Dodaj do ulubionych

jak najlepiej "objechać" Warszawę?

15.11.06, 14:07
W czwartek wieczorem będę jechać z Krakowa nad Zalew Zegrzyński. Jak
najlepiej objechać Warszawę? Czy kierować się na Trase Łazienkowską czy też
bardziej od zachodu? Od paru lat nie mieszkam juz w Warszawie, a na pewno
wiele się zmieniło. Pytanie dodatkowe: czy powrót w niedziele wieczorem tą
samą trasą? Bardzo prosze pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: jak najlepiej "objechać" Warszawę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:15
      Czy jesteś z PO? Według tej partii też najlepiej objechać Warszawę przez jej
      centrum.
    • Gość: corgan Re: jak najlepiej "objechać" Warszawę? IP: *.chello.pl 15.11.06, 14:17
      Jak na mój gust powinienneś jechać od Raszyna Krakowską, cały czas Grójecką,
      potem w lewo w Bitwy Warszawskiej, rondo Zesłańców (przy dworcu Zachodnim), i
      dalej prosto obwodnicą na Legionowo i Białystok. Za Mostem Grota skrecić w lewo
      i tam już chyba Płochocińską wzdłuż Kanału Żerańskiego.

Innego pomysłu nie mam.
      • warzaw_bike_killerz Re: jak najlepiej "objechać" Warszawę? 15.11.06, 14:27
        Skrecic z Grojca na Warke (mozna tez na GK, ale na tej obwodnicy ruch i korki
        potrafia byc), z Warki na GK. W Gorze Kalwarii odbic na Karczew, w Karczewiu
        jechac na Jozefow, po wjechaniu do Warszawy udajemy sie znakiem na Rembertow w
        prawo, wjezdzamy na Patriotow i calusienki czas prosto. Omijasz sporo
        warszawskich i podwarszawskich korkow. Powiedzialbym, ze nawet ich wiekszosc.
        Przytkac sie mozesz dopiero w Zabkach.
        • warzaw_bike_killerz korekta 15.11.06, 14:30
          Na Warke skrecasz grubo przed Grojcem - potem nie ma sensu, w Patriotow musisz
          skrecic w lewo (przejechac przejazd kolejowy), inaczej wrocisz do Krakowa.
          • sabfem Re: 15.11.06, 15:03
            Dzieki za szybkie odpowiedzi - przyjrzę się obu trasom. Dobrze, że zapytałam bo
            pojechałabym inaczej :-).
    • robert_c Re: jak najlepiej "objechać" Warszawę? 15.11.06, 16:29
      sabfem napisała:

> Od paru lat nie mieszkam juz w Warszawie, a na pewno
      > wiele się zmieniło.

Zapewniam, że w Warszawie niewiele się zminiło od tych paru lat...
    • Gość: sabfem Kraków- W-wa ---> któredy lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:38
      Jeszcze jedno mam pytanie do osób, które częściej niż ja na tej trasie jeżdżą.
      Czy lepiej jechać przez Ślask czy przez Kielce, Radom? Jeżeli wybiore pierwsza
      opcję - odpada mi objazd od pd-wsch. Co radzicie?
      • warzaw_bike_killerz Re: Kraków- W-wa ---> któredy lepiej? 16.11.06, 10:09
        Znaczy sie chcesz jechac przez Katowice, Czestochowe? Uzysk zaden, chyba, ze na
        dwupasmowce rozpedzisz sie do 190 i bedziesz nieczuly na wszystkie skrzyzowania.
        Utkniesz w Jankach, Raszynie, potem na Trasie Torunskiej, Modlinskiej,
        Legionowie. Przejazd Janki - Zegrze oceniam na 2,5 godziny. Przejazd Jozefow -
        Zegrze 50 minut. Pozostanie Ci jeszcze godzina zapasu na krotszej drodze niz
        przez Slask.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka