Gość: lisa IP: *.ptedom.pl 21.06.06, 11:08 Jaki pub w W-wie polecacie na spotkanie ze znajomymi , no i zeby było coś do jedzenia i ogródek. Dzieki, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: dobry pub w W-wie 21.06.06, 14:33 moze sprecyzuj czy w centrum, czy na obrzezach, itp. no i ile masz zamiar wydac na browar - mozna wypic browar za 5 zeta, ale rowniez za 10. i jakie jedzenie - racze jpolskie, kuchnia miedzynarodowa, amerykanska, itp itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: dobry pub w W-wie IP: *.ptedom.pl 21.06.06, 16:47 Sorry, faktycznie nie sprecyzowałam - chodzi o śródmieście, starówkę, ew. ochotę. Kuchnia - w zasadzie nie ma to większego znaczenia, może być polska, może być międzynarodowa. Koszt nie jest najistotniejszy, ale istotny - 10 zł to trochę sporo. Myślałam o Lolku na Polach Mokotowskich lub Kompanii Piwnej na Starówce, ale tam notorycznie nie ma miejsc (ciężko też zarezerwoać), a ja muszę się gdzieś wybrać ze znajomymi w najbliższy weekend. Więc może coś innego może ktoś poleci - dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: dobry pub w W-wie 22.06.06, 12:55 lolek akurat tez nie jest najtanszym rozwiazaniem, to juz bardziej merlin, jezlei pola mokotowskie. Na ochocie za rzadko bywam, wiec nie mam rozeznania. Pisalem ostatnio o Fiszerze - nie najlepiej, ale piwo maja rewelacyjne, za 6 zeta w tygodniu byl pilsner, w niedziele maja jeszcze jakas inna promocje. "ogrodek" jest, jedzenie OK. Na starowce - na starym miescie sa koszmarne ceny - na rynku owe 10 zeta za browar. Na nowym miescie jest lepiej. Dobra alternatywa moga byc zacumowane pontony na wisle - ten blizej mostu gdanskiego jest OK, browar chyba za 6, nie ma tloku, nawet kuchnia jest OK. No i jest inaczej niz wszedzie i ze starowki jest to 5 min na piechote. Ewentualnie Forteca - ale nie mam pojecia ile za browar. Jeszcze kiedys byla niezla Barylka na marienstacie, ale jak bylem w zeszlym roku to jakos dziwnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: dobry pub w W-wie IP: *.riz.pl 22.06.06, 19:50 tyle że to "polski" pilsner więc to nie takie halo :) za to Guiness w miarę niezły. żeberka też im dobrze wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: dobry pub w W-wie 23.06.06, 08:37 wiem ze polski, dokladnie z poznania, ale napewno lepszy niz takie siki jak heineken czy beck's. osobiscie wole tyskie, ale akurat u fiszera jest tyskie drozsze niz pilsner :) za guinessem nie przepadam z dwoch powodow - jakos mi nie podchodzi - ciezki smak - no i drugi - uwazam ze wydac powyzej 10 zeta za browar to juz przesada. bo nie ma tak dobrego browaru ktory bylby tyle wart. (sa oczywiscie sytuacje, kiedy nie ma innego wyjscia - naprzyklad w finlandii kosztowal lokalny Lapin kulta okolo 6 dolcow) Odpowiedz Link Zgłoś