Gość: tomkeze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:18 No cóż...nowi zawodnicy przekonali się, jak "lubianym" w Warszawie klubem jest Polonia i jak bardzo może liczyć na swoich kibiców, który mobilizowali się nawzajem do obecności na tym meczu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dareksp Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: 62.29.138.* 05.02.07, 09:08 Gość portalu: tomkeze napisał(a): > No cóż...nowi zawodnicy przekonali się, jak "lubianym" w Warszawie klubem > jest Polonia i jak bardzo może liczyć na swoich kibiców, który mobilizowali > się nawzajem do obecności na tym meczu... Przekonali sie też, że opowieści iz kibice legii to w większości buractwo nie były zmyslone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 09:47 > Przekonali sie też, że opowieści iz kibice legii to w większości buractwo nie > były zmyslone. Nigdzie nie znalazłem informacji, że to sparing wyłącznie dla kibiców Polonii. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 12:31 nie bylo tez informacji,ze burakom wstep wzbroniony totez paru przyszlo ciekawe komu oni robia obiach sobie i klubowi ,ktoremu kibicuja,czy Polonii? ps.menago niech nie odpowiada,jesgo system wartosci jest dosc powszechnie znany,a wiec i odpowiedz jest dosc przewidywalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 13:17 Postaraj się spłodzić coś oryginalnego. Jesteś płytszy niż Świder w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 16:17 grypsujsz jak Sempolinski jesli to uwazasz za oryginalne to wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
parazauroloff Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 12:53 ść portalu: menago napisał(a): Nigdzie nie znalazłem informacji, że to sparing wyłącznie dla kibiców Polonii. > :-) Odniosłem chyba mylne wrażenie, że powoli zaczynałeś już rozumieć róznicę między kibicowaniem a pospolitym bandytyzmem. Sam sparnigu nie widziałem ale zdjęcia tej tłuszczy z kamieniami mieniacej się kibicami Legii publikują dzisiejsze media. Jeśli pochawlasz takie akcje to nie zasługujesz na jakąkolwiek dalszą dyskusję. Dla mnie miejsce takich dupków, którzy korzystajac z osłony jaką daje sfora rzucają kamieniami w piłkarzy jest wyłacznie w ośrodkach odosobnienia skupiajacych im podobne stwory, natomiast Ci, którzy im przyklaskują są godni politowania ale niegodni tego by normalny człowiek kopnął ich w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 12:57 Kamieniami czy śnieżkami? Bo różnica jest i to spora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:58 www.wielkapolonia.pl/serwis/images/stories/newsy/foto/sparingi/2007/polonia_kszo/polonia_kszo_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 13:37 > Odniosłem chyba mylne wrażenie, że powoli zaczynałeś już rozumieć róznicę > między kibicowaniem a pospolitym bandytyzmem. Sam sparnigu nie widziałem ale > zdjęcia tej tłuszczy z kamieniami mieniacej się kibicami Legii publikują > dzisiejsze media. Jeśli pochawlasz takie akcje to nie zasługujesz na > jakąkolwiek dalszą dyskusję. Dla mnie miejsce takich dupków, którzy korzystajac > > z osłony jaką daje sfora rzucają kamieniami w piłkarzy jest wyłacznie w > ośrodkach odosobnienia skupiajacych im podobne stwory, natomiast Ci, którzy im > przyklaskują są godni politowania ale niegodni tego by normalny człowiek kopnął > > ich w dupę. Bicia piłkarzy nie pochwalam, w jakiejkolwiek formie. Zresztą nie przypominam sobie, żeby któryś z kopaczy KSP dostał po pysku, a okazji było co niemiara, jak Puchar Warszawy itp. Za to pamiętam, jak niejaki Gołaszewski dostał deską od swoich wiernych kibiców na meczu rozgrywanym na K6. Zresztą nie bardzo wiem, czego ode mnie oczekujesz? Wiadomo kto był celem ekspedycji. Z racji wieku nie uczestniczę już w takich zabawach, natomiast cele, które najlepiej oddaje hasło "Jedno miasto, jeden klub", popieram w całej rozciągłości. Dlaczego? Pisałem o tym setki razy, nie będę się powtarzać. Rządy absolutne jednego klubu to same korzyści, co widać na przykładzie Lecha. A metody? Kto o nie będzie pytał za lat 10? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poppy Uwaga! Dinozaur sie zdenerwowal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:01 A co to nie mozna juz przekazac dowodow sympatii najstarszemu warsiawskiemu klubikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 14:07 jozef sta(L)in bylby z ciebie dumny!!! rzucajac kamieniami w pilkarzy druzyny przeciwnej realizujecie przeciez dzielo (jedno miasto, jeden klub) ktore zapoczatkowali wlasnie jego pobratymcy. jednak zwracam uwage na fakt, ze skoro de facto popierasz metody polegajace na rzucaniu kamieniami w pilkarzy (co stwierdziles powyzej) a sam w takich akcjach nie uczestniczysz (co tez stwierdziles powyzej), a jednoczesnie nad wyraz aktywnie dzialasz w celu eliminacji Polonii w internecie (co rowniez stwierdziles powyzej), wniosek jest jeden: JESTES ZALOSNYM NETOWYM NAPINACZEM :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 14:21 Mława, nie mam ochoty na polemikę, nudzisz mnie tak samo, jak twoj kumpel kixx. Zwracam tylko uwagę, że: > jednak zwracam uwage na fakt, ze skoro de facto popierasz metody polegajace na > rzucaniu kamieniami w pilkarzy (co stwierdziles powyzej) Dziwne, bo napisałem że nie popieram. Ale Mława, absolwent ZSZ przy miejscowym PGR, zrozumiał jak zwykle na opak. > a sam w takich akcjach > > nie uczestniczysz (co tez stwierdziles powyzej), a jednoczesnie nad wyraz > aktywnie dzialasz w celu eliminacji Polonii w internecie (co rowniez > stwierdziles powyzej), wniosek jest jeden: > JESTES ZALOSNYM NETOWYM NAPINACZEM :))))))))))))))))) ... napisał typ, który nie trafił na umówione spotkanie, bo zaplątał się w kabel od myszki! :-)))) Dla was mogę być cieciem w stróżówce, dozorcą w ICM-ie, internetowym napinaczem - szczerze mnie to jebie. Dla mnie to tylko internet, dla was drugi dom. Naprawdę, niepotrzebnie się gorączkujesz Mława. Mecz odbył się poza Nowym Miastem, a ty wciaz zyjesz mitem, że Polonia ma prawo do używania nazwy naszego miasta. Zejdz na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 16:18 to po jaki ch.. sie dopisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 16:30 Bo mi się tak podoba. I co mi zrobisz szczurku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 17:22 wysmieje za glupote i niekonsekwencje ps.palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 18:06 > ps.palancie ...kliknął "Wyślij", po czym zamknął się w łazience, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 20:02 masz racje musialem umyc rece -zawsze to robie jesli mam zbyt bliski kontakt z takim g jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 17:02 mendago nie bede sie z toba przerzucal na wyzwiska od wiesniakow, na to komu niestety nie dojechal pks do warszawy by mogl sie stawic tam gdzie sie deklarowal, bo w internecie nawet takie miernoty jak ty moga zgrywac kogo chca - taka specyfika. wracajac do meritum, niestety ale taka jest prawda, skoro jak twierdzisz cel uswieca srodki to znaczy ze akceptujesz rzucanie kamieniami w pilkarzy: mendago napisał(a): >A metody? Kto o nie będzie pytał za lat > 10? sam sie przy takich akcjach nie udzielasz, co rowniez powyzej napisales, jednoczesnie likwidujesz z ogromnym zapalem Polonie w internecie. kim zatem jestes? nawet sie nie zorientowales ze dokonales doskonalego autopodsumowania: netowy napinacz i kibo(L) na emeryturze w jednej osobie :))))))))))))))) >Wiadomo kto był celem ekspedycji. Z racji wieku nie > uczestniczę już w takich zabawach racji wieku ktory na dodatek ma bardzo silne, totalitarne zapedy i ciagoty do czasow gdy jedna partia pilnowala aby jej jedynemu klubowi nic sie nie stalo, aby wszystkie inne kluby takie jak Polonia czy Warszawianka, ktore doskonale radzily sobie przed wojna, byly co najwyzej satelitami jednego wielkiego CeWuKaeSu - wizytowki tej jednej jedynej opcji politycznej. a co do samych wydarzen: i bardzo dobrze niech brodnowskie mene(L)e rzucajac kamieniami w pilkarzy innych druzyn robia taka reklame kibicom Legii. ostatnio nie mieli przeciez okazji sie wykazac, juz ponad pol roku minelo przeciez od czasu gdy b(L)okowiska najechaly Warszawe w celu swietowania "miszcza". w koncu brodno i cewukaes maja wspolna historie, w ktorej najwieksza role odgrywaja komunisci i powojenny naplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 18:16 > nie bede sie z toba przerzucal na wyzwiska od wiesniakow, na to komu niestety > nie dojechal pks do warszawy by mogl sie stawic tam gdzie sie deklarowal, bo w > internecie nawet takie miernoty jak ty moga zgrywac kogo chca - taka specyfika. Przerabialiśmy to już sto razy, wałkowaliśmy temat z każdej strony. W trakcie dyskusji nie raz wyszło szydło z worka i wszyscy mogli przeczytać, że Mława to zwykły oszust, blagier i fantasta. Twoje zapewnienia sa tyle warte, co słowa twoich kolegow, ktorzy w internecie na wyscigi jechali na mecz z KSZO, a czy tam byli... :-))) > wracajac do meritum, niestety ale taka jest prawda, skoro jak twierdzisz cel > uswieca srodki to znaczy ze akceptujesz rzucanie kamieniami w pilkarzy: Po pierwsze, nie pisałem do ciebie, po drugie, rzucania w piłkarzy w kamieniami nie akceptuje, natomiast obijanie waszych facjat, jak najbardziej. Trudno chyba to ujac jaśniej. > sam sie przy takich akcjach nie udzielasz, co rowniez powyzej napisales, > jednoczesnie likwidujesz z ogromnym zapalem Polonie w internecie. kim zatem > jestes? nawet sie nie zorientowales ze dokonales doskonalego autopodsumowania: > > netowy napinacz i kibo(L) na emeryturze w jednej osobie :))))))))))))))) Mogę być napinaczem i kibolem na emeryturze - zwisa mi to. Swoją droga śmiac mi się chcę, jak widzę wasza nadzwyczajną aktywnośc w internecie - z toba Mława włącznie - po meczu który po raz kolejny pokazał wam miejsce w Warszawie. > sam sie przy takich akcjach nie udzielasz, co rowniez powyzej napisales, > jednoczesnie likwidujesz z ogromnym zapalem Polonie w internecie. kim zatem > jestes? nawet sie nie zorientowales ze dokonales doskonalego autopodsumowania: > > netowy napinacz i kibo(L) na emeryturze w jednej osobie :))))))))))))))) A teraz kim jesteście, jak nie satelitą? Mława, zejdz na ziemię poraz drugi! > brodno i cewukaes maja wspolna historie, w ktorej najwieksza role odgrywaja > komunisci i powojenny naplyw. Strasznie szczekasz zapominając, że gdyby nie komuna, to dalej byś siedział z ojcem w czworakach, a chodzenie do lasu po drzewo byłoby twoja jedyna rozrywka. A tak przynajmniej mozesz sie ponapinac w internecie. O przepraszam, to ja tu jestem napinaczem! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 22:29 napisz jeszcze, uzywajac typowo warszawskiego jezyka, ze sklepiesz mi "chalape" tak jak "tyrasz" innych kibicow Polonii :))))))))) juz ci pisalem ze twoja obsesja zwiazana "pgr'ami", "traktorami" i "kombajnami" ewidentnie pokazuje z czym masz problem. juz pare osob rekomendowalo ci wizyte u specjalisty bo tylko tam jest szansa na znalezienie lekarstwa na twoja frustracje... a wracajac do meritum, w sobote nikt w sobote nikomu nie "obil" "facjaty" za to banda meneli rzucala kamieniami w pilkarzy, a ty to gloryfikujesz jako "srodek" do osiagniecia "celu" czyli powrotu do tego okresu w historii kiedy dzieki komunistom nie bylo miejsca w Warszawie na inne kluby niz Legia, ewentualnie Gwardia. Warszawianka, ktora jest czescia przedwojennej tradycji Warszawy, juz sie nie podniosla. Polonia ledwo bo ledwo ale daje rade. Tyle ze tobie nie jest bliska tradycja przedwojenna lecz wlasnie ta k.o.m.u.n.s.t.y.c.z.n.a, co potwierdzasz kazdym swoim slowem zgodnie z naczelna, totalitarna teza "jedno miasto, jeden klub". a wracajac do "obijania" "facjat" - tak sie sklada, ze nie wszystkich kibicow pilki noznej to jara. nie jestem nawet pewien czy inni koledzy po szalu z tego forum ekscytuja sie napie..niem po ryjach w rownym stopniu co ty. coz nie kazdy moze sie pochwalic tym, ze spedzil mlodosc na ganiankach i praniu po mordach :))))))) nadreprezentacja wsrod twoich kumpli kolesi, ktorzy wola "obijanie" "facjat" od bardziej cywilizowanych form wymiany zdan, jest rowniez ewidentna. nie musisz sie tym chwalic :)) tyle ze masa jest widoczna i silna tylko na ulicy a nie np. tutaj... a tak swoja droga przy ostatnim listopadowym spieciu sytuacja byla zgola inna niz to wynika z twoich dumnych wypowiedzi na temat rzucania kamieniami w pilkarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Polonia - KSZO 2:1 05.02.07, 22:58 no to teraz jedziemy na Znicz ;] hehe nie omieszkam popatrzeć ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 05.02.07, 23:59 > napisz jeszcze, uzywajac typowo warszawskiego jezyka, ze sklepiesz mi "chalape" > > tak jak "tyrasz" innych kibicow Polonii :))))))))) juz ci pisalem ze twoja > obsesja zwiazana "pgr'ami", "traktorami" i "kombajnami" ewidentnie pokazuje z > czym masz problem. Byłbyś chory, gdybyś nie wspomniał o chałapie. Chętnie się dowiem (bo przyznam, tego nie wiem), gdzie nalezy szukac genezy zwrotów "chałapa" i "tyrać". > czym masz problem. juz pare osob rekomendowalo ci wizyte u specjalisty bo tylko > > tam jest szansa na znalezienie lekarstwa na twoja frustracje... Napisz jeszcze, że jakiś rzekomy kibic Legii nazwał mnie kiedyś debilem na forum Polonii. Oczywiście fakt, że w tym miejscu całkiem spora grupa forumowiczów uważa cie za miejscowego idiotę, to zupełny przypadek. :-))) > tam jest szansa na znalezienie lekarstwa na twoja frustracje... > > a wracajac do meritum, w sobote nikt w sobote nikomu nie "obil" "facjaty" za to > > banda meneli rzucala kamieniami w pilkarzy, a ty to gloryfikujesz jako "srodek" Po raz kolejny czytasz co chcesz przeczytać. Jezeli dobrze zrozumiałem Para, to miał za złe nie tylko tą sytuację z rzekomymi kamieniami, ale w ogóle sam fakt pojawienia się warszawskich kibiców. I ja do tego sie odnosze. > do osiagniecia "celu" czyli powrotu do tego okresu w historii kiedy dzieki > komunistom nie bylo miejsca w Warszawie na inne kluby niz Legia, ewentualnie > Gwardia. > Warszawianka, ktora jest czescia przedwojennej tradycji Warszawy, juz sie nie > podniosla. Polonia ledwo bo ledwo ale daje rade. Tyle ze tobie nie jest bliska > tradycja przedwojenna lecz wlasnie ta k.o.m.u.n.s.t.y.c.z.n.a, co potwierdzasz > kazdym swoim slowem zgodnie z naczelna, totalitarna teza "jedno miasto, jeden > klub". Czy Lech to dziecko totalitarnej tezy? Jagiellonia? Pogoń? Polecam kubeł zimnej wody na łeb, może pomoże. "Jedno miasto, jeden klub" to nie jest żaden polityczny wymysł. Oczywiscie w twoim chorym umysle usilnie laczysz to z ideologia komunistyczna, chociaz nijak nie widze zwiazku - nawet gdyby sie trzymac twoich bredni, to fakt istnienia Gwardii (a wiec DRUGIEGO klubu), ewidentnie temu przeczy. > a wracajac do "obijania" "facjat" - tak sie sklada, ze nie wszystkich kibicow > pilki noznej to jara. nie jestem nawet pewien czy inni koledzy po szalu z tego > forum ekscytuja sie napie..niem po ryjach w rownym stopniu co ty. coz nie > kazdy moze sie pochwalic tym, ze spedzil mlodosc na ganiankach i praniu po > mordach :))))))) Kolejne pudło. Ani sie tym nie jaram, ani się tym nie chwale. Jezeli tak to odbierasz, trudno, twoj problem. > tyle ze masa jest widoczna i silna tylko na ulicy a nie np. > > tutaj... Tak, tak, to juz wiemy. Wystarczy pisac pod kilkoma ksywami, co twoi koledzy po szalu opanowali do perfekcji. > a tak swoja droga przy ostatnim listopadowym spieciu sytuacja byla zgola inna > niz to wynika z twoich dumnych wypowiedzi na temat rzucania kamieniami w > pilkarzy.. Widac ze w czasie przerwy zimowej nie utrzymujesz kontaktu z kumplami. Sporo sie od tego czasu zmienilo. Wielu zaluje ze tam bylo, szkoda ze do takich wnioskow nie doszli sami. Odpowiedz Link Zgłoś
parazauroloff Re: Polonia - KSZO 2:1 06.02.07, 07:55 Wtracę się, bo zostałem zamieszany:) 1. Warszawska aglomeracja liczy ok. 2mln mieszkańców. 2. Nawet marszałek Rokosowski rozumiał, że obok Centralnego Wojskowego dla podniesienia poziomu sportowego powinien istnieć jeszcze główny milicyjny. 3. O tych co rzucali konkretnymi kamieniami w piłkarzy Polonii trzeba pamiętać bo są to w sensie mentalnym wnuki Rokosowskiego. Piszę to w sensie opisowym a nie wartościującym. 4. Autentycznie współczuję tym sympatykom Legii (znam wielu osobiście, w przedostatni weekend np. mieliśmy z nimi na Hali swoją "ustawkę" na boisku piłkarskim, wygraną 13:12 przez nas :) ) którzy podzielają szacunek dla idei sportowej i uczciwej rywalizacji, że muszą przebywać na swoim stadionie w otoczeniu takich prymitywów, którzy pokazali się m.in. na Łabiszyńskiej. 5. Problem chamstwa i zdziczenia nie dotyczy tylko Legii, jest to raczej problem czasu w którym żyjemy. 6. Slogany typu "jedno miasto, jeden klub" itp itd nie zastąpią myślenia. Można jak osioł karmić się zielonymi liśćmi złudzeń ale następnie by coś ugrać trzeba będzie na mecz wystawić jedenastkę złożoną z brazylijskich dostawców pizzy, taniego importu z Afryki oraz serbskich odrzutów. Myślę, że nawet bródnowscy menele woleliby już drużynę złożoną z wcielanych siła do LWP. 7. Kto rozumie sportową walkę nie bedzie obrażał rywala. Moją intencją nie było obrażanie kogokolwiek choć mam wrażenie, że dla niektórych czas na rozumną refleksję jeszcze nie nadszedł. - - <Parazauroloff> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 06.02.07, 14:55 > Wtracę się, bo zostałem zamieszany:) > 1. Warszawska aglomeracja liczy ok. 2mln mieszkańców. Co to ma do tematu? > 2. Nawet marszałek Rokosowski rozumiał, że obok Centralnego Wojskowego dla > podniesienia poziomu sportowego powinien istnieć jeszcze główny milicyjny. > 3. O tych co rzucali konkretnymi kamieniami w piłkarzy Polonii trzeba pamiętać > bo są to w sensie mentalnym wnuki Rokosowskiego. Piszę to w sensie opisowym a > nie wartościującym. Masz straszny rys na tle Rokossowskiego. Niestety, jego związki ze sportem (w tym z Legią), sa żadne. Jego interesowała wyłącznie wódka i dziwki. Niekoniecznie w tej kolejności. Co do Gwardii - masz jakieś na to dowody, poza obiegowymi legendami z K6? > (...) którzy podzielają szacunek dla idei > sportowej i uczciwej rywalizacji, że muszą przebywać na swoim stadionie w > otoczeniu takich prymitywów, którzy pokazali się m.in. na Łabiszyńskiej. > (...) > 6. Slogany typu "jedno miasto, jeden klub" itp itd nie zastąpią myślenia. Można > > jak osioł karmić się zielonymi liśćmi złudzeń ale następnie by coś ugrać trzeba > > będzie na mecz wystawić jedenastkę złożoną z brazylijskich dostawców pizzy, > taniego importu z Afryki oraz serbskich odrzutów. Myślę, że nawet bródnowscy > menele woleliby już drużynę złożoną z wcielanych siła do LWP. Ja traktuje cie powaznie, wiec i ty badz łaskaw i nie karm mnie sloganami. "Idea sportowej i uczciwej rywalizacji" brzmią jak hasła "Szanuj zieleń" czy "Nie przechodź na czerwonym świetle" - niby są, a każdy gdzieś kiedyś je złamał. Zresztą w świetle ostatnich wydarzeń korupcyjnych, brzmią jak szyderstwo. Sam działasz w stowarzyszeniu, więc doskonale wiesz, że ta "wojna" to nie tylko rywalizacja na boisku czy na trybunach. To wzajemne podkładanie sobie świni, podczas rozmów w urzędzie miasta (o czym na pewno wiesz i masz tego świadomość), to naciskanie odpowiednich osób, aby działały na szkodę drugiego klubu, względnie jego kibiców, to rywalizacja na polu PR i marketingowym. I tak dalej, i tak dalej. Wiadomo co jest celem. My chcemy Warszawy tylko dla siebie, wy chcecie wyjśc z cienia. O co toczy się gra, widac na przykładzie reszty Polski. Jeżeli się interesujesz tematem, to zapewne wiesz dlaczego Łódź nie ma nawet planu stadionu, chociaż w piłkę tam grac potrafią. Dlaczego modernizacja stadionów Cracovii i Wisły ciągnie się w tak ślimaczym tempie. I zestawienie tego z tym co JUŻ mają w Kielcach i Poznaniu. Odpowiedz na pytanie "Dlaczego?", zostawiam twojej inteligencji. Oczywiscie powstanie stadionów nie zakończy rywalizacji, ale zamknie najważniejszy etap, bo usankcjonuje "stan posiadania". Gdyby do rozstrzygnięć doszło 6 lat temu, to wtedy mieliście na ręku same asy. Dzisiaj zostały wam tylko blotki. Odpowiedz Link Zgłoś
parazauroloff Re: Polonia - KSZO 2:1 06.02.07, 17:34 Ad1.: W tak wielkia zbiorowość (2mln) musi być zróznicowana. Znajdziesz w niej zapewne klub miłośników stokrotek oraz wielbicieli nagietków. Są też tacy, dodatkowo dość głośni, którzy uważają, że kwiaciarnie powinny sprzedawać tylko goździki. Ad2.: Marszałek ów zreformował sport w moim mieście według modelu, który uważam za zły. Prócz tego reprezentował formację, która budzi mą estetyczną i etyczną odrazę. Warto pamietać o błędach by ich unikać w przyszłości ale nie jest to moją obsesją. Ad3.: Akurat to mnie zdarzyło się wystąpić niedawno z ideą połaczonych działań stowarzyszeń kibiców klubów sportowych wobec władz miejskich ( odrzuconej jednomyślnie przez obie zainteresowane strony:) ). P.S. Odbiegliśmy od głównego wątku więc jeśli masz ochotę wyślij mi kontakt na siebie (moje namiary masz) bym mógł odpowiedzieć Ci bardziej detalicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 22.02.07, 10:40 Witam po długiej przerwie. Krótko - jesteś idealistą, jak sam zauważyłeś, w obu stowarzyszeniach nie znajdziesz osób podobnych Tobie. Oczywiście każdy ma prawo do wyboru, ale dzięki różnym technikom - mniej lub bardziej kontrowersyjnym - można ten wybór ukierunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 06.02.07, 10:57 wiesz z czym jest najwiekszy problem - z definicja kibica, ty reprezentujesz te zgodnie z ktora napieprzanie sie po mordach to esencja kibicowania (sam to przeciez do niedawna robiles), rzucanie kamieniami w pilkarzy choc mniej spektakularne ewentualnie tez ujdzie jesli sluzy wyzszym "celom" - bo "kto bedzie pamietal o metodach za dziesiec lat" a ludzi ktorzy to robia nazywasz "warszawskimi kibicami". jak widac wyjatkowo dla normalnego czlowieka bandyckie akcje polegajace na wciaganiu ludzi z ulicy do samochodu by ich pobic tez ci jak najbardziej odpowiadaja: mendago napisał(a): > Widac ze w czasie przerwy zimowej nie utrzymujesz kontaktu z kumplami. Sporo > sie od tego czasu zmienilo. Wielu zaluje ze tam bylo, szkoda ze do takich > wnioskow nie doszli sami. a wszystko to w imie czego?? w imie powrotu do sytuacji gdy prezni dzialacze ludowego wojska polskiego i milicji obywatelskiej budowali potege swych klubow dzieki poparciu komunistycznych wlodarzy. nie udawaj ze nie wiesz, ze milicyjna Gwardia byla tylko i wylacznie kwiatkiem do kozucha ludowo-wojskowej Legii. Bialystok i Szczecin to zupelnie inna specyfika (jedno to dziura, a drugie to dziecko komunizmu bez tradycji przedwojennych) - natomiast w przypadku Poznania bylo dokladnie tak samo, tam rowniez komunisci zniszczyli czolowy przedwojenny klub. reprezentujesz agresje wymieszano z totalitarnym mysleniem, gdyby bylo mozna pewnie strzelalbys przeciwnikom w tyl glowy w imie wyzszych celow: jednego klubu, jednej partii czy jednego fuhrera... cel przeciez uswieca srodki, kto bedzie pamietal o metodach za 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 06.02.07, 15:08 > wiesz z czym jest najwiekszy problem - z definicja kibica, ty reprezentujesz te > > zgodnie z ktora napieprzanie sie po mordach to esencja kibicowania Mława, jestes zywym przykładem, ze powinny wrócic miejskie rogatki. Takich ludzi jak ty po prostu nie powinno sie do naszego miasta wpuszczac. Po raz kolejny w ciagu ostatnich kilku postow wkladasz mi w usta slowa, ktorych nie wypowiedzialem. Gdzie napisalem, ze to esencja kibicowania? > a wszystko to w imie czego?? W imię dominacji Legii, jedynego klubu Warszawy - to tak oczywiste, ze az sie sobie dziwie, ze to pisze. Setki razy pisalem o korzysciach wynikajacych z 'jednowladztwa' - mozesz smialo poszukac w archiwum. Nachalne lacznie tego z ideologia komunistyczna (i totalitarna) jest smieszne, bo nikt nie mysli o polityce i sie nia nie wspiera - poza toba i twoimi kumplami. > reprezentujesz agresje wymieszano z totalitarnym mysleniem, gdyby bylo mozna > pewnie strzelalbys przeciwnikom w tyl glowy w imie wyzszych celow: jednego > klubu, jednej partii czy jednego fuhrera... cel przeciez uswieca srodki, kto > bedzie pamietal o metodach za 10 lat... Duza nadinterpretacja. Cel jest jasny - Wielka Legia, do której w naturalny sposob bedzie lgneła młodziez Warszawy, bo kibice to największa wartosc klubu. Polonia oczywiscie bedzie istniec, bo zniszczyc sie jej nie da, ale wyłącznie na zasadach wasalnych - satelicki stadion, druga liga, garstka zapaleńców z Nowego Miasta i Muranowa. Przypomina ci to cos? W glowe nikt nikomu strzelal nie bedzie. Wystarczy ze powstanie stadion, który zapewni nam trwałą bazę na najblizsze dziesieciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 07.02.07, 22:39 chodzi o kibolska wizje kibicowania w ktorej pierwszoplanowa role odgrywaja wlasnie takie zachowania, do ktorych pozytywnie odniosles sie w ciagu ostatnich kilku postow. np. o traktowanie wzajemnej napie..nki jako czegos calkowicie normalnego i pozadanego, o stwierdzenia odnosnie sytuacji w ktorej banda meneli rzuca kamieniami w pilkarzy, ze jest to wizyta "warszawskich kibicow", ze skoro cel jest sluszny nikt nie bedzie pamietal o metodach za 10 lat. z satysfakcja odnosisz sie do bandyckich akcji polegajacych na wciaganiu z ulicy do samochodow kibicow druzyny przeciwnej by im spokojnie i bezstresowo - wpie..c. dla jednych to patologia dla drugich "kibicowanie". obca ci jest tradycja przedwojenna gdy w Warszawie bylo kilka rownorzednych klubow; jestes zwolennikiem ukladu w sporcie warszawskim, ktory powstal tylko i wylacznie dzieki sowieckiej okupacji, ktory nigdy nie mialby szans zaistniec gdyby nie komunisci i ich ludowe wojsko. nie ma tutaj miejsca na etos przedwojenny jest tylko prymitywna agresja i podkladanie sobie swini. nawet jesli spelni sie twoja wizja, tak czy inaczej musisz pamietac, ze nigdy nie mialoby to miejsca gdyby nie komunisci i okres ich panowania. nie da sie wyabstrahowac obecnej sytuacji Legii z kontekstu historycznego. tyle ze dla ludzi bez zasad srodki nie graja roli, wazne sa cele... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia - KSZO 2:1 07.02.07, 23:43 mława...nie poznaję kolegi.. ( w pozytywnym rzeczy rozumieniu..) 100%mława napisał: > chodzi o kibolska wizje kibicowania w ktorej pierwszoplanowa role odgrywaja > wlasnie takie zachowania, do ktorych pozytywnie odniosles sie w ciagu ostatnich > > kilku postow. Jak to (po raz pierwszy)? mława .. ile to razy próbowałeś szczycić się tym że kibice z K6 gdzieś tam dali bęcki tym z Ł3? A teraz o to pretensje? > obca ci jest tradycja przedwojenna gdy w Warszawie bylo kilka rownorzednych > klubow; Jak to (po raz drugi)? Przecież wedle twoich słów byla tyko Polonia (nooo..warszawianka gdzieś się tam zaplątała przypadkiem), a Legia to wytwór Rokosowskiego czy innego typa o którym większość młodych ludzi nawet nie słyszała... dlaczego nagle taka zmiana zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 08.02.07, 10:02 > Jak to (po raz pierwszy)? mława .. ile to razy próbowałeś szczycić się tym że > kibice z K6 gdzieś tam dali bęcki tym z Ł3? A teraz o to pretensje? cos ci sie pomylilo srajk. jest archiwum sprawdz sobie bo ani razu!!! > Jak to (po raz drugi)? Przecież wedle twoich słów byla tyko Polonia > (nooo..warszawianka gdzieś się tam zaplątała przypadkiem), a Legia to wytwór > Rokosowskiego czy innego typa o którym większość młodych ludzi nawet nie > słyszała... dlaczego nagle taka zmiana zdania? znowu cos ci sie pomylilo srajk. nigdy nie pisalem ze przed wojna byla tylko wylacznie Polonia. byla mowa o tym ze sekcja pilkarska Legii zostala przed wojna rozwiazana ale nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia - KSZO 2:1 08.02.07, 11:27 ty czy inny parch typu tomcat, nieważne ... sprawdzać mi się nie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.acn.waw.pl 08.02.07, 14:12 no Mike mamy Cie:) Cygan zawinil ,a Ty kowala wieszasz? i jeszcze potem piszesz,ze to wszystko jedno? i jeszcze ten parch? a jeszcze niedawno czytalem w Twoim poscie skierowanym do mnie,ze to ja atakuje personalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia - KSZO 2:1 08.02.07, 16:21 Gość portalu: kixx napisał(a): > no Mike > mamy Cie:) > Cygan zawinil ,a Ty kowala wieszasz? wiesz co, czytałem od czasu do czasu wypociny wymienionych panów - niczym się nie różnią, podejrzewam (i nie tylko ja) że część nick'ow tutaj to te same osoby. A co do tego powyżej - z wywodów mławy wynika jakie ma zdanie na te tematy także swoich słów nie odwołuję. > i jeszcze potem piszesz,ze to wszystko jedno? > i jeszcze ten parch? nooo..nie tylko Tobie zdarza się w taki sposób odpowiadać na przezwiska.. ;p > a jeszcze niedawno czytalem w Twoim poscie skierowanym do mnie,ze to ja atakuje personalnie... jaki pamiętliwy... a i owszem - tam się to zdarzyło, a rozmowa była rzeczowa a nie na temat kto komu pierdzielnie albo kto jest większym komunistą... Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 08.02.07, 20:57 srajk w twoim przypadku nic nie wskazuje ze jestes klonem mendago, czego by jednak o nim nie powiedziec, on jednak jest w stanie zrozumiec kilka zlozonych zdan. ty ewentualnie mozesz byc jego slabszym intelektualnie bratem ... ;)))) tego raczej nie przeskoczysz ale mozesz przynajmniej postarac sie przezwyciezyc wlasna hipokryzje. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat To po prostu miejski motłoch i nie ma sensu z nim IP: *.aster.pl 09.02.07, 22:50 dyskutować. Z wieśniaków przybyłych po II wojnie do Warszawy zapewne tu już urodzony pełen pychy i buty. Z powodu takich chamów musiałem się wstydzić poza Warszawą bo nie potrafili się zachować i głupio człowiekowi było się przyznać, że też jest z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: To po prostu miejski motłoch i nie ma sensu z 10.02.07, 23:08 To jednak miejski? dziwne..zawsze twierdziłeś że ze wsi...skąd ta nagła zamiana? Powiem jedno - nigdy się nie wsytdziłem przyznać skąd jestem pomimo bytności chamów o których piszesz. Masz problem ze swoim pochodzeniem? tomcat jest tu od dawna i jak kazde forum ma swojego przygłupa i trola, tak i to ma tomcata. Skąd natomiast urwał się mława i jego klony? przedszkolak wypominający pozostałym brak inteligencji? Tego chyba nikt z piszących tutaj nie wyjaśni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Nie rozumiesz tłuku prostych tekstów wyrażnie jest IP: *.aster.pl 11.02.07, 15:15 napisane że z przybyłych po II wojnie wieśniaków. Po prostu przyjezdne bydło i motłoch. Jego opinia jest zaiste wielce dla mnie ważna...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat PS biedny przyjezdny tłuku IP: *.aster.pl 11.02.07, 15:34 Jesteś na tyle głupi że nie zauważyłeś , iż pisuję tylko o Polonii i Warszawie. Poza tym skończyłem PW i mam pełne uprawnienia w wykonywanym zawodzie z biegłą znajomością angielskiego. Byle ogolony łeb może tylko mnie rozbawić. Faktem jest że dla ogolonego łba i tępego ryja moje widzenie świata może być dziwne. Jak to ktoś kiedyś napisał miejski motłoch nie słuchał Vivaldiego........... Oczywiście nie chodziło mu o tzw. Cztery pory roku. Odpisywać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: PS biedny przyjezdny tłuku 12.02.07, 10:33 Gość portalu: tomcat napisał(a): > Jesteś na tyle głupi że nie zauważyłeś , iż pisuję tylko o Polonii i Warszawie. ROTFL, zapomniałeś że można to sprawdzić - jest coś takiego jak wyszukiwarka.. > Poza tym skończyłem PW i mam pełne uprawnienia w wykonywanym zawodzie z biegłą > znajomością angielskiego. RESPECT.... lol... a Dell'a przypadkiem nie masz? - warszawa.hokej.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: *.icm.edu.pl 22.02.07, 11:01 > chodzi o kibolska wizje kibicowania w ktorej pierwszoplanowa role odgrywaja > wlasnie takie zachowania, do ktorych pozytywnie odniosles sie w ciagu ostatnich > > kilku postow. np. o traktowanie wzajemnej napie..nki jako czegos calkowicie > normalnego i pozadanego, Jezeli uznam ze to jest nienormalne i nieporzadne, to cos sie zmieni? Taka jest rzeczywistosc. Mozesz plakac w mankiet, ale gdybysmy byli w podobnej sytuacji, to watpie, zebys sie tym martwil. > awet > jesli spelni sie twoja wizja, tak czy inaczej musisz pamietac, ze nigdy nie > mialoby to miejsca gdyby nie komunisci i okres ich panowania. nie da sie > wyabstrahowac obecnej sytuacji Legii z kontekstu historycznego. > tyle ze dla ludzi bez zasad srodki nie graja roli, wazne sa cele... O jakich zasadach mowisz? Chetnie przeczytam, co powinnismy zrobic? Napisz prosze, bo jestem bardzo ciekawy. Kontekst historyczny? Byc moze tez, ale na pocztatku lat 90 mieliscie idealna sytuacje wyjsciowa i ja zmarnowaliscie. Mniejsza kto zawinil - dzialacze, tkwiacy w latach 70, czy kibice, rozdrapujacy historyczne rany. Spieprzyliscie to i juz. Pamietam sytuacje, kiedy zaczeliscie walke o modernizacje stadionu i pukaliscie do ratusza. Jak latwo sie domyslic, rozmawialismy z tymi samymi ludzmi. Oczywiscie w rozmowach pojawil sie wasz watek. Roznica miedzy nami, a wami byla taka, ze my przyszlismy z konkretnymi pomyslami (nie dotyczyly one co prawda stadionu, a innego tematu), a wy podobno na wejsciu wyjechaliscie z matrylologią, z dziecmi Warszawy, z krwią Powstańców i konkluzja - dajcie, bo nam sie nalezy z racji naszych krzywd. Lata minely, a ty Mława dalej siedzisz w tych samych klimatach. To dobrze, bo jak sam napisales, licza sie cele. Jezeli sami bedziecie wspierac nas w ten sposob, to lepiej dla sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkeze Re: Polonia - KSZO 2:1 IP: 217.153.190.* 07.02.07, 10:29 stoprocentwuwa napisał: > milicyjna Gwardia byla tylko i wylacznie kwiatkiem do kozucha ludowo- wojskowej Legii. > Bialystok i Szczecin to zupelnie inna specyfika (jedno to dziura, a drugie to > dziecko komunizmu bez tradycji przedwojennych) - natomiast w przypadku Poznania > > bylo dokladnie tak samo, tam rowniez komunisci zniszczyli czolowy przedwojenny > klub. Jaki? Masz może na myśli Wartę, która zdobyła tytuł mistrza Polski za Bieruta, a jeszcze w połowie lat 90. grała w ekstraklasie? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Polonia - KSZO 2:1 07.02.07, 22:45 tak chodzi mi o Warte ktora sila zapalu przedwojennych dzialaczy tuz po wojnie (47) odnosila sukcesy by wraz z rozwojem komunizmu stoczyc sie w dol... do pierwszej ligi, co znamienne, wrocila w latach 90tych ale niestety byla zbyt slaba by zaistniec na dluzej bo garb poprzednich czterdziestu lat byl za duzy. Odpowiedz Link Zgłoś