Dodaj do ulubionych

chce sie ozenic z dziewczyna

07.09.06, 08:29
chce sie ozenic z dziewczyna z poludniowej afryki(bo ja kocham).obecnie
mieszkamy i pracujemy w angli(jej wiza konczy sie w styczniu 2007).jak to
zrobic gdzie(polska czy anglia) czy po slubie mozemy nadal mieszkac razem w
angli(i pracowac) jak dlugo moga trwac wszelkie "roboty papierkowe".to chyba
tyle godzine temy podjalem decyzje jak ona pojedzie z powrotem do siebie to
pewnie juz jej nie zobacze.z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 08:32
      chinolek napisał:
      > chce sie ozenic z dziewczyna z poludniowej afryki(bo ja kocham).

A ona kocha?
      • pra_gosia Ślub i wesele 07.09.06, 08:45
        Najlepiej by było, aby Wasz ślub i wesele odbyły się w Warszawie.
        Jeśli nas zaprosisz na wesele, to na pewno po oczepinach wpadnie
        nam do głowy rozsądny plan dotyczący Waszej przyszłości.
        • nasza_maggie gosia!!!! 07.09.06, 20:39
          :)))))
          • skiela1 Re: gosia!!!! 10.09.06, 05:23
            i uciekla:-((((
    • Gość: Kabat Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.pl 07.09.06, 10:29
      ożeń się i przeprowadź do Wawy. Jak chcesz mieć pewność, że nie będzie czuła się
      wyobcowana, to zamieszkajcie u nas na Kabatach - mnóstwo cudzoziemców i pełna
      harmonia pomiędzy różnymi narodowościami.
      • j_karolak Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 11:01
        Pomyliły Ci się Kabaty z Jarmarkiem Europa.
        • Gość: he he he Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.chello.pl 07.09.06, 11:16
          będzie miał dobrze z nią
          co niedziele upiecze mu murzynka
        • Gość: Kabat Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.pl 07.09.06, 11:20
          nie, nie pomylily...
      • Gość: loki Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.acn.waw.pl 07.09.06, 18:20
        w zyciu nie widziałem murzyna na kabatach. A mieszkam tam 10 lat. I jeszcze
        murzynka!!! Londyn byłby własciwszy. Gdzie takiemu światowcowi z murzyńską
        żona mieszkać w takiej pipidówie,jak Kabaty.

Jesli już musisz w Polsce, to tylko Kraków. Jest wystarczająco odległy od
        kabat.
        • Gość: Kabat Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.pl 07.09.06, 18:27
          to słabo patrzyłeś, bo jeden mieszka u mnie w klatce a drugi w bloku obok.

> w zyciu nie widziałem murzyna na kabatach. A mieszkam tam 10 lat.
        • Gość: AS Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.pl 07.09.06, 18:31
          > Jesli już musisz w Polsce, to tylko Kraków. Jest wystarczająco odległy od
          > kabat.

Buehehehehe!!! Jasne - Kraków jest wyjątkowo światowy... A szczególnie to
          lokalne hermetyczne społeczeństwo... W Warszawie przynajmniej nikt się nie gapi
          na kolorowych (jak w Krakowie)... Doświadczyłem tego w zeszłym roku ze znajomym
          z Brazylii, kiedy to gapili się na niego, aż mi było wstyd...
        • Gość: kixx Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.acn.waw.pl 07.09.06, 19:28
          Gość portalu: loki napisał(a):

> w zyciu nie widziałem murzyna na kabatach.
          €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
          a gdzie jest napisane,ze to murzynka??

• jaa_ga Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 19:25
      Slub możecie wziąć w ambasadzie Twojej albo Jej.
      Tak mi się wydaje...
      Tu masz link do strony ambasady polskiej:

london.polemb.net/index.php?document=1
      Najlepiej zadzwoń i przedstaw sprawę:-)
      Powodzenia, trzymajcie się, miłość to wspaniała rzecz:-))
    • jaa_ga chce sie ozenic z dziewczyna kontakt do ambasady 07.09.06, 19:29
      london.polemb.net/index.php?documentName=contact
      • jaa_ga TU masz pełną odpowiedź:-) 07.09.06, 19:38
        Wszystko, jak na dłoni

www.londynkg.polemb.net/index.php?document=50
        PS. Do trzech razy sztuka się sprawdza:-))
        • warzaw_bike_killerz A jakby sie chcial ozenic z chlopakiem? 07.09.06, 19:44
          Oczywiscie to tylko prowokacyjne pytanie, ale nie pozbawione drugiego i
          trzeciego dna (trzecie - ze teraz trzeba zaznaczac z kim sie chce ozenic).
          • jaa_ga Re: A jakby sie chcial ozenic z chlopakiem? 07.09.06, 19:48
            Szutnik z Ciebie, a chłopak ma naprawdę problem,
            bo przeczytałam, że ślub w Konsulacie (w linku)
            dotyczy tylko DWOJGA obywateli polskich...
            Ale zadzwonić zawsze może i zapytać, co zrobić w Ich przypadku...

Kurczę..niełatwo...
            PS. Ahoj:-))
            • warzaw_bike_killerz Re: A jakby sie chcial ozenic z chlopakiem? 07.09.06, 20:02
              No wlasnie, to wszystko jest tak pogmatwane, ze na jego miejscu pojechalbym z
              nia do RPA, albo zabral ja do Polski i tutaj wykonal cala rodzinna impreze.
              Ona ma wize, on ma wize, obywatelstwo zupelnie inne, kraj goscinny, to sie chyba
              na skroty nie uda. Gdzies czytalem, ze w Las Vegas mozna tak od razu. Gdzies
              slyszalem, ze nawet przez internet mozna zawrzec slub. Ale chyba trzeba miec
              obywatelstwo. Zawsze mozna pojsc do jakiegos kosciola - kosciol powinien byc
              ponad granicami - jak ktorys poblogoslawi, to potem przez Watykan (w przypadku
              katolikow) mozna probowac ukonkordatowic taki slub. Ja wiem? RPA. Tam jest
              lepszy klimat, bialym jest latwiej, tylko na rekiny trzeba uwazac podczas
              kapieli. Poslubnej.
    • chinolek Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 19:57
      zadalem pytanie bo sytuacja jest skomplikowana(tu w angli dla urzedow to ona
      jest dzika,lepianki i te sprawy)i zalezy mi na czasie .a wy mi tu cos o
      "murzynach".tak na marginesie to ona jest biala(rpa jej rodzicow i dziecinstwa
      byl krajem RASISTOWSKIM).sprawa wyglada tak:ja polak unioeuropejczyk chce
      poslubic dziewczyne z rpa.czy jest szansa ze bedziemy mieszkac razem i pracowac
      tu w angli(do polski nie mam zamiaru wracac bo mgr. pedagogiki to 1200pln).z
      gory dziekiiiii
      • jaa_ga Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 20:14
        No, nieźle :-))
        Ja Ci pod nos podsuwam linki, a Ty nawet całego wątku nie otworzysz...
        Poklikaj w moje posty
        • Gość: chinolek Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.cable.ubr03.donc.blueyonder.co.uk 07.09.06, 21:34
          no tak wiem dzieki.ale te linki to polska ambasada(dam duzo kasy jak sie tam
          dodzwonisz:))i przepisy o zawarciu zwiazku w konsulaciwe przez dwoje polakow
          • Gość: jaa_ga Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.aster.pl 07.09.06, 21:37
            To mejla wyślij. Odpowiadają, jak zapewniają na stronie.
            Zapytaj, co masz zrobić, bo jest tak i tak.
            Take it easy :-)
            • chinolek Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 22:26
              tako tez uczynie
              dzieki
      • nasza_maggie Re: chce sie ozenic z dziewczyna 07.09.06, 20:42
        Ambasada RPA

www.southafrica.pl/contactus.htm
        Konsulat RP

Konsulat i Ambasada w Londynie
        Adres Ambasady: 47 Portland Place, London, W1N 4JH
        Tel. 0870 774 2700
        Konsulat Polski:
        73 New Cavendish Street, London, W1W 6LS
        Tel. 0870 7742 800, 0207 2913 900
        Website: Polski Konsulat w Londynie
        Email: consulate@polishconsulate.co.uk
      • Gość: Dyr mój astystent jest mgr pedagogiki - dostaje 7500 IP: *.aster.pl 07.09.06, 23:02
        PLN brutto...
        • Gość: kier Re: mój astystent jest mgr pedagogiki - dostaje 7 IP: *.cable.ubr03.donc.blueyonder.co.uk 08.09.06, 19:15
          no i co dumny z asysteta jestes.a ciebie to pewnie starzy ustawili(najpierw sami
          pewnie kolaborowali)bo jak ma sie malo zdolne dziecko to tak bywaa.....
          • Gość: Dyr Re: mój astystent jest mgr pedagogiki - dostaje 7 IP: *.aster.pl 08.09.06, 21:56
            Nie chłoptasiu - moi starzy nawet nie mieszkają w Polsce
    • baw2005 Re: chce sie ozenic z dziewczyna 08.09.06, 21:52
      Ubawiła mnie ta dyskusja. Absolwent pedagogiki, ktory nie umie poprawnie
      odmienić nazwy kraju, w ktorym pracuje. Dyskutanci, którzy za pewnik biorą, ze
      dziewcznyna z południowej Afryki jest czarna, jakby nie wiedzieli, ze w Afryce
      to nie tylko Murzyni. Dyskusja pokazuje jak bardzo jestesmy podatni na
      stereotypy i jak mało niektórzy wiedzą. Nawet nie jest rasistowska.
      Wszystko to strasznie śmieszne. Oj, chyba niektorzy mieli do szkoły pod górkę.
      Pozdrawiam
      Ps: Mimo wszystko Chinolku powodzenia życzę. Na pewno będziesz miał ciekawe
      życie. Musicie być oboje bardzo tolerancyjni, a w jakim kraju Wam przyjdzie
      mieszkać, to nie istotne.
      • jacek3142 Chynolku posluchaj ta goscia z szikago 08.09.06, 22:52
        Pamietam jak bylem maly to moja Mama czytala mnie durzo bajek. Jeden z tych
        bajek to byl Murzynek bambo. Mama mnie w Polsce mowila ze w USA chodza takie
        male Murzynki jak Murzynek bambo. Tak sie cieszylem i kcialem zobaczec takiego
        Murzynka a moja Mama taksamo. Jak mialem wyjerzdzac do USA to bylem zadowolony
        ze tam jest tak ladnie i slonecznie i pelno malych Murzynkow chodzi po ulicy.
        Bylem uczony ze Murzyni i inne rasy taksamo biale to sa ludzie takie jak my w
        Polsce. Ale po pare lat w USA to sie wszytko zmienilo. Tutaj jest inna kultura
        pomiedzy bialymi Amerykanami, Meksykanami, Murzynami, i Polakami. Na pszyklad
        nie moglem zrozumiec dlaczego tutaj w USA ludzie z mojego wieku sie ze mnie
        smieja. Po pierwsze moj jezyk byl nie dobry co doszlo do wysmiewania sie ze mnie
        bo nie umnialem wymowic dobrze slowa. Ani sie obronic od innych w klasie, jak
        mnie pszezywali to tylko stalem i sie zastanawialem co oni mowia. Wiekszosc
        moich kolegow to byli Polacy bo sie z nimi moglem do gadac. Jeszcze do dzis sie
        nad takimi zeczami zastanawiam. Taksamo co mnie rodzice uczyli w domu to
        Amerykanskie dzieci byli uczone cos innego co dochodzilo do konfliktu. Durzo
        dzieci w szkole nie mialo zadnej wiary, a wiar tutaj taksamo jest pelno. Pytali
        sie do mnie czemu kupuje urzywane ubranie czy takie z taniego z klepu. Ale to
        dlatego bo bylismy biedni po jakims czasu to sie zmienilo. Moje rodzice dalej
        myja kible bo innej lepszej pracy nie dostana bez jezyka. A ludzie nieraz dalej
        cos wykryja innego we mnie. Tak jak powiedza ze my nie urzywamy masla na chlebie
        i sie z tego smieja bo mysla ze dziwne. Albo powiedza ze zablisko stoje do nich,
        Amerykany lubia dalej od siebie stac nisz Polacy jak rozmawiaja. Po prostu
        karzdy narod jest inny i zafsze bedzie dyskryminacja. Czy to jest dyskryminacja
        do Polakow pszez bialych Amerykanow. Czy biali do Murzynow, Meksykanow, Arabow i
        innych. Tutaj nie chodzi zawsze o kolor skory czy wyglad czlowieka. Rasism czy
        Dyskryminacja wiekszosc razy dotyczy tego jak sie ludzie zachowuja. Murzynow w
        USA widza na bandytow czy nierobow. Na Meksykanow mowia ze sie mnorza jak
        chrobaki. Z immigrantow sie smieja bo nie umnia sie wypowiedziec i sa urzywani
        do taniej pracy tak jak moje rodzice. W tej chwili ja jerzdze autem co jest wart
        500 dolarow ale to terz dla tego ze chodze na studia a to durzo kosztuje.
        Wiekszoc pieniedzy na studia to porzyczki co dostalem od panstwa, co bede musial
        splacac jakies 5 lat po studiach. Szkola mnie kosztuje kolo 10,000 dolarow na
        rok, a jurz chodze piaty rok. A moja Mama i ja zmienilismy opinie o Myrzynku
        bambo dlatego ze mysmy poznali jacy chamy wiekszasc z nich jest. I taksamo to
        idzie do innych ras ludzi. Moje rodzice mowia zeby tylko z bialym sie orzenic,
        najlepiej z Polakiem. Malo sie widzi mulatow na drodze. Moja cala rodzina i
        kazdy bialy kce jak najdalej mieszkac od Murzyna czy Meksykana. Araby i
        Chinczycy sa znani na dobrych wyuczonych to nie maja takiej zlej opini ale biali
        ludzie i tak by kcieli dalej od nich. Murzyn jak sie pszeniesie do bialej
        okolicy to moze miec dom podpalony. Musze powiedziec ze tak samo sa dobrze
        wyuczoni Murzyni i Meksykany ale to ich malo bo wola grac w pilke czy durzo pic
        wodki, albo nalerzec do gangu. Ludzie tak samo sie czymia swoich ras, biali sa
        koledzy z bialymi, Meksykany z Meksykanami, i tak dalej. Musze powiedziec ze jak
        nie ras pszechodze kolo kogos z innej rasy nisz Europy to sie zaczynam czasc i
        pocic bo mnie to tak derewuje, ale tasamo czesto rozmawiam z tymi ludzmi i nie
        kce byc rasista do nich. Ale to dostalem od tego ze pszebywalem z bialymi
        ludziami co maja takie rasiste poglady, i to jest ich tutaj duzo. Ale dobrze ze
        Meksykany sa bo nam zbieraj za darmowa robote truskawki i inne roboty. Taksamo
        sie martwie ze moje wnuki nie beda mogli kiedys mowic po Polsku, nawet moje
        pokolenie nie bedzie wiedziec skont pochodza. Jak mialem 8 lat to wyjechalem z
        Polski i moje zycie sie zmienilo bardzo durzo. Teraz nawet dobrze po Polsku nie
        umniem pisac i urzywam durzo Angielskich slow w Polskim. A do Polski nie ma po
        co wracac bo tam takie durze bezrobocie a wakacje w Polsce tak samo durzo
        kosztuja. I to nieraz pszypomina mi sie jak bylo z Murzynkiem bambo jak bylem
        malym. Niekce nikogo zrobic na rasiste tylko pisze jakim zycie zyje i zylem.
        Musze taksamo wam powiedziec ze po 9/11 zarty o Polakach sie powiekszyly dlatego
        ze wiekszosc Polakow to immigrantow, choc tak pisalo w dzienniku Amerykanskim o
        dyskryminacji immigrantow w USA po 9/11. Choc ja jurz nie dostaje takich zart bo
        jeste troche z Amerykanizowany.

Wiem ze tutaj durzo ludzi odpowie glupoty ale tu jurz z takimi ludziami czeba zyc.
    • Gość: kria Re: chce sie ozenic z dziewczyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:45
      a kogo to obchodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka