dree 17.11.01, 15:14 Drogi czytelniku co myslisz o tych fajnych budynkach ktore powstaja przy PM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Indris Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.ibspan.waw.pl 17.11.01, 16:21 Pierwsze słyszę - GDZIE to dokładnie jest, i CO to jest ? Do PM jestem bardzo przywiązany ale dawno tam nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 18.11.01, 12:02 Przyjdź do Lolcia, na piwcio, wysil "zwrok" luknij na drugą stronę Rostafińskich... I co jak myślisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
dree Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 19.11.01, 17:32 te spoko ty to chyba masz sokoli wzrok... z takiej odleglosci dopadles to oczamy... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 19.11.01, 08:52 Gość portalu: Indris napisał(a): > Pierwsze słyszę - GDZIE to dokładnie jest, i CO to jest ? Do PM jestem bardzo > przywiązany ale dawno tam nie byłem. To jest wielka granda. Niedługo z PM nic nie pozostanie. Część PM od strony Rostafińskich przy łuku tramwajowym (Rakowiecka/Chodkiewicza) należała do wojska i została sprzedana przez Agencję Wojskową. Ma tam byc osiedle, domyslam się, ze dla prominentów. Każdy by chciał mieszkać w parku. To pewnie dlatego tak szybko kończyli druga nitkę jezdni na Wołoskiej między Rakowiecką i Racławicką. drugi koniec Wołoskiej od strony Marynarskiej do tej pory nie moze doczekać się połaczenia z Marynarską. Od 2 lat brakuje ok. 100 metrów. Podobny los do PM spotkał Park Szczęliwicki. Obrzeza sa zabudowywane na potegę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: 192.168.14.* 20.11.01, 14:27 Dla prominentów... Bleee... Gdzie ty się uchowałaś z takim myśleniem? Trzeba sobie zarobić, kupić i mieszkać a nie narzekać. To co, uważasz że wszyscy powinni mieszkać w blokowiskach bez śladu zieleni że zabraniasz budować na obrzeżach parków? Aha, osobiście projekt tego Eko-Parku mi się nie za bardzo podoba, ale idea - jak najbardziej. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 23.11.01, 17:30 eela napisał(a): > Gość portalu: Indris napisał(a): > > > Pierwsze słyszę - GDZIE to dokładnie jest, i CO to jest ? Do PM jestem bar > dzo > > przywiązany ale dawno tam nie byłem. > > To jest wielka granda. Niedługo z PM nic nie pozostanie. Część PM od strony > Rostafińskich przy łuku tramwajowym (Rakowiecka/Chodkiewicza) należała do wojsk > a > i została sprzedana przez Agencję Wojskową. Ma tam byc osiedle, domyslam się, z > e > dla prominentów. Każdy by chciał mieszkać w parku. To pewnie dlatego tak szybko > > kończyli druga nitkę jezdni na Wołoskiej między Rakowiecką i Racławicką. drugi > koniec Wołoskiej od strony Marynarskiej do tej pory nie moze doczekać się > połaczenia z Marynarską. Od 2 lat brakuje ok. 100 metrów. > Podobny los do PM spotkał Park Szczęliwicki. Obrzeza sa zabudowywane na potegę Indris! Prominenci? Teraz to się nazywa "Biznesmeni" Powiedz mi czy za mieszkanko o powierzchni 63m2, w centrum Warszawy, w wysokim standardzie, w zieleni, chronione masz zapłacić 100 000$ to dużo? Wydaję mi się że jest to cena adekwatna do jego wartości. Kup taniej w równie fajnym miejscu, to pogadamy. Z poważaniem SPOKO Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 25.11.01, 16:10 Gość portalu: Indris napisał(a): > Pierwsze słyszę - GDZIE to dokładnie jest, i CO to jest ? Do PM jestem bardzo > przywiązany ale dawno tam nie byłem. Indris, poprawiam prawie wszystko co poprzednio napisałam, wspisałam trochę głupot, zostałam przez swojego informatora wprowadzona w błąd. Eco jest budowane na części byłej bazy MPRO i polach, które do niego należały. Można powiedzieć, że bardziej przylegają do parku w otoczeniu cmentarza żołnierzy radzieckich. Jak na razie to te nowe budynki wyglądają tak sobie. W dalszym jednak ciągu nie jest rozwiązana sprawa części PM na łuku tramwajowym. Nie wiem, czy te tereny zostały już sprzedane, czy jeszcze nie, w każdym bądź razie wojsko chce/chciało się ich pozbyć. Właśnie uważam, że ten teren powinno się chronić, bo już niedługo nic z PM nie pozostanie. Ciekawa jestem, czy jest dalej akualna sprawa poprawadzenia drogi przez PM tunelem pod Rostafińskich? Mam pytanie: czy ktoś wie, co się buduje na części ogródków działkowych naprzeciwko stołówki studenckiej? Przy okazji zauważyłam bardzo ładny nowy budynek na Rakowieckiej między SGGW i stacją benzynową. Kilkupiętrowy, ale zgrabnie wpisany w otoczenie i ma oryginalne balkony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 15:01 a co to będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 21.11.01, 18:49 Gość portalu: vinc napisał(a): > a co to będzie ? Proponuję pytanie w czasie terażniejszym czyli " a co to jest ? - bo tak poza wszystkim to osiedle juz istnieje a niebawem pierwy jego etap zostanie oddany do zamieszkania, prawdopodobnie w kwietniu 2002 r. W pierwszym etapie jest 5 niskich chytba trzypiętrowych budynków, mieszkania są różnej wielkosci od 50 do ok. 180 m2 i są bardzo fajne rozwiazania architektoniczne pomieszczeń. Bardzo podobały mi sie zielone ogrody na dachach budynków oraz totalny czat w jednym z budynków od strony ul. Rostaffińskich będzie rosło drzewo tj. wewnątrz budynku - na balkonie na wysokości I i II piętra. Fakt mieszkania w tej inwestycji nie są tanie i niekazdego na nie stać, jednak ogladałam plany, byłam w mieszkaniu które mnie interesowało i polecam taka wycieczkę innym , tym bardziej że Oni pracują równiez w soboty i niedziele. Warto chociażby po to aby orientować się czy to coś jest - czy to coś będzie i co to będzie? Pozatym trudno tego już nie zauważyć - tym bardziej że co poniektórzy są bardzo jak twierdzą związani z PM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 19.11.01, 18:05 inwestycja eko parku powstaje dokladnie przy ul. Rostaffinskich, w poblizu PM a nie na ich terenie.... fajna lokalizacja fajny projekt fajne wykonanie... zielone dachy i ogrody zielone na dachu super... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 20.11.01, 13:56 Ten teren łączy się z parkiem. Nie łudź sie, ze będzie tak pieknie. Dachy beda tak samo zielone, jak na bibliotece uniwersyteckiej - od zielska Odpowiedz Link Zgłoś
dree Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 20.11.01, 14:11 eela napisał(a): > Ten teren łączy się z parkiem. Nie łudź sie, ze będzie tak pieknie. Dachy beda > tak samo zielone, jak na bibliotece uniwersyteckiej - od zielska a mi sie i tak podoba Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 20.11.01, 14:55 Jest większa informacja o tym terenie. Zostanie tam wybudowany ogromny kompleks handlowo-usługowo-mieszkaniowy. Maja byc mieszkania dla 5-6 tys. osób. Wokół placu wielkości Rynku Staromiejskiego powstanie na 47 tys.m kw centrum handlowe. Ogromny teren PM zostanie stracony. Ulice Rostafińskich przeciez trzeba będzie poszerzyć, bo jak ludzie beda dojeżdzac do domu i centrum handlowego?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 20.11.01, 15:30 eela napisał(a): > Jest większa informacja o tym terenie. > Zostanie tam wybudowany ogromny kompleks handlowo-usługowo-mieszkaniowy. Maja > byc mieszkania dla 5-6 tys. osób. Wokół placu wielkości Rynku Staromiejskiego > powstanie na 47 tys.m kw centrum handlowe. Ogromny teren PM zostanie stracony. > Ulice Rostafińskich przeciez trzeba będzie poszerzyć, bo jak ludzie beda > dojeżdzac do domu i centrum handlowego?. O czym ty rozmawiasz???? Jaki teren pola mokotowskiego??? Przecież to po drugiej stronie Rostafińskich!!! Poza tym jak byś sie zoriętowała troszkę to byś wiedzała że Rostafinskich zostaje w tej formie jaka jest i ma byc najprawdopodobniej zamknięta w częsci, a w czesci deptak. Wjazdy na Eko Park maja byc trzy- od Rostafińskich, Rakowieckiej, Madalińskiego. Mi i tak sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic 20.11.01, 15:38 Przejdę się tam i zobaczę własnymi oczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 00:46 Gość portalu: Spoko napisał(a): > eela napisał(a): > > > Jest większa informacja o tym terenie. > > Zostanie tam wybudowany ogromny kompleks handlowo-usługowo-mieszkaniowy. M > aja > > byc mieszkania dla 5-6 tys. osób. Wokół placu wielkości Rynku Staromiejski > ego > > powstanie na 47 tys.m kw centrum handlowe. Ogromny teren PM zostanie strac > ony. > > Ulice Rostafińskich przeciez trzeba będzie poszerzyć, bo jak ludzie beda > > dojeżdzac do domu i centrum handlowego?. > > O czym ty rozmawiasz???? > Jaki teren pola mokotowskiego??? > Przecież to po drugiej stronie Rostafińskich!!! > Poza tym jak byś sie zoriętowała troszkę to byś wiedzała że Rostafinskich zosta > je > w tej formie jaka jest i ma byc najprawdopodobniej zamknięta w częsci, a w czes > ci > deptak. Wjazdy na Eko Park maja byc trzy- od Rostafińskich, Rakowieckiej, > Madalińskiego. Mi i tak sie podoba. No nie wytrzymam obrońca terenów zielonych i to nie dokładnie wie o co biega Pola Mokotowski zostaną stracone - gratuilacje w orientacji o czym mówisz, do domu ekologu zmień temat do gadugadu albo zacznij nadrabiać zaległości w tym temacie. Pa Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregj Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.el-4100100.acn.pl 20.11.01, 22:37 mi się wydaje, że nie jest tak źle. Domy są niewysokie i drzewa na polach prawie je zasłonią. Poza tym, jak napisano wyżej, to już nie PM. Dawniej były tam ugory i śmietnik zwany bazą czegoś tam. Trochę się obawiam co się stanie z terenem przy łuku ulicy. Czy wojsko już to sprzedało? bo przymierzali się kilka razy. nikt nie kupił, bo w planie zagosp. były tam tereny rekreacyjne i sportowe ogólnodostępne. A kto by wydał tyle kasy na ziemię żeby boiska budować :-) (chyba, że plan się zmienił w tajemniczy sposób) pozdr, Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:46 przeczytałem co nieco o tej inwestycji i mi sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.waw.cdp.pl 21.11.01, 18:54 ja też troche czytałem o tym no i nawet są to niezłe bloczki, a moja laska to nawet chce tam mieszkać i chce mieć jakieś wazony na balkonie które podobno tam dają w cenie - no i bede musiał pojechać to zobaczyć i to w ta sobotę . Jak już to obejrzę to wam opiszę te wazony gratis także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróżka Re: EKO PARK -nowa inwestycja przy Polach Mokotowskic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 00:38 Gość portalu: gregj napisał(a): > mi się wydaje, że nie jest tak źle. Domy są niewysokie i drzewa na polach > prawie je zasłonią. Poza tym, jak napisano wyżej, to już nie PM. Dawniej były > tam ugory i śmietnik zwany bazą czegoś tam. > > Trochę się obawiam co się stanie z terenem przy łuku ulicy. Czy wojsko już to > sprzedało? bo przymierzali się kilka razy. nikt nie kupił, bo w planie zagosp. > były tam tereny rekreacyjne i sportowe ogólnodostępne. A kto by wydał tyle kasy > > na ziemię żeby boiska budować :-) (chyba, że plan się zmienił w tajemniczy > sposób) > > pozdr, > Grzegorz jestem pod wrażeniem elokwencji grzegorza "jakiś tam śmietnik, kiedyś teren wojska, czy oni to sprzedali,plan zagospodarowania zmienia się w tajemniczy sposób" - Facet gdzie byłeś przez ostatnie kilka lat ? przerwa na łączach a może amnezja ? Pomogę ci, bo mam kaprys - błyskawiczne przyswajanie wiadomości minionego 10-lecia Dawno dawno temu do ok. lat 9 wojsko w tajemniczy sposób pozbyło się terenów o których tak barwnie rozprawiasz, dla informacji po drugiej str PM gdzie to kiedyś był śmietnik. Tereny te przejeła gmina a potem równie w tajemniczy sposób zbyła te tereny inwestorowi eko park - a było to lat temu ok.6 Inwestor ten stoczył wiele walk z wieloma przeciwnikami którzy utrudniali mu realizację przedsięwzięcia mimo iż miał on mnustwo dokumentów i zezwoleń od tzw. ważnych osób ostateczna bitwa rozegrała się w NSA w kwietniu br. kiedy to ostatecznie odrzucono wszelkie argumenty przeciwników i zabroniono im wyrokiem nie podlegajacym kasacji na następne bitwy z inwestorem eko park. Kończąc teren ten należy do inwestora, a on realizuje inwestycję mieszkaniową zgodnie z planem zagospodarowania i sprzedaje mieszkanka bardzo ładne. w tych mieszkankach zamieszkają właściciele już w I kwartale 2002 r,więc skoro osiołku sam mówisz że niewysokie domy zasłonią drzewa to nie zadawaj jednocześnie pytanka- czy wojsko to już sprzedało ? bo chyba jest jasne że tak ! albo ty cirpisz na błyskawiczny zanik organu odpowiedzialnego za MYŚLENIE. Koniec bajki - Dobra wróżka ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl Re: EKO PARK - Wrozka, keep cool. 23.11.01, 13:19 Gość portalu: Wróżka napisał(a): > jestem pod wrażeniem elokwencji grzegorza "jakiś tam śmietnik, kiedyś teren > wojska, czy oni to sprzedali,plan zagospodarowania zmienia się w tajemniczy > sposób" - Facet gdzie byłeś przez ostatnie kilka lat ? przerwa na łączach a moż > e > amnezja ? > Pomogę ci, bo mam kaprys - błyskawiczne przyswajanie wiadomości minionego 10-le > cia > Dawno dawno temu do ok. lat 9 wojsko w tajemniczy sposób pozbyło się terenów o > których tak barwnie rozprawiasz, dla informacji po drugiej str PM gdzie to kied > yś > był śmietnik. Tereny te przejeła gmina a potem równie w tajemniczy sposób zbyła > > te tereny inwestorowi eko park - a było to lat temu ok.6 Inwestor ten stoczył > wiele walk z wieloma przeciwnikami którzy utrudniali mu realizację > przedsięwzięcia mimo iż miał on mnustwo mnóstwo > dokumentów i zezwoleń od tzw. ważnych o > sób > ostateczna bitwa rozegrała się w NSA w kwietniu br. kiedy to ostatecznie > odrzucono wszelkie argumenty przeciwników i zabroniono im wyrokiem nie > podlegajacym kasacji na następne bitwy z inwestorem eko park. Kończąc teren ten > > należy do inwestora, a on realizuje inwestycję mieszkaniową zgodnie z planem > zagospodarowania i sprzedaje mieszkanka bardzo ładne. w tych mieszkankach > zamieszkają właściciele już w I kwartale 2002 r,więc skoro osiołku sam mówisz ż > e > niewysokie domy zasłonią drzewa to nie zadawaj jednocześnie pytanka- czy wojsko > > to już sprzedało ? bo chyba jest jasne że tak ! albo ty cirpisz na błyskawiczny > > zanik organu odpowiedzialnego za MYŚLENIE. > Koniec bajki - Dobra wróżka ! Wrozka, opanuj sie, umoczylas tam jakies pieniadze, ze tak sie zoladkujesz? Ze teren dawnej bazy MPRO i ugory na poludnie od Rostafinskich dawno sa sprzedane i zabudowywane to ja wiem. (co chyba przy minimum inteligencji mozna wywnioskowac z mojego postu) Interesuje mnie jakie sa losy terenu po POLNOCNEJ stronie Rostafinskich, na luku Batorego (tam gdzie projektowano poprowadzenie przedluzenia Banacha). AMW wystawiala to na przetarg dwa razy i nie wiem jaki byl efekt drugiego przetargu. Niedawno widzialem, ze teren jest zryty przez maszyny, ale nie wiem czy zaczyna sie tam budowa, czy tylko maszyny budowy EkoParku tamtedy jezdza. keep cool Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Wróżka - bardziej mi się kojarzy z Gargamelem IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.11.01, 14:05 Oczywiście grzegorz ma rację a ty nie dość że nie masz pojęcia co piszesz to zachowujesz się z lekka po chamsku - widocznie niedopieszczona jesteś. Brak samokontroli wykazują zwłaszcza kobiety pające poczucie zaniedbanych. Na rozstafińskich po stronie południowej było "jakieś tam śmietnisko" bo była to stara baza służb ktore wymienił grzegorz (MPRO czy MPO - nie pamiętam). W ostatnim 10 leciu chociaż wydaje ci się ze coś na ten temat wiesz nie masz pojęcia że był tam nie jaki Blue BAR w którym skosztowałem hektolitry chmielu z orzeszkami paprykowymi i miodnymi! W kolejnych czasach zachodziłem rowniez do Palmiarni - która tez już niestety nie istnieje - a była cool. I na tym terenie budują nowe osiedle. Tereny wojskowe leżą na północ od Rozstafinskich a na zachód od chodkiewicza (pewnie też nie wiesz że jest to dokladnie miejsce gdzie stał krąg z kamieni narzutowych który został przeniesiony chyba w okolice muzeum ziemi (tego dokladnie nie wiem). A teraz bądź kulturalna i wyszarpnij z głębi swej przyzwoitości słow o przepraszam. OK? Pozdrawiam bocian P.S. A co do samej inwestycji - śmietniska i tereny niezagospodarowane w centrum miasta to absurd. Jestem przeciwnikiem ogródków działkowych w mieście natomiast absolutnym zwolennikiem parków. Dlatego co do samego poszerzania Rozstafińskich - jestem za, ale co do jakiegokolwiek budowania czegokolwiek na polu mokotowskim - kategorycznie przeciw. Ale byłem za budową tunelu od Banacha do Batorego pod Polami. Niestety słuszna idea padła zablokowana przez matołów (pseudo ekologów) którzy nie dostali wystarczającej kasy by się na to zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregjpl Re: Wróżka - bardziej mi się kojarzy z Gargamelem IP: 192.168.2.* 23.11.01, 15:18 Bocian, dzieki za zrozumienie - wrozka/gargamel tak na mnie napadla, ze juz myslalem, ze rzeczywiscie napisalem glupoty. BTW krag glazow, o ktorym piszesz byl jeszcze niedawno na terenie Biblioteki Narodowej (za metalowym zielonym plotkiem od strony Alei Niepodl.) Zgadzam sie z Toba w kwestii parkow i ogrodkow dzialkowych. (a moze wrozka to wlasnie jaka dzialkowiczka drzaca o swoje olowiowe pomidorki?) pozdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka Re: Wróżka - bardziej mi się kojarzy z Gargamelem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 02:30 Gość portalu: bocian napisał(a): > Oczywiście grzegorz ma rację a ty nie dość że nie masz pojęcia co piszesz to > zachowujesz się z lekka po chamsku - widocznie niedopieszczona jesteś. Brak > samokontroli wykazują zwłaszcza kobiety pające poczucie zaniedbanych. > Na rozstafińskich po stronie południowej było "jakieś tam śmietnisko" bo była > to stara baza służb ktore wymienił grzegorz (MPRO czy MPO - nie pamiętam). W > ostatnim 10 leciu chociaż wydaje ci się ze coś na ten temat wiesz nie masz > pojęcia że był tam nie jaki Blue BAR w którym skosztowałem hektolitry chmielu z > > orzeszkami paprykowymi i miodnymi! W kolejnych czasach zachodziłem rowniez do > Palmiarni - która tez już niestety nie istnieje - a była cool. I na tym terenie > > budują nowe osiedle. Tereny wojskowe leżą na północ od Rozstafinskich a na > zachód od chodkiewicza (pewnie też nie wiesz że jest to dokladnie miejsce gdzie > > stał krąg z kamieni narzutowych który został przeniesiony chyba w okolice > muzeum ziemi (tego dokladnie nie wiem). > A teraz bądź kulturalna i wyszarpnij z głębi swej przyzwoitości słow o > przepraszam. OK? > Pozdrawiam > bocian dla ptaszyska - typu bocian ! po pierwsze to po chamsku to ty się zachowujesz bocianiasty, gdyż dopieszczenie jest wyłacznie sprawą osoby dopieszczanej i pieszczącej - osoby trzecie tj ty są zbędne w ocenie skutków tych poczynań, no ale najwyrażniej tobie tego brakuje i musiałeś natychmiast zmienić temat rozmowy mimo że nikt cię o to nie prosił. Psychologiczny wywód na temat kobiet zaniedbanych zostawiam bez echa poniewaz nie widziałes mnie a z góry zakładasz że jestem be wizualnie , a moze jestem facetem i tez mam jaja i co ty na to ? co do okreslenia " jakieś smietnisko " to ja cytowałem grzegorza i warto abys na przyszłosc wczytywał sie w to co kto pisze. jednak rozumiem i wybaczam brak twojej koncentracji gdyż po tych hektolitrach chmielu to raczej trudno się skupić a i oddech jest też do bani, nie dziwi mnie jeśli druga połowa mówi wtedy pa, pa i brak pewnie dopieszczenia co bocianiasty ? co do Palmiarni i kregu kamieni to wybacz nie pamietam chyba jesteśmy z innych roczników i zapewne bardzo oddalonych - facet ty musisz być strasznie stary skoro to pamiętasz ? natomiast co do słowa przepraszam to mam gdzies twoje OK, a ponadto warto czasem wytrzeżwieć i przeprosić zanim zaczniesz kogos obrzucać błotem bo masz poprostu zły dzień i problemy gadowatego bocianiska. zresztą nie chce mi się z tobą gadać ptaszysko. pozdrowienia dla grzegorza wróżka a może wróż ? > > P.S. A co do samej inwestycji - śmietniska i tereny niezagospodarowane w > centrum miasta to absurd. Jestem przeciwnikiem ogródków działkowych w mieście > natomiast absolutnym zwolennikiem parków. Dlatego co do samego poszerzania > Rozstafińskich - jestem za, ale co do jakiegokolwiek budowania czegokolwiek na > polu mokotowskim - kategorycznie przeciw. Ale byłem za budową tunelu od Banacha > > do Batorego pod Polami. Niestety słuszna idea padła zablokowana przez matołów > (pseudo ekologów) którzy nie dostali wystarczającej kasy by się na to zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wróżka - bardziej mi się kojarzy z Gargamelem 29.11.01, 08:33 Wrózko/wróżku - masz pretensje do bociana, ale sam/sama tez zbyt kulturalnej dyskusji nie prowadzisz. Palmiarnia była jeszcze 3-4 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś