Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię!!!

09.07.06, 09:59
Gratuluję wyboru Prezydenta na kilka miesięcy przed wyborami.Jestem z
głębokiej prowincji i nie rozumiem,co stało się z warszawiakami?Nic nie mam do
pana Kazia ale nie mogę pojąć jak to po mianowaniu już ze 100%pewnością został
wybrany na Prezydenta stolicy bez pytania Was o zdanie.Po co więc te wybory i
dodatkowe wydatki,lepiej by je przekazać na Swiątynię Opatrzności,przynajmniej
byłby pożytek ze współczesnej piramidy i grobowca dla Pr....G.Co takiego się
zmieniło w mentalności warszawiaków.Słynęli z odwagi w powstaniach czy nawet
bohatersko uporali się z najazdem bolszewii w 20r.Znacznie w tym pomogła
zresztą reszta kraju.Ale współczesny najazd jest już nie do obrony,zresztą
reszta prowincji nie pomoże.Wypada więc tylko złożyć Wam gratulacje z okazji
udanego wyboru.Pozdrowienia z Galicji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uff Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 10:50
      A to Warszawiacy tego komisarza sobie wsadzili na stołek ?
      Czy to jest zrzut desantowy kaczyzmu ?
      Pogadamu w poniedziałek !!!
      • Gość: gizmo Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 10:57
        Z prowincji? Czy to taka kraina gdzie wszyscy jak te osły głosują na PIS? Bo
        obiecał im utrzymanie KRUS-u i 0% podatków? A może byście ćwoki poszli tak na
        spacerek na Białoruś? Tam są ujemne podatki.
        • Gość: Uff Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:17
          gizmo - pomyliłeś temat :)))
          Podr.......
        • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 09.07.06, 13:29
          Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Z prowincji? Czy to taka kraina gdzie wszyscy jak te osły głosują na PIS? Bo
          > obiecał im utrzymanie KRUS-u i 0% podatków? A może byście ćwoki poszli tak na
          > spacerek na Białoruś? Tam są ujemne podatki.
          I to wyrażnie pomyliłeś temat.To owszem kraina pszenno-buraczana z naddadatkiem
          czernidła ale nie znaczy to wcale,że wszyscy są ciemni i łapią się na idiotyczne
          obietnice.Na Ukrainę czy Słowację mamy bliżej i nie równaj mnie i wielu
          podobnych do ćwoków,bo jak grzecznie gratulowałem to widać że podobnym tobie
          kiedy odezwałeś się nie w temacie.Ja jednak wierzę w rozsądek warszawiaków i w
          to że obronią stolicę jeszcze raz.Trudno żyć w ziemi miłościwego cesarza Franca
          Józefa,ale nie wszyscy są tu idiotami czy moherami i jest nas coraz więcej.
          • Gość: zuzia Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:34
            wierzę w rozsądek warszawiaków .... to tylko wiara gdyż sami sobie zgotowali
            ten los./wybierając starszą kaczkę na prezia miasta/
            • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 09.07.06, 14:25
              Gość portalu: zuzia napisał(a):

> wierzę w rozsądek warszawiaków .... to tylko wiara gdyż sami sobie zgotowali
              > ten los./wybierając starszą kaczkę na prezia miasta/
              No właśnie.Tego nie mogę pojąć.Mają teraz cara I i II i nic mi do tego,niech
              mają.My pozostaniemy przy swoim cesarzu.Przynajmniej od nas zawsze zaczynała się
              wolność bo to i legiony i Lwów i obrona W-wy przed bolszewią wielkie postacie
              historyczne.To właśnie W-wa toruje drogę współczesnym carom.Teraz z ukazu cara
              znowu macie Prezydenta bez pytania Was o zdanie.U nas też dużo okopowych i
              zaprzańców,ale w odpowiednim momencie zawsze się budzimy,nie czekając na pomoc
              śpiącego rycerza z Giewontu.Na odsiecz jednak w tym wypadku nie ma co liczyć,nie
              przybędzie.
            • Gość: corgan ale Lech Kaczyński przegrał w Warszawie IP: *.chello.pl 09.07.06, 14:32
              wybory na Urząd Prezydenta III RP w 2005. Zapomniałaś o tym?
              • janan2 Re: ale Lech Kaczyński przegrał w Warszawie 09.07.06, 15:20
                Gość portalu: corgan napisał(a):

> wybory na Urząd Prezydenta III RP w 2005. Zapomniałaś o tym?
                Nie.Nie byłem i nie mój prezydent.Nie było właściwie wyboru,wyłącznie mniejsze
                lub większe zło.
        • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 09.07.06, 20:23
          Dajmy sobie spokój.Zdarza się przeliterować czy pomylić,macie wyłączność na
          mądrość i chyba niech tak zostanie.Tylko gdzie zaginął właściwy wątek.Ot cała
          Warszawa.Ale macie bliżej do stolicy w Toruniu więc jesteście napewno bardziej
          obyci.Pozostaje jednak podtrzymać złożone gratulacje.Nie dam się sprowokować bo
          nie o to chodziło z wyjątkiem ćwoka,który nie rozumie nawet co czyta i wychodzi
          z podatkami i Białorusią.Płacę co miesiąc po 750 ZUS tylko za siebie i jeśli byś
          to pojmował to nie ma związku z twoim "logicznym" myśleniem ani tematem.Biorąc
          pod uwagę wysokość płac w regionach (stolica Toruń +W-wa) i województwa
          wschodnie to łatwo policzyć kto do kogo dokłada.Dobrze się nazwałeś sądząc po
          podjętym temacie.To tak na marginesie,bo nie o tym mowa.Dla mnie liczy się
          właściwy....(wontek) temat,a nie stylistyka ortografia czy interpunkcja,kiedy
          pisze się szybko aby wątek nie uciekł.Jeśli kogoś obraziłem z Lublina to
          sorrrry.Ale o ile wiem wy tylko krótko byli u Franca Josifa to raczej
          Prywislanskij Kraj tylko nie wiem jaka gubernia,tak że nie ma do czego się
          przyznawać ani obrażać.Gratuluję warszawiakom wyboru.
    • Gość: corgan Kazio będzie prezydentem Warszawy o ile... IP: *.chello.pl 09.07.06, 14:31
      zostanie oficjalnie wybrany w jesiennych wyborach. Jak nie zostanie wybrany -
      nie będzie prezydentem. Jeśli teraz Kaziu zastąpi Kochalskiego na stanowisku
      p.o. Prezydenta Warszawy to tylko do jesiennych wyborów, zgadza się? Po
      jesiennych może sie okazać że nie zwycięży kandydat z PiS tylko moze ktoś inny.

To że Warszawa "dała sobie wsadzić" kolejnego kartofla na p.o. prezydenta
      miasta wynika stąd że Lech Kaczyński wygrał wybory w 2002 roku. Więc każdy
      kolejny p.o. do nowych wyborów będzie z PiS.

btw - Lech Kaczynski nie wygrał w Warszawie wyborów na Prezydenta III RP
      • janan2 Re: Kazio będzie prezydentem Warszawy o ile... 09.07.06, 15:17
        Gość portalu: corgan napisał(a):

> zostanie oficjalnie wybrany w jesiennych wyborach. Jak nie zostanie wybrany -
        > nie będzie prezydentem. Jeśli teraz Kaziu zastąpi Kochalskiego na stanowisku
        > p.o. Prezydenta Warszawy to tylko do jesiennych wyborów, zgadza się? Po
        > jesiennych może sie okazać że nie zwycięży kandydat z PiS tylko moze ktoś inny.
        >
        > To że Warszawa "dała sobie wsadzić" kolejnego kartofla na p.o. prezydenta
        > miasta wynika stąd że Lech Kaczyński wygrał wybory w 2002 roku. Więc każdy
        > kolejny p.o. do nowych wyborów będzie z PiS.
        >
        > btw - Lech Kaczynski nie wygrał w Warszawie wyborów na Prezydenta III RP
        Upieram się przy swoim.Nie są ważne wybory,bo te jakby się już odbyły,nie jest
        ważne kto tam u Was pełni w ramach po. funkcję,ale z tego wynika co piszesz że
        Was nieżle obtańcowali i nie mieliście na to żadnego wpływu.Podobnie będzie
        sądzę jesienią,to już trzeci kartofel będzie.Co do jesiennych wyborów to pisałem
        już i dziwi mnie to niepomiernie,że 100% pewności i ukaz carski mianujący
        Prezydenta stolicy ma znaczenie,a nie jakieś tam wybory.U bolszewików 100%
        oznaczało zawsze 99,9,reszta to zabawa dla plebsu.Tak na marginesie nie jestem
        żadnym politykiem,z wyboru własnego od 13 lat na emigracji wewnętrznej.
        • ardon Re: Kazio będzie prezydentem Warszawy o ile... 09.07.06, 19:01
          Jestem bardziej niż pewien, że J.K. się bardzo a bardzo zdiwi.
          A może właśnie mu o to chodzi, aby Kazimierza załatwić na cacy.
          Nie będzie miał w przyszłości konkurenta.
          • janan2 Re: Kazio będzie prezydentem Warszawy o ile... 12.07.06, 16:09
            ardon napisał:

> Jestem bardziej niż pewien, że J.K. się bardzo a bardzo zdiwi.
            > A może właśnie mu o to chodzi, aby Kazimierza załatwić na cacy.
            > Nie będzie miał w przyszłości konkurenta.
            Ta odpowiedz po przemyśleniu mnie uspokoiła.To chyba o to chodzi i trafił Pan w
            sedno sprawy,pozbyć się Kazia rękami warszawiaków.Dlatego te 100% pewności
            znając waszą przekorę będzie znacznie mniejsze.Już nie wiem co o tym sądzić
            geniusz,hazardzista czy kandydat nie tylko fizycznie przerasta go o głowę.Pzdr.
    • wsamrazek Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 09.07.06, 15:00
      Może ktoś wie dlaczego coraz więcej osób
      używa słowa "rozumię", zamiast rozumiem ?

Mówi tak kilku znanych polityków.
      • janan2 Re: Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 09.07.06, 15:24
        wsamrazek napisał:

> Może ktoś wie dlaczego coraz więcej osób
        > używa słowa "rozumię", zamiast rozumiem ?
        >
        > Mówi tak kilku znanych polityków.
        Bywa że się pomylę.Może to już norma że język żyje i coraz nowe wyrazy wpadają w
        ucho.A może to naleciałość od wszechstronnie wykształconych okopowych typu
        C-hu-jarska
        • ardon Re: Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 09.07.06, 19:40
          Spokojnie przyjmijmy,
          że zaszwankowała klawiatura. :#
      • ardon Re: Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 09.07.06, 19:29
        No cóż, kłania się ortografia.
      • lylika Re: Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 12.07.06, 08:11
        Może ktoś wie dlaczego coraz więcej osób
        używa słowa "rozumię", zamiast rozumiem ?
        Mówi tak kilku znanych polityków.

O przepraszam, polityk Kalisz mówi: "ja nie rozumie" - bez ogonka.
        • janan2 Re: Nie rozumię! Ja też nie rozumiem. 12.07.06, 16:00
          lylika napisała:

> Może ktoś wie dlaczego coraz więcej osób
          > używa słowa "rozumię", zamiast rozumiem ?
          Odpowiadam zbiorczo wszystkim zainteresowanym.Błąd w tytule jest celowo
          wstawiony.To nie tylko tytuł ale i treść miała prowokować a nawet poprzez ironię
          wkurzać.W treści zresztą jest napisane poprawnie i to już daje do myślenia.To
          miało w zamiarze ewentualnie rozpoznać prowincjusza i zainteresować
          treścią.Czasami tak robię i to jeszcze większe.Naprawdę działa.Eleminuje też
          niechcianych lub nie mających nic do powiedzenia.To prawda że w treści na koniec
          trzeba było zaznaczyć o co chodzi,ale gdzieś mi umknęło.U nas zresztą tak
          fonetycznie mówią i piszą oczywiście nie w języku literackim ale w postach i
          nikt z tego nie robi problemu.Dobrze że to nie kaszubski.Pozdrowienia z
          "prowincyi Galicyi".Jeśli chodzi o treść to widzę że nie ma co się martwić
          Stolicą.Chyba nie dacie sobie mianować namiestnika.Pozdrawiam tych wszystkich
          którzy nie widzieli błędu tylko treść.U nas też się martwią problemem
          zawłaszczania Stolicy.
    • Gość: jhf Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:00
      Nie ujawnie się,bo mnie w Wawie nie zbyt polubią.ale prowincjuszu,naucz się
      polskiego,bo stolyca mówi lepiej od Ciebie-ROZUMIE->M<-!!!Lubelszczyzna?
      Podkarpacie?Podlasie?Bo najlepszej szkoły nie skończyłeś.
      • Gość: jhf Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:03
        W 1. linijce była literówka-ę nie e.
        • Gość: gizmo Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:05
          Powtórzę, ćwoku. Pisuarów wybiera prowincja. Własnie tacy wieśniacy jak ty.
          Którzy nie mają nic do stracenia i nic do zyskania. Którzy nie odrózniają
          Tymińskiego od Mazowieckiego. A teraz wypad.
      • ardon Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 09.07.06, 19:36
        Byłem na Lubelszczyźnie,
        tam mówią i piszą dość poprawnie.
        Lublin jest dużym ośrodkiem uniwersyteckim.
        UMCS, Akademia Medyczna, Akademia Rolnicza, Politechnika, KUL.
        Ponad 100 000 studentów. Jeśli jakiejś poważnej uczelni nie wymieniłem, to
        przepraszam. Tam mieszkają naprawdę mądrzy ludzie. :)
        Proszę więc Lublina w sprawy związane z łamaniem w piśmie i słowie zasad
        prawnej polszczyzny nie mieszać.
        • Gość: gizmo Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:45
          A z drugiej strony lubelszczyzna to najbardziej zacofany region UE. Widocznie
          mądrzy ludzie pieniędzy nie liczą.
          • ardon Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji 11.07.06, 17:33
            Takie są paradoksy współczesnej rzeczywistości, niestety.
            Jedni się kształcą i odpływają w siną dal,
            inni pozostają.
          • Gość: wowa Lubelszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:27

> A z drugiej strony lubelszczyzna to najbardziej zacofany region UE.

To znaczy, tak może i jest, ale w statystykach. A wiesz, jak to jest ze
            statystyką, znasz chyba tę opowieść o panu i psie, którzy wyszli na spacer -
            statystycznie każdy z nich miał po trzy nogi.

A tak na poważnie, jak Lubleszczyzna może być najbardziej zacofanym regionem w
            UE? No jak, jakim cudem? A gdzie regiony z Litwy, Łotwy, Słowacji? Ludzie,
            zamiast powtarzać brednie, wierzyć w statystyki, analizy i tym podobną
            propagandę bajek, jedźcie na przykład gdzieś w głąb Łotwy albo we wschodnie,
            mocno zacyganione rejony Slovenska - tam zobaczycie, co to jest zacofanie.
            • Gość: gizmo Re: Lubelszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:11
              Powtórzyłem tylko opublikowane niedawno dane. Rozumiem że zacofanie jest tylko
              w statystykach, a w rzeczywistości go nie ma. A tak swoją drogą to analogiczne
              regiony i miasta na Litwie, Łotwie i Słowacji przewyższają lubelszczyznę o
              głowę. Ale są i dobre strony tego zacofania - lubelszczyzna, Podlasie i podobne
              mają szansę na potok kasy z UE - szkoda tylko, że PiS do tego nie dopuści.
              • Gość: wowa Re: Lubelszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:54

> Powtórzyłem tylko opublikowane niedawno dane.

Właśnie o to chodzi, że powtarzasz jak papuga te "dane". Więcej kolego
                samodzielności w myśleniu.

> Rozumiem że zacofanie jest tylko w statystykach, a w rzeczywistości go nie
                ma.

Źle rozumiesz.
                Z perspektywy całej UE Lubelskie jest oczywiście zacofane (choć nie więcej niż
                inne regiony Polski), są jednak regiony w Europie bardziej odeń zacofane.

> A tak swoją drogą to analogiczne
                > regiony i miasta na Litwie, Łotwie i Słowacji przewyższają lubelszczyznę o
                > głowę.

Raczysz sobie oczywiście żartować. Widać, że w życiu tam nie byłeś, a nawet
                jeśli byłeś to kiepski z ciebie obserwator.

I tak na marginesie: jakie "analogiczne regiony i miasta"?
                • Gość: gizmo Re: Lubelszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:36
                  Kolego, troszkę popyerdalasz sobie. Masz inne dane? Samodzielność myślenia to
                  według ciebie ignorowanie danych? Zwłaszcza tych, które ci się nie podobają?
                  Lubelszczyzna jest najbardziej zacofanym krajem UE. Nie z perspektywy UE, tylko
                  najbardziej zacofanym regionem UE. Najbardziej zacofanym wsród wszystkich
                  regionów wszystkich krajów należących do UE. Jeszcze? Dalej sam musisz - młotek
                  w rękę i wal - tylko traf. Celuj w czarną dziurę.
                  A lubelszczyznę odwiedziłem ostatnio kilka tygodni temu - z Lublinem włącznie.
                  Tego nie należy zmieniać - to należy zakonserwować i za duże pieniądze
                  pokazywać jak skansen. Ku przestrodze.
                  • Gość: wowa Re: Lubelszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:26
                    A niech tam ci będzie, mnie takie głupoty nie interesują. Właściwie to nawet
                    dobrze, że są tacy ludzie jak ty...
    • megil Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 10.07.06, 12:07
      poprosimy o wsparcie te 47% przyjezdnych, którzy tu tylko pracuja i narzekaja a
      zupełnie sie nie identyfikuja z Warszawą - no chyba, że za granicą. Trzeba
      jeszcze rozwiązac problem płaconych podatków trych pracujących a nie
      mieszkających na stałe - płacą u siebie a uzywaja u nas.
      Czy w Galicji i innych miastach tez macie takie dylematy???
      KANDYDAT na prezydenta powiniem minimum przez 20 lat nieszkac w Warszawie, bo
      inaczej nie zna nawet głównych "arterii" miasta. Warszawa nie kończy sie na
      Wiejskiej - a wiejska własnie nie chce dac na rozwój metra między innymi i na
      obwodnicę.
      Warszawa to nie PRODUKT marketingowy!!!!!
      • jardo-g Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 10.07.06, 12:51
        Trzeba
        > jeszcze rozwiązac problem płaconych podatków trych pracujących a nie
        > mieszkających na stałe - płacą u siebie a uzywaja u nas.
        > Czy w Galicji i innych miastach tez macie takie dylematy???" tak bardzo się
        nie znam, ale wiem np, że w Poznaniu też mieszka wiele ludzi bez meldunku (i
        nie
        płacących tam podatków) - to jest chyba problem kadego większego miasta.
        • megil Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 11.07.06, 14:27
          "tak bardzo się nie znam, ale wiem np, że w Poznaniu też mieszka wiele ludzi
          bez meldunku (i nie płacących tam podatków) - to jest chyba problem kadego
          większego miasta."
          Ale od Warszawy wymaga sie stołeczności, otwartości, kultury i sztuki a
          pieniądze wypływaja do przysiółków - z jednej strony to dobrze ale z drugiej za
          co to misto ma sie rozwijać??? Ile samochodów jest rejestowanych w innych
          mistach - bo taniej - a jeżdżą praktycznie tylko po W-wie jako słuzbowe i na
          stołeczne drogi nie ma. Sejm tez nie chce dać funduszy na rozwój a co i raz w
          mediach jest krzyk, że Warszawa jest stolica kategorii B lub C bo sie nie
          rozwija. Teraz jak zaczęły sie wyjazdy poza Polskę podnosi się krzyk, że nie
          będzie podatków. Warszawa ma to juz od kilkunastu lat i nikomu to nie
          przeszkadzało. Dlaczego nie lubicie Warszawy - to bardzo przyjazne i otwarte
          miasto!
          • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 11.07.06, 17:24
            megil napisała: Dlaczego nie lubicie Warszawy - to bardzo przyjazne i otwarte
            > miasto!
            Dlaczego tak sądzisz.To nieprawda.Jak można nie lubić Warszawy,sam mieszkałem
            wiele lat temu w stolicy,bo takia była konieczność.Dla mnie jednak to za duża
            metropolia.Można co najwyżej nie lubić niektórych ludzi,poczytaj posty tego
            psychola poniżej.Tacy robią Wam złą opinię która się przenosi na innych.Ale ja
            tak nie uogólniam,miasto coraz piękniejsze jednak.U Was od kiedy nastała
            demokracja,cały czas macie problem z różnymi spadami i siłą chcą Wam niektórzy
            nadać przynajmniej raz na cztery lata jakieś poronione koncepcje.Na tym tylko
            miasto traci a nie powinno bo bądz co bądz to ono reprezentuje całą Polskę.Teraz
            wszedłem niepotrzebnie na Wasze regionalne pisząc celowo ironiczny tekst z
            błędami i w temacie ale głównie w treści,bo zaniepokoiłem się bardzo tym,że
            własnymi rękami (głosami) zrobić możecie sobie problem.100% pewności kto już
            jest prezydentem bez pytania Was o zdanie?A to ważna funkcja.Powinien ją
            piastować rodowity warszawiak.Nie wiem,jakia jest ordynacja,ale jak Wam
            przybędzie nagle głosujących z kartkami to możecie się zdziwić.Jakby choć jedna
            osoba zrozumiała o co chodzi to jednak cel osiągnąłem.Jak można tak poniżyć
            mieszkańców?Zaraz mi się przypomniała teza (niestety jednak
            prawdziwa)Stalina,nieważne jak głosują,ważne kto organizuje i liczy głosy
            wyborców.Z tymi przyjezdnymi to u nas jest podobnie tylko na mniejszą skalę.
            • megil Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 12.07.06, 07:43
              Mam nadzieję, że i ci co dłużej juz mieszkają w Warszawie i chcą tu zostać też
              będą chcieli miec Prezydenta nie z teczki czy z przydziału tylko z wyboru i z
              Warszawy.
              Przyjednym za pełnienie funkcji w Ratuszu juz dziękujemy
      • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 10.07.06, 15:02

> Czy w Galicji i innych miastach tez macie takie dylematy???
        > KANDYDAT na prezydenta powiniem minimum przez 20 lat nieszkac w Warszawie, bo
        > inaczej nie zna nawet głównych "arterii" miasta. Warszawa nie kończy sie na
        > Wiejskiej - a wiejska własnie nie chce dac na rozwój metra między innymi i na
        > obwodnicę.
        > Warszawa to nie PRODUKT marketingowy!!!!!
        Mamy i to jescze spotęgowane przez czarnych judaszy.Tego chyba u Was nie
        ma.Siedziało by to towarzystwo wzajemnej adoracji na przyzbie i debatowało tylko
        do czego się jeszcze może należeć dopłata,renta czy odszkodowanie za
        nieubezpieczony dobytek.Placi to to jakiś tam KRUS wszystko za to się nalezy, i
        łupią miasto aż miło.Celowo napisałem na Waszym regionalnym,bo wiem że macie ten
        problem z kmiotami jak opisujesz,Jest już nie do wytrzymania bo 80% dochodów
        pożera ta klasa próżniacza.Pytałem poprzez gratulacje składane Wam z okazji
        wyboru Kazia przyznaję bardzo ironicznie,nawet na granicy obrazy z celowymi
        błędami aby tylko kogoś zainteresować jak u nas mamy się zachować.Nie wiem jaka
        jest ordynacja,ale coś w tym temacie zaczyna się dziać.Przynajmniej u nas.Ja
        jesienią będę za granicą,a głosując tylko Wam zaszkodzę (przeciw namiestnikowi)
        bo głosy idą chyba na Warszawę.Jeśli Pan jako praktycznie jedyny wypowiedział
        się w temacie a czytając inne posty spotykam się tylko z obrazą lub obroną
        ortografi.(zamierzoną)to po co Wam pomagać.Chyba poradzicie sobie sami.To tylko
        kilkadziesiąt głosów,małe piwo.Proszę nie zapominać że wyjechało ponad 1 mln.
        niech tylko zagłosuje na pokerową zagrywkę jednego z carów tylko 10%,to buty
        macie gotowe.Przerabiali też na Ukrainie jak głosuje się na kartki i już teraz
        macie jak piszesz dużo tego elementu.Biorąc wszystko pod uwagę jeszcze raz
        gratuluję,bo ja w rewanżu za obrażanie wraz ze swoimi pracownikami nie będę ani
        szkodził ani pomagał.Tak na marginesie,mamy super prezydenta,który wybudował
        dużo dróg mostów parkingów itp.Miasto to jeden wielki plac budowy.Ale przez
        cztery lata nie wybudował ani jednego kościoła.Za to nasza bolszewia strasznie
        go atakuje,ale wie że nie da rady.Będzie prezydentem na następną kadencję.
        • Gość: gizmo Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:23
          A jakże to, drogi kretynie, chcesz będąc za granicą zagłosować w polskich
          wyborach samorządowych? I to na prezydenta Warszawy? Może warto by zamiast
          solić w sieci poznać nieco własny kraj?
          • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 10.07.06, 15:41

> A jakże to, drogi kretynie, chcesz będąc za granicą zagłosować w polskich
            > wyborach samorządowych? I to na prezydenta Warszawy? Może warto by zamiast
            > solić w sieci poznać nieco własny kraj?
            Zamiast obrażać podpowiedziałbyś.Widzę z kim mam do czynienia.Na zasadzie mówił
            dziad do obrazu a obraz ani razu.Potarmoś sobie szmatę albo inną poduchę,może ci
            zelży coś z nienawiści.Tylko uważaj na klawiaturę jeśli ją masz bo może
            wylecieć.Ale sądząc po cechach charakteru powinni ci ją wybić albo na psychuszce
            albo na ulicy.Będę jednak litościwy.Bezpieczniejsze będzie tryknąc sobie baranka
            o futrynę,może ci się rozjaśni pod moherowym beretem.Z tobą kończę psychiczni
            mnie nie (interesójom i dagawora z nimi nie budiet)Masz na koniec satysfakcję
            ortograiczną domorosły prof.Miodku.Bez obrazy tego ostatniego.Jak sie nie
            odróżnia d..y od wiatraka to o czym polemizować z idiotą.
            • Gość: gizmo Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:50
              Dość już tej samokrytyki - nie przybędzie ci od niej rozumu.
              • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 10.07.06, 16:31

> Dość już tej samokrytyki - nie przybędzie ci od niej rozumu.
                Upssssss.
    • Gość: w-wa Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 11.07.06, 17:36
      szkoda,że nie rozumiesz,bo o ile pamiętam,to w galicji kaczory wygrały wybory
      prezydenckie i samorzadowe, nie w w-wie, ktora wczesniej sie na nich poznała.
      Mozecie byc spokojni bo kraków jest posłuszny więc tam nie będzie desantu.
      • janan2 Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! 11.07.06, 18:04
        Gość portalu: w-wa napisał(a):

> szkoda,że nie rozumiesz,bo o ile pamiętam,to w galicji kaczory wygrały wybory
        > prezydenckie i samorzadowe, nie w w-wie, ktora wczesniej sie na nich poznała.
        > Mozecie byc spokojni bo kraków jest posłuszny więc tam nie będzie desantu.
        Nie mamy wpływu na ociemniałe babki chodzące na pasku u proboszczów.Co on im
        powie i tadeuszowe radio to zrobią a że okolice ludne to i wynik wiadomy.Nie
        wszyscy jednak są tacy,a za to wstyd.Po co ta uszczypliwość i skąd wiesz że Kraków?
    • Gość: gosc Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: 216.140.40.* 11.07.06, 21:46
      Weź najpierw popraw sobie ortografię bo “nie rozumię” to wszelkie buraczane
      granice przekracza!
    • Gość: brat Euzebiusz Re: Gratulacje dla Wa-wy z prowincji.Nie rozumię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:14
      mam nadzieję, że zostało w Warszawie jeszcze sporo uczciwych którzy wykopią tę
      czerwono-różową mafię. Szkoda tylko chorych w hospicjach skoro nie stanie
      Haneczki. A jak nie stanie Borowskiego to co zrobią zwalniani UB-ecy, bankowcy
      i przedsiębiorcy z WSI ?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka