Dodaj do ulubionych

wojskowe myśliwce nad centrum!!!!!

04.09.06, 15:00
Widzieliście? Czyżby para dyżurna w pościgu za awionetką?
Dziwna sprawa...........
Obserwuj wątek
    • tomeks76 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:08
      abc_siec napisał:

> Widzieliście? Czyżby para dyżurna w pościgu za awionetką?
      > Dziwna sprawa...........

z 15 min temu przelatywali dwa razy w okolicach Powązkowskiej/Krasińskiego.
      Widziałem ich bardzo dobrze,dwa F-16, wyglądało na pościg za jednosilnikowym
      samolotem. Niezły widok i huk.
      • warzaw_bike_killerz Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:11
        Ciekawe czy dogonili.

brak autostrad i obwodnic powoduje, ze bogatsi beda piratowac po niebie.
      • Gość: top Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.orion.pl 04.09.06, 15:17
        to raczej para Mig-29 była, latały sobie ze spitfierem
        • tomeks76 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:26
          Gość portalu: top napisał(a):

> to raczej para Mig-29 była, latały sobie ze spitfierem

Oczywiście masz rację. Myślałem o Migach, a napisałem że to F-16.
          • Gość: adan Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 15:28
            tylko prawdziwy głupiec nie odróżni czarnego od białego
            • Gość: top Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.orion.pl 04.09.06, 15:46
              nie każdy jest ekspertem - ja na początku wziąłem je za Su-27.
              Każdy ma prawo do błędu, a poza tym (cytując klasyka): nic nas nie przekona że
              czarne jest czarne (...)
            • Gość: antypisek Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.net.westtech.com.pl 04.09.06, 18:01
              a Ty co adan taki czepliwy jestes?
        • qwertys22 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 06.09.06, 08:12
          dokladnie tak

lotnictwo.net/foto.php?id=129214
          • qwertys22 poprawka 06.09.06, 08:13
            lotnictwo.net/foto.php?id=129214
      • Gość: ciekawy Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 20:08
        to ruskie były te f-16?
    • Gość: Tomek Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.pekao.com.pl 04.09.06, 15:13
      Niesamowity widok. To bardzo dziwna sprawa. Tak nisko lecące myśliwce nad
      miastem?
      • warzaw_bike_killerz Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:20
        Jutro sie dowiemy, ze usmiechniety Komisarkiewicz bral lekcje latania w asyscie
        borowikow.
        • Gość: adan Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 15:23
          ODCZEP SIĘ OD MARCINKIEWICZA
          MAM DOSYĆ TWOICH GŁUPICH, GÓWNIARSKICH POSTÓW
          CHCESZ JĄTRZYĆ TO IDŹ NA POLE
          Z DZIKAMI POJĄTRZ!
          • Gość: jabas 1 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:34
            Czyżby nowy święty -wyjęty spod krytyki.Marcinkiewicz swoją postawą zachęca do
            żartów.
    • warzaw_bike_killerz No i juz wiadomo - nalot weteranow. 04.09.06, 16:06
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=48022734&a=48023052
      • kaprycja Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. 04.09.06, 17:13
        Nad Bemowem też latali, nad blokowiskiem. Poczułam się nieswojo, wyglądało to
        tak jakby wojskowe odrzutowce goniły mały samolot. Wyobraźnia pracuje. Za dużo
        TVN24 i CNN. Nie przypuszczałam że można ot tak latać wojskowym na niskiej
        wysokości nad osiedlami. kaśka
        • Gość: cooba Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:35
          Wyglądało to fantastycznie, samoloty prawie na wyciągnięcie ręki. Wydaje mi się,
          że były to próby lotu w szyku. Samoloty kilkakrotnie robiły koło i powracały nad
          lotnisko na Bemowie. Na koniec Spitfire odszedł ostro w górę, tak jak na
          pokazach lotniczych. Spitfire potem wylądował na Bemowie a Migi odleciały -
          chyba w stronę Mińska Maz.
          • Gość: kasiulla Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 05:56
            Rzeczywiście widowisko było nieziemskie :-))) Kiedy przelatywali nad blokami na
            Muranowie, staliśmy z mężem w oknie jak zauroczeni. Ale i przestraszeni... Nie
            wiedzieliśmy, dlaczego nagle myśliwce ze (jak się później okazało) Spitfire'em
            pojawiły się w przestrzeni powietrznej nad Warszawą.

Doszliśmy do wniosku, że być może nad Warszawę "zabłąkał" się jakiś samolot,
            którego Mi-29 starały się przechwycić. Jeden z nich siedział Spitfire'owi na
            ogonie, a drugi prawie przykleił mu się do boku. Nie lada widowisko! Ale i
            sporo strachu :-))) Boszsz, lecieli naprawdę nisko i wolno - niebywałe!

Nie myślałam, że tak przeżyję widok myśliwców - pierwszy raz tak blisko i na
            własne oczy! Super! (dopóki rzeczywiście to pokaz, a nie pościg za "zbłąkaną
            owieczką")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka