kika4242 23.11.06, 23:03 Witam Mam pytanko czy na waszym osiedlu w pomieszczeniach kuchennych lub aneksach jest doprowadzony gaz??? Jeżeli macie kuchnie elektryczne to czy posiadacie liczniki z inną taryfą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widow Re: gaz 24.11.06, 08:19 > Mam pytanko czy na waszym osiedlu w pomieszczeniach kuchennych lub aneksach > jest doprowadzony gaz??? gaz ziemny nie jest wogole doprowadzony do pomieszczen mieszkalnych, jedynie kotlownie takowe posiadaja Jeżeli macie kuchnie elektryczne to czy posiadacie > liczniki z inną taryfą? nie, mija sie to z celem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kika4242 Re: gaz 24.11.06, 17:31 A czemu mija sie z celem?Jak to wypada jesli chodzi o koszty,czy sa spore?z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
widow Re: gaz 25.11.06, 08:58 > A czemu mija sie z celem? chociazby dlatego mija sie to z celem bo: - kuchenka jest zwyklym urzadzeniem AGD - to, ze jej moc znamionowa oscyluje w okolicy 10kW (srednio) to nie znaczy, ze tyle pobiera - prosze sprawdzic jak dzialaja kuchenki elektryczne (grzanie wlacz/wylacz) - inna taryfe stosuje sie w przypadku urzadzen o duzej mocy i pracujach w wiekszosci przypadkow >non stop< Czy moje wyjasnienia sa jasne?:> Czyba, ze Pan/Pani planuje, ze tak powiem gotowac 4 gary i piec w piekarniku non stop, wtedy polecam druga taryfe;P Co do cen, hmm nie wiem, gotuje i tyle, na pewno bedzie to drozej niz w przypadku gazu, ale nie jest to nic strasznego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_artur Re: gaz 27.11.06, 17:33 W większości nowych budynków nie doprowadza się instalacji gazowych - jest to nie zgodne ze standardami Unijnymi. Gotowanie na kuchni elektrycznej nie wychodzi wcale drożej. Są to ceny porównywalne z gazem. Nie ma dużej różnicy cenowej. Wszystko zależy od kuchenki, którą się posiada. Odpowiedz Link Zgłoś