gberezowski 17.08.06, 09:28 Czy zauważyliście, że ostatnio trzeba bardzo długo czekać na to by zaczęła lecieć ciepła woda? Tak jest u mnie (3cia klatka, bud. B). A u Was? G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adams123 Re: ciepła woda 17.08.06, 22:07 to samo.... :( leci ziman i leci, licznik sie kręci ;))) a ja czekam i czekam...:) Kiedys myslalem, ze skoro nikt nie mieszka to dlatego tak trzeba czekac, ale teraz tym bardziej się dziwie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
brutus60 Re: ciepła woda 18.08.06, 07:39 adams123 napisał: > to samo.... :( > leci ziman i leci, licznik sie kręci ;))) To problem dla hydraulików. Albo jest niesprawny tzw. "powrót" albo po prostu zakręcony i ciepła woda dochodzi dopiero jak spłynie cała zimna. "Powrót" powoduje, że ciepła cały czas cyrkuluje przy licznikach, nie stygnie i dochodzi do mieszkania, nawet jak nikt tego nie używa. Trzeba zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
gberezowski Re: ciepła woda 21.08.06, 11:47 brutus60 napisał: > Albo jest niesprawny tzw. "powrót" albo po prostu > zakręcony i ciepła woda dochodzi dopiero jak spłynie cała zimna. No, chyba mój "powrót" jest rzeczywiście niesprawny albo zakręcony. Wczoraj otworzyłem skrzynkę z kurkami na klatce i okazało się, że ktoś kurek od mojego "powrotu" po prostu za...ał (nie mogę się powstrzymać od przekleństw w tej sytuacji). Po co komu taki durny kurek??? Odpowiedz Link Zgłoś
pkaras3 Re: ciepła woda 22.08.06, 22:38 Ze stanu moich licznikow wynika, ze cyrkulacja nie jest wlaczona. Pewnie pompy nie pracuja, zawsze to dla administratora oszczednosc kilkuset zlotych... Jutro zglaszam do administratora. Odpowiedz Link Zgłoś