Dodaj do ulubionych

dobry pub w W-wie

IP: *.ptedom.pl 21.06.06, 11:08
Jaki pub w W-wie polecacie na spotkanie ze znajomymi , no i zeby było coś do
jedzenia i ogródek.
Dzieki,
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: dobry pub w W-wie 21.06.06, 14:33
      moze sprecyzuj czy w centrum, czy na obrzezach, itp. no i ile masz zamiar wydac
      na browar - mozna wypic browar za 5 zeta, ale rowniez za 10. i jakie jedzenie -
      racze jpolskie, kuchnia miedzynarodowa, amerykanska, itp itp.
      • Gość: lisa Re: dobry pub w W-wie IP: *.ptedom.pl 21.06.06, 16:47
        Sorry, faktycznie nie sprecyzowałam - chodzi o śródmieście, starówkę, ew.
        ochotę. Kuchnia - w zasadzie nie ma to większego znaczenia, może być polska,
        może być międzynarodowa. Koszt nie jest najistotniejszy, ale istotny - 10 zł to
        trochę sporo. Myślałam o Lolku na Polach Mokotowskich lub Kompanii Piwnej na
        Starówce, ale tam notorycznie nie ma miejsc (ciężko też zarezerwoać), a ja muszę
        się gdzieś wybrać ze znajomymi w najbliższy weekend. Więc może coś innego może
        ktoś poleci - dzięki:)
        • marekggg Re: dobry pub w W-wie 22.06.06, 12:55
          lolek akurat tez nie jest najtanszym rozwiazaniem, to juz bardziej merlin,
          jezlei pola mokotowskie. Na ochocie za rzadko bywam, wiec nie mam rozeznania.
          Pisalem ostatnio o Fiszerze - nie najlepiej, ale piwo maja rewelacyjne, za 6
          zeta w tygodniu byl pilsner, w niedziele maja jeszcze jakas inna promocje.
          "ogrodek" jest, jedzenie OK. Na starowce - na starym miescie sa koszmarne ceny -
          na rynku owe 10 zeta za browar. Na nowym miescie jest lepiej. Dobra alternatywa
          moga byc zacumowane pontony na wisle - ten blizej mostu gdanskiego jest OK,
          browar chyba za 6, nie ma tloku, nawet kuchnia jest OK. No i jest inaczej niz
          wszedzie i ze starowki jest to 5 min na piechote. Ewentualnie Forteca - ale nie
          mam pojecia ile za browar. Jeszcze kiedys byla niezla Barylka na marienstacie,
          ale jak bylem w zeszlym roku to jakos dziwnie bylo.
          • Gość: f. Re: dobry pub w W-wie IP: *.riz.pl 22.06.06, 19:50
            tyle że to "polski" pilsner więc to nie takie halo :)

za to Guiness w miarę niezły. żeberka też im dobrze wychodzą.
            • marekggg Re: dobry pub w W-wie 23.06.06, 08:37
              wiem ze polski, dokladnie z poznania, ale napewno lepszy niz takie siki jak
              heineken czy beck's. osobiscie wole tyskie, ale akurat u fiszera jest tyskie
              drozsze niz pilsner :)
              za guinessem nie przepadam z dwoch powodow - jakos mi nie podchodzi - ciezki
              smak - no i drugi - uwazam ze wydac powyzej 10 zeta za browar to juz przesada.
              bo nie ma tak dobrego browaru ktory bylby tyle wart. (sa oczywiscie sytuacje,
              kiedy nie ma innego wyjscia - naprzyklad w finlandii kosztowal lokalny Lapin
              kulta okolo 6 dolcow)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka