > Pulaski Bridge, Pulski Skyway,Kosciuszko i Pulaski Streets, a na polnocy > Stanu New York, miasto Pulaski. Amerykanie wiedza kogo szanowac. Nie "wiedzą kogo szanować", tylko przyjechali na teren indiański, na prerię, gdzie nie było nazw i dlatego tak wiele jest w Ameryce (i też w Australii) bzdurnych nazw od imion, nazwisk i nazw innych miast. Jest cała kupa miast o nazwie "Warsaw". I co, to jest "uczczenie"? Guzik prawda! Przypłyneła na parostatku grupa bidoków i bab w chuścinach, dorobili się pracy pucybutów czy jakichś przewoźników, napłodzili dzieci i nazwali miasto "Warszawa". I takich było z kilkanaście, że teraz ni w cholerę nie sposób tego odróżniać. Najważniejsze jest to, żeby w naszych miastach pozostały piękne historyczne nazwy ulic. Takie jak [przykłady z różnych miast] Królewska, Marszałkowska, Świętoduska, Półwiejska, Kuźnicza, Nożownicza, Białoskórnicza, Kanonicza; Krzywe Koło, Wąski Dunaj; Plac Solny, Plac po Farze; Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat... i wiele, wiele innych. Nazwy od imion bohaterów narodowych oczywiście też powinny być, ale nie mogą zastępować historycznej części nazewnictwa. Buduje się przecież tyle nowych osiedli, obwodnic, tras szybkiego ruchu. Zresztą w nazewnictwie ulic Warszawy dostrzegłem sporo błędów. Np. to, że jest ulica Władysława Syrokomli i jednocześnie w innym miejscu Ludwika Kondratowicza. Ktoś widocznie nie wiedział, że to jedna i ta sama osoba. Myślę, że ten głupi pomysł pierieimienowania skończy się kompromitacją dla głupca, który to zaproponował. Tak jak jedna głupia radna z Kołobrzegu zaproponowała, żeby do herbu miasta dołączyć klucze papieskie na cześć JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Tak na serio IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.06.06, 11:12 >Nazwy od imion bohaterów narodowych oczywiście też powinny być, ale nie mogą >zastępować historycznej części nazewnictwa Ot, i cała prawda na ten temat. Krótko i zwięźle. Podpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbłąd Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: 212.180.160.* 07.06.06, 19:24 Tak, tylko, że ulica Marszałkowska ma swoją nazwę od 1770 na cześć urzędu piastowanego przez Franciszka Bielińskiego - był Marszałkiem Wielkim Koronnym i szczerze powiedziawszy mam gdzieś US! Tu jest Warszawa i tu jest Marszałkowska i taką pozostanie. A Panu Bromskiemu, (przepraszam wszystkich, że zdanie zacząłem od "A") proponuję krótką lekcję historii na temat zasług F. Bielińskiego dla MS Warszawy. Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury 08.06.06, 10:25 Gość portalu: maxlowe napisał(a): > Ze tez Wam nie wstyd? W New York Metropolitan Area jest Kosciuszko Bridge, > Pulaski Bridge, Pulski Skyway,Kosciuszko i Pulaski Streets, a na polnocy > Stanu New York, miasto Pulaski. Amerykanie wiedza kogo szanowac. Wstyd mi jedynie za skretyniałe władze. A z tego co piszesz wynika, że Pułaski (Pulaski) był bohaterem USA, a nie Polski !!! zresztą w Stanach i tak się z Polaków śmieją, a jego uważają za amerykanina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta autostrada Pulawskiego i Most Kosciuszki IP: *.botany.gu.se 08.06.06, 14:47 Ja tez jestem za tym by wzorem NY powstala autostrada Pulawskiego i Most Kosciuszki! A Marszalkowska niech zostanie Marszalkiwska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:33 Natychmiast zmienic nazwę stolicy na Kaczogród a nazwę państwa na Kaczystan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys nie Kaczystan a WOLSKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.06, 07:32 nie słyszałeś nowych słów hymnu autorstwa Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Al. Leppera to bylaby np obecna Rakowiecka :-))) IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 07:42 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.rayback Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.p.lodz.pl 07.06.06, 09:45 Swietne :),szczegolnie spacerniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:28 Nie temu misiu odpadnie oczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:23 Głupi był, że się dał wziąć na radnego. A bo mu tu źle. Gdzie mu było lepiej. A za Marciniaka też wziął swoje! A na poważnie - za takie porąbane pomysły, to nie wiem... Wywalić go z tej Rady Warszawy, skoro on nie czuje tego miasta i jaką rolę spełnia dla jego mieszkańców ta nazwa... Ale skąd on ma o tym wiedzieć, warszawiak za dychie... Niech wraca do Bolesławca, gdzie się ulągł i tam sobie zmienia Główną czy inną Dworcową czy jaka tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek pomysl popieram w 100% IP: *.dsl.look.ca 07.06.06, 03:33 za to co Bracia Kaczynscy zrobili dla RP ... Najwyzszy czas ich uhonorowac. A Marszalkowska? Co za glupia nazwa? Ulica Prezydenta i Prezesa Kaczynskich!!! To jest to!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Plac Artura Zawiszy już jest IP: 193.227.131.* 07.06.06, 09:12 A Artur Zawisza ma już swój plac i to dobry znak. Może Kaczyńscy też mieli jakichś bohaterskich imienników i możnaby w ten sposób przemycić jakąś nazwę. Jest to sposób aby ominąć zwyczaj, że nazwy ulic nie powinny mieć patronów żyjących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal.do Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: 195.42.249.* 07.06.06, 09:35 Z całym szacunkiem dla pozostałych nie-Warszawiaków: A z jakiej wiochy ten radny do mojego miasta przyjechał? Świnie pasać, a nie historyczne nazwy zmieniać. Z drugiej strony biorąc pod uwagę, kto obecnie pełni role marszałków Sejmu, to faktycznie wstyd taka ul.Marszałkowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 17:28 Te, Warszawiak, a któż Ci tego bałwana na radnego wybrał? Może ci - "z wiochy"? Gość portalu: wal.do napisał(a): > Z całym szacunkiem dla pozostałych nie-Warszawiaków: > A z jakiej wiochy ten radny do mojego miasta przyjechał? Świnie pasać, a nie hi > storyczne nazwy zmieniać. A tak, nawiasem, pozwolę sobie zacytować mojego męża: "Ktoś tu och...ał!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: 212.106.150.* 07.06.06, 09:37 nie kaczyńskich, tylko dwóch takich co ukradli księżyc. a tak na poważnie to pisuarowe kretyństwo wyłazi na całego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:42 > Aleja Kaczynskich! Kto za???? Aleja Kaczyńskiego i Kaczyńskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 52b1 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:45 Mysle, że po ostatnim zebraniu PIS to wlasnie o to chodzi- najwyzsze uhonorowanie dla nieomylnego wodza partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdeblade Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:01 Fajną władze mamy doczłapali sie na piedestał i sie bawią w klocki lego... Odpowiedz Link Zgłoś
homosapiens5 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury 08.06.06, 10:40 alterpars napisał: > Aleja Kaczynskich! Kto za???? JAjajajajajajaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinho Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:43 A ja bym dał Kościuszki, Popiełuszki i Moniuszki - byłyby same uszki. I jeszcze Pietuszki (od "Moskwa-Pietuszki", bo ktoś musiał nieźle się nachlać, żeby to wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.06.06, 12:15 Niech ten radny puknie sie w ten nabity mądrościami ale pusty w środku bębenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becial Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:23 Od razu na Aleje KAczyńskich...naprawdę...oni też są za mało uhonorowani... buahahah co za debilny pomysł zeby zmieniać nazwę MARSZAŁKOWSKIEJ...potem mapy...dowody...chore Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury 08.06.06, 12:58 Najlepiej Busha od razu: po co tu owijac w bawelne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika1969 Re: Ja bym tam od razu z grubej rury IP: *.pfizer.com 08.06.06, 13:03 jestem za, pod warunkiem ze zgodnie z zasadami uhonorujemy niezywych bohaterow;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Moment... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 13:23 Rozumiem, że jest super okazja, by pojechać sobie po kimś, a jeśli z PiS-u to koniecznie - coż, taka nasza polska natura. Zwracam tylko uwagę na pewnego rodzaju manipulację, na którą wielu z Was dało się jednak złapać. Przecież nie chodzi o CAŁĄ Marszałkowską, tylko jej "łukowy" fragment, mały odcinek (chyba ok. 100 m.) wzdłuż Ogrodu Saskiego! Tytuł artykułu jest nadużyciem. A sama propoyzcja zmiany akurat na tych Panów niepecjalnie mnie kręci. Żaden z nich nie był Warszawiakiem, a co do zasług Kościuszki w jego walce o niepodległość Polski, to mam kilka wątpliwości, ale to nie na ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu! I rezerwat dzikiego ptactwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:36 w Parku Saskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 07.06.06, 02:34 Panie Bromski wracj Pan ze swoimi pomyslami do swojej wsi i tam za wych...dkiem nazywaj Pan sobie co i jak zechcesz.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Może od razu Pałac Prawa i Sprawiedliwości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:07 He he, mogliby przy okazji zmienić nazwę Pałacowi Kultury... :> Odpowiedz Link Zgłoś
regeregerege Grzywkę coś Dzielnemu Patriocie rozwiało... 07.06.06, 02:35 Bromski nich lepiej swojej pożyczki pilnuje, bo mu łysina wyłazi. I może do strawy niech se czegoś sypnie na wstrzymanie. Może bromu?... (O ile, rzecz jasna, Łociec Derechtor na sypanie pozwala.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwdpis Co za świry głosują na tych świrów? IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 05:32 Jakby z Gniezna czy Tworek ich powypuszczali. Rzeczywistość przerosła kabaret. Wsjo eta była by smieszno kagda by nie była tak grustna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Co za świry głosują na tych świrów? 07.06.06, 08:16 Z tworek rozumiem, ale czego się Gniezna czepiasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwdpis Re: Co za świry głosują na tych świrów? IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 12:34 W Gnieźnie jest taki wesoły szpital - wielkopolskie Tworki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.dyn.optonline.net 07.06.06, 02:39 No coz, nie ma to jak zmiana nazw - z nostalgia wspominamy zmiane jakis tam Katowic na Stalinogrod - trzeba wrocic do starej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smooch Marszałkowska! IP: 72.49.174.* 07.06.06, 02:39 Marszałkowska zawsze była i powinna być Marszałkowską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukropp Bromski! - sam sobie zmien nazwisko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:44 kto to widzial - bromski? lepper, giertych, gomulka, kaczynski, dorn... to sa nazwiska, a nie jakis bromski... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Bromski - i ulice w Boleslawcu, skad pochodzisz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:02 Warszawiaku za dyche... Pracujesz w Komisji Ladu Przestrzennego - co zes zrobil baranie, zeby to miasto nie wygladalo, jak jakis sen schizofrenicznego urbanisty? Malo bylo wyburzania ocalalych w dobrym stanie po wojnie historycznych obiektow? Marzy Ci sie nowe Biuro Odbudowy Stolicy (odbudowa przez wyburzanie)? Marszalkowska to jest wizytowka naszego miasta, kazdy zna te nazwe - i tak ma zostac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.mim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:43 Co za brzydka nazwa... Br... Jezyk mozna sobie polamac...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT'06 Rece precz od Marszalkowskiej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.med.upenn.edu 07.06.06, 02:49 Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau Re: Rece precz od Marszalkowskiej!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.06, 02:54 jak pan Bromski nie ma co robić - co jasno wynika z artykułu - to niech (dla dobra mieszkańców Warszawy oraz spożytkowania nadmiaru energii) zajmie się (w czynie społecznym, rzecz jasna) łataniem dziurawych ulic warszawskich. tylko asfaltem, nie KITEM!!!!! a od Marszałkowskiej i jej nazwy wara! ----- miau miau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Rece precz od Marszalkowskiej!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.06.06, 05:59 Dokładnie! Skoro jest tak żywotnie zainteresowany tamtym rejonem Centrum, to niech chodzi tam i zbiera śmieci, żeby było ładniej. Przynajmniej się na coś przyda, bo jak na razie marnuje czas i planuje marnowanie publicznych pieniędzy na kolejne ,pomnikowe' pomysły. Kiedy wreszcie w PL będą rządzić ludzie, którzy nie będą ciągle bibrzyć o historii a dla odmiany wezmą się do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosh Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:52 Zaraz z Jerozolimskich zrobią "Aleje Prawa i Sprawiedliwości". Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS 08.06.06, 10:21 Gość portalu: Yosh napisał(a): > Zaraz z Jerozolimskich zrobią "Aleje Prawa i Sprawiedliwości". e, tam... Nazwa za bardzo żydowska, teraz będzie Via Roma, albo lepiej via Vaticana !!! yes, yes, yes ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armal Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.topole.waw.pl 07.06.06, 02:53 LITOŚCI!!! Co za p.alant! Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 ręce opadywują 07.06.06, 02:53 Odpie..ć się proszę od Warszawy. Damy sobie radę bez poje..ych idiotów. Wiceminister obrony narodowej Aleksander Marek Szczygło plecie jak Piekarski na mękach. Ktoś go zmusił? Jest chory? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Protestujmy jako spoleczenstwo obywatelskie przeci 07.06.06, 03:25 w temu kretynskiemu pomyslowi . zoorganizujmy sie . zbierajmy podpisy . damy sobie w kasze dmuchac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klkak Spokojnie, za trzy miesiące wybory samorządowe IP: *.dc.dc.cox.net 07.06.06, 03:28 wtedy wystarczy głosować przeciw temu panu i tym wszystkim, którzy ten pomysł poprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Protestujmy jako spoleczenstwo obywatelskie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:28 Tak, zróbmy coś koniecznie! Poczułem się tak, jakby obcy zaborca niszczył moje miasto. Nawet Niemcy nie zmieniali nazwy tej ulicy - ale pan Bromski ma to gdzieś... Czy nie dość Warszawa wycierpiała, czy za mało zniszczeń? Gdzie jest pamięć o historii.... A tak konkretnie - to mamy tylko tydzień. Trzeba poumieszczać na serwerach o Warszawie tekst jakiegoś apelu, trzeba wysyłać listy, pisać komentarze, rozmawiać ze znajomymi i ich angażować.... może zrobić pikietę 13-tego... Nie dajmy się!!!!!!!!!!! Niech każdy kto to czyta - zrobi COKOLWIEK - please!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: oczko sie urwalo temu misiu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:39 Ktoś go Q wybrał.Czas przyjrzeć się temu ktosiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GłosLudziWarszawy Re: ręce opadywują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:09 Przecież nawet jak zmienią oficjalnie to ludzie i tak będą mówić w dalszym ciągu "Marszałkowska". Jak ktos chce sobie coś zmieniać, to niech sobie na własnej d... zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: ręce opadywują IP: 81.210.116.* 07.06.06, 08:46 Dokładnie... Jeszcze nie słyszałam, żeby np. normalny człowiek na ulicy powiedział czy spytał o "Rondo Zgupowania AK Radosław" zamiast Rondo Babka :) Poza nagranymi komunikatami w tramwajach, nikt tak nie mówi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewwwa22 Re: ręce opadywują IP: 195.116.170.* 08.06.06, 12:01 Tak jak dla mnie ciągle jest ulica Stołeczna - tam się wychowałam i żadne zmiany mnie nie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Oszaleliscie ???!!!!! won od nazwy wariaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:14 marszalkowska im nie pasuje barany a mozna wiedziec dlaczego ? za malo Polska nazwa ? marszalek to byl ubek czy co ? jestem warszawiakeim i protestuje . przestancie zmieniac nazwy Pisiory . IV rp marszalkowska . ujazdowskie tez zmiencie . i jana pawla zmiencie na karola wojtyly . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klkak Marszałek to konkurencja dla PiS-u! IP: *.dc.dc.cox.net 07.06.06, 03:25 Bo ulica jest nazwana na czesć o marszałka wielkiego koronnego Franciszka Bielińskiego, który POTRAFIŁ zrobić porzadek w Warszawie, w odróżnieniu od obecnego quasi-prezydenta (i poprzedniego zresztą też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Marszałek to konkurencja dla PiS-u! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.06.06, 09:06 > Bo ulica jest nazwana na czesć o marszałka wielkiego koronnego Franciszka > Bielińskiego, który POTRAFIŁ zrobić porzadek w Warszawie, w odróżnieniu od > obecnego quasi-prezydenta (i poprzedniego zresztą też). Cóż z tego, jeżeli był w Układzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazaczka Re: Marszałek to konkurencja dla PiS-u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:56 Nie wyobrazama sobie Warszawy bez Marszalkowskiej. Uwieczniona w literaturze, sztuce, chocby w piosenkach o Warszawie. Przeciez to tradycja! To opoka! Ostatecznie wszystko jedno jakiego marszalka. To bardzo dobra nazwa!!! Apolityczna. W ten sposob kazdy marszalek - obecny, przeszly i przyszly, dodajmy, marszalek czegokolwiek, moze uwazac, ze to JEGO ulica. I najlepiej bez nazwisk. Po co te niepotrzebne koszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Marszałek to konkurencja dla PiS-u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:35 Gość portalu: slazaczka napisał(a): > Nie wyobrazama sobie Warszawy bez Marszalkowskiej. Pomysł jest głupawy, PiS-u nie lubię, ale też Twoja histeria jest nie na miejscu. Według tego pomysłu Marszałkowska nie znika!!!!! Mało kto zauważy zmianę. On chce przemianowac odcinek, który powstał w latach 50-tych na kawałku Ogrodu Saskiego. Stoi przy tym odcinku tylko jeden dom, jak piszą (weddług mnie oprócz mrówkowca o tym adresie, jeszcze budynek dawnego kina Oka ma adres Marszałkowska). Historyczna część Marszałkowskiej byłaby nadal Marszałkowską. Powtarzam. Nie bronię pomysłu, ale polecam uważne czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mart5000 Re: Marszałek to konkurencja dla PiS-u! 08.06.06, 11:06 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > Gość portalu: slazaczka napisał(a): > > > Nie wyobrazama sobie Warszawy bez Marszalkowskiej. > > Pomysł jest głupawy, PiS-u nie lubię, ale też Twoja histeria jest nie na > miejscu. Według tego pomysłu Marszałkowska nie znika!!!!! Mało kto zauważy > zmianę. On chce przemianowac odcinek, który powstał w latach 50-tych na kawałku > > Ogrodu Saskiego. Stoi przy tym odcinku tylko jeden dom, jak piszą (weddług mnie > > oprócz mrówkowca o tym adresie, jeszcze budynek dawnego kina Oka ma adres > Marszałkowska). Historyczna część Marszałkowskiej byłaby nadal Marszałkowską. > PAnie, nie chcemy skracać, Marszałkowskiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juru Re: Oszaleliscie ???!!!!! won od nazwy wariaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:55 Poczekacie poczekacie, za dwa-trzy lata będziecie na stronach stołecznych czytać, "U zbiegu Jana Pawła II i Karola Wojtyły (na rondzie Papieża-Polaka Tysiąclecia) samochód osobowy marki dorn wpadł w poślizg na podrzuconej przez gejowskiego lumpenstudentoliberała skórce od banana i uderzył w prawy narożnik monumentu Jarosława i Lecha. Pomnik, odlany z partyjnego betonu, został jedynie zarysowany. Za zniszczenie znajdującej się na masce pojazdu figurki przedstawiającej kaczora właściciel pojazdu odpowie jednak przed sądem - profanacja symboli partyjotycznych jest bowiem zagrożona pozbawieniem wolności do kadencji prezydenckich siedmiu [tj. na czas nieokreślony]. " Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Oszaleliscie ???!!!!! won od nazwy wariaci 07.06.06, 08:24 gorzej ten nmarszałek był RUSKI Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS 07.06.06, 03:28 Co za kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:28 1 kwietnia czy co??!! Skretyniały pomysł to za mało powiedziane, kto ich w ogóle popiera skąd te 25-30% w sondażach, ludzie są ślepi i głusi czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS 07.06.06, 08:26 po prostu głupi 1111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takrzy Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.dyn.optonline.net 07.06.06, 03:36 DEBILE, Niech oni sobie w PISuarze pogrzebia, a nie w nazwach ulic, zwlaszcza tak utrwalonych jak Marszalkowska. Ja wychowalem sie w tym miescie od niemowlecia, dzisiaj mam 57 lat i nie moge pozwolic by mi byle PISuar w mojej ulicy grzebal. Precz na Zoliborz do domu Matki i tam grzebac w ogrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 03:38 Jest 3.33 niech mnie ktoś uszczypnie bo może śnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xian Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: 61.163.18.* 07.06.06, 04:08 KRETYNI!!!! DO POTEGI N-TEJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Ja bym jednak byl za tym zeby wiesniaki na wsi 07.06.06, 04:09 swoje koryta czyscili.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Ja bym jednak byl za tym zeby wiesniaki na ws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:31 Dokladnie!! Panie Bromski - zmieniaj pan sobie w Boleslawcu, skad pan pochodzisz nazwy ulic, a nie u nas. Np. ulice Glowna czy Dworcowa - nie wiem, czy takie tam macie, tak samo jak pan (specjalnie per "pan" a nie "Pan") nie masz pan pojecia, co znaczy dla Warszawiakow ta nazwa. Pilnuj szewcze kopyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.e-wro.net.pl 07.06.06, 04:26 Zacznij chłopie od propozycji nauczenia swego prezesa słów hymnu narodowego.Recytacji,oczywiście,bo na śpiewanie to nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorek Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.06.06, 04:38 A może by tak marszałkowska przemianowacz na Braci Kaczyńskich i kich kumpla Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorek Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.06.06, 04:40 A może by tak idioty bromskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ameba Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: 203.185.255.* 07.06.06, 05:36 Jemu to sie morze pomarzyc, widac , ze siedzi i pierdzi w stolek i wymysla. Uno kretyno. Biedna ta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
cantaloup Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS 07.06.06, 05:43 Panie Bromski, Prima Aprilis byl 1 kwietnia! I taki becwal, jeden z drugim, biora ciezkie pieniadze za wymyslanie takich bzdur!!! A my im za to placimy z naszych podatkow... Normalnie noz w kieszeni sie otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Przebolalbym zmiane Wczasowej albo Gorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:47 - nawet! nawet mowie... z bolem Poznanskiej czy Kruczej... ale na milosc boska! nie ta ulica! Gdzie ciaglosc historyczna, gdzie dziedzictwo narodowe i pamiec o przodkach?!! Ta nazwa to jest nasze bogactwo! Jakie pojecie o tym ma taki przyjezdny chlopek z Boleslawca??? Proponowalbym nie traktowac nazw ulic w Srodmiesciu jak postaw plotna, o ktory beda sie bili kolejni "upamietniacze"! Marszalkowska, Aleje Jerozolimskie, Koszykowa, Nowy Swiat, Aleje Szucha, Gesia, Nowolipki, Piekna... dlugo by wymieniac. Kazda z tych nazw budzi w NAS, WARSZAWIAKACH, jakies skojarzenia, kazda z nich byla swiadkiem jakiejs historii, badz zroszona krwia warszawiakow - a teraz banda oszolomow chce nam to zabrac... Nie dosc juz byla Warszawa zburzona, przeorana dzialalnoscia BOS-u? teraz znow chcecie, aby zyla tylko we wspomnieniach mojego pokolenia? "A pamietasz, jak na Marszalkowskiej... Marszalkowska? gdzie to bylo???" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Przebolalbym zmiane Wczasowej albo Gorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:39 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Marszalkowska, Aleje Jerozolimskie, Koszykowa, Nowy Swiat, Aleje Szucha, Gesia, Gęssiej, kolego, nie ma od dziesięcioleci. Przemianowana na Anielewicza. Może nie tyle przemianowana, bo Gęsia zniknęła, ale na jej miejscu (prawie) wybudowano nowe domy, nową ulicę Anielewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:42 A co z Marszałkiem Bilińskim? Czy o nim należy zapomnieć! Niech się opamiętają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:54 Czy ta zmiana to w ramach taniego panstwa? Czy taki Bromski to nie ma powazniejszych spraw, ktorymi nalezaloby sie zajac? Jesli nie ma, to znaczy, ze jego mandat jest zbedny i ktos popelnil blad wystawiajac jego kandydature. Poza tym, interesuje mnie, dokad jezdzi po swoja metryke pan Bromski, bo na pewno nie odbiera jej w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 05:55 Jak ludzie bez szacunku dla historii Polski biorą się z jej wykręcanie to takie są skutki! Pan Bromski nawet nie wie skąd pochodzi nazwa ulicy Marszałkowskiej! Niech więc się lepiej nie wtrąca! Odpowiedz Link Zgłoś