abc_siec 04.09.06, 15:00 Widzieliście? Czyżby para dyżurna w pościgu za awionetką? Dziwna sprawa........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomeks76 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:08 abc_siec napisał: > Widzieliście? Czyżby para dyżurna w pościgu za awionetką? > Dziwna sprawa........... z 15 min temu przelatywali dwa razy w okolicach Powązkowskiej/Krasińskiego. Widziałem ich bardzo dobrze,dwa F-16, wyglądało na pościg za jednosilnikowym samolotem. Niezły widok i huk. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:11 Ciekawe czy dogonili. brak autostrad i obwodnic powoduje, ze bogatsi beda piratowac po niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.orion.pl 04.09.06, 15:17 to raczej para Mig-29 była, latały sobie ze spitfierem Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks76 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:26 Gość portalu: top napisał(a): > to raczej para Mig-29 była, latały sobie ze spitfierem Oczywiście masz rację. Myślałem o Migach, a napisałem że to F-16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 15:28 tylko prawdziwy głupiec nie odróżni czarnego od białego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.orion.pl 04.09.06, 15:46 nie każdy jest ekspertem - ja na początku wziąłem je za Su-27. Każdy ma prawo do błędu, a poza tym (cytując klasyka): nic nas nie przekona że czarne jest czarne (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypisek Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.net.westtech.com.pl 04.09.06, 18:01 a Ty co adan taki czepliwy jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
qwertys22 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 06.09.06, 08:12 dokladnie tak lotnictwo.net/foto.php?id=129214 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 20:08 to ruskie były te f-16? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.pekao.com.pl 04.09.06, 15:13 Niesamowity widok. To bardzo dziwna sprawa. Tak nisko lecące myśliwce nad miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! 04.09.06, 15:20 Jutro sie dowiemy, ze usmiechniety Komisarkiewicz bral lekcje latania w asyscie borowikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 15:23 ODCZEP SIĘ OD MARCINKIEWICZA MAM DOSYĆ TWOICH GŁUPICH, GÓWNIARSKICH POSTÓW CHCESZ JĄTRZYĆ TO IDŹ NA POLE Z DZIKAMI POJĄTRZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabas 1 Re: wojskowe myśliwce nad centrum!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:34 Czyżby nowy święty -wyjęty spod krytyki.Marcinkiewicz swoją postawą zachęca do żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz No i juz wiadomo - nalot weteranow. 04.09.06, 16:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=48022734&a=48023052 Odpowiedz Link Zgłoś
kaprycja Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. 04.09.06, 17:13 Nad Bemowem też latali, nad blokowiskiem. Poczułam się nieswojo, wyglądało to tak jakby wojskowe odrzutowce goniły mały samolot. Wyobraźnia pracuje. Za dużo TVN24 i CNN. Nie przypuszczałam że można ot tak latać wojskowym na niskiej wysokości nad osiedlami. kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooba Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:35 Wyglądało to fantastycznie, samoloty prawie na wyciągnięcie ręki. Wydaje mi się, że były to próby lotu w szyku. Samoloty kilkakrotnie robiły koło i powracały nad lotnisko na Bemowie. Na koniec Spitfire odszedł ostro w górę, tak jak na pokazach lotniczych. Spitfire potem wylądował na Bemowie a Migi odleciały - chyba w stronę Mińska Maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulla Re: No i juz wiadomo - nalot weteranow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 05:56 Rzeczywiście widowisko było nieziemskie :-))) Kiedy przelatywali nad blokami na Muranowie, staliśmy z mężem w oknie jak zauroczeni. Ale i przestraszeni... Nie wiedzieliśmy, dlaczego nagle myśliwce ze (jak się później okazało) Spitfire'em pojawiły się w przestrzeni powietrznej nad Warszawą. Doszliśmy do wniosku, że być może nad Warszawę "zabłąkał" się jakiś samolot, którego Mi-29 starały się przechwycić. Jeden z nich siedział Spitfire'owi na ogonie, a drugi prawie przykleił mu się do boku. Nie lada widowisko! Ale i sporo strachu :-))) Boszsz, lecieli naprawdę nisko i wolno - niebywałe! Nie myślałam, że tak przeżyję widok myśliwców - pierwszy raz tak blisko i na własne oczy! Super! (dopóki rzeczywiście to pokaz, a nie pościg za "zbłąkaną owieczką") Odpowiedz Link Zgłoś