Dodaj do ulubionych

Lotnisko na Bemowie

IP: spc:* / 126.22.26.* 20.01.03, 10:07
Uważam, że władze Warszawy powinny powrócić do koncepcji budowy na terenie
lotniska Rodzinnego Parku Rozrywki. Kiedyś był poruszany problem dojazdu -
teraz jest zdecydowanie lepiej (Powstańców Śląskich jest poszerzona
dwukrotnie, od Trasy AK jest puszczona szeroka ul. gen. Maczka), a będzie
jeszcze lepiej, ponieważ tu obok ma przebiegać Trasa N-S. Stolica dużego
państwa w centrum Europy zasługuje na to aby posiadać Park Rozrywki z
prawdziwego zdarzenia, a ten teren nadaje się do tego idealnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 20.01.03, 11:15
      Gość portalu: MJJ napisał(a):

> Uważam, że władze Warszawy powinny powrócić do koncepcji budowy na terenie
      > lotniska Rodzinnego Parku Rozrywki. Kiedyś był poruszany problem dojazdu -
      > teraz jest zdecydowanie lepiej (Powstańców Śląskich jest poszerzona
      > dwukrotnie, od Trasy AK jest puszczona szeroka ul. gen. Maczka), a będzie
      > jeszcze lepiej, ponieważ tu obok ma przebiegać Trasa N-S. Stolica dużego
      > państwa w centrum Europy zasługuje na to aby posiadać Park Rozrywki z
      > prawdziwego zdarzenia, a ten teren nadaje się do tego idealnie.
      hip: Już Ci odpowiadam. Mieszkańcy tego dużego osiedla nigdy nie zgodzą się na
      budowę czegoś takiego w w tych okolicach. Kiedyś nie bardzo to rozumiałem, ale
      odkąd zamieszkałem w pobliżu to już wiem wszystko i rozumiem ich niechęć do
      tego typu pomysłów.
      pozdr
      • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: spc:* / 126.22.26.* 20.01.03, 14:08
        > hip: Już Ci odpowiadam. Mieszkańcy tego dużego osiedla nigdy nie zgodzą się
        na
        > budowę czegoś takiego w w tych okolicach. Kiedyś nie bardzo to rozumiałem,
        ale
        > odkąd zamieszkałem w pobliżu to już wiem wszystko i rozumiem ich niechęć do
        > tego typu pomysłów.
        > pozdr

Ja mieszkam jakieś 300 metrów od lotniska i jestem za. Wiem również, że wiele
        innych osób mieszkających blisko lotniska jest pozytywnie nastawiona do idei
        budowy Rodzinnego Parku Rozrywki na tym terenie.
        • pan_pndzelek Re: Lotnisko na Bemowie 20.01.03, 14:13
          O ile wiem to pomysł został uwalony z przyczyn, że tak powiem
          pozamerytorycznych, miasta napewno nie stać na taką inwestycję (nie ma zresztą
          powodu by zamiast metra budować huśtawki) a potencjalny inwestor został dawno i
          skutecznie zrażony... Tak, że możemy się pożegnać z myślą że powstanie taki
          Park. Pewnie jak zwykle wyprzedzi nas Praga czeska albo Budapeszt...
          • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: spc:* / 126.22.26.* 20.01.03, 14:40
            Nikt nie mówi, żeby to budować z środków publicznych. Mi chodzi tylko o to, aby
            nowe władze Warszawy podjęły ponownie rozmowy z inwestorem, który już od kilku
            lat jest zainteresowany budową Rodzinnego Parku Rozrywki właśnie w Warszawie.
        • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 20.01.03, 14:31

>
          > Ja mieszkam jakieś 300 metrów od lotniska i jestem za. Wiem również, że wiele
          > innych osób mieszkających blisko lotniska jest pozytywnie nastawiona do idei
          > budowy Rodzinnego Parku Rozrywki na tym terenie.

hip: Możesz być za nie wiedząc, że zabubowa osiedla Bemowo-Lotnisko ma
          katastrofalną akustykę urbanistyczną i bardzo źle rozwiązane ciągi
          komunikacyjne. Budując tego typu park rozrywki należałoby wybudować też
          dodatkową drogę poza osiedlem prowadzącą ruch samochodowy do takiego parku.
          Inna sprawa to jak duży byłby taki park i jakie rozrywki by oferował. Tak czy
          inaczej to ogromny koszt i musiałby uwzględniać kompleksowe rozwiązania dla
          całej dzielnicy. Musiałby być też izolowany od wysokich budynków mieszkalnych
          (szeroki pas zieleni miejskiej) i znacznie oddalony od nich. To także problem
          budowy parkingów. Obecna infrastruktura i konstrukcja osiedla Bemowo-Lotnisko
          nie daje gwarancji dobrych rozwiązań dla tego typu inwestycji.
          pozdr
          • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: spc:* / 126.22.26.* 20.01.03, 14:58
            Nie myślę o budowie czegokolwiek w środku osiedla, ale o terenie, na którym
            znajduje się obecnie lotnisko wojskowe (duży teren w większości nie
            wykorzystany - nie trzeba by nawet zabierać całego tego terenu, tylko zostawić
            część pod lasem dla areoklubu i pogotowia). Co do ulicy poza osiedlem taką
            ulicą jest gen. Maczka, czyli połączenie Trasy AK z Pow. Śl., dodatkowo granicą
            lotniska od strony Chomiczówki ma biec Trasa N-S. Co do hałasu -
            kilkudziesięcioletnie samoloty wojskowe latające zwłaszcza w okresie wiosenno-
            letnim robią na pewno większy hałas niż jakikolwiek park rozrywki.
            • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 20.01.03, 15:07

> Nie myślę o budowie czegokolwiek w środku osiedla, ale o terenie, na którym
              > znajduje się obecnie lotnisko wojskowe (duży teren w większości nie
              > wykorzystany - nie trzeba by nawet zabierać całego tego terenu, tylko
              zostawić
              > część pod lasem dla areoklubu i pogotowia). Co do ulicy poza osiedlem taką
              > ulicą jest gen. Maczka, czyli połączenie Trasy AK z Pow. Śl., dodatkowo
              granicą
              > lotniska od strony Chomiczówki ma biec Trasa N-S.
              hip: Jeśli to miałby być park dla dkilku tysięcy ludzi dziennie to jest to za
              mało. Należałoby wybudować odrębny dojazd od południa. I wybudować gdzieś
              parkingi.

Co do hałasu -
              > kilkudziesięcioletnie samoloty wojskowe latające zwłaszcza w okresie wiosenno-
              > letnim robią na pewno większy hałas niż jakikolwiek park rozrywki.
              hip: park taki z pewnością ściągałby zgraje różnych pojebów. I nie chodzi tu o
              hałas od parku tylko hałas powodowany przez tychże pojebusów krążących
              wieczorami po osiedlu. Mieszkańcy osiedla mają dość pojebusów jeżdżących do
              ośrodka motoryzacyjnego na Bemowie, a później kręcących się do pobliskiego
              McDonalda. Dołożenie jeszcze większej porcji chołoty w ryczących samochodach
              jest niedopuszczalne w tym rejonie. Dopóki oczywiście nic nie zmeni się w
              przestrzeganiu prawa w Polsce, a na to się nie zanosi.
              • michaeljackson Re: Lotnisko na Bemowie 20.01.03, 15:17
                Ty chyba masz na myśli coś w rodzaju crikolandu, ja mam na myśli (i o tym
                mowiło się kilka lat temu) o czymś na kształt Disneylandu chociaż może w
                troszkę mniejszej skali.
                • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 20.01.03, 15:35
                  michaeljackson napisał:

> Ty chyba masz na myśli coś w rodzaju crikolandu, ja mam na myśli (i o tym
                  > mowiło się kilka lat temu) o czymś na kształt Disneylandu chociaż może w
                  > troszkę mniejszej skali.
                  hip: dlatego należy sprecyzować: jak duży ten park, jaka oferta rozrywkowa, w
                  jakich godzinach itd., a następnie dostosować infrastkukturę i drogi tak aby
                  dojazd nie odbywał się przez środek osiedla. Jak znam naszą rzeczywistość to
                  wszystko zrobi się jak najtaniej i będzie do dupy. Dlatego nie dziwę się
                  mieszkańcom, że są niechętni takim pomysłom.
                  • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: spc:* / 126.22.26.* 21.01.03, 07:41
                    To, że mieszkańcy są przeciwko to jest bardzo duże uogólnienie. Kilka lat temu
                    kiedy o tej inwestycji było bardzo głośno, były nawet zbierane podpisy ZA
                    Parkiem Rozrywki i mieszkańcy Bemowa i Chomiczówki (notabene Chomiczówka ma
                    bliżej do lotniska niż 95% Bemowa) również podpisywali się za inwestycją.
                    • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 21.01.03, 08:25

> To, że mieszkańcy są przeciwko to jest bardzo duże uogólnienie. Kilka lat
                      temu
                      > kiedy o tej inwestycji było bardzo głośno, były nawet zbierane podpisy ZA
                      > Parkiem Rozrywki i mieszkańcy Bemowa i Chomiczówki (notabene Chomiczówka ma
                      > bliżej do lotniska niż 95% Bemowa) również podpisywali się za inwestycją.

hip: Jedni są za inni są przeciw. To normalne. Jak zapytasz czy należy karać za
                      kradzieże do 100 zł to też jedni będą za inni przeciw. A mnie chodzi o to, żeby
                      takie inwestycje rozwiązywać z głową , a nie na hurra bo ktoś chce zbić sobie
                      niezłą kasę. Niestety w Polsce tak się nie da. Park rozrywki niech sobie będzie
                      ale nie pod nosem katastrofalnie źle rozwiązanego dużego osiedla. I nawet metro
                      nie będzie tam kursować bo przewidziane jest na Chrzanów! Niestety. pomysł jak
                      zwykle po prostu zły.
                      • Gość: wiatr Re: Lotnisko na Bemowie IP: proxy / 10.30.1.* 21.01.03, 10:32
                        zapominacie o tym ze jest to korytarz napowietrzajacy Centrum i wszystkiego nie
                        mozna tam postawic - nawet centrum handlowe musialo sie nieco wgryzc w ziemie
                        by nie byc za wysokie
                        • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: spc:* / 126.22.26.* 21.01.03, 11:18
                          To wszystko są szczegóły, których na pewno nie roztrzygniemy na forum. Moją
                          główną myślą było to aby nowe władze Warszawy powróciły do idei parku oraz do
                          kontaktu z zainteresowanym inwestorem. Natomiast szczegóły czy to dotyczące
                          wysokości zabudowy, tras dojazdowych, ich rozbudowy, wielkości parku,
                          dostępnych rozrywek, i tysiące mniejszych lub większych spraw to zostaje do
                          negoscjacji dwustronnych miasto - inwestor.
                          • Gość: hip Re: centrum tuningu IP: *.pgi.waw.pl 21.01.03, 14:15

> To wszystko są szczegóły, których na pewno nie roztrzygniemy na forum. Moją
                            > główną myślą było to aby nowe władze Warszawy powróciły do idei parku oraz do
                            > kontaktu z zainteresowanym inwestorem. Natomiast szczegóły czy to dotyczące
                            > wysokości zabudowy, tras dojazdowych, ich rozbudowy, wielkości parku,
                            > dostępnych rozrywek, i tysiące mniejszych lub większych spraw to zostaje do
                            > negoscjacji dwustronnych miasto - inwestor.

hip: To prawda.
                            Słyszałem, że ktoś kiedyś miał pomysł otwarcia Centrum Światowego Tuningu w
                            pobliżu osiedla na Gocławiu. Nie wiem czy to żart czy prawda. Może ktoś coś wie
                            na ten temat. To byłaby dopiero tragedia dla tamtych mieszkańców!
                            pozdr
    • Gość: nie fan ale... Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 01:01
      na terenie bemowa jackson powinien dostac pozwolenie na budowe parku
      rozrywki.podniosło by to prestiz naszego kraju.no bo skoro sam michael chciał
      to u nas zrobić,to jest juz naprawde cos wielkiego i niespotykanego.i
      pamiętajcie ze miał tysiace innych o wiele bardziej interesujacych miejsc na
      budowe parku.w polsce zimno,bieda,i wszystko co złe pokolei a jackson wybrał
      wlasnie nas.a co do paryza.to z czego równie dobrze słynie.z eurodisneylandu
      połozonego 15 km od paryza.dajmy szanse wybić sie polsce.jestem absolutnie za
      tak!!!!!!!z tego co słysze to nie tylko fani chcieliby aby park został
      zbudowany!!!!!ale ja jestem prawie pewien ze do budowy jednak nie dojdzie!!!!
      nie z tym krajem!!!nie z polską!!!!!
    • Gość: JACKOPARK Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 01:23
      UWAŻAM ŻE MIESZKAŃCY POWINNI SIE ZGODZIĆ NA BUDOWE PARKU PONIEWAŻ SAMI BY NA
      TYM SKORZYSTALI.JEST TO RZECZJASNA OGROMNA INWESTYCJA,A LUDZIE DO PRACY W PARKU
      TĘŻ SĄ POTREBNI.OJCOWIE I MATKI APELUJE DO WAS JESLI WOGÓLE KTOŚ Z WAS TO
      PRZECZYTA ABYŚCIE OTWORZYLI DROGE DO ZYCIA TAKŻE SWOIM DZIECIOM.SKORZYSTACIE NA
      TYM WSZYSCY.PARK STANIE SIE DLA WAS JAKAŚ NOWA CZESCIA ŻYCIA.BEZROBOTNI Z
      BEMOWA ZNAJDĄ PRACE.I BEDA MIELI BLISKO DO DOMU PO PRACY.PO PROSTU LUKSUS.WIEM
      ZE TO CO PISZE JEST MOZE TROCHE WYOLBRZYMIONE ALE ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM.BO
      PRACA W ZASIĘGU RĘKI.A JESLI TO MIAŁBYBYĆ PARK W STYLU DISNEYLANDU TO ZGADZAM
      SIE NA 1000 PROCENT.JAK KTOS BYŁ W DISNEYLENDZIE TO WIE O CO MI CHODZI.W TAKIM
      MIEJSCU DZIECI CZUJA SIĘ JAK W BAJCE,NIEWSPOMINAJĄC JUŻ O DOROSŁYCH.A WRAZENIA
      NIEZAPOMNIANE.HIT NA SKALE EUROPEJSKĄ MUROWANY.A CO DO HAŁASU TO NIE WIERZCIE
      TE BREDNIE.BYŁEM W DISNEYLENDZIE I WCALE NIE BYŁO ŻADNEGO STRASZNEGO
      HAŁASU.LUDZIE PARK ROZRYWKI TO NIE WYSTRZAŁ RAKIETY W KOSMOS.TAM SŁYCHAĆ TYLKO
      ODGŁOSY CIESZĄCYCH SIE LUDZI.A POZA PARKIEM ZOSTAJA TYLKO WSPOMNIENIA.PISZE TO
      BO WIEM.SPĘDZIŁEM W DISNEYLENDZIE 2 DNI.A WIEC ZRÓBCIE WSZYSTKO CO W WASZEJ
      MOCY ABY PONOWNIE WZNOWIONO ROZMOWY Z JACKSONEM.ZYSKAMY Z TEGO BARDZO DUŻO.NIE
      TYLKO MIESZKAŃCY BEMOWA I OGÓLNIE WARSZAWY.SKORZYSTA CAŁA POLSKA.!!!!!!!!!!!
      • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 03.02.03, 08:34
        Polska to nie Francja, Warszawa to nie Paryż, a Choszczno to nie Warszawa.
        Aby taki park mógł istnieć trzeba inwestycji drogowych i nie tylko. Przede
        wszystkim trzeba potrafić zdać sobie sprawę, że budowa takiego obiektu to
        poważne przedsięwzięcie z koniecznością uwzględnienia potrzeb tysięcy ludzi z
        sąsiednich wielkich osiedli mieszkaniowych. Przy obecnej infrastrukturze i
        rozwiązaniach urbanistycznych osiedla Bemowo-Lotnisko budowa takiego obiektu
        jest po prostu niemożliwa.
        • Gość: odpowiedz Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 01:19
          TY MASZ PRAWDOPODOBNIE PROBLEMY Z CZYTANIEM.CZY JA PISAŁEM A RACZEJ
          PORÓWNYWAŁEM POLSKE Z FRANCJĄ,WARSZAWE Z PARYZEM CZY CHOSZCZNO Z WARSZAWĄ.CHYBA
          NIE,WIĘC NASTĘPNYM RAZEM STARAJ SIĘ LEPIEJ ZINTERPRETOWAĆ TO CO PISZE.I TAK
          JESZCZE DODAM ŻE WŁAŚNIE DZIĘKI TAKIM JAK TY TAKIE COŚ JAK JACKOLAND PO PROSTU
          NIE POWSTANIE.ZALICZASZ SIĘ CHYBA DO TYCH WSZYSTKICH GŁUPICH URZĘDASÓW CO
          CIĄGLE ROBIĄ ŻLE I ŻLE.ZROZUM TO ŻE JEŻLI CHCEMY ŻEBY BYŁO U NAS LEPIEJ TO
          MUSIMY PODEJMOWAĆ PEWNE RYZYKO.I TAK BEDZIE ZAWSZE.JEDNO RYZYKO URZĘDASY JUŻ
          SOBIE ZASERWOWALI.MÓWIE O WEJŚCIU POLSKI DO UNII.I CO ZNOWU PEŁNO LUDZI
          STRAJKUJE.JA OSOBISCIE JESTEM ZA WSTĄPIENIEM ALE MAM ZŁE PRZECZUCIA.BO MOZE
          BYC DWOJAKO .ALBO BEDZIE LEPIEJ ALBO NIE.CHOC OSTATNIO DOŻO PRZEMAWIA ZA TYM ŻE
          JEDNAK NIE.WRACAJĄC DO PARKU JACKSONA,NADAL UPIERAM SIĘ PRZY SWOIM ŻE JEŚLI
          BEDĄ CHĘCI TO MOŻNA DUZO ZDZIAŁAĆ.NADAL UWAŻAM ŻE BĘDZIE LEPIEJ JAK BĘDZIE PARK
          NIZ GORZEJ.I JESZCZE JEDNO NIE PISZ WIECEJ ZA CHOSZCZNO TO NIE WARSZAWA BO TO
          WIEM.JESTEM TAM CO ROK U CIOTKI NA WAKACJACH.MIESZKA BLISKO BEMOWA I Z TEGO CO
          PYTAŁEM POWAZNYCH LUDZI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE PARK MÓGŁBY DOJŚC DO
          SKUTKU,WYSTARCZY TROCHE SZCZERYCH CHĘCI.A JESZCZE JEDNO........KTO WIE CZY
          JACKSON NIE ZASPONSOROWAŁ BY JAKIŚ ROZWIĄZAŃ z DROGAMI GDYBY KONSULTACJE ZNOWU
          SIE Z NIM NAWIĄZAŁY!!!!!!!?????????????!!!!!????????
          • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 05.02.03, 08:42
            Gość portalu: odpowiedz napisał(a):

DZIĘKI TAKIM JAK TY TAKIE COŚ JAK JACKOLAND PO PROSTU
            > NIE POWSTANIE.ZALICZASZ SIĘ CHYBA DO TYCH WSZYSTKICH GŁUPICH URZĘDASÓW CO
            > CIĄGLE ROBIĄ ŻLE I ŻLE.ZROZUM TO ŻE JEŻLI CHCEMY ŻEBY BYŁO U NAS LEPIEJ TO
            > MUSIMY PODEJMOWAĆ PEWNE RYZYKO.WRACAJĄC DO PARKU JACKSONA,NADAL UPIERAM SIĘ
            PRZY SWOIM ŻE JEŚLI
            > BEDĄ CHĘCI TO MOŻNA DUZO ZDZIAŁAĆ.NADAL UWAŻAM ŻE BĘDZIE LEPIEJ JAK BĘDZIE
            PARK
            >
            > NIZ GORZEJ.I JESZCZE JEDNO NIE PISZ WIECEJ ZA CHOSZCZNO TO NIE WARSZAWA BO TO
            > WIEM.JESTEM TAM CO ROK U CIOTKI NA WAKACJACH.MIESZKA BLISKO BEMOWA I Z TEGO
            CO
            > PYTAŁEM POWAZNYCH LUDZI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE PARK MÓGŁBY DOJŚC DO
            > SKUTKU,WYSTARCZY TROCHE SZCZERYCH CHĘCI.A JESZCZE JEDNO........KTO WIE CZY
            > JACKSON NIE ZASPONSOROWAŁ BY JAKIŚ ROZWIĄZAŃ z DROGAMI GDYBY KONSULTACJE
            ZNOWU
            > SIE Z NIM NAWIĄZAŁY

hip: Za bardzo podniecasz się tym parkiem. W Polsce rzeczywistość nigdy nie
            wygląda tak pięknie jak plany. Nawet jeśli inwestorem ma być sam King Jackson
            (zakładając, że to wszystko nie jest bluff). Zapomnij więc o inwestycjach
            drogowych sponsorowanych przez zmanierowanego rockmana. Osiedle Bemowo
            potrzebuje innych inwestycji niż jacksonowe pomysły: poprawa bezpieczeństwa w
            blokowiskach, modernizacja Powst. Śl., eliminacja hałasu w skandalicznie
            zaprojektowanych osiedlach, tzw. "rewitalizacja" betonowych bloków. Dopiero
            wtedy można pomyśleć o parku rozrywki i zaprojektować dojazd do niego ale nie
            przez środek osiedli bo na razie od strony Jelonek i Woli inaczej się nie da. I
            musi to być park rodzinny w pełnym sensie tego słowa, a nie ostoja narkonamów,
            dresiarstwa, tjóningowanych psychopatów i innych śmieci świrujących w
            dyskotekach.
            • Gość: SOMEBODY Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 23:46
              Gość portalu: hip napisał(a):

> Gość portalu: odpowiedz napisał(a):
              >
              > DZIĘKI TAKIM JAK TY TAKIE COŚ JAK JACKOLAND PO PROSTU
              > > NIE POWSTANIE.ZALICZASZ SIĘ CHYBA DO TYCH WSZYSTKICH GŁUPICH URZĘDASÓW CO
              > > CIĄGLE ROBIĄ ŻLE I ŻLE.ZROZUM TO ŻE JEŻLI CHCEMY ŻEBY BYŁO U NAS LEPIEJ TO
              >
              > > MUSIMY PODEJMOWAĆ PEWNE RYZYKO.WRACAJĄC DO PARKU JACKSONA,NADAL UPIERAM SI
              > Ę
              > PRZY SWOIM ŻE JEŚLI
              > > BEDĄ CHĘCI TO MOŻNA DUZO ZDZIAŁAĆ.NADAL UWAŻAM ŻE BĘDZIE LEPIEJ JAK BĘDZIE
              >
              > PARK
              > >
              > > NIZ GORZEJ.I JESZCZE JEDNO NIE PISZ WIECEJ ZA CHOSZCZNO TO NIE WARSZAWA BO
              > TO
              > > WIEM.JESTEM TAM CO ROK U CIOTKI NA WAKACJACH.MIESZKA BLISKO BEMOWA I Z TEG
              > O
              > CO
              > > PYTAŁEM POWAZNYCH LUDZI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE PARK MÓGŁBY DOJŚC DO
              > > SKUTKU,WYSTARCZY TROCHE SZCZERYCH CHĘCI.A JESZCZE JEDNO........KTO WIE CZY
              >
              > > JACKSON NIE ZASPONSOROWAŁ BY JAKIŚ ROZWIĄZAŃ z DROGAMI GDYBY KONSULTACJE
              > ZNOWU
              > > SIE Z NIM NAWIĄZAŁY
              >
              > hip: Za bardzo podniecasz się tym parkiem. W Polsce rzeczywistość nigdy nie
              > wygląda tak pięknie jak plany. Nawet jeśli inwestorem ma być sam King Jackson
              > (zakładając, że to wszystko nie jest bluff). Zapomnij więc o inwestycjach
              > drogowych sponsorowanych przez zmanierowanego rockmana. Osiedle Bemowo
              > potrzebuje innych inwestycji niż jacksonowe pomysły: poprawa bezpieczeństwa w
              > blokowiskach, modernizacja Powst. Śl., eliminacja hałasu w skandalicznie
              > zaprojektowanych osiedlach, tzw. "rewitalizacja" betonowych bloków. Dopiero
              > wtedy można pomyśleć o parku rozrywki i zaprojektować dojazd do niego ale nie
              > przez środek osiedli bo na razie od strony Jelonek i Woli inaczej się nie da.
              I
              >
              > musi to być park rodzinny w pełnym sensie tego słowa, a nie ostoja
              narkonamów,
              > dresiarstwa, tjóningowanych psychopatów i innych śmieci świrujących w
              > dyskotekach.ROZUMIEM TWOJE OBAWY CO DO PARKU W 100 PROCENTACH.ALE PO PIERWSZE
              MUSZE COS SPROSTOWAĆ.TO ŻE JACKSON NIE JEST ROCKMANEM.NIE BYŁ I NIE BEDZIE.PO
              DRUGIE TRZEBA MIEĆ JAKIEKOLWIEK POJECIE O PRZEPISACH W PARKU A WIDZE ZE TU
              TWOJA WIEDZA SIE KOŃCZY.TEN PARK TO NIE BĘDZIE TAKIE COŚ JAK ZWYKŁE POLSKIE
              BUJAWKI JEZDŻACE OD MIASTA DO MIASTA.PARK BEDZIE MIAŁ SOLIDNE OGRODZENIE TO
              RAZ.DWA-NIE KAZDY MOZE WEJSC DO TAKIEGO PARKU TZN NP:OSOBY U KTÓRYCH ZACHOWANIE
              WSKAZUJE NA TO ZE SĄ NIETRZEŻWI LUB POD WPŁYWEM NARKOTYKÓW.A JEŻELI TACY
              DELIKWENCI ZNAJDA SIĘ NA TERENIE PARKU TO ZOSTANA SZYBKO I SKUTECZNIE
              WYPROSZENI.W OGÓLE NIE WIEM JAK MOGŁO PRZEJŚĆ CI PRZEZ MYŚL ŻE NA TERENIE PARKU
              BĘDZIE SIĘ SZERZYŁA NARKOMANIA CZY COS W TYM STYLU.DO PARKU BĘDZIE MÓGŁ WEJŚĆ
              KAŻDY I TAK JAK PISZESZ NAWET DRESIARZE CZY NARKOMANI.MYŚLISZ ZE W
              DISNEYLANDZIE NIE MA NIGDY NARKOMANÓW CZY DRESIARZY.OCZYWIŚCIE ŻE SĄ.TAK JAK
              WSZEDZIE.TYLKO ZE W TAKIM PARKU JEST MNÓSTWO OCHRONY I CAŁODOBOWY
              MONITORING.WIĘC NIEMA MOŻLIWOŚCI O JAKIEJKOLWIEK NARKOMANII,CZY HANDLU
              NARKOTYKAMI.A ZRESZTA PO CO JA SIE TAK PODNIECAM I ROZPISUJE.JESLI KIEDYKOLWIEK
              PARK POWSTANIE TO SAM ZOBACZYSZ JAK TO WYGLĄDA I WTEDY CO NAJWYŻEJ MOŻEMY SIE
              POKŁÓCIC ODNOŚNIE TEGO PRZEDSIĘWZIĘCIA.DO USŁYSZENIA!!!!!!
              • Gość: hip Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.pgi.waw.pl 07.02.03, 09:19
                Gość portalu: SOMEBODY napisał(a):

ALE PO PIERW
                > SZE
                > MUSZE COS SPROSTOWAĆ.TO ŻE JACKSON NIE JEST ROCKMANEM.NIE BYŁ I NIE BEDZIE.
                hip: OK. Jest showmanem. Przepraszam rockmanów.

PO
                > DRUGIE TRZEBA MIEĆ JAKIEKOLWIEK POJECIE O PRZEPISACH W PARKU A WIDZE ZE TU
                > TWOJA WIEDZA SIE KOŃCZY.
                hip: Dzięki za przypomnienie mi mojej ułomności wiedzy.

TEN PARK TO NIE BĘDZIE TAKIE COŚ JAK ZWYKŁE POLSKIE
                > BUJAWKI JEZDŻACE OD MIASTA DO MIASTA.PARK BEDZIE MIAŁ SOLIDNE OGRODZENIE TO
                > RAZ.DWA-NIE KAZDY MOZE WEJSC DO TAKIEGO PARKU TZN NP:OSOBY U KTÓRYCH
                ZACHOWANIE
                >
                > WSKAZUJE NA TO ZE SĄ NIETRZEŻWI LUB POD WPŁYWEM NARKOTYKÓW.A JEŻELI TACY
                > DELIKWENCI ZNAJDA SIĘ NA TERENIE PARKU TO ZOSTANA SZYBKO I SKUTECZNIE
                > WYPROSZENI.W OGÓLE NIE WIEM JAK MOGŁO PRZEJŚĆ CI PRZEZ MYŚL ŻE NA TERENIE
                PARKU
                >
                > BĘDZIE SIĘ SZERZYŁA NARKOMANIA CZY COS W TYM STYLU.DO PARKU BĘDZIE MÓGŁ WEJŚĆ
                > KAŻDY I TAK JAK PISZESZ NAWET DRESIARZE CZY NARKOMANI.MYŚLISZ ZE W
                > DISNEYLANDZIE NIE MA NIGDY NARKOMANÓW CZY DRESIARZY.OCZYWIŚCIE ŻE SĄ.TAK JAK
                > WSZEDZIE.TYLKO ZE W TAKIM PARKU JEST MNÓSTWO OCHRONY I CAŁODOBOWY
                > MONITORING.WIĘC NIEMA MOŻLIWOŚCI O JAKIEJKOLWIEK NARKOMANII,CZY HANDLU
                > NARKOTYKAMI.A ZRESZTA PO CO JA SIE TAK PODNIECAM I ROZPISUJE.JESLI
                KIEDYKOLWIEK
                >
                > PARK POWSTANIE TO SAM ZOBACZYSZ JAK TO WYGLĄDA I WTEDY CO NAJWYŻEJ MOŻEMY SIE
                > POKŁÓCIC ODNOŚNIE TEGO PRZEDSIĘWZIĘCIA.DO USŁYSZENIA!!!!!!

hip: OK. Zgoda. Ale jak jest z przestrzeganiem prawa w Polsce to my doskonale
                wiemy. I jak jest z jego egzekwowaniem też. Zatem gdyby to był park
                prawdziwie "rodzinny" z rozwiązaniami dojazdu (nie przez osiedla) i
                odpowiednich parkingów to ja nie mam nic przeciwko.
                • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: 126.22.26.* 29.04.03, 10:00
                  Podsumowując wszyscy są generalnie za przy odpowiednim opracowaniu szczegółów.
                  Tylko, żeby władze się tym zainteresowały, a ztym jak wiadomo najtrudniej.
                  • Gość: hubert Re: Lotnisko na Bemowie IP: *.acn.pl 29.04.03, 18:45
                    Z tego co slyszalem, to Jackson obecnie bankrut, wiec szansa przepadla.
                    A co z parkiem tej wspanialej poslanki, co go miala w Ksiazenicach budowac?
                    Skutecznie torpedowala zabiegi wokol Jacksona, a sama nic nie wybudowala do tej
                    pory.
                    Typowa polska mentalnosc!!!
                    • Gość: MJJ Re: Lotnisko na Bemowie IP: 126.22.26.* 30.04.03, 12:23
                      MICHAEL JACKSON nie jest bankrutem wbrew temu co wymyślają i później piszą
                      brukowce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka