Dodaj do ulubionych

Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych bede

02.07.06, 21:08
taranowal
dzis na Traugutta jeden taki fiut wjechal rozpedzony na przejscie dla
pieszych z chodnika,ledwie przed nim wyhamowalem
na zwrocona uwage zaczal wywijac lapami i probowal mi wylamac lusterko-acz mu
sie to nie udalo-za cienki chyba koles byl
poniewaz pomimo poscigu pod prad az do Harendy jednak nie udalo mie sie go
zlapac od dzis zaczynam stosowac wobez rowerzystow odpowiedzialnosc zbiorowa-
zeby nie poniesc zbyt duzych szkod orurowanie zderzakow juz zamowilem w
internecie .Strzezcie sie rowerzysci -swoje prawo i pierwszenstwo na
przejsciach dla pieszych wobec przejezdzajacych przez nie rowerzystow bede
egzekwowal bezlitosnie
Obserwuj wątek
    • kazuyoshi78 Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 21:16
      A nie lepiej proponować walkę na gołe pięści, zamiast używać samochodu? Część
      rowerzystów pewnie ucieknie, ale ktoś napewno zechce się sprawdzić :)

Jak się spieramy, to honorowo :)
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 21:19
        proponowalem,ale tchorz uciekl
        • kazuyoshi78 Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 21:25
          > proponowalem,ale tchorz uciekl

Szkoda.

Ale mino wszystko nie taranuj, tylko proponuj starcie. Ucieknie - satysfację
          już masz, że okazał się tchórzem. Nie ucieknie - satysfakcji dochodzisz
          bezpośrednio i honorowo :)
          • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 21:33
            ja mysle,ze honorowe metody pojedynku nie maja racji bytu w dzisiejszym swiecie
            najpierw wiec bede taranowal,a dopiero potem jesli gosc bedzie sie jeszcze
            ruszal bede wyzywal na pojedynek dajac mu szanse na honorowe wyjscie z konfliktu
            • Gość: Kris [...] IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 04.07.06, 10:03
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Puławska Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 05:28
          Tacy są rowerzyści. Popieram. Lać i patrzyć czy równo puchną
          • kazuyoshi78 Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 09:21
            > Tacy są rowerzyści. Popieram. Lać i patrzyć czy równo puchną

Kiedyś możemy się sprawdzić.
            • Gość: Puławska Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:11
              No to spróbuj mi wjechać na pasy na rowerze ! :-)
    • Gość: rowerzysta Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 21:40
      he he, kolejny mały samochodowy pajacyk z kompleksami. Już to widzę, jak
      następnego rowerzystę taranujesz, następnie uciekasz z miejsca wypadku, w
      kolejnej scenie jesteś aresztowany na 3 miesiące, tracisz pracę, mieszkanie,
      żona zwiewa do kochanka, a ty masz trochę czasu do namysłu czy aby rozjeżdżanie
      ludzi popłaca. viel gluck.
      • splkm hmm.. 02.07.06, 21:53
        no i jak was nie porownywać z pseudokibicami ktorzy niszczą starówkę..
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 22:14
        a niby dlaczego?????/
        dlatego,ze jakis slepy kretyn wymusil pierwszenstwo i wpadl mi pod kola???
        jedyne co mnie czeka,to badania psychotechniczne,a te zdam z palcem w dupie

wyrzutow sumienia nie bede mial
        ps.bo jak mozna miec wyrzuty sumienia eliminujac owoce zmutowanych pedow
        ewolucji
        • buggi Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 23:18
          Gość portalu: kixx napisał(a):

> a niby dlaczego?????/
          > dlatego,ze jakis slepy kretyn wymusil pierwszenstwo i wpadl mi pod kola???
          > jedyne co mnie czeka,to badania psychotechniczne,a te zdam z palcem w dupie

chachacha, chialabym widziec jak przechodzisz te badania.
          >
          > wyrzutow sumienia nie bede mial
          > ps.bo jak mozna miec wyrzuty sumienia eliminujac owoce zmutowanych pedow
          > ewolucji
          • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 23:30
            chodzi o palec??
            mialem na mysli duzy palec u nogi
            • buggi Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 23:31

> chodzi o palec??
              > mialem na mysli duzy palec u nogi

To ty wygimnastykowany jestes?!!!! Nie wygladasz na takiego ;))))
              • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 23:46
                pozory myla

ps.ozory szpila
                • buggi Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 04.07.06, 00:06

> pozory myla
                  >
                  > ps.ozory szpila

Masz na mysli piercing?
          • Gość: Blejk Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 62.255.32.* 03.07.06, 13:42
            Widze ze lubisz sobie tam wsadzac palec. Moze jeszce co innego ?!?!?
        • Gość: Szyderca Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 23:57
          > jedyne co mnie czeka,to badania psychotechniczne,a te zdam z palcem w dupie

Czyim palcem? Badajacego? Hmmm .. kiedys wystarczala koperta a teraz widze, ze
          trza sobie dac wlozyc palec zeby zdac. No ale skoro tak lubisz ...
        • achodorowski [...] 03.07.06, 02:24
        • Gość: olo Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 213.25.164.* 03.07.06, 10:05
          zostaw saobie już ten palec w dupie to i smrodu mniej no i rękę będziesz miał
          zajętą żeby głupot nie pisać
        • gdaczacy_z_kurami Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 11:03
          > a niby dlaczego?????/
          > dlatego,ze jakis slepy kretyn wymusil pierwszenstwo i wpadl mi pod kola???

Wydaje mi się, że kolizja roweru z samochodem na przejściu dla pieszych
          podchodzi pod współwinę. Rowerzyście nie wolno jeździć po pasach a kierowca musi
          dojeżdżając do pasów zachować szególna ostrożność tzn. przedsięwziąć wszelkie
          możliwe środki, aby zapobiec kolizji.

Niemniej *nieodpowiednie* przejeżdżanie przez pasy jest bardzo niebezpieczne.
          Sam widziałem jednego debila, który przemknął metr przed tramwajem na Al.
          Jerozolimskich zmuszając motorniczego do hamowania awaryjnego.
      • peakoil Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 12:29
        > żona zwiewa do kochanka, a ty masz trochę czasu do namysłu czy aby rozjeżdżanie
        > ludzi popłaca. viel gluck.

żona pewnie już dawno zwiała - inaczej kazałaby mu wieszać pranie, robić zakupy
        albo wynosić śmieci i nie miałby tyle czasu na rzucanie groźbami w eter :-)
        • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 20:18
          zona na wakacjach
          gosposia sprzata i pierze
      • Gość: Buba Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.pentor.com.pl 04.07.06, 00:35
        A ja już walę kopniakiem w koło po..ych cyklistów slalomem biorących
        chodniki. \Nie życzę sobie, by głupek na rowerze zagrażał mojemu dziecku na
        chodniku ...
      • Gość: robert Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 141.65.96.* 04.07.06, 08:36
        Obejrzyj sobie niemiecka telewizje, zanim zaczniej wywijac lapkami w imie obrony
        niewytlumaczalnej wolnosci osobistej.
        W niemczech juz nie wolno wjezdzac na pasy na rowerze, trzeba potulnie zsiasc i
        przeprowadzic rower. Redaktor reportarzu zrobil prowokacje i wjechal na takiego
        cwaniaczka, co to nagle wyjezdza znikac. Efekt, prawo bylo po stronie kierowcy.
        Policja niemiecka moze ci dac mandat za to, ze jediesz cala szerokoscia sciezki
        rowerowej, albo ze za bardzo na niej szarzujesz.
        Wiec prosze Was, nie broncie swoich racji, bo ich nie macie. Jesli checie zyc na
        poziomie, to szanujcie innych, bo inaczej bedziecie od nich obrywac baty,
        sluszne baty. Nie stoicie ponad prawem, zeby lamac przepisy drogowe, od wiekow
        na jezdni panem jest samochod, a na pasach pieszy. Nie jestem zwolennikiem
        samochodow, ale tez zamierzam lac rowerzystow, ktorzy wjezdzaja na mnie z nienacka.
    • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 21:55
      Kiedys taki znajdzie swojego dziadka anemika, kobiete poprawiajaca makijaz albo
      zablakanego turyste. Nie ma potrzeby zbytnio ich uswiadamiac, lepiej zeby
      zapelnili miejsca przeznaczone dla meczennikow walki o miasto bez samochodow.
      Kiedy juz ostatni meczennik znajdzie sie na swoim miejscu powrocimy w glorii i
      chwale. (maslo maslane :)

• Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 22:15
        tak jest
        ulice dla samochodow
        chodniki dla pieszych
        cmentarze dla rowerzystow
        • sloggi Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 02.07.06, 22:32
          A jak u Ciebie z sexem?
          • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 22:32
            nieogolony
            a co??
            • Gość: bixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 00:00
              Nic ale podobno to mozna leczyc.
              • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 00:25
                tego sie nie leczy
                to sie goli,lub depiluje

ps.osle
                • Gość: bixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 02:47
                  A co ty masz do depilowania? Chyba rzesy. Depilowac i golic to mozna wlosy u
                  doroslego faceta a nie u dziecka ...
                  • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:26
                    nieeeeeeeeeeeee
                    powalasz mnie ta blyskotliwa gadka
                    pozwolisz,ze zakoncze na tym poscie nasza wymiane uprzejmosci
        • Gość: lego Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:25
          > ulice dla samochodow
          > chodniki dla pieszych
          > cmentarze dla rowerzystow
          zamowie sobie taki sticker na samochod, a ze samochod mam duzy to sticker 50x50, wiec chyba kazde cudowne dziecko dwoch pedalow zauwazy :-)

• Gość: Kris [...] IP: *.crowley.pl 04.07.06, 10:11
      • Gość: Sisi Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 02.07.06, 22:38
        Hej ! rowerzysto ,
        dla cie , dobra rada ,
        bo z zielonej trawki
        kixx , do miasta wpada !

Nie musisz zaraz
        wpadac w wielka trwoge ,
        lecz zamiast na rower
        wskocz na hulajnoge !
    • sceptyk Od dziecka twierdze 02.07.06, 23:51
      ze te bande rozpuszczonych kretynow, ktorzy zabawiajac sie narazaja nasze zycie
      badz zdrowie na szwank nalezy systematycznie tepic.

Im sie wydaje, ze zadne przepisy ich nie obowiazuja. Ubierze ci sie taki w
      wypasiony stroik, wyciagnie z mieszkania rownie wypasiony rowerek i hop. Na
      chodnik. Takie, qrva, chojraczki za dwie dychy. Nadwislanscy easy riders.
    • Gość: carkiller Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 00:02
      > dzis na Traugutta jeden taki fiut wjechal rozpedzony na przejscie dla
      > pieszych z chodnika,ledwie przed nim wyhamowalem

Przed przejsciem sie zawsze hamuje. Nie powiedzieli jak dawali prawko na
      bazarze?
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 00:24
        Gość portalu: carkiller napisał(a):> Przed przejsciem sie zawsze hamuje. Nie
        powiedzieli jak dawali prawko na
        > bazarze?

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
        nawet na bazarze takich bzdur nie mowia
        twoja wiedza o ruchu drogowym wynika zapewne z ceny swini,ktora musiales
        sprzadac,zeby kupic rower
        • Gość: carkiller Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 02:51
          > nawet na bazarze takich bzdur nie mowia

No to juz wiadomo, ze w temacie bazarowych praw jazdy jestes zorientowany.

> twoja wiedza o ruchu drogowym wynika zapewne z ceny swini,ktora musiales
          > sprzadac,zeby kupic rower

Skoro nie kupowales prawka na bazarze to pewnie mamusia zakupila jako prezent
          na 18 i zapomniala wspomniec o zasadach? Kup se chlopcze sjakis podrecznik bo z
          takim poziomem wiedzy daleko nie zajedziesz ...
    • 220wolt Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 00:27
      Slabo trolujesz, wypalasz sie biedaku...
      Moze zmien ksywe i zacznij od nowa z czystym kontem? Albo jak kiedys radzilem
      WBK znajdz sobie inny obiekt nienawisci? Murzyni (coraz wiecej ich w wawie,
      najwyrazniej tanie linie sie do tego przyczyniaja)? Rolkarze? Hodowcy kanarkow?
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 00:31
        a moze wezme sie za walke ze znormalizowana wartoscia napiecia pradu w gniazdku
        w mojej sypialni???
        mam identyczne szanse jak w walce z fiutami jezdzacymi rowerami w sposob,jakby
        zadne prawo ich nie obowiazywalo
    • Gość: Zbyszek Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:18
      Akurat na przejazdach przez scieżkę krowerowa to nie bardzo masz pierszeństwo.
      Biedne lusterka...
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:20
        kretynie
        a gdzie na ulicy Traugutta jest sciezka rowerowa

ps.lusterka maja sie dobrze,byle wszarz ich nie wylamie
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:20
        kretynie
        a gdzie na ulicy Traugutta jest sciezka rowerowa

ps.lusterka maja sie dobrze,byle wszarz ich nie wylamie
    • Gość: sss Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.kablowka.waw.pl 03.07.06, 09:44
      a ja od dzis bede napieprzac kamieniami w debilow kierowcow ktorzy mysla ze jak
      maja samochod to im wszystko wolno. nie wazne czy pieszy czy rowerzysta czy
      kobieta z wozkiem- pchaja sie nawet na czerwonym swietle. STRZEZCIE SIE
      KIEROWCY!!!!! NIE JESTESCIE NAJWAZNIEJSI NA SWIECIE!!!!!
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:47
        a po co ci kamien??
        nie wystarczy ci wlasna glowa?
        fakt,ze pusta,ale za to zakuta-bedzie rownie skuteczna bronia
        • kazuyoshi78 Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 09:57
          Kixx, daruj już, ochłoń trochę. Może jakiś zimny prysznic dobrze ci zrobi.
          • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 10:02
            dzieki Kazu
            ale w twoich ustach slowa uspokojenia brzmia co najmniej nieszczerze

• kazuyoshi78 Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 10:13
              Być może. Ale możesz mi uwierzyć choć ten jeden raz :)
    • Gość: ania f Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 193.0.98.* 03.07.06, 10:20
      tak jak i sa wariaci kierowcy tak sa wariaci rowezysci...zazwyczaj w adidasach
      i z podciagnietymi skarpetami pod kolana. Mnie ostatnio o malo nie rozjechal
      kierowca na sciezce rowerowej. takie zycie. mam nadzieje drogi panie ze nie
      masz pan dzieci co jezdza na rowerze...
    • Gość: KL Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:27
      No chłopaku, żenada.
      Przemyśl ile razy (specjalnie lub nieumyślnie) jako kierowca złamałeś przepisy,
      ile razy zaparkowłaeś w niedozwolonym miejscu, ile razy utrudniłeś swoim
      zachowaniem i porywczym teperamentem życie innym ludziom. Pieszym, rowerzystom,
      motocyklistom, kierowcom innych aut.
      Gdyby każda z tych osoób wzięła wet za wet to pewnie kilka razy byłbyś już
      trupem a napewno kaleką na wuzku.
      Trochę wyrozumiałości dla innych. Nie pochwalam, faceta na rowerze wjeżdżającego
      pod koła. zdarzają się setki dziwnych sytuacji. Chawła za twój wyśmienity
      refleks. Gdyby to była staruszka, to tępiłbyś staruszków?

Jeśli wszystko co pisałeś do tej pory nie jest tylko ciężkim dowcipem i chęcią
      zabicia czasu to idź się szybko zbadać i nie wsiadaj do samochodu.

I tak na zupełbym marginesie, rowerzysta jest anonimowy na rowerze a ty nie
      złociutki. Masz blachy. I ktoś je może na twoje nieszczęście zanotować a wtedy
      będziesz musiał co tydzień jezdzić do blacharza, szklarza itd. itd.
      Więc chłopaku nie ma sensu walczyć z bikersami.
      • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 10:37
        Gość portalu: KL napisał(a):

> I tak na zupełbym marginesie, rowerzysta jest anonimowy na rowerze a ty nie
        > złociutki. Masz blachy.

Kochaniunki, w takim razie radze wam abyscie wozili ze soba niesmiertelniki, to
        ulatwi zadanie odpowiednim sluzbom. Praktyczne i niezawodne.
        • Gość: KL Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 11:07
          > Kochaniunki, w takim razie radze wam abyscie wozili ze soba niesmiertelniki, to
          > ulatwi zadanie odpowiednim sluzbom. Praktyczne i niezawodne.

Słuchaj przyjacielu możemy sobie gadać bez sensu tylko po co?
          Ja pisałem całkiem na serio, jeśli ty również, to na tym kończę wymianę myśli.

Chcesz koniecznie kogoś zabić albo uszkodzić dla tego, że taki masz kaprys?
          Nie sadze, wiec przestan pisac tego typu posty.

A jeśli chcesz, to ujawnij swoje imię i nazwisko ulatwi to zadanie odpowiednim
          sluzbom. Praktyczne i niezawodne.
          • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 11:47
            Sluchaj kochaniutenki, jesli twoja apoteoza anonimowsci pedalarza w przypadku
            lamania prawa jest trescia z sensem, to sa przypadki, w ktorych takie
            niesmiertelniki bardziej sie przydadza niz poczucie bezkarnosci. I tyle tylko
            powinnes wyciagac z mojej wypowiedzi.
            Jesli czytasz wiecej i cos mi imputujesz, zglos sie do psychoanalityka.
          • Gość: robert Do KL IP: 141.65.96.* 04.07.06, 08:50
            Do KL.

Jesli chodzi o ujawnianie sie, to sam korzystasz z anonimowosci. Twoj rozmowca
            jak zdazyles zauwazyc na konto na gazeta.pl, wiec rozmawiasz z konkretna osoba.
            Gwoli scislosci, to z tonu twojej wypowiedzi wynika, ze raczej sam chcesz sie
            ukryc, a wyciag logow IP moze nawet dalby pozytywna odpowiedz, ze jestes tu
            jedyna osoba tak zaciekle broniac racji Wsciekle Wjezdzajacych Na Pasy
            Rowerzystow Ubranych W Swoje Wsciekle Legginsy. Niestety na pasach rower sie
            prowadzi za raczke, grzeczniutko, tak samo jak samochod powloli do nich
            podjezdza. Caly problem tych dyskusji polega na tym, ze widzac puste przejscie
            dla pieszych kierowcy jada smialo (po co zwalniac, jak przejscie puste) i nagle
            okazuje sie, ze jakis amator much w zebach nie nauczyl sie fizyki w szkole i nie
            wyliczyl, ze czas przejazdu przez pasy < (mniejszy niz) czas konfrontacji z
            samochodem. Na poczatek radze jeszcze raz powtorzyc taki prosty wzor z fizyki,
            wzor na predkosc.
            • Gość: KL Re: Do KL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:13
              echh, nie bronię baranów którzy wjeżdżają na pasy przed pędzący samochód.
              Tylko zwracam uwagę na idiotyczny tytół rozmowy i wypowiedzi osób, które
              twierdzą, że będą rozjeżdżać ludzi na pasach! Takie wypowiedzi trzeba tępić bo
              koleś jak przeczyta idiotyczne odpowiedzi, które pochwalają jego światopogląd,
              to naprawdę nie zachamuje przed rowerzystą który mu wyskoczył na pasy.
              I co z tego, że miał rację? Chłpak albo dziewzcyna na rowerze będzie miała
              połamane nogi i nigdy nie będzie mogła np. swobodnie chodzić.
              Tak będzie lepiej?

Z wypowiedzi wynika, że panowie w swych pieknych brykach, nie mają pojęcia jak
              sprawa wygląda z pozycji rowerzysty.
              Jeżdże rowerem od nastu lat i samochodem od kilku, i znam sprawy z autopsji i z
              obydwu stron. Właśnie sobie uświadomiłem w jak durną dyskusję się wdałem, czy
              przejechać rowerzystę na pasach?
              Żegnam wszystkich :)
              Rowerzyści nie wjeżdżajcie na pasy przed zderzak samochodu.

• Gość: pp Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.chello.pl 04.07.06, 21:15
        O, to już do gróźb karalnych się posuwamy?

A ci bikersi to synonim gangsterów czy tylko kiboli?
    • nauma Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 10:32
      Kixx, wielokrotnie będąc pieszym czy rowerzystą spotykałem się z chamstwem
      zmotoryzowanych (heh, samemu nim jestem). Czy to znaczy, że mam rysować lakier,
      obrywać lusterka, ewentualnie obijać gębę każdemu samochodziarzowi?
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 10:38
        a czy ja napisalem,ze bede obijal kazdego rowerzyste??
        wydaje mi sie,ze pisalem jednak tylko o tych,ktorzy beda mi wjezdzac pod kola
        na przejsciu dla pieszych-czasem kwestia unikniecia wypadku to ulamek sekundy
        a mi ten ulamek moze byc potrzebny na zastanowienie czy ten hipotetyczny
        rowerzysta za unikniecie wypadku ,za ktory on by odpowiadal da mi w morde,czy
        przeprosi.
        • Gość: he he he Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.chello.pl 03.07.06, 11:24
          czy ten hipotetyczny
          > rowerzysta za unikniecie wypadku ,za ktory on by odpowiadal da mi w morde,czy
          > przeprosi.

dlatego dążyć trzeba aby kazdy rowerzysta jeździł już z założonymi kajdankami
          i w pasiakach
          • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 12:26
            Gość portalu: he he he napisał(a):
            >
            > dlatego dążyć trzeba aby kazdy rowerzysta jeździł już z założonymi kajdankami
            > i w pasiakach

pasiakow jeszcze nie daja, ale w krajach rozwinietych bardziej niz nasz, tak sie
            postepuje z rowerzystami:
            pablito.wallofgray.com/bblog/pbimages/59.jpg
            Oto holenderskie darmowe rowery promujace wykorzystanie tego srodka w miescie:
            www.geocities.com/verdrahciretop/invisibike0.jpg
        • Gość: vortex Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 11:43
          potwierdzam. Znana juz z dyskusji droga w dol od UW - w piatek lalunia
          zjezdzala pod prad. Wpadla w panike jak zaobaczyla mnie (wychamowalem, dala by
          rade) i niestety nie udalo jej sie wjechac na kraweznik. Jak taka sirota ma
          odwage wchodzic na rower?
        • nauma Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 15:13
          Napisałeś:
          a) "od dziś rowerzystów na przejściu dla pieszych będę taranował" - biorę to
          dosłownie
          b) "od dzis zaczynam stosowac wobez rowerzystow odpowiedzialnosc zbiorowa" -
          odpowiedzialność zbiorowa dotyczy chyba wszystkich?
          c) propozycja mordobicia była, a orurowanie zderzaków idzie jeszcze dalej...
    • Gość: bassPL Co na to Twój psychiatra ? IP: *.bik2.pl 03.07.06, 11:18
      ...
      • kixx Juz dawno mi to zalecal 03.07.06, 11:19

• Gość: bart fakt, tesh bym się wkurzył, rozumiem to IP: 212.180.138.* 03.07.06, 11:31
      nawet z AC żeby zrobić se samochód to 1 dzień urlopu potrzeba aby zgłosić
      szkode, sam jeżdże po wawie, mam nowy samochód i też mnie drażni jak ktoś np.
      otwiera zardzewiałego rzęcha i obija drzwiami o drzwi. różni są kierowcy i
      rowerzyści, często jeżdże rowerem po wawie, ale wydaje mi się że troche
      przesadzasz, albo masz nerwową pracę, trzeba się wyluzować, proponuje mazaurki -
      dwa dni i inaczej spojrzysz na świat.
      • Gość: PlushKiller Re: kazdego bla bla IP: 195.205.132.* 03.07.06, 12:28
        A moze tak kazdego sku#$%!# ktory wjezdza na duze skrzyzowanie na zoltym swietle choc wie ze z niego nie zjedzie przed zapaleniem sie zielonego dla pieszych po przeciwnej stronie skrzyzownia, kazdego ktory nie zwalnia przed przejsciem dla pieszych i de facto wymusza na pieszych pierwszenstwo, kazdego ktory nie wie ze rowerzysta na sciezce ma pierwszenstwo itp itd, odstrzeliwac?

Widze ze naprawde panuje poglad ze zydokomuna, masoneria i cyklisci to powody wszelkiego zla na ziemi.
        • Gość: kixx Re: kazdego bla bla IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 12:31
          chory jestes??
          co z tym wszystkim wspolnego maja zydzi???
          • Gość: PlushKiller Re: kazdego bla bla IP: 195.205.132.* 03.07.06, 12:33
            sa winni wszystkiego, tak samo jak cyklisci, niemozna sobie przez nich i przez tych cholernych pieszych przycisnac w miescie.... no bo przeciez przepisy to nikogo chyba nie ograniczaja...
            • Gość: Gonia a ja pomorduję... IP: *.crowley.pl 03.07.06, 12:40
              wszystki kierowców, którzy rozpędzeni wjeżdzają na przejście dla pieszych za
              zakrętem.

Pozdrawiam rowerzystów!:)
              • warzaw_bike_killerz To jest wina likwidacji zielonych strzalek 03.07.06, 12:45
                Teraz zeby zakrecic trzeba na zielonym wjechac w tlum przechodzacy na zielonym.
                Wot taka nowa zachodnia technika.
        • peakoil Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 12:40
          > Widze ze naprawde panuje poglad ze zydokomuna, masoneria i cyklisci to powody w
          > szelkiego zla na ziemi.

Ja tam się specjalnie nie dziwię temu biednemu panu, na swój sposób działa
          racjonalnie. Jakby atakował żydów albo innych Murzynów, od razu podpadłby pod
          odpowiedni paragraf, a szerzenie nienawiści wobec cyklistów jest o ile mi
          wiadomo całkowicie legalne :-)
          • warzaw_bike_killerz Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 12:49
            Zydzi i murzyni sa porzadnymi obywatelami. Co poltora rowerzysty jest
            anarchistyczny olewacz prawa. Problem jest w tym, ze moze i przepisowo takiego
            sie przejedzie, ale wyrzuty sumienia zostana do konca zycia. Chodzi o to, aby
            taki cyklista mial wiedze, ze jego lekkomyslnosc ma 3 razy wieksze skutki wobec
            swojej osoby niz lekkomyslnosc kierowcy.
            • peakoil Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 13:21
              aha, to już rozumiem, przecież prowadzicie tutaj w czynie społecznym kampanię
              pod hasłem "bezpieczeństwo rowerzystów punktem honoru warszawskich kierowców" :-)

> anarchistyczny olewacz prawa. Problem jest w tym, ze moze i przepisowo takiego
              > sie przejedzie, ale wyrzuty sumienia zostana do konca zycia

hmm, chyba jednak nie do końca ci wierzę. wytęż wzrok i poszukaj oznak "wyrzutów
              sumienia" w poniższej wypowiedzi. dla zwycięzców nagroda - rolka drutu
              kolczastego do zamontowania na lusterkach w celu ochrony przed brudnymi łapami
              rowerrorystów :-D

kixx napisał:
              >poniewaz pomimo poscigu pod prad az do Harendy jednak nie udalo mie sie go
              >zlapac od dzis zaczynam stosowac wobez rowerzystow odpowiedzialnosc zbiorowa-
              >zeby nie poniesc zbyt duzych szkod orurowanie zderzakow juz zamowilem w
              >internecie .Strzezcie sie rowerzysci -swoje prawo i pierwszenstwo na
              >przejsciach dla pieszych wobec przejezdzajacych przez nie rowerzystow bede
              >egzekwowal bezlitosnie

• warzaw_bike_killerz Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 13:37
                Caly ten post jest wyrzutem sumienia. Odpowiedzialnosc za zycie drugiego
                czlowieka, nadwyrezone jego tendencyjnymi aktami samobojczymi, znieczula ta
                odpowiedzialnosc. Kazdy atak rowerzysty na kogos, kto uratowal jego zycie, jest
                wielkim nadwyrezeniem odpowiedzialnosci. Ty tego nie rozumiesz. Carpe diem,
                wiatr w plecy itp.. rowerowych kamikadze, budzi niepokoj co do
                odpowiedzialnosci. Wyrzuty zostaja.
                Im bardziej bedziemy demonstrowac nasze lekcewazenie rowerzystow, tym wieksza
                istnieje szansa, ze ktorys zauwazy zagrozenie i wezmie chociaz troszeczke
                odpowiedzialnosci za swoje czyny w swoje rece.
                • 220wolt Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 14:08
                  > Im bardziej bedziemy demonstrowac nasze lekcewazenie rowerzystow, tym wieksza
                  > istnieje szansa, ze ktorys zauwazy zagrozenie i wezmie chociaz troszeczke
                  > odpowiedzialnosci za swoje czyny w swoje rece.

obawiam się, że demonstrowanie w sposób wskazany przez kiksa raczej do tego nie
                  doprowadzi. trudno wziąć odpowiedzialność za swoje czyny leżąc na cmentarzu.

> Zydzi i murzyni sa porzadnymi obywatelami.

tak po przyjacielsku radze ci uwazac z takimi tekstami. namierzy cie mlodziez
                  weszpolska i nawet zaslugi w walce z pedalami ci nie pomoga.
            • gdaczacy_z_kurami Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 16:10
              > Zydzi i murzyni sa porzadnymi obywatelami. Co poltora rowerzysty jest
              > anarchistyczny olewacz prawa.

I dobrze, że jest pewna grupa ludzi z podejściem anarchistycznym. Bo aktualnie
              jako kraj niebezpiecznie skręcamy w kierunku neorepresjonizmu.
              • warzaw_bike_killerz Re: Niekochane kiksy tulą misie 03.07.06, 16:35
                Tylko oni sa "Kali ukrasc - dobrze, kalemu ukrasc - zle"
                Sami chca anarchizacji prawa, bo rowerzysta "uber alles" z drugiej strony na
                ustach maja piekne frazesy neorepresjonizmu - ograniczyc blachosmrody,
                wprowadzic zakazy, karac surowo, wprowadzic wyzsze im podatki.

Taka hipokryzja w pigulce.
    • 2tik Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 03.07.06, 15:27
      lepiej puknij sie w glowe, a potem to oglos publicznie
      tak bedzie bezpieczniej dla wszystkich

ps
      dobrze, ze nikogo nie zabiles, jadac pod prad - w sumie sprawe miales wielka,
      lustereczko
    • pis_to_pic Nie jest tak różowo i jednoznacznie ! 03.07.06, 16:39
      Zgadzam się iż przejazd rowerzysty przez przejście dla pieszych jest niezgodny z
      przepisami.

Jednakże jest jeden mankament 60 % przejść dla pieszych połączonych ze ścieżkami
      rowerowymi nie jest oznaczonych. Tj. zbliżając się do przejścia dla pieszych nie
      masz 100 % pewności iż jest to jedynie przejście dla pieszych. Warto więc
      zwrócić szczególną uwagę przed każdym skrzyżowaniem szczególnie w okresie sezonu
      rowerowego

Drugiej strony zauważ iż zbliżając się do przejścia dla pieszych masz obowiązek
      zwolnic i zachować szczególną ostrożności.

Na marginesie trzeba mieć wiele odwagi aby jeździć na rowerze.

Jak jeździmy po chodniku, to źle bo przejeżdżamy przez przejście dla pieszych i
      zagrażamy pieszym.

Jak po ulicy to źle bo wg. was tamujemy ruch. Choć zgodnie z przepisami jesteśmy
      takimi samymi uczestnikami ruchu jak każdy inny pojazd.

A na koniec stare pryki z urzędu miasta i ZDM, uważają iż problem rowerów fikcja…

• Gość: dominos111 Re: Nie jest tak różowo i jednoznacznie ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.06, 22:03
        To prawda, też lubię rowerek, ale proszę Was rowerzyści szanowni odrobinę
        wyobraźni przy przejeżdżaniu przez skrzyżowanie. Sam niejednokrotnie wiązankę
        pod nosem posłałem. Heh..
      • Gość: corgan Re: Nie jest tak różowo i jednoznacznie ! IP: *.chello.pl 04.07.06, 02:01
        > Jak jeździmy po chodniku, to źle bo przejeżdżamy przez przejście dla pieszych
        > i zagrażamy pieszym.

wiesz co? ja i chodze i jeżdże rowerem. czasami jeżdże komunikacją miejska ale
        to osobny temat.

Na chodnikach nie ma wielkich tłumów no chyba że w centrum albo w okolicach
        sklepów/targowisk - tam tak. Ja kiedyś szedłem sobie popołudniem z Europlexu na
        na Służew wzdłuż Puławskiej - zaręczam że nie mijały mnie tłumy, raczej
        pojedyncze sztuki za to wydawało się że nikt nie chodzi a wszyscy jeżdżą.
        Dlatego dla jazdy rowerem np. wolę chodnik niż ulicę taką jak Pułwawska.

Niebezpieczeństwo jest ale takie że jesli jedzie się rowerem w takim miejscu
        (niewazne czy szybko czy wolno) a ktoś może nieopatrznie wyjść z bramy/uliczki
        albo jakaś fura wyjedzie z bramy wtedy może nastąpić bum.

Na ulicy w zderzeniu z samochodem cyklista jest zawsze stroną słabszą. Poza tym
        kierowcy mają wrażenie że rower może stanąć w miejscu jakby co. Oświadczam -
        nie może jeśli jedzie z prędkościa 20-30km/godz
        • Gość: Sisi Rowerzysci tacy sami wszedzie !!!!!!! IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 04.07.06, 05:44
          O maly wlos przejechalabym rowerzyste !!!!!!!!

Nie moge uwierzyc , ze mi sie to przytrafilo ! Ruszylam ostro do przodu na
          skrzyzowaniu , bo swiatlo zmienilo sie na zielone , a ten skubaniec pieprzony
          wyskoczyl jak strzala , z lewej strony , i smignal mi przed nosem !
          Zdazylam zauwazyc , ze trzymal przy uchu telefon , i glosno gadal.
          Nawet , nie wiem czy jechal po chodniku , czy jezdni .
          Wszystko trwalo , moze dwie sekundy ! Niech , go ges kopnie !

Rowerzysci , jest to specjalny gatunek ludzi ,
          taki sam pod kazda szerokoscia geograficzna .
          Znam kogos , kto ma cztery samochody w garazu ,
          a ten frik jezdzi rowerem !

• 220wolt Re: Rowerzysci tacy sami wszedzie !!!!!!! 04.07.06, 11:03
            > Rowerzysci , jest to specjalny gatunek ludzi ,
            > taki sam pod kazda szerokoscia geograficzna .
            > Znam kogos , kto ma cztery samochody w garazu ,
            > a ten frik jezdzi rowerem !

Jak widzisz, rowery musza miec pewne zalety.
    • dorsai68 Nie warto 04.07.06, 00:03
      trafisz fiuta, a odpowiadał będziesz za człowieka.
    • Gość: corgan odebrałem dziś rower z serwisu IP: *.chello.pl 04.07.06, 01:46
      a więc:

- oczywiście jadąc ciągiem pieszo-rowerowym wzdłuż Doliny Służewieckiej przez
      Rosoła, Al. Wilanowską i Sobieskiego musiałem wymusić przejazd przez pasy przed
      samochodami skrecającymi sobie w prawo choć mi paliło się zielone światło.

- zawsze sie zastanawiałem czy węzeł ściezek rowerowych w okolicy Trasy
      Siekierkowskiej i Wału Miedzeszyńskiego to robił ktoś dla jaj czy na serio?
      Skręty pod kątem 300stopni zawsze mnie tam wzruszają :)

- aha! są miejsca gdzie ta ścieżka zarasta i się zapada

- ponieważ na TS kradną barierki metalowe które sa sukcesywne uzypełnianie
      aluminiowymi (kto tam chodził/jeżdził ten wie) donoszę że na ścieżce
      prowadzącej do Bora-Komorowskiego na wiadukcie nad Wałem skradziono 3 barierki
      a wyrwę prowizorycznie zabezpieczono taśmą klejącą i 3 kawalkami desek. Obawiam
      się że to nie wystarczy.

- kobieta w okularach + rower-damka wielkości RenoKangu = k.o.s.z.m.a.r

- 3 kobiety jadące obok siebie po ścieżce rowerowej i plotkujące =
      k.o.s.z.m.a.r^2

- nowy odcinek Trasy Siekierkowskiej do Marsa to także nowe odcinki ścieżek
      rowerowych dlatego jestem za nowymi trasami.

ale tak w ogóle życie jest piękne...
    • Gość: Jacek Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 195.187.51.* 04.07.06, 08:48
      Dlatego rowerzyści powinni być zarejestrowani, ubezpieczeni (OC), jeździć w
      kaskach, posiadać numery rejestracyjne (np. na plecach), płacić obowiązkowe
      składki na budowę ścieżek rowerowych zależne od liczby przejechanych kilometrów
      (w tym celu muszą mieć zamontowane homologowane liczniki kilometrów),
      przechodzić obowiązkowe badania techniczne rowerów, zdawać obowiązkowy (płatny)
      egzamin ze znajomości kodeksu drogowego, wymieniać prawo jazdy na rower za
      każdym razem gdy PAN Minister uzna, że stare są za stare, płacić akcyzę za
      zwiększoną ilość zużywanego do oddychania powietrza, i proszę dopisać co jeszcze...
      Przynajmniej część z powyższego piszę całkowicie poważnie.

Pozdrawiam
      Jacek
    • Gość: Spokojny Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: 83.238.134.* 04.07.06, 10:19
      Marna prowokacja...
      Tak a propos - nie masz pierwszeństwa przed takim... nawet jeżeli nie
      przeprowadza roweru przez pasy. Poczytaj sobie PoRD, z naciskiem na art 3.
      A teraz idź wjedź w jakiś słup (betonowy), Tatuś Cię skarci, Mamusia okłady
      położy i się może uspokoisz.
      • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 04.07.06, 10:32
        Nie znasz sie:
        Art. 14. Zabrania się:

1. wchodzenia na jezdnię:

1. bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla
        pieszych,
        2. spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi;

Zabrania sie wchodzenia pod nadjezdzajacy pojazd nawet na przejsciu dla
        pieszych. Tym bardziej zabrania sie wjezdzania pod nadjezdzajacy samochod.
        Pieszy ma pierwszenstwo tylko ZNAJDUJAC sie na przejsciu.
        • Gość: corgan Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.chello.pl 04.07.06, 12:28
          > 1. wchodzenia na jezdnię:
          >
          > 1. bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla
          > pieszych,

Ale jak dla rowerzysty na pasach pali się zielone światło (taki rowerek
          podświetlony na zielono) to też nie wolno wchodzić? Bo od zawsze jest tak i nic
          się nie zmieniło - jedzie się przez ciąg pieszo-rowerowy bo pali się zielone
          światło i z prawej co rusz wjeżdża samochód. Więc albo się wepcham na tym swoim
          zielonym albo nie przejadę.

Dokładnie tak miałem wczoraj na Rosoła/DolinaSłuż. i Wilanowska/DolinaSłuż.

Stąd np. jak mam po lewej samochody to przez pasy jadę prawą stroną; jak
          samochody zatrzymują się po prawej - jade lewą stroną. No bo skręcający w prawo
          moze nie zdążyć zachamować i bywało że klient zatrzymał się na środku pasów.

Po prostu nie ufam kierowcom a raczej hamulcom ich pojazdów.
          • Gość: vortex Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:35
            A ja Ci powiem jeszcze tak - bo mialem taka przygode. Kombinacja duzego
            kontrast pomiedzy zacienionym poboczem i totalna lampa na srodku jezdni
            spowodowala u mnie "pomrocznosc jasna". Zwiazkiem tego przejechalem obok
            rowerzysty ktorego nawet nie zauwazylem (dopiero na wysokosci maski-bocznego
            lusterka mignela mi jego postac). Nic sie nie stalo - ale bylem zupelnie
            zdezorientowany - jak to sie moglo stac?
            Oczywiscie, gdyby doszlo do wypadku wina by byla moja. Bezsprzecznie. Tylko co
            z tego?
            Znakiem tego wydaje mi sie czasami ze rowerzysci winni (dla swojego zdrowia)
            wykazac sie wiekszym instynktem samozachowawczym. Kamizelka np by tu pomogla.
          • warzaw_bike_killerz Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 04.07.06, 13:02
            Gość portalu: corgan napisał(a):
            > Ale jak dla rowerzysty na pasach pali się zielone światło (taki rowerek
            > podświetlony na zielono) to też nie wolno wchodzić? Bo od zawsze jest tak i nic
            >
            > się nie zmieniło - jedzie się przez ciąg pieszo-rowerowy bo pali się zielone
            > światło i z prawej co rusz wjeżdża samochód. Więc albo się wepcham na tym swoim
            >
            > zielonym albo nie przejadę.

To oczywiscie jest wina likwidacji zielonych strzalek (dajacych prawo skretu,
            kiedy masz czerwone).

Art. 33.

4. Na przejeździe dla rowerzystów, kierującemu rowerem zabrania się:

1. wjeżdżania bezpośrednio przed jadący pojazd;

2. zwalniania lub zatrzymywania się bez uzasadnionej przyczyny.

Jak widac ustawodawca okreslil odpowiednie dla bezpieczenstwa rowerzysty
            przepisy. Nie wolno wjezdzac bezposrednio pod nadjezdzajacy pojazd. Zwroc uwage,
            ze dla samochodu skrecajacego, Twoj przejazd nie jest nawet przejazdem
            sterowanym swiatlami! W KD jest zawarta ochrona slabszego uczestnika ruchu
            drogowego - musi bardziej uwazac i bardziej znac przepisy dla celow bezpiecznego
            poruszania sie po miescie.

>
            > Dokładnie tak miałem wczoraj na [...] i Wilanowska/DolinaSłuż.

O ile sie nie myle jest tam znak konca sciezki rowerowej i nie ma przejazdu
            rowerowego, lacznie z zielonym rowerkiem. Moze cos sie zmienilo

>
            > Stąd np. jak mam po lewej samochody to przez pasy jadę prawą stroną; jak
            > samochody zatrzymują się po prawej - jade lewą stroną. No bo skręcający w
            prawo moze nie zdążyć zachamować i bywało że klient zatrzymał się na środku
            pasów. Po prostu nie ufam kierowcom a raczej hamulcom ich pojazdów.

Wracamy do kodeksu drogowego - czyli art. 33 i ewentualnie mozemy podyskutowac o
            tamowaniu ruchu poprzez zabranie zielonej strzalki do skretu. Na tych
            skrzyzowaniach (szczegolnie Wilanowska) zabrano lewoskret i ten ciagly ruch na
            zielonym Twoim swietle jest wynikiem braku innej mozliwosci skretu w prawo jak
            na zielonym swietle zarowno Twoim jak i kierowcy. O takim wlasnie przypadku
            "nowoczesnosci" krzyczalem, gdy nijaki redaktor, co robil prawo jazdy w
            norweskiej wiosce pisal o "morderczej zielonej strzalce".
            • warzaw_bike_killerz korekta 04.07.06, 13:04
              > Na tych
              > skrzyzowaniach (szczegolnie Wilanowska) zabrano lewoskret

Tfu oczywiscie zabrano strzalke prawoskretu z Doliny w Wilanowska..
              • Gość: corgan ciąg pieszo-rowerowy jest po stronie skarpy IP: *.chello.pl 04.07.06, 13:35
                więc patrząc w kierunku Czerniakowa miałem Sikorskiego po prawej stronie.
                Samochody jadące z naprzeciwka z Czerniakowa na Słuzew skręcały sobie w prawo
                (w swoje prawo) w Al. Wilanowską.

Tam sa pasy i ja byk paliło się zielone światło. No to jak mam jechac jak caly
                czas pchają sie samochody z mojej prawej? zatrzymują sie jak ktoś
                przechodzi/przejeżdża ale dopiero na środku pasow. Ale czasami tedy przechodze
                i jest dokładnie ten sam problem - po prostu trzeba wymusic sobie przejscie na
                własnym zielonym.

Wiec lepiej chyba na te pasy wjeżdżać z lawej strony żeby taki blaszak
                zatrzymał sie na środku pasów a nie na mnie, co nie?
    • dennis_lance Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 04.07.06, 12:35
      Z pewnością będziesz. Podobnie, jak i zapewne egzekwujesz "swoje prawo" do
      przechodniów na pasach ;) Mam nadzieję, że niebawem jakiś autobus wyjeżdżający
      z zatoki (wobec którego z pewnością również spróbujesz egzekwować "swoje
      prawo") wyegzekwuje na Tobie swoje (tym razem faktyczne) prawo!!!
      • Gość: kixx Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 20:35
        dennis_lance napisał:

> Z pewnością będziesz. Podobnie, jak i zapewne egzekwujesz "swoje prawo" do
        > przechodniów na pasach ;) Mam nadzieję, że niebawem jakiś autobus
        wyjeżdżający
        > z zatoki (wobec którego z pewnością również spróbujesz egzekwować "swoje
        > prawo") wyegzekwuje na Tobie swoje (tym razem faktyczne) prawo!!!

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
        ales koles przywalil
        okreslic to stekiem bzdur to malo
        to jest co najmniej klops
        • dennis_lance Re: Od dzis rowerzystow na przejsciu dla pieszych 05.07.06, 13:37
          No gorszych bzdur od Twoich nie napisałem. Bo to chyba wogóle nie jest możliwe.
    • Gość: burn.babilon.burn samosmrod w miescie pierszenstwa nigdy nie ma! IP: *.7.12.vie.surfer.at 04.07.06, 15:11
      dlatego ze smrodzi... zatruwa srodowisko... powoduje brod... halasuje... marnuje
      duzo miejsca (srednio 12,5 metrow kwadratowych! a ile metrow ma Twoja
      sypialnia?!!!)... marnuje "resources"... zagraza zycie nasze i naszych dzieci...
      pogromca burakow za kierownicami
      • andzela1 Re: samosmrod w miescie pierszenstwa nigdy nie ma 04.07.06, 21:28
        Gość portalu: burn.babilon.burn napisał(a):

> dlatego ze smrodzi... zatruwa srodowisko... powoduje brod... halasuje... marnuj
        > e
        > duzo miejsca (srednio 12,5 metrow kwadratowych! a ile metrow ma Twoja
        > sypialnia?!!!)... marnuje "resources"...

A cóż to za bełkot???

> zagraza zycie nasze i naszych dzieci..

Komu zagraża twoje życie? Bo nie łapię, za głupia jestem...

Kliniczny przypadek rowerokretyna
        • Gość: rowerokretyn tak apropos IP: *.7.12.vie.surfer.at 05.07.06, 00:42
          wole byc juz ,jak to tak ladnie nazwalas, rowerokretynem niz glupim burzujem
          ktory zapie..... seta po miescie i stanowi zagrozenie dla bliskiego otoczenia!
          zapomnialas juz o gosciu ktory zmiutl siedem osob na przystanku bo mu sie
          poprostu spieszylo...?! a po co oni tam w ogole stali ci kretyni?! zastanow sie
          kobieto co piszesz and please be polite!
    • aniela 100 05.07.06, 00:15
      i to by bylo na tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka